Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Απεβίωσε ο Ρώσος συγγραφέας Β.Ρασπούτιν

Την τελευταία του πνοή άφησε σε κλινική της Μόσχας ο Ρώσος συγγραφέας, Βαλεντίν Ρασπούτιν. Βρισκόταν σε κώμα, όταν πέθανε, είπε στο TASS η εγγονή του συγγραφέα Αντονίνα.
«Πέθανε στο νοσοκομείο χθες. Θα αποφασίσουν αύριο για το χρόνο και τον τόπο για την αποχαιρετιστήρια τελετή και την κηδεία», ανέφερε η ίδια.
Στις 15 Μαρτίου ο Ρασπούτιν γινόταν 78 ετών. Τα τελευταία χρόνια, βίωσε δύο σοβαρές απώλειες: η κόρη του πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2006 και η σύζυγός του πέθανε το 2012.
Ο Βαλεντίν Ρασπούτιν γεννήθηκε σε οικογένεια αγροτών στο χωριό Αταλάνκα της περιοχής Ουστ-Ουντα της περιοχής Ιρκούτσκ στις 15 Μαρτίου 1937. Μετά το σχολείο, έγινε μαθητής στη Φιλολογική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ιρκούτσκ στην Ανατολική Σιβηρία .
Ο Ρασπούτιν ήταν ένας εκπρόσωπος της λεγόμενης «πεζογραφία του χωριού», ένα κίνημα της  μεταπολεμικής σοβιετικής λογοτεχνίας. Τα πιο διάσημα βιβλία του περιλαμβάνουν: «Αποχαιρετισμός στην Ματιόρα», «Τα μαθήματα Γαλλικών», «Η τελευταία προθεσμία», «Live και Remember», κ.λπ.

http://gr.rbth.com/news/2015/03/15/apebiose_o_roso_syggrafea_braspoytin_35931.html


Ανάπτυξη 5,5-6% στη Ρωσία το 2017 15 Μαρτίου 2015, 18:22 TASS

Προς τα πάνω αναθεώρησε την εκτίμηση της για την ανάπτυξη στη Ρωσία το 2017, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αναμένει αύξηση ανάκτησης ΑΕΠ της χώρας κατά 5,5-6,3% το 2017, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή νομισματικής πολιτικής. Στην προηγούμενη πρόβλεψή της, η ρωσική Κεντρική Τράπεζα ανέμενε ότι η εγχώρια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,8% το 2017.
«Η περίοδος αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από ό,τι κατά την κρίση του 2008-2009, ενώ η ανάρρωση θα είναι γρηγορότερη και θα καθοδηγείται κυρίως από εσωτερικούς παράγοντες» αναφέρει η έκθεση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας, η ανάπτυξη της οικονομίας θα διευκολυνθεί από τις αυξήσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου στο μέλλον στο επίπεδο που αντανακλά τη θεμελιώδη σχέση της προσφοράς και της ζήτησης στις παγκόσμιες αγορές βασικών προϊόντων, την ανάπτυξη των προγραμμάτων υποκατάστασης των εισαγωγών της Ρωσίας, την ανάπτυξη των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής  προϊόντων, εκτός από εμπορεύματα και πρώτες ύλες, την πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών στις ασιατικές αγορές κεφαλαίων και τη σταδιακή χαλάρωση των όρων δανεισμού στην εγχώρια αγορά.
Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα υπογράμμισε ότι οι μακρο-οικονομικές προβλέψεις για τα επόμενα τρία έτη, σύμφωνα με τις οποίες οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου των Ουραλίων της Ρωσίας αναμένεται να φτάσει στα 50 με 55 δολάρια ανά βαρέλι το 2015, με τον πληθωρισμό στο 12-14%, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 3,5-4% και τη φυγή κεφαλαίων σε 111 δισ. δολάρια.
http://gr.rbth.com/news/2015/03/15/anaptyksi_55-6_sti_rosia_to_2017_35941.html

ΑΝΕΛ: Ανθύπατος ο Σουλτς - Προκλητική παρέμβαση στα ελληνικά ζητήματα "Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του …ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος …ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"

Για «μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας» κατηγορούν τον Μάρτιν Σουλτς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

«Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του …ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος …ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και …υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας! Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου» αναφέρει χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον …τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής» καταλήγουν οι ΑΝΕΛ.

Συνεργάτες του Πάνου Καμμένου άφηναν την Παρασκευή υπόνοιες ότι ο κ. Σουλτς έχει σχέση με τη γερμανική εταιρεία εξοπλιστικών συστημάτων Rheinmetall Defence Electronics (RDE). 



Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/277392/anel-anthupatos-o-soults-proklitiki-paremvasi-sta-ellinika-zitimata/#ixzz3UTlQsL7H
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Ο καυγάς Καμμένου - Σουλτς για τα εξοπλιστικά -

Καυγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με φόντο τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall που εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος σε ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, θέμα για το οποίο δημοσιεύει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η Realnews της Κυριακής.

Την αρχή έκανε ο κ. Σουλτς ο οποίος με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να τερματίσει τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας πως "ο σημερινός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές είναι ένα λάθος".  Παράλληλα, ο κ. Σουλτς χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο μου φαίνεται καλύτερος διπλωμάτης σε σχέση με τον κ. Καμμένο". 
Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου ο οποίος έγραψε στο Twitter “Πρόεδρε Σουλτς είναι η σειρά σου τώρα, θυμάσαι;”, παραθέτοντας δημοσιεύμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σουλτς είχε απορρίψει ως απαράδεκτη ερώτηση του πρώην ευρωβουλευτή και νυν αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Χουντή για μίζες γερμανικών εταιρειών. 
"Ο Σουλτς νομίζει πως είναι πρωθυπουργός της χώρας «πληρωμένη» απάντηση για τα εξοπλιστικά" έγραψε σε νέο tweet του.  
Σύμφωνα με το ΜΕGA, συνεργάτες του κ. Καμμένου λένε ότι αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Σουλτς πρέπει να έχει κάποια σχέση με τη γερμανική  Rheinmetall.  
Όπως λένε επίσης ο κ. Καμμένος μαζεύει στοιχεία και τις επόμενες ημέρες θα απαντήσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση της Rheinmetall. 
Για «προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας» κάνει λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφορικά με τη συνέντευξη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
«Σε μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, προέβη ο κ. Σουλτς με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.
Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του …ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος …ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και …υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας! Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου», αναφέρει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προσθέτει:
«Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον …τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής».
 http://www.enikos.gr/politics/303950,O-kaygas-Kammenoy-Soylts-gia-ta-exoplistika-Apokalyptiko-reportaz-sth-Realne.html

Συνέντευξη στη Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung Σουλτς για Καμμένο: «Ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης»

Σουλτς για Καμμένο: «Ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης»


Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαλλαγεί από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»

Σκληρή γλώσσα για τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung. 



Ο κ. Σουλτς καλεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαλλαγεί από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». «Θεωρώ πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο κ. Σουλτς υποστηρίζει πως ακόμα και «ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης» από τον κ. Καμμένο. Αφορμή για τις αναφορές του κ. Σουλτς στον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, υπήρξε η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καμμένος στην εφημερίδα «Bild», όπου έκανε λόγο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας, όσο και για την ανάγκη νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. 
http://www.protothema.gr/politics/article/459451/soults-gia-kammeno-enas-elefadas-se-ualopoleio-einai-kaluteros-diplomatis-/

Διπλωματική ένταση μεταξύ Κίνας και Μιανμάρ Επιμέλεια Νικολέτα Δρούγκα


larger_text
Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Μιανμάρ απηύθυνε η Κίνα, μια μέρα μετά τη ρίψη βόμβας σε κινεζικό έδαφος που, κατά το Πεκίνο, προήλθε από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Μιανμάρ.
Η σφοδρή έκρηξη προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Κινέζων που εργάζονταν σε καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου και τον τραυματισμό εννέα ακόμα ανθρώπων.
Το Πεκίνο διαμήνυσε πως θα λάβει αποφασιστικά μέτρα αν το περιστατικό αυτό επαναληφθεί.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνησή του θα προστατεύσει με σθένος τη σταθερότητα στη μεθόριο και την ασφάλεια των Κινέζων που κατοικούν στην περιοχή.
Εδώ και μήνες, οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ πολεμούν εναντίον αυτονομιστών που δραστηριοποιούνται κοντά στα σύνορα με την Κίνα.
Η κυβέρνηση της χώρας, ωστόσο, αρνείται ότι έριξε τη βόμβα και επιρρίπτει την ευθύνη στους αντάρτες.
Καταγγέλλει επίσης πως Κινέζοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των αυτονομιστών.

Copyright © 2015 euronews

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΦΟΙΤΗΤΗ Ο Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Το δικό του μήνυμα για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά την ανακάλυψη της σορού του άτυχου φοιτητή, έστειλε μέσω Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Το πένθος για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ας γίνει "καθρέφτης" για να ξανακοιταχτούμε ως κοινωνία», έγραψε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαδημούλης.
Παράλληλα, τόνισε πως «η ανοχή στη βία του ισχυρού, είναι μήτρα φασισμού», αναφερόμενος στις μαρτυρίες ότι ο άτυχος φοιτητής είχε πέσει θύμα bullying από συμφοιτητές του.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/567076/vaggelis-giakoymakis-ti-egrapse-gia-ton-atyxo-foititi-o-d-papadimoylis#ixzz3UTXbo8SI

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΦΟΙΤΗΤΗ

Συγκλονισμένη για την απώλεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμφανίστηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη μιλώντας στο neakriti.
Η δημοσιογράφος έστειλε το δικό της μήνυμα προς την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη τονίζοντας ότι είναι χρέος του κάθε Κρητικού χωριστά αλλά και της πολιτείας να στηρίξει αυτήν την οικογένεια που βιώνει τον άδικο χαμό του παιδιού της.
"Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αποδώσουν τις ευθύνες όμως σίγουρα όλοι εμείς είμαστε αυτοί που θα μπορούσαμε να προλάβουμε παρόμοια περιστατικά χωρίς να φτάσουν σε αυτήν την τραγική κατάληξη" τονίζει η δημοσιογράφος.
Στη συνέντευξη της η Αγγελική Νικολούλη αποκαλύπτει ότι μόλις από την δεύτερη εκπομπή Φως στο Τούνελ που ήταν αφιερωμένη στον Βαγγελη, είχε διαπιστώσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όσον αφορά την κατάληξη της.
Η Αγγελική Νικολούλη στέλνει μήνυμα και σε όλους εκείνους που γνώριζαν ή γνωρίζουν πράγματα και δεν μίλησαν ούτε σκοπεύουν να μιλήσουν στο μέλλον.
"Είναι χρέος όλης της κοινωνίας να βοηθήσεις στην απόδοση των ευθυνών όσον αφορά το έργο της δικαιοσύνης ", σημειώνει υπογραμμίζοντας ότι "η απώλεια του Βαγγέλη είναι μια απώλεια -γροθιά στο στομάχι για την Ελληνική οικογένεια ".
Πηγή: neakriti.gr



Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/567072/vaggelis-giakoymakis-to-minyma-tis-aggelikis-nikoloyli-gia-ton-atyxo-foititi#ixzz3UTS8I5jd

Πρώην «αστυνομικός» παρακολουθούσε επί ένα χρόνο το Βαγγέλη Γιακουμάκη Έμενε στο απέναντι δωμάτιο και σύμφωνα με δημοσίευμα δηλώνει ότι δεν διαπίστωσε bullying

30χρονος "αστυνομικός" παρακολουθούσε εδώ και ένα χρόνο,- από τότε που υπήρξαν καταγγελίες για bullying- τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Έθνους.   Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, πρόκειται για άτομο που είχε διακόψει στο τελευταίο έτος τις σπουδές του στην αστυνομία προκειμένου να γίνει τυροκόμος, λόγω της κτηνοτροφικής παράδοσης της οικογένειας του.   Η διεύθυνση της Σχολής αποφάσισε να αλλάξει δωμάτιο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν έπεσαν στην αντίληψή της κάποια περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς από την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών. Ακριβώς απέναντι έμενε ο «αστυνομικός», ο οποίος παρακολουθούσε αν ο Βαγγέλης δέχεται περίεργες επισκέψεις και ενοχλήσεις από άλλους σπουδαστές.   Ο 30χρονος είπε ότι δεν διαπίστωσε κάτι περίεργο και ουδέποτε ανέφερε κάτι σχετικό στη διεύθυνση.   Στο δημοσίευμα αναφέρεται δε πως λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη του Βαγγέλη, είχε πάρει τους βαθμούς του και εμφανιζόταν πολύ στενοχωρημένος, παρά το γεγονός ότι αυτοί δεν ήταν χαμηλοί. Η εφημερίδα γράφει πάντως ότι τα στόματα των σπουδαστών πλέον ανοίγουν στις συμπληρωματικές καταθέσεις που δίνονται στην αστυνομία και ο φάκελος της προανάκρισης δεν αναμένεται να κλείσει τις επόμενες μέρες. Πηγή: www.lifo.gr

http://www.e-diseis.gr/ex-astunomikos-parakolouthouse-baggeli/434211/Proin-astunomikos-parakolouthouse-epi-ena-xrono-to-Baggeli-Gakoumaki.html

Θρήνος στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Θρήνος στην τοπική κοινωνία των Αρμένων Ρεθύμνου, από την είδηση εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. Στο χωριό, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο.
Από νωρίς το πρωί, στο άκουσμα της είδησης εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη, συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί καθώς επίσης και μέλη της ευρύτερης οικογένειας από διάφορα μέρη του νησιού βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Γιακουμάκη και συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να καταφτάνουν.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνομίλησε με ξαδέρφια, μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη και όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει εμπιστοσύνη, στο πως οι αρχές θα διαχειριστούν την υπόθεση δεδομένης πια της εξέλιξής της. Οι συγγενείς ζητούν από τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές, να φτάσουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.
«Περιμένουμε τα επίσημα πορίσματα και το τι θα αναφέρει και ο ιατροδικαστής, που από την πλευρά της έχει ορίσει η ίδια η οικογένεια», ανέφερε πρώτος ξάδερφος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.
Σε ερώτηση για όλα αυτά που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο η οικογένεια Γιακουμάκη να είχε τα όποια προηγούμενα με κάποια άλλη οικογένεια, στην Κρήτη, συγγενείς και στενοί φίλοι, δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και όλα έχουν ξεκαθαριστεί τόσο με δηλώσεις από πλευράς των γονέων του Βαγγέλη όσο και από την κοινωνική μαρτυρία για τη συγκεκριμένη οικογένεια.
Πρόκειται για την οικογένεια του Ανδρέα Γιακουμάκη από το Σελλί Ρεθύμνου, ο οποίος το 1994 βρέθηκε στους Αρμένους, έχτισε το σπίτι του και δημιούργησε την οικογένειά του, ασχολούμενος κύρια με την κτηνοτροφία. Μαζί με τη σύζυγό του Μαρία έκαναν τρία παιδιά τον Πρωτότοκο Βαγγέλη, τη Γεωργία και τον Παντελή. Στο χωριό των 400 περίπου κατοίκων η οικογένεια Γιακουμάκη χαίρει εκτίμησης και σεβασμού, ενώ παιδικοί φίλοι και συγγενείς χαρακτήριζαν τον Βαγγέλη ως ένα πολύ ευγενή νέο, «που χαιρετούσε έναν έναν με χαμόγελο και δια χειραψίας, όποιον ή όποιους συναντούσε», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός του φίλος και σύντεκνος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στα Ιωάννινα και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του.
Κάτοικοι του χωριού, ζητούν να αποκαλυφθεί το όνομα του πολιτικού που ενεπλάκη στην υπόθεση, ώστε να μην ακούγονται ονόματα και να μην προκαλούνται αντιπάθειες και αρνητικές σκέψεις. «Όλα όσα συνέβησαν στη σχολή που ο Βαγγέλης φοιτούσε εδώ και δύο χρόνια και φυσικά αν όλα όσα λέγονται περί βιαιοπραγιών, μείωση της αξιοπρέπειας και πράξεις απάνθρωπες, από Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη προς τον ίδιο, ισχύουν, αυτό δηλητηριάζει, προσβάλλει και δημιουργεί σοβαρό θέμα στις τοπικές κοινωνίες και στο νησί», δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συγχωριανοί του Βαγγέλη που από το πρωί βρίσκονται στον αύλειο χώρο της οικίας Γιακουμάκη.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στις 3 το μεσημέρι, η σορός του Βαγγέλη απομακρύνθηκε από το σημείο εντοπισμού, μετά και την εξέταση από κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και του ιατροδικαστή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Επίσης μέλος της οικογένειας του Βαγγέλη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ενδεχομένως η σορός να φτάσει στους Αρμένους την ερχόμενη Τετάρτη.
 Μ. Λαμπαθάκης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://mignatiou.com/2015/03/nekros-vrethike-o-agnooumenos-fititis-vangelis-giakoumakis/

Το πιο τραγικό φινάλε την υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη...Συντετριμμένος ο θείος του 20χρονου ...(Δηλώσεις του κ.Βιδιαδάκη και των κ.Τσούκαλη και Βρόσγου)


Τραγικό φινάλε στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου ..
Ο σπουδαστής του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν απο το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου εντοπίστηκε σήμερα στις 08.00 το πρωί απο ζευγάρι στην περιοχή της Ανατολής. 
Αμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές που έσπευσαν στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του άτυχου σπουδαστή ανάμεσα σε βάτα , σε κατάσταση  σήψης   και σε κοντινή απόσταση απο τον ιχθυογεννητικό σταθμό της περιοχής. 
Δίπλα στον σπουδαστή βρέθηκε ένα μαχαίρι ενώ έφερε τραύματα στο ένα του χέρι.
Απο το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  βρίσκονται στην περιοχή ενώ στις 13.00 περίπου έφτασε και   το τμήμα εγκλημάτων  κατά ζωής απο τη Θεσσαλονίκη.
Ο ιατροδικαστής κ.Βουγιουκλάκης που βρέθηκε στο σημείο έκανε και την πρώτη αυτοψία Τα πρώτα στοχεία δεν δείχνουν εγκληματική ενέργεια ,η αστυνομία όμως εξετάζει  όλα τα ενδεχόμενα. 
Συνετριμμένος ο θείος του 20χρονου κ.Βιδιαδάκης αρνήθηκε να δώσει περισσότερες  λεπτομέρειες για την τραγική εξέλιξη και ζήτησε απο τα τοπικά Μέσα να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια, ενώ σε ερώτηση  δημοσιογράφων αν περνούσε όλες αυτές τις μέρες το κακό απο το μυαλό τους σημείωσε πως περνούσε και το κακό αλλά δεν σταμάτησαν στιγμή να ελπίζουν πως ο Βαγγέλης τους ήταν στη ζωή ...Υπογράμμισε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία που είναι και η μόνη αρμόδια να δώσει απαντήσεις για αυτή την κατάληξη.
"Θα αποδοθεί δικαιοσύνη ,πως θα μπορούσε άλλωστε να μην αποδοθεί χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή ,ένα νέο παιδί μόλις 20 χρονών ",σημείωσε χαρακτηριστικά  ο κ.Βιδιαδάκης για να συμπληρώσει πως "Εχουμε εμπιστοσύνη στον κ.Βουγιουκλάκη  και αναμένουμε το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξει ".
Λακωνικοί  στις δηλώσεις του και οι δύο ιδιωτικοί ερευνητές που είχαν αναλάβει την  την υπόθεση ο κ.Τσούκαλης και ο κ.Βρόσγος δήλωσαν και αυτοί συντετριμμένοι απο την εξέλιξη της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη χωρίς  όμως να θελήσουν να υπεισέλθουν σε  περισσότερες λεπτομέρειες.
Σοκαρισμένοι  και οι συμφοιτητές του Βαγγέλη στη Γαλακτοκομική Σχολή αδυνατούν να πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν  ποτέ πια ανάμεσά τους τον συμφοιτητή τους  ..
Πριν απο λίγη ώρα η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετεφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροτομής απο τον καθηγητή Ιατροδικαστικής κ.Θ.Βουγιουκλάκη. 
Επίσημες ανακοινώσεις απο την αστυνομία αναμένεται να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης και την ανάλυση όλων των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. 

http://www.epirus-tv-news.blogspot.gr/2015/03/blog-post_106.html

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, πως θα μπορούσε άλλωστε να μην αποδοθεί, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νέο παιδί μόλις 20 χρονών» λέει ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κ. Βιδιαδάκης.
Συντετριμμένος ο θείος του 20χρονου κ. Βιδιαδάκης αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την τραγική εξέλιξη και ζήτησε από τα τοπικά Μέσα να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων αν περνούσε όλες αυτές τις μέρες το κακό άπω το μυαλό τους σημείωσε πως ναι μεν περνούσε, ωστόσο δεν σταμάτησαν στιγμή να ελπίζουν πως ο Βαγγέλης τους ήταν στη ζωή.
Υπογράμμισε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία που είναι και η μόνη αρμόδια να δώσει απαντήσεις για αυτή την κατάληξη.
Λακωνικοί στις δηλώσεις τους ήταν οι δύο ιδιωτικοί ερευνητές που είχαν αναλάβει την την υπόθεση ο κ. Τσούκαλης και ο κ. Βρόσγος, που δήλωσαν και αυτοί συντετριμμένοι από την εξέλιξη της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη χωρίς όμως να θελήσουν να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/ellada/story/567069/vaggelis-giakoymakis-syntetrimmenos-o-theios-toy-zita-na-apodothei-dikaiosyni#ixzz3UTLiNlTQ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ Νεφέλη Σκαρλίδου

Θρήνος στην τοπική κοινωνία των Αρμένων Ρεθύμνου, από την είδηση εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα.
Στο χωριό, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο.
Από νωρίς το πρωί, στο άκουσμα της είδησης εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη, συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί καθώς επίσης και μέλη της ευρύτερης οικογένειας από διάφορα μέρη του νησιού βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Γιακουμάκη και συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να καταφτάνουν.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνομίλησε με ξαδέρφια, μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη και όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει εμπιστοσύνη, στο πως οι αρχές θα διαχειριστούν την υπόθεση δεδομένης πια της εξέλιξής της. Οι συγγενείς ζητούν από τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές, να φτάσουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.
15104670
«Περιμένουμε τα επίσημα πορίσματα και το τι θα αναφέρει και ο ιατροδικαστής, που από την πλευρά της έχει ορίσει η ίδια η οικογένεια», ανέφερε πρώτος ξάδερφος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.
Σε ερώτηση για όλα αυτά που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο η οικογένεια Γιακουμάκη να είχε τα όποια προηγούμενα με κάποια άλλη οικογένεια, στην Κρήτη, συγγενείς και στενοί φίλοι, δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και όλα έχουν ξεκαθαριστεί τόσο με δηλώσεις από πλευράς των γονέων του Βαγγέλη όσο και από την κοινωνική μαρτυρία για τη συγκεκριμένη οικογένεια.
Πρόκειται για την οικογένεια του Ανδρέα Γιακουμάκη από το Σελλί Ρεθύμνου, ο οποίος το 1994 βρέθηκε στους Αρμένους, έχτισε το σπίτι του και δημιούργησε την οικογένειά του, ασχολούμενος κύρια με την κτηνοτροφία. Μαζί με τη σύζυγό του Μαρία έκαναν τρία παιδιά τον Πρωτότοκο Βαγγέλη, τη Γεωργία και τον Παντελή.
Στο χωριό των 400 περίπου κατοίκων η οικογένεια Γιακουμάκη χαίρει εκτίμησης και σεβασμού, ενώ παιδικοί φίλοι και συγγενείς χαρακτήριζαν τον Βαγγέλη ως ένα πολύ ευγενή νέο, «που χαιρετούσε έναν έναν με χαμόγελο και δια χειραψίας, όποιον ή όποιους συναντούσε», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός του φίλος και σύντεκνος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στα Ιωάννινα και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του.
Κάτοικοι του χωριού, ζητούν να αποκαλυφθεί το όνομα του πολιτικού που ενεπλάκη στην υπόθεση, ώστε να μην ακούγονται ονόματα και να μην προκαλούνται αντιπάθειες και αρνητικές σκέψεις. «Όλα όσα συνέβησαν στη σχολή που ο Βαγγέλης φοιτούσε εδώ και δύο χρόνια και φυσικά αν όλα όσα λέγονται περί βιαιοπραγιών, μείωση της αξιοπρέπειας και πράξεις απάνθρωπες, από Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη προς τον ίδιο, ισχύουν, αυτό δηλητηριάζει, προσβάλλει και δημιουργεί σοβαρό θέμα στις τοπικές κοινωνίες και στο νησί», δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συγχωριανοί του Βαγγέλη που από το πρωί βρίσκονται στον αύλειο χώρο της οικίας Γιακουμάκη.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στις 3 το μεσημέρι, η σορός του Βαγγέλη απομακρύνθηκε από το σημείο εντοπισμού, μετά και την εξέταση από κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και του ιατροδικαστή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Επίσης μέλος της οικογένειας του Βαγγέλη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ενδεχομένως η σορός να φτάσει στους Αρμένους την ερχόμενη Τετάρτη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/567063/vaggelis-giakoymakis-thrinos-sto-xorio-toy-atyxoy-20xronoy#ixzz3UTLNRePH

Ρέθυμνο-Αρμένοι: Θρήνος στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Θρήνος στην τοπική κοινωνία των Αρμένων Ρεθύμνου, από την είδηση εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα.

Στο χωριό, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Από νωρίς το πρωί, στο άκουσμα της είδησης εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη, συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί καθώς επίσης και μέλη της ευρύτερης οικογένειας από διάφορα μέρη του νησιού βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Γιακουμάκη και συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να καταφτάνουν.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνομίλησε με ξαδέρφια, μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη και όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει εμπιστοσύνη, στο πως οι αρχές θα διαχειριστούν την υπόθεση δεδομένης πια της εξέλιξής της. Οι συγγενείς ζητούν από τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές, να φτάσουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.

«Περιμένουμε τα επίσημα πορίσματα και το τι θα αναφέρει και ο ιατροδικαστής, που από την πλευρά της έχει ορίσει η ίδια η οικογένεια», ανέφερε πρώτος ξάδερφος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σε ερώτηση για όλα αυτά που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο η οικογένεια Γιακουμάκη να είχε τα όποια προηγούμενα με κάποια άλλη οικογένεια, στην Κρήτη, συγγενείς και στενοί φίλοι, δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και όλα έχουν ξεκαθαριστεί τόσο με δηλώσεις από πλευράς των γονέων του Βαγγέλη όσο και από την κοινωνική μαρτυρία για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Πρόκειται για την οικογένεια του Ανδρέα Γιακουμάκη από το Σελλί Ρεθύμνου, ο οποίος το 1994 βρέθηκε στους Αρμένους, έχτισε το σπίτι του και δημιούργησε την οικογένειά του, ασχολούμενος κύρια με την κτηνοτροφία. Μαζί με τη σύζυγό του Μαρία έκαναν τρία παιδιά τον Πρωτότοκο Βαγγέλη, τη Γεωργία και τον Παντελή. Στο χωριό των 400 περίπου κατοίκων η οικογένεια Γιακουμάκη χαίρει εκτίμησης και σεβασμού, ενώ παιδικοί φίλοι και συγγενείς χαρακτήριζαν τον Βαγγέλη ως ένα πολύ ευγενή νέο, «που χαιρετούσε έναν έναν με χαμόγελο και δια χειραψίας, όποιον ή όποιους συναντούσε», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός του φίλος και σύντεκνος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στα Ιωάννινα και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κάτοικοι του χωριού, ζητούν να αποκαλυφθεί το όνομα του πολιτικού που ενεπλάκη στην υπόθεση, ώστε να μην ακούγονται ονόματα και να μην προκαλούνται αντιπάθειες και αρνητικές σκέψεις. «Όλα όσα συνέβησαν στη σχολή που ο Βαγγέλης φοιτούσε εδώ και δύο χρόνια και φυσικά αν όλα όσα λέγονται περί βιαιοπραγιών, μείωση της αξιοπρέπειας και πράξεις απάνθρωπες, από Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη προς τον ίδιο, ισχύουν, αυτό δηλητηριάζει, προσβάλλει και δημιουργεί σοβαρό θέμα στις τοπικές κοινωνίες και στο νησί», δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συγχωριανοί του Βαγγέλη που από το πρωί βρίσκονται στον αύλειο χώρο της οικίας Γιακουμάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στις 3 το μεσημέρι, η σορός του Βαγγέλη απομακρύνθηκε από το σημείο εντοπισμού, μετά και την εξέταση από κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και του ιατροδικαστή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Επίσης μέλος της οικογένειας του Βαγγέλη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ενδεχομένως η σορός να φτάσει στους Αρμένους την ερχόμενη Τετάρτη.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
http://www.dimokratianews.gr/content/36491/rethymno-armenoi-thrinos-sto-horio-toy-vaggeli-giakoymaki

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Το χρονικό της εξαφάνισης που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις αρχές του Φλεβάρη. Ήταν Παρασκευή και ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης έφευγε από το δωμάτιο όπου έμενε στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αφήνοντας πίσω του πορτοφόλι και κινητό. Έκτοτε, τα ίχνη του χάθηκαν για πάντα. Μια ιστορία που έμοιαζε με μια συνηθισμένη περίπτωση εξαφάνισης εκτυλίχθηκε σε θρίλερ, με αποτρόπαιες αποκαλύψεις για bullying σε βάρος του νεαρού και πληροφορίες που παραμένουν ακόμη και σήμερα νεφελώδεις για τις εφιαλτικές μέρες που ζούσε ο Κρητικός εκεί.
Φως στην υπόθεση έδωσε μέσα από την εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη που έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη σχέση του νεαρού με άλλους συμφοιτητές του, καθώς και για το γεγονός πως ο Βαγγέλης είχε αλλάξει δωμάτιο - όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στη συνέχεια, με παρέμβαση του διευθυντή του σχολής - μετά από παρενόχλησή του από άλλους σπουδαστές. "Δεν ξέρω αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με κάποιο άτομο. Οι συμφοιτητές του γνωρίζουν περισσότερα…" δήλωνε τότε η μητέρα του και έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε: "Ακόμα και το πιο ασήμαντο μπορεί για μας να είναι το κλειδί της ιστορίας".
Οι έρευνες που εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα
Μετά τον καταιγισμό πληροφοριών και τα πρώτα στόματα που άρχισαν να ανοίγουν, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επικέντρωσαν τις έρευνές τους εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου και πίστευαν πως βρισκόταν το κλειδί του μυστηρίου.
 
Δέκα μέρες μετά την εξαφάνιση και οι πληροφορίες υπήρξαν συγκεχυμένες. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα τόσο στην Αμφιλοχία, όσο και στο Αγρίνιο μετά από μαρτυρίες που ήθελαν τον Βαγγέλη να βγάζει εισιτήριο στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Μάλιστα η ίδια η οικογένεια κάλεσε πολίτες να τον βοηθήσουν προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνα στον Πειραιά, έπειτα από πληροφορίες που ήθελαν τον 20χρονο στο λιμάνι. Άλλες πάλι πηγές ανέφεραν πως είδαν τον Γιακουμάκη στην Κρήτη.
Βόμβα Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση
Είκοσι μέρες μετά την εξαφάνιση η γνωστή δημοσιογράφος και σεναριογράφος καταγγέλλει πως στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. "Ένας 'πρωτοκλασάτος' Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν 'τα παιδιά' από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το ρεπορτάζ φέρνει στην επιφάνεια το όνομα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος παρεμβαίνει για το θέμα. Όπως εξηγούσε ο Κρητικός πολιτικός ότιι η μοναδική φορά που είχε επικοινωνήσει με τη σχολή ήταν για τελείως διαφορετική υπόθεση, όπως ο ίδιος λέει, με έναν φοιτητή ο οποίος μάλιστα, δεν απειλείτο με αποβολή.
Η καταγγελίες πιέζουν για ενδελεχή έρευνα
Μετά από τη σωρεία καταγγελιών που έδειχναν το εσωτερικό της σχολής, τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας, με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο Ανδρέα Αθανασόπουλο, φτάνει στα Ιωάννινα, προκειμένου να διερευνήσει εάν έχουν βάση και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για ενδοσχολική βία στη Γαλακτοκομική Σχολή, που διαδόθηκαν μετά την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή της Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη. "Για όσα γνωρίζαμε είχαν ενημερωθεί οι γονείς τού Βαγγέλη" δήλωνε τότε ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Κώστας Μάντζαρης.
Το πόρισμα της έρευνα καταλήγει στην εισαγγελία Ιωαννίνων και το ΔΣ της ΕΛΓΟ, Δήμητρα αποφασίζει την απομάκρυνση του Διευθυντή της Σχολής από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων σύμφωνα και με τα ευρήματα της Διοικητικής Εξέτασης. Προσωρινά καθήκοντα διευθυντή θα ασκεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ Κωνσταντίνος Μαλλίδης. Ο κ. Μάντζαρης δήλωνε τότε: "Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Με βάση τις δυνατότητες που είχα - προσωπικό και υποδομές - έκανα ό,τι ήταν δυνατόν".
Τα ευρήματα της ντροπής για τα βασανιστήρια του 20χρονου
Η έκθεση έδινε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις δύσκολες μέρες που περνούσε ο Γιακουμάκης μέσα στη σχολή. Ο Βαγγέλης - αλλά και άλλοι μαθητές - είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς "εξευτελιστικής και απαράδεκτης", όπως σημειώνει μια μάρτυρας από τους "Κρητικούς".
Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να "τραγουδήσει" όπως τα μηχανήματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες. 'Όπως ο ίδιος είχε πει στη μητέρα του, τον είχαν χτυπήσει και είχαν βγάλει δύο τάβλες από το κρεβάτι του, μεταξύ άλλων.
 
Η διεύθυνση αποδέχεται ότι συνέβαιναν περιστατικά βίας, αλλά θεωρούσε ότι αρκούσε η αλλαγή δωματίου, συγκατοίκου (σ.σ.: οι σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων μένουν σε δωμάτια εντός της σχολής) και κάποιες συστάσεις για να λυθεί το πρόβλημα. Οι ίδιοι οι Κρητικοί στις μαρτυρίες τους περιγράφουν τις πράξεις τους ως "αγορίστικα παιχνίδια", που όμως παρέμεναν σε φιλικό επίπεδο. "Δεν είμαστε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες" δήλωναν οι Κρητικοί συμφοιτητές του Βαγγέλη που στοχοποιήθηκαν για τα καψώνια.
Έρευνες στη λίμνη χωρίς αποτέλεσμα
Το Σάββατο 14 Μαρτίου δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμβώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.
 
Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες κανένα ίχνος από τον 20χρονο δεν είχε εντοπιστεί μέχρι το πρωί της Κυριακής, όταν και από τύχη ένα ζευγάρι εντόπισε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στην περιοχή Ανατολή, 500μ. από τη λίμνη. Αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης έτρεξαν στο σημείο. Κοντά ήταν και οι συγγενείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και ο υπεύθυνος ερευνών που είχε ορίσει το περιβάλλον του Κρητικού φοιτητή για την εξεύρεσή του, Φώντας Βρόσγος. Ο τελευταίος είναι και εκείνος που επιβεβαίωσε, πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα από τις αρχές, πως πρόκειται για το άψυχο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/vaggelhs-giakoymakhs-to-xroniko-ths-eksafanishs-poy-sygklonise-olh-thn-ellada.3358811.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

'Το πτώμα που βρέθηκε είναι του Βαγγέλη'. Τι λέει ο υπεύθυνος ερευνών της οικογένειας στο NEWS 247

Ο υπεύθυνος ερευνών της οικογένειας επιβεβαίωσε δημόσια λίγες ώρες μετά την εξεύρεση του πτώματος στη λίμνη, ότι το πτώμα ανήκει στον Βαγγέλη Γιακουμάκη Μιλώντας στο news247 ο Φώντας Βρόσγος επιβεβαίωσε πως το πτώμα που βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας ανήκει στον επί σειρά ημερών αγνοούμενο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο υπεύθυνος ερευνών, όπως τον είχε ορίσει η οικογένεια του 20χρονου βρίσκεται από το πρωί στο σημείο, μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις και τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.
"Έχει βρεθεί το παιδί στο σημείο. Περισσότερα πράγματα δεν μπορούμε να πούμε, υπάρχει ιατροδικαστής στο σημείο και αργότερα θα μπορέσουμε να πούμε και περισσότερα" ανέφερε λίγο αργότερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και του Alpha ο κ. Βρόσγος.

Ο κ. Βρόσγος ανέφερε μάλιστα πως στο σημείο βρίσκονται εκτός από τον θείο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και άλλου συγγενείς του 20χρονου θανόντος.


http://news247.gr/


Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων



Το πτώμα του 20χρονου αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της οικογένειας Φ. Βρόσγο, ανασύρθηκε το πρωί της Κυριακής σε προχωρημένη σήψη στη λίμνη Παμβώτιδα, ανάμεσα σε Ανατολή και Κατσικά

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης που αγνοούνταν από τις 6 Φλεβάρη, όπως επιβεβαίωσε στο news247 ο Φώντας Βρόσγος, υπεύθυνος ερευνών της οικογένειας. Το πτώμα, το οποίο ήταν σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε σε χωράφι 500μ. από τη λίμνη, στα 30 με 40 μέτρα από χωματόδρομο που οδηγούσε σε αυτή, στην περιοχή Κατσικά. Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα ορίζεται μεταξύ του γηπέδου Ανατολής και της περιοχής Κατσικά, όχι πολύ μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή.
Το άψυχο σώμα εντοπίστηκε στις 7.40 το πρωί από ζευγάρι που κινούνταν στην περιοχή και είχε μείνει από βλάβη με το αυτοκίνητό στο σημείο. Το πτώμα, που φέρει τη μπλούζα που φορούσε ο 20χρονος όταν εξαφανίστηκε, εμφανίζεται να έχει πολλές ουλές στα χέρια, αλλά και τραύματα στους καρπούς. Δίπλα στο πτώμα εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.
Βρέθηκε μαχαίρι
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, το άψυχο κορμί του Βαγγέλη είχε μώλωπες μόνο στο δεξί χέρι, ενώ ο 20χρονος φοιτητής ήταν αριστερόχειρας. Στο μεταξύ η νεκροτομή θα ξεκινήσει κατά τις 17.00 το απόγευμα, ενώ ίσως έχουμε μια πρώτη εικόνα της κατάστασης μέχρι τις 21.00 το βράδυ.
Συγκλονίζει το γεγονός πως δύο γυναίκες από τα Γιάννενα είχαν δει τον Βαγγέλη στην περιοχή, ενώ τους είχε κάνει εντύπωση πως φορούσε μόνο μια φούτερ μπλούζα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας σε μια μέρα με ιδιαίτερο ψύχος. Οι γυναίκες κατέθεσαν τα όσα γνώριζαν στην αστυνομία, όμως οι έρευνές των αρχών περιορίστηκαν σε μια έκταση 400μ. από τη σχολή.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το βίντεο που έδειχνε τον Κρητικό να φεύγει από βενζινάδικο, υποδεικνύει πως ο Γιακουμάκης κατευθυνόταν προς το σημείο όπου και συνέβη το μοιραίο. Τέλος, φαίνεται πως το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα είναι αγορασμένο από κατάστημα σε μήκος και πάχος σουγιά, χωρίς όμως να είναι σουγιάς και έφερε χοντρή λαβή
Το χρονικό της ανεύρεσης του πτώματος
Από την πρώτη στιγμή, όπως αναφέρει το portal της πόλης των Ιωαννίνων epirusgate, οι συγγενείς  του αγνοούμενου εκτιμούσαν πως  πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται ήδη ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης και για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο θείος του 20χρονου αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Παράλληλα ειδικό κλιμάκιο από τη Θεσσαλονική βρίσκεται στο σημείο και μελετά κάθε στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει ώστε να πέσει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό αυτό γεγονός.
Στο μεταξύ σε επικοινωνία του news247 με το γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου "το πτώμα δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, καθότι βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Αναμένουμε το πόρισμα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη".
Τι ανέφερε νωρίτερα στο news247 ο θείος του Γιακουμάκη
Το news247 μίλησε νωρίτερα με το θείο του Βαγγέλη Γιακουμάκη που ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για τον ανιψιό του. Ο ίδιος τόνισε πως δεν τον αφήνουν να πλησιάσει κοντά στο σημείο, όπου βρίσκεται ο ιατροδικαστής και δυνάμεις της αστυνομίας. Το πτώμα αναμένεται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο των Ιωαννίνων. Ο ίδιος εκτιμούσε πάντως από τα ρούχα και το ύψος του άψυχου σώματος πως πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Όλα αυτά μόλις μια μέρα μετά τις εκτενείς έρευνες δυτών στη λίμνη της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες φαινόταν πως οδηγούσαν σε αδιέξοδο. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμφώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.

Βαρύ το κλίμα εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής
Σοκαρισμένοι σπουδαστές και καθηγητές από την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αναφέρουν πως όλοι βρίσκονται κλεισμένοι στο χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής με εντολή της διεύθυνσης, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και ενημερώνονται για τις εξελίξεις από το διαδίκτυο.
Το κλίμα φαίνεται πως είναι βαρύ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για φοιτητές που έχουν καταρρεύσει από την είδηση της εξεύρεσης του πτώματος του 20χρονου. Όλα αυτά την ίδια ώρα που η έρευνα για την υπόθεση κακοποίησης του άτυχου φοιτητή να δεν έχει κλείσει, μετά από τις απίστευτες διαπιστώσεις για τα περιστατικά βίας εναντίον φοιτητών.
Θυμίζουμε πως το πόρισμα της Δήμητρας ήταν καταπέλτης. "Ήταν κουρασμένος τελευταία ο Βαγγέλης. Απογοητευμένος. Έκανε μπάνιο στις τρεις η ώρα για να μην του κλείσουν οι άλλοι το νερό και παγώσει. Τον έδεσαν οι κρητικοί στην καρέκλα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο, εκεί που μένουν οι κρητικοί. Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να πάει στο δωμάτιο του στον κάτω όροφο και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα και τον απέφυγε και κατάφερε να κλειδωθεί μέσα στο δωμάτιο" αναφέρουν μαρτυρίες.
Τα στοιχεία "δείχνουν" αυτοχειρία

Με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη, τα πρώτα στοιχεία απομακρύνουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ είναι πολύ πιθανό ο 20χρονος από την Κρήτη να έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Αναμένοντας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, οι αντιδράσεις στην είδηση του θανάτου είναι πολλές και έντονες.
Μεταξύ εκείνων που αντιδρούν και η αρθρογράφος Έλενα Ακρίτα, η οποία αφήνει αιχμές για όσους "οδήγησαν τον Βαγγέλη στον Θάνατο" είτε πρόκειται για δολοφονία, είτε για αυτοκτονία.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/vrethhke-ptwma-se-proxwrhmenh-shpsh-sth-limnh-pamvwtida.3358656.html

Έρευνες για τα αίτια θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το πτώμα του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής μεταξύ του γηπέδου της Ανατολής Ιωαννίνων και του Ιχθυογεννητικού Σταθμού της ΔΕΛΙ (Δημοτική Επιχείρηση Λίμνης Ιωαννίνων), σε βαλτώδη περιοχή, που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλησίον της σορού βρέθηκε ένα μαχαίρι.
Ταυτοποίηση πτώματος
Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Κυριακής, πως «οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στην ταυτοποίηση του πτώματος με τον εξαφανισθέντα φοιτητή». 
Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε προβεί στην εξής ανακοίνωση: «Σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε κατάσταση σήψης. Στο σημείο έχει κληθεί και βρίσκεται ιατροδικαστής. Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση των στοιχείων του θανόντος, καθώς και των συνθηκών θανάτου του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί τη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων».
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
Το σημείο βρίσκεται πολύ κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων (απέχει μόλις 2 χλμ.), όπου είχαν εστιάσει οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη συγκεκριμένη σχολή.
Τη σορό εντόπισαν περαστικοί και ειδοποίησαν την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του.
ΕUROKINISSI
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο μετέβη ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης.
Ακολούθησε αυτοψία, στην οποία παραβρέθηκαν εισαγγελικός λειτουργός, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι της Ειδικής Μονάδας κατά της ζωής από τη Θεσσαλονίκη.
EUROKINISSI
Στη συνέχεια η σορός του 20χρονου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την οποία αναμένεται να απαντηθεί αν ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη οφείλεται σε έγκλημα ή σε αυτοκτονία.
ΕUROKINISSI