Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015 ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΛΑΘΟΣ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;;;


Σε μια απίστευτη γκάφα(;) υπέπεσε η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία αποκάλεσε σε σημερινή (4 Μαρτίου) συνέντευξη Τύπου τα Σκόπια, «Μακεδονία».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες, αναφορικά με το εάν η βαλκανική χώρα (την αποκάλεσε Μακεδονία) βρίσκεται στην ατζέντα της Κομισιόν λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης, είπε:
«Η απάντηση είναι ναι, είναι στην ατζέντα, και επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί με τον Επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι την «Μακεδονία» αλλά και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι υψηλή».
Η κ. Μογκερίνι συνέχισε λέγοντας ότι η Βοσνία είναι η μόνη χώρα που επισκέφθηκε επίσημα τους τρεις πρώτους μήνες που ανέλαβε καθήκοντα, ενώ προσεκτικά παρακολουθεί και την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.
«Σε αυτό το πλαίσιο, η «Μακεδονία» είναι στην ατζέντα όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας». 
Μήπως η... γκάφα της κ. Μογκερίνι είναι προπομπός μιας στάσης της ΕΕ επάνω σε ένα ανοιχτό ζήτημα; 
Πρόκειται για ένα ανεπίτρεπτο λάθος από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ το οποίο πρέπει να ανακληθεί άμεσα.
Είναι αναγκαίο η ΕΕ να εγκαλέσει «εδώ και τώρα» την Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και να μας πει επιτέλους ποια είναι η επίσημη θέση της για το Σκοπιανό. 
Όπως και να έχει, η στάση της κ. Μογκερίνι και οποιουδήποτε άλλου που εσκεμμένα ή όχι αποκαλεί τα Σκόπια, Μακεδονία, παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας, καθώς θίγει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΠΗΓΗ
 http://ixthis-12.blogspot.gr/2015/03/blog-post_8.html

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:”ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!” ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΟΝ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΤΑΚΗ, ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΟΝ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΤΑΚΗ, ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ;


Μετά από μέρες σιωπής…. αποφασίζει να μιλήσει ο Κρητικός βουλευτής… που τόσες μέρες βουίζει ο κόσμος ότι έχει αναμειχθεί στην υπόθεση του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Λύνει λοιπόν τη σιωπή του και λέει
τα εξής: «Μου δημιουργείται πρόβλημα ηθικής και κοινωνικής τάξης με όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για εμένα. Ξέρετε είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, η εξαφάνιση του Βαγγέλη, μιλάμε για τη ζωή ενός παιδιού. Δε μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει και να αφήνει υπονοούμενα χωρίς να έχει στοιχεία».
MARKOGIANNAKHS-BAGGELHS-650x250
Ο πρώην βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλά στο ειδησιογραφικό site protothema.gr, λύνοντας την σιωπή του  και δίνει τις δικές του απαντήσεις  για τις φήμες που τον εμπλέκουν στην υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμπλέκοντάς τον σε παρέμβασή του στη Σχολή Γαλακτοκομικής όπου σπουδάζει ο Βαγγέλης.
140912142128_8056
Ο πρώην βουλευτής σημειώνει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση:
«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση του Βαγγέλη, δε ξέρω πως πάνε να με μπλέξουν σε αυτήν την ιστορία. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται ρωτήστε το διευθυντή της σχολής αν θέλετε κάτι παραπάνω να μάθετε. Η κυρία Ακρίτα θα έχει υπόψη της κάποιο σοβαρό περιστατικό που να συνδέεται με πολιτικό αλλά αυτός ο πολιτικός δεν είμαι σίγουρα εγώ. Εγώ επικοινώνησα με τη Σχολή για άλλο θέμα και μάλιστα πριν από περίπου δύο χρόνια έκτοτε δεν είχα καμία απολύτως σχέση ή επαφή», θα πει ο κ. Μαρκογιαννάκης σημειώνοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει ταχύτατα να δώσει εντολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να ξεκαθαρίσει «αν υπήρχαν παρεμβάσεις πολιτικών και από ποιους»
giakoumakis_madata_new_171674869
Σχετικά με την επιστολή της Έλενας Ακρίτα στον κ. Γιάννη Πανούση, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης λέει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αυτό που έγραψε η κυρία Ακρίτα δεν είναι το περιστατικό που θα σας αναφέρω πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι άλλο το οποίο και δεν γνωρίζω. Πριν από αρκετό καιρό δε μπορώ να προσδιορίσω το χρόνο, με ενημέρωσαν ότι ερωτηθείς σχετικά ο διευθυντής της Σχολής αναφέρθηκε για το περιστατικό επικοινωνίας που είχα μαζί του το οποίο αφορά το 2013. Κάποια μητέρα μαθητή μίλησε τότε μαζί μου και μου είπε ότι το παιδί της που σπουδάζει στην τυροκομική σχολή Ιωαννίνων αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με τη Σχολή. Ειδικότερα μου είπε ότι μέχρι πέρατος της χρονιάς εκείνης που μιλάγαμε δεν θα επιτρέψουν στο γιο της να διαμένει στο δωμάτιο της σχολής διότι έκανε κάποια ζημιά. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι επειδή είναι φτωχοί άνθρωποι χωρίς χρήματα για να νοικιάσουν δωμάτιο εκτός σχολής, θα έπρεπε να χάσει τη χρονιά αφού δεν θα μπορούσε να παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πήρα τηλέφωνο τον κ. Μάντζαρη, το διευθυντή της σχολής, ο οποίος μου είπε ότι ο νεαρός είχε ζωγραφίσει στον τοίχο του δωματίου του την Κρήτη και είχε γράψει το όνομα του χωριού του. Του είπα ότι πρόκειται για κάποια παιδική απερισκεψία και αν ήθελε να αποκαταστήσει τη ζημιά να ζητήσει συγγνώμη και να το συγχωρήσει, αφού εξέθεσα την κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Ο κ. Μάντζαρης ήταν αυστηρός και μου είπε ότι δεν μπορούσε να ανακληθεί η απόφαση αφού ήταν απόφαση συλλόγου. Εκεί τελείωσε η συζήτησή μας και ενημέρωσα τους γονείς για το αποτέλεσμα της παρέμβασης συνιστώντας τους ότι θα ήταν αποτελεσματικότερο να πάει το ίδιο το παιδί να ζητήσει συγγνώμη να υποσχεθεί ότι δε θα ξαναγράψει τίποτα σε τοίχους και να αποκαταστήσει τη ζημιά, όπως και έγινε τελικά», εξηγεί επαναλαμβάνοντας ότι οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να ρωτήσει το διευθυντή της Σχολής για το εάν είχε ή όχι από τότε έστω και μία φορά επικοινωνία με τη Σχολή.  Τελειώνει με τη φράση όλο νόημα: «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».
1
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΤΑΚΗΣ;
Η κοινή γνώμη τον ξέρει από την υπόθεση Μαρκογιαννάκη, όταν είχε μαγνητοφωνήσει τον πρώην Υπουργό, την ώρα που έβριζε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Ο Ξεκουκουλωτάκης έδωσε το ηχητικό στη δημοσιότητα και ο Μαρκογιαννάκης παραιτήθηκε. Όμως, ο Ξεκουκουλωτάκης, δεν ήταν τυχαίος ή γραφικός δημοσιογράφος “καλό παιδί, αλλά φαφλατάς”. Είχε και μια άλλη περίεργη ιδιότητα, η οποία τον έφερνε σε επαφή με πανίσχυρους ανθρώπους, όπως διαβάσαμε στο taxalia.blogspot.gr
Untitled-5
Ήταν….. :
πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων των Ρόταρι Χανίων και σε εκδηλώσεις φιλοξενούσε, Υπουργούς, πρέσβεις, βουλευτές, πρυτάνεις, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ.α.
Untitled-2

O δημοσιογράφος από τα Χανιά έφυγε από τη ζωή στην Αγγλία τον Απρίλιο του 2013 αλλά ο θάνατός του αποκαλύφθηκε 5 μήνες μετά στα ΜΜΕ.
Η Αστυνομία του Brighton είχε στείλει ανάλυση για το μέρος όπου βρέθηκε η σωρός του Χ.Ξεκουκουλωτάκη στο Flashnews.gr . Πέθανε την 1η Απρίλιου 2013 στην Αγγλία.Σύμφωνα με το email της Αστυνομίας του Brighton, το σώμα του ανασύρθηκε από τον πάτο ενός γκρεμού στην περιοχή Beachy Head στο Eastbourne και είχε πολλαπλά τραύματα από την πτώση. Αυτό είναι το μέρος όπου βρέθηκε η σωρός…
nekrosjks

makeleio.gr

http://blablaworldnews.blogspot.gr/2015/03/blog-post_71.html

Γιατί αρέσουν στις γυναίκες οι μεγαλύτεροι άντρες;

Τι σημαίνει όμως για μία γυναίκα να επιλέγει για σύντροφο έναν άντρα που είναι πολύ μεγαλύτερός της σε ηλικία και τι ρόλο παίζει το πρότυπο του πατέρα σε αυτή την επιλογή;

Αρχικά θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι σημαίνει μεγάλη διαφορά ηλικίας. Η αντίληψη που έχει κανείς για το ποια διαφορά είναι «αποδεκτή» είναι υποκειμενική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με τις αντιλήψεις κάθε γυναίκας αλλά και τον τρόπο που έχει μεγαλώσει.

Για παράδειγμα, εάν μία γυναίκα έχει μεγαλώσει σε μία οικογένεια όπου οι γονείς της είχαν 15 χρόνια διαφορά, αλλά για εκείνη αποτελούν υπόδειγμα ζευγαριού, τότε είναι πιθανό τα 15 χρόνια να μην μην ισοδυναμούν με χάσμα γενεών.

Είναι γνωστή η επίδραση που ασκούν οι γονείς στα παιδιά τους και ο ιδιαίτερος δεσμός που σχηματίζει η κόρη με τον πατέρα της, αλλά και η κάθε μητέρα με τον γιο της, οπότε εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς εάν το αντρικό πρότυπο του πατέρα είναι αυτό που οδηγεί μία γυναίκα να επιλέξει έναν μεγαλύτερο άντρα για σύντροφο.

Το Σύνδρομο της Ηλέκτρας

Το σύνδρομο της Ηλέκτρας, σύμφωνα με τον Φρόιντ, είναι το αντίστοιχο του οιδιπόδειου συμπλέγματος, με τη διαφορά ότι αναφέρεται αποκλειστικά σε γυναίκες. Είναι, δηλαδή, όλες εκείνες οι ασυνείδητες σκέψεις, ιδέες και επιθυμίες που μας οδηγούν να έρθουμε κοντά με τον πατέρα μας.

Η επίδραση του πατέρα ως προτύπου μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους. Δεν είναι σπάνιο να αναγνωρίζεις στοιχεία που διαθέτει ο πατέρας σου στην προσωπικότητα του συντρόφου σου. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είναι πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς την ιδιαίτερη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε κάθε πατέρα και την κόρη του.

Από πολύ μικρή ηλικία, ήταν αυτός που μας έδειξε μεγάλη αδυναμία και έπαιρνε το μέρος μας σε κάθε τσακωμό που είχαμε με τη μαμά μας στην εφηβεία και αρνήθηκε ποτέ να μας κάνει το χατήρι, ακόμα κι όταν ζητούσαμε να μας πάρει ένα τεράστιο παγωτό, μέσα στον χειμώνα.

Σίγουρα, μία γυναίκα μπορεί να γοητευτεί από έναν μεγαλύτερο άντρα και να τον ερωτευτεί, όχι για την ηλικία του, αλλά επειδή έχει άλλες αρετές που την έχουν εξιτάρει. Οπότε, ας μην σπεύσουμε να κρίνουμε οποιαδήποτε γυναίκα που επιλέγει να κάνει σχέση με κάποιον μεγαλύτερο άντρας. Άλλωστε, ο έρωτας δεν γνωρίζει τέτοιου είδους στεγανά και δεν μπαίνει σε καλούπια. Στις περιπτώσεις, όμως, που μία γυναίκα επιλέγει συνέχεια άντρες μεγαλύτερης ηλικίας, είναι πιθανό η επιλογή αυτή να είναι «χρωματισμένη» από τη σχέση που είχε με τον πατέρα της μεγαλώνοντας αλλά και τον δεσμό που έχει (ή δεν έχει) δημιουργήσει μαζί του.
Συγκεκριμένα, μία γυναίκα που ελκύεται από πολύ μεγαλύτερους άντρες είναι πιθανό να έχει μεγαλώσει χωρίς πατέρα και να αναζητά μέσα από τη σχέσεις να βρει υποκατάστατα και να γνωρίσει τον Πυγμαλίωνά της.

Εάν η επιλογή γίνεται με αυτό το υπόβαθρο, κρύβει ανασφάλεια και δείχνει την ανάγκη της γυναίκας να βρει την σιγουριά και την προστασία που ίσως της έλειψε κατά τα παιδικά της χρόνια.

Επίσης, είναι πιθανό, μία γυναίκα να επιλέγει πολύ μεγαλύτερους άντρες διότι στο μυαλό της αυτή είναι μία ασφαλής επιλογή που θα εγκρίνει ο πατέρας της.

Συμπέρασμα

Είτε μια γυναίκα έχει ερωτευτεί κάποιον που είναι στην ηλικία του μπαμπά της, είτε κάποιον που δεν έχει κανένα κοινό χαρακτηριστικό μαζί του, δεν σημαίνει ότι έχει απαραίτητα παιδικά τραύματα, ούτε ότι η σχέση της είναι καταδικασμένη. Μπορεί να τη γοητεύει η αναζήτηση του καινούριου ή να την ικανοποιεί η ασφάλεια του οικείου και του γνώριμου. Αναμφίβολα, όλες οι γυναίκες επηρεάζονται από την πατρική φιγούρα αλλά και τον δεσμό που έχουν δημιουργήσει μαζί του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα στοιχεία είναι πάντοτε καθοριστικά για τις ερωτικές τους σχέσεις.
Πηγή ladylike.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/34253/giati-aresoyn-stis-gynaikes-oi-megalyteroi-antres

ΕΛ. ΠΑΝΑΡΙΤΗ: ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ!

Αποκάλυψη-βόμβα έκανε η Έλενα Παναρίτη, δίνοντας νέες διαστάσεις στο ρόλο που έπαιξαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου τους κρίσιμους μήνες πριν η χώρα μπει κάτω από τα δεσμά της τρόικα και υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο.
Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από τις αρχές ακόμα του 2010, έστελνε τα σχέδια νόμου στον Σόιμπλε προτού καλά καλά τα δείξει στους δικούς του συμβούλους και φυσικά πολύ πριν τα παρουσιάσει στη Βουλή.
«Ξέρετε τι είναι υπουργός Οικονομικών να μη δίνει το σχέδιο νόμου στους οικονομολόγους του και να το κάνει βόλτα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για να μας πει αν είναι καλό ή όχι;» είπε η κυρία Παναρίτη στην τηλεοπτική συνέντευξή της.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ του Newsbomb ότι τόσο ο ΓΑΠ, όσο και ο Παπακωνσταντίνου λειτουργούσαν ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού και από την πρώτη στιγμή επέδειξαν πλήρη υποταγή στο Βερολίνο και στους δανειστές.
Ως αποτέλεσμα, τόνισε η κυρία Παναρίτηη Ελλάδα είχε γίνει περίγελος στο Βερολίνο και γενικότερα στην Ευρώπη, όπου έλεγαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τη δυνατότητα να φτιάξει ένα νομοσχέδιο.
«Βγάζαμε νομοσχέδια και τα περνάγαμε με e-mail, χωρίς να έχουν περάσει από εμάς», υποστήριξε η Παναρίτη, που εδώ και ένα μήνα είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Ως προς τις κρίσιμες βραδιές που προηγήθηκαν της υπογραφής του Μνημονίου, η ατάκα της κ. Παναρίτη είναι αποκαλυπτική: «Πήγαμε ένα βράδυ να ζητήσουμε 40 δις. Ευρώ και ξυπνήσαμε το πρωί και πήραμε 140. Η τρόικα μας φόρεσε από πάνω το σχέδιο της»! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ιδέα, δηλαδή, για το ποιες ήταν οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Έκπληξη προκαλεί και η αναφορά της γνωστής οικονομολόγου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014. Σε αντίθεση με την επίσημη εκτίμηση, που περιλαμβάνεται και στον Προϋπολογισμό του 2015, για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% επί του ΑΕΠ, η κυρία Παναρίτη υποστήριξε ότι αυτό τελικά θα είναι μόλις 0.6%.
Είναι προφανές ότι μετά και τις παραπάνω δηλώσεις της κυρίας Παναρίτη, είναι επιτακτική ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει άμεσα σε εξεταστική επιτροπή για το πώς και από ποιος οδηγήθηκε η χώρα στα μνημόνια και να αποδοθούν αμέσως τόσο οι πολιτικές όσο και οι ποινικές ευθύνες αν υπάρχουν και επιτέλους να σταματήσει αυτή η άθλια καραμέλα περί ασυλίας των υπουργών.



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/562954/el-panariti-estelnan-en-krypto-nomosxedia-gia-na-ta-egkrinei-o-soimple#ixzz3TPMLCGwz

Δεκαπέντε χρόνια σε ειδικό φρουρό για βιασμό στο Ρέθυμνο

Υπήρξε ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων 33χρονο πρώην ειδικό φρουρό για τον βιασμό 35χρονης Φινλανδής, το καλοκαίρι του 2008, στο Ρέθυμνο. Το θύμα του βιασμού δεν παρέστη στο δικαστήριο. Ο 33χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, όμως υπήρξε ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του με αυτό του δράστη που είχε βιάσει τη νεαρή τουρίστρια. Σημειώνεται ότι ο πρώην ειδικός φρουρός έχει καταδικαστεί και σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την απόπειρα βιασμού και την πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος 27χρονης κοινωνικής λειτουργού, μέσα στο διαμέρισμα της, στην πόλη του Ρεθύμνου.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο λόγω της ιδιότητας του κατηγορούμενου αλλά και της «τεχνικής» που εφάρμοσε, σύμφωνα με την περιγραφή της παθούσας. Τον Νοέμβριο του 2012 ο ειδικός φρουρός είχε «εισβάλει» στο διαμέρισμα της 27χρονης, το οποίο παραβίασε με κατσαβίδι. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η κοπέλα, τοποθέτησε στο στόμα της τα δύο του δάκτυλα, κατάσταση - όπως είπε - που την κατέστησε παντελώς ανήμπορη να φωνάξει, ακόμα και να αναπνεύσει. Προσπάθησε να αντιδράσει και τότε άρχισε να της χτυπά το κεφάλι.

Κάποια στιγμή κατάφερε να απελευθερώσει το πρόσωπο της από τα χέρια του και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. 

Πηγή: cretalive.gr
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/795155/dekapede-hronia-se-eidiko-frouro-gia-viasmo-sto-rethumno/

Μαθητές του Δημοτικού δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις από συμμαθητές τους

Σοκ στην Πάτρα από τις πρακτικές μικρών παιδιών που βιντεοσκοπούν μέσω κινητών τις πράξεις τους

Οι συµπεριφορές που υιοθετούνται από τους µαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα, ξαφνιάζουν και συνάμα προκαλούν ανησυχία, καθώς το τελευταίο εξάμηνο παρατηρούνται αυξημένα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών των πρώτων τάξεων του Δημοτικού από συμμαθητές των τελευταίων τάξεων και μάλιστα με καταγραφή των περιστατικών σε κινητά τηλέφωνα, για την περαιτέρω διαπόμπευση των θυμάτων.

Όπως αποκάλυψε στο patrastimes.gr, η παιδοψυχίατρος Αναστασία Σπαθοπούλου, από τους δικούς της «ασθενείς», καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων, όπου μαθητές απομονώνουν μικρότερα παιδιά, τους κατεβάζουν τα ρούχα, όχι απλώς για να τα πειράξουν στα γεννητικά όργανα, αλλά με πιο παρορμητικές και βίαιες σεξουαλικές κινήσεις, καταγράφοντας μάλιστα την πράξη τους και δημοσιοποιώντας τη, εντός της σχολικής τους κοινότητας.

Σύμφωνα με την κα Σταθοπούλου, οι γονείς οφείλουν να είναι δίπλα στα παιδιά και να ελέγχουν με προσοχή την αλλαγή στην συμπεριφορά τους, ώστε αμέσως να παρέμβουν είτε οι ίδιοι είτε με την βοήθεια ειδικών, γιατί η ενδοσχολική κακοποίηση κάθε μορφής, προκαλεί σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων, σοβαρές επιπτώσεις στη νευρο-ανάπτυξη των μικρών παιδιών, με σμίκρυνση αρκετών εγκεφαλικών περιοχών.

Πηγή: patrastimes.gr

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/795144/mathites-tou-dimotikou-dehodai-sexoualikes-epitheseis-apo-summathites-tous/

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Η ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ»

Με επιστολή του προς τις Εισαγγελικές Αρχές, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ζητά την άμεση κλήση για κατάθεση της κ. Έλενας Ακρίτα αναφορικά με τα όσα αναφέρει στην δημόσια επιστολή της προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη από τα Ιωάννινα.
«Επειδή, η ανθρώπινη ζωή και η προφύλαξη της είναι το μέγιστο αγαθό. Επειδή η κάθε πληροφορία στην τραγωδία Γιακουμάκη είναι πολύτιμη. Επειδή το να παίζουμε με την αγωνία της οικογένειας είναι έγκλημα. Αιτούμαι όπως οι Εισαγγελικές Αρχές προβούν άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κληθεί η κ. Έλενα Ακρίτα να καταθέσει και να ονοματίσει αυτά που μέσα από την επιστολή της επικαλείται. Δεν μπορούμε να παίζουμε με μια ανθρώπινη ζωή, δεν μπορεί να παίζουμε με την τιμή του είδη λαβωμένου πολιτικού συστήματος », τονίζει στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο βουλευτής.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/563002/mixelogiannakis-na-klithei-gia-katathesi-i-elena-akrita#ixzz3TPP8iuC5

ΗΠΑ: ΛΑΒΡΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΙΡΑΝ

Έντονη και δηκτική ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος – ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου – στηλίτευσε την αμερικανική πολιτική απέναντι στο Ιράν.
Στην ομιλία του σε Βουλή και Γερουσία, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε πως μία συμφωνία υπό διαπραγμάτευση αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν «μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς την πυρηνική βόμβα παρά να τον αποκλείσει».
Ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Νετανιάχου, κατηγορώντας τον πως δεν είπε κάτι καινούργιο και, πάνω απ'όλα, δεν προσφέρει ρεαλιστική εναλλακτική.
Και άλλοι αξιωματούχοι του Δημοκρατικούς Κόμματος εμφανίστηκαν επικριτικοί απέναντι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Από την αρχή, η αμφιλεγόμενη επίσκεψη Νετανιάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. Το ήδη τεταμένο κλίμα τορπίλισε περαιτέρω η πρόσκληση στο Κογκρέσο από τον (Ρεπουμπλικανό) πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, χωρίς πρότερη συνεννόηση με τον Λευκό Οίκο και ακριβώς την επομένη της προειδοποίησης Ομπάμα κατά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του Ιράν.
Εκτενώς προβάλλεται η χθεσινή ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού από τα αμερικανικά μέσα, τα οποία υπογραμμίζουν τις διαφωνίες του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Όπως επισημαίνει η Νιου Γιορκ Τάιμς, «προκαλώντας τον πρόεδρο Ομπάμα», ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, σε έντονο τόνο υπογράμμισε ότι «τα πλοκάμια του τρόμου του Ιράν έχουν τυλίξει το Ισραήλ και ότι η αποτυχία αποτροπής της Τεχεράνης να αποκτήσει πυρηνικά όπλα θα μπορούσε κάλλιστα να απειλήσει την επιβίωση του Ισραήλ. Η συμφωνία που επιδιώκει ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αλλά αντίθετα εγγυάται ότι αυτό θα συμβεί"».
Σε δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρνα υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «το στοίχημα του κ. Νετανιάχου ήταν να παρακάμψει τον Λευκό Οίκο και να επιστρατεύσει το Κογκρέσο για να βυθίσει τη διπλωματική προσπάθεια του προέδρου Ομπάμα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ή τουλάχιστον να σκληρύνει σημαντικά και να διευρύνει τους όρους οποιασδήποτε συμφωνίας. Σύμφωνα με δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου, ο κ. Νετανιάχου, αντιτασσόμενος στην εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα, «με την ομιλία του αυτή πήρεπολύ μεγάλο ρίσκο, τόσο για την επανεκλογή του στις προσεχείς εκλογές, όσο και για την ίδια την χώρα του».
Πηγή: BBC - ΑΠΕ


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/562965/hpa-lavros-o-ompama-kata-toy-netaniaxoy-me-fonto-to-iran#ixzz3TPOmu5Ix

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το ξένα μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον σαράντα πέντε άνθρωποι εκτιμάται πως έχουν παγιδευτεί ενώ 14 τραυματίστηκαν.
Περίπου 70 ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ανθρακωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος, δήλωσε αξιωματούχος του τοπικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών στην υπηρεσία Τύπου των αυτονομιστών.
"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι. Οι διασώστες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο της έκρηξης, απομακρύνουν το δηλητηριώδες αέριο και στη συνέχεια θα κατέβουν", δήλωσε ο Βλαντίμιρ Τσιμπαλένκο, ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας ασφάλειας των ανθρακωρυχείων.
Συγγενείς των ανθρακωρύχων έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Ζασιάντκο και ζητούν απεγνωσμένα να πληροφορηθούν για την τύχη των οικείων τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου.
Ένας οξυγονοκολλητής στο ανθρακωρυχείο, ονόματι Όλεγκ, είπε: "Δουλεύω στο ανθρακωρυχείο 23 χρόνια και αυτή είναι η τέταρτη έκρηξη που θυμάμαι. Αν δεν τους βγάλουν αμέσως έξω, τότε αργότερα θα ανασύρουν μονάχα πτώματα. Είναι τρομακτικό πράγμα η έκρηξη".
Η αιτία της έκρηξης στο Ζασιάντκο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Το 2007, από έκρηξη που σημειώθηκε στο ίδιο ανθρακωρυχείο σκοτώθηκαν 106 ανθρακωρύχοι.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/562981/oykrania-toylaxiston-30-nekroi-apo-ekrixi-se-anthrakoryxeio#ixzz3TPO4yMLY

ΣΟΚ: ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο ντοκουμέντο που εμφανίζει έναν 16χρονο Παλαιστίνιο να γίνεται βορά άγριων σκύλων που ελευθερώνουν Ισραηλινοί στρατιώτες.
Το βίντεο καταγράφηκε τον Δεκέμβριο αλλά δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα και εμφανίζει στρατιώτες του ισραηλινού στρατού να βρίζουν και να βασανίζουν με δύο μανιασμένους σκύλους έναν 16χρονο Παλαιστίνιο, τον Χαμζά Αμπού Μασέμ, ο οποίος ακούγεται να κραυγάζει, ζητώντας βοήθεια.
Σύμφωνα με μετάφραση της εφημερίδας Χααρέτζ, ένας άνδρας δίνει εντολή στο σκύλο να δαγκώσει τον ανήλικο, ο οποίος φέρεται να πετούσε πέτρες στους στρατιώτες. «Δάγκωσέ τον. Τώρα, ποιος είναι η κότα;», ακούγεται να λέει ο στρατιώτης.
Το βίντεο κυκλοφόρησε μέσω Facebook στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα από ένα υπερορθόξο πρώην μέλος της Κνεσέτ (ισραηλινή βουλή), τον Μάικλ Μπεν Άρι. Τίτλος της ανάρτησης: «Οι στρατιώτες δίνουν ένα μάθημα στον μικρό τρομοκράτη».
Το υλικό με το περιστατικό που έλαβε χώρα σε ουδέτερη ζώνη της Δυτικής Όχθης, μεταξύ της πόλης Μπέιτ Ουμάρ και του ισραηλινού παράνομου οικισμού Καρμέι Τζουρ, σύντομα «κατέβηκε» από το διαδίκτυο, ωστόσο, η ζημιά είχε γίνει.
Έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει κατακραυγή.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/562993/sok-israilinoi-rixnoyn-se-maniasmena-skylia-palaistinio#ixzz3TPNgQt28

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο αναμένεται να επιδιώξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30.
«Με ομόφωνη απόφαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αποφάσισε τη σύνταξη κειμένου για τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ενημέρωσε τους βουλευτές για τις εξελίξεις σε σχέση με το Eurogroup, είπε ότι ο κ. Βαρουφάκης διαπραγματεύτηκε υπό πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά η Γερμανία μπήκε στην άκρη.
Σε λίγη ώρα επίκειται συνάντηση του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/560583/kammenos-tha-systathei-exetastiki-epitropi-gia-to-mnimonio#ixzz3TPMj4OhX

Η σύντομη ιστορία του γυναικείου οργασμού Πώς από την "υστερία" φτάσαμε στους δονητές και στις επιστημονικές έρευνες που τον εκθειάζουν.

Η σύντομη ιστορία του γυναικείου οργασμού

Πώς από την "υστερία" φτάσαμε στους δονητές και στις επιστημονικές έρευνες που τον εκθειάζουν.



Οργασμός. Μια λέξη η οποία μέχρι σήμερα αποτελεί ταμπού σε πολλές χώρες και για εξίσου πολλές γυναίκες.
Ένα θέμα που από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα μας έχει απασχολήσει. Φυσικά, έχει περάσει πολλές διακυμανσείς, από την απόλυτη άγνοια μέχρι τη δεκαετία του '60 έως την υστερία με το Sex & The City όπου έκανε πολλές γυναίκες να κάνουν στην άκρη οποιαδήποτε ντροπή και να αγοράσουν δονητή. Ναι, τον Rabbit!
Ο οργασμός έχει περάσει από πολλές φάσεις αλλά πέντε είναι οι πιο χαρακτηριστικές στην ιστορία του. Διάβασε τις πιο ενδιαφέρουσες εποχές του.

Μεσαίωνας: Ο γυναικείος οργασμός ήταν απαραίτητος

 
Σε αντίθεση με ό,τι διάβαζες στα ρομαντικά μυθιστορήματα, στον μεσαίωνα ο γυναικείος οργασμός έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο. Μάλιστα, πίστευαν ότι ο οργασμός ήταν απαραίτητος για να μείνει μια γυναίκα έγκυος. Μη νομίζεις, ωστόσο, ότι τα πράγματα για τις γυναίκες του 130υ αιώνα δεν ήταν ιδανικά. Τα γυναικεία γεννητικά όργανα θεωρούνταν ίδια με τα ανδρικά αλλά ανεστραμμένα και ότι κατά κάποιον τρόπο εκσπερμάτωναν όπως οι άνδρες για αυτό και υπήρχε αυτή η ''απαίτηση'' στο να τελειώνουν οι γυναίκες. Αυτό σημαίνει πως όσες γυναίκες βιάζονταν και έμεναν έγκυες, άρα σύμφωνα με τη λογική τους, είχαν οργασμό, άρα δε θεωρούνταν βιασμός.

1800: Υστερία

Την περίοδο του 1800 η γυναίκεια επιθυμία και ηδονή ήταν συνώνυμη με την υστερία και χαρακτηριζόταν ως "περιπλανώμενη μήτρα". Μια κατάσταση που οδηγούσε, κατά την άποψή τους, τη γυναίκα να είναι παράφρων και θεωρούσαν ότι το πυελικό μασάζ θα μπορούσε να τις απαλλάξει από αυτό. Βέβαια, τότε εφευρέθηκε ο δονητής ώστε οι γιατροί να σταματήσουν να αγγίζουν τα επίμαχα σημεία των ασθενών τους για να τους κατευνάσουν την επιθυμία. Με άλλα λόγια, ο γυναικείος οργασμός τότε δεν αντιμετωπιζόταν ως κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό.

1940: Αυνανίζονται οι γυναίκες;

 
Τη δεκαετία του 40 ο Alfred Kinsey διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα η οποία αποτέλεσε επανάσταση εκείνη την περίοδο. Βασικό θέμα της έρευνας ήταν ο γυναικείος οργασμός. Ένα από τα αποτελέσματα ήταν ότι το 40% του δείγματος απάντησε ότι ο πρώτος οργασμός ήρθε μέσω του αυνανισμού, ένα 5% από ονειρώξεις και ότι το 14% παραδέχτηκε ότι είχε πολλαπλούς οργασμούς.
Η δημοσίευση της έρευνας και των στατιστικών έκανε τον γυναικείο οργασμό να μοιάζει λιγότερο ως θηρίο και ξεκίνησε να γίνεται αποδεκτός ως γεγονός.

1960: Αφθονία επιστημονικών θεωριών

Εφόσον ο γυναικείος οργασμός άρχισε να γίνεται αποδεκτός στην κοινωνία ξεκίνησαν και οι θεωρίες για το τι είναι οργασμός. Το 1967 στο βιβλίο του "Ο γυμνός πίθηκος", ο  Desmond Morris υποστήριξε ότι ο γυναικείος οργασμός υπάρχει για να κάνει τους άνδρες να δείχνουν αποφασιστικότητα, ευγένεια, τρυφερότητα και γενικότερα στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν ότι ο άλλος είναι ικανός για πατέρας.
Άλλοι ερευνητές υποστήριξαν ότι ο γυναικείος οργασμός δε σχετίζεται με την μονογαμία αλλά είναι ένας τρόπος προσέλκυσης πολλαπλών παρτενέρ.

00s: Οργασμός και υγεία

 
Από τη νέα χιλιετία το σεξ και ο γυναικείος οργασμός αντιμετωπίζεται πλέον με μεγάλη ελευθερία. Μάλιστα, έχει δοθεί βάση στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι ο οργασμός κάνει πολύ καλό στην υγεία. Ψυχική και σωματική. Όσον αφορά τον γυναικείο οργασμό, βελτιώνει τη διάθεση και προσφέρει συναισθηματική εγγύτητα. Παράλληλα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
Κάνε σεξ κάθε μέρα και βίωσε τα οφέλη στο έπακρο!
Πηγή: Bustle
http://www.ladylike.gr/articles/body-and-mind/Love_Sex/imera_gunaikas15/h-suntomh-istoria-toy-gynaikeioy-orgasmou.3337501.html

Ενταχθείτε στο πρόγραμμα «Παγκόσμια παιδεία» 26 Φεβρουαρίου 2015 Γκλεμπ Φιόντοροφ, RBTH Η Ρωσία ξεκίνησε το πρόγραμμα «Παγκόσμια παιδεία», στα πλαίσια του οποίου πληρώνει τα δίδακτρα πολιτών της σε κάποιο από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σε πέντε τομείς προτεραιότητας.

Τον Ιανουάριο του 2015 ξεκίνησε στη Ρωσία το πρόγραμμα «Παγκόσμια παιδεία», στα πλαίσια του οποίου το κράτος επιδοτεί πολίτες του με το ποσό του 1 εκατ. 380 χιλ. (σχεδόν 20 χιλ. ευρώ) ρουβλίων ετησίως για σπουδές σε ένα από τα 225 κορυφαία ΑΕΙ του κόσμου, με τους κύριους τομείς προτεραιότητας να είναι πέντε: Επιστήμη, εκπαίδευση, ιατρική, μηχανική και διαχείριση στον κοινωνικό τομέα.


Το ύψος της επιδότησης περιλαμβάνει τη φοίτηση, τη διαμονή και τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ η κυβέρνηση εγγυάται στους μετέχοντες στο πρόγραμμα ότι θα εξοφλήσει εξ ολοκλήρου τη φοίτηση, ακόμη και στην περίπτωση που το πρόγραμμα ολοκληρωθεί νωρίτερα, απ’ ότι το διάστημα της φοίτησης. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται μόνο κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, τα οποία επελέγησαν με βάση τις τρεις σημαντικότερες διεθνείς κατατάξεις, τις QS, Times και Academic.
Σύμφωνα με την τελευταία στατιστική, το Φεβρουάριο αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατέθεσαν 109 υποψήφιοι, και οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τα σχετικά έγγραφα και την επιδότηση. Οι χώρες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις μεταξύ των υποψηφίων, είναι οι: Βρετανία (43%), ΗΠΑ (12%), Αυστραλία και Κίνα (από 8%), και η Νότια Κορέα (4%). Μετέχοντες στο πρόγραμμα φοιτούν ήδη στο Χάρβαρντ, στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου, στο Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα της Σουηδίας, στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και αλλού.
Σύμφωνα με τον Ντενίς Κοναντσούκ, διευθυντή του Κέντρου εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής επιχειρηματικότητας του Σκόλκοβο, η οποία είναι και ο συντονιστής του συγκεκριμένου προγράμματος, παρά το βαθύ ρήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις χώρες της Δύσης, τα ξένα πανεπιστήμια δεν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Πώς λειτουργεί

Προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ο υποψήφιος πρέπει να είναι οπωσδήποτε ρώσος υπήκοος, να εισαχθεί ανεξάρτητα σ’ ένα από τα ΑΕΙ του καταλόγου, να εγγραφεί στην ιστοσελίδα educationglobal.ru, να καταθέσει αίτηση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να περάσει την επιλογή του διαγωνισμού.
Ο υποψήφιος πρέπει επίσης να είναι έτοιμος να εργαστεί τουλάχιστον τρία χρόνια σε έναν από τους 550 εργοδότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πρόκειται για μεγάλες ρωσικές εταιρίες, ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, μεταξύ των οποίων είναι οι εταιρίες Kaspersky, Kamaz, Rusal, Sollers κ.α.
Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του προγράμματος ο συμμετέχων υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό της επιδότησης, καθώς και να πληρώσει πρόστιμο διπλάσιο του ποσού της επιδότησης.

Υποστήριξη εταιριών

Όπως ανέφερε στη RBTH ο Βλαντίμιρ Σόλοντοφ, επικεφαλής του προγράμματος «Νέοι επαγγελματίες» του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών, «οι φοιτητές δεν θα μείνουν στη Μόσχα ή την Αγία Πετρούπολη, αλλά θα πάνε σε ρωσικές περιφέρειες, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το δυναμικό των τελευταίων. Στη Μόσχα θα μπορέσει να μείνει μόνο το 10% των μετεχόντων στο πρόγραμμα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα πρόκειται για υποστήριξη από πλευράς των ρωσικών εταιριών, όχι υπό τη μορφή οικονομικών πόρων, αλλά καταρτισμένων επαγγελματιών, στους οποίους αυτή τη στιγμή η Ρωσία παρουσιάζει έλλειψη».
Ο διευθυντής του Τμήματος κρατικής πολιτικής στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και των επιστημών, Αλεξάντρ Σόμπολεβ, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία για τις εταιρίες να αποκτήσουν όχι απλά εξειδικευμένους υπαλλήλους, αλλά ολόκληρες ομάδες».
Μια ακόμη ιδιαιτερότητα του προγράμματος βρίσκεται στο γεγονός ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες της εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, στους φοιτητές θα προταθεί να επιλέξουν τον μελλοντικό του εργοδότη, ο οποίος θα παραχωρήσει στους φοιτητές τον επαγγελματία καθοδηγητή τους

Ανατριχιαστικός διάλογος παιδεραστή με ανήλικο αγόρι μέσω ίντερνετ

«Τι κάνεις μπουμπούκι μου;»

Ανατριχίλα προκαλούν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τόσο σχετικά με τη δράση του 40χρονου παιδεραστή ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή επ' αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να βιάσει ένα 13χρονο αγόρι μέσα στο βαν του τρόμου που είχε διαμορφώσει για τον σκοπό αυτό, όσο και από άλλες περιπτώσεις που διερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο αδίστακτος «δράκος» του Περιστερίου ερχόταν καθημερινά σε επαφή με άλλα ανήλικα αγόρια και εμφανιζόταν ως «εξομολόγος». Έγραφε στα υποψήφια θύματά του ότι φταίνε οι γονείς τους που δεν μπορούν να τα καταλάβουν, επισημαίνοντας πως ευτυχώς που υπάρχει αυτός, ώστε να μπορεί να τους ακούσει και να καταλάβει τα προβλήματά τους.

Ταυτόχρονα η Espresso φέρνει στο φως της δημοσιότητας διάλογο παιδόφιλου - παιδεραστή με μικρό αγόρι από τα Πετράλωνα, μια υπόθεση που οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν.

Διαβάστε τον ανατριχιαστικό διάλογο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

Παιδεραστής: Τι κάνεις μπουμπούκι μου;
Ανήλικος: Ποιος;
Παιδεραστής: Ο άνθρωπος σου...
Ανήλικος: Ποιος άνθρωπος;
Παιδεραστής: Αυτός που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι έχεις στο κεφαλάκι σου.
Ανήλικος: Τι θα μου κάνεις;
Παιδεραστής: Καπνίζεις;
Ανήλικος: Πότε πότε.
Παιδεραστής: Θες να κάνουμε μαζί ένα τσιγαράκι;
Ανήλικος: Ποιος είσαι;
Παιδεραστής: Αυτός που θα σε στείλει στα ουράνια και θα ξεχάσεις τα πάντα. Να σου κάνω μια ερώτηση;
Ανήλικος: Τι θες;
Παιδεραστής: Έχεις φίλη;
Ανήλικος: Έχω....
Παιδεραστής: Πάρε και την φίλη σου μαζί να κάνουμε ένα τσιγαράκι και παράλληλα να πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι. Που μένεις;
Ανήλικος: Πετράλωνα...
Παιδεραστής: Τώρα μόλις περνάω από εκεί και θα σε πάρω από το iPhone. Είσαι μόνος τώρα;
Ανήλικος: Τέτοια ώρα είμαι πάντα μόνος...
Παιδεραστής: Δεν θες να κατέβεις να σε γνωρίσω που το θέλω πολύ και να πάμε βόλτα με το ωραίο μου αυτοκίνητο;
Ανήλικος: Δεν θα ήταν άσχημα, αλλά δεν έχω μια...
Παιδεραστής: Μην σε νοιάζει, θα πάρουμε στιγμιαίο καφέ και θα το πιούμε στο αυτοκίνητο μου. Είσαι; Είμαι ήδη κοντά σου και νιώθω ήδη πως σε έχω δει.
Ανήλικος: Με δουλεύεις.
Παιδεραστής: Όχι είμαι δίπλα σου.
Ανήλικος: Που ακριβώς;
Παιδεραστής: Στην Οδό ....
Ανήλικος: Κατεβαίνω τώρα αν και είσαι μακριά, θα πάρω όμως μαζί μου κινητό.
Παιδεραστής: Πες μου που ακριβώς είναι το σπίτι σου.
Ανήλικος: Στα Πετράλωνα στην οδό .... 18.
Παιδεραστής: Μην κουνηθείς από κει έρχομαι.
Ανήλικος: Οκ θα σε περιμένω στην είσοδο.
Παιδεραστής: Να έλθω επάνω; 
Ανήλικος: Οκ έλα πάνω.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/795621/anatrihiastikos-dialogos-paiderasti-me-aniliko-agori-meso-idernet/