Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας δεν θα συμφωνήσει στην υπονόμευση της δημοκρατίας

Σφοδρή επίθεση σε καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που «είχαν διακριτική μεταχείριση όταν ο λαός στέναζε», στους δανειστές, αλλά και στην κυβέρνηση Σαμαρά, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «βαθιά αντιδημοκρατικό καθεστώς το μνημόνιο».
«Αν υπήρχε σύγκλιση τετελεσμένη (με τους δανειστές) θα το ήξερε πρώτος απ' όλους ο ελληνικός λαός. Η κοινωνία και οι πολίτες δεν "μασάνε", εμπιστεύονται και στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση» - «Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Αποκλείεται να κάνει συμφωνία που θα υπονομεύει τη δημοκρατία. Οτιδήποτε άλλο είναι σεναριολογία εκτός πραγματικότητας», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
«Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη, παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από όσους έχουν συμφέροντα από την συνέχιση των μνημονίων. Παρά αυτές τις προσπάθειες, η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε», τόνισε αρχικά η κα Κωνσταντόπουλου, για να συμπληρώσει ερωτηθείσα γιατί, κατά το διάστημα που είναι πρόεδρος της Βουλής, δεν έχει αρθεί ο νόμος, με τον οποίο θα καταργούνταν τα μνημόνια:
«Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου "με ένα άρθρο και ένα νόμο" είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και γι' αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη».
Σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, σχολίασε: «Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες με βάση τις διαρροές. Οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως καπετανάτα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση και δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Οι προσπάθειες που γίνονται να υπονομευτεί η θέση της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε όριο. Εγώ είχα απευθυνθεί στα καθεστωτικά Mέσα ενημέρωσης, που έχουν απολαύσει διακριτική μεταχείριση, όταν ο λαός στέναζε και τους ρώτησα: όταν θα μαχόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού, εσείς τι θα κάνετε; Με τίνος το μέρος θα είστε; Ήταν ένα ρητορικό ερώτημα».
Και συνέχισε: «Η ανακοίνωση της 20ής Φεβρουαρίου είναι ένα κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, που δεν έχει και καμία νομική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει ένα δρόμο, άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20ή Φεβρουαρίου».
Ακολούθως, η κα Κωνσταντοπούλου, αφού σημείωσε ότι «ανθρωπιστική κρίση, καταπολέμηση της διαφθοράς και 100 δόσεις ήταν από τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης που σηματοδότησε το "ξήλωμα" του μνημονίου», χαρακτήρισε πραξικοπηματική κίνηση το «μαύρο» στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε, πριν η κουβέντα κατευθυνθεί στον ΕΝΦΙΑ: «Κάποιοι διακαώς επιθυμούν να μπουν νέα μνημόνια».
«Στις δεσμεύσεις μας είναι και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», τόνισε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν έχει κάποια περαιτέρω ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της επικείμενης κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου.
Σε ερώτηση, δε, για την «έντιμη συμφωνία», απάντησε: «Έχει δημιουργηθεί ένα πολύ κακό προηγούμενο από τις μνημονιακές περιόδους. Μου κάνει εντύπωση ότι υπαινίσσεστε πως υπάρχουν έτοιμα σχέδια για τα οποία με έχει ενημερώσει μυστικά ο πρωθυπουργός. Γνωρίζετε ότι υπάρχει κάποια συμφωνία που δεν γνωρίζω εγώ κύριε Χατζή; Αν υπήρχε σύγκλιση τετελεσμένη θα το ήξερε πρώτος απ' όλους ο ελληνικός λαός. Αυτή η ηγεσία δεν συνάπτει συμφωνίες σε κλειστές πόρτες. Ο υπουργός Οικονομικών κάνει μία εκτίμηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είναι αστείο να ερμηνεύουμε τέτοιες εκτιμήσεις», για να συμπληρώσει:
«Η αξίωση να επιβληθούν πολιτικές που παραβιάζουν μία τόσο νωπή εντολή και η αξίωση να παραταθεί ένα τετελεσμένο και διακεκομμένο καθεστώς που ήταν το μνημόνιο, αυτή η αξίωση είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Μου μιλάτε κύριε Χατζή επί υποθετικών σεναρίων.Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Αποκλείεται να κάνει συμφωνία που θα υπονομεύει τη δημοκρατία. Οτιδήποτε άλλο είναι σεναριολογία εκτός πραγματικότητας».
Για το αν θα περάσει από την έγκριση του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ η οποιαδήποτε συμφωνία, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως η κυβέρνηση δεν είναι «dealer», αλλά πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί αυτούς που την εξέλεξαν, ενώ δεν παρέλειψε να απορρίψει τις αιτιάσεις ότι δείχνει εύνοια προς τη Χρυσή Αυγή, επιστρέφοντάς τες τόσο σε Μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΣΚΑΪ στον οποίο έδωσε τη σημερινή συνέντευξη, όσο και στη ΝΔ.
Σχετικά με τα όσα δήλωσε νωρίτερα για το πρόσωπό της η Ντόρα Μπακογιάννη και αν θέλει να σχολιάσει την κατηγορία που της προσάπτει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ότι αρνήθηκε να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν κατηγορηματική: «Όχι»!
Για το αν της ζητήθηκε να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής απάντησε: «Η πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστής αποθεματικών. Δεν μου έχει ζητηθεί αυτό το οποίο με ρωτάτε. Την Παρασκευή μου εστάλη μία επιστολή από τον κύριο Μάρδα την οποία ερμηνεύω ως διερευνητική. Θα ερευνήσω το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες».
«Κάθε φορά που ανοίγω ένα θέμα, σκάει ένα λάστιχο σε βενζινάδικο...», συμπλήρωσε δηκτικά η κα Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναφερθεί στο συγκεκριμένο περιστατικό γιατί δεν έχει κάτι να κρύψει.
Καταλήγοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στις Επιτροπές της Βουλής:
«Έχει δημιουργηθεί η Επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους για να δούμε τι είναι αυτό το χρέος που χρησιμοποιείται ως εργαλείο και μέσο εξαναγκασμού σε συναινέσεις. Θα εξετάσει τις συμβάσεις διαφθοράς, τη Siemens, τα εξοπλιστικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα εκδώσει τα πορίσματά της. Τον Ιούνιο θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα και η Επιτροπή θα υλοποιήσει τον έλεγχο που αποτελεί υποχρέωση. Η πρωτοβουλία αυτή συγκεντρώνει μεγάλη διεθνή υποστήριξη.
Η δεύτερη πρωτοβουλία είναι η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών που θα διεκδικήσει όλο το εύρος των οφειλών. Και το κατοχικό δάνειο και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. Η σύσταση της Επιτροπής έγινε με πρότασή μου αλλά είναι μία πρωτοβουλία που είχε συσταθεί στην προηγούμενο Βουλή με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά δημιουργεί την υποχρέωση στην άλλη πλευρά να τοποθετηθεί.
Αυτά που ακούγαμε από προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως αυτά που ακούγαμε από τον υπουργό Οικονομικών Σαχινίδη πριν τρία χρόνια ότι δεν υπάρχουν φάκελοι και στοιχεία είναι απόδειξη ότι δεν υπήρχε βούληση».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/587468/konstantopoyloy-o-tsipras-den-tha-symfonisei-stin-yponomeysi-tis-dimokratias#ixzz3aQTNsvTF

Πέθανε νοσοκόμα που ήταν σε κώμα από το 1973 μετά από βιασμό Νοσοκομειακός υπάλληλος την είχε βιάσει μέσα στο νοσοκομείο εν ώρα υπηρεσίας

Πέθανε μετά από 42 χρόνια που ήταν σε κώμα μια νοσοκόμα στην Ινδία. Η νοσοκόμα Αρούνα Σανμπάουνγκ είχε πέσει σε κώμα το 1973 μετά τον άγριο βιασμό της από νοσοκομειακό υπάλληλο μέσα στο νοσοκομείο που δούλευε, στη Βομβάη.
Ο υπάλληλος - καθαριστής του νοσοκομείου είχε στραγγαλίσει τη γυναίκα όταν εκείνη ήταν 25 ετών και την άφησε να πεθάνει.
Εξαιτίας της επίθεσης η γυναίκα είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και παρέλυσε.
Έκτοτε οι δικοί της τη διατηρούσαν στη ζωή τρεφόμενη με σωληνάκι από τη μύτη, αλλά έπαθε πνευμονία πριν από έξι ημέρες, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος.
Η υπόθεσή της προκάλεσε δημόσια συζήτηση στην Ινδία σχετικά με την ευθανασία.
"Η κ. Σανμπάουνγκ πέθανε στις 08:30 της Δευτέρας [σήμερα]. Βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και είχε τεθεί υπό αναπνευστική υποστήριξη", δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου KEM της Μουμπάι.
"Το τραυματισμένο πουλάκι μου τελικά πέταξε μακριά. Και έδωσε στην Ινδία πριν φύγει έναν νόμο για την παθητική ευθανασία". δήλωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πίνκι Βιράνι, που έγραψε την "Ιστορία της Αρούνα".

http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/221359/pethane-nosokoma-poy-htan-se-koma-apo-to-1973-meta.html

Πανελλαδικές 2015: Οι απαντήσεις του συγγραφέα για την έκθεση

Του Γιώργου Λαμπίρη
Για το κείμενό του με τίτλο "Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης", το οποίο επελέγη ως θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων,μίλησε στο news.gr, ο ομότιμος καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.

"Το κείμενο αναφέρεται στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας και είναι ένα κείμενο, το οποίο με αφορμή τα θέατρα μιλάει γενικότερα για τη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την προστασία της και κυρίως για την ένταξή της μέσα στη σημερινή ζωή", λέει ο Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "τα θέατρα είναι ένας βασικός τύπος μνημείου, ο οποίος εξυπηρετεί περισσότερο από όλους τους άλλους αυτή ακριβώς την ανάγκη, δηλαδή τη λειτουργία, την οποία είχε κατά την αρχαιότητα. Επίσης δημιουργεί έννοιες δημοκρατίας γιατί και στην αρχαιότητα εξυπηρετούσε ακριβώς αυτό το σκοπό. Όχι μόνο γιατί τα γράμματα έχουν μία πανανθρώπινη διάσταση, αναδεικνύοντας προβλήματα και δίνοντας λύσεις, αλλά και διότι πολλές φορές το θέατρο χρησιμοποιούταν για τη συνέλευση των πολιτών και τη λήψη αποφάσεων που αφορούσαν τα κοινά. Τη Δημοκρατία δηλαδή".
Σύμφωνα με τον κύριο Λαμπρινουδάκη ο βασικός συσχετισμός του θεάτρου γίνεται με την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας, για το συγκεκριμένο κείμενο των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο εκδόθηκε πριν από τρία χρόνια.
http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article-wide/221353/panelladikes-2015-oi-apanthseis-toy-syggrafea-gia.html

Πανελλαδικές 2015: Ποιος είναι ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης Το κείμενο του για τους αρχαίους χώρους και την πολιτιστική κληρονομιά, που γράφτηκε πριν από 3 χρόνια απετέλεσε το φετινό θέμα της έκθεσης

Με ένα κείμενο του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Λαμπρινουδάκη, έκαναν πρεμιέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 και το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Έκθεσης.
Ο κ. Λαμπρινουδάκης είναι ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ από το 2006. Παράλληλα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου του ΥΠΠΟ (από το 1984).
Ακόμη είναι Αντεπιστέλλον μέλος της Academie des Inscriptions et Belles-Lettres των Παρισίων και της Akademie der Wissenschaften της Βιέννης, μέλος της Academia Europea και ισόβιο μέλος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, καθώς επίσης και τακτικό μέλος του Γερμανικού και του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.
Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986-1989, 1993-1995, 2003-2005), Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων του ΥΠΠΟ (1998-2007), μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (1981-2005) και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (2006-2012).
Στο λεγόμενο "πεδίο", διευθύνει ανασκαφές και εργασίες ανάδειξης μνημείων κυρίως στην Επίδαυρο (στο ιερό του Απόλλωνος Μαλεάτα και το ιερό του Ασκληπιού), στη Νάξο και την Παλαιομάνινα Ακαρνανίας.
Το συγγραφικό του έργο αριθμεί 11 βιβλία και μονογραφίες καθώς επίσης και 151 επιστημονικά άρθρα με θέμα την αρχαία Ελληνική Τέχνη, την αρχαία Αρχιτεκτονική, την Τοπογραφία της αρχαίας Ελλάδας, την Επιγραφική, την αρχαία Θρησκεία και Λατρεία, την θεωρία της Αρχαιολογίας, την Διαχείριση και Ανάδειξη Μνημείων, Οδηγούς αρχαιολογικών χώρων και πολλά άρθρα σε εγκυκλοπαίδειες.
Είναι συνεκδότης του περιοδικού Αρχαιογνωσία, τόμων επιστημονικών συνεδρίων, τιμητικών επιστημονικών τόμων και Διεθνών Εγκυκλοπαιδικών Λεξικών (όπως του Lexikon Iconograpicum Mythologiae Classicae).
Το 2003, ο καθηγητής Λαμπρινουδάκης τιμήθηκε με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (2003) για την προβολή της Ελληνικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας διεθνώς.

http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/221354/panelladikes-2015-poios-einai-o-vasilhs.html

Βλαντή για Κοκκινόπουλο: «Το ότι πάψαμε να είμαστε ζευγάρι δεν σημαίνει ότι έπαψα να τον θαυμάζω»

Βλαντή για Κοκκινόπουλο: «Το ότι πάψαμε να είμαστε ζευγάρι δεν σημαίνει ότι έπαψα να τον θαυμάζω»


Βλαντή για Κοκκινόπουλο: «Το ότι πάψαμε να είμαστε ζευγάρι δεν σημαίνει ότι έπαψα να τον θαυμάζω»

Η Παναγιώτα Βλαντή σε συνέντευξή της μίλησε για την σχέση που είχε με τον Πάνο Κοκκινόπουλο.
Εσύ δεν έχεις δεχτεί πολλά πυρά, νομίζω.
«Ποτέ δεν είναι αργά! Όχι, δεν δέχτηκα πυρά, αλλά έχουν γράψει πράγματα που δεν ευσταθούσαν και είχα ενοχληθεί και πειραχτεί πολύ. Εγώ δεν έκρυψα ποτέ την προσωπική μου ζωή. Και βγήκα με τους ανθρώπους που ήμουν μαζί τους δημοσίως και μίλησα για αυτούς».
Με τον Πάνο Κοκκινόπουλο δεν το κρύβατε. Είχε γραφτεί μάλιστα πως "σκοτωθήκατε" με την Μπέσυ Μάλφα γιατί όταν κάνατε τα "Μαύρα Μεσάνυχτα" εκείνος σού έδειχνε εύνοια.
«Ποτέ δεν μου έδειξε εύνοια και ποτέ δεν έγινε αυτό που έγραψαν. Με την Μπέσυ είχαμε και έχουμε εξαιρετική σχέση! Ήταν μυθεύματα και ραδιο-αρβύλες όσα είχαν κυκλοφορήσει!»
Διατηρείτε καλή σχέση με τον Κοκκινόπουλο;
«Τον εκτιμώ και τον θαυμάζω πάντα, μου αρέσει που συνεργαζόμαστε ξανά -έκανα ένα γκεστ στη "10η Εντολή" του και τώρα κάνω ένα καινούριο επεισόδιο σε αυτή. Το ότι πάψαμε να είμαστε ζευγάρι δεν σημαίνει ότι έπαψα να τον θαυμάζω».
Πηγή: realnews


Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/378548/vlanti-gia-kokkinopoylo-to-oti-papsame-na-eimaste-zeygari-den-simainei-oti-epapsa-na-ton-thaymazo#ixzz3aQJHSFP4

ΕΛΛΑΔΑ Κάηκε το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά το ξέσπασμα φωτιάς στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, κοντά στον Προφήτη Ηλία.
Στο σημείο επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 20 οχήματα, οι οποίοι δίνοντας μάχη με τον χρόνο κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.
http://www.efsyn.gr/arthro/kaike-theatro-rematias-sto-halandri

Αποδεκτή η παραίτηση της Σακελλαρίου από το ΤΧΣ

Έντεκα ημέρες πέρασαν από την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασίας Σακελλαρίου, μέχρι αυτή να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 
Στην απαντητική του επιστολή ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι αποδέχθηκε την παραίτηση της κ. Σακελλαρίου, σεβόμενος την απόφασή της.
Ο κ. Βαρουφάκης, αφού ευχαρίστησε την κ. Σακελλαρίου για τη συνεργασία που είχαν τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει ότι η συνεισφορά της, υπό αντίξοες συνθήκες, στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης να διεκδικήσει από τους θεσμούς και, ιδίως, από τον ESM-EFSF, τα αυτονόητα, καταγράφεται ως σημαντική.
«Τέλος, επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία αυτή, για να δηλώσω άλλη μια φορά την προσήλωσή μου στην αρχή του τεκμηρίου αθωότητας - μια αρχή που, δυστυχώς, στη χώρα μας δοκιμάζεται σχεδόν συστηματικά» αναφέρει κλείνοντας την επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών.

http://www.efsyn.gr/arthro/apodekti-i-paraitisi-tis-sakellarioy-apo-ths

Πάνω από 200.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης

Σε δύο ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα. Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 212.897 αιτήσεις, κατά την τέταρτη και τελευταία εβδομάδα υποβολής.
Από το σύνολο των αιτήσεων, οι 91.851 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και σε ΚΕΠ οι 121.046.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (84.442) ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.610) και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.569).
Επίσης, μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (59.918), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (20.529) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (936).
Αρκετά υψηλός είναι επίσης αριθμός που αφoρά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (42.893).

http://www.efsyn.gr/arthro/pano-apo-200000-oi-aitiseis-gia-programma-anthropistikis-krisis

Ανεστενάρια Μαυρολεύκης – Τριήμερο Πανηγυρικών Εκδηλώσεων Ν.ΔΡΑΜΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης σας προσκαλεί στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της αναβίωσης του εθίμου των Αναστεναρίων που θα πραγματοποιηθούν στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2013 στο εξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τοπική Κοινότητα Μαυρολεύκης
του Δήμου Προσοτσάνης.
Συνδιοργανωτές φορείς είναι η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και
ο Δήμος Προσοτσάνης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 21 Μαΐου
● 9.00μ.μ. Πυροβασία Αναστενάρηδων στο εξωκλήσι
                 των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Τετάρτη 22 Μαΐου

● 7.00μ.μ.Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του
Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρολεύκης
Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Πρασινάδας “Οι Ακρίτες”
Λαογραφικού  Συλλόγου Θρακιωτών Νεροφράκτη και του
Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρόπολης
● 8.30μ.μ. Παράσταση Θεάτρου Σκιών του Κωνσταντίνου Κουγιουμτζή
                 «Έλα βρε Μπάρμπα Γιώργο να σε παντρέψουμε»
Πέμπτη 23 Μαΐου

● 9.00μ.μ.Πυροβασία Αναστενάρηδων στο εξωκλήσι
                των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Αφίσα Καραγκιόζης οκ 2013Πρόσκληση Π.Σ Μαυρολεύκης AΠρόσκληση Π.Σ Μαυρολεύκης B

http://www.videotex.gr/ανεστενάρια-μαυρολεύκης-τριήμερο-πα/

Τι δεν είπε στην κατάθεσή του για τους εξοπλισμούς ο Κώστας Σημίτης

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης περιέγραψε τον τρόπο που λειτούργουσε το ΚΥΣΕΑτην εποχή του και εμείς θα προσθέταμε ότι αυτός ήταν ο τρόπος λειτουργίας τους και επί άλλων κυβερνήσεων με άλλους πρωθυπουργούς. Ο εκάστοτε ΥΕΘΑ μετά από την έγκριση των προτάσεών του για αγορές εξοπλισμών, είχε την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί τους όρους της αγοράς. Απαλάσσει αυτό τα μέλη του ΚΥΣΕΑ από τις ευθύνες τους σε περιπτώσεις που αποδεικνύονται σκάνδαλα και μίζες ,όπως έγινε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο; Ποινικά μπορεί να μην υπάρχει θέμα ,αλλά πολιτικά υπάρχει μεγάλο και ο κ.Σημίτης εξέφρασε την λύπη του για όσα έγιναν επί πρωθυπουργίας του ,χωρίς να τα έχει αντιληφθεί ,όπως είπε.

Θα μπορουσε ο κ.Σημίτης ή ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να κάνει κάνει κάτι για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα μίζας σε εξοπλισμού; Θα μπορούσε αν είχε ασχοληθεί περισσότερο με τον χώρο της Εθνικής Άμυνας . Τον οποίο δεν είναι μυστικό ότι απεχθανόταν. 

Η εμπλοκή του εξάλλου σε δύο μεγάλες εξοπλιστικές αγορές αποδεικνύουν τη διαπίστωση ότι αν ασχολείτο περισσότερο πολλά θα ήταν ίσως διαφορετικά. Η μία προμήθεια έχει να κάνει με την αγορά των 60 F 16 ,την οποία ανέφερε στην κατάθεσή του στο Εφετείο. Είναι γνωστό ότι το Μέγαρο Μαξίμου τότε ασχολήθηκε με την συμφωνία που είναι από τις ελάχιστες που δεν απασχολεί τη Δικαιοσύνη σήμερα.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο ίδιος ο κ.Σημίτης είχε ουσιαστικά κλείσει την πολύ επιτυχημένη αγορά των γαλλικών πυραύλων Scalp ,στην Σίφνο όπου είχε φιλοξενήσει τον Γάλλο πρωθυπουργό Λ. Ζοσπέν τότε. Δεν ήταν εύκολο να κλεισει εκείνη η συμφωνία και να πάρει η Ελλάδα ένα πραγματικά “στρατηγικό όπλο”. Ασχολήθηκε ο Σημίτης και η αγορά έγινε χωρίς παρατράγουδα.

Εκ του αποτελέσματος αλλά και με βάση τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο πρώην πρωθυπουργός δεν ακολούθησε αυτή τη τακτική στις πάρα πολλές εξοπλιστικές αγορές που έγιναν επί πρωθυπουργίας του. Δεκτή η έκφραση λύπης του αλλά τα χρέη ,έμειναν χρέη και μαζί με τις μίζες έχουν γίνει θηλειά που μας πνίγει. 

Τα όσα είπε ο κ.Σημίτης θα πρέπει και σήμερα να μας προβληματίσουν για τον τρόπο λειτουργίας που έχει το ΚΥΣΕΑ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει σημασία πόσοι υπουργοί συμμετέχουν ,αλλά ποιοι συμμετέχουν και τι ακριβώς κάνουν στις συνεδριάσεις του.
http://www.onalert.gr/stories/ti-den-eipe-stin-katathesi-tou-gia-tous-exoplismous/42449

Μπιλ και Χίλαρι έβγαλαν 25 εκατ. ευρώ από... ομιλίες

Η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον εισέπραξαν πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για τις 100 και πλέον ομιλίες που εκφώνησαν μετά το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.
Η Χίλαρι Κλίντον, η επικρατέστερη διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για να είναι η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές του 2016, είχε επίσης έσοδα 5 εκατομμυρίων δολαρίων από το βιβλίο της Hard Choices, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Τα έσοδα των Κλίντον τους τοποθετούν στο κορυφαίο 0,1% του πληθυσμού των ΗΠΑ όσον αφορά τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.
Η οικονομική ανισότητα στις ΗΠΑ είναι μια από τις κεντρικές θεματικές των Δημοκρατικών επί σειρά ετών και τον περασμένο Απρίλιο, η Κλίντον είχε εκφράσει ανησυχία για τις υπέρογκες αμοιβές ορισμένων στελεχών επιχειρήσεων σε ένα μήνυμά της προς τους υποστηρικτές της.
Αλλά και οι ίδιοι οι Κλίντον δέχονται επικρίσεις για τα ποσά τα οποία εισπράττουν για να εκφωνούν ομιλίες: η αμοιβή της Χίλαρι Κλίντον έχει φθάσει έως και τα 250.000 δολάρια ανά ομιλία αφότου εγκατέλειψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2013. Αρκετοί στις ΗΠΑ έχουν επικρίνει την Κλίντον διότι αμείβεται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά σημαίνουν ότι έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντί τους.
Πέρυσι η Κλίντον είχε επικριθεί διότι είπε πως η ίδια και ο σύζυγός της ήταν "απένταροι" όταν εγκατέλειψαν τον Λευκό Οίκο το 2001, παρότι ο Μπιλ Κλίντον κέρδισε εκατομμύρια δολάρια από ομιλίες μετά την προεδρία του.
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μάρκο Ρούμπιο επίσης υπέβαλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οφείλει τουλάχιστον 450.000 δολάρια και έως και 1 εκατ. δολάρια για τρεις υποθήκες. Έχει τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως και ταμιευτηρίου, καταπιστεύματα για τα έξοδα των παιδιών του για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές καθώς και μια ενοικιαζόμενη ιδιοκτησία στο Ταλαχάσι. Τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν αξία που κυμαίνεται από 361.018 δολάρια ως και 1.035.000 δολάρια.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή μέσα σε 30 ημέρες από την δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς τους, αν και μπορούν να ζητήσουν δύο παρατάσεις, διάρκειας 45 ημερών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/587174/mpil-kai-xilari-evgalan-25-ekat-eyro-apo-omilies#ixzz3aHnzoLGY

Μηχανή του Χρόνου: Το sex symbol των 80s Βίνα Ασίκη

Βγήκε στο θέατρο στα 5 με την Λαμπέτη και στα 10 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο με τη Συνοδινού. Πώς είναι η ζωή της σήμερα
Η ηθοποιός Βίνα Ασίκη έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες και κυρίως βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80. Ο πιο χαρακτηριστικός της ρόλος ήταν αυτός της δασκάλας στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και καθιερώθηκε σαν sex symbol της εποχής. Η Ασίκη έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες και οι σκηνοθέτες την προτιμούσαν για τον χαριτωμένο και θηλυκό τρόπο που ερμήνευε τους ρόλους της. Συμπρωταγωνίστησε με μεγάλα ονόματα του κινηματόγραφου, όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας και με όλους τους πρωταγωνιστές της γενιάς του ’80.
Η Ασίκη έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες και οι σκηνοθέτες την προτιμούσαν για τον χαριτωμένο και θηλυκό τρόπο που ερμήνευε τους ρόλους της. Συμπρωταγωνίστησε με μεγάλα ονόματα του κινηματόγραφου, όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας και με όλους τους πρωταγωνιστές της γενιάς του ’80.
Στο θέατρο από 5 ετών
Η επαφή της Βίνας Ασίκη με το θέατρο ξεκίνησε από τότε που ήταν νήπιο. Για αυτό ευθυνόταν η μητέρα της που ήταν ταξιθέτρια στο Εθνικό Θέατρο. Η Βίνα βρέθηκε σε ηλικία 5 ετών να εμφανίζεται στο σανίδι για ένα πολύ μικρό ρόλο, πλάι στην Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Στα 10 της χρόνια πάτησε στη σκηνή του Ηρωδείου δίπλα στην Άννα Συνοδινου, ενώ στα 16 της έπαιξε ένα μεγαλύτερο ρόλο, στο θέατρο Βέμπο μαζί με τον Θανάση Βέγγο. Σπούδασε στη δραματική σχολή Αθηνών του Θεοδοσιάδη, ενώ για πολλά χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα χορού.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της, ήξερε να προβάλλει καλά το καλλίγραμμο σώμα της στον φακό, εξαιτίας του χορού. Σε αρκετές ταινίες, οι σκηνές της ηθοποιού είναι αισθησιακές και προβάλλουν το σώμα της, ωστόσο η Ασίκη δεν πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες της εποχής με προσβλητικό ή χυδαίο περιεχόμενο. Σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη ανέφερε πως στο παρελθόν της είχε γίνει πρόταση να παίξει σε ερωτική ταινία, αλλά αρνήθηκε, παρόλο που η αμοιβή που της πρόσφεραν ήταν πολύ μεγάλη. Συνολικά εμφανίστηκε σε 27 κινηματογραφικές ταινίες και 30 βιντεοταινίες.

Στα 25 της παντρεύτηκε τον χορευτή Ορέστη Δημητρίου και άλλαξε προσανατολισμό στην καριέρα της. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται μαζί με τον σύζυγό της με το χοροθέατρο. Παραδίδει μαθήματα σε παιδάκια στο χοροθέατρο «Άμυνα» του Δήμου Λιοσίων. Δεν έχει αποκτήσει δικά της παιδιά, αλλά δίνει όλη της την ενέργεια στους μαθητές της.

http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-to-sex-symbol-twn-80s-vina-asikh.3467794.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget