Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Δύο νεκροί μετά από άγρια συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Δύο νεκροί μετά από άγρια συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

peripoliko-korudallos-630.jpg

Αστυνομικά οχήματα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη συμπλοκή | EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Λίγες μέρες πριν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα πρώτα ευεργετικά μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών, οι δραματικές εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, κυρίως λόγω του υπερπληθυσμού.
Δύο νεκροί και 18 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της χθεσινοβραδινής άγριας συμπλοκής ανάμεσα σε κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το χρονικό της συμπλοκής

Η μεγάλη συμπλοκή ξεκίνησε ξαφνικά και κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα στην Γ’ πτέρυγα, όταν ομάδα Αράβων και Αλβανών κρατουμένων συνεπλάκη με ομάδα Πακιστανών, λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες για το βράδυ και οι κρατούμενοι μπουν στα κελιά τους, για άγνωστη -τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής- αιτία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, 13 από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο (εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση), 4 στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και ακόμη ένας (επίσης σε σοβαρή κατάσταση) στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Τα ξημερώματα οι περισσότεροι κρατούμενοι επέστρεψαν στις φυλακές, ενώ εκτός κινδύνου νοσηλεύονται τρεις τραυματίες.
Ειδικότερα, ένας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος φέρει τραύμα από μαχαίρι στον πνευμονοθώρακα, και δύο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου ο ένας είναι χτυπημένος στο κεφάλι και ο άλλος φέρει τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα. Η κατάσταση και των τριών δεν εμπνέει ανησυχία.
Στο σωφρονιστικό κατάστημα επικράτησε πανδαιμόνιο, ενώ έσπευσαν ισχυρή αστυνομική δύναμη, ασθενοφόρα, αλλά και ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, προκειμένου να διαπιστώσει τι συνέβη. Η κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Παρασκευόπουλος: «Κάθε απώλεια ζωής επιβάλλει το μέγιστο της εγρήγορσης»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την επίσκεψή του αργά χθες το βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά το τραγικό συμβάν, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο δύο κρατουμένων και τον τραυματισμό άλλων δεκαοκτώ σε βίαιο επεισόδιο που συνέβη σήμερα στη φυλακή Κορυδαλλού. Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και τουλάχιστον δύο από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της υγείας τους.
Η αφορμή της σύρραξης μεταξύ ομάδων κρατουμένων δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, όπως επίσης και τα πρόσωπα των ενόχων. Διεξάγεται εκτεταμένη έρευνα. Όπως είναι φανερό, σημασία δεν έχει μόνο η συγκεκριμένη αιτία αλλά και οι συνθήκες που οδήγησαν σ΄ ένα τέτοιο συμβάν: ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές πολλαπλασιάζουν τις εντάσεις. Σχετικές επισημάνσεις έκανε πριν λίγες μόλις μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CPT), τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα.
Ο νόμος 4322/2015, που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, ελπίζω να συμβάλει το ταχύτερο σε μια βελτίωση των συνθηκών εγκλεισμού, με την απόλυση των κρατουμένων που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του. Κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής και κάθε βίαιο συμβάν στις φυλακές μας επιβάλλει το μέγιστο της εγρήγορσης. Γι' αυτό με τον ίδιο νόμο ορίστηκε ότι οι ποινές για εγκλήματα βίας που τελούνται στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος θα εκτίονται ολόκληρες σωρευτικά. Η ταχεία προώθηση του συγκεκριμένου νόμου άλλωστε από την πολιτεία δείχνει ότι η χώρα έχει συνειδητοποιήσει την οξύτητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων και προχωρεί σθεναρά στην επίλυσή τους»

http://www.efsyn.gr/arthro/dyo-nekroi-meta-apo-agria-symploki-stis-fylakes-korydalloy

Σοκ: Ο πατέρας τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια την 4χρονη Άννυ

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ από τον 27χρονο πατέρα της - Τεμάχισε τη σορό της 4χρονης, την έβρασε και έπειτα την πέταξε σε κάδους σκουπιδιών σε όλη την Αθήνα
Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός της άτυχης 4χρονης δεν θα βρεθεί ποτέ, καθώς ο πα-τέρας την τεμάχισε, την έβρασε και την πέταξε στα σκουπίδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα της μικρής Άννυ συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.
Στο σπίτι της μητέρας της 4χρονης Άννυ, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, μετέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας άνδρες της αστυνομίας συνοδεία εισαγγελέα, προκειμένου να τη συλλάβουν, έπειτα από σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος της για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Ο πα-τερας δολοφόνησε την 4χρονη Άννυ
Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση της 4χρονης, η οποία αναζητούνταν τις τελευταίες ημέρες, μετά την εξαφάνιση της από την περιοχή της Ομόνοιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε τις πράξεις του, ισχυρίζεται, όμως ότι δεν σκότωσε αυτός την κόρη του, αλλά ήταν άρρωστη και πέθανε και αυτός σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα.
Οι αστυνομικές αρχές είχαν από την πρώτη στιγμή θεωρήσει ως ύποπτο τον 27χρονο βουλγαρικής καταγωγής και είχαν εκφράσει τους φόβους τους ότι το κορίτσι μπορεί να μην είναι ζωντανό.
Η κατάθεση όμως ενός ομοεθνή του, τον οποίο φιλοξενούσε ο πατέρας το χρονικό διάστημα που έμενε και η Άννυ στο σπίτι του ενώ η μητέρα της έλειπε στο εξωτερικό, αποκάλυψε στους αστυνομικούς τι πραγματικά συνέβη στην Άννυ.
Η μαρτυρία του Βούλγαρου φιλοξενούμενου (κηλίδες αίματος και DNA) σε συνδυασμό με δύο ακόμα στοιχεία τα οποία οι Αρχές δεν αποκαλύπτουν, οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του 27χρονου με την κατηγορία της δολοφονίας της ίδιας του της κόρης.
Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες από την υπόθεση της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως προκύπτει από την κατάθεση φίλου του ζευγαριού, επίσης βουλγαρικής υπηκοότητας, τον οποίο βρήκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην Βουλγαρία, ο 27χρονος τού εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, στο σπίτι τους στην οδό Μιχαήλ Βόδα, και όταν συνήλθε είδε κοντά του νεκρή την 4χρονη κόρη του.
Τότε την τεμάχισε, έβρασε τα κομμάτια και τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι, μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι μέλη από το άψυχο κορμάκι του παιδιού τα μαγείρεψε κανονικά, με λαχανικά και μπαχαρικά, ώστε μετά που θα τα πετούσε στα σκουπίδια να φαινόταν ότι επρόκειτο για... κανονικό φαγητό.
Όταν συνέβησαν τα συγκλονιστικά γεγονότα, η μάνα του κοριτσιού έλειπε στο εξωτερικό.
Σοκαρισμένοι οι Αστυνομικοί από την ομολογία του παιδοκτόνου
Ο αμετανόητος 27χρονος, που τυφλωμένος, όπως αναφέρουν πηγές, από τη ζήλια, καθώς πίστευε ότι η μητέρα της Άννυ αγαπούσε περισσότερο το παιδί από τον ίδιο, δολοφόνησε το 4χρονο κορίτσι.
Με βλέμμα ψυχρό, ο 27χρονος δράστης, που αρνούνταν κατηγορηματικά ότι εμπλεκόταν στην εξαφάνιση της μικρής, ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του στους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ που κυριολεκτικά πάγωσαν στο άκουσμα των ανατριχιαστικών λεπτομερειών.
Ο 27χρονος «πατέρας» ομολόγησε με ψυχραιμία ότι τεμάχισε το ίδιο του παιδί και χωρίς ίχνος μεταμέλειας, περιέγραψε στους αστυνομικούς τις λεπτομέρειες της πρωτοφανούς δολοφονίας.
Ρίγη προκαλούν τα λόγια του παιδοκτόνου, που ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα η Άννυ ήταν άρρωστη, «είπα ψέματα στη γυναίκα μου, δεν ήθελα να θεωρήσει ότι δεν μπορώ να την φροντίσω και έπρεπε να κάνω κάτι για να την εξαφανίσω».
Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του για τη μοιραία ημέρα, μόλις συνήλθε από την επήρεια των ναρκωτικών, είδε το άψυχο σώμα της 4χρονης κόρης του στον καναπέ και φοβούμενος την αντίδραση της μητέρας, αποφάσισε να εξαφανίσει τη σορό του παιδιού με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο.
Τεμάχισε σε κομμάτια το παιδί του, έβρασε κάποια μέλη, ενώ άλλα τα πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας και σε σακούλες απορριμμάτων.
Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους ότι ο δράστης, όπως ο ίδιος ομολόγησε, μαγείρεψε τα μέλη, ρίχνοντας μέσα στην κατσαρόλα λαχανικά, μπαχαρικά και ρύζι, ώστε όταν θα τα πετούσε στα σκουπίδια να φαίνονται ότι είναι κανονικό μαγειρεμένο φαγητό.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την αστυνομία, ύστερα από τη δήλωση εξαφάνισης που έκανε η μητέρα του κοριτσιού, επίσης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία αρχικά ισχυρίστηκε ότι την απήγαγε κάποια γνωστή της, αλλά στην συνέχεια άλλαξε την κατάθεση της.
Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας, η οποία έκανε την προανάκριση, προσήγε τον 27χρονο πατέρα, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών, αλλά δεν ομολόγησε και ελλείψει στοιχείων των άφησαν ελεύθερο.
Μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, όμως, σχηματίστηκε δικογραφία, με βάση την οποία εκδόθηκε το μεσημέρι 4 Μαΐου ένταλμα σύλληψης για τον 27χρονο, ο οποίος αναμένεται να συλληφθεί από στιγμή σε στιγμή και να εξεταστεί με βάση τα νέα δεδομένα.
Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα γίνουν αύριο Τρίτη, από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Χρήστο Παπαζαφείρη.
Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει τη νεαρή μητέρα να μοιράζει ενδεχομένως ναρκωτικές ουσίες σε δυο άνδρες.
Στο ολιγόλεπτο βίντεο φαίνονται δυο άνδρες να κάθονται πάνω σε ένα διπλό κρεβάτι και να μιλούν βουλγαρικά, ενώ λίγο αργότερα στο βίντεο εμφανίζεται και η μητέρα της 4χρονης να κρατά στριφτά τσιγάρα που πιθανότατα περιέχουν κάνναβη και να ποζάρει στο φακό.
Από τα πλάνα του βίντεο διακρίνονται στο κρεβάτι λούτρινα αρκουδάκια που σημαίνει ότι πιθανότατα το παιδί να έμενε στο σπίτι, σε ένα τόσο ακατάλληλο περιβάλλον.
11183449 929624073756986 8530862444415061490 n
«Όλοι νοιάστηκαν για σένα, όλοι αγωνιούσαν για σένα αλλά σου πήραν άδικα την ζωή», γράφει η φωτογραφία με την αδικοχαμένη Άννυ που δημοσίευσε το Χαμόγελο του Παιδιού στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/583367/sok-o-pateras-temaxise-kai-petaxe-sta-skoypidia-tin-4xroni-anny#ixzz3ZCiM0vp2