Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οκτώ τόποι στην Ελλάδα, απόλυτο μυστήριο - Μύθοι, θρύλοι και παράξενες ιστορίες Πηγή: Οκτώ τόποι στην Ελλάδα, απόλυτο μυστήριο - Μύθοι, θρύλοι και παράξενες ιστορίες

Υπάρχουν ορισμένοι τόποι στην Ελλάδα που καλύπτονται από ένα... πέπλο μυστηρίου. Τοποθεσίες με σημασία ιστορική, αρχαιολογική αλλά και μεταφυσική. Θρύλοι, περίεργες ιστορίες και μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις περιοχές αυτές, καθιστώντας τες αντικείμενο συζήτησης αλλά και πεδίο... έρευνας.
Οι οκτώ τόπου που παρουσιάζονται παρακάτω τραβούν το ενδιαφέρον επισκεπτών για λόγους άλλοτε δικαιολογημένους, άλλοτε αδικαιολόγητους και έχουν επιλεγεί, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Dinfo, βάσει του ενδιαφέροντος που δημιουργούν:
  • Πυραμίδα Ταΰγετου (Λακωνία)
Μια από τις βουνοκορφές του Ταϋγέτου, υποστηρίζουν ότι από μακριά μοιάζει με λαξευμένη πυραμίδα. Για το λόγο αυτό πολλοί είναι αυτοί που συρρέουν στην περιοχή για να τη δουν από κοντά και να την εξερευνήσουν, ενώ, δεν είναι και λίγοι αυτοί που η περιοχή εκλύει μια ιδιαίτερη ενέργεια...
  • Ναός Αγίας Θεοδώρας (Αρκαδία)
Το κτίσμα είναι ιδιαίτερα μικρό, ωστόσο από μακριά φαντάζει τεράστιο. Αυτό οφείλεται στα 17 μεγάλα δένδρα που έχουν φυτρώσει στην σκεπή του. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι ρίζες του δεν φαίνονται πουθενά, κάτι το οποίο αποτελεί αίνιγμα για τους ειδικούς.
Η παράδοση θέλει εκεί να βρίσκεται η Αγία Θεοδώρα που μαρτύρησε άδικα και το σώμα της έγινε ναός, τα μαλλιά της δέντρα και το αίμα της ποτάμι.
  • Ασκληπιείο Επιδαύρου (Αργολίδα)
Κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου, σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο θεραπευτήριο της Αρχαίας Ελλάδας, όπου ο Ασκληπιός θεράπευε τους πιστούς του.
Οι ιστορίες που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη περιοχή. Κάποιοι περιορίζονται στο να πουν ότι ο ο τόπος εκλύσει απλά θετική ενέργεια, ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι έχουν δει στην περιοχή να κινούνται ιπτάμενα αντικείμενα αλλά και παράξενα πλάσματα...
  • Σπήλαιο Νταβέλη (Αττική)
Ιερό του Πανός και των Νυμφών κάποτε, ο πιο γνωστός μεταφυσικός τόπος της Ελλάδας που συνοδεύεται από πλήθος θρύλων και ένα ευρύ πέπλο μυστηρίου σήμερα.
Περίεργα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, ιστορίες για φαντάσματα, Κούφια Γη, Βριλ, συγχρονικότητες, θεωρίες συνωμοσίας, αλλόκοτα πλάσματα, μυστικές υπόγειες βάσεις, στρεβλώσεις του χωροχρονικού συνεχούς, υπόγειες στοές, ο θρύλος του Νταβέλη, θεάσεις ιπτάμενων και όχι μόνο αντικειμένων, ισχυρά γεωδαιτικά πεδία, οριακά φαινόμενα, είναι μερικά από αυτά που έχουν γραφτεί για το Σπήλαιο του Νταβέλη. Σημειώνεται, πάντως, ότι η είσοδος στην περιοχή τη νύχτα απαγορεύεται.
  • Αχερουσία
Σύμφωνα με τη μύθο στην Αχερουσία βρισκόταν η πύλη για τον Αδη. Ο Χάροντας μετέφερε τις ψυχές των νεκρών μέσω του ποταμού Αχέρωντα, στο βασίλειο του κάτω κόσμου. Εκεί βρισκόταν και ένα πασίγνωστο νεκρομαντείο της αρχαιότητας. Οσοι επισκέπτονται την περιοχή αναφέρονται στην ιδιαίτερη ενέργεια που ελκύει ο τόπος...
  • Ολυμπος (Πιερία)
Το σπίτι των 12 Θεών αποτελεί ένα χώρο τον οποίο ακόμη και σήμερα συνοδεύεουν πολλές παράξενες ιστορίες.
Εχουν αναφερθεί θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και μυστηριωδών φώτων στις απότομες χαράδρες του, ενώ πολλά λέγονται και για την τοποθεσία Καλάγια.
Οπως σημειώνει ο ιστότοπος Dinfo, θεωρίες θέλουν τον Ολυμπο να συνδέεται με τη φιλολογία της Κούφιας Γης και τη συνομωσιολογία, καθώς υποθέτουν την ύπαρξη τεράστιων βάσεων στο εσωτερικό του...
  • Σαμοθράκη
Αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αποτελούσε την έδρα των περίφημων Καβείριων Μυστηρίων, ενώ ακόμη και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στο ρέμα του φονιά υπάρχει ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο, το οποίο διαπιστώνει κανείς από τον αλλόκοτο τρόπο με τον οποίο εκφύονται οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων.
  • Τσούτσουρος (Κρήτη)
Το σπήλαιο του Τσούτσουρου βρίσκεται σε μη προσβάσιμη περιοχή και η ακριβής του τοποθεσία παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με την ιστορία, ένας βοσκός που είχε χάσει την κατσίκα του, βρέθηκε στο εσωτερικό ενός σπηλαίου, όπου και είδε υπόγειες πυραμίδες, αυτοκινούμενα αγάλματα και ιπτάμενα οχήματα που αντιστοιχίστηκαν με την πτώση των Αρπυιών στο νησί, κατόπιν της καταδίωξης τους από τους γιους του Βορέα, Ζήτη και Κάλαϊ. Η συνέχεια της ιστορίας περιλαμβάνει συνωμοσίες και όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλής ταινίας, όπως αναφέρει το Dinfo.


Πηγή: Οκτώ τόποι στην Ελλάδα, απόλυτο μυστήριο - Μύθοι, θρύλοι και παράξενες ιστορίες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/106863/%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8E-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CF%81%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82#ixzz3QzPMhqZX

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ασσύριοι χριστιανοί θύματα των εξτρεμιστών

Οι Ασσύριοι χριστιανοί της Συρίας είναι τα νέα θύματα της συλλογικής ευθύνης στον «πόλεμο κατά των απίστων» που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος. Δεκάδες χωριά μιας από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής ερήμωσαν μετά τις επιδρομές των φανατικών σουνιτών που μάχονται για τον έλεγχο περιοχών στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, κοντά στα κουρδικά εδάφη.
Τουλάχιστον 100 Ασσύριοι χριστιανοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους εξτρεμιστές, ενώ πάνω από 5.000 οικογένειες εγκατέλειψαν τις εστίες τους αυτή την εβδομάδα και βρήκαν προσωρινό (;) καταφύγιο στις υπό κουρδικό έλεγχο πόλεις της Συρίας, Χασάκα και Καμισλί. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ασσυριακής κοινότητας οι όμηροι είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά και απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι «το Ισλαμικό Κράτος στοχοποιεί μία ακόμη θρησκευτική μειονότητα και αποδεικνύει την ωμή και απάνθρωπη στάση του απέναντι σε όλους όσοι δεν συμφωνούν με τους διχαστικούς στόχους του. Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να διαπράττει το απόλυτο κακό σε βάρος αθώων όλων των θρησκευμάτων, με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι μουσουλμάνοι».
Σύμφωνα με τους Ασσύριους, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στους βομβαρδισμούς που πραγματοποιούν τα μαχητικά αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας. Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν δέκα χωριά της περιοχής, κατέστρεψαν τις εκκλησίες και συνέλαβαν όσους κατοίκους δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν εγκαίρως την περιοχή.

Κερδίζουν έδαφος οι Κούρδοι

Στη βορειοανατολική Συρία διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Αμυνας (YPG) και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, με τους Κούρδους να έχουν αποκτήσει το πλεονέκτημα και να έχουν πετύχει να αποκόψουν τον βασικό οδικό άξονα που συνδέει τη Μοσούλη (τη σημαντικότερη πόλη του Βόρειου Ιράκ, την οποία έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος) με τη Ράκα, την άτυπη πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία. Στις πρόσφατες μάχες σκοτώθηκαν πάνω από 132 εξτρεμιστές σουνίτες, ενώ άγνωστες είναι οι απώλειες που υπέστησαν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
Σε υποχώρηση είναι οι ισλαμιστές και στο μέτωπο του Κομπάνι, με πάνω από 130 χωριά της περιοχής να έχουν απελευθερωθεί από τους «πεσμεργκά».
Την κατάσταση στη Συρία (αλλά και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν) θα συζητήσουν τις επόμενες ημέρες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, όμως στο διπλωματικό επίπεδο η έκπληξη ήρθε από τη Δαμασκό όπου έφτασε ομάδα Γάλλων βουλευτών. Οι Γάλλοι κοινοβουλευτικοί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Ασαντ και συζήτησαν (και) το θέμα της τρομοκρατίας. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την αποστολή ως ιδιωτική και υπογράμμισε ότι δεν έχει την υποστήριξη της αρμόδιας επιτροπής της εθνοσυνέλευσης.
Χθες, το FBI ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις ύποπτους φανατικούς ισλαμιστές λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Συρία, με στόχο να ενταχθούν στις δυνάμεις των φανατικών, ενώ δημοσκόπηση φέρει τον έναν στους δύο Αμερικανούς να τάσσεται υπέρ της αποστολής χερσαίων δυνάμεων για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

http://www.efsyn.gr/arthro/assyrioi-hristianoi-thymata-ton-extremiston

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Βιβλική πολιτιστική καταστροφή

Η Αυτοκρατορία των Ασσυρίων αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ως υπόδειγμα ανηλεούς διακυβέρνησης και θρησκευτικής παρακμής που έπρεπε να καταστραφεί. Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο στρατός του αυτοκράτορα Σεναχερίμ αφανίστηκε, από τον Αγγελο του Θεού. Πριν από 170 χρόνια, αρχαιολόγοι ανάσκαψαν την πρωτεύουσα των Ασσυρίων, Νινευή, και αποκάλυψαν τα παλάτια, τη Βιβλιοθήκη, χιλιάδες αρχαία αντικείμενα μοναδικής τέχνης αλλά και τους εμβληματικούς και υπερμεγέθεις φτερωτούς λέοντες με ανθρώπινη μορφή που φύλαγαν τις εισόδους της μυθικής πόλης.
Τα αριστουργήματα των Ασσυρίων φιλοξενήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μοσούλης, της αραβικής σύγχρονης πόλης που είναι χτισμένη στην απέναντι κοίτη του ποταμού Τίγρη, όπου βρίσκεται και η περίφημη Οθωμανική Βιβλιοθήκη με πάνω από 110.000 σπάνια χειρόγραφα και χάρτες.
Το Μουσείο λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003, αλλά οι αρχαιολόγοι, η κυβέρνηση και οι κάτοικοι κατόρθωσαν να ανακτήσουν ένα μέρος των εκθεμάτων και πρόσφατα άρχισε η ανακατασκευή.
Ομως τον Ιούνιο το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Νινευή και τη Μοσούλη και χθες, οι μαυροντυμένοι άντρες εισέβαλαν στο Μουσείο οπλισμένοι με τρυπάνια, βαριοπούλες και κομπρεσέρ και άρχισαν να καταστρέφουν τα εκθέματα. «Οπως ο Μωάμεθ κατέστρεψε με τα ίδια του τα χέρια τα είδωλα, έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε το έργο του» έλεγε ένας μαχητής στο πεντάλεπτο βίντεο που ανάρτησαν στο YouTube οι βάνδαλοι.
«Αυτή η καταστροφή σηματοδοτεί μια νέα φάση “πολιτιστικής κάθαρσης” (όρος που παραπέμπει στην εθνοκάθαρση), σε περιοχές που ελέγχονται από τους ένοπλους εξτρεμιστές του Ιράκ. Η συστηματική καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο κατατρεγμός των μειονοτήτων στοχεύουν στον αφανισμό της πολυ-πολιτισμικότητας του ιρακινού λαού» δήλωσε συντετριμμένη η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρένε Μπόκοβα.
Η Μοσούλη βρίσκεται στο μέσο μιας περιοχής που φιλοξενεί 1.791 κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, όπου συνυπάρχουν παγανιστικοί ναοί, ασσυριακές πόλεις, οθωμανικά μνημεία, σιιτικά τεμένη, χριστιανικές εκκλησίες. Και είναι αυτή η συνύπαρξη αιώνων που θέλουν να αφανίσουν οι φανατικοί, που δεν δίστασαν να καταστρέψουν ακόμη και μουσουλμανικά μνημεία, τα οποία κατά τη γνώμη τους πρόσβαλλαν την πίστη τους. Την περασμένη εβδομάδα, πυρπόλησαν χιλιάδες χειρόγραφα της περίφημης Οθωμανικής Βιβλιοθήκης, κατά το πρότυπο των ναζί, σε κεντρική πλατεία, ενώπιον πλήθους. Σπάνια κειμήλια της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, πολλά από τα οποία είχαν καταχωριστεί στον κατάλογο σπάνιων έργων της UNESCO έγιναν στάχτη. Στην πυρά έπεσαν και τα επιστημονικά βιβλία της βιβλιοθήκης του περίφημου Πανεπιστημίου της Μοσούλης, εκεί που άκμασαν οι επιστήμες, η αστρονομία και τα μαθηματικά, οι τέχνες και τα γράμματα.
«Οπως ο Μωάμεθ κατέστρεψε με τα ίδια του τα χέρια τα είδωλα, έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε το έργο του» έλεγε ένας τρομοκράτης στο πεντάλεπτο βίντεο που ανάρτησαν στο YouTube οι βάνδαλοι.

Με εντολή του αλ Μπαγκντάντι

Την εντολή για τη βιβλική πολιτιστική καταστροφή έδωσε προσωπικά ο σκοτεινός ηγέτης της στρατιάς του μίσους, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Οι σκοταδιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν περιορίζονται μόνο στην καταστροφή. Λεηλατούν συστηματικά την αρχαία και χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά του Ιράκ και της Συρίας και πωλούν στη μαύρη αγορά τα κλοπιμαία. Εκθεση του ΟΗΕ εκτιμά ότι έχουν κερδίσει πάνω από δύο δισ. δολάρια από το παράνομο εμπόριο πολιτιστικών θησαυρών.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πήρε την περασμένη εβδομάδα απόφαση να απαγορευτεί ολοσχερώς κάθε αγοραπωλησία αρχαιοτήτων και θρησκευτικών κειμηλίων που προέρχονται από τη Συρία και ανανέωσε σχετική απαγόρευση για το Ιράκ.

Την περασμένη εβδομάδα οι εξτρεμιστές πυρπόλησαν χιλιάδες σπάνια χειρόγραφα και κειμήλια της Οθωμανικής Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου της ΜοσούληςΤην περασμένη εβδομάδα οι εξτρεμιστές πυρπόλησαν χιλιάδες σπάνια χειρόγραφα και κειμήλια της Οθωμανικής Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου της Μοσούλης | 
Στη Μοσούλη, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη του Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος έχει επιβάλει τον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, και ήδη οι κάτοικοι ζουν κάτω από ένα πέπλο μεσαιωνικού ζόφου. Η μουσική τέθηκε υπό διωγμόν, οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορούν «ακάλυπτες» ούτε και ασυνόδευτες από συγγενικό τους πρόσωπο, το αλκοόλ και το κάπνισμα απαγορεύτηκαν.
Πριν από λίγες ημέρες, αιχμάλωτοι αναγκάστηκαν με απειλές και βία να δώσουν αίμα για τους τραυματίες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ την περασμένη εβδομάδα απαγορεύτηκε σε όλους πλην των μαχητών να έχουν κινητά τηλέφωνα. Οι φανατικοί φοβούνται ότι οι ντόπιοι θα δώσουν τηλεφωνικά πληροφορίες στον κυβερνητικό στρατό. Πριν από τρεις ημέρες, έκοψαν για λόγους παραδειγματισμού τα χέρια σε δύο γυναίκες που αψήφησαν τη διαταγή τους και μίλαγαν σε κινητό τηλέφωνο.
Τώρα, η ώρα της κρίσης φτάνει, με τον ιρακινό στρατό να σχεδιάζει την εαρινή επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης και τους εξτρεμιστές σουνίτες να επιδίδονται σε κρεσέντο βαρβαρότητας. Τα χειρότερα, ίσως, δεν τα έχουμε δει ακόμα.
http://www.efsyn.gr/arthro/vivliki-politistiki-katastrofi-vinteo

Η γραφειοκρατία «πετά» 30χρονο στον Καιάδα!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια τραβιέται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από επιτροπή σε επιτροπή ο 30χρονος Δημήτρης Ζαγαρέλος από τη Βάρδα, που σε ηλικία 16 ετών έμεινε ανάπηρος από το δεξί του χέρι μετά από εργατικό ατύχημα. Με μοναδικό εφόδιο μια αναπηρική σύνταξη, ο 30χρονος όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε στιγμή να ονειρεύεται ότι θα έρθει η μέρα που θα ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι του και μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε μια σειρά λεπτών και πολύωρων χειρουργικών επεμβάσεων. Τα όνειρά του όμως «γκρεμίστηκαν» όταν την 1η Αυγούστου του 2012 διεκόπη η χορήγηση της σύνταξής του, καθώς η δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ αν και του αναγνώρισε ποσοστό αναπηρίας 67% δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα της σύνταξης! Άνεργος πλέον, χωρίς χρήματα και με ελάχιστες γραμματικές γνώσεις, καθώς βγήκε στη βιοπάλη από πολύ μικρός, ο 30χρονος Δημήτρης Ζαγαρέλος από εκεί που ονειρευόταν να γίνει καλά, αγωνίζεται πλέον κάθε μέρα… για να επιβιώσει!    

 
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Δημήτρης Ζαγαρέλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 2000 έπαθα ένα εργατικό ατύχημα και έτρεχα στα νοσοκομεία. Έχω κάνει κοντά 10 χειρουργεία, από 12 – 13 ώρες το καθένα, στα Γιάννενα, στο ΚΑΤ, στο Ρίο, παντού. Μόλις ξεμπερδέψαμε από αυτά τα χειρουργεία πήγα και έφτιαξα τα χαρτιά μου για σύνταξη. Ξεκίνησα και την έπαιρνα κανονικά γύρω στα 8-9 χρόνια. Με έκοβαν, ξαναπέρναγα επιτροπή και μου την ξαναέδιναν. Αυτό έγινε 4 φορές. Τώρα, μου έβγαλαν μεν ποσοστό αναπηρίας 67% αλλά μου έκοψαν τη σύνταξη γιατί, όπως γράφει το χαρτί, έπαθα το ατύχημα πριν τα 21 μου χρόνια όταν με είχε ασφαλίσει η μητέρα μου στο δικό της βιβλιάριο και ότι δεν είμαι ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία».

«Δεν θέλω να γίνομαι βάρος σε κανέναν» 
Εν μία νυκτί ο 30χρονος είδε τη ζωή του να ανατρέπεται και τα όνειρά του να γκρεμίζονται. Το μέλημά του πλέον δεν είναι να συνεχίσει τα χειρουργεία για να αποκατασταθεί η λειτουργία του χεριού του, αλλά το πώς θα επιβιώσει. Άνεργος, χωρίς χρήματα στην τσέπη και με το ένα του χέρι «νεκρό».
«Δεν μπορώ να κάνω άλλα χειρουργεία γιατί δεν έχω χρήματα. Και το χειρότερο είναι ότι μαζί με τη σύνταξη, έχασα και την ασφάλειά μου. Τώρα είμαι ανασφάλιστος» είπε στην εφ. «Πατρίς» οΔημήτρης Ζαγαρέλος και συνέχισε: «Ζω μαζί με τη μητέρα μου, αυτή έχει φορτωθεί πλέον όλα μου τα έξοδα, καλύπτει τις ανάγκες μου. Η σύνταξη που έπαιρνα δεν ήταν απλά ένα βοήθημα για μένα, ζούσα με αυτά τα χρήματα και έκανα όνειρα για το μέλλον. Δεν θέλω να γίνομαι βάρος σε κανέναν. Με τα χρήματα της σύνταξης μπορούσα και το φαγητό μου να εξασφαλίσω και να καλύψω κάποια έξοδά μου. Η διακοπή της σύνταξης με κατέστρεψε, μου τίναξε τη ζωή στον αέρα».
Το μόνο που ζητά ο 30χρονος είναι να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή του για να μπορέσει να προχωρήσει με τις θεραπείες και τα επανορθωτικά χειρουργεία προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του χεριού του. Σε αντίθετη περίπτωση ο 30χρονος είναι καταδικασμένος να ζήσει μια ζωή ανάπηρος, άνεργος και άπορος… Και είναι μόλις 30 ετών!

Στάθης Πουλιάσης
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/i-grafeiokratia-peta-30hrono-ston-kaiada