Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Κυβέρνηση: Ταξιδιωτικά έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν όπου θέλουν

- Στις 6.30 μ.μ. ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις προσφυγικές ροές
- Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στους Σύρους πρόσφυγες θα παρέχονται άμεσα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες προτίμησής τους
- Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι πρόσφυγες θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους
- "Δεν χωρούν παιχνίδια και λαϊκισμοί για τις ανθρώπινες ζωές", είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του

Την απόφαση της κυβέρνησης να παρέχει άμεσα στους Σύρους πρόσφυγες τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες προτίμησής τους, ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αμέσως μετά τη διυπουργική σύσκέψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκησε περισσότερες από 4 ώρες.
Παράλληλα, θα διαμορφωθούν ειδικοί χώροι, καταυλισμοί και υποδομές, όπου θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι νεοεισελθέντες πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στη Δυτική Ελλάδα.
"Παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την ίδια περίοδο υπάρχει αύξηση προσφύγων και στην Ιταλία", είπε ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι "το κίνητρό τους δεν είναι η οικονομική ανέχεια, αλλά ο άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τους".
Συνοπτικά όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη:
1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.
2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους.
3. Εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας,
4. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμανε ότι "το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, ψυχραιμία και ανθρωπιά. Δεν χωρούν παιχνίδια και λαϊκισμοί για τις ανθρώπινες ζωές".
Στη διυπουργική σύσκεψη μετείχαν οι:
- Βούτσης Νίκος, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
- Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
- Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
- Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας
Καθώς επίσης και οι:
- Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού και
- Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β' Λιμενικού
- Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου
newsit
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Λαπαβίτσας: Δύσκολα τα πράγματα - Οι εταίροι παίζουν σκληρό παιχνίδι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φόρμουλα που θα επιτρέψει τη νόμιμη εξαγωγή των ελληνικών ροδακίνων στην Ρωσία την τρέχουσα χρονιά
"Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, με τους εταίρους μας να παίζουν σκληρό παιχνίδι", επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο οικονομίας.
Παράλληλα, ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ροδακινοπαραγωγούς της Β. Ελλάδας, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί η φόρμουλα που θα επιτρέψει τη νόμιμη εξαγωγή των ελληνικών ροδακίνων στην Ρωσία την τρέχουσα χρονιά.
Όπως διευκρίνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, το πιο πιθανόν είναι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα φύγει ελληνική αντιπροσωπεία στη Μόσχα, απαρτιζόμενη από κυβερνητικούς και ροδακινοπαραγωγούς, προκειμένου να γίνουν οι επαφές εκείνες που θα επιτρέψουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την προτροπή του Ρώσου προέδρου να δημιουργηθούν ελληνορωσικές κοινοπραξίες με έδρα τη Ρωσία, οι οποίες θα μπορούν να εισάγουν «πρώτη ύλη», με σκοπό τη μεταποίησή της και την πώλησή της στη ρωσική αγορά.
″Οφείλουμε να διερευνήσουμε παραπάνω τι ακριβώς εννοεί με αυτή του την προτροπή ο Ρώσος πρωθυπουργός", επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ.
"Συγκεκριμένα για το προϊόν μας, που είναι το επιτραπέζιο ροδάκινο, θα πρέπει να ζητήσουμε διευκρινήσεις για το τι εννοούν οι Ρώσοι όταν μιλάνε για ρωσοελληνικές ή ελληνορωσικές επιχειρήσεις και αξιοποίηση των προϊόντων στο δικό τους έδαφος. Εννοούν μεταποίηση; Εννοούν τυποποίηση; Ανασυσκευασία; Εμείς από τώρα και στο εξής αυτό που θα κάνουμε είναι να κινηθούμε άμεσα, ξεκινώντας επαφές με επιχειρηματικό κόσμο στη Μόσχα. Επίσης, θα πρέπει να δούμε τα μέτρα στήριξης από την Ε.Ε. για το ροδάκινο και να κινηθούμε ανάλογα προς όφελος των εξαγωγών μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά την προαναφερόμενη συνάντηση, τόνισαν για άλλη μια φορά τη ριζική αντίθεσή τους στην πολιτική των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας και υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη για την άρση αυτών.
protothema
 http://www.prisonplanet.gr/πολιτικη/84443-λαπαβίτσας-δύσκολα-τα-πράγματα-οι-εταίροι-παίζουν-σκληρό-παιχνίδι

ΟΡΓΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ!

«Ο Σαμαράς παίζει την μπαγκέτα της ακροδεξιάς ρητορικής και τα κανάλια της διαπλοκής συγχρονίζονται πουλώντας τρομοϋστερία», ήταν η αντίδραση του Αλ. Τσίπρα την Κυριακή του Πάσχα, σε συζήτηση που είχε με συνεργάτες του.
Ο πρωθυπουργός έκανε το παραπάνω σχόλιο όταν παρατήρησε ότι για τέταρτη (!) συνεχή ημέρα συγκεκριμένα μεγάλα κανάλια έπαιζαν ως πρώτη ή δεύτερη είδηση τα θλιβερά επεισόδια της Μεγάλης Πέμπτης στο Πολυτεχνείο και μάλιστα... σχεδόν μαζί, όπως γίνεται με ορισμένες διαφημίσεις που πληρώνονται ειδικά για να παίζουν σε μεγάλα κανάλια ταυτόχρονα.
Επιπλέον ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μαζί με την είδηση αυτή παίζονταν συνεχώς και η είδηση της εισόδου μεταναστών στη χώρα μας. Δηλαδή, κατά την εκτίμησή του, υπήρχε μια συγχορδία προβολής στον υπερθετικό βαθμό ειδήσεων που είχε «σηκώσει» ο Αντ. Σαμαράς με «ακροδεξιές» -κατά τον Αλ. Τσίπρα- «κορόνες», ώστε να δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες και να υπονομευτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος.
Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr. , ύποπτα και τα επεισόδια της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ έκανε στους συνεργάτες του ειδικές αναφορές στο άγριο «λιντσάρισμα» υπουργών, συγκεκριμένων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών «απ' τα κανάλια της διαπλοκής».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, ο Αλ. Τσίπρας εντάσσει όλη αυτή την τρομολαγνεία συγκεκριμένων καναλιών αλλά και εφημερίδων συγκεκριμένων συγκροτημάτων στην «επιχείρηση εκβιασμού της κυβέρνησης από μιντιάρχες» λόγω των πρωτοβουλιών της κυβέρνησής του για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, για την διεκδίκηση των οφειλών καναλιών για τη χρήση των συχνοτήτων για την περίοδο απ' το 2011 και μετά, καθώς και για τον έλεγχο θαλασσοδανείων συγκεκριμένων ΜΜΕ.
Και είναι, όπως υπογράμμισε σε συνεργάτες του, αποφασισμένος να μην κάνει πίσω σε καμιά περίπτωση, ενώ δεν αποκλείεται και δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης!
Υπενθυμίζουμε, ότι πρώτο το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει με εκτενή ρεπορτάζ πως στήθηκε το «Συντονιστικό» και η «Γιάφκα» των καναλαρχών κατά της κυβέρνησης. 
Μάλιστα είχαμε προχωρήσει και σε αποκαλύψεις για τις συνταντήσεις δημοσιογράφων – εκπροσώπων των καναλαρχών με συγκεκριμένους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/577047/orgi-maximoy-gia-tin-tromolagneia-sygkekrimenon-kanalion#ixzz3XJCRT1s9