Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Φρίκη στην Ηλεία! Μαχαίρωσε την μάνα του επειδή του είπε... "όχι"! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία!

Με μια πληγή στο πρόσωπο από αιχμηρό αντικείμενο - πιθανόν μαχαίρι - μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας μια 39χρονη γυναίκα από τη Γαστούνη όταν ο 18χρονος γιος της κατάφερε να την τραυματίσει, ύστερα από διένεξη που είχαν μεταξύ τους.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 18χρονος, χθες το μεσημέρι, πλησίασε την μητέρα του στο σπίτι τους που βρίσκεται στον καταυλισμό τσιγγάνων στα Πηγαδάκια Γαστούνης και της ζήτησε χρήματα. Η 39χρονη αρνήθηκε να του δώσει, επειδή όπως του είπε προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα με σκοπό να πληρώσει την εγγύηση που χρειάζεται ώστε να αποφυλακισθεί ο άλλος της γιος ο οποίος κρατείται στις φυλακές ανηλίκων Αγίου Στεφάνου Αττικής.
Με την άρνησή της αυτή, η μητέρα του 18χρονου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές προκάλεσε τον εκνευρισμό του ανηλίκου γιου της, με αποτέλεσμα να της καταφέρει χτυπήματα με μπουνιές και κλωτσιές χωρίς η ίδια να μπορέσει να αντιδράσει.
Όπως ισχυρίσθηκε η 39χρονη, λίγο αργότερα, στις αστυνομικές αρχές, ο γιος της, κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους, έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε στην κατοχή του και προσπάθησε να την πλήξει στο λαιμό με την ίδια να προσπαθεί να τον αποφύγει και να τραυματίζεται τελικά στο πρόσωπο.
Η 39χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, ο 18χρονος δράστης, που αναζητείται, έχει διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, από τις 27 Απριλίου.
Πηγή: patrisnews.com
 http://www.athensmagazine.gr/portal/eparxia/182142

ΠΓΔΜ: Πάνω από 10 τραυματίες σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Σοβαρά επεισόδια με πάνω από δέκα τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στα Σκόπια, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώθηκαν αργά το βράδυ χθες Τρίτη μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στο κέντρο των Σκοπίων.
Πάνω από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα χθες μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης όπου διαμαρτυρήθηκαν, μετά τις αποκαλύψεις, νωρίτερα , της αντιπολίτευσης για την συγκάλυψη, από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, της υπόθεσης του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός νεαρού από αστυνομικό,. Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών για την εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, τον Ιούνιο του 2011.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως "δολοφόνοι" και ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι , παραβίασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της κυβέρνησης, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες μετά από μερικές ώρες τους απώθησαν σε απόσταση ασφαλείας από το κτίριο της κυβέρνησης και τους διέλυσαν.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, πάνω από δέκα αστυνομικοί και διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι διαδηλωτές κατέστρεψαν ορισμένα οχήματα της αστυνομίας, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και με αντικείμενα που εκτόξευσαν προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο της κυβέρνησης. Ένας από τους αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών.
Από την μεριά τους οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την αστυνομία για αδικαιολόγητη χρήση βίας και για πογκρόμ συλλήψεων στους κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ απηύθυνε έκκληση προς τους διαδηλωτές για αυτοσυγκράτηση και κάλεσε την αστυνομία να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κατά την άσκηση των καθηκόντων της.
Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν στον απόηχο της πολιτικής κρίσης και της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η οποία μαίνεται τους τελευταίους τρεις μήνες με φόντο το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων που κάνει για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, κατηγορεί την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, επικεφαλής των οποίων είναι ο Σάσο Μιγιάλκοφ (πρώτος εξάδελφος του Ν. Γκρούεφσκι), παρακολουθούσε τα τηλέφωνα πάνω από 20.000 πολιτών της χώρας, επενέβαινε με τρόπο απροκάλυπτο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των Μέσων Ενημέρωσης, ασκούσε διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους της, διασπάθιζε δημόσιο χρήμα και προέβη σε νοθεία των εκλογών.
Από την μεριά τους, οι εισαγγελικές αρχές της ΠΓΔΜ έχουν απαγγείλει κατηγορίες κατά του αρχηγού του της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), Ζόραν Ζάεβ και άλλων τεσσάρων ατόμων σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ο Ζάεβ κατηγορείται ότι σε συνεργασία με μυστική υπηρεσία ξένης χώρας – την οποία οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν κατονομάζουν – έχει στην κατοχή του τηλεφωνικές συνομιλίες κυβερνητικών παραγόντων και άλλων κρατικών λειτουργών και ότι, σε συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, χρησιμοποίησε αυτές τις κλεμμένες συνομιλίες για να τον εκβιάσει να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση και να προκηρυχθούν νέες εκλογές.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/pgdm-panw-apo-10-traymaties-se-epeisodia-kata-th-diarkeia-diadhlwshs.3452034.html

Στο εδώλιο ζητείται να παραπεμφθούν 40 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο ΤΤ

Η εισαγγελέας Εφετών προτείνει να δικαστούν μεταξύ άλλων οι Δ. Κοντομηνάς, Λ. Λαυρεντιάδης, το ζεύγος Γριβέας - Βάτσικα και ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Αγγ. Φιλλιπίδης, για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ. Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών τους επόμενους μήνες
Με μία περιγραφή γύρω από σχέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και ερευνόμενων εταιριών, που φέρονται ότι σχετίζονται με τα επισφαλή δάνεια, τα οποία χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο, ύψους περίπου 300.000.000 ευρώ, η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Σουκαρά - Κατσικάδη εισηγείται την παραπομπή σε δίκη 40 κατηγορουμένων. Ανάμεσά τους οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα καθώς και ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας, Άγγελος Φιλιππίδης.
Η εισαγγελική πρόταση που φτάνει τις 1.000 σελίδες και υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, αναφέρεται αναλυτικά σε όλες τις υποθέσεις επισφαλών δανείων, ενώ καταγράφει και τις διαδρομές των χρημάτων, που εισπράχθηκαν ως δάνεια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς ή σε σπίτια. Πρόκειται για ποσά τα οποία τελικά να πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.
Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχέσεις ορισμένων  κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας πως "υπήρξαν περιπτώσεις, που δανειολήπτες εκμεταλλευόμενοι, αφενός τις μεταξύ τους σχέσεις και αφετέρου τις σχέσεις με πρόσωπα σε καίριες θέσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και τις ευκαιρίες που παρείχε στο παρελθόν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε επίπεδο τραπεζικού δανεισμού, αποκόμισαν περιουσιακά οφέλη, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος της περιουσίας τη Τράπεζας και εντεύθεν του Δημοσίου.”
Μάλιστα, η εισαγγελέας καταπιάνεται με συγκεκριμένους κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται να κρύβονται πίσω από ένα πολύπλοκο σχήμα εταιριών, που όμως είχαν ως κοινό παρονομαστή τα ίδια πρόσωπα αν και φαινομενικά δεν συνδέονταν μεταξύ τους, ενώ κάνει ειδική αναφορά σε παλαιότερες συνεργασίες κατηγορουμένων θέλοντας να υπογραμμίσει τις διασυνδέσεις που φέρονται να υπηρχαν.
Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, "στην κατηγορία των «Μη Μεταβιβαζόμενων Στοιχείων», υπήχθη μια σειρά από δανειακές συμβάσεις, τις οποίες το νέο Τ.Τ. αναγκάσθηκε να καταγγείλει την 3-10-2011, καθόσον τα δάνεια αυτά δεν εξυπηρετούνταν και οι δανειολήπτες δεν τηρούσαν τους όρους των συμβάσεων. Πρέπει δε να τονιστεί, ότι η ανωτέρω μεταβίβαση, χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο, ιδρύθηκε με το Ν. 3864/2010, με σκοπό την στήριξη του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.”
Περιγράφοντας τη ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος της Τράπεζας και του δημοσίου στην πρότασή της πρός το συμβούλιο επισημαίνει ότι "η συνολική εκτιμηθείσα ζημία της περιουσίας της στο ποσό των 209.768.000 ευρώ, με την συνολική ανεπάρκεια προβλέψεων να διαμορφώνεται στο ποσό των 88.077.000 ευρώ- συγκεκριμένα η πιθανή ζημία για τις ελεγχθείσες επιχειρηματικές πιστοδοτήσεις... ανήλθε στο ποσό των 208.154.000 ευρώ και επακόλουθα η ανεπάρκεια των προβλέψεων ανήλθε στο ποσό των 87.699.000 ευρώ."
Στους 40 κατηγορούμενους για τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η εισαγγελική λειτουργός αποδίδει βαρύτατες κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις, που σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), επιβάλλουν ακόμη και ισόβια ποινή κάθειρξης.
Συγκεκριμένα, προτείνεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι εξής:
  • Δημ. Κοντομηνάς του Παναγιώτη, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) απάτης από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, β) άμεσης συνέργειας κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και γ) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  • Λαυρέντης Λαυρεντιάδης του Βασιλείου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  • Περικλής Λίβας του Δημητρίου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού και β) άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  • Radomir Zivanic του Milivaje και Δημητρίου Μπακατσέλου του Απόστολου,για την αξιόποινη πράξη της άμεσης συνέργειας, άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού.
  • Βίκτωρας Ρέστης του Σταματίου, και Γεωργίου Δασκαλάκη του Κυριάκου, για την αξιόποινη πράξη της άμεσης συνέργειας από κοινού και άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού.
  • Κυρ. Γριβέας του Νικολάου, και Αναστασίας Βάτσικα του Κωνσταντίνου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  • Παναγιώτης Ευθυμίου του Ευαγγέλου και Ευάγγελου Αποστολάτου  του Αγγέλου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  • Μαγδαληνή Ευθυμίου συζ. Παναγιώτη, Χρήστος Ευθυμίου του Παναγιώτη και Ευάγγελος Ευθυμίου του Παναγιώτη, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  • Άγγελος Φιλιππίδης του Ιωάννη, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) απάτης από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, β) απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση.
  • Κλεάνθης Παπαδόπουλος του Άγγελου, Φωτεινή Κρέστα του Ιωάννη, Διον. Γκολφινόπουλος του Γεωργίου,  Χαράλαμπος Σιγανος του Εμμανουήλ, Χρ. Μαρουσος του Λεωνίδα, Δημητρίου Κυπαρίσση του Απόστολου, Γ. Ξυφαράς του Δημητρίου, Αθανασίου Χασάπη του Αιμίλιου,  Χαρ. Γιαγκούδης του Ιωάννη, Λυμπέρης Κατσιουλέρης του Αντωνίου, Γ. Στάμνος του Ζέππου, Γεωργίος Μπρίνταλος του Κωνσταντίνου, Σπυρίδωνας  Πολίτης του Αθανασίου, Αντωνίος Καμινάρης του Δημητρίου, Περικλής Χανάκης του Γεωργίου, Ιωάννης Τσαγδής του Αγγελή, Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου, για την αξιόποινη πράξη της απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση.
  • Δημητρίος Παπαγεωργόπουλος του Γεωργίου, Λυδία Κεκρίδου του Ευσταθίου,  Ιωάννης Λεβεντίδης του Γεωργίου και  Σπυρίδωνας Παντελιάς του Χρήστου, για την αξιόποινη πράξη της απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας).
  • Μάριος Βαρότσης του Δάντη – Αντωνίου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) απάτης από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, β) απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και γ) άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  • Παναγιώτα Μπέζα του Θεοφάνη, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και β) άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  • Αλεξάνδρα Λιακοπούλου του Δημητρίου και Ιωάννης Ρόρρης του Γεωργίου, για την αξιόποινη πράξη της απάτης από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.
Η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή για επιμέρους πράξεις των Σοφίας Τόλου, Γεώργιου Μπρίνταλου, Διονύση Γκολφινόπουλου, Σπυρίδωνα Πολίτη, Δημητρίου Κυπαρίσση και Γεωργίου Ξυφαρά.
Στην πρόταση της η εισαγγελέας αναφέρεται αναλυτικά σε όλες τις υποθέσεις επισφαλών δανείων που οδήγησαν στη ζημιά εκατομμυρίων ευρώ αλλά ακολουθεί και τις διαδρομές των χρημάτων από τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες εισέπραξαν τα δάνεια.

Ενδεικτικά οι τρεις πρώτες υποθέσεις:

Όμιλος Κοντομηνά

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εισαγγελέας αναφέρεται τόσο σε επιχειρηματική σύμπραξη του Δημήτρη Κοντομηνά με το ΤΤ όσο και σε δάνεια που χορηγήθηκαν στον όμιλο ΔΕΜΚΟ και φέρονται, κατά την πρόταση, να κατέληξαν στην τσέπη του επιχειρηματία.
Για τη σύμπραξη του ΤΤ με την εταιρία BESTLINE συμφερόντων Κοντομηνά αφού η εισαγγελέας αναλύει συμβάσεις και δανεισμούς καταλήγει ότι: "Συμπερασματικά, η ως άνω περιγραφόμενη εγκληματική συμπεριφορά των υπαιτίων, όσον αφορά στην εξαγορά της Bestline από το Τ.Τ. υπό τους εξωπραγματικά προνομιακούς και ζημιογόνους για την περιουσία της Τράπεζας όρους της Συμφωνίας Μετόχων, επέφερε ζημία ύψους 138.750.467 ευρώ τουλάχιστον [105.000.000 ευρώ με βάση τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών την 25-11-2013 (: 78 εκ. ευρώ σε οριστική καθυστέρηση + 20 εκ. ευρώ σε ρύθμιση + 7 εκ. ευρώ στις καθυστερήσεις) / εκ των οποίων η βέβαιη και οριστική ζημία ανέρχεται στο ποσό των 78.750.000 ευρώ (70%) + 33.750.467 ευρώ αποτέλεσμα Διαιτησίας σε εκτέλεση της Συμφωνίας Μετόχων], με αντίστοιχη περιουσιακή ωφέλεια της εταιρίας ΔΕΜΚΟ και του Δημήτρη ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ.”
Ως πρός τα δάνεια του ομίλου ΔΕΜΚΟ στην πρόταση αναφέρεται ότι: "την 31-12-2011, η Τράπεζα έφτασε να είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της ΔΕΜΚΟ, καθώς την είχε χρηματοδοτήσει, με τον τρόπο και υπό τους όρους που προαναφέρθηκαν, με ποσό ύψους 38.500.000 ευρώ, που αποτελεί το 45,6% του συνολικού τραπεζικού δανεισμού της. Η συνολική δε ζημία στην περιουσία του Τ.Τ. συνεπεία των ως άνω χρηματοδοτήσεων υπολογίστηκε στο ποσό των 5.292.000 ευρώ, όσον αφορά στην εταιρία ΔΕΜΚΟ, και στο ποσό των 10.829.000 ευρώ, όσον αφορά στις εταιρίες VILLAGE ROADSHOW & VILLAGE FILMS.” Ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι "το άνοιγμα του Τ.Τ. προς τον Δημήτρη ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ως φυσικό πρόσωπο, ήτοι σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, στο ποσό των 2.293.000 ευρώ, ποσό που αφορά σε οφειλή της πιστωτικής του κάρτας έναντι της Τράπεζας και είναι ιδιαίτερα υψηλό.” Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορία και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τουλάχιστον για το ποσό των 12.560.333 ευρώ.

Όμιλος Γριβέα

Για τις συναλλαγές του ζεύγους Γριβέα Βάτσικα η εισαγγελέας αναφέρει ότι το αποτέλεσμα "ήταν να προκληθεί ζημία στην περιουσία της Τράπεζας, από την ανωτέρω χρηματοδότηση, εκτιμώμενη στο 100% της απαίτησης, ήτοι στο ποσό των 17.641.000 ευρώ, έναντι σχηματισθεισών προβλέψεων ποσοστού 90%,  η οποία ζημία εν τελεί βαρύνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.”
Για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες η εισαγγελέας αναφέρει: "Το συνολικό δε ποσό του δανείου, (ύψους 17.000.000 ευρώ), το «έσπασαν» σε πενήντα επτά (57) τραπεζικές επιταγές και το διακίνησαν μέσω των παραπάνω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με τελική κατάληξη τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων εταιριών, συμφερόντων των ίδιων προσώπων. Η πολυδιάσπαση αυτή του εγκληματικού προϊόντος, δεν επιτρέπει  την ακριβή ιχνηλάτηση των επιμέρους ποσών που διακινήθηκαν, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό ότι κάποια από τα ποσά αυτά να μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς εταιριών των ιδίων στην Κύπρο.”

ALAPIS/Λαυρεντιάδης

Στο κεφάλαιο των υπέρογκων δανείων πρός τον Όμιλο του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η εισαγγελέας επισημαίνει ότι: "Το συνολικό δε ύψος της ζημίας στην προκειμένη περίπτωση ανέρχεται στο ποσό των 105.384.605,82 ευρώ” και διαπιστώνει ότι  το ποσό αυτό "όχι μόνον δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε, αλλά αντιθέτως, κατέληξε σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του  κατηγορούμενου, Λαυρέντη ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ.”
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/sto-edwlio-zhteitai-na-parapemfthoun-40-kathgoroumenoi-gia-to-skandalo-tt.3452858.html

Προβατάς Μάκης Ντίνος Χριστιανόπουλος: Η τόση αδιαφορία για την παιδεία είναι στρατηγική

Ο αιρετικός λόγος ενός από τους σπουδαιότερους ποιητές παραμένει πάντα γοητευτικός: «Οι διεστραμμένοι είναι και οι καλύτεροι ποιητές». «Τα ποιήματά μου είναι μια αντιμαχία με την κοινή λογική». «Η πολλή λογική που κυριαρχεί στα πανεπιστήμια είναι βλακώδης»...
Ντίνος Χριστιανόπουλος: Η τόση αδιαφορία για την παιδεία είναι στρατηγική
9
εκτύπωση  

«Δεν μου αρέσουν τα δώρα γιατί είναι μια προσπάθεια αυτού που σου τα δίνει να σε εξευμενίσει και κατά κάποιον τρόπο να σε πάρει με το μέρος του». Αυτή ήταν η αντίδραση του Ντίνου Χριστιανόπουλου στο δώρο που του είχα φέρει από την Αθήνα. Παρ' όλα αυτά, η χροιά της φωνής του είχε μια γλυκύτητα.

Ο σημαντικότερος ποιητής της Θεσσαλονίκης και από τους σπουδαιότερους στην Ελλάδα. Εχει γράψει λίγα ποιήματα  σε μόλις έξι ποιητικές συλλογές και όμως φαίνεται ότι είναι από τους πολυγραφότερους. «Δεν μπορώ και εγώ να καταλάβω το πώς και το γιατί. Ισως γιατί πολλά πράγματα μέσα στα ποιήματα είναι ανεξήγητα». Μεταξύ άλλων, έχει μεταφράσει και το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και είναι πολύ υπερήφανος για αυτό.

Μας περίμενε καθισμένος στο γραφείο του. «Ας ξεκινήσουμε και στο τέλος ίσως βάλουμε μαζί τον τίτλο που αρμόζει στη συζήτησή μας».

Εχετε γράψει κάποιον στίχο τις τελευταίες ώρες ή ημέρες;
«Οχι, δυστυχώς. Εδώ και έναν χρόνο, ίσως και παραπάνω, έπαψα να είμαι ποιητής. Και κάπως απωθητικά θέλω να ξεκόψω από την ποίηση. Επειδή είμαι και λίγο θρησκευόμενος, αυτά όλα τα αποδίδω στον Θεό. Λέω "έτσι ήθελε ο Θεός". Περίπου υποτάσσομαι δηλαδή και δέχομαι να παραδεχτώ μια λογική λίγο παράλογη για το κοινό μυαλό».

Γεννηθήκατε και ζήσατε τα πρώτα σας χρόνια σε μια πολύ φτωχή οικογένεια. Πώς σας επηρέασε αυτό;
«Εζησα μια ζωή διχασμένη, με δύο τρόπους, και αυτό κράτησε για πολλά χρόνια. Ο ένας ήταν να ταυτιστώ εντελώς με την απόλυτη φτώχεια, αφού ο πατέρας μου ήταν μπογιατζής πάμφτωχος ενώ η μητέρα μου δεν δούλευε».

Εννοείτε ότι ο άλλος τρόπος ήταν το σχολείο, που λειτουργούσε σαν ενός είδους καταφύγιο;
«Σωστά. Οσο και να σας φανεί παράξενο, διέπρεπα μεταξύ των συμμαθητών μου, ήμουν μια προσωπικότητα. Αυτό το πρόσεξαν αργότερα και οι δάσκαλοι. Θυμάμαι είχα μια δασκάλα η οποία ήρθε στο σπίτι για να ψαρέψει τη μάνα μου. Ρωτούσε "πώς γεννήθηκε;", "πού τον βρήκατε;". Η μάνα μου με πολλή αφέλεια τής είπε ότι γεννήθηκα κανονικά και ότι το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο. Με αυτό το "έχει κάτι ιδιαίτερο αυτό το παιδί" βολευτήκαμε όλοι. Χάρηκαν και οι γονείς μου, παρότι μόνο η μάνα μου το καταλάβαινε, ο μπαμπάς μου όχι».

Οι γονείς μπήκαν ποτέ εμπόδιο στην πορεία σας;
«Ηταν εντελώς αγράμματοι αλλά όταν διαπίστωναν τις αντιφάσεις μεταξύ εκείνων και του παιδιού τους το χαίρονταν πάρα πολύ. Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει "εγώ είμαι ένα τίποτα, αλλά το παιδί μου επιθυμώ και πρέπει να μορφωθεί όσο γίνεται περισσότερο"».

Υπήρξε κάτι για το οποίο έχετε ντραπεί σε σχέση με τους γονείς σας;
«Για τον πατέρα μου. Οταν στο τέλος τον έφερναν από την ταβέρνα και μου φώναζαν οι γειτόνισσες: "Ντίνο, βγες, έφεραν τον πατέρα σου"».

Εχει ενδιαφέρον που το λέτε με μια συναισθηματική ουδετερότητα. Ως παιδί νιώθατε άνετα μέσα στα παραμύθια;
«Στα παραμύθια όπως είναι στη γέννησή τους: τέλεια. Από εκεί και πέρα αρχίζουν να καταστρέφονται καθώς τα παίρνουν διάφοροι άξεστοι και λαϊκοί άνθρωποι οι οποίοι τα τροποποιούν και τα χαλούν. Το παραμύθι είναι έργο τέχνης υψηλής κλάσεως και μάλιστα από όσο χαμηλότερα προέρχονται τόσο υψηλότερης τέχνης είναι. Γενικά ο λαός, όσο πιο ανεπεξέργαστος τόσο πιο σπουδαίος είναι. Τα παραμύθια και τα δημοτικά τραγούδια, όταν προέρχονται από αυτόν τον λαό, είναι καταπληκτικά».

Υπήρξε κάποιο απρόσμενο πρόσωπο στη ζωή σας στο οποίο χρωστάτε πολλά;
«Πράγματι, είχα έναν πλούσιο θείο ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ και στο να σπουδάσω αλλά και γενικότερα. Από πολύ νωρίς, χάρη σε αυτόν τον θείο, συνειδητοποίησα ότι διαφέρω σε κάποια πράγματα από τα υπόλοιπα παιδιά».

Στην Κατοχή ήσασταν ήδη δεκάχρονο παιδί. Κινδυνέψατε;
«Κινδύνεψα να πεθάνω από την πείνα δύο φορές. Το 1941 ήταν λίγο πιο υποφερτά τα πράγματα, το 1942 όμως είχαν φτάσει στο άκρο».

Θυμάστε το συναίσθημα;
«Πολύ καλά. Εζησα και ένα βήμα παραπάνω. Εφτασα στο απροχώρητο και έλεγα "τώρα θα πεθάνω". Η μάνα μου, που επίσης κινδύνευε από την πείνα, με προέτρεπε να πεθάνουμε μαζί. Ελεγε "σώθηκαν πια τα ψωμιά μας, τόσο ήταν να ζήσουμε". Μέναμε κοντά στην Αχειροποίητο, στο κέντρο, όπου επί Κατοχής γινόταν κάτι φοβερό, ακόμη και τώρα που το λέω ανατριχιάζω. Κάθε απόγευμα μαζεύονταν διάφοροι φουκαράδες για να πεθάνουν και όταν την άλλη μέρα δεν τους έβλεπα, μου έλεγαν ότι τους πήρε το κάρο της Δημαρχίας. Εζησα πολλές φορές αυτό που αργότερα καταντήσαμε να θέλουμε μάνα και γιος, να καθήσουμε σε μια άκρη της Αχειροποιήτου και να πεθάνουμε. Ηταν τραγικό, δεν μπορείς να φανταστείς».

Σήμερα τι συναίσθημα σας δημιουργεί ο θάνατος;
«Προς το παρόν, με αφήνει αδιάφορο, αλλά αν πεθάνω τώρα, θα φύγω ευχαριστημένος γιατί εκείνα που ήταν να γράψω τα έχω γράψει».

Η ζωή σας πού πήγε;
«Η ζωή μου πήγε θυσία στην ποίηση».

Αργότερα βρεθήκατε στο Πανεπιστήμιο, με σπουδαίους δασκάλους, τον Κριαρά, τον Λίνο Πολίτη.
«Οσο και αν σας φανεί παράξενο, ήμουν πνεύμα αντιλογίας. Υποτίθεται ότι ήμουν και λίγο προοδευτικός και είχα κάποιες πρωτότυπες ιδέες».

Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι θα μαλώνατε ακόμη και με αυτούς.
«Είχα μαλώσει με όλους τους σπουδαίους καθηγητές μου. Με τον Κακριδή, ας πούμε, ο οποίος ήταν ο σημαντικότερος φιλόλογος, ο τσακωμός μας κράτησε πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων μαλώσαμε άγρια και για τη Σαπφώ. Υστερα από χρόνια που ούτε καν μιλιόμασταν, τον είδα και μου έκανε νόημα "θέλω να σου μιλήσω". Τον πλησίασα. "Ξέρω ότι η στάση μου σε έβλαψε και θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη" μου είπε. Εκτοτε ήμασταν πολύ στενοί φίλοι, μέχρι την ημέρα που πέθανε. Κέρδισα πάρα πολλά από τη σχέση μας».

Με αφορμή αυτά, ποια είναι η άποψή σας για τους ανθρώπους της κουλτούρας στην Ελλάδα; Πιστεύετε ότι συχνά είναι υπερβολικά φανατικοί;
«Βεβαίως το πιστεύω αυτό. Το θέμα είναι ότι δεν θα αλλάξουμε. Απλά πότε-πότε θα υπάρχουν μερικές μεμονωμένες φωνές να ανατρέπουν κάποια στάτους. Τίποτε παραπάνω. Πολύ λίγες φωνές θα λένε το αντίθετο από ό,τι λέει όλος ο κόσμος».

Στο «Φακελάκι» περιγράφετε τις πολύ δυνατές ανθρώπινες σχέσεις που καταλήγουν σε απόλυτη αδιαφορία.
«Πολλές φορές αυτή η ανατροπή γίνεται για το καλό. Προσωπικά το επιδιώκω με κάθε τρόπο όταν μια σχέση στο τέλος "καταντάει"» .

Υπάρχει κάποιος εντός ή εκτός Ελλάδας που τον θαυμάζετε βαθιά;
«Θαυμάζω σε μεγάλο βαθμό τον Γκάντι. Τον θεωρώ πολύ μεγάλη φυσιογνωμία. Υπάρχουν κι άλλοι πολύ σπουδαίοι, κυρίως ξένοι. Και τον Κρισναμούρτι».

Αυτούς πού έκαναν άλλου είδους επαναστάσεις: ο Μότσαρτ, ο Ντα Βίντσι, ο Πικάσο;
«Εχω αφαιρέσει τους καλλιτέχνες από όλη αυτή την ιστορία γιατί είναι μια θάλασσα που δεν βρίσκεις άκρη. Υπάρχουν όλοι αυτοί που λέτε, αλλά δεν τους χρησιμοποιώ γιατί δεν με ενδιαφέρουν. Υπάρχουν άλλοι που με ενδιαφέρουν πιο πολύ».

Εχετε βγάλει κάποια ποιήματα χωρίς τίτλο. Στη ζωή σας έχετε δώσει κρυφά κάποιον τίτλο;
«Γιατί πρέπει να έχει και έναν χαρακτηρισμό αυτή η έρημη η ζωή; Δεν τη χαρακτηρίζω. Πάντως έχω μια ποιητική συλλογή άτιτλη, που ίσως κάποτε αξιωθεί να αποκτήσει κάποιους στίχους. Αυτή η συλλογή προς το παρόν λέγεται "Παράξενο... Πού βρίσκει το κουράγιο και ανθίζει;". Αν ποτέ αξιωθώ, θα της βάλω κάποιους στίχους».

Ισως είναι πιο εύκολο να χαρακτηρίσετε την ποίησή σας.
«Είναι διάφορα απίθανα πράγματα, διάφοροι συσχετισμοί. Συσχετισμοί του ασυσχέτιστου. Τα ποιήματά μου είναι μια αντιμαχία με την κοινή λογική».

Κοινή λογική εδώ εννοείτε τη λογική του μέσου όρου;
«Ναι. Για αυτό συχνά η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι αντίστροφη από το πρόσωπο που την εκφέρει. Πόρνες μιλούν με ευσέβεια και άγιες για τον κρυφό ερωτισμό τους».

Δεν είναι καταπληκτικό πώς μερικές φορές μια παρανόηση οδηγεί στην απόλυτη κατανόηση μιας κατάστασης; Πώς καμιά φορά η παρανόηση με την κατανόηση ενώνονται...
«Είναι μαγικό. Για αυτό η πολλή λογική που κυριαρχεί στα πανεπιστήμια είναι βλακώδης. Εγώ πήγαινα κόντρα σε αυτή τη λογική».

Στην ποίησή σας νιώθετε ότι συμφιλιώνετε χυδαιότητα και αγνότητα;
«Μόνο που στην αρχή τα ποσοστά της αγνότητας ήταν πολύ μεγαλύτερα».

Εχετε πει ότι στα ποιήματά σας αντιμάχεστε τη διαστροφή σας. Υπάρχει κάτι που είναι διαστροφή σε αυτή τη ζωή;
«Δυστυχώς ναι. Τώρα, βέβαια, μπαίνουμε σε βαθιά νερά αλλά την επικρίνω σε ένα ποίημά μου και με πολύ κακές εκφράσεις για όλους τους διεστραμμένους. Πιστεύω ότι η διαστροφή είναι πολύ κακή αμαρτία. Βέβαια, πολλοί διεστραμμένοι δεν έχουν συνείδηση ότι είναι τέτοιοι και ούτε ξέρουν ποιος τους την έδωσε. Ο Θεός; Ο Διάβολος;».

Επομένως, αν είχατε ένα μαγικό ραβδάκι για να αλλάξετε κάτι στην προσωπικότητά σας, αυτό θα ήταν;
«Δεν ξέρω, γιατί η αλήθεια είναι ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαστροφή τόσο πιο πολύ εξωθούνται οι ποιητές να την εκμεταλλευτούν. Επομένως είναι δίκοπο μαχαίρι και πιστεύω ότι οι διεστραμμένοι είναι και οι καλύτεροι ποιητές».

Εχετε την τόλμη της εξομολόγησης. Από ποιον την διδαχτήκατε;
«Από τον Καβάφη».

Νιώθετε ότι είστε καλός μαθητής του;
«Στην ποίησή μου υπήρξαν και άλλες επιδράσεις που συγκρούονταν με αυτή του Καβάφη, τόσο που μια εποχή ένιωθα ένας κακός μαθητής του».

Eχετε πιάσει τον εαυτό σας να κοιτάζεται αυτάρεσκα ή να αυτοσαρκάζεται στον καθρέφτη;
«Οχι, δεν μου αρέσουν αυτά. Τα θεωρώ πόζες και τις αποφεύγω a priori. Η ιδέα του να κοιταχτώ στον καθρέφτη με έχει απασχολήσει πολλές φορές αλλά πάντοτε την απέρριπτα και δεν την εφάρμοζα. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω γράψει κανένα ποίημα με τη λέξη καθρέφτης».


«Και μόνο που είμαι ποιητής δεν απευθύνομαι σε μαθητιώσα νεολαία»

Οταν είστε μόνος εκφράζεστε καμιά φορά με γέλιο ή κλάμα;
«Ισχύει. Ομως είτε γελώ είτε κλαίω είναι το ίδιο πράγμα».

Εχετε μεταφράσει μερικά σπουδαία έργα. Εχετε μπει στον πειρασμό να κάνετε μια κάποια «δολιοφθορά» σε κάποια από αυτά;
«Μπήκα στον πειρασμό και πράγματι έχω αλλάξει μερικές λέξεις αλλά δεν μετανιώνω καθόλου. Μεταφράζω Σαπφώ και κάπου αλλάζω μία λέξη, δεν χάλασε ο κόσμος. Ομως η λέξη αυτή έχει νόημα και δεν θα ήθελα να ξαναβάλω αυτήν που πέταξα. Είναι θέματα που αντιμετωπίζω σοβαρά».

Σας έχουν προτείνει ποτέ να ασχοληθείτε με την παιδεία;
«Ναι, άλλα όλες τις φορές έχω αρνηθεί. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να διορθώσεις κάτι το οποίο βρίσκεται σε εντελώς στραβό δρόμο. Οσο και να το διορθώσεις, θα συνεχίσει να είναι στον στραβό δρόμο».

Βρίσκεται σε στραβό δρόμο από ανικανότητα των πολιτικών ή από κάποιου είδους στρατηγική;
«Πιστεύω ότι είναι από στρατηγική. Προφανώς έχουν υπάρξει πολλοί ανίκανοι υπουργοί Παιδείας αλλά τόση αδιαφορία είναι στρατηγική. Aυτά αν τα ακούσουν θα τους  ξεσηκώσουν αλλά τουλάχιστον μου δίνουν την ευκαιρία να τους γαργαλήσω λιγάκι».  

Εχετε όμως άποψη για την παιδεία στην Ελλάδα...
«Με ενδιαφέρει πάρα πολύ αλλά θεωρώ τον εαυτό μου ακατάλληλο για να δώσω ακόμη και συμβουλές. Ασ' τους λοιπόν να κάνουν μια στραβή παιδεία. Οσο γίνεται πιο στραβή. Η παιδεία τους τραβάει έναν στραβό δρόμο ευθύς εξαρχής και θα είναι έτσι αιωνίως. Εγώ τι ρόλο παίζω ώστε να εμφανιστώ ως αναμορφωτής της;».

Φαντάζομαι ότι εδώ στη γειτονιά θα σας πλησιάζουν συχνά για να τους πείτε τη γνώμη σας για τη ζωή.
«Δεν ξέρω από επιγράμματα και αυτό που θα ήθελαν θα ήταν ολόκληρη φουρνιά επιγραμμάτων. Υπάρχει ένα πράγμα πολύ σοβαρό το οποίο θα ήθελα να μην το ξεχάσετε ποτέ. Ημουν άριστος μαθητής στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Αυτοί που με θαύμαζαν με κατέκριναν γιατί δεν ήθελα να γίνω καθηγητής. "Μα, εσείς θα είχατε να προσφέρετε τόσο πολλά στη μαθητιώσα νεολαία". Τους εξηγούσα ότι δεν είχα να πω απολύτως τίποτε και γενικά δεν είμαι για τη νεολαία. Και μόνο που είμαι ποιητής δεν απευθύνομαι σε μαθητιώσα νεολαία».  

Τώρα που τελειώσαμε την κουβέντα μας νομίζετε ότι είπατε κάτι που σας ξέφυγε;
«Το θέμα είναι πως ό,τι λέω και ό,τι μου ξεφεύγει, μου ξεφεύγει ενσυνείδητα. Επομένως είμαι πλήρως ενήμερος των όσων λέω. Είναι κουβέντες σοβαρές και αν είναι λίγο χυδαίες, να τις δεχτούν με τον λιγότερο χυδαίο τρόπο που μπορεί να έχει η κάθε λέξη».   

Ειλικρινά, πιστεύετε ότι είστε προκλητικός;
«Εσείς το πιστεύετε; Δεν ξέρω αν είμαι. Ξέρω ότι μου αρέσει να προκαλώ τους υποκριτές».

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=699601