Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η Αριστερά της ΕΕ ποντάρει τα πάντα σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε επίπεδο δεξιών και σοδιαλδημοκρατικών κομμάτων, η Ελλάδα είναι του κλώτσου και του μπάτσου σε όλη την Ευρώπη. Σε επίπεδο Αριστεράς όμως, εν όψει της αναμενόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και την πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα βρίσκεται στον έβδομο ουρανό, σε πραγματική αποθέωση! Οι ηγέτες όλων των αριστερών και πολλών κομμουνιστικών κομμάτων της ΕΕ προσπαθούν να εισπράξουν κάτι από την αίγλη του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα! Δεκάδες ηγετικές προσωπικότητες κομμάτων της Αριστεράς συνέρρευσαν χθες στην Αθήνα μόνο και μόνο για να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομόνοια! Λαχταρούν να δουν μάζες αριστερών Ελλήνων που προετοιμάζονται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω εκλογών. Απιαστο όνειρο είναι για όλα αυτά τα κόμματα κάποια ανάλογη εξέλιξη στη δική τους χώρα. Γάλλοι κομμουνιστές και αριστεροί, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Ιρλανδοί και από τόσες άλλες χώρες προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ανατολή του ήλιου της Αριστεράς στην Ευρώπη. Εσχατοι των τελευταίων είναι οι Ελληνες στη δεξιά κλίμακα ιεράρχησης. Πρώτοι των πρώτων στην αριστερή κλίμακα! Περιφρόνηση εισπράττουμε ως Ελληνας από τους ευρω-δεξιούς. Σεβασμό και θαυμασμό από τους ευρω-αριστερούς. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικά συστήματα αξιών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει και αρχίσει να κυβερνά με πολιτική αξιοπρέπεια, υλοποιώντας σταδιακά τις σημαντικότερες από τις υποσχέσεις του, όλα τα βλέμματα θα στραφούν προς τις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, τον Νοέμβριο.
Αν και εκεί νικήσει το προπορευόμενο στις δημοσκοπήσεις κίνημα Ποδέμος, που προήλθε από τις πλατείες με τις μάζες των Ισπανών αγανακτισμένων, οι πολιτικές συνέπειες θα είναι σοβαρότατες. Θα γεννηθεί ένας ισχυρότατος αριστερός πόλος στην Ευρωζώνη, ικανός να κερδίζει βουλευτικές εκλογές και να αναρριχάται στην εξουσία! Δεν θα είναι πλέον μονοπώλιο της σκληρής Δεξιάς -όπως στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ολλανδία κ.α.- η οργάνωση της αντίστασης στη γερμανική πολιτική της λιτότητας, μέσω της οποίας το Βερολίνο ισοπεδώνει όλους τους λαούς της Ευρώπης, με κύριο όπλο το ενιαίο νόμισμα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει και το Ποδέμος κατορθώσει να συμμετάσχει σε "αντιμνημονιακό" κυβερνητικό σχήμα στην Ισπανία, τότε οι πολιτικές κατά της λιτότητας και οι δυνάμεις που τις εκπροσωπούν σε πολιτικό επίπεδο θα βρεθούν ενώπιον της μέγιστης πρόκλησης. Θα κληθούν οι Γάλλοι αριστεροί πάσης φύσεως να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ηγηθούν της αντιγερμανικής αντίστασης μέσα στην καρδιά του θηρίου! Μόνο ο κλονισμός της Γαλλίας, η απειλή ότι η Γαλλία μπορεί να φύγει από το ευρώ ή και από την ΕΕ, θα υποχρεώσει σίγουρα τη Γερμανία να υποχωρήσει και να αλλάξει πολιτική. Ολοι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι χωρίς τη Γαλλία δεν υπάρχει ούτε ευρώ ούτε ΕΕ. Υπάρχει μόνο το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας και κάποιες ανατολικές ή βόρειες επαρχίες του. Αυτό το γνωρίζει άριστα η κυβέρνηση της Μέρκελ, η οποία θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει. Πέρα από τα δικά μας, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτίστως πανευρωπαϊκή σημασία. Αν, φυσικά, μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετατραπεί σε πιόνι του Βερολίνου! Ιδωμεν.

«Απέναντι στη τρομοκρατία η απάντηση πρέπει να είναι συνολική»

Να αγωνιστούν κατά του φαινομένου κάλεσε τις μεγάλες εταιρείες ο Ολαντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα, από το Νταβός της Ελβετίας, όλες τις χώρες και «τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις» να συμμετάσχουν από κοινού στον αγώνα κατά της τρομοκρατία, 15 ημέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

Δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των ενόπλων ισλαμιστών οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους στη γαλλική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος Ολάντ είπε ότι το μήνυμά του προς τα ηγετικά στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων είναι σαφές: «Θα πω στις μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοοικονομικών, ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, οι εταιρείες «πρέπει να αγωνιστούν εναντίον κάθε μορφής λαθρεμπορίου, ενάντια στους φορολογικούς παραδείσους και στις παράνομες χρηματοδοτικές ροές».

Απέναντι στην τρομοκρατία «η απάντηση θα πρέπει να είναι συνολική, διεθνής, από τα κράτη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, από τις κυβερνήσεις αλλά επίσης και από τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μεγαλύτερες», συνέχισε.

Ο Ολάντ κάλεσε επίσης τις εταιρίες «να επενδύσουν μαζικά στην πράσινη οικονομία», ενόψει της διεθνούς συνόδου για το κλίμα που θα φιλοξενήσει το Παρίσι τον προσεχή Δεκέμβριο. Υπενθύμισε εξάλλου ότι το Πράσινο Ταμείο του ΟΗΕ που χρηματοδοτεί δράσεις κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου και της υπερθέρμανσης του πλανήτη στις αναδυόμενες και φτωχές χώρες έχει συγκεντρώσει πόρους μόλις 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ κάθε χρόνο απαιτούνται 100 δισεκ. για να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

«Η οικονομία θα πρέπει επίσης να θεωρείται στοιχείο της ασφάλειας», εκτίμησε, υπογραμμίζοντας: «τα συμφέροντά μας είναι κοινά, υπό τον όρο ότι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας».

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/781320/apenadi-sti-tromokratia-i-apadisi-prepei-na-einai-sunoliki/

Χρηματιστήριο: Άνοδος 6,14% και υψηλός τζίρος πριν τις εκλογές

Στις 840,44 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στον απόηχο του προγράμματος της ΕΚΤ
Ισχυρό ράλι και με υψηλό τζίρο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, στον απόηχο της ανακοίνωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων.
Επίσης, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η κίνηση της αγοράς την Παρασκευή (23/01) δείχνει να αποτυπώνει τις προσδοκίες των επενδυτών ότι θα υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 840,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,14%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 845,53 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 6,79%.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 6,31%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,73%.
Η αξία των συναλλαγών σημείωσε κατακόρυφη άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και ανήλθε στα 256,30 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 6,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,34%.
Με κέρδη έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (+13,83%), της Jumbo (+12,64%), της ΕΧΑΕ (+10,99%), της Μυτιληναίος (+9,46%), της Τέρνα Ενεργειακή (+9,14%), της ΔΕΗ (+9,11%), της Εθνικής (+8,15%), της Eurobank(+8,13%), του ΟΛΠ (+7,73%), της Viohalco (+6,63%) και της Ελλάκτωρ (+6,59%).
Με άνοδο έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+11,65%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+10,01%), των Τραπεζών (+9,10%) και των Πρώτων Υλών (+9,07%).
Ανοδικά κινήθηκαν 98 μετοχές, 25 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Γαλαξίδι +25,00%, ΑΝΕΚ+18,92%, ΣΕΛΟΝΤΑ +15,49%, Καθημερινή +14,58% και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης +14,68%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: PC Systems -19,74%, SATO -18,92%, Altec -17,86%, ΣΙΔΜΑ-13,14% και Μαθιός Πυρίμαχα-9,95%.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/xrima/xrhmatisthrio-anodos-6-14-kai-ypshlos-tziros-prin-tis-ekloges.3264326.html

ι λέει αποκλειστικά στο «protothema.gr» ο πατέρας της Ποια είναι η ξανθιά δικηγόρος του Π. Βλαστού με τα ακριβά γούστα! Χρήστος Χατζησπύρου22/01/2015

Ποια είναι η ξανθιά δικηγόρος του Π. Βλαστού με τα ακριβά γούστα!

Πώς η 35χρονη Αδαμαντία Αγγελέτου κόρη βιοπαλαιστών από τον Πειραιά «έμπλεξε» με τον βαρυποινίτη Π. Βλαστό

Η ξανθιά δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου δεν κατάφερε να πείσει τους ανακριτές Διαφθοράς και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Γνωμοδοτήσεων και κρίθηκε προφυλακιστέα.


Η 35χρονη Αδαμαντία κόρη βιοπαλαιστών από τον Πειραιά πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων την Τετάρτη το πρωί όχι για να υπερασπιστεί κάποιο υπόδικο, αλλά τον ίδιο της τον εαυτό. 



Από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα όλων έπεσαν πάνω στο στενό μαύρο φόρεμά της με το στενό άσπρο πουκάμισο που τόνιζαν το πληθωρικό της στήθος, αλλά και στις μαύρες γόβες με την χαρακτηριστική κόκκινη σόλα σήμα κατατεθέν του Christian Louboutin. 



Οι περισσότεροι ήξεραν για το ακριβό της γούστο, χαρακτηριστικό είναι ένα παράδειγμα όταν κάποια στιγμή στο παρελθόν πήγε να μπει στη ΓΑΔΑ και εκεί μάλωσε με τους
 φρουρούς αφού δεν έβγαζε από πάνω της το παλτό της μάρκας Burberry!



Κι, όμως η σέξι εμφάνισή της δεν ήταν εκείνη που τη βοήθησε στην καριέρα της, αφού όπως λένε άνθρωποι που την γνώριζαν από παλιά, «η Αδαμαντία ήταν ένα καλό παχουλό κορίτσι, που της άρεσε το διάβασμα». Ήταν αρκετά δραστήρια και πάντα συμμετείχε σε δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, όταν σπούδαζε. 



Το διαζύγιο των γονιών της την είχε επηρεάσει αρκετά. Έχασε τα παραπανίσια κιλά έκοψε τα μαλλιά της ενώ μόλις βρήκε την ευκαιρία έκανε τατουάζ ένα διαμάντι. 



Από νωρίς διακρίθηκε μεταξύ άλλων δικηγόρων γεγονός που τη βοήθησε να συνεργαστεί με μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Πειραιά, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το δικό της γραφείο. 



Όπως λένε άνθρωποι που την γνωρίζουν η Αδαμαντία εκτός από πολύ καλή δικηγόρος στον ελεύθερο χρόνο της τον περνούσε με φίλους, ενώ της άρεσε να φορά το κράνος της και να
 κάνει βόλτες με τη μηχανή της. Άνθρωπος έξω καρδιά, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της στο Facebook διασκέδαζε αρκετά και χαιρόταν τη ζωή. 



Πριν από δυο χρόνια, όπως η ίδια υποστήριξε στην κατάθεσή της, της ανέθεσε η Εισαγγελία Πειραιά την υπεράσπιση του Παναγιώτη Βλαστού, με τον οποίο δεν είχε ποτέ ερωτική σχέση αλλά επαγγελματική. Η ίδια υποστήριξε επίσης πως βρέθηκε μπλεγμένη αφού η ξαδέρφη του Βλαστού, «Λίτσα» την είχε «άχτι» και κατέθεσε εναντίον της. Την ίδια άποψη έχει και ο πατέρας της Αδαμαντίας Εύανδρος ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr είπε: 

«Την Παρασκευή έμαθα ότι η αστυνομία είχε βγάλει ένταλμα και μπήκε στο σπίτι της, στο σπίτι της πρώην συζύγου μου δηλαδή αλλά και στο γραφείο της και έψαχναν. Δεν βρήκαν όμως κάτι αξιόλογο.  Κατάσχεσαν το αυτοκίνητό της που ήταν κανονικά αγορασμένο από πώληση άλλου και το είχε πάρει με δάνειο. Και ένα άλλο που της έχει παραχωρήσει, από ότι είπε, ο Βλαστός για την δίκη. Που το οποίο τα site το ονομάζουν mercentes αλλά είναι ένα smart για να μετακινείται ΓΑΔΑ-Πειραιά και Πειραιά –ΓΑΔΑ για το παρκάρισμα. Όταν διαπιστώσαμε πως θα προφυλακιστεί στεναχωρηθήκαμε όλοι και εγώ και η μητέρα της και η αδερφή της. Τίποτε όμως απ’όσα της καταλογίζουν δεν ισχύει». 





Ο Έυανδρος Αγγελέτος μίλησε και για τη μηχανή μεγάλου κυβισμού που διαθέτει η Αδαμαντία και λέγεται ότι της την είχε κάνει δώρο ο Βλαστός. «Για τη μηχανή που υποτίθεται ότι την είχε αγοράσει ο κύριος Βλαστός στην κόρη μου εγώ της την είχα πάρει και όλα τα στοιχεία τα προσκόμισα στον Ανακριτή. Προσπαθούν να την μπλέξουν επειδή αυτή η Λίτσα έχασε κάποια από τα προνόμια που είχε. Η μεγάλη κόντρα με την κόρη μου και τη Λίτσα ξεκίνησε όταν η κόρη μου δεν ανέλαβε την υπεράσπιση της Ευαγγελίας Βλαστού στην υπόθεση του ελικοπτέρου».




Η υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού ήταν το διαβατήριό της για να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο αφού κανείς δεν θα ξεχάσει τις δηλώσεις της Αδαμαντίας Αγγελέτου, μαζί με την ξαδέρφη του Παναγιώτη Βλαστού, έξω από τις φυλακές Τρικάλων ζητώντας τη μεταφορά του στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας. 

http://www.protothema.gr/greece/article/444840/poia-einai-i-xanthia-dikigoros-tou-panagioti-vlastou-pou-profulakistike/

Γιατί το παιδί τραυλίζει;

Όταν το παιδί τραυλίζει οι γονείς  προβληματίζονται και ψάχνουν να βρουν τι φταίει. Μπορεί στις μικρές ηλικίες το πρόβλημα αυτό να είναι πιο συχνό αλλά όμως όσο περνούν τα χρόνια και η κατάσταση δεν διορθώνεται τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Εξάλλου η έγκαιρη παρέμβαση από κάποιον ειδικό μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν και συνεπώς να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα. 
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών Κωνσταντίνος Ρόγκας ένα στα είκοσι παιδιά προσχολικής ηλικίας (5%) εμφανίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα δυσχέρεια στη ροή της ομιλίας. Από αυτά, το 1% (περίπου 100.000 άνθρωποι στην Ελλάδα) θα εδραιώσει έναν μόνιμο τραυλισμό, έναν τραυλισμό ο οποίος τα συνοδεύει σε όλη τους τη σχολική και ενήλικη ζωή. 
 
Ο τραυλισμός εκδηλώνεται λεκτικά κυρίως με μπλοκαρίσματα, επαναλήψεις συλλαβών, λέξεων και φράσεων, επιμηκύνσεις φθόγγων και ορισμένες φορές με αντανακλαστικές συσπάσεις των μυών του προσώπου και του σώματος.
Συναισθηματικά ο τραυλισμός εκδηλώνεται με αισθήματα μειονεξίας, ντροπής και απόρριψης, φόβο και αποφυγή της λεκτικής επικοινωνίας. 
Σε σοβαρές περιπτώσεις οδηγεί σε απομόνωση και σιωπή, ορισμένες φορές και σε ακραίες αντιδράσεις απόγνωσης. 
 
Κοινωνικά, τα πρόσωπα που τραυλίζουν γίνονται συχνά αντικείμενο κοροϊδίας, απομονώνονται, αποκλείονται από επαγγελματικές θέσεις και ο κοινωνικός τους ρόλος προσδιορίζεται από τη διαταραχή τους και όχι από την αξία του προσώπου τους.
 
Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως, για παράδειγμα, ένα στρεσογόνο περιβάλλον ή η κοινωνική απόρριψη του ατόμου, είναι πιθανόν να εντείνουν τα συμπτώματα.
 
Τα αίτια 
 
Ο τραυλισμός διακρίνεται σε ψυχογενή,  που εκδηλώνεται μετά από παρατεταμένη περίοδο έντονου άγχους ή ένα τραυματικό επεισόδειο, σε νευρογενή που οφείλεται σε νευρολογική ασθένεια ή βλάβη και σε εξελικτικό, ο οποίος εμφανίζεται την περίοδο που το παιδί συντάσσει προτάσεις για να εκφραστεί. 
 
Πότε να ανησυχήσουν οι γονείς
 
Συνήθως, τα συμπτώματα του τραυλισμού εμφανίζονται κατά την περίοδο 2,5 έως 5 ετών. Σπανιότερα εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής/ εφηβικής περιόδου και της ενήλικης ζωής. Η ομιλία των παιδιών που τραυλίζουν χαρακτηρίζονται από επαναλήψεις ήχων, συλλαβών και λέξεων, απότομες διακοπές ήχων και συλλαβών και επιμηκύνσεις ήχων. 
 
Οι δυσρυθμίες αυτές μπορεί να λαμβάνουν χώρα κατά την έναρξη της φράσης ή στο μέσο της πρότασης και ποικίλουν ανά περίπτωση. Σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύονται από δευτερεύουσες συμπεριφορές, όπως γκριμάτσες, μη ελεγχόμενες κινήσεις των ματιών, της γλώσσας, της κάτω γνάθου ή ακόμη και του κορμού. 
 
http://www.iatropedia.gr/articles/read/7958

Κώστας Καραμανλής: "Πολιτικοί σαν τον Τατούλη έβλαψαν την πατρίδα και την παράταξη" Δημόσια τοποθέτηση από τον Βαγγέλη Αντώναρο!

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο Κώστας Καραμανλής για τις εκλογές στη Αρκαδία. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν ξεχνάει τις χυδαιότητες του Πέτρου Τατούλη, που του έκανε συνεχείς και προσωπικές επιθέσεις , ξεπρνώντας τα πολιτικά όρια και φτάνοντας στην εμπάθεια, ενώ ήταν ο πρώτος που χάραξε προσωπική στρατηγική, εναντίον του όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός.
Ο Καραμανλής που έχει ένα υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης δεν ξεχνά το γεγονός ότι ο Τατούλης, που του έδωσε και υπουργικό θώκο, με την πρώτη ευκαιρία τα βρήκε με τον Γιώργο Παπανδρέου και έκανε συνεχείς και λυσσασμένες επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης του. 
Τι κατάφερε ο Τατούλης; Να φέρει ένα βήμα πιο κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία και να εξασφαλίσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ για να βγει πειρφερειάρχης. Σήμερα η κόρη του ζητά την στήριξη του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο Καραμανλής, που εκτός των άλλων συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, δεν τα ξεχνά όλα αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαγγέλης Αντώναρος, ενώ δήλωσε δημόσια προχτές ότι δεν θα μπει σε ονοματολογία, σήμερα με δημόσια τοποθέτηση του , ασχολήθηκε συγκεκριμένα με την Αρκαδία στηρίζοντας Λυκουρέντζο. Ο ίδιος ο Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, θεωρεί ότι η κόρη του Τατούλη, κακώς συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως έλεγε σε συνομιλητές του ο Τατούλης ανήκει σε μία κατηγορία πολιτικών που έχουν μόνο προσωπικές στρατηγικές και "έχουν βλάψει διαχρονικά την παράταξη και την πατρίδα
"http://www.parapolitika.gr 


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με το μεγάλο ερώτημα να είναι αν θα καταφέρει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.
Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα κόμματα που θα καταφέρουν να πιάσουν το πολυπόθητο 3% και να μπουν στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι 250 έδρες (οι 50 δίνονται ως μπόνους στο πρώτο κόμμα) θα μοιραστούν αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα ξεπεράσουν το 3%.
Ξεκινώντας από μηδενική βάση, από το απίθανο σενάριο τα εκτός βουλής κόμματα να έχουν 0%, το πρώτο κόμμα εξασφαλίζει την αυτοδυναμία εάν λάβει τουλάχιστον 40,4%.
Από εκεί και πέρα για κάθε μονάδα που προστίθεται στα εκτός βουλής κόμματα, το ποσοστό της αυτοδυναμίας μειώνεται κατά 0,4%.
Ποια είναι τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία:
• 5% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 38,5% για την αυτοδυναμία
• 7% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 38% για την αυτοδυναμία
• 8% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 37,2% για την αυτοδυναμία
• 8,5% έως 9,5% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 37% για την αυτοδυναμία
• 10% έως 10,5% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 36,5% για την αυτοδυναμία
• 11% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 36% για την αυτοδυναμία
• 12% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 35,6% για την αυτοδυναμία
• 13% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 35,2% για την αυτοδυναμία
• 14% στα εκτός Βουλής κόμματα, απαιτείται 34,8% για την αυτοδυναμία
• με ποσοστό 15% στα εκτός Βουλής, το πρώτο κόμμα θα χρειαστεί 34,4%
Να σημειώσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν ποσοστό που - συνήθως - κυμαίνεται από 5% έως 6%.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/546499/ekloges-2015-ayta-einai-ta-pososta-poy-dinoyn-aytodynamia-sto-proto-komma#ixzz3PRJ2KOxc

Λουκία Μιχαλοπούλου: Προχωρώ σημαίνει πάω προς τα πίσω

Παιδί του Θεάτρου Τέχνης, βραβείο Μελίνα Μερκούρη, ηθοποιός που έχει δουλέψει με τον Λευτέρη Βογιατζή, τον Δημήτρη Καταλειφό, τον Γιώργο Κιμούλη, τον Γιώργο Μιχαηλίδη, η Λουκία Μιχαλοπούλου μετρά σχεδόν μια δεκαετία στο θέατρο. Εφέτος παίζει στο «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Γουίλιαμς που ανεβάζει το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου, εκπληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο της όνειρο, με τον ρόλο της Κάθριν.


Δημήτρης Μαυρίκιος
«Δεν τον ήξερα καθόλου. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Ο τρόπος που εμπιστεύεται τους ηθοποιούς και τους βγάζει ό,τι καλύτερο έχουν, πώς τους αφήνει χώρο να εκφραστούν, πώς τους υποβάλλει χωρίς να τους επιβάλλει. Ζητάει απαιτητικά πράγματα, αλλά τόσο διαφορετικά. Είναι δίπλα μου τρυφερός, ανοιχτός. Μου ζήτησε να ξεχάσω ό,τι ξέρω και να έχω την αίσθηση ότι μόλις τώρα βγήκα από τη σχολή. Είναι ο πρώτος σκηνοθέτης που με ρώτησε γιατί ασχολήθηκα με το θέατρο».

Kάθριν
«Ηταν για εμένα ένας από τους πιο αγαπημένους μου ρόλους. Τον είχα κάνει στη σχολή και ήθελα πολύ να τον παίξω. Ο συνδυασμός του Τενεσί Γουίλιαμς με τον Δημήτρη Μαυρίκιο και τον ρόλο είναι ιδανικός. Χτίσαμε την Κάθριν πάνω σε αυτή την αθωότητα που μου ζήτησε ο σκηνοθέτης να ξαναβρώ. Με τα χρόνια και με τις συνεργασίες κερδίζεις πολλά αλλά χάνεις την αθωότητα που έχεις όταν πρωτοβγαίνεις στο θέατρο.

Η Κάθριν έχει μια αθωότητα. Είναι ένα βασικό της χαρακτηριστικό. Σε σχέση με την παρόρμηση, είναι αθώα, δεν είναι επεξεργασμένη. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Βγάζω λοιπόν αυτό που νιώθω σε πρώτο επίπεδο. Δουλέψαμε το παιδικό, το ανοιχτό. Στην κατάσταση που είναι η Κάθριν δεν μπορείς να την πιάσεις. Μαζί με τον σκηνοθέτη τη βρήκαμε. Ακόμη και τις λέξεις της Κάθριν μαζί τις βρήκαμε. Ο Μαυρίκιος έψαξε να δει ποιες λέξεις μου ταιριάζουν και ταιριάζουν και στην Κάθριν...».

Τενεσί Γουίλιαμς

«Για εμένα αυτός ο συγγραφέας απενοχοποιεί την τρέλα και όλες τις παρορμήσεις: τις ερωτικές, τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια».

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι...

«Είναι τόσο επηρεασμένο το έργο από την αδελφή του, τη Ρόουζ, και αυτό το έχει τονίσει ο σκηνοθέτης μέσα στην παράσταση. Και εγώ μελέτησα πολύ τη Ρόουζ και τις συμπεριφορές της. Θα έλεγα όμως ότι ο ίδιος ο Γουίλιαμς είναι μέσα σε όλα τα πρόσωπα. Πρόκειται για ένα ποίημα, με ιδιαίτερη δομή, πολύ ελεύθερο, χωρίς τη θεατρικότητα των άλλων έργων του. Είναι ένας τυφώνας».

Συνεργασίες

«Πιστεύω ότι αυτό που έχει σημασία στη δουλειά μου είναι η συνεργασία - πάνω από τους ρόλους. Θέλω να αισθάνομαι ότι είμαι μέσα σε ένα σχήμα που με προχωράει. Δεν αρκεί να είναι το έργο σημαντικό ή ο ρόλος. Εννοείται πως αν συμβαίνει αυτό είναι ακόμη καλύτερα. Ο Μαυρίκιος με προχωράει πάνω από την Κάθριν. Είμαι πολύ χαρούμενη που δουλεύω ξανά στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Η Μπέτυ Αρβανίτη και ο Βασίλης Πουλαντζάς είναι οικογένειά μου».

Ρόλοι

«Είναι η αφορμή για να κάνεις βουτιές στον εαυτό σου, να επικοινωνείς με μια αλήθεια, να είσαι ειλικρινής με αυτό που θέλεις να πεις... Ψάχνω πάντα στον ρόλο αυτό που θα με συγκινήσει και επικεντρώνομαι σε αυτό. Πρέπει πάντα να το βρίσκω».

Βήματα
«Με αφορμή και τη συνάντησή μου με τον Δημήτρη Μαυρίκιο, προχωρώ σημαίνει επιστρέφω στο μηδέν, στην αρχή, στην αθωότητα, κάνω βήματα προς τα πίσω».

Επιλογές

«Με τη δουλειά μου δίνω το "παρών" μου. Οι επιλογές μου είμαι εγώ, είναι το στίγμα μου, είναι η στάση μου απέναντι στα πράγματα. Και είμαι πολύ αυστηρή με τις επιλογές μου. Δεν έχω βάλει νερό στο κρασί μου. Και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό. Επιλέγω με κριτήριο το σημαντικό. Εχω πει πολλά "όχι". Δεν υποχωρώ, δεν βιάζομαι και ως τώρα μου έχει βγει σε καλό. Εχω σταθεί πολύ τυχερή. Εχω δουλέψει με τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες, γνώρισα τον Βογιατζή και συνεργάστηκα μαζί του σε τρεις παραστάσεις. Εχω δουλέψει με τον Δημήτρη Καταλειφό, παίξαμε μαζί στην "Ολεάννα"».

Ηθοποιός

«Μια φράση του Βαν Γκογκ με έκανε να γίνω ηθοποιός. Είχε γράψει ένα γράμμα λέγοντας ότι "σε αυτή τη δουλειά ρισκάρω εγώ τη ζωή μου και το μισό μου μυαλό χάθηκε γι' αυτήν". Ηταν η εποχή που διαλέγαμε δέσμες στο σχολείο και δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι από τη μια θα κάνω μια δουλειά και από την άλλη θα είναι η ζωή μου. Με κλόνισε η στάση του Βαν Γκογκ απέναντι στην τέχνη. Εψαξα να βρω κάτι στο οποίο θα μπορούσα να είμαι αφοσιωμένη και ολόκληρη. Στο θέατρο αισθάνθηκα ελευθερία. Ανοιξα».

Ταλέντο

«Στην αρχή δεν με απασχόλησε. Ηθελα να δουλέψω. Με τα χρόνια όμως μας βάζουν σε αυτή τη διαδικασία. Ποια είναι καλύτερη, ποια θα πάρει το βραβείο, τι θα γράψουν οι κριτικές. Οπότε μπαίνεις στη διαδικασία. Φυσικά και τα θέλουμε όλα αυτά, αλλά... Ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που δεν με ενδιαφέρει τι θα πουν για εμένα. Και νομίζω ότι ο δημιουργός αυτό οφείλει να κάνει. Δεν με ενδιαφέρει να πουν πόσο καλή είμαι στην παράσταση. Την Κάθριν θέλω να δουν».

Διαδίκτυο

«Μου αρέσει να πηγαίνω σινεμά. Δεν ασχολούμαι με το Διαδίκτυο. Δεν αισθάνομαι ότι κάτι χάνω. Πιστεύω πολύ στη ζωντανή επαφή. Με τρομάζει το απρόσωπο».

Πολιτική

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ασχολούμαι. Αλλά με τρομάζει, με θλίβει όταν βλέπω τη Βουλή και τους ανθρώπους που είναι στις θέσεις που είναι. Με τρομάζει το επίπεδό τους, η έλλειψη παιδείας».

Εξωτερικό

«Οχι, δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα. Η γλώσσα για εμένα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να επικοινωνήσω σε άλλη γλώσσα. Θα με ενδιέφερε να ταξιδέψει μια δουλειά μου στο εξωτερικό, να κάνω ένα σεμινάριο, ως εκεί. Αγαπώ την Ελλάδα και κυρίως τη γλώσσα μου».

Μέλλον

«Θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά με τον Μαυρίκιο. Οταν κάτι λειτουργεί, δένομαι».


πότε & πού:

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη - Σάββατο στις 21.00

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ«Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Γουίλιαμς.

Μετάφραση-σκηνοθεσία: 
Δημήτρης Μαυρίκιος.
Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης.
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου.
Μουσική: Στάθης Σκουρόπουλος.
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.
Σκηνοθεσία κινηματογραφικών: Χρήστος Δήμας.
Παίζουν: Μπέτυ Αρβανίτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρος Βάρθης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Φλουράκης, Αννα Πατητή και ο Νίκος Κουρής από την οθόνη

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=667749

Αργεντινή: Η πρόεδρος δεν πιστεύει ότι ο εισαγγελέας Νίσμαν αυτοκτόνησε Θεωρεί ότι του «φύτεψαν» ψεύτικα στοιχεία και τον χρησιμοποίησαν

Βέβαιη ότι ο εισαγγελέας Νίσμαν, ο άνθρωπος που ερευνούσε την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στο εβραϊκό κέντρο του Μπουένος Αίρες το 1994, δεν αυτοκτόνησε εμφανίστηκε η πρόεδρος της Αργεντινής.

Η Κριστίνα Φερνάντες, είπε χαρακτηριστικά: «Το χρησιμοποίησαν ζωντανό και τον χρειάζονταν νεκρό. Τόσο τρομερό και θλιβερό».

Ο Νίσμαν επρόκειτο να καταθέσει στο Κογκρέσο τα επιχειρήματά του που θα αποδείκνυαν -όπως ο ίδιος υποστήριζε- ότι η πρόεδρος παρεμπόδισε την έρευνα για την εμπλοκή του Ιράν στην βομβιστική επίθεση εναντίον εβραϊκού κέντρου (ΑΜΙΑ) το 1994 κατά την οποία σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι.

Ο Νίσμαν, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές, βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη κατάθεσή του. Το διαμέρισμά του ήταν κλειδωμένο με το κλειδί στην πόρτα.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελέας Βιβιάνα Φέιν ανακοίνωσε ότι ο Νίσμαν πέθανε «από τραύμα που του προκάλεσε όπλο στην κροταφική χώρα» και «δεν υπήρξε ρόλος τρίτου προσώπου (στον θάνατό του)».

Στο μήνυμά της, μέσω Facebook, η Φερνάντες υποστηρίζει ότι ο Νίσμαν υπήρξε θύμα σε όλη αυτή την υπόθεση, στο πλαίσιο μιας γενικότερης επιχείρησης κατά της κυβέρνησής της. «Του φύτεψαν ψεύτικα στοιχεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος δέχεται έντονη κριτική στο εσωτερικό για το γεγονός ότι προτίμησε το Facebook προκειμένου να σχολιάσει το γεγονός, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις μιλά ζωντανά σε εθνικό δίκτυο από την τηλεόραση.

«Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι η πρόεδρος μιλά μέσω των κοινωνικών δικτύων για το ζήτημα. Αν πιστεύει ότι σκότωσαν, τότε να ξηλώσει την ηγεσία των υπηρεσιών ασφαλείας» δήλωσε ο Ερνέστο Σανς, γερουσιαστής των Ριζοσπαστών και υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές  για την προεδρία, το καλοκαίρι του 2015.

Το μήνυμα της προέδρου έκανε και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησής της να αλλάξουν άποψη για τα γεγονότα. Ο υπουργός Ασφάλειας Σέρχιο Μπέρνι, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε τη θεωρία της αυτοκτονίας, δηλώνει πλέον ότι «αυτή όλο και περισσότερο απομακρύνεται».

Ο εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας Χούλιο Σλόσερ δήλωσε έκπληκτος από τις θέσεις της προέδρου, «ίσως γνωρίζει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε» συνέχισε, για να καταλήξει:

«Κουραστήκαμε να μην έχουμε απαντήσεις. Αυτό που θέλουμε είναι απαντήσεις και οι απαντήσεις απομακρύνονται όλο και περισσότερο.»

Ο θάνατός του Νίσμαν προκάλεσε κύματα διαμαρτυρίας στην Αργεντινή, τα οποία είχαν ως αφετηρία τα κοινωνικά δίκτυα. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο και του Μπουένος Άιρες ζητώντας εξηγήσεις.

Φωνάζοντας «δολοφόνοι», οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «δικαιοσύνη» και «Δολοφονήθηκε επειδή ερευνούσε» καθώς και «Είμαι Νίσμαν» (κατά το Je suis Charlie).

Η τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό κέντρο της αργεντινής πρωτεύουσας (στη χώρα ζει μια από τις πολυπληθέστερες εβραϊκές κοινότητες του κόσμου) εξακολουθεί να συγκλονίζει, αλλά και να βασανίζει την χώρα, δεδομένου ότι κανείς δεν έχει ακόμα καθίσει στο εδώλιο.

Το 2004 ο τότε πρόεδρος της χώρας (σύζυγος της νυν προέδρου) διόρισε τον εισαγγελέα Νίσμαν ως αρμόδιο να ερευνήσει τα γεγονότα. Ο Νίσμαν κατηγορούσε το Ιράν ότι κρυβόταν πίσω από την επίθεση, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος συγκεκριμένων ιρανών αξιωματούχων. Το Ιράν αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Πριν από δύο χρόνια, η νυν πρόεδρος πέρασε από το Κογκρέσο νόμο, ο οποίος προέβλεπε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής, στην οποία θα συμμετείχαν αξιωματούχοι από την Αργεντινή και το Ιράν. Στόχος, η διερεύνηση της υπόθεσης, η ανάκριση των υπόπτων επί ιρανικού εδάφους.

Η συμφωνία αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης, αλλά και της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα. Αργότερα κρίθηκε αντισυνταγματική, ενώ ουδέποτε τέθηκε σε ισχύ αφού ούτε το Ιράν την ενέκρινε.

Ο εισαγγελέας Νίσμαν υποστήριζε ότι διέθετε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών Έκτορ Τίμερμαν παρεμπόδισαν την προώθηση της υπόθεσης, προκειμένου να εξασφαλίσουν εμπορικές συμφωνίες με το Ιράν.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Πέθανε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα Στον θρόνο αναλαμβάνει ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν.

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα. Ο Αμπντάλα είχε υποστεί λοίμωξη του αναπνευστικού και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.
Τη θέση του στο θρόνο αναλαμβάνει ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν. Ο νέος βασιλιάς θεωρείται πιθανό ότι θα επιμείνει στις προσπάθειες του Αμπντάλα για αλλαγές που στόχο θα έχουν τη συμφιλίωση της ισλαμικής παράδοσης με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας.
Ο Αμπντάλα γεννήθηκε το 1924 ενώ ανέλαβε επίσημα καθήκοντα βασιλιά το 2006. Είχε οριστεί αντιβασιλέας το 1995, οπότε και είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ο προκάτοχός του βασιλιάς Φαχντ.
Αρχικά θεωρείτο από τους ξένους διπλωμάτες ως συντηρητικός, ωστόσο η εικόνα αυτή κατέρρευσε καθώς επέδειξε ζήλο για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=669931

"Γραμμή" για τα ψηφοδέλτια δίνουν οι καραμανλικοί! Στόχος να μη γίνει το κόμμα φέουδο του Σαμαρά

Για να ξέρετε και λίγο από το γαλάζιο παρασκήνιο, φωτιά έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες τα τηλέφωνα κορυφαίων καραμανλικών στελεχών, που δίνουν... γραμμή για τους υποψηφίους και ποιοί είναι προτιμότερο να "σταυρωθούν". Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η ΝΔ είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις και από Δευτέρα η νέα Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανόν να είναι συρρικνωμένη. Στο καραμανλικό στρατόπεδο θεωρούν πως ο Αντώνης Σαμαράς εκτός από την μάχη που δίνει για τις εκλογές έχει το βλέμμα και στα εσωτερικά, επιθυμώντας η επόμενη Κ.Ο να είναι αμιγώς σαμαρική. Αυτό από την πλευρά τους οι καραμανλήδες θεωρούν επικίνδυνη μια τέτοια εξέλιξη, για την εσωτερική πολυφωνία και τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του κόμματος και δεν θέλουν να το αφήσουν να γίνει πράξη. 
Χαρακτηριστικές είναι οι... οδηγίες που έδωσε ο Βαγγέλης Αντώναρος που με μία προσεκτική ανάγνωση βγάζουν... λαβράκια και έχουν πολλές αιχμές. Για να ξέρετε πάντως επειδή το ρεπορτάζ του parapolitika.gr είναι καλό, οι καραμανλικοί απαντούν σε τέτοια ερωτήματα με το εξής επιχείρημα "όποιος είναι στη ΝΔ είναι και καραμανλικός και αυτό δεν αλλάζει" αποφεύγοντας έτσι τις διχαστικές λογικές των εσωτερικών ομαδοποιήσεων.http://www.parapolitika.gr/ 


Παναγιώτης Λαφαζάνης: "Ο ΟΠΑΠ πωλήθηκε με δανεικά"

Επανεξέταση όλων των συμβάσεων προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βόμβες εξαπέλυσε πριν από λίγο μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Β' Πειραιά, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στις σκιές που κρύβονται πίσω από κρατικές συμβάσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, έκανε λόγο για «εξευτελισμό» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι « επωλήθη με δανικά. Τσάμπα». 
Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα γίνει επανεξέταση όλων των συμβάσεων με στόχο την επαναφορά όλων των επιχειρήσεων στο δημόσιο.
Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας για το χρέος σημείωσε «Η θέση μας για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους παραμένει στο ακέραιο ανέφερε και πρόσθεσε πως « ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει με πάθος αυτή τη διαγραφή και σημείωσε πως όλοι πρέπει να σεβαστούν την όποια απόφαση του ελληνικού λαού από Δευτέρα και οι δανειστές μας».
Ερωτηθείς για το ποια πρόσωπα θα χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχουν άποψη και γνώμη για το σχηματισμό της κυβέρνησης αλλά βεβαίως την τελική απόφαση θα πάρει ο πρωθυπουργός».
http://www.parapolitika.gr/