Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

5+1 ανεξιχνίαστοι φόνοι (;) και θεωρίες συνομωσίας

του Γιώργου Φλώκα


Κάθε χρόνο, χιλιάδες δολοφονίες ανά τον κόσμο παραμένουν ανεξιχνίαστες. Ωστόσο, κάποιες από αυτές, λόγω του «ειδικού βάρους» του θύματος, εξακολουθούν να απασχολούν τους πιο δύσπιστους από εμάς για χρόνια ή ακόμη και για… αιώνες. Πρόσφατα, οι επιστήμονες κατέθεσαν νέα στοιχεία για τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η σχετική όμως επιστημονική αξία των ευρημάτων του 4ου π.χ. αιώνα αφήνει το περιθώριο για ποικίλες ερμηνείες του θανάτου του μεγάλου Έλληνα, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και σε περιπτώσεις άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων του παρελθόντος, για το θάνατο των οποίων τα στοιχεία μας περιορίζονται σε μαρτυρίες και ημερολόγια. Εκμεταλλευόμαστε τα «κενά» της ιστορίας και βουτάμε στις εναλλακτικές- ή αν προτιμάτε, στις πιο «γαργαλιστικές» θεωρίες για 5+1 θανάτους. Όσκαρ Ρομέρο Εμβληματική φιγούρα του Ελ Σαλβαδόρ, ο Όσκαρ Ρομέρο διετέλεσε αρχιεπίσκοπος στη χώρα της Λατινικής Αμερικής επί 20 και πλέον χρόνια πριν τη δολοφονία του.   Ενώ η χώρα μαστιζόταν από τον εμφύλιο, η «μάχη» του ρωμαιοκαθολικού ιερωμένου κατά του πολέμου και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεωρείται ότι τον «στοχοποίησε» ενώ οι ομιλίες του κατά της αμερικανικής στήριξης στην τότε κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ και το κάλεσμα στους στρατιώτες να αψηφήσουν τις άνωθεν εντολές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτέλεσαν την «ταφόπλακα». Στις 24 Μαρτίου του 1980 ο Όσκαρ Ρομέρο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τοπική γιορτή, ενώ τα σενάρια για τον θάνατό του κάνουν λόγο για μέλη κυβερνητικής «μονάδας θανάτου», φυσικά με …αμερικανική στήριξη. Ούλοφ Πάλμε Ο Πάλμε διετέλεσε Πρωθυπουργός της Σουηδίας από το 1982 έως το 1986. Έκανε ουκ ολίγους εχθρούς λόγω της καθοριστικής συμβολής του στην απομάκρυνση όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων από τη χώρα μετά το πυρηνικό ατύχημα στο νησί Three Mile των ΗΠΑ, που είχε έντονο αρνητικό αντίκτυπο στη χώρα του. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε πεζός σε κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης το 1986, επιστρέφοντας με τη γυναίκα του από ξαφνική βόλτα στο σινεμά -χωρίς σωματοφύλακες- ενώ το κίνητρο και η ταυτότητα του δολοφόνου παραμένει μέχρι και σήμερα μυστήριο.   Το 1988, η γυναίκα του Πάλμε, Λισμπέτ, αναγνώρισε ως ένοχο τον Christer Pettersson, ο οποίος αθωώθηκε μετά από έφεση στο Εφετείο της Σουηδίας, και απεβίωσε το 2004. Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ της Σουηδικής τηλεόρασης του 2006, συνεργάτες του Petterson ομολόγησαν το ρόλο του στη δολοφονία του Πάλμε, εξηγώντας ότι επρόκειτο περί… λάθους! Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, του είχε ανατεθεί η δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών που περπατούσε συχνά τις νύχτες στο συγκεκριμένο δρόμο με… παρόμοιο ντύσιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/189850/51-anexihniastoi-fonoi-kai-theories-synomosias.html
Πηγή: www.in2life.gr

ΚΑΘ' ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ Γυναίκα έδειρε επιβάτη του ΚΤΕΛ που έβριζε τις Ελληνίδες Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν μέσα σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Πρέβεζα, με γυναίκα να επιτίθεται σε άλλο επιβάτη που «στόλισε» με διάφορα κοσμητικά επίθετα τις γυναίκες και δη τις Ελληνίδες.

Την ώρα του συμβάντος που έγινε κοντά στο Αγρίνιο, μέσα στο λεωφορείο βρισκόντουσαν εκτός του οδηγού περίπου 25 άτομα, όπως αναφέρει το τοπικό Pamepreveza.

Ενας 60χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο και σταδιακά η συζήτηση που είχε κλιμακώθηκε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να τον ακούνε όλοι οι άτυχοι παριστάμενοι.

Οταν ο άνδρας έκλεισε εξοργισμένος το τηλέφωνο, συνέχισε να μονολογεί φωνάζοντας με άκρως προσβλητικό τρόπο: «Γ.......οι Έλληνες ... καλά σας κάνουν οι Γερμανοί ... οι γυναίκες είναι π...ς φέρεται να φώναζε μεταξύ άλλων επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τις ύβρεις.

Μία νεαρή επιβάτης αποφάσιζε να ζητήσει από τον άνδρα να σταματήσει με ευγενικό τρόπο, για να εισπράξει την απάντηση: «άι στο διάολο και εσύ μωρή… κότα…».

Αυτή ήταν και η στιγμή που προκάλεσε την έκρηξη άλλης γυναίκας που καθόταν κοντά στην πηγή των ύβρεων. Οπως γράφει χαρακτηριστικά το τοπικό site, σηκώθηκε από τη θέση της και χωρίς να πει τίποτε «του αστράφτει ένα κατακέφαλο, που του έφυγαν τα γυαλιά που φορούσε»! «Σε ακούμε τόση ώρα, έβρισες την κοπέλα, βρίζεις τις γυναίκες, είπες αυτά που είπες για τους Έλληνες, βρίζεις εθνικότητες ... ζήτα αμέσως συγνώμη εδώ μπροστά σε όλους αλλιώς θα φας και άλλες!», τον απείλησε ευθέως.

Ο οδηγός του λεωφορείου βλέποντας ότι το όχημα κινδύνευε να γίνει αρένα, σταμάτησε και προσπάθησε να λειτουργήσει ο ίδιος πυροσβεστικά, αλλά η γυναίκα ήταν ανένδοτη: «Ή τον συμμορφώνεις ή τον ταράζω στο ξύλο ... Θα φάει της χρονιάς του. Μέχρι να φτάσουμε στην Πρέβεζα, θα τον βαράω και θα καλέσω και την αστυνομία» φέρεται να απειλούσε σε έξαλλη κατάσταση.

Τελικά, οι προτροπές του οδηγού στη γυναίκα για επιστροφή στην... ευπρέπεια και τα χτυπήματα που δέχθηκε ο άνδρας φαίνεται ότι βόηθησαν να αποκλιμακωθεί η κατάσταση. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε και συγγνώμη από τους παριστάμενους και την γυναίκα που προσέβαλε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64146057

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας: Να εξειδικευτούν οι μεταρρυθμίσεις, να προχωρήσουμε γρήγορα Ενδελεχή ενημέρωση για το τι έχει γίνει από το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης, με έμφαση τα θέματα της διαπραγμάτευσης, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγέ

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και το κλίμα που είχε να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, τις συμμαχίες που διαμορφώθηκαν και τις συγκρούσεις που υπήρξαν, πως προχώρησαν τα πράγματα από Eurogroup σε Eurogroup και πως κατάφερε η κυβέρνηση να έχει μια πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση.
Συμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης αυτό το διάστημα, τα οποία, όπως είπε, είναι τα εξής:
* Διαχωρισμός δανειακής σύμβασης από μνημόνιο
* απεμπλοκή από μνημόνια, ως πλαίσιο πολιτικής λιτότητας
* ενδιάμεση συμφωνία, η οποία δίνει ανάσα στον ελληνικό λαό
* αποφυγή ενός σχεδίου που στόχευε στην οικονομική και δημοσιονομική ασφυξία και ουσιαστικά στόχευε σε "αριστερή παρένθεση" της κυβέρνησης
* το τέλος των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων
* η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup
Σε ότι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που στάλθηκε στους εταίρους μας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, με μια σειρά από στόχους της νέας κυβέρνησης που "πατάνε" στο σχέδιο της Θεσσαλονίκης. Επισήμανε, ακόμη, ότι έχει γίνει ένα βήμα, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η κυβέρνηση κρίνεται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να εξειδικεύσει τις μεταρρυθμίσεις και να "χτίσει" αξιοπιστία στη βάση της υλοποίησης αυτών των μεταρρυθμίσεων, αλλά και αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους για το "ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες τομές σε ακανθώδη ζητήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64146086

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Σκληρή πολιτική κόντρα στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή Κοινοβουλευτική... πρεμιέρα με εμπλοκή, αντιπαραθέσεις, διακοπές και μαραθώνιες διαβουλεύσεις.

Η πρώτη σφοδρή πολιτική κόντρα μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και των κ. Ευ. Βενιζέλου, Κυρ. Μητσοτάκη και Ευ. Μεϊμαράκη εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στο Κοινοβούλιο, με επίκεντρο τη μη χορήγηση άδειας από τον εισαγγελέα ώστε να παραβρεθούν στην Ολομέλεια οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να συμμετέχουν στην ψηφοφορία επί του αιτήματος άρσης ασυλίας του «γαλάζιου» βουλευτή Αδ. Γεωργιάδη.
Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως με την εισαγγελική απόφαση -χωρίς μάλιστα να αιτιολογείται- αλλοιώνεται η σύνθεση του Κοινοβουλίου, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκαναν λόγο για καταστρατήγηση του Συντάγματος και ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Oλα ξεκίνησαν όταν πριν από την έναρξη της διαδικασίας άρσης της ασυλίας, η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε την αναβολή της συζήτησης -για σήμερα το απόγευμα- με το σκεπτικό πως ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έδωσε άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές, προκειμένου να παραβρεθούν και να ψηφίσουν, χωρίς να αιτιολογήσει επαρκώς την απόφασή του.
Το να τεθεί το θέμα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, συμφωνήθηκε με τους αντιπροέδρους του Σώματος, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Κακλαμάνης της ΝΔ. Αμεση ήταν η αντίδραση του Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί χθες η διαδικασία αφού, όπως είπε, με την ενδεχόμενη αναβολή παρατείνεται η κατασυκοφάντησή του από τον άνθρωπο που τον μήνυσε. Ωστόσο στη συνέχεια τα πολιτικά αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα η συζήτηση να εξελιχθεί σε μεγάλης έκτασης κόντρα, που εντέλει οδήγησε στη συζήτηση της άρσης ασυλίας και στην ψηφοφορία, η οποία τελικώς και με συντριπτική πλειοψηφία δεν ήρθη.
Σε παρέμβασή του ο προκάτοχος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Ευ. Μεϊμαράκης, υποστήριξε δηκτικά: «Αποδεχθήκατε και την τρόικα και το μνημόνιο, όμως δεν θα επιβάλλετε και τον δικό σας τρόπο λειτουργίας της Βουλής, αν είναι έτσι κλείστε και το Κοινοβούλιο». «Διαπράξατε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Πότε θα φέρετε το τρίτο μνημόνιο προς ψήφιση;», είπε επίσης δηκτικά ο Ευ. Βενιζέλος, με την κ. Κωνσταντοπούλου να απαντά: «Μην αγωνιάτε, αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνιο». Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «με τη λογική της προέδρου δεν θα μπορεί αύριο να λειτουργήσει η Βουλή, δεν θα μπορούν να εκλεγούν τα προεδρεία των επιτροπών», σημειώνοντας ότι «ανοίγεται μία Κερκόπορτα». Η πρόεδρος της Βουλής αντέτεινε πως «δεν μπορεί να αλλοιώνεται χωρίς ιδιαίτερο λόγο η σύνθεση της Βουλής και για να έρθει το θέμα στο Σώμα συνηγόρησαν όλες οι πλευρές της Βουλής διά των εκπροσώπων τους».
Διακοπή
Η συνεδρίαση διακόπηκε για δέκα λεπτά, με τις αντεγκλήσεις να συνεχίζονται και στο δεύτερο μέρος της. Ο κ. Βενιζέλος έλαβε τον λόγο, λέγοντας πως η πρόταση της προέδρου «είναι κραυγαλέα αντιθεσμική και αντισυνταγματική και παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών». Της καταλόγισε μάλιστα ότι επιχειρεί «να υπαγορεύσει την πολιτική της βούληση στον αρμόδιο εισαγγελέα». Την κάλεσε δε να ανακαλέσει όσα είπε και «να αρθεί στο ύψος της έδρας της». Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης υπογράμμισε ότι «το θέμα προσλαμβάνει διαστάσεις που δεν ήσαν στην πρόθεση της προέδρου», επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν ζητάει να παραβιαστεί η ισορροπία της διάκρισης των εξουσιών». «Στη Δημοκρατία η διαδικασία δεν είναι τύπος, αλλά ουσία», είπε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και μίλησε για «θλιβερή και δύσκολη στιγμή για τη Βουλή των Ελλήνων».
Γιώργος Πίκουλαςhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64145863

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Σε βαθιά και αχαρτογράφητα νερά η κυβέρνηση το επόμενο 4μηνο

Μορατόριουμ 4 μηνών, χωρίς υφεσιακά μέτρα, είναι το κέρδος της συμφωνίας που επετεύχθη, σχολιάζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση τους επόμενους 4 μήνες θα είναι σε αχαρτογράφητα νερά. Στην κυβερνητική επιτροπή σήμερα ο ΕΝΦΙΑ
To «πράσινο φως» επί του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασε η Ελλάδα, έδωσε χθες και επισήμως -με ανακοίνωση- το Eurogroup, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

"Η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που τη συνοδεύει, συνιστούν σημείο καμπής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη", σύμφωνα με σχόλιο κυβερνητικών κύκλων με το οποίο συνοψίζουν τις τελευταίες εξελίξεις.
Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι σε μία διαπραγμάτευση, η μία πλευρά δεν μπορεί να επιβάλλει το 100% των θέσεών της, ενώ τονίζει ότι κατά το επόμενο τετράμηνο, η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσει τις θέσεις της.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει από την αρχή την πλειονότητα των εξαγγελιών της, οι οποίες ανοίγουν θέματα αλλαγής των συντελεστών ΦΠΑ, κατάργησης φοροαπαλλαγών, «φρένου» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλαγές στο ασφαλιστικό, παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις, προώθησης αποκρατικοποιήσεων και γενικότερα εφαρμογής μέτρων που υπήρχαν στο Μνημόνιο.
"Για τους επόμενους 4 μήνες θα είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά", δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος υποστήριξε ότι το κείμενο που συμφωνήθηκε μεταξύ Αθήνας και θεσμών "επιδέχεται ερμηνείες, χωρίς να μας επιβάλλει αυτό που μας επέβαλλε το προηγούμενο μνημονιακό πακέτο". Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα 4μηνο μορατόριουμ, κατά το οποίο "εμείς δεν θα κάνουμε μονομερείς κινήσεις" και εκείνοι "δεν θα μας επιβάλουν υφεσιακά μέτρα". Και πρόσθεσε ότι επιτεύχθηκε ο διαχωρισμός δανειακής σύμβασης και Μνημονίου και επί της ουσίας "για τους επόμενους τέσσερις μήνες ακυρώθηκαν το email Χαρδούβελη, η μείωση των συντάξεων και η αύξηση του ΦΠΑ".
Μάλιστα, ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης συμφώνησε με τους ομολόγους του από την Ευρωζώνη στο χθεσινό Eurogroup ότι έγινε η "αρχή μιας νέας διαδικασίας". Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει μέχρι τον Απρίλιο, σημείωσε ο ίδιος παράγοντας, καθώς, όπως επισήμανε, "δεν υπάρχει πεπατημένη. Μαζί (σ.σ. με τους θεσμούς) θα φτιάξουμε τη διαδρομή. Ελπίζω να πάει καλά, αλλά δεν υπάρχει τέτοια εγγύηση σήμερα".
Μάλιστα, σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μία σειρά μέτρων, από το ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι όλα θα επανεξεταστούν τόσο ως προς τον χρόνο εφαρμογής τους, όσο και ως προς το περιεχόμενό τους, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ των εξαγγελιών και των δεσμεύσεων προς τους εταίρους.
Στην κυβερνητική επιτροπή ο ΕΝΦΙΑ
Για τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ότι θα συζητηθεί σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή, επισημαίνοντας ότι «δεν θέλω να επιβληθεί ξανά ο ΕΝΦΙΑ». Είναι ένας άδικος φόρος και πρέπει να αλλάξει με «έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο». Ομως, έχει δημοσιονομικό αντίκτυπο και οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να «είναι αντίθετες με αυτό που θέλουν οι εταίροι». Στο ίδιο πλαίσιο θα επανεξεταστεί και η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.
Για τον ΦΠΑ, από το ΥΠΟΙΚ ανέφεραν πως «περιορίζουμε τις απαλλαγές και ακυρώνουμε μη λελογισμένες μειώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι εξομοιώνουμε τον ΦΠΑ», ενώ για τα «κόκκινα» δάνεια στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση. Οπως δήλωσε, όμως, κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, οι εταίροι έχουν κάποιες πολύ καλές ιδέες επί του θέματος και η όποια ρύθμιση δεν θα πρέπει να δημιουργήσει ανησυχία εκτός Ελλάδας.
Πάντως, η επαναπρόσληψη καθαριστριών και άλλων απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων θα προχωρήσει, όπως έχει εξαγγελθεί.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου ανέφερε χθες ότι τα όσα έβαλε η κυβέρνηση στη λίστα των μεταρρυθμίσεων καλύπτουν και τις απόψεις κάποιων αντιπολιτευόμενων κοινοβουλευτικών ομάδων, οι οποίες μάλιστα είχαν καταθέσει και προτάσεις. Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία, από το ΥΠΟΙΚ ανέφεραν χθες ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε εντολή να διαπραγματευθεί με στόχο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και όχι τη ρήξη.
Και συμπλήρωναν πως "είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εντός των πλαισίων της Ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έξοδο από τους ευρωζωνικούς θεσμούς. Δεν θα πρέπει να κάνουμε κουτοπονηριές ότι θα ζητήσουμε εκτός βοήθεια». Επίσης, απαντώντας στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ που στις ανακοινώσεις τους έκαναν λόγο για «Μνημόνιο», από το ΥΠΟΙΚ ξεκαθάριζαν ότι «απαιτήσαμε στα κείμενα που υπογράφουμε εμείς να μην υπάρχει ο όρος αυτός".
Πέραν αυτών, η επιτήρηση από τους θεσμούς θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι δεν θα ξαναέρθει η τρόικα στην Αθήνα.

Θα τριτώσει το Μνημόνιο; Το Βερολίνο εκτιμά νέο πακέτο 20 δισ. ευρώ το καλοκαίρι στην Αθήνα

Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το καλοκαίρι τρίτο πακέτο βοήθειας. Τι δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας και ποιο το σχόλιο του Β. Σόιμπλε
Μπορεί χθες το Eurogroup να έδωσε το πράσινο φως επί του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Ελλάδα, ωστόσο ο σημερινός Τύπος της Γερμανίας μεταδίδει πως όπως προέκυψε από χθεσινοβραδινή κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, η Ελλάδα θα χρειαστεί από τον Ιούλιο νέα βοήθεια ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Μέγκα, και όπως μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος, η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας. "Είναι ξεκάθαρο ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πακέτο", αναφέρει ανωνύμως κυβερνητικό στέλεχος.
Μάλιστα, ο Β. Σόιμπλε ρωτήθηκε γι' αυτό και απάντησε "ποτέ μην λες ποτέ". Στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο γερμανός υπ. Οικονομικών προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του να πουν «ναι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας, σύμφωνα με συμμετέχοντες, ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή. Η ίδια η Άγκελα Μέρκελ παρενέβη χθες ελάχιστα στη συζήτηση, σύμφωνα με συμμετέχοντες. Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι η Αθήνα αρχίζει να αποδέχεται την πραγματικότητα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Όπως αναφέρει και η Deutsche Welle, σε αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής Rheinische Post, κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 20 δισ ευρώ.
"Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 20 δισ. ευρώ. Με την παράταση η Ελλάδα κέρδισε λίγο χρόνο, η Αθήνα όμως χρειάζεται από τον Ιούλιο πολύ περισσότερα χρήματα. Ένα είναι σίγουρο, οι διαπραγματεύσεις θα είναι πάρα πολύ δύσκολες", αναφέρει χαρακτηριστικά και η εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα που επικαλούνται οικονομικά ινστιτούτα, η Ελλάδα έχει χρηματοδοτικό κενό 30-40 δισ. και άρα σίγουρα το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα.
60 πιθανά "όχι" στην CDU / CSU
Η  γερμανική βουλή (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.
Παρά τις όποιες επιφυλάξεις και ενστάσεις που εκφράζονται, το «ναι» της γερμανικής βουλής στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Ωστόσο όπως φάνηκε από τα χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), δεν αποκλείεται να υπάρξουν έως και 60 «όχι» από βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης. Όπως αναφέρει η Rheinische Post πρόκειται κυρίως για νέους βουλευτές αλλά και βουλευτές από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών που εδώ και μέρες εκφράζουν επιφυλάξεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος. Σε έκτακτη συνεδρίαση της CSU ο Β. Σόιμπλε θα ενημερώσει σήμερα Τετάρτη διεξοδικά τους βουλευτές για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα ενώ αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Κ.Ο. της CDU / CSU δοκιμαστική ψηφοφορία.
Στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν αποκλείεται για πρώτη φορά βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς που ανέκαθεν ψήφιζαν κατά των πακέτων διάσωσης λόγω των μέτρων λιτότητας που τα συνόδευαν, να ψηφίσουν αυτή τη φορά υπέρ, με βασικό επιχείρημα ότι λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.
πηγή φωτογραφίας: sooc

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη Παπακωνσταντίνου με τον πρώην υπουργό να δηλώνει αθώος. Διαβάστε το ρεπορτάζ του News247
Από το υπόγειο γκαράζ του Αρείου Πάγου προσήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας του ανώτατου δικαστηρίου, ο πρώην υπουργος Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παρούσα στο ακροατήριο είναι και η σύζυγος του κατηγορούμενου υπουργού για απόπειρα απιστίας κατά του Δημοσιου και της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος.
Όρθιος στο βήμα ο Γ. Παπακωνσταντίνου ακούει την απαγγελία των σε βάρος του κατηγοριών για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Χωρίς να δείξει κάποιο συναίσθημα, έλαβε γνώση του κατηγορητηρίου.
Την ενόχλησή του για τους φωτογράφους που περίμεναν για μία εικόνα του, εξέθεσε μόνο μέσω των συνηγόρων του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου Β. Δημακόπουλο, Τ. Βασιλακόπουλο και Παν. Κουρελέα:
"Η υπεράσπιση παρακαλεί να μην φωτογραφηθεί ο κ. Παπακωσνταντίνου. Είναι παρών στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και θα εισέλθει στο ακροατήριο, αλλά δεν επιθυμεί να φωτογραφηθεί"
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διευκρίνισε ωστόσο ότι η φωτογράφηση επιτρέπεται:



"Είναι γνωστό στους κυρίους δημοσιογράφους ότι απαγορεύεται η μαγνητοσκόπηση και η τηλεοπτική μετάδοση της δίκης. Η φωτογράφηση όμως, δεν απαγορεύεται. Αν κανείς είναι πρόσωπο της επικαιρότητας είναι λογικό, αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψή του. Να τονίσουμε ότι δεν απαγορεύεται ούτε η ηχογράφηση, αλλά η μετάδοση των γενομένων εγγραφών".
Στη συνέχεια ο πρόεδρος ζήτησε από τον κατηγορούμενο να τοποθετηθεί μονολεκτικά για την κατηγορία.
"Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες" υποστήριξε ο πρώην υπουργός με τον πρόεδρο να του λέει: "Καθίστε και να αισθάνεστε άνετα".
Ολοκληρώνεται ο φορολογικός έλεγχος στους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου
Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημ. Μασίνης, τώρα ολοκληρώνεται ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των 4 συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ.



Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν "από μέρα σε μέρα", με τον πρόεδρο της έδρας, Νικ. Πάσσο, να σχολιάζει εύλογα: "Φανταστείτε να περιμέναμε και τον έλεγχο των 2.062 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ. Με το χέρι ψάχνετε; όχι με υπολογιστή;".



"Δεν υπάρχει και τόσο εξειδικευμένο προσωπικό" απάντησε αγχωμένα ο μάρτυρας.



Καταθέτοντας γύρω από τα ευρήματα του ΣΔΟΕ σχετικά με τους συγγενείς του πρώην υπουργού, ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι "έχει μεγάλο τρακ".



Πρόεδρος: Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα, παρά μόνο οι παρανομούντες.



Εισαγγελέας: Θα τους ελέγχατε ποτέ αν δεν είχε γίνει αυτός ο μεγάλος θόρυβος;



Μάρτυρας: Μόνο εάν είχαν τα τεκμήρια για μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά δεν ξέρω πότε γιατί έχουμε μεγάλο φόρτο... Πρώτα ελέγχουμε στη λίστα. Εμένα μου στέλνει το υπουργείο τα ονόματα και μέσα σε αυτά δεν ήταν τα ονόματα.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/papakwnstantinoy-eimai-athwos-kurie-proedre-arnoumai-kathgorhmatika-oles-tis-kathgories.3325099.html

Δίκη Παπακωνσταντίνου. Πρόεδρος: Κυρία μάρτυρα, ξέρετε περισσότερα απ' όσα λέτε

Σε στενό μαρκάρισμα της Διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Χρυσή Χατζή, τον άνθρωπο που πρώτη παρέλαβε το φάκελο με το αρχικό cd με τη λίστα Λαγκάρντ, προχώρησε ο πρόεδρος του Ειδικούς Δικαστηρίου, Νικ. Πάσσος
"Ξέρετε πολλά περισσότερα από αυτά που λέτε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός, καθώς η μάρτυρας  Χρύσα Χατζή (διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου) δεν κατέθεσε πότε παρέλαβε για πρώτη φορά τον περιβόητο φάκελο από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, υποστηρίζοντας πως δεν θυμάται.
"Δεν θυμάμαι την ημερομηνία, αλλά ήταν αρχές Οκτωβρίου του 2010." είπε η μάρτυρας, προσθέτοντας πως "ο υπουργός μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι περίμενε έναν εμπιστευτικό φάκελο από την πρεσβεία μας στην Γαλλία, και ότι ήθελε να παραδοθεί στα χέρια μου".
Υπόθεση "πολιτικού θρίλερ"
Όπως κατέθεσε η Χρυσή  Χατζή, ο φάκελος ήταν αλληλογραφίας μεγάλου μεγέθους και είχε την ένδειξη εμπιστευτικό με το όνομα του κ. Παπακωνσταντίνου για να παραδοθεί σε εκείνον. "Ο φάκελος δεν θα πρωτοκολλήθηκε. Ειχα εντολή να τον παραδώσω στα χέρια του υπουργού, χωρίς καν να τον ανοίξω. Οταν επέστρεψε ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι είναι στοιχεία που περιμένω για λογαριασμούς στο εξωτερικό. Δεν μου είπε αν είναι έγγραφα ή cd ή κάτι άλλο".
Πρόεδρος: Την περαιτέρω τύχη του φακέλου τη μάθατε; Επειδή ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον έδωσε σε υπάλληλο αλλά δεν θυμάται σε ποιόν. Ποιό ήταν το κοντινότερο πρόσωπο για να το δώσει;
Μάρτυρας: Είχε πολλούς κοντινούς συνεργάτες. Είχε πλήθος συνεργατών και υπαλλήλων. Και τους συνεργάτες του τους είχε επιλέξει ο ίδιος.
Πρόεδρος: Ηταν σύνηθες να λαμβάνει υπουργός έτσι στοιχεία; Συνωμοτικά; Σαν πολιτικό θρίλερ; Ήρθε κάποιος βράδυ να δώσει ένα φάκελο στα χέρια του υπουργού;
Μάρτυρας: Μου ζήτησε ο υπάλληλος να υπογράψω την παραλαβή και κράτησε ο ίδιος την απόδειξη. Αυτήν ήταν η πρακτική.
Πρόεδρος: Πως εξηγείτε ότι δεν πρωτοκολλήθηκε;
Mάρτυρας:  Ο φάκελος αυτός έφερε την ένδειξη εμπιστευτικό. Δεν θυμάμαι τί έγινε και γιατί δεν πρωτοκολλήθηκε...
Πρόεδρος: Ξερετε πολύ περισσότερα από αυτά που λέτε. Ξέρετε πολύ περισσότερα...
Μάρτυρας: Δεν μπορώ να θυμηθώ λεπτομέρειες και ποιά μέρα ήταν. Νομίζω ότι η παραλαβή έγινε αρχές Οκτωβρίου.http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/dikh-papakwnstantinoy-proedros-kyria-martyra-kserete-perissotera-ap-osa-lete.3325715.html

ΒΟΥΛΗ Επιτροπή λογιστικού ελέγχου συγκροτεί η Βουλή

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το αμέσως προσεχές διάστημα η Βουλή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και τη δρομολόγηση έρευνας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο.
Το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Βουλή εξήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της κυπριακής δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου.
Ως προς τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι στόχος είναι η επιτροπή που θα συγκροτηθεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του ελληνικού λαού. Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη αναζήτησης της αλήθειας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, ποιοι και ποιες πολιτικές ευθύνονται για αυτό. Μάλιστα η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον Γιαννάκη Ομήρου, η ελληνική Βουλή να έχει αρωγό στην αναζήτηση της αλήθειας τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως και το ελληνικό κοινοβούλιο θα σταθεί αρωγός από τη δική του πλευρά στην προσπάθειας της κυπριακής Βουλής να αναζητήσει την αλήθεια, για το πώς η Κύπρος έφθασε στο μνημόνιο.
Είχε προηγηθεί η κατηγορηματική δήλωση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι η αρχή της αλληλεγγύης είναι σήμερα μια αρχή περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, είναι ζωτικής και βασικής σημασίας δεδομένου ότι «η λαίλαπα, η γάγγραινα των μνημονίων έχουν τρώσει τον πυρήνα της δημοκρατίας» και τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες «μνημονιακών εκβιασμών που ουδεμία σχέση έχουν με τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, που είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας».
Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ταυτόχρονα την ανάγκη τα κοινοβούλια της Ευρώπης να υψώσουν σημαία και φωνή λαϊκής κυριαρχίας και να αντισταθούν σε σχέδια που εκτροχιάζουν τις προσπάθειες ευημερίας των λαών της Ευρώπης. Η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε επίσης την αταλάντευτη προσήλωση του ελληνικού κοινοβουλίου στην υποστήριξη των θέσεων της κυπριακής δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου υπογράμμισε ότι το Κυπριακό ζήτημα εξακολουθεί και παραμένει η μεγάλη πληγή του Ελληνισμού, σημειώνοντας μάλιστα ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια νέα φάση που η τουρκική αδιαλλαξία οξύνεται, το ίδιο και η τουρκική προκλητικότητα με τη θαλάσσια εισβολή της στην κυπριακή ΑΟΖ. Θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία γιατί είναι αδιανόητο να παραβιάζεται μια σύμβαση που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου και υπάρχουν απλώς λεκτικές καταδίκες, ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου ο οποίος συμφώνησε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας που σχετίζεται και με τη λειτουργία των κοινοβουλίων όταν επιχειρείται από εξωθεσμικά κέντρα η εκβιαστική ψήφιση νομοσχεδίων στο όνομα των μνημονίων που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας.


http://www.efsyn.gr/arthro/epitropi-logistikoy-eleghoy-sygkrotei-i-voyli

Τα κανάλια θα πληρώσουν (επιτέλους)


Ξεχωριστή μνεία υπάρχει στο περιβόητο mail του Γιάνη Βαρουφάκη για τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση δείχνει να μην κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της για τις τηλεοπτικές συχνότητες σκοπεύοντας να προχωρήσει σε άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας, αν και αδρανούς τα τελευταία χρόνια, νομοθεσίας.
Υποσχέθηκε λοιπόν στους... θεσμούς πως, 1ον), θα ρυθμίσει τα έσοδα από τα μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), εξασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων διαγωνισμών) ότι θα καταβάλουν στο κράτος τα αντίτιμα για τιςσυχνότητες που χρησιμοποιούν (δωρεάν έως τώρα, παρακαλώ) και, 2ον), θα απαγορεύσει την συνέχιση λειτουργίας μακροχρόνια ζημιογόνων μέσων ενημέρωσης (χωρίς διαφανή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης).
Δεν τους βλέπω να νιώθουν και πολύ καλά οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Και μην ξεχνάτε πως από την αρχή του 2015 ισχύει και η φορολογία 20% επί τωντηλεοπτικών διαφημίσεων, άλλος ένας φόρος που η προηγούμενη κυβέρνηση έθετε σε αναστολή εδώ και μία πενταετία! Όλα για τους ολιγάρχες της ενημέρωσης.http://www.efsyn.gr/arthro/ta-kanalia-tha-plirosoyn-epiteloys