Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μαριάς: Άμεσα λογιστικός έλεγχος του χρέους Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατέθεσε σήμερα ερώτηση, με την οποία θίγει το κεφαλαιώδες ζήτημα του λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, στην Ευρωβουλή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής στην σημερινή του Ερώτηση προς την Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 9 του Κανονισμού 472/2013 τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα προσαρμογής, δηλαδή σε μνημόνια, διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία. Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε σημειώνοντας ότι καθώς η Ελλάδα έχει διαλυθεί οικονομικά και κοινωνικά λόγω των μνημονίων που απέτυχαν παταγωδώς να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, καθίσταται επιτακτική πλέον η ανάγκη να προχωρήσει η πατρίδα μας στην αξιοποίηση της παραπάνω διάταξης του Κανονισμού 472/2013 και έτσι να προχωρήσει άμεσα στην διενέργεια λογιστικού ελέγχου προκειμένου να εξεταστούν οι παρανομίες και παρατυπίες που οδήγησαν στο σημερινό υψηλό επίπεδο χρέους της χώρας που ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ για να ακολουθήσει εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας η μονομερής διαγραφή του επονείδιστου χρέους που θα διαπιστωθεί. «Για τον λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς θέτοντας προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως δήθεν θεματοφύλακα της εφαρμογής του δικαίου της Ε.Ε. την καλεί να ξεκαθαρίσει την στάση της σε περίπτωση που η Ελλάδα ενεργήσει βάσει του ως άνω άρθρου 7 παράγραφος 9 του Κανονισμού 472/2013 και προχωρήσει στην διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα το χρέος της χώρας εντοπίζοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία ή παρανομία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα, ο Νότης Μαριάς κάλεσε την Επιτροπή να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή όπως άλλωστε υποχρεούται από την Συνθήκη της Ε.Ε. «Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδείξει για άλλη μία φορά ότι συνεχίζει να παραμένει στην υπηρεσία των τοκογλύφων δανειστών που φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό» τονίζεται στην ανακοίνωση.

www.dikaiologitika.gr

ΑΘΩΩΣΑΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΕΠΕΙΔΗ Η 13ΧΡΟΝΗ ΕΔΕΙΧΝΕ «ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ»

Σοκ προκαλεί η υπόθεση του βιασμού μιας ανήλικης από τη Σουηδία.
Η 13χρονη γνώρισε έναν 27χρονο σε πάρκο της Στοκχόλμης, καθώς είχε φύγει από το σπίτι των θετών γονιών της.
Καθώς το κορίτσι δεν είχε λεφτά, κινητό, ή κάποιο άλλο μέρος για να μείνει, ο 27χρονος βρήκε την ευκαιρία και την προσκάλεσε στο σπίτι του «για ένα ποτό», σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα.
Εκεί την κακοποίησε σεξουαλικά.
Όταν οι αρχές τον συνέλαβαν, ο άνδρας αρνήθηκε ότι το κορίτσι είχε πάει στο σπίτι του. Ωστόσο, αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη σεξουαλική επαφή, όταν βρέθηκαν ίχνη σπέρματος στο εσώρουχο της έφηβης.
Η Δικαιοσύνη του απήγγειλε κατηγορίες για ασέλγεια σε ανήλικο που ισχύει για τις ηλικίες κάτω των 15 ετών στη Σουηδία. Ωστόσο, ο νόμος προϋποθέτει, ο κατηγορούμενος να ξέρει, ή να έχει σοβαρές υποψίες πως το θύμα, είναι κάτω από αυτό το όριο.
Τελικά, η Δικαιοσύνη έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του 27χρονου, ότι δεν γνώριζε την πραγματική ηλικία της έφηβης, και τον αθώωσε. Μάλιστα ο άνδρας υποστήριξε μάλιστα ότι έμοιαζε πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική της ηλικία.
Ο συνήγορος της κοπέλας, δήλωσε στη σουηδική τηλεόραση ότι σκοπεύει να φτάσει την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας και να δημιουργήσει δεδικασμένο για παρόμοιες υποθέσεις. «Οι δικαστές διαβάζουν εφημερίδες, συνεπώς κάποιος ίσως αντιληφθεί πως υπάρχουν παρατυπίες εδώ» είπε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/568751/athoosan-paidofilo-epeidi-i-13xroni-edeixne-aneptygmeni#ixzz3UusPKZ2t

«ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 337% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ»

Δεν περίμενε κανείς ότι στην Ελλάδα των διευκολύνσεων προς τους έχοντες περιουσία και όχι προς τους έχοντες ανάγκη, θα ίσχυε κάτι διαφορετικό, αλλά όταν το ακούς ή το διαβάζεις και από επίσημα χείλη, είναι αδύνατον να μην απορήσεις. Στην καλύτερη περίπτωση...
Όπως, λοιπόν, προκύπτει από έρευνα του ιδρύματος Hans Böckler, στα χρόνια της κρίσης, οι φτωχοί Έλληνες επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% περισσότερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, την ίδια ώρα που η αντίστοιχη επιβάρυνση για τους εύπορους άγγιξε μόνο το 9%!
«Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» είναι ο τίτλος μακροσκελούς έρευνας που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης σε συνεργασία με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη για λογαριασμό του γερμανικού Ιδρύματος Μακροοικονομικών Μελετών, Hans Böckler.
Στόχος της έρευνας ήταν η μελέτη της επίδρασης της κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής της στη μείωση των εισοδημάτων καθώς επίσης στην όξυνση των φορολογικών και γενικότερα οικονομικών ανισοτήτων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έρευνα, εξαιρετικά σημαντικές ήταν οι διαφοροποιήσεις ως προς τις φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθησαν κατά την περίοδο της κρίσης μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων. Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα, η οποία ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, είχαν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της φτώχειας.
Όπως αναφέρει η έρευνα, το ονομαστικό ακαθάριστο προϊόν των μέσων ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε συνολικά μεταξύ 2008 και 2012 έως και κατά ένα τέταρτο, ενώ οι μεγάλες αυτές μειώσεις οφείλονται κατά το ήμισυ στις περικοπές μισθών.
Το βάρος της κρίσης έφεραν οι φτωχότεροι
Ιδιαίτερα επιβαρυμένα παρουσιάζονται, σύμφωνα με την έρευνα, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τα οποία αναγκάστηκαν να σηκώσουν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος κατά την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα, τα χαμηλότερα στρώματα αναγκάστηκαν να υποστούν φορολογικές επιβαρύνσεις που αυξήθηκαν έως και 337% σε σχέση με το παρελθόν. Αντίθετα, τα ανώτερα οικονομικά στρώματα υπέστησαν περαιτέρω επιβαρύνσεις της τάξεως μόλις του 9%. Σε απόλυτους αριθμούς, αν και η φορολογική επιβάρυνση στα μη προνομιούχα νοικοκυριά αυξήθηκε μόνο κατά κάποιες εκατοντάδες ευρώ, εντούτοις συνοδεύτηκε από τις μαζικές μειώσεις σε μισθούς αλλά και την αύξηση της ανεργίας.
Η έρευνα πηγαίνει όμως και ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν ήταν πολύ πιο εκτεταμένες από ό,τι χρειαζόταν στην πραγματικότητα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο.
Επιπλέον αναφορικά με τις μειώσεις μισθών η έρευνα σημειώνει ότι αυτές ήταν πολύ πιο επίπονες στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με τον δημόσιο. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι μειώσεις που αποφασίσθηκαν για μισθούς του δημοσίου είτε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη είτε αποσύρθηκαν, εν μέρει, λόγω δικαστικών αποφάσεων.
Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ.
Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%.
Ας σημειωθεί ότι στην έρευνα για λογαριασμό του Ιδρύματος Hans Böckler αναλύθηκαν στοιχεία που αφορούσαν 260.000 ελληνικά νοικοκυριά.
Πηγή: Deutsche Welle


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/568785/oi-ftoxoi-ellines-plirosan-337-perissoteroys-foroys-apo-toys-eyporoys#ixzz3UvFeOjXG

Εθνοκτονια σε εξέλιξη: Σοκάρει η πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
Όποιος διαβάζει την πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080 καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ασύλληπτο νούμερο, αδιανόητο και φοβερά αποκαρδιωτικό… Με βάση τα στατιστικά των γεννήσεων- θανάτων από το 2011 και μετά, αλλά και με βάση τη μαζική μετανάστευση νέων και οικογενειών στο εξωτερικό, η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο δημογραφικής κατάρρευσης. Δυστυχώς, οι αρμόδιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Πλήρης αδιαφορία από Πολιτεία, κόμματα και επίσημη Εκκλησία. Ειδικότερα για την Εκκλησία μόνο μια αναφορά να κάνουμε, για την εβδομάδα ιερατικών κλήσεων : Όταν δεν γεννιούνται νέα παιδιά, λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών ( και άλλων ) μέτρων ενάντια στους Πολύτεκνους και τους Τρίτεκνους, πως ελπίζει η Εκκλησία να βρει νέους ιερείς ;
Eurostat: Στα 7,7 εκατ. ο πληθυσμός της Ελλάδας έως το 2080
Τις εκτιμήσεις της για την διαμόρφωση του πληθυσμού των ευρωπαϊκών χωρών έως το 2080 έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία και τον παρακάτω χάρτη, ο μεγαλύτερος αριθμός πληθυσμού θα είναι συγκεντρωμένος στη Γαλλία και την Βρετανία, με τον αριθμό των πολιτών να φτάνει τα τα 78,84 εκατομμύρια και 85,14 εκατομμύρια αντίστοιχα. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη σήμερα οικονομία της Ευρώπης, θα έχει πληθυσμό 65,37 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθυσμός της χώρας μας μέχρι το 2080 αναμένεται να μειωθεί, καθώς υπολογίζεται πως θα διαμορφωθεί στα 7,69 εκατομμύρια ανθρώπους.
Το 2080, πάντως, η χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό στην Ευρώπη θα είναι η Ισλανδία, στην οποία υπολογίζεται πως θα ζουν 467 χιλιάδες άνθρωποι.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι 6 Μαρτίου 2015 το ισοζύγιο συνεχίζει να είναι αρνητικό, με τους θανάτους περίπου στις 26.000 και τις γεννήσεις στις 15.500, σύμφωνα με την Ελληνική στατιστική υπηρεσία.
Η Ελλάδα σβήνει δημογραφικά και κανείς δεν συγκινείται. Η Ελλάδα θα είναι σε λίγα χρόνια χώρα γερόντων και η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα έχει νέους στους ναούς και δεν θα έχει νέους ιερείς και στελέχη.Θα αδειάσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα ερημώσουν οι παραμεθόριες περιοχές και τα νησιά, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «κρανίου τόπο» …
Δυστυχώς, από τη μια έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αδιαφορεί για τις αδύναμες οικονομικά χώρες της και από την άλλη τους οικονομικά ισχυρούς Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, που αδιαφορούν για την οικονομική και τη δημογραφική πορεία της Ελλάδας, «σπάζοντας ρεκόρ» στη φοροδιαφυγή και στην φυγή κεφαλαίων, νομίμων ή «μαύρων» προς το εξωτερικό !
http://olympia.gr/2015/03/15/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB/