Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αποκαλύφθηκαν τα νεοναζιστικά κτήνη της Ουκρανίας! Ζητούν να ανακηρυχθούν ήρωες της χώρας οι συνεργάτες των Ναζί!

ναζι

-

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Lvov στη δυτική Ουκρανία ζητά την αποκατάσταση της «τιμής» των συνεργατών των Ναζί,  Stepan Bandera και Roman Shukhevich, με την ανακήρυξή τους ως ήρωες της Ουκρανίας.

«Ζητούμε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, να εκδώσει διάταγμα, με το οποίο θα αποδίδεται ο τίτλος του εθνικού ήρωα στους Bandera και Shukhevich», ανέφερε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου στο πρακτορείο UNIAN.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς βουλευτές, με την κίνηση αυτή θα επιβεβαιωθεί και ο Ποροσένκο «ως ανεξάρτητος πρόεδρος της Ουκρανίας, για την οποία ο επικεφαλής της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), Stepan Bandera και ο διοικητής του ουκρανικού επαναστατικού στρατού  (UPA) , Roman Shukhevich, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους».

Σημειώνεται ότι οι δύο συνεργάτες των Ναζιστών είχαν ανακηρυχθεί εθνικοί ήρωες, ωστόσο ο τίτλος αυτός αφαιρέθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

http://olympia.gr/2014/07/10/αποκαλύφθηκαν-τα-νεοναζιστικά-κτήνη/

Η διατροφική αξία του αυγού

Οι ευεργετικές ιδιότητές του

Πρόκειται για ένα αγαπημένο σνακ και γρήγορο γευστικό γεύμα για όλους, αφού το αβγό συνδυάζεται εύκολα με πολλά υλικά, ξεκινώντας από μια απλή ομελέτα, τηγανητό, σε σαλάτες με λαχανικά, ποσέ, μέχρι ό,τι άλλο θέλει η φαντασία σας.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά την κατανάλωση ενός αυγού καθημερινά ως παράγοντα υγιεινής διατροφής.

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών είναι η κύρια αιτία των καρδιακών νοσημάτων που προκαλούνται στον άνθρωπο και όχι του αυγού που συμπεριλαμβάνει στη διατροφή του.

Η πολύτιμη αξία του

• Είναι ένα υψηλής ποιότητας διατροφικό προϊόν, με χαμηλή θερμιδική αξία, περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και σε μικρή ποσότητα ευρεία γκάμα βιταμινών (Α, D, Ε, Β12), μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

• Δεν επιβαρύνει το καθημερινό διαιτολόγιο με πολλές θερμίδες, αφού προσδίδει στον οργανισμό μόνο 75, ενώ το λίπος που περιέχει είναι στα επιτρεπτά πλαίσια.

• Στη διατροφή των μικρών παιδιών είναι απαραίτητο, καθώς δυναμώνει και ενισχύει την ανάπτυξη του σώματός τους.

• Τα αυγά συντηρούνται στην ψύξη 4-5 εβδομάδες από την ημερομηνία παραγωγής τους χωρίς καμία αξιοσημείωτη ποιοτική απώλεια, επιτρέποντάς μας έτσι να τα έχουμε εύκαιρα ανά πάσα στιγμή για ένα υγιεινό γεύμα –σε ελάχιστο χρόνο– και με πάρα πολλές επιλογές.

• Αξιοσημείωτη είναι η χρήση τους στη ζαχαροπλαστική: μαρέγκες, τούρτες, παγωτά, κέικ και μπισκότα δεν είναι δυνατόν να παρασκευαστούν δίχως την πολύτιμη συμβολή του αυγού.

• Το κυριότερο όμως είναι ότι όλα τα παραπάνω παρασκευάζονται με το χαμηλότερο κόστος, αφού το αβγό είναι το πιο οικονομικό και προσιτό διατροφικό προϊόν που μας χαρίζει η φύση και παρέχεται με αφθονία στην αγορά. 

• Και βέβαια, υπάρχουν τα αυγά ημέρας, τα αυγά ελευθέρας βοσκής και τα αυγά βιολογικής γεωργίας, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ και τα μαγαζιά.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

• Μια κότα γεννά κατά μέσο όρο 300-325 αυγά το χρόνο. Αρχίζει από τη 19η εβδομάδα της ηλικίας της.

• Όσο πιο μεγάλη είναι η κότα, τόσο πιο μεγάλο είναι και το αυγό που γεννάει.

• Μια κότα χρειάζεται 2 κιλά τροφή για να γεννήσει 12 αυγά.

• Για να φτιάξει ένα αυγό, μια κότα χρειάζεται 24-26 ώρες, 150 γραμμ. τροφή και 300 γραμμ. νερό.

• Η κλώσα στριφογυρίζει 50 φορές την ημέρα πάνω στα αυγά της για να ανακινεί το έμβρυο και να το εμποδίσει να κολλήσει πάνω στο κέλυφος. 

Πηγή: belife.gr

http://www.newsbeast.gr/health/arthro/820629/i-diatrofiki-axia-tou-augou/?refW

ΜΜΕ της ΠΓΔΜ μπλέκουν την Ελλάδα στα γεγονότα του Κουμάνοβο

Οργή από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας

Εξοργιστική αλλά και ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας τους χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών την προσπάθεια των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ να εμπλέξουν την Ελλάδα στα γεγονότα του Κουμάνοβο.

Χθες, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της γείτονος προέβαλε ρεπορτάζ, που, με προκλητικό τρόπο, επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, υπονόησε ανάμειξη της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Κουμάνοβο, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρονται και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τόνιζαν ότι η γελοία και ανενδοίαστη προπαγανδιστική προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα του Κουμάνοβο, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το Υπουργείο συμμερίζεται τις απαράδεκτες προσωπικές εκτιμήσεις της κ. Ολμπράιτ ως προς το ζήτημα της ονομασίας.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/821565/mme-tis-pgdm-blekoun-tin-ellada-sta-gegonota-tou-koumanovo/?refW

Τι φρενάρει τη γερμανική οικονομία

Deutsche Welle: Όλα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη

Μέχρι πρόσφατα οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας ήταν εξαιρετικές, τώρα κάτι δείχνει να τις φρενάρει. Όλα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη, εκτιμά ο επικεφαλής της οικονομικής σύνταξης της Deutsche Welle Χένρικ Μπέμε.

Όταν οι προφήτες βελτιώνουν τις προγνώσεις τους προς τα πάνω είναι φυσιολογικό να ανησυχούμε. Οι προοπτικές ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας είναι εξαιρετικές, συμφωνούσαν τους τελευταίους μήνες τα οικονομικά ινστιτούτα, η γερμανική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η πρόγνωση δεν εξέπληξε κανέναν γιατί η γενικότερη κατάσταση ενέπνεε αισιοδοξία: Το ευρώ αδύναμο, το πετρέλαιο φθηνό, τα επιτόκια κοντά στο μηδέν. Τα σωστά συστατικά για ανάπτυξη. Μόνο στα ψιλά γράμματα έβρισκαν, όσοι ενδιαφέρονταν, την επιφύλαξη: Αν δεν μεσολαβήσει κάτι!

Σε τι οφείλονται τα προβλήματα

Και όντως μεσολάβησε κάτι, εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα όμως γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα: Η διεθνής αβεβαιότητα. Το τέλος του φράκιγκ. Πληθωρισμός. Το ευρώ σε ανοδική πορεία. Αναδυόμενες οικονομίες με αναιμική ανάπτυξη. Όλα αυτά είναι τα συστατικά που θα μπορούσαν να πνίξουν κάθε οικονομική ανάπτυξη.

Όλα αυτά όμως δεν προκαλούν έκπληξη. Κανείς δεν περίμενε η τιμή του πετρελαίου να παραμείνει για πάντα σε χαμηλά επίπεδα. Το Ιανουάριο το βαρέλι αργού πετρελαίου κόστιζε λιγότερο από 50 δολάρια και σήμερα σχεδόν 70. Και το ευρώ όμως έχει ενισχυθεί φθάνοντας πλέον τα 1,12 δολάρια. Είναι σαφές ότι συγκυρίες σαν κι αυτές δεν είναι διόλου ευνοϊκές για μια οικονομία που στηρίζεται στις εξαγωγές.

Κατώτατο ωρομίσθιο και αναδυόμενες οικονομίες


Τελικά η επιθετική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποδίδει, όπως όλα δείχνουν, πρώτους καρπούς. Αργά, αλλά σταθερά οι τιμές αυξάνονται. Πολύ σύντομα αναμένεται να φθάσουν το 2% που ως γνωστόν έχει τεθεί ως στόχος από την Φραγκφούρτη. Στην άνοδο των τιμών συμβάλει και το κατώτατο ωρομίσθιο που ισχύει στη Γερμανία δια νόμου από τον Ιανουάριο: το ταξί αυξήθηκε κατά 12%, το κομμωτήριο κατά 3,6% και η εστίαση κατά 3%.

Μετά είναι και οι αναδυόμενες οικονομίες. Σε όποια κι αν κοιτάξεις διαπιστώνεις μόνο προβλήματα. Η Ρωσία αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις των κυρώσεων. Ακόμα όμως και η Κίνα, η Βραζιλία και η Νότιος Αφρική δεν λένε να πάρουν τα πάνω τους. Τέλος η Ινδία στηρίζεται στις ελπίδες για επιτυχίες του πρωθυπουργού Μόντι. Όσοι γνωρίζουν ότι το 40% των γερμανικών εξαγωγών πηγαίνει στις χώρες αυτές μπορεί να φανταστεί για ποιο λόγο μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2015 οι ρυθμοί ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή και γερμανική οικονομία ήταν η δήλωση του αποχωρούντος επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW Νόμπερτ Ράιτχοφερ: «Ο λεπτομερής και κοστολογημένος σχεδιασμός σήμερα, μπορεί αύριο να είναι για τον κάλαθο των αχρήστων». Μια τέτοια αίσθηση ρεαλισμού θα έπρεπε να έχουν οι προφήτες και οι προφητείες τους για την πορεία της γερμανικής οικονομίας.

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/821326/ti-frenarei-ti-germaniki-oikonomia/?refW

Νομιμοποίησε τους ΝΑΖΙ ο φίλος των Σαμαροβενιζέλων, Ποροσένκο

netakias

Poroshenko υπογράφει νόμους που υμνούν τους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας ως «μαχητές της ελευθερίας»

«Ο νόμος προβλέπει την κρατική αναγνώριση του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον εικοστό αιώνα και καθορίζει το νομικό καθεστώς των συμμετεχόντων στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον εικοστό αιώνα»
Οι Ουκρανοί ΝΑΖΙ έχουν πλεόν νομιμοποιηθεί, και τιμούνται ως μαχητές της ελευθερίας και εφεξής θα τους χορηγούνται κοινωνικές παροχές στο νομο που υπέγραψε ο Πρόεδρος Poroshenko ως μέρος της λεγόμενης δέσμης μέτρων «απο-κομμουνιστικοποίησης» των νόμων.
Αλλά οι κυρώσεις της Μέρκελ, Σοιμπλε, Σαμαρά, Βενιζέλου και λοιπων είναι κατά της Ρωσίας, γιατί προφανώς νιώθουν εγγύτερα στο ΝΑΖΙστικό παρελθόν της Ευρώπης.

rtx14b5j.n

http://olympia.gr/2015/05/16/νομιμοποίησε-του-ναζι-ο-φίλος-των-σαμα/#more-473208

Συμφωνία μαμούθ 22 δισ. δολαρίων υπέγραψαν Κίνα και Ινδία

Συγκέντρωση πόρων για τη βελτίωση των υποδομών της Ινδίας αναζητά ο Ναρέντρα Μόντι

Η Ινδία και η Κίνα υπέγραψαν σήμερα στην Σανγκάη 21 συμφωνίες εμπορίου και συνεργασίας, συνολικού ύψους 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων (19,3 δισεκ. ευρώ), παρουσία του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

«Θα εργαστούμε μαζί προς το κοινό μας συμφέρον. Η Ινδία είναι έτοιμη για επιχειρηματικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Μόντι.

Ο Ινδός πρωθυπουργός πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, επιδιώκοντας την συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την βελτίωση των υποδομών της Ινδίας.

Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ινδίας.

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν αφορούν διάφορους τομείς, όπως αυτοί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των λιμανιών, της χρηματοδότησης και των βιομηχανικών πάρκων, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο αξιωματούχος της ινδικής πρεσβείας στην Κίνα Νάμγκια Σ. Κάμπα κατά το πέρας της τριήμερης επίσκεψης του Μόντι στην Κίνα.

Η επίσκεψη αυτή είχε στόχο εκτός από την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες όσον αφορά μια μεθοριακή διένεξη ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες.

Κατά την διάρκεια της περσινής επίσκεψης στην Ινδία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, το Πεκίνο είχε ανακοινώσει επενδύσεις ύψους 20 δισεκ. δολαρίων (περίπου 17,5 δισεκ. ευρώ) σε περίοδο πέντε ετών, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν η δημιουργία δύο βιομηχανικών πάρκων.

Έκτοτε η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι αργή, εν μέρει λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Μόντι στο να λάβει πολιτική έγκριση για νόμους που να διευκολύνουν την απόκτηση γης.

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/821719/sumfonia-mamouth-22-dis-dolarion-upegrapsan-kina-kai-india/

Μαθήτρια έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της

Η 17χρονη διάβαζε για τις πανελλαδικές

Σοβαρό ατύχημα είχε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 10, μια 17χρονη μαθήτρια της Γ' Λυκείου, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουepirusgate, η μαθήτρια διάβαζε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ζαλίστηκε και έπεσε! 

Η μαθήτρια έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών, έχοντας τις αισθήσεις της, και υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/821378/mathitria-epese-apo-to-balkoni-tou-spitiou-tis/?refW

Στη Θράκη ο γιος του Ερντογάν

 Κυριακή, 03 Μαΐου 2015


Συναντήθηκε με παράγοντες της μειονότητας

Τη διήμερη περιοδεία του σε Ξάνθη και Κομοτηνή ξεκίνησε το Σαββάτο ο γιος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κ. Μπιλάλ Ερντογάν.

Ο κ. Μπιλάλ Ερντογάν, βρέθηκε στην περιοχή για να παραστεί σε θρησκευτική τελετή χάτιμ στον Εχίνο και αρχικά η επίσκεψή του παρουσιάστηκε ως ιδιωτική. 

Ωστόσο, ο ίδιος βρέθηκε στην Κομοτηνή συνοδευόμενος από τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, συναντήθηκε με παράγοντες της μειονότητας, συνομίλησε μαζί τους, ενώ βρέθηκε και στο τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, όπως μεταδίδει το thrakitoday.com.

Όπως είναι γνωστό ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας έχει απασχολήσει εντόνως το τελευταίο διάστημα τη γειτονική χώρα, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες. 

Κατά πολλούς η επίσκεψή του στην περιοχή έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα με αφορμή και τις εκλογές στη γειτονική χώρα, ενώ την Κυριακή το πρωί συνέχισε την περιοδεία του στην ορεινή Ξάνθη. 

Έστειλε μήνυμα... ενότητας! 

Ο κ. Ερντογάν βρέθηκε και στο κτίριο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής όπου απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό. 

Μεταξύ άλλων τόνισε πως χαίρεται για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ένωση στην περιοχή αλλά και άλλοι σύλλογοι και οι μουφτήδες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως «η αύξηση αυτών των εργασιών που γίνονται σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής και η ενδυνάμωση της ενότητας μας, ελπίζω πως θα υπηρετήσει στο να στήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον. Και εμείς στην Τουρκία να ξέρετε πως όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα. Θα μπορείτε να πείτε πως ¨όταν χρειαστούμε κάτι θα μας βοηθήσουν¨. Αυτό φυσικά θα σας καταστήσει πιο ισχυρούς. Και εμείς βέβαια θα ερχόμαστε εδώ, θα πίνουμε τον καφέ και το τσάι σας και θα φάμε τα φαγητά σας. Και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτή την κουβέντα και την στοργή. Εγώ είτε για την εδώ Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής είτε και για τους άλλους συλλόγους, εύχομαι την συνέχιση και ευόδωση των εργασιών τους».

Δείτε φωτογραφίες 



  


 Κυριακή, 03 Μαΐου 2015


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/816652/sti-thraki-o-gios-tou-erdogan/ 

O ελληνορθόδοξος επίσκοπος Σεβάστειας Αttalah Hanna κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου στον ποιητή της παλαιστινιακής αντίστασης

O ελληνορθόδοξος επίσκοπος Σεβάστειας Αttalah Hanna κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου στον ποιητή της παλαιστινιακής αντίστασης

11009158_825500244192220_134304007724980381_n
O ελληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος της Σεβάστειας Αttalah Hanna πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια μνημείου σε προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στη Ράμα του φημισμένου ποιητή της παλαιστιανιακής αντίστασης. Το σχολείο φέρει την επωνυμία του.
22130_825500667525511_823161677053620852_n
Το έργο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Hatem Oweida ειδικά για την περίσταση.Παρόντες συγγραφείς, πολιτικοί ,τοπικοί φορείς,παράγοντες του εκπαιδευτικού κόσμου  και στελέχη της ορθόδοξης κοινότητας.(alwatanvoice 13/5/15)
Παραθέτουμε καταπληκτικό ποίημα του Samih al-Qasim.
Θ΄ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ
Θα απωλέσω ίσως αν εσύ το επιθυμείς την ύπαρξή μου
Θα πουλήσω τα ρούχα μου και το στρώμα μου…
Θα αντισταθώ ίσως γυμνός και πεινασμένος
Αλλά δεν θα παζαρέψω
Ω εχθρέ του ήλιου
Θα πετάξεις ίσως τα νιάτα μου στη φυλακή
Θα λεηλατήσεις ίσως την κληρονομιά των προγόνων μου
Θα κάψεις ίσως τα ποιήματά μου και τα βιβλία μου
Θα πετάξεις ίσως το σώμα μου στα σκυλιά
Θα επιτεθείς ίσως στο χωριό μας με τη σκιά του τρόμου
Αλλά δεν θα παζαρέψω
Ω εχθρέ του ήλιου
Και μέχρι τον τελευταίο παλμό στις φλέβες μου
Θ΄αντισταθώ.
Θα σβήσεις ίσως κάθε φως μέσα στη ζωή μου
Θα μου στερήσεις ίσως την τρυφερότητα της μητέρας μου
Θα πλαστογραφήσεις ίσως την ιστορία μου
Θα βάλεις ίσως μάσκες για να ξεγελάσεις τους φίλους μου
Θα σηκώσεις ίσως γύρω μου τείχη και τείχη
Θα με σταυρώσεις ίσως μια μέρα μπροστά σε θεάματα ανάξια
Ω εχθρέ του ήλιου
Ορκίζομαι δεν θα παζαρέψω
Και μέχρι τον τελευταίο σφυγμό στις φλέβες μου θ΄αντισταθώ.
Samih al-Qassim
(Το ποίημα είχε αρχικό τίτλο Rubbama», «Ίσως» και στην γαλλική απόδοση φέρει το τίτλο θ΄Αντισταθώ.) (ism-france.org)
www.dimpenews.com
http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/o-ttalah-hanna.html

Χάρτης πρόκληση! Η Θράκη στα χρώματα του Ισλάμ και "άλλο κράτος"


 
Image

Ανεξέλεγκτοι,ασύδωτοι και πάντα ατιμώρητοι. Οι φανατικοί που χρόνια τώρα δρουν στη Θράκη έχουν χάσει κάθε μέτρο και δειχνουν βέβαιοι ότι όσο κι αν το τραβήξουν δεν πρόκειται να έχουν καμία απολύτως συνέπεια από το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος. 

Η αφίσα αφορά συνέδριο που θα γίνει στην Κομοτηνή και όπως φαίνεται η Θράκη στον ελληνικό χάρτη έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη Ελλάδα! Πράσινο το χρώμα όπως και στην “σημαία” της “ανεξάρτητης Θράκης” που χρόνια τώρα έχουν οι φανατικοί. 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιρλίκ ,όπως το έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr είναι αποκαλυπτικό του θράσους όσων θεωρούν ότι στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν και να λένε ότι θέλουν χωρίς συνέπειες. Και ταυτόχρονα να “κλαψουρίζουν” στους ευρωπαίους ότι …καταπιέζονται κιόλας.

Το δημοσίευμα:

“Άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο συνέδριο της FUEN που φιλοξενεί η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2015. Συνεχίζονται ταχύτατα οι ετοιμασίες για το συνέδριο της FUEN που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ¨Χρήστος και Εύη¨στην  Κομοτηνή από τα μέλη της που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Oι εργασίες εγγραφής για το συνέδριο άρχισαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου 2015.

Στο συνέδριο που θα αρχίσει 13 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες. Στο συνέδριο αυτό θα μετάσχουν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, θα έχει βασικό θέμα την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Στις 13 Μαΐου την πρώτη μέρα στην οποία οι σύνεδροι θα φτάσουν στην Κομοτηνή θα οργανωθεί Μειονοτικό Παζάρι κατά το οποίο οι σύνεδροι θα έχουν φέρει γεύσεις της δικής τους κουλτούρας και έτσι θα υπάρχει δυνατότητα γνωριμίας διαφορετικών πολιτισμών. Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες στις οποίες θα συζητηθούν τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ευρώπη και τα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό μόνο για τους συνέδρους,  ενώ στην τελευταία μέρα του θα γίνει Συμβούλιο Συνέδρων της FUEN. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξει ένα ταξίδι παρουσίασης των ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Στις 17 Μαΐουμε την αποχώρηση των συνέδρων από την Κομοτηνή, θα λήξει και το συνέδριο”.

Κάποιος επιτέλους θα τους μαζέψει;

http://www.onalert.gr/stories/xartis-proklisi-i-thraki-sta-xromata-tou-islam-kai-allo-kratos/42119

"Κυβέρνηση στη Θράκη" θέλει Τούρκος επιχειρηματίας με τον οποίο "συζητάμε συνεργασίες"!

Πολύ καλή η “ελληνοτουρκική φιλία” , τα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” και βέβαια η “ελληνοτουρκική επιχειρηματικότητα” για την οποία τα τελευταία ειδικά χρόνια είδαμε και ακούσαμε πολλά και διάφορα. Το μόνο που δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε είναι η ατελείωτη υποκρισία που υπάρχει σ΄ όλες αυτές τις προσπάθειες “προσέγγισης” . Γιατί η Τουρκία δεν επιδιώκει καμία προσέγγιση. Επιδιώκει επιβολή παράλογων απαιτήσεων που φθάνουν μέχρι τον εκτουρκισμό της Θράκης.

Ακόμη και κάποιοι από τους Τούρκους επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως “λευκά περιστέρια” που αγωνιούν για την οικονομική ανάπτυξη των “δύο πλευρών του Αιγαίου” δεν κρύβουν τις απόψεις τους , οι οποίες ταυτίζονται με τις πιο σκληρές εθνικιστικές επιδιώξεις της Άγκυρας. Καλό είναι λοιπόν να μην τρέφουμε αυταπάτες και να προσγειωθούμε.

Η περίπτωση του κ.Φερρούχ Οζκάν, τούρκου επιχειρηματία είναι χαρακτηριστική. Ο Οζκάνέχει λάβει μέρος στις περισσότερες ελληνοτουρικές συναντήσεις επιχειρηματιών. Το γεγονός ότι έχει διατελέσει πρόεδρος του αλυτρωτικού συλλόγου “Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” δεν είχε ενοχλήσει κανέναν στην Αθήνα . Το πιθανότερο και χειρότερο είναι ότι δεν θα το ήξεραν καν οι τότε κυβερνώντες αφού η μοναδική τους αγωνία για “επενδύσεις” τους είχε τυφλώσει.

Τα tourkikanea.gr παρουσιάζουν ένα πλήρες προφίλ του τούρκου επιχειρηματία, το οποίο αποκαλύπτεται και απ΄ όσα έχει γράψει σε μέσα κοινωνική δικτύωσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ονειρεύεται “κυβέρνηση στη Θράκη”.Ο άνθρωπος αυτά πιστεύει ,αυτά γράφει . Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Τίποτα είναι η απάντηση.Παρακολουθούμε απαθείς όλα όσα κάνουν οι Τούρκοι στην Θράκη. Χθες ο υιός Ερντογάν “αλώνιζε” αναζητώντας ψηφαλάκια και μοιράζοντας υποσχέσεις. Ως συνήθως θα κινητοποιηθούμε όταν όλα θα έχουν πάρει το δρόμο τους. Και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι καλός.

Ποιος είναι λοιπόν τούρκος επιχειρηματίας;

Ο Φερρούχ Οζκάν κατάγεται από την ελληνική Θράκη, μένει στην Τουρκία και είναι επιχειρηματίας. Μάλιστα πήρε μέρος στις περισσότερες ελληνοτουρκικές συναντήσεις επιχειρηματιών. Υπήρξε πρόεδρος του κατεξοχήν αλυτρωτικού συλλόγου ¨Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης¨ . Είναι ο σύλλογος που σε όλα του τα παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας έχει την σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ και αυτός που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μεταφέρει ψηφοφόρους από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Παλιότερα ο Φερούχ Οζκάν εξαγόρασε μάλιστα μια μονάδα που παράγει βαρέλια στην Αθήνα.

Πριν λίγες μέρες μετά από μια ανάρτηση που έκανε στο FB ακολούθησε ο κάτωθι διάλογος που αφορά βέβαια την “Δυτική Θράκη” :

¨Φ.Ο. 
: Λέγοντας εγώ το έκανα, δεν προχωράει. Το Σάββατο συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό της εξόριστης κυβέρνησης του ανατολικού Τουρκεστάν. Οι άνθρωποι έστησαν εξόριστη κυβέρνηση.
Κι εμείς έπρεπε να συναντηθούμε για να κάνουμε κάτι. Η Αμερική τους αναγνώρισε και άνοιξε και αντιπροσωπεία, μάλιστα τους περασαν και ενεργειακό διάδρομο από τα εδάφη τους. Και από μας περνάει το σχέδιο ΤΑΝΑΡ από την Δυτική Θράκη.

Φ.Ο. : Ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα θέλουν να αναπτυχθούμε.
Μ. Ε. : Οι δικοί μας οι δήθεν διοικούντες δυστυχώς αποτελούνε τμήμα αυτού του παιχνιδιού.
Φ.Ο. : Κοίτα οι Αμερικανοι που και που πάνε στην Θράκη αλλά οι δικοί μας τι κάνουνε, κάθονται απέναντι τους πίνουνε ένα καφέ χάχα λένε, και σήμερα να ξεγελιόμαστε λέγοντας πως συναντηθήκαμε με τους Αμερικανούς.
Φ.Ο. : Δυστυχώς τα φέρνουν βόλτα με τον μισθό που παίρνουν.
Μ.Ε. : Πρόεδρε σε αυτό το θέμα δεν θέλω καν να μπω …. Μόλις γίνεται λόγος για το DEB αμέσως το αντιγράφουν και μετά παραπονιούνται  στους μεγάλους αδερφούς τους.


 

http://www.onalert.gr/stories/kyvernisi-sti-thraki-thelei-toukros-epixeirimatias-me-ton-opoio-syzitame-synergasies/42227

Κατά συρροή η δράση του παιδόφιλου, γόνου οικογένειας επιχειρηματιών από τα βόρεια προάστια

Η Δίωξη φέρεται να εντόπισε και άλλα βίντεο στην κατοχή του 22χρονου με παιδικό πορνογραφικό περιεχόμενο, ως προϊόν εκβιασμού προς ανήλικα θύματά του στο Facebook. Πώς εξελίσσονται οι έρευνες
Την περίπτωση να έχει κατά συρροή δράση, εξετάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον  22χρονο γιος γνωστού επιχειρηματία εταιρείας αθλητικών ενδυμάτων, που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία σε βάρος μίας 14χρονης.
Μάλιστα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά την πιθανότητα έως βεβαιότητα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, ο νεαρός γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας που μένει στα Βόρεια Προάστια, να το έχει πράξει αυτό και σε βάρος άλλων ανήλικων κοριτσιών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 14χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης στο Facebook, αφού προσάρμοσε ύστερα από μοντάζ, σε ένα γυναικείο γυμνό σώμα, φωτογραφία του προσώπου της, στη συνέχεια της απέστειλε την επεξεργασμένη φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με γυμνό περιεχόμενο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αφού ο δράστης έλαβε το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα δικά της βίντεο.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, μετέβη στο σπίτι του 22χρονου, όπου διεξήγαγε επιτόπια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε μέρος του βιντεοσκοπημένου υλικού, πράξη και για την οποία ο 22χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Καθώς οι αστυνομικοί φέρονται να εντόπισαν και άλλα, τουλάχιστον δέκα, αντίστοιχου περιεχομένου, βίντεο, γίνεται έρευνα για να εξακριβωθούν τα θύματά του 22χρονου, αλλά και να διαπιστωθεί εάν τα κρατούσε τα βίντεο αυτά μόνο για ...προσωπική χρήση ή εάν τυχόν τα διακινούσε και αλλού στο διαδίκτυο.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/kata-syrroh-h-drash-toy-paidofiloy-gonoy-oikogeneias-epixeirhmatiwn-apo-ta-voreia-proastia.3471185.html

Ο 'καυτός' διάλογος Βαρουφάκη-Σόιμπλε και η διάψευση από την Ελλάδα

Δυναμιτίζει το κλίμα το Spiegel και το υπουργείο Οικονομικών το διαψεύδει. Τι φέρεται να είπε ο Σόιμπλε στον Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Στη σκιά της κρισιμότητας των στιγμών, το ήδη δυσμενές κλίμα επιχείρησε να επιδεινώσει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αποκαλύπτοντας τους... καυτούς διαλόγους που έλαβαν χώρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια του κρίσιμου τετ α τετ που είχαν την περασμένη Δευτέρα 11 Μαΐου, πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.
Κατά το δημοσίευμα του Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φερόταν να διατύπωσε νέο τελεσίγραφο προς τον Γ. Βαρουφάκη, προειδοποιώντας τον ανοιχτά πως «Ο χρόνος τελειώνει».
«Διαπραγματευτείτε σοβαρά με τους δανειστές», φερόταν να διεμήνυσε ο Σόιμπλε στον Βαρουφάκη, κατά το Spiegel.
Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τις «αποκαλύψεις» του γερμανικού περιοδικού.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής τόνισε πως τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γ. Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του, στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, είναι ψευδή.
Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/o-kaytos-dialogos-varoyfakh-soimple-kai-h-diapseysh-apo-thn-ellada.3472383.html

Η Ολμπράιτ προκαλεί: Συνδέει την Ελλάδα με τα γεγονότα στα Σκόπια (vid) Με προκλητικό τρόπο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, Μαντλίν Ολμπράιτ, άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει σχέση με τα επεισόδια στα γειτονικά Σκόπια, ενώ αναφέρεται κυνικά στο θέμα της ονομασίας της FYROM Διάβασε περισσότερα στο: Η Ολμπράιτ προκαλεί: Συνδέει την Ελλάδα με τα γεγονότα στα Σκόπια

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, σε εκδήλωση για τη Βοσνία και το μέλλον της στην Ευρώπη, η Ολμπράιτ ρωτήθηκε σχετικά (από τον γνωστό δημοσιογράφο Μεθόδιο Κολόσκι) και οι απαντήσεις της έδειξαν πολλά, για την αντίληψη συγκεκριμένων κύκλων στις ΗΠΑ σε σχέση με τα Βαλκάνια.
Η πρώην ΥΠΕΞ του Κλίντον, χαρακτήρισε την πολυετή διαμάχη Αθήνας-Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας ως «τρελό» ζήτημα.
«Το θέμα της ονομασίας της ΦΥΡΟΜ είναι από τα πιο τρελά ζητήματα διεθνών σχέσεων όλων των εποχών» είπε η Ολμπράιτ για να προσθέσει:
«Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει. Όλοι αποκαλούν πλέον το κράτος Μακεδονία, αλλά αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα του».
Η πρώην αμερικανίδα ΥΠΕΞ προχώρησε ακόμη παραπέρα, κάνοντας έμμεση διασύνδεση της Αθήνας με τα πρόσφατα επεισόδια στα Σκόπια:
«Νομίζω πως τα πρόσφατα γεγονότα (σ.σ. εννοεί προφανώς τα επεισόδια στο Κουμάνοβο) είναι πολύ ανησυχητικά, οι εξτρεμιστικές ενέργειες, ο διαχωρισμός σε μικρά εθνικιστικά γκρουπ, η σχέση που έχει το Κόσσοβο και τι κάνουν οι Έλληνες γι' αυτό».
Επιπλέον, η Ολμπράιτ αναρωτήθηκε αν θα πρέπει ο ΟΗΕ να παρέμβει και πάλι στην περιοχή πριν να είναι πολύ αργά.
Οι πονηριές που κάναμε
Η πρώην αμερικανή ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και σε μερικές «πονηρές» παρασκηνιακές κινήσεις των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να μην υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο στις συναντήσεις των αντιπροσωπειών Αθήνας-FYROM. Οπως είπε, υπήρξαν συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, ώστε ο Γκλιγκόροφ να φτάσει στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών βραδινές ώρες, ώστε να μην βρίσκεται κανείς άλλος εκεί και ότι έβαψαν τους ιστούς των σημαιών, προκειμένου να μην μπορέσει να γίνει έπαρση ούτε της ελληνικής ούτε της FYROM. «Στους Έλληνες δεν άρεσε η σημαία της Μακεδονίας με τον ήλιο της Βεργίνας στη μέση» είπε η Ολμπράιτ.
Οργή του ελληνικού ΥΠΕΞ: Γελοία προπαγάνδα
Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τόνιζαν ότι «η γελοία και ανενδοίαστη προπαγανδιστική προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα του Κουμάνοβο, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή». Χαρακτήριζαν δε «απαράδεκτες» τις «προσωπικές εκτιμήσεις» της κας Ολμπράιτ ως προς το ζήτημα της ονομασίας.


Διάβασε περισσότερα στο: Η Ολμπράιτ προκαλεί: Συνδέει την Ελλάδα με τα γεγονότα στα Σκόπια (vid) | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΡΗΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ…ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΣΟΥΣ

Στη Ρίγα της Λετονίας στην αυλή του κτιρίου της τ.ΚGB λειτουργεί μια έκθεση όπου ένα από τα έργα της είναι μια εγκατάσταση που παριστάνει σταυρωμένο τον Πούτιν.
Ο «καλλιτέχνης» που φιλοτέχνησε αυτό το έργο μίσους και ανεπίτρεπτου πνευματικού συμβολισμού παραμένει άγνωστος. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.Casygygisgu
Συνολικά εκτίθενται 10 έργα και η έκθεση αυτή θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό ως το τέλος Μαίου.Cayfuyffliygiy
Το χαρακτηριστικό της σύνθεσης είναι τα πολλά καρφιά …..βουντού κανονικό. Το ομοίωματου προέδρου της Ρωσικής ομοσπονδίας φέρει και αγκάθινο στεφάν ι.Είναι μνημείο μίσους και αίσχους……δηλωτικό της αντιρωσικήςκαι ρωσοφοβικής υστερίας της δύσης και των νεόκοπων συμμάχων τους.(rus.delfi.lv 15.5.15)Cayffiyfgi

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_517.html

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Εδώ και σαράντα μέρες ο πρώην Κούρδος ηγέτης, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που είναι έγκλειστος στις φυλακές του Ιμλαλί από το 1999, έχει εξαφανιστεί και δεν υπάρχει καμία είδηση για την κατάσταση του ή για το που βρίσκεται. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού του KCK, δηλαδή του ενόπλου τμήματος του ΡΚΚ, Murat Karaylan, δεν υπάρχει καμία είδηση για τον Οτσαλάν εδώ και σαράντα μέρες ενώ όλες οι επαφές με το Ιμραλί όπου βρίσκεται έγκλειστος ο Κούρδος ηγέτης έχουν διακοπεί με περίεργο τρόπο, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα. Μάλιστα σε αίτημα που υπεβλήθηκε αυτές τις μέρες από τον βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Pervin Buldan, να επισκεφτεί μια αντιπροσωπία του κόμματος το Ιμραλί δεν έτυχε καμιάς απάντησης από τις τουρκικές αρχές.
Όπως δήλωσε στην κουρδική εφημερίδα, Özgür Politika, ο υπαρχηγός του ΡΚΚ Murat Karaylan, η αποκοπή κάθε επαφής με τον Οτσαλάν δημιουργεί υπόνοιες για το ότι κάτι σοβαρό και συνάμα επικίνδυνο συμβαίνει στον πρώην Κούρδο ηγέτη που είναι σε κατάσταση απομόνωσης στο Ιμραλί. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την διακοπή της λεγόμενης «ειρηνικής διαδικασίας» επίλυσης του κουρδικού από τον κυβερνών κόμμα των ισλαμιστών και με την επανέναρξη ενόπλων συγκρούσεων σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας με τους Κούρδους αντάρτες, προκαλεί μεγάλη ανησυχία για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Ιμραλί.
Παράλληλα ο Murat Karaylan προειδοποίησε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι  όλα  έχουν κάποιο όριο καταγγέλλοντας έμμεσα αλλά με σαφή τρόπο ότι η τουρκική κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συνέπειες των τελευταίων εξελίξεων που μπορεί να ανάψουν μεγάλη φωτιά σε όλη την Τουρκία και μάλιστα παραμονές των κρίσιμων εκλογών της 7ης Ιουνίου.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/40.html

Τουσέν: Στις 18 Ιουνίου θα ξέρουμε αν το χρέος της Ελλάδας είναι παράνομο

Με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ομάδας της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής των Ελλήνων, Ερίκ Τουσέν, συναντήθηκε ο Κώστας Ήσυχος.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την οικονομική κρίση και παρατέθηκαν στοιχεία που έχουν σχέση με το έργο της εν λόγω Επιτροπής. Ο Ερίκ Τουσέν επισήμανε το δικαίωμα της ελληνικής πλευράς για μονομερή αναστολή πληρωμής του χρέους λόγω ανθρωπιστικής κρίσης.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στις 18 Ιουνίου 2015 η Επιτροπή θα είναι σε θέση να κάνει μια πρώτη εκτίμηση, για τα έτη 2010-2015, για το κατά πόσον το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο, σημειώνοντας πως από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο. Επισήμανε ακόμα ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει η διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους συνιστά παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η ασκούμενη πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση. Η δανειακή σύμβαση, είπε χαρακτηριστικά, και τα μνημόνια παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ελληνικό Σύνταγμα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ήσυχος, σημείωσε ότι με δεδομένο το πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας, πρέπει το ζήτημα του δημόσιου χρέους να το βλέπουμε πρώτα με πολιτικά κριτήρια και μετά να εξετάζουμε τους αριθμούς. Σημείωσε ακόμα πως απαραίτητη προϋπόθεση και όρος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η ενεργοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σχετικά με το έργο της Επιτροπής τόνισε πως από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα δοθούν όλα αυτά τα στοιχεία που αφορούν τις συμφωνίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
http://www.dimokratianews.gr/content/43507/toysen-stis-18-ioynioy-tha-xeroyme-hreos-tis-elladas-einai-paranomo

Ελάτε να σώσουμε τον γύπα Ασπροπάτη

Από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου 2015, θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία η συνάντηση Εργασίας για τη διατήρηση του παγκοσμίως απειλούμενου Ασπροπάρη. Κύριος στόχος , όπως τονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, είναι η ανάπτυξη ενός Διεθνούς Σχεδίου Δράσης για τη Μετανάστευση του Ασπροπάρη, με σκοπό τη διασφάλιση της επιβίωσης των πληθυσμών των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, συμπεριλαμβανόμενων των περιοχών μετανάστευσης και διαχείμασης.
2Ο Ασπροπάρης είναι το μικρότερο από τα τέσσερα είδη γύπα που αναπαράγονται στην Ελλάδα την οποία επισκέπτεται κατά τη θερινή περίοδο για να φωλιάσει σε απόκρημνα βράχια. Απαντάται κυρίως στη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, ενώ τρέφεται κατά κύριο λόγο με ψοφίμια. Κυριότερες απειλές για το είδος είναι η έλλειψη τροφής, η δηλητηρίαση από τη χρήση παράνομων δολωμάτων που προορίζονται για τα “ζημιογόνα” ζώα και η ηλεκτροπληξία σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Έτσι, ενώ κατά τις περασμένες δεκαετίες ο Ασπροπάρης ήταν κοινός σε όλη τη χώρα, σήμερα έχει υποστεί μείωση μεγαλύτερη από 80%, έχοντας απομείνει πλέον λιγότερα από 50 ζευγάρια.
Στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, τις δύο χώρες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο πληθυσμό του είδους στα Βαλκάνια, ο πληθυσμός του Ασπροπάρη έχει υποστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες δραματική μείωση καθιστώντας επιτακτική τη λήψη άμεσων μέτρων για την επιβίωση του είδους στα Βαλκάνια.
Η Συνάντηση Εργασίας θα συγκεντρώσει πάνω από 50 κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς από τουλάχιστον 25 χώρες στις οποίες οι γύπες αναπαράγονται, επισκέπτονται ή ξεχειμωνιάζουν. «Το Σχέδιο Δράσης για τη Μετανάστευση θα συνταχθεί χρησιμοποιώντας τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες για τις μεταναστευτικές διαδρομές του είδους, τις περιοχές εγκατάστασης, τη χρήση των ενδιαιτημάτων και των δυνητικών απειλών που υφίστανται κατά μήκος της μεταναστευτικής διαδρομής και των τόπων διαχείμασης».
http://www.dramini.gr/ελάτε-να-σώσουμε-τον-γύπα-ασπροπάτη/

Λάθος παρολίγον μοιραίο: Πατέρας ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και έφυγε για τη δουλειά του

Ενώ βρισκόταν στο τρένο, ο άνδρας διαπίστωσε έντρομος πως είχε ξεχάσει την κορούλα του στο αυτοκίνητο και κάλεσε την Άμεση Δράση για να δηλώσει το περιστατικό.
«Άφησα το, ενός έτους, μωρό μου στο αυτοκίνητο κατά λάθος το πρωί», απολογήθηκε πανικόβλητος ο πατέρας στον άνθρωπο του τηλεφωνικού κέντρου, ενημερώνοντας πως γυρνούσε στο σημείο
Το κοριτσάκι είχε αποκοιμηθεί στο καθισματάκι του κι, έτσι, ο πατέρας, απορροφημένος προφανώς από τις σκέψεις του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το σταθμό North Quincy Station της Μασαχουσέτης και μπήκε στο τρένο.
Λίγο αργότερα, τρομοκρατημένος διαπίστωσε τι είχε κάνει και έσπευσε να τηλεφωνήσει στο 911.
Η αστυνομία έφτασε εγκαίρως στο σημείο και βρήκε σώα τη μικρούλα στο αυτοκίνητο, όπου είχε παραμείνει για περίπου 35 λεπτά.
Ο πατέρας δήλωσε πως ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής του. Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε πως, παρά τον πανικό που βίωσε, ένιωθε τυχερός γιατί ο καιρός ήταν καλός και δεν είχε καύσωνα.
Ασαφές παραμένει το αν ασκηθεί δίωξη στον άνδρα.
Σύμφωνα με στοιχεία, μόνο το περασμένο έτος, τριάντα παιδιά - στην πλειονότητά τους κάτω από την ηλικία των δύο ετών - έχασαν τη ζωή τους, όταν οι κηδεμόνες τους τα ξέχασαν μέσα στο αυτοκίνητο. 


 


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/586725/lathos-paroligon-moiraio-pateras-xexase-to-moro-toy-sto-aytokinito-kai-efyge-gia-ti-doyleia-toy#ixzz3aF9bPpp1

Απίστευτο: Γυναικολόγος ξέχασε στην κοιλιά γυναίκας μετά από καισαρική ένα...

Η 36χρονη Χάνα Μαχμούντ Καρίμ έκανε καισαρική τομή στις 24 Απριλίου, σε ιδιωτική κλινική του Αμμάν, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό. Αγνοούσε, όμως, πως η αποχώρησή της από το νοσοκομείο θα διαρκούσε μόλις λίγες ώρες...
Όταν επέστρεψε στο σπίτι της, η οικογένειά της πρόσεξε πως η κοιλιά της δονείτο. «Η κόρη μου υπέφερε από τρομακτικούς πόνους και δεν μπορούσε να κουνηθείΤη μετέφερα στα επείγοντα του νοσοκομείου για εξετάσεις αλλά δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε», λέει η μητέρα της άτυχης γυναίκας, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί αδυνατούσαν αρχικά να εντοπίσουν τι έφταιγε. Σύντομα, οι ακτινογραφίες έδειξαν: Ένα κινητό τηλέφωνο βρισκόταν στο σώμα της 36χρονης.Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο γιατρός είχε ξεχάσει το κινητό του στην κοιλιά της, κατά τη διάρκεια της καισαρικής. Η γυναίκα υποβλήθηκε σε δεύτερη εγχείρηση για την αφαίρεση του ξένου σώματος από την κοιλιά της.
Το περιστατικό έφτασε και στο ιορδανικό κοινοβούλιο: Μέλος της ιορδανικής βουλής κάλεσε την κυβέρνηση σε παραίτηση. Από την πλευρά του, ο Ιορδανός υπουργός Υγείας, μέσω του εκπροσώπου του, χαρακτήρισε την περίπτωση της 36χρονης «ανυπόστατη και κατασκευασμένη».






Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/586774/apisteyto-gynaikologos-xexase-stin-koilia-gynaikas-meta-apo-kaisariki-ena#ixzz3aF940Esb