Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Νετανιάχου, ο προβοκάτορας

Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς κάποιον πολιτικό αρχηγό να κινείται τόσο κοντά στα όρια της σχιζοφρένειας, όσο ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου στην πρόσφατη ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Αναμιγνύοντας την απειλή του τζιχαντισμού με τα (ανύπαρκτα) πυρηνικά όπλα του Ιράν θύμιζε τους γέροντες, που λόγω περικοπών στο σύστημα πρόνοιας, αντί να βρίσκονται σε κάποιο άσυλο ανιάτων όπου πραγματικά ανήκουν, κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους φωνάζοντας «μετανοείτε».
Το πραγματικό πρόβλημα της ομιλίας βέβαια είναι ότι αποτέλεσε ένα μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον του Ομπάμα καθώς ο Νετανιάχου πέρασε την πόρτα του Κογκρέσου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πενήντα πέντε δημοκρατικοί γερουσιαστές απείχαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ως ένδειξη στήριξης του προέδρου, αλλά οι υπόλοιποι 232 (και από τα δυο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ) έδωσαν το παρόν.
Εμμέσως πλην σαφώς ο Νετανιάχου εξήγησε στο σώμα ότι ο πρόεδρός τους, με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις σχέσεις με το Ιράν, οδηγεί αναπόδραστα στον πυρηνικό εξοπλισμό της Τεχεράνης και σε μια πολεμική σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη. Ταυτίζοντας το Ιράν με το Ισλαμικό Κράτος και τη ναζιστική Γερμανία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παρουσίασε την Τεχεράνη σαν μια διαρκώς επεκτεινόμενη «αυτοκρατορία του κακού» που επιχειρεί να καταλάβει τη Μέση Ανατολή… αν όχι και τους πλησιέστερους γαλαξίες. Προσβάλλοντας μάλιστα τα θύματα του ολοκαυτώματος και χρησιμοποιώντας τα σαν εργαλεία για την επανεκλογή του, το ανθρωπόμορφο κτήνος τόλμησε να φωνάξει μέσα στην αίθουσα του Κογκρέσου «ποτέ ξανά», υπονοώντας ότι ο ιρανικός λαός ετοιμάζει ένα νέο ολοκαύτωμα για τους Εβραίους.
Με την ομιλία του, που πραγματοποιείται μόλις δυο εβδομάδες πριν από τις ισραηλινές εκλογές ο Νετανιάχου είχε την ευκαιρία να στείλει στα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα εικόνες ευτυχισμένων ρεπουμπλικάνων αλλά και δημοκρατικών γερουσιαστών οι οποίοι χειροκροτούσαν μανιασμένα τον εγκληματία πολέμου. Για την ακρίβεια η κάμερα τούς κατέγραψε να διακόπτουν την ομιλία του – διάρκειας 39 λεπτών – 15 φορές με έντονα χειροκροτήματα.
Πέρα όμως από την προεκλογική φιέστα, απώτερος στόχος της ισραηλινής διπλωματίας είναι να δυναμιτίσει με κάθε τρόπο τις συνομιλίες των ΗΠΑ με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα του τελευταίου. Για αυτό το λόγο άλλωστε οι υπεύθυνοι επικοινωνιακής στρατηγικής του Νετανιάχου φρόντισαν ώστε η παρουσία του στο Κογκρέσσο να πραγματοποιηθεί την ίδια ακριβώς ώρα που κυκλοφορούσαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι πρώτες πληροφορίες από τις αμερικανο-ιρανικές επαφές.
Οι μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις, που πραγματοποιούνται στο Μοντρό της Ελβετίας, ανάμεσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την ιρανική αντιπροσωπεία φαίνεται να οδηγούν σε καταρχήν συμφωνία αν και μένουν αρκετά ζητήματα να συζητηθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις από τον αμερικανικό αποκλεισμό, ο οποίος έχει πλέον εμφανείς επιπτώσεις στην ιρανική οικονομία, αλλά και τις συνεχείς απειλές στρατιωτικής δράσης, η Τεχεράνη φαίνεται να έχει αποδεχθεί αρκετούς από τους όρους της Ουάσινγκτον. Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει τη διατήρηση του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα «για διψήφιο αριθμό χρόνων» ενώ θέλει εγγυήσεις ότι ξένοι εμπειρογνώμονες θα μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους ανά πάσα στιγμή στις εγκαταστάσεις.
Παρά το γεγονός όμως ότι το Ιράν αναγκάζεται να πραγματοποιήσει σημαντικές υποχωρήσεις ο Λευκός Οίκος θα δυσκολευτεί να «πουλήσει» ενδεχόμενη συμφωνία στα γεράκια της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης αλλά και στους συμμάχους του στον Περσικό Κόλπο και φυσικά στο Ισραήλ. Ριάντ και Τελ Αβίβ γνωρίζουν πολύ καλά ότι έστω και η προσωρινή αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Τεχεράνης μειώνει σημαντικά τη δική τους αξία χρήσης στην περιοχή. Ως εκ τούτου οι δυο χώρες είναι για άλλη μια φορά διατεθειμένες να φτάσουν στα άκρα για να αποτρέψουν τη συμφωνία, με κινήσεις πάνω και κάτω από το τραπέζι. Τα επίπεδα τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή αλλά και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μεταβάλλονται απότομα σε τέτοιου είδους διπλωματικές αντιπαραθέσεις.
Απαντώντας σε αυτές τις προσκλήσεις ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ξεκαθάρισε σε σχετικά υψηλούς τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «πολιτικές παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες», αναφερόμενος φυσικά στο Ισραήλ. Η Ουάσιγκτον φαίνεται ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την προεδρία Ρουχανί – ίσως το πιο φιλοδυτικό καθεστώς που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες από την Τεχεράνη – για να κλείσει ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή και να στρέψει το ενδιαφέρον της στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία αλλά και προς την περιοχή της ανατολικής Ασίας.
Το σενάριο αυτό αναπτύσσει σε ανάλυσή της η επιθεώρηση γεωστρατηγικών θεμάτων Στράτφορ, η οποία συνδέεται και απηχεί τις απόψεις αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της CIA. Το κείμενο με τίτλο «Η διασταύρωση τριών κρίσεων» καταλήγει με το συμπέρασμα ότι «η Γερμανία χρειάζεται μια συμφωνία με τη Ρωσία για να μπορέσει να διαχειριστεί την κρίση της ευρωζώνης, η Ρωσία χρειάζεται μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για να περιορίσει τις αμερικανικές παρεμβάσεις στη σφαίρα επιρροής της και οι ΗΠΑ χρειάζονται μια συμφωνία με το Ιράν για να μπορέσουν να ασχοληθούν απερίσπαστες με τη Ρωσία». Για να επιτευχθεί όμως ο τελευταίος στόχος ο Λευκός οίκος θα πρέπει να απογοητεύσει συμμάχους του που έχουν αποκτήσει τεράστια επιρροή στους διαδρόμους της Ουάσινγκτον. Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον του Ομπάμα, με την πρόσκληση του Νετανιάχου, εκφράζει και ένα βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό των πολιτικών και οικονομικών ελίτ της Ουάσινγκτον. Ο πρόεδρος φαίνεται να εκφράζει τους κυρίαρχους κύκλους η πολιτική του όμως κάθε άλλο παρά σε στέρεες συμμαχίες δείχνει να εδράζεται.
Άρης Χατζηστεφάνου
Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 8/3/2015

Διαδώστε: η λίστα με όλες τις εταιρείες που από πίσω κρύβεται η Monsanto

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εύχρηστη λίστα με όλες τις εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβεται η Monsanto. Εκτυπώστε την για να την έχετε σαν οδηγό όταν κάνετε τα ψώνια σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ακριβώς τρώμε...



πηγές:

www.realfarmacy.com

www.trueactivist.com


http://www.enallaktikos.gr/ar6957el_diadwste-i-lista-me-oles-tis-etaireies-poy-apo-pisw-kryvetai-i-monsanto.html

30 συμβουλές μιας παντρεμένης σε μια ανύπαντρη Σκέφτεσαι να την κρατήσεις την ανθοδέσμη; Πώς κρατούν οι γάμοι και τι σχέση έχει η σχέση σου με αυτούς, εσύ δεν θέλεις να παντρευτείς.

Επιτέλους τον βρήκες! Τον Κύριο Τέλειο, ντε. Ποιον άλλον; Σου ζήτησε να τον παντρευτείς χωρίς να το περιμένεις (όντως;) και ήδη σκέφτεσαι ότι ξυπνάς δίπλα του κάθε πρωί, κάνετε σεξ, σου φέρνει πρωινό στο κρεβάτι μαζί με ένα τριαντάφυλλο, σε φιλάει παθιασμένα πριν χωρίσετε για την δουλειά, λαμπερή και χαμογελαστή εργάζεσαι όλη μέρα, γυρνάς και μαγειρεύεις, εκείνος σε ευχαριστεί για το ωραίο και ρομαντικό δείπνο, για τα κεριά που άναψες, πόσο όμορφη είσαι, πόσο τυχερός άντρας είναι που σε παντρεύτηκε…
Είσαι έτοιμη. Είσαι έτοιμη για τον γάμο σου αγάπη μου. Τα κατάφερες και έκανες την πρόβα του νυφικού σου. Βρήκες το τέλειο για σένα. Από εκεί και πέρα όμως; Άντε να φτάσεις, με τα παραπάνω μυαλά μέχρι την πρώτη νύχτα του γάμου. Μετά; Μετά χρειάζεσαι μελέτη. Αν νομίζεις ότι ο γάμος είναι όσα ήξερες. Χαχα. Γελάστηκες. Πόσα πτυχία έχεις; Μπράβο, βάλε τα καλά στον τοίχο σου και κράτησε χώρο για ένα ακόμα. Η συμβίωση μετά το χιαστί των στεφάνων δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη ζωή σου, ούτε τον σύντροφό μου μέχρι σήμερα. Τι; Δεν θα αλλάξει την δική σας σχέση ο γάμος; Καλό. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Τι σε κάνει να το πιστεύεις;
Όλοι οι υπόλοιποι που παλεύουν για το γάμο τους και αρκετοί δεν τα καταφέρνουν, όλοι κακοί μαθητές ήταν;
Όχι, αγάπη μου. Απροετοίμαστοι ήταν, αλλά εμείς το κλικ που κάνεις στοLadylike το εκτιμάμε και όλα όσα μάθαμε από τον γάμο, όσα συζητάμε με τις παντρεμένες φίλες μας, όλα αυτά στα συγκεντρώσαμε σε ένα short course. Κράτησε σημειώσεις, λοιπόν.
1. Να πιστεύεις στον Θεό. Να προσεύχεσαι και να του θυμίζεις συχνά να κρατήσει τον γάμο σου ζωντανό. Να ανάβεις καντηλάκι και κανένα κεράκι στα εξωκλήσια που περνάς. Που και που, καμιά Κυριακή πρωί να πηγαίνεις και στην εκκλησία.
2. Να κρατάς το σπίτι καθαρό, χωρίς γκρίνια ή χωρίς προσδοκίες ότι αυτός θα σε βοηθά. Να δημιουργήσεις μια εστία που να την χαρακτηρίζει η ηρεμία και η αγάπη. Εσύ είσαι υπεύθυνη ώστε το σπίτι να είναι ζεστό και φιλόξενο. Ναι, εσύ.
3. Μάθε να μαγειρεύεις. Σου λέει ότι δεν χρειάζεται μωρό μου να ετοιμάζεις κάθε μέρα φαγητό. Μπορείτε να παραγγέλνετε ή να παίρνετε από την μαμά σου. Ψέματα. Εσύ θέλει να του μαγειρεύεις. Ακόμα κι αν λέει ότι σε καταλαβαίνει ότι είσαι εργαζόμενη και κουράζεσαι, εσένα θέλει να του μαγειρεύεις.
4. Μάθε, αν δεν ξέρεις, να κάνεις οικονομία ή τέλος πάντων να διαχειρίζεσαι με σοφία τα οικονομικά. Μακάρι να μην σας χρειαστεί, αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, να γνωρίζεις ότι κάθε άντρας που μπαίνει στην διαδικασία να μοιράζεται ένα σπίτι με την αγαπημένη του, δεν θέλει να αποτελεί εκείνη ένα μόνιμο "έξοδο".
5. Μάθε να υποχωρείς και να συμβιβάζεσαι. Τι; Είσαι πολύ φεμινίστρια; Είσαι πολύ ανεξάρτητη; Μμμμμμ. Μάλιστα, αυτά πριν. Στον γάμο θα πρέπει να θυμάσαι ότι μπορεί να μην είσαι εσύ που θα έχεις πάντα δίκιο ή θα γίνονται τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο. Σύντομα θα δεις ότι θα θυσιάσεις τα θέλω σου για την ευτυχία των άλλων.
6. Μάθε να λες συγνώμη.
7. Θυμήσου: Καλύτερα να είσαι ευτυχισμένη από το να έχεις δίκιο.
8. Μάθε να ακούς. Χωρίς να διακόπτεις.
9. Θυμήσου πώς δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε πάντα. Δεν είστε ένα, αλλά δύο διαφορετικά άτομα.
 
10. Μην απομακρύνεσαι από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου, μπερδεύοντας τα με αυτά του άντρα σου. Θα έχεις τους δικού σου στόχους, αλλά θα πρέπει να υποστηρίζεις και του άντρα σου. Να είσαι δίπλα του, στις δικές του φιλοδοξίες. Να του λες ότι θα τα καταφέρει κι ότι εσύ είναι κοντά του σε αυτό. Πρόσεχε την παγίδα.
11. Μάθε να είσαι μόνη σου, αυτόνομη, αλλά να μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνη σου πια. Κάνε τα πράγματα που σε ευχαριστούσαν και μην τα αλλάξεις, επειδή παντρεύτηκες. Δεν είναι απαραίτητο να προσαρμόσεις τα πάντα στον γάμο.

12. Μάθε να είσαι λιγότερο εγωίστρια.

13. Θυμήσου να είσαι λιγότερο επικριτική. Πρώτα είσαι γυναίκα του. Να του λες ότι τον καταλαβαίνεις και ότι τον υποστηρίζεις.
14. Να είσαι σταθερή στις επιλογές σου. Κανείς δεν θέλει για γυναίκα κάποια που αλλάζει γνώμη σαν κοριτσάκι.
15. Να είσαι πιστή. Αυτόν τον άντρα παντρεύτηκες. Ήταν δική σου επιλογή.
16. Να δείχνεις πάντα αυτοπεποίθηση. Οι άντρες επιθυμούν να θαυμάζουν την γυναίκα τους.
17. Να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να μην θεωρήσεις ποτέ ότι επειδή παντρεύτηκες ο άντρας σου θα σε ποθεί πάντα ακόμα κι αν παχύνεις, δεν πλένεις τα δόντια σου ή δεν ξυρίζεις τα πόδια σου.
 
18. Σκέψου ότι αποφάσισες να παντρευτείς για πάντα. Έτσι δεν είναι; Η προσπάθεια να μείνεις με κάποιον κάθε μέρα ευτυχισμένη, χρειάζεται σχεδόν καθημερινή προσπάθεια.
19. Κανείς δεν είναι τέλειος. Κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται για πάντα καλά. Μπορεί να μην είναι κάθε μέρα καλός μαζί σου. Θα το αντέξεις;
20. Δικαιούσαι, το ίδιο κι εκείνος να έχει νεύρα. Ακόμα και να ξεσπάσεις πάνω του. Απλά να του το πεις να το ξέρει.
21. Δούλεψε το χιούμορ σου. Είναι πολύ χρήσιμο.
22. Οι καλύτεροι γάμοι έχουν στηριχθεί πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πώς τα πας με αυτήν;
23. Μάθε να προχωράς μπροστά. Ποιος ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένας γάμος; Κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Να είσαι ευέλικτη.
24. Τα φιλιά ή οι αγκαλιές τείνουν να μικραίνουν. Να τα κρατάς πάντα μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω.
25. Βαριέσαι λίγο; Μμμμμμ. Κάτι πρέπει να κάνεις για αυτό. Όχι, όχι να τον κατηγορήσεις. Τι λες για ένα δείπνο εκτός; Τι λες για ένα κοινό νέο χόμπι;
26. Όταν η καριέρα ή τα παιδιά μπουν πάνω από το γάμο, να ξέρεις ότι η σχέση αυτή θα κλονιστεί. Θυμήσου να την έχεις προτεραιότητα.
27. Χρειάζεστε λίγο χρόνο για τους δύο σας κάθε μέρα. Έστω λίγα λεπτά.
 

28. Να του λες κάθε μέρα "Σ' αγαπώ".

29. Να του ζητάς ένα ραντεβού, έξω από το σπίτι, κάθε εβδομάδα.
30. Ξέρεις τι ξέχασες; Ξέχασες να είσαι ο καλύτερός σου εαυτός κάθε μέρα.
Και κάτι τελευταίο. Στα λέω όλα αυτά την ίδια ώρα που θέλω να πετάξω στο κεφάλι του άντρα μου τις εφημερίδες που άφησε στο πάτωμα μπροστά από τον καναπέ. Τι επιλογές έχω; Να του πω και πάλι πώς του έχω πει ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, ότι με ενοχλεί να τις αφήνει εκεί. Ή να τις μαζέψω και να τις βάλω πάνω στο τραπέζι. Θα κάνω το δεύτερο και θα πάω να ξαπλώσω δίπλα του στον καναπέ.
Πραγματικά ή το κείμενο που έγραψα ήταν τόσο καλό που λειτούργησε σαν μια συνεδρία ψυχοθεραπείας ή να σου πω και κάτι: δεν τρέχει τίποτα με την κωλοεφημερίδα κι ας αφήνει μαυρίλες παντού.
Όλα του γάμου δύσκολα. Αλλά και τόσο απλά. Το ίδιο και οι σχέσεις. Αν θέλεις να τις κρατήσεις, βέβαια.
http://www.ladylike.gr/articles/body-and-mind/Love_Sex/30-symvoyles-mias-pantremenhs-se-mia-anupantrh.3322531.html

Ένα στα τρία νήπια ηλικίας τριών ετών είναι online

Όντας οι ίδιοι ψηφιακοί μετανάστες, τη στιγμή που τα παιδιά σήμερα είναι οι ιθαγενείς του ψηφιακού κόσμου, μόλις το 39% των γονιών παρακολουθούν την online δραστηριότητα των παιδιών τους, ένα ισχνό 19% απαντά ότι είναι φίλοι μαζί τους ή τα ακολουθεί στα social media και το 38% τους έχει μιλήσει για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η διασύνδεση.
Αυτά, όταν ήδη στο ανεπτυγμένο κόσμο και από την ηλικία των τριών ετών ένα στα τρία νήπια θεωρείται ότι έχει ιντερνετική υπόσταση. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά αποκτούν πλέον διαδικτυακή ταυτότητα (ip) πολύ πριν προμηθευτούν κάποιο έγγραφο ταυτότητας (id).
Οι σχετικές διαπιστώσεις έγιναν στη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων έρευνας με θέμα το cyberbullying, από την B2B International για λογαριασμό της Kaspersky Lab. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά είναι συχνά απρόθυμα να παραδεχθούν ότι έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής διαδικτυακού εκφοβισμού: Το ένα τέταρτο των γονιών, των οποίων τα παιδιά είχαν παρενοχληθεί με κάποιον τρόπο online, είπε ότι μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ανακαλύψουν τι συνέβαινε. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αφού είναι συχνό το φαινόμενο της μετάδοσης του εκφοβισμού από το ψηφιακό σύμπαν στον φυσικό κόσμο και της κατάληξης σε περιστατικά σωματικής βίας.
Προβληματίζει επίσης η διαπίστωση ότι λιγότεροι από τους μισούς γονιούς (44%) παρενέβησαν για να αποτρέψουν την παρενόχληση ή τον διαδικτυακό εκφοβισμό όταν αντιλήφθηκαν τι γινόταν, με τους περισσότερους να μην κάνουν τίποτα, αισθανόμενοι ενδεχομένως αδυναμία, καθώς δυσκολεύονται να κατανοήσουν την ψηφιακή πραγματικότητα.
Από εκεί και πέρα, οι διάφορες υπηρεσίες άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων και επικοινωνίας (chat) είναι το συνηθέστερο κανάλι μέσω του οποίου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ακατάλληλο περιεχόμενο (67.2% των καταγεγραμμένων περιπτώσεων, με σημαντική ετήσια αύξηση) και ακολουθούν τα πορνογραφικά sites (59,5%) και αυτά του στοιχηματισμού (26,6%).
Ακόμα ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία που συζητήθηκαν κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας στο πλαίσιο του Mobile World Congress, είναι αυτό το οποίο ενοχλεί περισσότερο τα παιδιά στη σχέση τους με την τεχνολογία: Συμβαίνει όταν οι γονείς τούς ζητάνε να αφήσουν από τα χέρια τις διασυνδεδεμένες φορητές συσκευές (smartphones και tablets), συνήθως όταν κάθονται στο τραπέζι για φαγητό.
http://www.dimokratianews.gr/content/35091/ena-sta-tria-nipia-ilikias-trion-eton-einai-online

Ισχυρότερο το γονίδιο του πατέρα από αυτό της μητέρας

Υπερισχύει ακόμα και αν το παιδί μοιάζει στη μαμά του

Στην αιώνια διελκυστίνδα που «παίζεται» στη φύση ανάμεσα στα γονίδια του πατέρα και σε εκείνα της μητέρας, φαίνεται πως τα πρώτα επικρατούν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αυτό σημαίνει, κατά τους επιστήμονες, πως ακόμη κι αν ένα παιδί μοιάζει εξωτερικά περισσότερο στη μαμά του, θα είναι γενετικά μάλλον πιο όμοιο με τον μπαμπά του.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Φερνάνδο Πάρδο Μανουέλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», πραγματοποίησαν πειράματα με διάφορες ομάδες ποντικιών, που είχαν σκοπίμως μεταλλαχθεί, ώστε να εμφανίζουν γενετικές διαφορές μεταξύ τους.

Μετά από την αναπαραγωγή διαδοχικών γενεών πειραματόζωων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα γονίδια εκείνα που ήσαν πιο ενεργά («εκφρασμένα»), προέρχονταν αναλογικά περισσότερο από την πλευρά του πατέρα.
Οι άνθρωποι και τα άλλα ζώα κληρονομούν ίσες ποσότητες γενετικού υλικού από κάθε γονέα, όμως, όπως δείχνει η νέα μελέτη, τα γονίδια του μπαμπά είναι πιο πιθανό να ενεργοποιηθούν στο DNA του απογόνου. Αυτό, μεταξύ άλλων, όπως έδειξαν τα πειράματα, αφορά και τον εγκέφαλο του παιδιού.

Η ανακάλυψη αυτή έχει σημασία για την μελέτη διαφόρων ασθενειών (καρκίνου, διαβήτη, σχιζοφρένειας, καρδιοπάθειας κ.α.), καθώς μια δυνητικά επικίνδυνη μετάλλαξη θα έχει πιθανώς μεγαλύτερη επίπτωση στο παιδί, αν κληρονομηθεί από τον πατέρα, παρά από τη μητέρα του.
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/795620/ishurotero-to-gonidio-tou-patera-apo-auto-tis-miteras/

Με ύπουλη ανακοίνωση, οι Σκοπιανοί καταγράφουν τη συνάντηση με Κοτζιά

Απόπειρα να δοθεί η εντύπωση ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς… έσκυψε το κεφάλι παραδεχόμενος ότι ίσως να μην έχουμε φερθεί και με τον καλύτερο τρόπο στα Σκόπια, κατέβαλε το υπουργείο Εξωτερικών του κρατιδίου, με ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στην Ε.Ε.
Το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι και της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη συνάντηση που είχαν στη Ρίγα, στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στην Ε.Ε. «προέβησαν σε κάποιες αρχικές εκτιμήσεις για τις διμερείς σχέσεις και τις συνέπειες του αποκλεισμού σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας προς την Ε.Ε».
«Στη συνάντηση, εκφράστηκε η ετοιμότητα για συνεργασία σε όλους τους τομείς και η αναγκαιότητα του ανοιχτού διαλόγου για το επιβληθέν ζήτημα (σ.σ. της ονομασίας), σύμφωνα με τις αναληφθείσες υποχρεώσεις και του σεβασμού των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και των δημοκρατικών δικαιωμάτων κάθε κυρίαρχου κράτους», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
«Η πολιτική των δικαιολογιών, των εκβιασμών και της κατάστασης ομηρίας δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες που υποστηρίζει η Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Πόποσκι κατά τη συνάντηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Διαπιστώθηκε ότι προϋπόθεση για την πρόοδο αποτελεί η εγκατάλειψη της πρακτικής ανάδειξης δικαιολογιών για παρεμποδίσεις, σε κάθε ευκαιρία, στο πλαίσιο της ΕΕ. Υπάρχει μια μακρά ιστορία αναζήτησης δικαιολογιών για την μη υπέρβαση της διαφοράς και της συνέχισης των μη νόμιμων αποκλεισμών.
»Οι δικαιολογίες είχαν διάφορες μορφές: υποτιθέμενη εκπλήρωση των κριτηρίων, δημιουργία εντυπώσεων περί μη ενιαίας θέσης, ή φόβοι περί αλυτρωτισμού, όπως και ενασχόληση με τις οικονομικές προκλήσεις. Όποια και αν ήταν η μορφή, η ουσία παραμένει να είναι, η αναβολή της επίλυσης και η πρόκληση ζημιών μέσω της παρεμπόδισης της ευρωπαϊκής προοπτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Θα ήταν επωφελές για όλα τα μέρη να εγκαταλειφθεί αυτή η πρακτική και να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών», συμπέρανε ο κ. Πόποσκι.
«Στο πλαίσιο αυτό, το σκεπτικό για την οικοδόμηση διμερούς εμπιστοσύνης είναι σίγουρα χρήσιμο. Όμως δεν πρέπει να αποτελέσει υποκατάστατο για τον σεβασμό των διεθνών υποχρεώσεων και τις αρχών που περιέχονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Πηγή: Ιστολόγιο Μιχάλη Ιγνατίου
http://www.anixneuseis.gr/?p=114059

Ελλάδα- Ευρώπη- ΗΠΑ: το τρίγωνο της αμαρτίας…

0bamaΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
Γιατί οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Ελλάδα.-Ανάγνωση της έντασης με την Τουρκία μετά την ανακοίνωση συνομιλιών για τα ΜΟΕ.
Η ελληνική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ορθολογικό τρόπο. Απαιτεί μια δόση ανορθολογισμού, την οποία η κυβέρνηση συνάντησε στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη. Την ονόμασε «θεωρία παιγνίων», ένα επιστημονικό- ας υποθέσουμε- αντικείμενο στο οποίο έχει ενδιατρίψει ο υπουργός οικονομικών.
Όλα, όμως, τα παιχνίδια έχουν τους κανόνες και τα όριά τους. Η αίσθηση αυτών των ορίων μπορεί να  οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις. Η υπέρβασή τους σε αδιέξοδο.
Μεθυσμένα από αυτήν τη συνειδητοποίηση, αρκετά κυβερνητικά στελέχη νομίζουν πως τα όρια του παιχνιδιού είναι ανοικτά. Γι αυτό κάποιος, και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να τα συνεφέρει. Δυστυχώς, το πρώτο «λάθος» έγινε με τη δομή του υπουργικού συμβουλίου. Για να υλοποιήσει, προφανώς, την προεκλογική του δέσμευση ότι το υπουργικό συμβούλιο θα είναι ολιγομελές, ο κ. Τσίπρας, όρισε 9 υπουργούς και κάτω από αυτούς μια στρατιά αναπληρωτών οι οποίοι λένε και κάνουν ότι θέλουν αφήνοντας ανενημέρωτο ακόμη και τον υπουργό τους. Το αποτέλεσμα είναι μια «βαβέλ», η οποία μπορεί να μην είναι και τυχαία. Μέσα από τη σύγχυση μπορεί να περάσει η πολιτική που θα ήθελε η κυβέρνηση η οποία, διαφορετικά, θα προκαλούσε αντιδράσεις. Σ αυτήν την τακτική η αριστερά δεν πρέπει να δέχεται ούτε ως μαθήτρια τη δεξιά. Είναι άριστη.
Το αποτέλεσμα, βεβαίως, θα είναι μια διεύρυνση του δημοσιονομικού προβλήματος την οποία, με την πάροδο της μεταβατικής περιόδου,  θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες με τη νέα συμφωνία που θα υπογραφεί. Δεν θα έχει, όμως, καμιά σημασία. Διατηρώντας και διευρύνοντας  την ιδεολογική της ηγεμονία απέναντι σε εξουσιομανείς και εν πολλοίς ανίκανους πολιτικούς των αστικών κομμάτων, η κυβέρνηση και θα ικανοποιήσει τους συνδικαλιστές που αγωνίστηκαν να την φέρουν στην εξουσία και θα αναγκάσει τον πληθυσμό να αποδεχτεί τα μέτρα εν ονόματι της χαμένης αξιοπρέπειας που ανέκτησε.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ίδιο αποτελεσματικό φαινόμενο θετικού επηρεασμού της κοινής γνώμης («προπαγάνδας»), η κυβέρνηση επιδεικνύει και στη διαχείριση της εξωτερικής της πολιτικής. Θα μπορούσε να αποτελέσει ορισμό της μετανεωτερικότητας η υποστήριξη που παρέχει- ευτυχώς- η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία εκφράζει τον απόλυτο καπιταλισμό, προς την πλέον αριστερή κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα, από το 1918 οπότε ιδρύθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα. Και την υποστήριξη αυτή η Ουάσιγκτον την παρείχε και στις διαπραγματεύσεις για την οικονομία που διεξήγαγε και διεξάγει ο κ. Βαρουφάκης, και στην εξωτερική πολιτική.
Προκάλεσε εντύπωση η αναδίπλωση της Άγκυρας μετά την προκλητική notam που εξέδωσε με την οποία δέσμευε μεγάλες εκτάσεις του Αιγαίου, ακόμη και επι του εδάφους της Λήμνου (!!!). Οι πλέον μυημένοι, όμως, στην τακτική της γειτονικής χώρας, δεν εξεπλάγησαν και ανέμεναν το αντάλλαγμα. Το αντάλλαγμα ήρθε δύο ημέρες μετά με την ανακοίνωση εκ μέρους του ΥΠΕΞ της προετοιμασίας του για να προσέλθει προς συζήτηση ,με την Τουρκία, των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Και όχι μόνον αυτό. Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης η Ελληνική κυβέρνηση θα συζητήσει και με τα Σκόπια για τον περιορισμό, όπως λέει η ανακοίνωση, του αλυτρωτισμού της γειτονικής χώρας. Τα Σκόπια, δηλαδή, θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση πως θα περιορίσουν τον αλυτρωτισμό τους. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ακόμη και από τον κ. Κοτζιά, πως η τόσο μεγάλη περιφρόνηση προς τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού μπορεί, προσωρινά, να έχει αποτελέσματα αλλά, στο τέλος δεν θα του βγει σε καλό.
Όποτε εκδηλώθηκε μια ένταση ή κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτονώθηκε με την αναγκαστική αποδοχή εκ μέρους της Αθήνας, σχεδίου διαλόγου, (π.χ. ΜΟΕ), που, συνήθως, καταλήγει σε ελληνικές υποχωρήσεις. Ακόμη και μετά την κρίση του 1987 επι Ανδρέα Παπανδρέου, για την οποία, ακόμη και σήμερα θεωρείται πως υπήρξε τουρκική υποχώρηση, όπως και τώρα(!), ο τότε πρωθυπουργός μετέβη στο Νταβός και συνήψε την ομώνυμη συμφωνία, αρνητικότατη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Τότε ήταν που ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε το περίφημο mea culpa. Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη και τώρα.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως την ελληνική κυβέρνηση έσωσε, με άμεσο τρόπο, από την επιχείρηση παγίδευσής της από την Τουρκία η αμερικανική κυβέρνηση η οποία, για λόγους σωστής γεωπολιτικής ανάλυσης θέλει να διατηρήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδας.
Η Ελλάδα είναι το πλησιέστερο, προς τη ζώνη αστάθειας, κράτος με δυτικούς θεσμούς το οποίο, παρά την κρίση που διέρχεται, λειτουργεί δημοκρατικά. Η αποσταθεροποίησή της, είτε οικονομική είτε ασφαλείας, θα έχει μεγάλες παρενέργειες και στην παγκόσμια οικονομία και στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Στην Ελλάδα βρίσκεται το όριο Ανατολής και Δύσης. Εδώ σταμάτησαν, από τη εποχή των μηδικών πολέμων, οι δυνάμεις των Περσών και το γεγονός αυτό σηματοδοτεί στην ιστορία την εκτίμηση πως χωρίς αυτήν την εξέλιξη άλλη θα ήταν σήμερα η ιστορία της δύσης.. Και το Βυζάντιο, στο οποίο ήταν καταλυτική η επιρροή του ελληνισμού, «προάσπισε τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Ευρώπη και διατήρησε επι τέσσερις αιώνες μια γραμμή άμυνας  πίσω από την οποία η δύση άρχισε να αναπτύσσει τις δικές της μεταρωμαϊκές απόψεις περί παγκόσμιας τάξης», όπως ομολογεί ακόμη και ο Χένρυ Κίσσιγκερ στο πρόσφατο βιβλίο του «Παγκόσμια Τάξη».
Χωρίς καμιά διάθεση αγοραίου εθνικισμού, η διαχρονική συνεισφορά της Ελλάδος στη διαμόρφωση και στήριξη του δυτικού πολιτισμού είναι τεράστια για να εισπράττει τη σημερινή απαξίωση από ορισμένους εταίρους της.
Αυτήν τη γεωπολιτική αξία της χώρας στη σημερινή συγκυρία, στο σημερινό χωροχρόνο όπως θα έλεγαν και οι μαθηματικοί, τη γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση ή, τους την έκαναν γνωστή διεθνή κέντρα που συνδιαμορφώνουν τη νέα παγκόσμια τάξη. Διότι η Παγκόσμια Τάξη, όπως αποκαλύπτει ο τίτλος του βιβλίου ενός από τους πλέον εμβληματικούς αναλυτές των διεθνών σχέσεων, του κ. Κίσσινγκερ, αναδιαμορφώνεται. Και στην αναδιαμόρφωση αυτή, η Ελλάδα είναι και πάλι η γραμμή άμυνας του δυτικού κόσμου.
Ολόκληρη η Μέση Ανατολή βρίσκεται σήμερα σε μια επαναδιαμόρφωση συνόρων και ισορροπιών χωρίς να είναι, ακόμη, σαφές τι θα προκύψει. Εκείνο, πάντως, που οι Ηνωμένες Πολιτείες απεύχονται είναι η δυναμική επικράτηση του Ισλαμικού Κράτους. Και τούτο διότι εμφορείται από τις αντιλήψεις των πρώτων μαχητών του Ισλάμ, οι οποίοι θεωρούσαν τον ισλαμισμό ως τρόπο ζωής και στο όνομα της τζιχάντ (του ιερού πολέμου), κατακτούσαν τη μια περιοχή μετά την άλλη, φτάνοντας μέχρι την κεντρική και νότια Γαλλία. Η επικράτησή του Ισλαμικού Κράτους θα δημιουργήσει ένα κρατικό μόρφωμα που όχι μόνο θα βρίσκεται έξω από τις νόρμες μιας γενικότερα αποδεκτής παγκόσμιας τάξης αλλά, με την ιδεολογία που θα το διακατέχει θα υπονομεύει, συνεχώς, και τα καθεστώτα του ήπιου ισλαμισμού (νταρ αλ- Ισλάμ) και τα ανάλογα κοσμικά καθεστώτα ενώ θα είναι και διαρκής απειλή στις «χώρες των απίστων» (νταρ αλ χαρμπ).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να παρέμβουν στρατιωτικά για την αντιμετώπισή του και αναζητούν τοπικούς και περιφερειακούς συμμάχους. Το γεγονός αυτό καθιστά πολύπλοκο το γεωπολιτικό παιχνίδι στη Μέση Ανατολή και θα μας δοθεί η δυνατότητα να το αναλύσουμε. Οι ΗΠΑ, όμως, δεν ενδιαφέρονται μόνο για τη Μέση Ανατολή. Πιστεύουν πως και η Ευρώπη βρίσκεται σε μια φάση επαναπροσδιορισμού της και θα ήθελαν αυτόν τον επαναπροσδιορισμό να τον επηρεάσουν.
Τρείς είναι, κατά τον Κίσσιγκερ, οι επιλογές που έχει η Ευρώπη: η  πρώτη να παραμείνει ατλαντική και να συνεχίσει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ. Η δεύτερη, να διαμορφώσει μια πιο ουδέτερη στάση και η τρίτη να συνεργαστεί με έναν  άλλο διεθνή  παράγοντα.
Είναι ευνόητο πως η Ουάσιγκτον επιθυμεί την πρώτη εκδοχή. Προς αυτήν καταβάλλει προσπάθειες υπονομεύοντας την τρίτη.
Σ αυτές τις προσπάθειες εντάσσεται και η γεωπολιτική ανάδειξη και το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα.
Ο ευφυής προκάτοχος του σημερινού ΥΠΕξ δεν το είχε αντιληφθεί;

http://www.anixneuseis.gr/?p=113961

«ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» Οργή στη Γερμανία για το δημοψήφισμα Βαρουφάκη: Οι Ελληνες εκβιάζουν Πηγή: Οργή στη Γερμανία για το δημοψήφισμα Βαρουφάκη: Οι Ελληνες εκβιάζουν

Πρώτο θέμα συζήτησης είναι τις τελευταίες ώρες η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ στη Γερμανία επικρατεί οργή.
Τα «πρωτοσέλιδα» του διαδικτυακού γερμανικού τύπου χρησιμοποιούν πολύ σκληρούς τίτλους για την Ελλάδα και την κυβέρνηση με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην Corriere dela Serra.
Ειδικότερα, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «εκβιασμό» και «απειλές» από την ελληνική πλευρά λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Μάλιστα, υπάρχουν τίτλοι όπως «Απειλεί ο Βαρουφάκης», «Ημέρες χάους στην Ελλάδα», «Οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι κάνουν».
Η Die Welt στην ιστοσελίδα της αναφέρει «Απειλές από την Αθήνα. Η ελληνική κυβέρνηση απειλεί στο ευρω-πόκερ με την πλάτη στον τοίχο. Το δημοψήφισμα είναι ένα τελευταίο “ατού” το οποίο έχει αποτύχει στο παρελθόν».
Το κρατικό πρακτορείο ARD αναφέρει ότι η Ελλάδα απειλεί ώρες πριν από τις διαβουλεύσεις στο Eurogroup. «Ο Βαρουφάκης σκιαγράφησε σενάρια κλιμάκωσης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες. Ενα εξ αυτών είναι και το δημοψήφισμα» αναφέρει το ARD.
FAZ: Οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι κάνουν – Μήπως το Graccident έρχεται όλο και πιο κοντά;
Πιο σκληρή στην τοποθέτησή της είναι η  Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία αναφέρει ότι «Οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι κάνουν».
«Η χώρα είναι σε απόλυτο χάος. Δεν έχει χρήματα. Οι μισθοί πληρώνονται με το ζόρι και ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για δημοψήφισμα. Μήπως, τελικά, το “Graccident” (σσ ελληνικό ατύχημα) έρχεται όλο και πιο κοντά;»
Η FAZ, μάλιστα, αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται με τον ελληνικό προϋπολογισμό, ούτε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ούτε οι εταίροι.
Επιπλέον, η γερμανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι Βαρουφάκης και Τσίπρα θυμίζουν τον Τζέιμς Ντιν στην ταινία «Επαναστάτες χωρίς αιτία». 
«Θα πρέπει να θυμούνται ότι όποιος πηδήξει πρώτος από ένα αυτοκίνητο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το χάος...».
Spiegel: Κι ο Τσίπρας υπαινίχθηκε δημοψήφισμα 
Την ιδια ώρα ο δημοσιογράφος του περιοδικού Spiegel, Mathieu von Rohr, ανάρτησε το μεσημέρι της Κυριακής στο Twitter ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη Τσίπρα στο περιοδικό, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρεται στο τι θα συνέβαινε αν στην Ελλάδα γινόταν δημοψήφισμα.
Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο δημοσιογράφος λέει πως πολλοί στη Γερμανία πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο ισχυρό χωρίς την Ελλάδα και τονίζει στον πρωθυπουργό ότι στο κόμμα του υπάρχει μια μειοψηφία, η οποία επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
Και ο κ. Τσίπρας απάντησε:
«Αν προχωρούσαμε σε δημοψήφισμα αύριο με την ερώτηση, "θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση μιας αναξιοπρεπούς πολιτικής", τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν αυτή την απόφαση. Αλλά η απειλή για την Ευρώπη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Podemos, είναι στο Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή το AfD στη Γερμανία».
Αναλυτές: Ακόμη ένα τέχνασμα από την ελληνική πλευρά
Ταυτόχρονα, Γερμανοί αναλυτές, επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις για δημοψήφισμα είναι ένα ακόμη τέχνασμα της ελληνικής πλευράς και ένας εκβιασμός από την πλευρά του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η Ελλάδα έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα, καθώς τα χρήματα τελειώνουν.


Πηγή: Οργή στη Γερμανία για το δημοψήφισμα Βαρουφάκη: Οι Ελληνες εκβιάζουν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/195115/orgi-sti-germania-gia-dimopsifisma-varoyfaki-oi-ellines-ekviazoyn#ixzz3TsGUpqkQ

Βόμβα Βαρουφάκη σε ιταλική εφημερίδα: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν αποδεχθούν το σχέδιό μας- Διαψεύδει τις δηλώσεις το Μέγαρο Μαξίμου



Έντονη αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία τιτλοφορείται: «Η Αθήνα δεν θα ζητήσει άλλα δάνεια και δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες». Λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως αν δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκλογές ή δημοψήφισμα.
«Η ΕΚΤ το 2012 σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα». Το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών επέλεξε η ιταλική εφημερίδα να τονίσει στην αρχή του δημοσιεύματός της.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλάει για τη σημασία που έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, για τις επενδύσεις, για τους κινδύνους που προκαλούν οι συζητήσεις περί Grexit και για τις σχέσεις του με τον Μάριο Ντράγκι.
Σχετικά με την ρευστότητα ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι: «Μπορώ μόνον να πω ότι έχουμε τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, για τα υπόλοιπα θα δούμε».
«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ένα νέο δάνειο, δεν θα επιστρέψουμε στον μηχανισμό του δανείου έναντι ενός προγράμματος που πρέπει να σεβαστούμε» αναφέρει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξή του και συμπληρώνει: «Η ιδέα που προτείνουμε στους ευρωπαίους εταίρους είναι αυτή ενός σχεδίου που να ξαναδώσει στην Ελλάδα την δυνατότητα να αναπτυχθεί και να σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμβόλαιο για την ανάπτυξη -Τα κύρια σημεία του
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποσαφηνίζει ότι από τώρα μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και στην συνέχεια θα πρέπει να αρχίσει μια δεύτερη φάση, ένα δεύτερο επίπεδο, με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με ένα «συμβόλαιο για την ανάπτυξη που να βασίζεται σε μια λογική φορολογική προσέγγιση».
Τα κύρια σημεία που θέτει είναι «ένα αναθεωρημένο πρωτογενές πλεόνασμα, διότι εκείνο που προβλέφθηκε στο παρελθόν θα στραγγάλιζε την Ελλάδα, μια έξυπνη αναδιάρθρωση του χρέους και ένα πρόγραμμα επενδύσεων μεγάλης κλίμακας». Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «η αντικατάσταση του σημερινού χρέους με ομόλογα συνδεδεμένα με την ονομαστική ανάπτυξη δεν αποτελεί μονομερή πράξη» και ότι «θα είχε ως ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα την αποστολή του μηνύματος ότι η Ευρώπη είναι εταίρος της Ελλάδας στην ανάπτυξη».
Αναφορικά με το πρόγραμμα επενδύσεων, ο κύριος Βαρουφάκης υπογραμμίζει ότι «το μοντέλο του είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για όλη την Ευρώπη», από την στιγμή που «υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, η ΕΤΕ μπορεί να εκδώσει μεγάλη ποσότητα ομολόγων, να συγκεντρώσει κεφάλαια των επενδυτών και να τα χρησιμοποιήσει για χρήσιμα, καλά σχέδια».

«Η αντίδραση του Eurogroup στις προτάσεις που κάνουμε είναι σιωπή»
Στην ερώτηση ποια είναι η αντίδραση του Eurogroup στις προτάσεις αυτές, ο υπουργός Οικονομικών απαντά: «σιωπή. Επικρατεί σιωπή, η Ευρώπη προχωρεί βυθισμένη στην νωθρότητα. Είναι σαν ένα μεγάλο πλοίο που χρειάζεται καιρό για να αλλάξει πορεία. Και επιπλέον, αν η αλλαγή αυτή προέρχεται από μια κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει ο φόβος ότι από πίσω μπορεί να κρύβεται κάτι το ύποπτο».

«Η αναφορά στο Grexit περιέχει δηλητήριο»
Ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι «η Ελλάδα δεν επέστρεψε στην ύφεση, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε ποτέ εξέλθει από αυτή και είναι αναληθές να υποστηρίζει, κανείς, το αντίθετο». Και διερωτάται: «ποιος θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει αν γίνεται συνεχώς λόγος για Grexit. H αναφορά στο Grexit περιέχει δηλητήριο, και όταν σταματήσει - αυτό είναι μια πολιτική επιλογή - θα ακολουθήσει ιδιαίτερα θετική αντίδραση των αγορών, θα μπορούσαν ακόμη και να δημιουργηθούν φούσκες. Για τον λόγο αυτό η ανάπτυξη πρέπει να έχει ισχυρές βάσεις, και αυτές προέρχονται από μια συμφωνία με την Ευρώπη».

«Αν οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό μας μπορούμε να κάνουμε εκλογές ή δημοψήφισμα»
Σε ερώτηση της Κοριέρε Ντέλα Σέρα αν μια μη επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά: «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα επιβίωνε, ούτως η άλλως. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο: εμείς δεν λέμε ψέματα στους Έλληνες. Μετά από πέντε χρόνια στα οποία η ιθύνουσα τάξη δήλωνε ότι ήθελε να σώσει την χώρα και έριχνε όλο το βάρος στις πλάτες των φτωχών, ο κόσμος καταλαβαίνει. Με σταματάει στον δρόμο και μου ζητά μόνον να πω την αλήθεια και να ξαναδώσω αξιοπρέπεια στην χώρα».
Η ιταλική εφημερίδα επιμένει και ρωτά τον υπουργό: «Αν όμως οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό σας;» «Θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα. Αλλά, όπως μου είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες. Μπορούμε να προκηρύξουμε και πάλι εκλογές, να προκηρύξουμε δημοψήφισμα» (για το ευρώ, αποσαφηνίζει η Κοριέρε).

Η σχέση του Γ. Βαρουφάκη  με τον Ντράγκι
Ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζει «τυπική», την σχέση του με τον Μάριο Ντράγκι και προσθέτει: «Προς την Ελλάδα η ΕΚΤ ακολουθεί την αρχή της πειθαρχικής προσέγγισης. Το 2012, σε συνθήκες κρίσης παρόμοιες αλλά με μια συντηρητική κυβέρνηση, έδειξε ευελιξία, αύξησε χωρίς κανένα πρόβλημα την δυνατότητα της κυβέρνησης να εκδίδει ομόλογα βραχυπρόθεσμης λήξης. Τώρα, όμως, μείωσε πολύ τα περιθώρια κινήσεών μας».

«Η ΕΚΤ θα έπρεπε να είχε αγοράσει χθες ελληνικά ομόλογα»
Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση «αν θεωρεί ότι τον Ιούλιο η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα στα πλαίσια του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης (Quantitative Easing)», ο κ. Βαρουφάκης εξηγεί: «Θεωρώ ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα έπρεπε να εφαρμόζεται εκεί όπου υπάρχει η μέγιστη έλλειψη ανάπτυξης. Αντιθέτως, θα αγοραστεί μεγάλη ποσότητα γερμανικών ομολόγων. Θεωρώ ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να είχε αγοράσει χθες ελληνικά ομόλογα. Όχι αύριο. Θεωρώ τον Ντράγκι εξαιρετικό διοικητή, δεδομένης της κατάστασης περιορισμένης ελευθερίας στην οποία κινείται. Αλλά η ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να λειτουργεί προς δυο κατευθύνσεις: και η ΕΚΤ δεν πρέπει να προχωρεί σε κρίσεις πολιτικού περιεχομένου, πρέπει να μεταχειρίζεται όλες τις χώρες με τον ίδιο τρόπο».

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί δημοψηφίσματος για το ευρώ:
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν παραπέμπει σε κανένα δημοψήφισμα για το ευρώ.
Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη «διευκρινίσεων» αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του Υπουργού στην ιταλική εφημρίδα.
Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα «δημοψήφισμα για το ευρώ». Η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου «Γκίκα Χαρδούβελη», που έλεγε «ναι» σε όλα, θα απογοητευθούν.
http://voicenews.gr/index.php/politiki/10594-vomva-varoufaki-se-italiki-efimerida-ekloges-i-dimopsifisma-an-den-apodexthoyn-to-sxedio-mas.html

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο γαλλικός Τύπος κατακεραυνώνει τον Βαρουφάκη για το δημοψήφισμα: Είναι πολύ αργά Γιάνη για απειλές Πηγή: Ο γαλλικός Τύπος κατακεραυνώνει τον Βαρουφάκη για το δημοψήφισμα: Είναι πολύ αργά Γιάνη για απειλές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
-A+A
Με ένα ρηξικέλευθο άρθρο απαντά ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού BFMTV Ζαν-Μαρκ Σιλβέστρ στην πρόταση περί δημοψηφίσματος του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Με σημερινό του άρθρο στο atlantico.fr ο οικονομικός ρεπόρτερ των TF1, LCI, iTele και BFMTV, αναφέρει ότι η απειλή του Ελληνα υπουργού «είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και διευκρινίζει προς το γαλλικό αναγνωστικό κοινό πως παρά τις μετέπειτα διευκρινίσεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών πως το διακύβευμα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος δεν θα είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης «απειλεί ξεκάθαρα να εγκαταλείψει το ευρώ».
Eίναι πολύ αργά για απειλές. Κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά τους Ελληνες ηγέτες
Ομως, ο Σιλβέστρ επισημαίνει: «Είναι πολύ αργά». «Κανένας στην Ευρώπη δεν παίρνει στα σοβαρά τους κυβερνώντες της Ελλάδας» προσθέτει, επισημαίνοντας πως «στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε πολύ μόνος».
Κι επειδή, κατά τον Γάλλο δημοσιογράφο, «απορρίφθηκε από όλους τους ηγέτες της ευρωζώνης, προσπάθησε έτσι να παίξει το τελευταίο του χαρτί στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανακοινώνοντάς του πως αν το Eurogroup δεν δεχόταν τις μεταρρυθμίσεις της Αθήνας, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια διαγραφή χρέους, ενώ ο ίδιος δημόσια είχε ανακοινώσει πως εγκατέλειψε αυτόν τον στόχο, τότε θα είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές. Ενα δημοψήφισμα δηλαδή για την αναθεώρηση της θέσης της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη».
Ο οικονομικός συντάκτης του BFMTV εξηγεί στους Γάλλους αναγνώστες ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «βασικά, άφησε να εννοηθεί ότι θα καλέσει τους Έλληνες να ψηφίσουν για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας «θα ανατίναζε την ευρωζώνη».
Η απειλή για δημοψήφισμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
«Λαμβάνοντας γνώση αυτής της απειλής, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Γιούνκερ να κλείσει αυτό το κεφάλαιο που πλέον δεν έχει καμία σημασία. Επέκρινε δε, έντονα τον πρόεδρο (της Κομισιόν) που αποδέχθηκε να ακούσει από τον Έλληνα υπουργό αυτές τις εντελώς ανέφικτες υποθέσεις» γράφει ο Σιλβέστρ στο atlantico.fr.
«Αυτό» κατά τον Σιλβέστρ, «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». «Κανένας δεν έχει μια λύση για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και για πρώτη φορά, όλος ο κόσμος διαβεβαιώνει ότι ένα οικονομικό σχέδιο για μια έξοδο της Ελλάδας δεν θα έχει καμία επίπτωση. Οι δημοσιονομικοί δεσμοί έχουν ήδη σπάσει. Δεν υπάρχει πια κανένας κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης. Το διαζύγιο μπορεί να γίνει κοινή συναινέσει».
Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό
Ωστόσο, ο Γάλλος δημοσιογράφος διευκρινίζει: «Το μόνο πρόβλημα είναι πολιτικής φύσης». «Πρώτα από όλα, οι Ελληνες διοικούντες εξελέγησαν σε μία βάση ανέφικτων προεκλογικών υποσχέσεων. Αυτό είναι πολύ παρωχημένο, αλλά είναι ανίκανοι να επιστρέψουν στην αλήθεια» τονίζει ο Σιλβέστρ ο οποίος προσθέτει ότι «κατά συνέπεια, οι Ελληνες ηγέτες είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν με τους περιορισμούς (που επιβάλλει) η πραγματικότητα και στους κανόνες της λειτουργίας της ζώνης του ευρώ, αλλά είναι ανίκανοι να το εξηγήσουν αυτό στον λαό. Ακόμη χειρότερα, (σε μία τέτοια περίπτωση) εγείρουν τον (λαϊκό) θυμό».
Η ελληνική κυβέρνηση κάνει για ακόμη μία φορά λάθος
Ετσι, κατά το άρθρο του Σιλβέστρ στο atlantico.fr, η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε «στριμωγμένη» κάπου μεταξύ της πραγματικότητας από τους Ευρωπαίους εταίρους και του λαϊκού αισθήματος. Για αυτόν τον λόγο, «απείλησαν να τα τινάξουν όλα στον αέρα». Κατά τον γάλλο οικονομικό συντάκτη, «κάνουν λάθος».
Και κάνουν λάθος επειδή αφενός «οι Ελληνες είναι πολύ κουρασμένοι από τα ψέματα της κυβέρνησης» και αφετέρου «θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ». Επιπλέον, ο ελληνικός λαός γνωρίζει κατά τον Σιλβέστρ, «τις πραγματικές αιτίες της καταστροφής» που δεν είναι άλλες από «την ανικανότητα των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν μια φορολογική και διοικητική μεταρρύθμιση».
Οσο για τις υπόλοιπες χώρες της ευρώζωνης, ο Σιλβέστρ επισημαίνει ότι στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι «η μόνη λύση» στο αδιέξοδο είναι «μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα». «Το οικονομικό πρόβλημα θα βρει λύσεις με την προϋπόθεση [...] ότι η προτεραιότητα θα είναι μια δίκαιη και αποτελεσματική φορολόγηση».
Ομως, ο Σιλβέστρ δεν είναι το ίδιο αισιόδοξος και πολιτικά, καθώς τονίζει ότι «το πολιτικό πρόβλημα απέχει πολύ από μία λύση». Παρόλα αυτά, επισημαίνει ότι «η Ευρώπη θα βγει πολύ πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία». «Το σφάλμα των Ελλήνων ηγετών είναι πως δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε φορά που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη ζώνη του ευρώ, ενισχύεται η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους κανόνες λειτουργίας (της ευρωζώνης)» καταλήγει ο Σιλβέστρ.


Πηγή: Ο γαλλικός Τύπος κατακεραυνώνει τον Βαρουφάκη για το δημοψήφισμα: Είναι πολύ αργά Γιάνη για απειλές | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/195147/o-gallikos-typos-katakeraynonei-ton-varoyfaki-gia-dimopsifisma-einai-poly-arga-giani-gia#ixzz3TsDjGHjl

Σχέση μάνας- γιου: Τι να κάνεις για να μη γίνει το παιδί μαμάκιας

«Ο άντρας που συμπεριφέρεται στη γυναίκα του σαν να είναι πριγκίπισσα, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ανατράφηκε από μια βασίλισσα», λέει ένα γνωστό ρητό!

Η ψυχολογία του δεσμού που αναπτύσσεται ανάμεσα στη μητέρα και το γιο της έχει αποτελέσει θέμα έρευνας και ανάλυσης περίπου από το 440 π.Χ. Τότε, ο Σοφοκλής, ο ένας από τους τρεις μεγαλύτερους τραγικούς ποιητές της κλασικής εποχής (οι άλλοι δύο ήταν ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης), έγραψε την τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος», στην οποία ο βασιλιάς Οιδίποδας σκότωσε τον πατέρα του ενώ ήταν ερωτευμένος με τη μητέρα του. Και, βέβαια, κανείς άλλος από τους σύγχρονους ψυχαναλυτές δεν έδειξε τόσο ενδιαφέρον γι’ αυτό το «σενάριο» όσο ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία του Οιδιπόδειου Συμπλέγματος. Σύμφωνα με αυτό, τα αγόρια ηλικίας μεταξύ 3 και 5 ετών αισθάνονται λατρεία για τις μαμάδες τους και υποσυνείδητα θέλουν να απομονώσουν τους μπαμπάδες τους από αυτό το «δεσμό» τους, προκειμένου να πάρουν το ρόλο τους. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που έχει αποδοκιμάσει αυτή τη Φροϋδική θεωρία υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία ρεαλιστική αξία, ωστόσο πολλές είναι οι συνιστώσες που μαρτυρούν αυτή την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ μάνας και γιου…   

Ένας άρρηκτος δεσμός

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες στο University of Reading στη Μαλαισία υποστηρίζει ότι όλα τα παιδιά, και ιδιαίτερα τα αγόρια, τα οποία δεν έχουν έντονο δέσιμο με τη μαμά τους παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς. Η Κέιτ Στόουν Λομπάρντι, συγγραφέας του βιβλίου «The Mama’s Boy Myth: Why Keeping Our Sons Close Makes Them Stronger», τονίζει ότι τα αγόρια που δεν έχουν ουσιαστικό δεσμό με τη μητέρα τους από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, μεγαλώνοντας γίνονται εχθρικά, επιθετικά και αυτοκαταστροφικά. Αντίθετα, εκείνα που έχουν στενό δεσμό με τη μαμά τους τείνουν να αποφεύγουν οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε παραβατικές συμπεριφορές στο μέλλον.
Η θεωρία της προσκόλλησης
Πρόκειται για μια νέα τάση διαπαιδαγώγησης, που στηρίζεται στο στενό δεσμό παιδιού και γονιών. Σύμφωνα με τα όσα προασπίζεται, μόνο έτσι τα παιδιά νιώθουν ότι οι γονείς τους τα στηρίζουν και τα προστατεύουν. Αντίθετα, τα παιδιά που εισπράττουν απόρριψη ή αποσπασματική φροντίδα από τους γονείς τους, τείνουν να εμφανίσουν συμπεριφοριστικές διαταραχές. Σχετική έρευνα από το δρ. Πάσκο Φίρον, καθηγητή στο «School of Psychology and Clinical Language Science» του University of Reading, που βασίστηκε σε επιστημονικά στοιχεία από 69 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 6.000 παιδιά, επιβεβαιώνει περίτρανα την εγκυρότητα της θεωρίας της προσκόλλησης.
Μεγάλη δόση μητρότητας
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η υπερβολική «μητρότητα» μεγαλώνει… μαμόθρεφτα αγόρια. Ο αμερικανός παρουσιαστής, ηθοποιός και συγγραφέας Τζέρι Σάινφιλντ είπε κάποια στιγμή σχετικά στο ομώνυμο τηλεοπτικό σόου του: «Όχι ότι υπάρχει κάτι κακό σε αυτό!». Ωστόσο, εκείνο που πραγματικά εννοούσε ήταν ότι «Ναι, είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό». Η δρ. Πέγκι Ντρέξλερ, ερευνήτρια ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Raising Boys Without Men», καταλήγει σε σχετικό άρθρο της ότι η κοινωνία αντιδρά συγκαταβατικά σε ένα κορίτσι που είναι το «παιδί του μπαμπά», αλλά δεν έχει καθόλου την ίδια αντίδραση όταν πρόκειται για ένα αγόρι που είναι το «παιδί της μαμάς». Ωστόσο, η ιδέα τού να μεγαλώνει μια στοργική μητέρα ένα ευαίσθητο αγόρι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μύθος. Αυτό που η ειδικός προτείνει είναι ότι η μητέρα πρέπει να αποτελεί «ασφαλές καταφύγιο» για το αγόρι της, αλλά παράλληλα οφείλει να ενισχύει την ανεξαρτησία του. Πάνω από όλα, όμως, τονίζει ότι η μητρική αγάπη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!
Καλή «συνομιλητής και στήριγμα»
Όπως υποστηρίζει η Λομπάρντι στο βιβλίο της, «οι μαμάδες που έχουν στενό δεσμό με τους γιους τους τείνουν να μεγαλώνουν αγόρια που έχουν ανεπτυγμένη ικανότητα να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους και να αντιμετωπίζουν άφοβα τα ενδεχόμενα προβλήματα». Όταν φτάσει η στιγμή της ενηλικίωσης, ο γιος που έχει βιώσει μια τρυφερή, γεμάτη σεβασμό σχέση με τη μητέρα του, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στη μελλοντική του σύντροφο, προσθέτει. Κι αυτό αποτελεί το πιο γερό θεμέλιο για μια επιτυχημένη ερωτική σχέση στη ζωή του!  

Mήπως όμως υπάρχει και ένας μαμάκιας μέσα στο σπίτι ήδη;
Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε κατά καιρούς συναναστραφεί με κάποιον άντρα που μπορεί να έχει μια μικρή αδυναμία στη μαμά του. Και, παρά το ώριμο της ηλικίας του, συχνά μετατρέπεται σε ανήλικο αγοράκι όταν βρίσκεται μαζί της. Μήπως, όμως, ο λεγόμενος «μαμάκιας» υπάρχει και μέσα στο σπίτι σας; Σύμφωνα με τη συγγραφέα, μπλόγκερ και μαμά 3 παιδιών Chaunie Brusie, θα βρείτε την απάντηση στα παρακάτω σημάδια…     
1. Συγκρίνει τη μαγειρική σας με τη δική της
«Αγάπη μου, η μπεσαμέλ είναι πολύ σφιχτή… η μαμά μου την κάνει πιο αφράτη. Μήπως να πάρεις τη δική της συνταγή για παστίτσιο;» ή «Το κέικ δεν φούσκωσε αρκετά… πάρε τη μαμά να σου πει το μυστικό!». Μπορεί και να 'χει δίκιο ο καλός σας, αλλά μάλλον δεν πρόκειται τόσο για το ίδιο το φαγητό, αλλά κυρίως για αυτές τις αξέχαστες αναμνήσεις που του έρχονται στο μυαλό από τα παιδικά του χρόνια και του θυμίζουν τις υπέροχες στιγμές που το πατρικό του μοσχομύριζε «φαΐ μαμάς» που για ένα μικρό παιδάκι δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο… με τη μόνη διαφορά, βέβαια, ότι πλέον έχει μεγαλώσει αρκετά, έτσι δεν είναι;
2. Μιλάνε στο τηλέφωνο κάθε μέρα
Αισθάνεται ο άντρας σας την ανάγκη να της τηλεφωνεί καθημερινά; Μήπως εκείνη τον παίρνει κάθε βράδυ για να δει πώς πέρασε τη μέρα του ή κάθε πρωί για να του πει «καλημέρα»; Ε, τότε, προφανώς η σχέση τους έχει περάσει σε… άλλα επίπεδα!
3. Φέρεται σαν μπέμπης όποτε τη βλέπει
Έχετε παρατηρήσει ότι ο σύντροφός σας αλλάζει συμπεριφορά κάθε φορά που συναντά τη μητέρα του; Αν όντως μετατρέπεται από ενήλικο σε ανήλικο, σαν να θέλει να της πει: «Μαμά, κοίτα με!!!», τότε είναι ξεκάθαρο ότι μπροστά της τουλάχιστον ξεχνάει την ηλικία του και το ρόλο του και δεν χάνει ευκαιρία να παλιμπαιδίζει ασταμάτητα…
4. Παίρνει πάντα το μέρος της
Του εκφράζετε οποιοδήποτε παράπονό σας για εκείνη και το μόνο που κάνει είναι να την υπερασπίζεται χωρίς δεύτερη κουβέντα; «Έλα, αγάπη μου, πώς κάνεις έτσι, η Μαμά μου είναι, μην είσαι υπερβολική…».
5. Εμφανίζεται απροειδοποίητα μπροστά σας
Αν η πεθερά σας έχει το δικαίωμα να έρχεται στο σπίτι όποτε εκείνη το αποφασίσει, χωρίς καν να σας ενημερώνει, τότε είναι σίγουρο ότι το έχει πάρει από το γιο της. Και δεν είναι ότι δεν τη θέλετε στη ζωή σας. Απλώς, η αδιαφορία της για τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και το πρόγραμμά σας δείχνει ότι πιστεύει πώς για το γιο της είναι ακόμα η Νο1 προτεραιότητα στη ζωή του! Και ποιος φταίει γι’ αυτό;
6. Είναι ενοχικός μαζί της
Επειδή η ευτυχία τους είναι συνυφασμένη με το παιδί τους, οι μαμάδες των «μαμάκηδων» συχνά πιέζουν τους γιους τους προκειμένου να τις κάνουν να νιώθουν ευχαριστημένες. Έτσι, το «παιδί της μαμάς» έχει εκπαιδευτεί από πολύ μικρή ηλικία να νιώθει ενοχικά όταν δεν της κάνει τα χατίρια, και αυτό το κουβαλάει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έχει συνέπειες στον ίδιο, μιας και μπορεί να  τον κάνει έναν ενήλικο αναποφάσιστο και ανασφαλή.     
+1. Σας φέρεται σαν πριγκίπισσα
Ίσως, παρ’ όλα αυτά, ο άντρας που είναι το «παιδί της μαμάς» να είναι ένας πολύ καλός σύντροφος. Ίσως τελικά μόνο εκείνος να ξέρει πώς πρέπει να φερθεί σε μια γυναίκα, πώς να την κάνει να νιώσει καλά, πώς να υπολογίζει και να σέβεται τη γνώμη της και πώς να την αγαπάει πραγματικά!

Πηγή: www.imommy.gr 
 http://www.boro.gr/33879/sta-adyta-ths-sxeshs-manas-gioy-ti-na-kaneis-gia-na-mhn-ginei-mamakias