Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ξέχασε ότι είναι Σοσιαλδημοκράτης ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πιστός στη «σκληρή» γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης ήταν κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Βαρουφάκη και ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να εκλέξει δημοκρατικά μια νέα κυβέρνηση και φυσικά κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να προσδιορίσει εκ νέου την πολιτική της, ειδικά όταν έχει μια καθαρή εκλογική εντολή. Ενα όμως πρέπει να είναι σαφές: οι συνέπειες, ειδικά οι οικονομικές συνέπειες ενός επαναπροσδιορισμού της ελληνικής πολιτικής, δεν μπορούν να μεταφέρονται σε άλλες χώρες και να πληρώνονται εκεί από τους φορολογούμενους», δήλωσε ο Γκάμπριελ, κάνοντας λόγο για «θέση αρχής» της γερμανικής κυβέρνησης.
Ζήτησε δε την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από την Αθήνα. Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι «μια κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, πολύ σύντομα, το οποίο θα καταστήσει την ελληνική οικονομία βιώσιμη, σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται».
Ο κ. Γκάμπριελ αναγνώρισε ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται πλέον την ώς τώρα πορεία ως «μη ανεκτή» και σημείωσε ότι η «Ατζέντα 2010», το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που επέβαλε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του πρώην καγκελάριου Σρέντερ, ήταν «ένα απαλό καλοκαιρινό αεράκι» μπροστά σε αυτό που αναγκάστηκαν να υποστούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα. «Πρέπει όμως να το πούμε καθαρά: το ότι αναγκάστηκαν να τα υποστούν αυτά δεν είναι ευθύνη της Ε.Ε. ή της τρόικας, αλλά των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Ελλάδα - ανεξάρτητα αν ήταν συντηρητικές ή, δυστυχώς, και σοσιαλιστικές. Εφεραν τη χώρα σε τρομακτική κατάσταση, την εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν και το κράτος, λίγο-πολύ, λάφυρο», τόνισε ο Γκάμπριελ.
Πρόσθεσε πάντως ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει τα πάντα «ώστε να παραμείνουμε μαζί στην Ευρώπη, μαζί στην ευρωομάδα».
http://www.efsyn.gr/arthro/xehase-oti-einai-sosialdimokratis

Κρούγκμαν: Να μην γίνει η ΕΚΤ συλλέκτης δανείων της Γερμανίας

«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν εξήγησαν ποτέ στους πολίτες τους τα "μαθηματικά". Επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της ηθικολογίας για την ανευθυνότητα των δανειζομένων», υποστήριξε σε νέο άρθρο του για την Ελλάδα, στην εφημερίδα New York Times, ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η ΕΚΤ θα ανταποκριθεί στον ρόλο της ως προστάτης της ευρωπαϊκής οικονομίας και των ευρωπαϊκών θεσμών και όχι ως συλλέκτης δανείων της Γερμανίας».
Στο άρθρο του με τίτλο «Το παιχνίδι του δειλού» (chicken game), ο Πολ Κρούγκμαν επισήμανε ότι «η Γερμανία ζητά από την Ελλάδα να συνεχίσει την προσπάθεια να αποπληρώσει τα χρέη της πλήρως, επιβάλλοντας υπερβολικά σκληρή λιτότητα. Η απειλή που υπονοείται είναι, ότι αν η Ελλάδα αρνηθεί, η ΕΚΤ θα σταματήσει την υποστήριξη προς τις ελληνικές τράπεζες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα επέφερε τεράστιο κίνδυνο, όχι μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Και το χάος στην Ελλάδα θα τροφοδοτούσε τις ολέθριες πολιτικές δυνάμεις που κερδίζουν έδαφος, καθώς η δεύτερη ευρωπαϊκή ύφεση συνεχίζεται -στο πλαίσιο αυτό ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε χθες στη Χρυσή Αυγή».
Επίσης, ο οικονομολόγος έκανε λόγο για μία «πολύ σοβαρή αντιπαράθεση», που δεν συνιστά μία συνηθισμένη διπλωματία, αλλά «το παιχνίδι του δειλού», αναρωτώμενος που θα καταλήξει η Ευρώπη. 
http://www.efsyn.gr/arthro/kroygkman-na-min-ginei-i-ekt-syllektis-daneion-tis-germanias

Σέ παπικό ναό θέλει νά μετατρέψει τόν Ἅγιο Φωκά τῆς Πάτμου ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος

Ἀσφυκτικές πιέσεις ἄσκησε τίς τελευταῖες ἑβδομάδες πρός τόν ἡγούμενο καί τήν ἀδελφότητα τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου ὁ ἀρχιγραμματέας τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τοῦ Πατριαρχείου κατ’ ἐντολή τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου προκειμένου ἡ Ἱερά Μονή νά παραχωρήσει τόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Φωκᾶ, πού βρίσκεται στήν εἴσοδο τοῦ λιμανιοῦ στούς Παπικούς καί δή στούς Οὐνίτες. Τό ζήτημα αὐτό προκάλεσε μεγάλη ἀναταραχή στό νησί. Ὁ ἡγούμενος ἀρχιμανδρίτης Κύριλλος σέ συνεννόηση μέ τήν ἐναπομείνασα ἀδελφότητα ἀρνήθηκε κατηγορηματικά νά συναινέσει στίς πατριαρχικές πιέσεις πού ἀσκήθηκαν προφορικά. Ἀρχικά ζήτησε ἀπό τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο νά ὑποβάλλει τό αἴτημα γραπτῶς, κάτι πού ἐκεῖνο ἀρνήθηκε, πιθανόν γιά νά ἀποφύγει τή γενική λαϊκή κατακραυγή. Ἐν συνέχεια ὅμως ἀναγκάστηκε νά ἀποστείλει ὑπόμνημα, στό ὁποῖο καταγράφει ἐπακριβῶς τούς λόγους τῆς ἄρνησης νά παραδώσει στούς Οὐνίτες τοῦ Βατικανοῦ τήν ὀρθόδοξη ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Φωκᾶ.

http://www.orthodoxia.gr/

Πώς επιδρά στο παιδί, η εγκατάλειψη της μητέρας

Κανείς δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως η μητρική παρουσία στη διαδικασία ανάπτυξης ενός παιδιού είναι, όχι μόνο σημαντική, αλλά και κρίσιμη. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η μητέρα εγκαταλείπει την οικογένειά της; Ποιες είναι οι επιπτώσεις που υφίσταται το παιδί; Μπορεί ο πατέρας να καλύψει αυτό το κενό και αν ναι, πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Είναι γεγονός πως η μητέρα είναι το πρόσωπο αναφοράς για ένα παιδί από τη στιγμή που έρχεται στη ζωή και για πάντα από εκεί και πέρα. Η παρουσία της, σωματική και ψυχική, είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη και την επιβίωσή του. Η μητέρα είναι αυτή που θέτει τον εαυτό της πάντα διαθέσιμο, ψυχικά και σωματικά, στις ανάγκες του παιδιού της, είναι το πρώτο αντικείμενο αγάπης του, είναι το ασφαλές λιμάνι στο οποίο θα καταφύγει ακόμα και στην ενήλικη ζωή του, προκειμένου να βρει παρηγοριά, ανακούφιση και απαντήσεις στα προβλήματα της ζωής. Άρα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η απουσία της αφήνει ένα μεγάλο και συχνά τρομακτικό κενό, που μπορεί να έχει ουσιαστικές συνέπειες στον παιδικό ψυχισμό.
Κατά τη βρεφική ηλικία, ο άνθρωπος έχει ανάγκη τη διαθεσιμότητα της μητέρας του για να νιώθει ασφάλεια. Όταν η μητέρα εξαφανιστεί από κοντά του για οποιονδήποτε λόγο, το παιδί βιώνει έντονα το άγχος του αποχωρισμού, άγχος που το αντιλαμβάνεται ως απειλή ακόμα και προς την ίδια του την επιβίωση. Κάτι τέτοιο, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά από το περιβάλλον του παιδιού, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην μετέπειτα ψυχική του υγεία προκαλώντας ψυχικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα οριακή (μεταιχμιακή) διαταραχή προσωπικότητας ή κατάθλιψη. Όσο το παιδί μεγαλώνει, αντιλαμβάνεται πιο συνειδητά τον ρόλο και τη διαφορετικότητα κάθε γονέα.  Τα παιδιά περνούν την γνωστή φάση του οιδιποδείου, φάση σημαντική για τη σωστή διαμόρφωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Ταυτόχρονα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία βιώνουν αισθήματα παντοδυναμίας. Μια εγκατάλειψη από την μητέρα μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα θυμού, αλλά και ενοχών στο παιδί, αφού το παιδί θα έχει την τάση να κατηγορεί τον εαυτό του για την απουσία της μητέρας του. Όσο τώρα το παιδί θα εισέρχεται στην περίοδο της εφηβείας η εγκατάλειψη θα ενέχει περισσότερη σύγκρουση και θυμό.

Η εφηβεία είναι το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο ο έφηβος ουσιαστικά αναδομεί και διαμορφώνει την ταυτότητά του. Αν η μητέρα αποχωρήσει από την οικογένεια ο έφηβος θα αναστατωθεί πάρα πολύ, θα νιώσει ανασφάλεια, θυμό, ματαίωση και μια απέραντη αίσθηση κενού, τα οποία σε συνδυασμό με την τάση συνεχούς κριτικής και την ανάγκη αυτονόμησης του εφήβου μπορεί να οδηγήσουν σε παραβατική συμπεριφορά ή χρήση ουσιών, όπως αλκοόλ ή ναρκωτικά κ.α. Όλες οι συνέπειες όμως δεν είναι ίδιες και με την ίδια ένταση για κάθε παιδί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από το περιβάλλον, αδιαμφισβήτητο ρόλο παίζει η ιδιοσυγκρασία και το ψυχικό υπόβαθρο κάθε παιδιού. Αυτό διαφοροποιεί το πώς κάθε παιδί αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται την απουσία της μητέρας του, γεγονός που σε συνδυασμό με το οικογενειακό του περιβάλλον επηρεάζει και τις επιπτώσεις που  αυτή θα έχει στην ανάπτυξή του.
Ο ρόλος του πατέρα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος στην αναγκαιότητα του, να βιώσει το παιδί όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα νέα δεδομένα. Ο πατέρας, ο οποίος ξαφνικά μένει μόνος του, έχει πρωτίστως να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τα δικά του συναισθήματα απόγνωσης, θυμού, μελαγχολίας και άγχους για το μέλλον. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατός ούτως ώστε να μην τα μεταφέρει στο παιδί, το οποίο στρέφεται τώρα αποκλειστικά σε αυτόν για να βρει ένα ασφαλές περιβάλλον για να αναπτυχθεί. Είναι πολύ σημαντικό ο γονέας που μένει πίσω, να αναγνωρίζει και να επεξεργάζεται τα συναισθήματά του, ενώ ταυτόχρονα πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον, όπως οι πατρικοί ή μητρικοί γονείς και ειδικά πρόσωπα θηλυκού γένους, όπως οι γιαγιάδες μπορούν να ελαφρύνουν το κενό που αφήνει η μητέρα και να συνδράμουν πρακτικά και ψυχικά στην καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού. Ο πατέρας πρέπει να συζητάει με το παιδί του όσα εκείνο νιώθει, να τα αντέχει, να το στηρίζει και να το παρηγορεί. Ειδικά σε περιπτώσεις που τα παιδιά νιώθουν ενοχές για την μητρική εγκατάλειψη, πρέπει ο πατέρας να τους εξηγεί ότι όσα συμβαίνουν δεν είναι δική τους ευθύνη.
Είναι επίσης πολύ πιθανό ο πατέρας να κλειστεί στον εαυτό του προκειμένου να «πενθήσει» για την εγκατάλειψη που βιώνει και ο ίδιος ή να γίνει πολύ προστατευτικός υπερ-επενδύοντας στο παιδί του, κάτι που επίσης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού. Γι’ αυτό στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, καλό θα ήταν ο πατέρας να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τη δυσκολία που αντιμετωπίζει και να βρει τη δύναμη να μεγαλώσει το παιδί του με όσο το δυνατόν πιο σωστά εφόδια.
Συνοψίζοντας, λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η απουσία της μητέρας αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια, ένα κενό που μπορεί να προκαλέσει βαθιά τραύματα και απειλητικά συναισθήματα στο παιδί. Παρόλα αυτά, πρέπει να κρατάμε στο νου μας ότι αν το παιδί μεγαλώσει σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον με αγάπη και κατανόηση, έχει όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν ενήλικα με υγιή και ώριμη προσωπικότητα.
Ιουλία Κατσαΐτη
ΨυχολόγοςΤηλέφωνο:6973 042957
E-mail:iouliaka@yahoo.gr
http://singleparent.gr/paidi/paidopsixologia/pos-epidra-sto-paidi-i-egkataleipsi-tis-miteras/

Γιόσκα Φίσερ:Η Ελλάδα νεκροθάφτης της γερμανικής λιτότητας

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αντιπροέδρος της γερμανικής κυβέρνησης Γιόσκα Φίσερ αποδομεί τη ρητορική Μέρκελ ότι τα οδυνηρά προγράμματα λιτότητας είναι απαραίτητα για την οικονομική ανάκαμψη. Τι αναφέρει για τους Έλληνες που έκαναν χίλια κομμάτια την οφθαλμαπάτη


«Η Ελλάδα νεκροθάφτης της γερμανικής λιτότητας» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και αντιπροέδρου από το 1998 ως το 2005, Γιόσκα Φίσερ, το οποίο δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας του Βελγίου L' Echo.
«Πρόσφατα, οι πολιτικοί και οι Γερμανοί δημοσιογράφοι διαβεβαίωναν ότι η κρίση του ευρώ είχε παρέλθει. Έλεγαν ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση άντεξαν στην καταιγίδα» αναφέρει ο Γ. Φίσερ αναφέρει στην εισαγωγή του άρθρου και προσθέτει:
«Γνωρίζουμε τώρα ότι επρόκειτο περί λανθασμένης εκτίμησης, μιας ακόμη στην εξελισσόμενη κρίση, που ήδη είχε χαρακτηριστεί από επαναλαμβανόμενες λανθασμένες εκτιμήσεις. Η τελευταία εκτίμηση, όπως και πολλές προηγούμενες, προήλθαν από την τάση που έχουν οι διάφοροι παράγοντες να νομίζουν ότι οι επιθυμίες τους είναι η πραγματικότητα- και, για άλλη μία φορά, η Ελλάδα είναι εκείνη που θρυμμάτισε σε χίλια κομμάτια αυτή την οφθαλμαπάτη.
»Ακόμη και πριν από τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ήταν προφανές ότι η κρίση απειλούσε με επιδείνωση. Τα μέτρα λιτότητας- η πολιτική που υποτίθεται ότι θα αντιμετώπιζε τη μείωση της ζήτησης- απλούστατα δεν λειτούργησαν».
Αναφερόμενος στη συνέχεια στις αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, ο Γερμανός πολιτικός αναφέρει:
«Σε μία οικονομία που συρρικνώνεται, το ποσοστό του δημόσιου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ αυξάνεται αντί να μειώνεται και οι ευρωπαϊκές χώρες που ήταν σε ύφεση, είναι τώρα προ των πυλών της κατάρρευσης της οικονομίας τους, η οποία συνοδεύεται από μαζική ανεργία, ανησυχητικά επίπεδα φτώχειας, ενώ οι ελπίδες μειώνονται ολοένα και περισσότερο.
»Οι προειδοποιήσεις για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις αγνοήθηκαν. Έχοντας ένα βαθύ ταμπού απέναντι στον πληθωρισμό, η Γερμανία της καγκελάριου Μέρκελ ισχυρίζεται πεισματικά ότι τα οδυνηρά προγράμματα λιτότητας είναι απαραίτητα για την οικονομική ανάκαμψη. Η ΕΕ δεν είχε και πολλές άλλες επιλογές από το να ακολουθήσει αυτή την άποψη. Τώρα που οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν παραγκωνίσει την εξαντλημένη και διεφθαρμένη ελίτ της χώρας προς όφελος ενός κόμματος που δεσμεύτηκε να βάλει τέρμα στις πολιτικές λιτότητας, οι επιπτώσεις εκδηλώθηκαν.
»Αλλά αν, από τη μία πλευρά, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο της κρίσης του ευρώ, ο πολιτικός κίνδυνος –μπορεί και υπαρξιακός- τον οποίο αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι πολύ πιο σημαντικός. Η απότομη αποδέσμευση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (BNS) στις 15 Ιανουαρίου, προκάλεσε, χωρίς να θέτει άμεση χρηματοοικονομική απειλή, ένα τεράστιο ψυχολογικό σοκ, ενισχύοντας την απώλεια εμπιστοσύνης».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επιβίωσης του ευρώ, ο Γ. Φισερ σημειώνει:
«Το ευρώ, όπως συνεπάγεται από την απόφαση της BNS, παραμένει εύθραυστο. Και η απόφαση της ΕΚΤ να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μαζικής επαναγοράς τίτλων, για περισσότερο από 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα της Ευρωζώνης, αν και δίκαιη και απαραίτητη, υπονόμευσε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη.
»Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ήταν αναμενόμενο εδώ και ένα χρόνο. Αν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τη νέα ελληνική κυβέρνησή καταλήξουν, θα οδηγήσουν σε ένα συμβιβασμό που θα επιτρέψει στο κάθε μέρος να σώσει τα προσχήματα. Αν δεν βρεθεί καμία συμφωνία, η Ελλάδα θα κάνει στάση πληρωμών.
»Αν και κανείς δεν μπορεί να πει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μιας στάσης πληρωμών της Ελλάδας για το ευρώ, συμπεριλαμβάνει σίγουρα ένα ρίσκο για την επιβίωση του ενιαίου νομίσματος. Και με την ίδια βεβαιότητα, η μεγάλη καταστροφή που θα μπορούσε να γεννηθεί από μία έκρηξη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσει ούτε τη Γερμανία άθικτη.
»Ο συμβιβασμός θα προέλθει από μια ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας, οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν τη Μέρκελ σε δύσκολη θέση σε εσωτερικό επίπεδο (λιγότερο από μία αποτυχία του ευρώ). Αλλά δεδομένης της τεράστιας δημοφιλίας που χαίρει εντός Γερμανίας, και εντός της παράταξής της- υποτιμά τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της-, θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ περισσότερο, αν είχε μόνο περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της».
Η λιτότητα καταρρέει, τονίζει στη συνέχεια ο Γιόσκα Φίσερ αναφέροντας τα εξής:
«Τελικά όμως, ενδέχεται να μην έχει άλλη επιλογή. Δεδομένης της επιρροής των ελληνικών εκλογών στην Ισπανία, στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπου η αντίθεση στα μέτρα λιτότητας είναι έντονη, οι πολιτικές πιέσεις- της δεξιάς όπως και της αριστεράς- στο Γιούρογκρουπ θα αυξάνονται συνεχώς.
»Δεν χρειάζεται να είμαστε προφήτες για να προβλέψουμε ότι το τελευταίο κεφάλαιο της κρίσης του ευρώ θα καταστρέψει τελείως την πολιτική λιτότητας της Γερμανίας- εκτός και αν η Μέρκελ επιθυμεί πραγματικά να λάβει το τεράστιο ρίσκο της αποτυχίας του ευρώ.
»Τίποτα δεν μας αφήνει να το πιστεύουμε. Όποιο και αν είναι το μέρος που θα κάνει το πρώτο βήμα στις επόμενες διαπραγματεύσεις, η τρόικα ή η νέα ελληνική κυβέρνηση, οι εκλογές στην Ελλάδα ερμηνεύονται ως αδιαμφισβήτητη ήττα της Μέρκελ και της στρατηγικής της για τη στήριξη του ευρώ.
»Γνωρίζουμε σήμερα ότι η ταυτόχρονη εφαρμογή μείωσης του χρέους και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θέτει σε κίνδυνο κάθε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, διότι υποβάλλει τους ψηφοφόρους σε υπερβολικά σκληρή δοκιμασία. Και επειδή, χωρίς ανάπτυξη, δεν θα υπάρξουν ούτε οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όσο απαραίτητες και αν είναι.
»Αυτό είναι το μάθημα της Ελλάδας προς την Ευρώπη. Το ζήτημα δεν είναι να ξέρουμε αν η γερμανική κυβέρνηση θα το δεχτεί, αλλά πότε. Θα χρειαστεί μία παρόμοια κατάρρευση των συντηρητικών στην Ισπανία στις επόμενες εκλογές για να συνειδητοποιήσει η Μέρκελ την πραγματικότητα;
»Μόνο η ανάπτυξη θα κρίνει το μέλλον του ευρώ. Μέχρι και η Γερμανία, κύρια οικονομία της ΕΕ, χρειάζεται τεράστιες επενδύσεις στις υποδομές της. Αν η κυβέρνησή της έπαυε να βλέπει στο "μηδέν νέα χρέη" ως δόγμα και επένδυε καλύτερα στον εκσυγχρονισμό των μεταφορών της και των δημοτικών εξοπλισμών, στην ψηφιοποίηση των νοικοκυριών και των εταιρειών, το ευρώ και η Ευρώπη θα λάμβαναν γερή δόση βοήθειας. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι επενδύσεις στη Γερμανία μπορούν να χρηματοδοτούνται με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια. Η συνοχή της Ευρωζώνης και η επιτυχία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εξαρτώνται πλέον από την ικανότητά της να ξεπεράσει το αναπτυξιακό της έλλειμμα. Η κυβέρνηση της Γερμανίας διαθέτει κάποιο δημοσιονομικό περιθώριο για να το πράξει. Το μήνυμα των ελληνικών εκλογών είναι ότι η Μέρκελ πρέπει να επωφεληθεί από αυτό, προτού είναι αργά».
«Η λιτότητα σκοτώνει: απόδειξη η Ελλάδα» αναφέρει στο τέλος του άρθρου του ο Γ. Φίσερ επισημαίνοντας:
«Η λιτότητα που εφαρμόστηκε ως θεραπεία ενάντια στα συμπτώματα του χρέους και του ελλείμματος, είναι πολύ βίαια θεραπεία, με παρενέργειες ιδιαίτερα καταστροφικές για τον λαό που υποβάλλεται σε αυτή.
»Απόδειξη αποτελούν τα στοιχεία από μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες και στην οποία αποδεικνύεται η σχέση ανάμεσα στα ενισχυμένα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2011 στην Ελλάδα και στην αύξησή των αυτοκτονιών στη χώρα. Μία ομάδα ερευνητών μελέτησε τις μηνιαίες στατιστικές των αυτοκτονιών στην Ελλάδα από το 1983 ως το 2012, σε σχέση με την πολιτική λιτότητας από το 2008, με εκείνες της περιόδου ευημερίας των προηγούμενων χρόνων (π.χ. όταν εισήλθε η χώρα στην Ευρωζώνη το 2002 ή κατά την περίοδο οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004).
»Φαίνεται, λοιπόν, ότι η ανακοίνωση, τον Ιούνιο του 2011, από την ελληνική κυβέρνηση, δεύτερου πακέτου μέτρων λιτότητας, που συμπεριλάμβανε μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων και μείωση δαπανών κοινωνικής προστασίας, είχαν την πιο σημαντική επίπτωση στην καμπύλη των αυτοκτονιών, με αύξησή, κατά μέσο όρο, κατά 35,7% του αριθμού αυτοκτονιών κατά τους μήνες που ακολούθησαν, σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων μηνών.
»Αντίθετα τα πιο χαμηλά στοιχεία στις μηνιαίες καταγραφές αντιστοιχούν σε πιο ευνοϊκές περιόδους, όπως τον Φεβρουάριο του 1983 και τον Νοέμβριο του 1999.
»Αριθμοί που πρέπει να συνδέσουμε με την έκρηξή των τηλεφωνικών αιτημάτων βοήθειας που κατέγραψαν οι υπηρεσίες ψυχολογικής βοήθειας, από το 2011. Οι αριθμοί είναι σίγουρα κάτω από την πραγματικότητα, όταν γνωρίσουμε την πολιτιστική απέχθεια των Ελλήνων να στρέφονται σε αυτές τις υπηρεσίες, και έχοντας επίσης στο νου μας ότι, π.χ., η Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται να κηδεύσει τα άτομα που αυτοκτόνησαν».
(ΑΠΕ - ΑΜΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/gioska-fiser-h-ellada-nekrothafths-ths-germanikhs-litothtas.3286592.html

Η σημασία του πατέρα για την κόρη μέσα από παιδικά μηνύματα ΜΠΑΜΠΑΣ από E.M. | 19 Φεβ 2014 Η σχέση των μπαμπάδων με τις κόρες τους είναι σχεδόν... ερωτική. Ο έρωτας, όπως τουλάχιστον λένε οι ψυχολόγοι, ξεκινά περί τα 3 χρόνια του κοριτσιού, χτίζεται μέχρι τα 5 και από τότε και μετά διαρκεί για ...πάντα! Οι μπαμπάδες με μικρές κόρες εισπράττουν με ακόρεστο ενθουσιασμό την λατρεία των μικρών πριγκιπισσών τους και ξέρουν καλά πως η κάθε στιγμή μαζί τους είναι πολύτιμη και μαγική. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν είναι το πόσο βαθιά μπορούν να επηρεάσουν με τις λέξεις ή τις πράξεις τους τον χαρακτήρα τους, ειδικά όσο αυτές είναι ακόμα μικρές.

Η ψυχοθεραπεύτρια Tara Hedman περιγράφει τι θα έλεγε -αν μπορούσε- ένα 4χρονο κορίτσι στον μπαμπά του και δίνει τροφή για σκέψη...
1. Όπως με αγαπάς εσύ, έτσι θα αγαπήσω και εγώ τον εαυτό μου.
2. Ρώτα με πώς νιώθω και άκου την απάντησή μου. Πρέπει να ξέρω ότι με υπολογίζεις, πριν μπορέσω να καταλάβω την πραγματική μου αξία.

3. Μαθαίνω πώς πρέπει να μου συμπεριφέρονται από τον τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρεσαι στη μαμά μου, είτε έχετε παντρευτεί είτε όχι.

4. Αν είσαι θυμωμένος μαζί μου, το νιώθω ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνω, γι'αυτό μίλα μου.

5. Κάθε φορά που είσαι καλός μαζί μου, ή με κάποιον άλλον, μαθαίνω να έχω λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στον κόσμο γύρω μου.

6. Σε παρακαλώ, μη μιλάς για το σεξ σα να είσαι έφηβος, γιατί με κάνεις να το βλέπω σαν κάτι βρώμικο.

7. Όταν μου μιλάς ήρεμα καταλαβαίνω πολύ καλύτερα τι μου λες.

8. Ο τρόπος που μιλάς για το γυναικείο σώμα, ακόμα κι όταν αστειεύεσαι, είναι ο τρόπος που θα με κάνει να βλέπω και το δικό μου σώμα.

9. Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στην καρδιά μου, είναι και ο τρόπος που θα επιτρέπω στους άλλους να της συμπεριφέρονται.

10. Αν με παροτρύνεις να βρίσκω όσα φέρνουν χαρά, θα τα αναζητάω πάντα!

11. Αν μου διδάξεις πώς είναι να νιώθω ασφαλής μαζί σου, θα ξέρω καλύτερα να προστατεύω τον εαυτό μου όταν θα είμαι με άνδρες που δεν θα με κάνουν να νιώθω έτσι.

12. Μάθε μου να αγαπώ την τέχνη, την επιστήμη και την φύση και θα ξέρω ότι το μυαλό έχει μεγαλύτερη σημασία από το νούμερο του τζιν μου.

13. Άσε με να λέω ακριβώς αυτό που θέλω, ακόμα κι αν είναι λάθος ή ανόητο, γιατί πρέπει να ξέρω ότι το να έχω φωνή είναι σημαντικό για εσένα.

14. Καθώς θα μεγαλώνω, αν φοβάσαι για το σώμα μου που αλλάζει, θα πιστέψω ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

15. Αν νιώθεις ικανοποιημένος από τον εαυτό σου, το ίδιο θα νιώθω και εγώ.

16. Όταν σου ζητάω να με αφήσεις, σε παρακαλώ παρέμεινε διαθέσιμος. Πάντα θα επιστρέφω σε εσένα και θα σε χρειάζομαι, αν με αφήσεις.

17. Αν μου δείχνεις τρυφερότητα, μαθαίνω να αποδέχομαι τις ευάλωτες πτυχές μου, αντί να τις φοβάμαι.

18. Όταν με αφήνεις να βοηθάω με το φτιάξιμο του αυτοκινήτου ή το βάψιμο του σπιτιού, θα μάθω πως μπορώ να κάνω ό,τι και ένα αγόρι.

19. Όταν προστατεύεις την θηλυκότητά μου, μαθαίνω όσα αξίζει να προστατεύω σε εμένα.

20. Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στον σκύλο μας όταν νομίζεις ότι δεν σε βλέπω, μου λέει πολλά περισσότερα για το ποιος πραγματικά είσαι, από οτιδήποτε άλλο.
21. Μην αφήνεις τα χρήματα να είναι το παν, γιατί θα μάθω να μη σέβομαι ούτε αυτά ούτε εσένα.

22. Κράτα με, αγκάλιασέ με και φίλα μέ με όλους τους τρόπους που κάνει ένας μπαμπάς και που είναι σωστοί και καλοί και αγνοί. Χρειάζομαι τόσο πολύ να μάθω το υγιές άγγιγμα.

23. Σε παρακαλώ, μη λες ψέματα, γιατί πιστεύω κάθε τι που λες.

24. Μην αποφεύγεις τις δύσκολες συζητήσεις, γιατί με κάνεις να πιστεύω ότι δεν αξίζω να πασχίσεις για εμένα.
Πηγή: Huffingtonpost
- See more at: http://www.mama365.gr/14677/ti-prepei-na-xeroyn-oi-mpampades-me-mikra-koritsia.html#sthash.SQDE3ADU.dpuf