Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Νταής σακάτεψε τη γυναίκα του μετά το δείπνο

Νταής σακάτεψε τη γυναίκα του μετά το δείπνο
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και στον Βόλο, το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, με τα περιστατικά να αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο.
Το τελευταίο από αυτά αφορά σε ακόμα έναν νταή  ετών 46, ο οποίος μετά από έντονο διαπληκτισμό με την 40χρονη σύζυγό του, την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου της έγιναν ράμματα.
Μετά από μήνυση της γυναίκας, ο σύζυγός της συνελήφθη από άνδρες του Α.Τ. Περιφέρειας και οδηγειται στον Εισαγγελέα.
Πηγή: e-volos.gr
- See more at: http://www.fnews.gr/ntais-sakatepse-ti-gynaika-tou-meta-to-deipno/#sthash.LHJAIxk9.dpuf

Αυτή είναι η σελίδα του «ανώμαλου» στο Facebook που ψάρευε παιδάκια -

Αυτή είναι η σελίδα του «ανώμαλου» στο Facebook που ψάρευε παιδάκια
Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την δράση του  40χρονου παιδόφιλου, στην δημοσιότητα και η σελίδα του «τρόμου» στο facebook.
Ο  Φίλιππου Λεβέντου είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ όπου ψάρευε τα ανήλικα θύματά του. Ωστόσο η δίωξη ερευνά και άλλα ψεύτικα προφιλ που ίσως του ανήκουν.
Το ανώμαλο κάθαρμα είχε βάλει κεντρική φωτογραφία έναν έφηβο που θέλουν να τον… «κανονίσουν» διάφοροι τύποι με δερμάτινα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για τις προθέσεις του. Στα μάτια του έφηβου έκδηλη η έκπληξη κι ο φόβος, ενώ γύρω του οι «σκληροί άνδρες» τον λιγουρεύονται…
Εμετικό είναι και το σχόλιο που ανάρτησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Διαβάστε τι έγραψε:
paiderastis_3
Μάλιστα ήταν τόσο άφοβος, που είχε αφήσει να φαίνεται από ποια περιοχή έκανε την ανάρτηση. Γράφει ολοκάθαρα Περιστέρι…
Επίσης, εάν κοιτάξει κανείς τους διαδικτυακούς φίλους που του έχουν απομείνει, είναι εμφανές ότι πρόκειται για ψεύτικα προφίλ (με ψευδώνυμα), που εικονίζουν νεαρά αγόρια, που εικονίζουν παιδιά…
2015-03-05_182054
 - See more at: http://www.fnews.gr/afti-einai-i-selida-tou-anomalou-sto-facebook-pou-psareve-paidakia/#sthash.yqXM4Dd8.dpuf

Πρσοχή Γονείς: Αυτός είναι ο Κώδικας Επικοινωνίας των Παιδεραστών

Στη δημοσιότητα δίνεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών, «Κώδικας Επικοινωνίας Παιδόφιλων», στο διαδίκτυο μετά τη σύλληψη του παιδεραστή με το βανάκι.
O «Κώδικας Επικοινωνίας» προέκυψε από σχετικό εγχειρίδιο που εντοπίστηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας, παρουσιάζεται σε περίληψη, μαζί με τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν τις μεταξύ τους σεξουαλικές προτιμήσεις
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνεται στη δημοσιότητα με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς ανήλικων παιδιών και όχι μόνο, «Εγχειρίδιο Παιδόφιλων», στο οποίο εμπεριέχεται «Κώδικας» της μεταξύ τους επικοινωνίας. Το εν λόγω εγχειρίδιο εντοπίστηκε στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά κεφάλαια ο,τιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την προετοιμασία που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.
Περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ένα παιδί και να το αποπλανήσει, ενώ επίσης αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, αν τυχόν αποκαλυφθεί.
Ακολουθεί σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου:

1ο Κεφάλαιο: Παιδοφιλία (pedophilia)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα γύρω από την παιδοφιλία, την οποία παρουσιάζει σαν φυσικό και παρεξηγημένο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
1η ενότητα: Πρόλογος (Foreword)
Απόσπασμα : Η παιδεραστία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός στα ανθρώπινα είδη, που κάνει ώριμους ενήλικες, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, να έλκονται συναισθηματικά και σεξουαλικά από ανώριμα παιδιά.
2η ενότητα: Η πηγή (The Source)
Απόσπασμα : Δυστυχώς, όμως, η πηγή της παιδοφιλίας είναι επιστημονικό μυστήριο. Κανένας επιστήμονας δεν είναι σε θέση να πει τι προκαλεί την παιδοφιλία με βεβαιότητα και δεν υπάρχει τρέχουσα θεωρία που μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Ούτε μπορεί να μετρηθεί ή να ανιχνευθεί με οποιονδήποτε τρόπο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επιστημονική διαδικασία ή όργανο. Η παιδοφιλία υπάρχει μόνο σε μια μειονότητα του ανθρώπινου πληθυσμού, και είναι μόνο ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος.
3η ενότητα: Γνήσιοι/προσποιητοί παιδεραστές (Genuine vs. Artificial)
Απόσπασμα : Οι προσποιητοί παιδεραστές δεν είναι λιγότερο άξιοι από τους γνήσιους παιδεραστές, καθώς κατά τη γνώμη μου, είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο οποίος είναι ένα σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Απλά το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.
4η ενότητα: Προσανατολισμοί (Orientations)
Απόσπασμα: Η νηπιοφιλία αφορά άτομα που ελκύονται από πολύ μικρές ηλικίες παιδιών, όπως βρέφη και νήπια εντός της ηλικίας των 1-3 ετών. Αυτή η κατηγορία είναι από τις σπανιότερες, καθώς δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου.
5η ενότητα: Προκλήσεις (Challenges)
Απόσπασμα : Σε αυτή την ενότητα θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να χειριστείτε και να ξεπεράσετε τις πιο κοινές δυσκολίες που, κατά μέσο όρο, οι γνήσιοι παιδεραστές συναντούν στη διάρκεια της ζωής τους, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πιο εύκολα έξω από όλα τα εμπόδια που βάζει η παιδεραστία στο δρόμο μας.
6η ενότητα: Έλεγχος ορμών (Urge Control)
Απόσπασμα: Όσοι ανησυχούν πολύ για τη σεξουαλική επιθυμία και τον έλεγχό τους, θα πρέπει να αυνανίζονται περισσότερο από το μέσο όρο για να κρατήσουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σεξουαλικότητα τους σε έλεγχο, ειδικά όταν είναι (τακτικά) κοντά και οικεία με τα παιδιά.
7η ενότητα: Θα πρέπει να το κάνω; (Should I Do it?)
Απόσπασμα : Όλα θα αλλάξουν, πρώτα απ’ όλα γιατί ξαφνικά κάνεις κάτι που είναι αυστηρά κοινωνικά απαράδεκτο και παράνομο. Και, δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος να πιαστείς, τόσο από την κοινωνία όσο και από την αστυνομία, θα έχεις ένα ορισμένο βάρος φόβου που θα κρέμεται συνεχώς πάνω από τους ώμους σου, από τώρα και στο μέλλον.

2ο Κεφάλαιο: Παιδιά (Children)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα για τα παιδιά, ξεκινώντας από την σεξουαλικότητα τους και καταλήγοντας στη «χημεία» ανάμεσα σε ένα παιδί και στον παιδεραστή. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες:
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Sexuality (Σεξουαλικότητα)
3η ενότητα: Development (Ανάπτυξη)
4η ενότητα: Personalities (Προσωπικότητες)
5η ενότητα: Chemistry (Χημεία)

3ο Κεφάλαιο: Ασφάλεια (security)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο πραγματεύεται πως ένας παιδόφιλος μπορεί να μείνει ασφαλής και να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως την σύλληψή του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε εννιά ενότητες.
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Child love levels (Επίπεδα ασφάλειας)
3η ενότητα: Secrecy (Μυστικότητα)
4η ενότητα: Evidence (Αποδείξεις)
5η ενότητα: Environment (Περιβάλλον)
6η ενότητα: Getting Caught (Σύλληψη)
7η ενότητα: Surviving Prison (Επιζώντας στην φυλακή)
8η ενότητα: Escaping Planning (Σχέδιο απόδρασης)
9η ενότητα: Child post-trauma (Μετατραυματικό στάδιο του παιδιού)

4ο Κεφάλαιο: Εντοπισμός παιδιών (Finding children)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τρόπους με τους οποίους ένας παιδεραστής μπορεί να πλησιάσει ένα παιδί και πως μπορεί να αναπτύξει φιλία και σχέσεις μαζί του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Single moms (Ανύπαντρες μητέρες)
3η ενότητα: Schools (Σχολεία)
4η ενότητα: Kiddie magnets («Μαγνήτες» παιδιών)
5η ενότητα: Babysitting and scouting (Babysitting και προκοπισμός)
6η ενότητα: Hunting season («Εποχή κυνηγιού»)
7η ενότητα: Befriending children (Ενεργώντας σαν φίλος των παιδιών)

Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 6η ενότητα του 4ου κεφαλαίου (Hunting season/«Εποχή κυνηγιού»)

6ο Κεφάλαιο: Σεξουαλικές επαφές με παιδιά (Sex with kids)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει λεπτομέρειες για το πως ένας παιδόφιλος μπορεί να αποπλανήσει και να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες.
1η ενότητα: Preparations (Προετοιμασίες)
2η ενότητα: Babies and Toddlers (Μωρά και νήπια)
3η ενότητα: Children (Παιδιά)
4η ενότητα: Adolescents (Έφηβοι)
5η ενότητα: Penetration Training (Εξάσκηση διείσδυσης)

Το 7ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 5η ενότητα του 6ου κεφαλαίου (Penetration Training) και μαθαίνει στον παιδόφιλο πως θα πραγματοποιήσει τις ασελγείς του πράξεις.

Ακολουθούν σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν μεταξύ τους, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις:
Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά αγόρια.
Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά κορίτσια.
Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται γενικά στους παιδόφιλους.


http://www.tribune.gr/crime/news/article/118857/prsochi-gonis-aftos-ine-o-kodikas-epikinonias-ton-pederaston.html


ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ!!! ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ...

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ!!! ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ...

Μ΄ ένα Δούρειο ίππο μέσα στήν ψυχή τής φτωχολογιάς, φαίνεται ότι θά προσπαθήσει η νέα κυβέρνηση νά πετύχει εκείνο πού δέν μπόρεσαν να επιτύχουν όλες οί προηγούμενες κυβερνήσεις...

Τό δόγμα "σού δίνω αγαθά καί σε προετοιμάζω να σού πάρω καί τήν ψυχή" φαίνεται ότι θά μπεί σε κυκλοφορία, μιά καί τό κλίμα "έχει φτιαχτεί" ανάλογα από δανειστές καί δανειζομένους γιά να πέσουν τά τείχη...
Την θεσμοθέτηση της Κάρτας του Πολίτη ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Η κάρτα αυτή θα δίνει, όπως έκανε γνωστό ο κ. Βαρουφάκης, πρόσβαση σε μια σειρά από Προνοιακές υπηρεσίες στους μη έχοντες, χωρίς να στιγματίζονται κοινωνικά

Η Κάρτα περιλαμβάνεται και στην λίστα Βαρουφάκη που εγκρίθηκε προ ημερών απο το Eurogroup στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους εντός των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές να υλοποιήσει το επόμενο τετράμηνο ώστε να δοθεί η παράταση του ελληνικού προγράμματος για ένα τετράμηνο...

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε γνωστό σχετικά με την θέσπιση της έξυπνης κάρτας του πολίτη ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταυτότητα για την πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας (ΕΣΥ) για την πρόσβαση ανασφάλιστων στις παροχές υγείας, καθώς και για την πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων αλλά και άλλες παροχές στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης...

Με την κάρτα είπε ο κ. Βαρουφάκης ο Πολίτης θα πηγαίνει στο Σούπερ μάρκετ και όχι στα κοινωνικά παντοπωλεία να προμηθεύεται τις Προνοιακές παροχές που θα του παρέχει το κράτος χωρίς να στιγματίζεται κοινωνικά αφου δεν θα χρειάζεται να απευθύνεται στις κοινωνικές δομές που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και σχετικά με το ζήτημα στο τι κάνει η Γερμανία και το κράτος Πρόνοιας που έχει, ενώ ανέφερε ότι οι Γερμανοί θέλουν η Ελλάδα να μην έχει τέτοιο Κράτος...


http://ixthis-12.blogspot.gr/2015/03/blog-post_4.html

Τι σημαίνει η κίνηση της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Μ. Ευρυβιάδης δίνει απαντήσεις για τις τουρκικές προκλήσεις - Η ατολμία που επιδεικνύει η χώρα μας και πώς μπορεί να πέσει στην παγίδα

Η κίνηση της Τουρκίας να ζητήσει την περιοχή του Αιγαίου από τη Σκύρο έως και τη Λήμνο για να μπορέσει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις για τους επόμενους δέκα μήνες, είναι μία στρατηγική με αρκετές και διαφορετικές προεκτάσεις, όπως αναφέρει μιλώντας στο newsbeast.gr, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Μάριος Ευρυβιάδης.

Συνέντευξη στο Γιώργο Λαμπίρη

Στο επίκεντρο της τουρκικής πολιτικής βρίσκονται οι επερχόμενες εκλογές τον Ιούνιο του 2015. Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο διάστημα που μεσολαβεί, η τουρκική πλευρά προσπαθεί και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κάνει επίδειξη ισχύος για να κερδίσει ψήφους.

Τα πρόσφατα γεγονότα με την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία πριν από λίγες, όπου η γείτονας δεν διαθέτει κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά και η τωρινή πρωτοβουλία να ζητήσει το Αιγαίο για ασκήσεις, εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο πολιτικής στρατηγικής. Σημαντικό είναι το γεγονός άλλωστε ότι μετά από 31 χρόνια, ο ηγέτης των Κούρδων, Αμντουλάχ Οτσαλάν, έδειξε τη διάθεση να παύσει η διαμάχη με το τουρκικό κράτος, γεγονός το οποίο μπορεί να στραφεί εναντίον της παρούσας τουρκικής κυβέρνησης και ως αντιστάθμισμα φαίνεται να προβαίνει, όπως λέει ο κύριος Ευρυβιάδης, σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Μάριου Ευρυβιάδη:

- Τι σημαίνει η κίνηση της Τουρκίας;
Βλέπουμε να προστίθεται ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας; Προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχουν ήδη αρκετά ανοιχτά μέτωπα ανοιχτά;
Η κίνηση της Τουρκίας μπορεί να ερμηνευθεί σε πολλά επίπεδα ανάλυσης. Μπορεί να ερμηνευθεί αρχικά ως μία προσπάθεια να ευνουχίσουν πολιτικά τον Τσίπρα, τον Καμμένο, κ.λπ.

Επίσης μπορεί να συνδέεται με έναν αγώνα εξουσίας, ο οποίος λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της Τουρκίας σε επίπεδο γραφειοκρατίας.

Δεν αποκλείεται επίσης να σχετίζεται με τις επερχόμενες τουρκικές εκλογές τον Ιούνιο ή ακόμα και με τις συνομιλίες για το κουρδικό, οι οποίες ξεκινούν ή και με την πρόσφατη επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

(Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Τουρκία διεξήγαγε μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας για να απομακρύνει τα λείψανα του Σουλεϊμάν Σαχ από τον τάφο του καθώς και τους 40 τούρκους στρατιώτες που φρουρούν το μαυσωλείο, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος)

Φαίνεται πάντως ότι δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και την επιλογή του να πετάξει πάνω από τα Ίμια, τιμώντας την επέτειο.

Η κίνησή τους είναι μία λογική συνέχεια της φινλανδοποίησης* της Ελλάδας από τους Τούρκους που βρίσκεται σε εξέλιξη από την εποχή που συνέβησαν τα γεγονότα των Ιμίων έως και σήμερα. Η Ελλάδα απο την πλευρά της δεν λαμβάνει καμία πρωτοβουλία σε επίπεδο ελληνοτουρκικών σχέσεων, περιορίζοντάς – λανθασμένα κατά τη γνώμη μου - τα ζητήματα που υπάρχουν σε διμερές επίπεδο. Στην πραγματικότητα όμως η αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών πρέπει να είναι σφαιρική.

Όταν η Τουρκία ακολουθεί μία συγκεκριμένη πολιτική μέσα στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια όταν βγει ένα ανακοινωθέν ανακοινώνει ότι ονομάζει τη Μακεδονία, Μακεδονία, ενώ όλοι οι άλλοι την αποκαλούν FYROM και η Ελλάδα το αποδέχεται, αντιλαμβάνεστε το σφάλμα στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής προς τη γείτονα.

Είναι επίσης ζήτημα όταν η Ελλάδα διαχωρίζει την πολιτική της Τουρκίας με την Κύπρο, όταν διαχωρίζει την πολιτική της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως είναι διαφορετικό ζήτημα οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία και διαφορετικό οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία, τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και απέναντι στην Κύπρο.

Η ελληνική κυβέρνηση νομίζει ότι εάν απομονώσει το ζήτημα σε διμερές επίπεδο, το πρόβλημα θεραπεύεται. Δεν είναι όμως η ενδεδειγμένη λύση αυτή και σε καμία περίπτωση δεν θεραπεύεται το πρόβλημα κατ’ αυτό τον τρόπο.

Μην ξεχνάτε ότι μόλις την Παρασκευή είχε υπάρξει επαφή του νέου γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Δ. Παρασκευόπουλου, με τον Τούρκο υφυπουργό εξωτερικών Φ. Σινιριογλου και είχε υπάρξει συμφωνία για επανέναρξη της διαδικασίας προώθησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Τώρα όμως βλέπουμε αυτό.

- Με βάση το διεθνές δίκαιο η Τουρκία έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτή την άσκηση και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
Όχι. Δεν έχει δικαίωμα. Έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει ασκήσεις μόνο σε διεθνή ύδατα. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύει για ένα ολόκληρο έτος τη συγκεκριμένη περιοχή. Πώς θα κινούνται όλα τα άλλα κράτη στην περιοχή, στην οποία εκείνη έχει δηλώσει ότι θέλει να δεσμεύσει για τη διεξαγωγή πολεμικών ασκήσεων;

- Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζεται και η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή αυτή για ένα χρόνο;Σημαίνει ότι κάθε φορά που πρέπει να περάσει ένα εμπορικό αεροπλάνο, θα πρέπει το εκάστοτε κράτος να ρωτάει την Τουρκία εάν θα ρίξει βολίδες εκείνη την ημέρα. Ωστόσο η Ελλάδα έχει αφήσει το ζήτημα παγωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα καλείται να το αντιμετωπίσει.

- Εκμεταλλεύεται η Τουρκία την ευμετάβλητη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα;
Και βέβαια. Επιδιώκει να ευνουχίσει πολιτικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ανταλλάσσει η Ελλάδα ΜΟΕ (τα ΜΟΕ περιλαμβάνονται στις «δαπάνες δημοσίων σχέσεων - δεξιώσεων - φιλοφρονήσεων» και η δαπάνη καταλογίζεται στο σχετικό κωδικό του προϋπολογισμού (ΚΑΕ 0845), όπου και οι δαπάνες δημοσίων σχέσεων) με τον Τούρκο πρέσβη και αμέσως μετά να αποφασίζει η Τουρκία να προχωρήσει στη συγκεκριμένη άσκηση.

(Θυμίζουμε ότι ο Τούρκος πρέσβης, Κερίμ Ουράς επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στον οποίο και παρέδωσε επιστολή του τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου).

- Ποιο ρόλο έπαιξε η μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας, για να απομακρύνει τα λείψανα του Σουλεϊμάν Σαχ από τον τάφο του σε όλα αυτά που βλέπουμε τώρα να συμβαίνουν;
Οι Τούρκοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην περιοχή, καθότι δεν έχουν κυριαρχία στη Συρία. Απλά τους ανήκε το οικόπεδο. Η συνθήκη του 1921 δεν αναφέρει σε κανένα σημείο της ότι έχουν κυριαρχία οι Τούρκοι στη συγκεκριμένη περιοχή. Όταν δημιούργησαν τον συγκεκριμένο τάφο το έκαναν με τη συναίνεση της Συρίας.

Το συγκεκριμένο γεγονός, οι Τούρκοι το υποδέχθηκαν διθυραμβικά, σε μία προσπάθεια να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Είναι σημαντικό επίσης το ζήτημα των τουρκικών εκλογών, οι οποίες πλησιάζουν. Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι πολιτικοί, όπως στη Συρία έτσι και στη δική μας περίπτωση, θέλουν να δείξουν ότι προασπίζονται με πυγμή τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τους.

- Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διαβήματα προς τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ICAO, όπως επίσης και προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Κατά πόσο η Ελλάδα να ασκήσει βέτο, μπλοκάροντας την κίνηση της Τουρκίας;
Δεν μπορούμε να ασκήσουμε άμεσα βέτο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, μπορούμε να ασκήσουμε βέτο σε κάποιον άλλο τομέα μελλοντικά. Αν για παράδειγμα η Ελλάδα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι και σήμερα η Ελλάδα «αφήνει» την Κύπρο να ασκεί βέτο.

Μπορεί δηλαδή η Ελλάδα, διαφωνώντας με την πολιτική της Τουρκίας να σταθεί εμπόδιο τόσο στην ένταξή της στην Ε.Ε., όσο και σε θέματα που έχουν σχέση συμφωνίες στο ΝΑΤΟ. Η διπλωματία δεν ασκείται με αντεκδίκηση. Επομένως εάν η Ελλάδα δεν μπορεί τώρα να «χτυπήσει» την Τουρκία, θα μπορέσει να το κάνει σε επόμενη ευκαιρία και σε κάποιον άλλο τομέα.

Εάν ένα κράτος θέλει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα, μπορεί να το κάνει είτε σε επίπεδο ΝΑΤΟ, είτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε σε επίπεδο ICAO, είτε σε επίπεδο διμερών σχέσεων, είτε σε επίπεδο Μουλάδων στη Θράκη.

Το θέμα είναι εάν η Ελλάδα έχει τη βούληση να κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση για να προασπίσει τα συμφέροντά της.

 - Πώς επηρεάζει την πολιτική της Τουρκίας η πρόσφατη εξέλιξη στο κουρδικό ζήτημα, όταν ο έγκλειστος ηγέτης του PKK, Αμντουλάχ Οτσαλάν, πρότεινε τη διοργάνωση μιας διάσκεψης την Άνοιξη στην οποία θα συμμετέχουν το PKK και το κουρδικό κόμμα HDP με αντικείμενο την διακοπή του ένοπλου αγώνα κατά του τουρκικού κράτους που ξεκίνησε πριν από 31 χρόνια;
Επίσης, τη στιγμή που ανοίγει το κουρδικό ζήτημα, οι Τούρκοι πολιτικοί έχουν έτοιμη την απάντησή τους σε όσους σπεύσουν να τους χαρακτηρίσουν «προδότες», με αφορμή την αντιμετώπιση του κουρδικού. Σε αυτή την περίπτωση θα απαντήσουν ότι «Μόνο προδότες δεν μπορείτε να μας χαρακτηρίσετε με δεδομένες τις κινήσεις μας τόσο στη Συρία, όσο και στην Ελλάδα».

Για να κερδίσει όμως τις ψήφους των Τούρκων και να συγκεντρώσει τους βουλευτές που χρειάζεται η τουρκική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να προβεί σε κάποιες κινήσεις. Αν δηλαδή θεωρήσει κανείς ότι ο Ερντογάν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει τις εκλογές, τότε όλες αυτές οι κινήσεις έχουν μία λογική εξήγηση, θέλοντας να δείξει ότι διαθέτει πολιτική πυγμή.

- Είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στην Κύπρο την επομένη της εκλογής του. Σωστή ή λανθασμένη κίνηση κατά τη γνώμη σας;

Θεωρώ ότι βιάστηκε με αυτή την κίνηση. Έπρεπε να κρατήσει στάση αναμονής, περιμένοντας να έρθει να τον συγχαρεί η άλλη πλευρά. Η βιασύνη υποδηλώνει φόβο ή αδυναμία.

Ήταν λανθασμένη κίνηση. Τι είναι η Κύπρος, την οποία πρέπει υποχρεωτικά να επισκέπτεται ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός, όταν εκλέγεται; Η προτεραιότητά του δεν ήταν σε καμία περίπτωση να επισκεφθεί την Κύπρο, αλλά να κοιτάξει να βελτιώσει τα πράγματα στην ελληνική οικονομία.

Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να υποδηλώνει μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος δεν έχει υπόσταση και πρέπει να την επισκεφθεί η «μαμά» Ελλάδα και στη συνέχεια η «μαμά» Τουρκία.

- Η Ελλάδα δε δέσμευσε ποτέ από την πλευρά της κάποια περιοχή για να πραγματοποιήσει ασκήσεις – έξω από τα στενά, κάτι που έχει δικαίωμα-, αντιθέτως βλέπουμε την Τουρκία να το κάνει; Ένδειξη αδυναμίας, ατολμίας ή τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό;Είναι ζήτημα έλλειψης στοιχειώδους διαπραγματευτικής διαχείρισης ενός ζητήματος. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το θέμα του Barbaros συνεχίζει να υφίσταται, και η Ελλάδα υποβαθμίζει το ζήτημα σε επίπεδο διμερών σχέσεων. Και σε αυτό το ζήτημα επιδεικνύει ατολμία η χώρα μας.

- Αυτή τη στιγμή τι μπορεί να κάνει η χώρα μας για να αντιδράσει;

Θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να μην ισχύει αυτή η απόφαση της Τουρκίας. Διαφορετικά θα πρέπει να λαμβάνει άδεια από τους Τούρκους, όταν χρειάζεται να πετάξει ένα αεροπλάνο από την Αθήνα στη Ρόδο ή από την Αθήνα στη Λήμνο.

Σε περίπτωση που τραβήξουν και οι δύο πλευρές το σκοινί και η Τουρκία επιμείνει, θα δούμε αερομαχίες και αναχαιτίσεις. Δεν γίνεται η Ελλάδα να προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλλει τη βούλησή της, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το ισχύον νομικό καθεστώς. Το ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) αναφέρει ότι δεν μπορεί μία χώρα να δεσμεύει επί ένα χρόνο μία συγκεκριμένη περιοχή.

Το λογικό θα είναι να στέλνει η Ελλάδα αεροπορικές δυνάμεις στις περιοχές, όπου γίνονται οι τουρκικές ασκήσεις, παρεμποδίζοντας τη διαδικασία.

*Φινλανδοποίη
ση: Οι σχέσεις της Φινλανδίας με την ΕΣΣΔ
μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σημαίνει ότι ο αδύναμος προσαρμόζεται στις
απαιτήσεις του δυνατού και δεν τον ενοχλεί, αλλά διατηρεί κατευναστική
συμπεριφορά απέναντί του. Στη Φινλανδία για παράδειγμα απαγορεύονταν να
κυκλοφορήσουν βιβλία επικριτικά της ΕΣΣΔ. Η Φινλανδία επίσης κρατούσε στάση
αποχής σε οτιδήποτε ήτ
αν κατά της ΕΣΣΔ στον ΟΗΕ.http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/794922/ti-simainei-i-kinisi-tis-tourkias-sto-aigaio/?relBtm


[Photo] Απίστευτη αφίσα Γερμανού σε πάγκο εφημερίδων στο κέντρο της Φρανκφούρτης που αφορά την Ελλάδα

Την φωτογραφία μας την έστειλε ένας φίλος αναγνώστης...

Η αφίσα είναι κολλημένη σε ένα πάγκο στο κέντρο της Φρανκφούρτης που πουλάει εφημερίδες περιοδικά και κάποια βιβλία και σταματάνε τον κόσμο για να τον ενημερώσουν σχετικά... με το χρέος της Ελλάδας... η αφίσα λοιπόν λέει ότι «Η Ελλάδα δε χρωστάει τίποτα στους εγκληματίες τραπεζίτες» να πούμε ότι ο πάγκος ανήκει σε Γερμανό και όχι σε κάποιον Έλληνα μετανάστη... αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχουν όλοι οι Γερμανοί τις απόψεις που προσπαθούν να πλασάρουν κίτρινες φυλλάδες της Γερμανίας τύπου Bild!
c
magdasblog.gr

http://blablaworldnews.blogspot.gr/2015/03/photo.html

Με Ερώτησή του στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς καλεί τον Γιούνκερ να αποδοκιμάσει την Μογκερίνι για τις δηλώσεις της για τα Σκόπια.


Με Ερώτησή του στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς καλεί τον Γιούνκερ να αποδοκιμάσει την Μογκερίνι για τις δηλώσεις της για τα Σκόπια.
Με σημερινή του Ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς κάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζ.Κ.Γιούνκερ να αποδοκιμάσει πολιτικά την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι για τις χθεσινές παράνομες και προκλητικές της δηλώσεις για τα Σκόπια.
Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε στις 4 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες η Φεντερίκα Μογκερίνι από κοινού με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν και αναφερόμενη στα Σκόπια τα αποκάλεσε επανειλημμένα "Μακεδονία" κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής έχει την πολιτική ευθύνη για την σύννομη λειτουργία της Επιτροπής, ο Νότης Μαριάς ερωτά την Επιτροπή δια του Προέδρου της κ. Γιούνκερ αν αποδοκιμάζει την Φ.Μογκερίνι για την παραπάνω παράνομη και προκλητική ενέργειά της να αποκαλέσει επανειλημμένα τα Σκόπια "Μακεδονία".
Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς καλεί τον Γιούνκερ να λάβει μέτρα προκειμένου του λοιπού να μην υπάρξουν μέλη της Επιτροπής ή και υπάλληλοι της Επιτροπής που να αποκαλέσουν ξανά τα Σκόπια "Μακεδονία".
https://www.facebook.com/notismarias?fref=nf

«Ανακάλεσα τη διαταγή, ζήτησα ΕΔΕ, ο αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις»

Πανούσης: Έλεος, δεν μπορούμε να λέμε ψέματα

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το σοβαρό θέμα που προέκυψε μετά την κυκλοφορία εγγράφου που έκανε λόγο για ελεύθερη είσοδο μεταναστών στη χώρα έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Όπως τόνισε, δεν είχε καμία γνώση για το έγγραφο, για το οποίο δεν ακολουθήθηκε η διοικητική διαδικασία, διευκρινίζοντας πως ανακάλεσε τη σχετική διαταγή, ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε παραιτήσεις.

Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης» αναφορικά με το ότι ανοίγουν τα σύνορα, ενώ απευθυνόμενος προς τα ΜΜΕ, διευκρίνισε ότι «δεν θα έχω ειδικές σχέσεις ούτε με μίντια ούτε με δημοσιογράφους. Ειδικά τηλεφωνήματα με ειδικές συνεντεύξεις δεν θα υπάρχουν για μένα. Θα τα συζητάμε όλα μαζί».

«Ο πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε να χειριστώ το υπουργείο. Εγώ δεν σκοπεύω να κάνω πολιτική καριέρα μέσω υπουργείου. Έλεος, δεν μπορούμε να λέμε ψέματα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε πως διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση και ο αρχηγός ζήτησε τις παραιτήσεις. «Γιατί εμφανίζεται ένα κείμενο και αυτό θα έπρεπε κανονικά να έχει περάσει από την ιεραρχία και στη συνέχεια σε μένα και να σταλεί σε όλες τις μονάδες. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα κείμενο από το πουθενά», ανέφερε.

«Δεν έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική. Δεν έχει διαμορφωθεί το υπουργείο, συζητούνται διάφορα πράγματα. Κανείς δεν έχει πει αυτά τα πράγματα», επανέλαβε και συνέχισε: 

«Ανοίγουν τα κρατητήρια, τα κέντρα… τέτοια αφέλεια. Έχουμε ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα το οποίο το λύνουμε. Θα δούμε όλη τη διαδικασία και πώς δεν ακολούθησε τη διοικητική διαδικασία». 

«Πού ακούσατε μεταναστευτική πολιτική; Θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξιάρχου αυτό;», διερωτήθηκε ακόμη.

«Δεν είχα καμία γνώση… λίγη αυτοσυγκράτηση σε κάποια θέματα…», τόνισε ακόμη.

http://www.newsbeast.gr/

Πόλεμος για το «άνοιγμα» των κέντρων κράτησης

Διαψεύδει το Μαξίμου κάνοντας λόγο γιια κακοστημένη προβοκάτσια και στοχοποιώντας τον Αντώνη Σαμαρά

Πόλεμος με βαριές κατηγορίες έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ανακοίνωση - έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ουσιαστικά η ελεύθερη είσοδος μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα παράνομα. 

Το μείζον θέμα, το οποίο ουσιαστικά σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο ακύρωνε τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ προέκυψε μετά από σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) που εκδόθηκε την Τρίτη το βράδυ.

Δείτε το έγγραφο που διακινήθηκε





Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα επικαλείται το επίμαχο έγγραφο, αφήνοντας αιχμές για προβοκάτσια. Σε δηλώσεις του στο Βήμα, ο κ. Πανούσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Για προβοκάτσια κάνει λόγο το Μαξίμου και στοχοποιεί Σαμαρά

Αργά το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου σε άτυπη ενημέρωση που έφυγε προς τους συντάκτες κυβερνητικού ρεπορτάζ γίνεται λόγος για «κακοστημένη και επικίνδυνη παράσταση» και «προβοκάτσια», ενώ ονομάζεται ως υπεύθυνος πίσω από αυτήν ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. 

Διαβάστε το non paper της κυβέρνησης

«Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη “αποκάλυψη” προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!

Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή – άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί – απ’ όλους!

Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Το «τιτίβισμα» Καμμένου

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μέσω Twitter κάνει λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο, ανώτατο αξιωματικό, που «διακινεί δήθεν εντολή Πανούση». 

«Ο γνωστός στρατηγός που ειδοποίησε για την υπόθεση Χαικάλη σε συνεργασία Συγγγρού με εισαγγελέα διακινεί δήθεν εντολή Πανούση λόγω κρίσεων..» αναφέρει στο τιτίβισμά του ο κ. Καμμένος, καθώς για τους ΑΝΕΛ το άνοιγμα ενός τέτοιου θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης χωρίς την συγκατάθεσή τους θα αποτελούσε μείζον πολιτικό θέμα.

Έκρηξη Σαμαρά για το έγγραφο ΠΟΣΥΦΥ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ σε μία οργισμένη απάντηση έκανε λόγο για «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη». 

«Σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Επίσης, σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται.

Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση» ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα.

Η ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων

Η τοποθέτηση της ΠΟΣΥΦΥ για την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και την «ελεύθερη» διέλευσή τους πλέον προς το εσωτερικό της χώρας

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη Πανούση. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία την βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.

Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους - αφού ταυτοποιηθούν - θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας, με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα, αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. ) και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).

Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες. Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου , καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.

Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία -αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής- να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται. Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας. Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/795587/polemos-gia-to-anoigma-ton-kedron-kratisis/?refW

Το σχέδιο για τη διαρκή ομηρία της Ελλάδας

Τι υποσχέθηκαν στον Σαμαρά και τον πούλησαν - Πώς έδεσαν τα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και φθείρουν τη νέα κυβέρνηση - Στο τραπέζι νέο δάνειο και νέο μνημόνιο

«Η Ελλάδα αναμένεται να καταφέρει να βγει νωρίτερα του προβλεπομένου από το μνημόνιο, από την τρόικα αλλά και να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2015 εκδίδοντας αξιόγραφα», τόνιζε σε κάθε ευκαιρία ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Φθινόπωρο του 2014 μετά από συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Είχαν προηγηθεί πολλά, ενώ μέχρι και σήμερα μεσολάβησαν άλλα τόσα που δείχνουν ότι δύσκολα οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα αφήσουν την Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια και να απεμπλακεί από την τρόικα. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει, πλέον, ένα οργανωμένο σχέδιο για να μένει η χώρα διαρκώς δέσμια των πιστωτών της. 

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αναγνώρισε ότι οι εταίροι είχαν υποσχεθεί έξοδο από το μνημόνιο στον Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα και στο τέλος του 2014, αλλά δεν του συμπεριφέρθηκαν σωστά. 

«Νομίζω ότι στον κ. Σαμαρά - και το λέω αυτό με καμία απολύτως αντιπολιτευτική πολιτικάντικη διάθεση- δεν του συμπεριφέρθηκαν σωστά οι εταίροι μας. Θεωρώ ότι του είχαν υποσχεθεί κάποια πράγματα που δεν του τα έδωσαν. Και θεωρώ μάλιστα ότι του φέρθηκαν και σκαιότατα. Δεν μπορώ να πιστέψω αλλιώς ότι υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει βγει η χώρα από το μνημόνιο, χωρίς να έχει τη βάση για αυτό. Δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Το success story και η κατάρρευση του μέσω Παρισιού

Η ιστορία προσπάθειας εξόδου από το μνημόνιο ξεκινάει από το 2014, από την προηγούμενη κυβέρνηση και εκτείνεται μέχρι και σήμερα με τη σκληρή διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης ξεκίνησε με την «επίθεση» του «success story» από τις αρχές του 2014.

Μέχρι τον Αύγουστο όλα πήγαιναν καλά όμως κάπου εκεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2014 το σχέδιο άρχισε να ξηλώνεται στην πρώτη συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Το Σεπτέμβριο του 2014 ο Αντώνης Σαμαράς αναζήτησε στήριξη για να βγει από το μνημόνιο και να πάει σε προεδρική εκλογή, στην Α. Μέρκελ. Η τελευταία αξιολόγηση, αυτή που μέχρι και σήμερα μένει ανοιχτή, ήταν σε εκκρεμότητα. 

Η τρόικα ζητούσε και άλλο «αίμα» όμως η κυβέρνηση αδυνατούσε να υλοποιήσει όσα ζητούσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Έτσι ο τότε πρωθυπουργός στράφηκε στη Γερμανία. 

Ακόμα και δημοσίως εισέπραξε τη στήριξη της κ. Μέρκελ η οποία του ζήτησε να κλείσει την αξιολόγηση και θα τον στήριζε στο σχέδιό του να βγει η Ελλάδα από μνημόνιο και τρόικα στο τέλος του 2014, κάτι που τελικά δεν έκανε...

Τα βασικά σημεία του οδικού χάρτη εξόδου από το μνημόνιο ήταν:

- Τέλος στο μνημόνιο και όχι σε νέο δάνειο στο τέλος του 2014

- Μαζί με το τέλος του μνημονίου θα αποχωρήσει και το ΔΝΤ και η Ελλάδα δεν παίρνει τα υπόλοιπα χρήματα που «βρίσκονται στο τραπέζι» προς εκταμίευση στη χώρα έως το 2016

- Η ευρωζώνη υλοποιεί τη δέσμευσή της και ρυθμίζει το χρέος, με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου λήξης των ομολόγων. 
Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι να τελειώσει γρήγορα η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Η θετική αξιολόγηση θα έδινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 7,5 δισ. ευρώ και την έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους, με θετικές προϋποθέσεις, μετά την ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών στα τέλη Οκτωβρίου.

Ωστόσο αυτό το σχέδιο κατέρρευσε στο Παρίσι. 

Σε άρθρο με τίτλο «Ένα αδιέξοδο στο Παρίσι, ένα στοίχημα στην Αθήνα: πώς η Ελλάδα επέστρεψε στην κρίση», το Reuters εξηγούσε αναλυτικά ότι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι, δύο φορές, μία στο τέλος του καλοκαιριού και μία στις 26 Νοεμβρίου πυροδότησε μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν τελικά στις εκλογές.

Στο Παρίσι, το Νοέμβριο, σε μία συνάντηση, γεμάτη ένταση, οι Έλληνες ζήτησαν έξοδο από το τετραετές πρόγραμμα στήριξης ύψους 240 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. Αλλά το ΔΝΤ και η ΕΕ επέμειναν σε επιπλέον περικοπές ή έσοδα στον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που ήταν μέσα στις διαπραγματεύσεις.

«Μας έδιναν την εντύπωση πως ό,τι και αν κάναμε δεν θα ολοκλήρωναν την αξιολόγηση», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος. «Μετά τη συνάντηση στο Παρίσι, ξέραμε ότι το θέμα έχει τελειώσει»...



Μπορεί για τους δανειστές να μην είχε σημασία, για τον Σαμαρά, όμως, είχε σημασία, καθώς το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βγει νωρίτερα από το πρόγραμμα, όπως είχε υποσχεθεί, τον υποχρέωσε να μείνει χωρίς όπλα για να κερδίσει τους βουλευτές στη μάχη για την προεδρική εκλογή, ενώ παρουσιάστηκε αποδυναμωμένος στα μάτια των ψηφοφόρων, που έπεσαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, προσπαθώντας να αξιοποιήσει τη συρρίκνωση του πολιτικού κεφαλαίου του έφερε πιο νωρίς την προεδρική εκλογή, έχασε και προκάλεσε εθνικές εκλογές, τις οποίες επίσης έχασε.

Τα όπλα των δανειστών απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ

Οι δανειστές όμως είχαν φροντίσει να είναι καλά εξοπλισμένοι απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να προκαλέσουν φθορά στην αριστερή κυβέρνηση και αποδυνάμωση στη διαπραγματευτική της ισχύ. Άλλωστε μια νέα αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για μεγάλες αλλαγές... Αυτές που δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι και ετοιμάζονται να δέσουν τη χώρα με ένα ακόμη μνημόνιο, όπως και αν αυτό ονομαστεί. 

Όπως είπε και το στέλεχος της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι στις δραματικές συζητήσεις με την τρόικα που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά: «Μας έδιναν την εντύπωση πως ό,τι και αν κάναμε δεν θα ολοκλήρωναν την αξιολόγηση».

Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είχαν το δικό τους σχέδιο. Έβλεπαν ότι οι πιθανότητες να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ελάχιστες... Έτσι ό,τι και αν έκανε η ελληνική πλευρά δεν υπήρχε περίπτωση να εκταμιεύσουν χρήματα και να κλείσουν την αξιολόγηση. Ήθελαν την αξιολόγηση ανοιχτή και τη νέα κυβέρνηση που ερχόταν δεσμευμένη και σε πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας. 



Εξάντλησαν σχεδόν ολόκληρη την παράταση που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και ανάγκασαν τη νέα κυβέρνηση να ζητήσει νέα παράταση. Μπορεί να μην είναι παράταση του μνημονίου κατά την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο ο EFSF, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θεωρούν ότι είναι παράταση του μνημονίου. 

Έτσι ζητούν από την Ελλάδα να ολοκληρώσει την τελευταία αξιολόγηση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρώντας να παγιδεύσουν την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και απειλείται πιστωτικό γεγονός αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ. 

Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ότι οι ξένοι ήθελαν να έχουν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση. «Πράγματι, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να υπήρχε μια αξιολόγηση Σεπτεμβρίου και να παίρναμε ορισμένα από τα χρήματα. Οι δανειστές δεν το ήθελαν αυτό, επειδή τα δύσκολα για την κυβέρνηση έπρεπε σύμφωνα με το μνημόνιο να γίνουν μετά. Ήθελαν μέσα στον Νοέμβριο να κλείσουν τα θέματα μέχρι και του Ιανουαρίου. Στα μισά της διαπραγμάτευσης καταλάβαμε ότι το ΔΝΤ ήθελε να πιέσει την κυβέρνηση να κλείσει και το ασφαλιστικό για το 2015. Οι πολιτικοί με κανέναν τρόπο δεν ήθελαν να ανοίξουν ένα θέμα ασφαλιστικού επειδή έβλεπαν εκλογές. Οι ξένοι, έβλεπαν τις δημοσκοπήσεις, έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτος και δεν ήθελαν να δώσουν χρήματα για να έχουν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα οι Ευρωπαίοι για να πιέσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση έκοψαν κάθε ροή χρηματοδότησης, η ΕΚΤ μπήκε  παιχνίδι εκβιάζοντας και δίνοντας χρήμα στις τράπεζες μόνο μέσω του ELA και με το σταγονόμετρο, ενώ παρά τη συμφωνία στο Eurogroup δεν προβλέπεται να πέσει ούτε ένα ευρώ από τα 7,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα το επόμενο τετράμηνο.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για σχέδιο των ξένων να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τις απειλές για χρεοκοπία να ακούγονται από τη Γερμανία πλέον ανοιχτά φτάνουν διαρκώς νέες πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νέο πακέτο χρηματοδότησης από 30 έως 50 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Το δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος, το έγραψαν γερμανικές και άλλες εφημερίδες, αλλά διαψεύστηκε. 

Μετά από πέντε χρόνια μνημονίων όμως όλοι ξέρουν ότι όταν ετοιμάζεται ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο αυτό συνοδεύεται από ένα μνημόνιο ή πρόγραμμα και έχει συγκεκριμένους όρους που βαρύνουν τον δανειολήπτη.... Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο που θα έχει την Ελλάδα όμηρο των Ευρωπαίων και των δανειστών.



http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/795256/to-shedio-ton-xenon-gia-ti-diarki-omiria-tis-elladas/