Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σφοδρή επίθεση Μπακογιάννη σε Σαμαρά

Ο Σαμαράς χειροκροτεί την ΜπακογιάννηΟ Σαμαράς χειροκροτεί την Μπακογιάννη
“ Κατά τα άλλα, αυτοί είναι που κατηγορούν τα άλλα κόμματα για πολυφωνία!  ”
«Αυτοί που ανέτρεψαν την κυβερνηση Μητσοτάκη, κατέστρεψαν την χώρα»! Όλα για όλα φαίνεται πως αποφάσισε να τα παίξει η Ντορα, βλέποντας πως οι δημοσκοπήσεις την αφήνουν εκτος βουλής.

Άφησε λοιπον το συναινετικό προσωπείο και στην ομιλια της πριν απο λίγο στο μεγαρο της ΕΑ στην λ. Συγγρού, καταφέρθηκε… με βαρυτατους χαρακτηρισμούς κατά του νυν πρωθυπουργού! Να σημειωθεί οτι καθόλη την διαρκεια της ομιλίας της δεν αναφέρθηκε ουτε μια φορά στο όνομα «Σαμαρας» παρά το ότι κατεβαίνει στις εκλογες με το κομμα που αυτός προεδρεύει!

Στην επίμαχη αποστροφή του λόγου της λοιπόν, ανέφερε πως «υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας ειναι αυτοί που εριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη»! Αυτη ηταν και η μοναδική φορά που αναφέρθηκε στον αρχηγό της… Για να τον αποδομησει!

Κατά τα άλλα, αυτοι ειναι που κατηγορούν τα άλλα κόμματα για πολυφωνία!

ΠΗΓΗ: olympia.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΕΤΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ 1/16/2015 Μπέτυ Αρβανίτη: ΡΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΟΥΝ

Μετά από μία ακόμη συγκλονιστική της ερμηνεία, Η σπουδαία ηθοποιόςΜπέτυ Αρβανίτη μίλησε στο «Athens Art Theater» και στην Άννα Χατζή για το νέο ρόλο της στο «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» , την συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μαυρίκιο, τον συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς και τα έργα του αλλά και τα νέα παιδιά με τα οποία συνεργάζεται.

Τρεις εξαιρετικές ερμηνείες στη σειρά. Μετά την «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη και τους «Βρικόλακες» του Ίψεν. Πως νιώθετε που ερμηνεύετε Τένεσι Ουίλιαμς;

Πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο της «οδού Κεφαλληνίας» ερμηνεύω Τένεσι Ουίλιαμς. Ήταν  κάτι που το ήθελα πάρα πολύ αλλά δεν είχαν βρεθεί οι κατάλληλες συνθήκες. Το θέατρο είναι συναντήσεις και από εκεί ξεκινάει. Δεν έχει καμία σημασία να παίζει κανείς μεγάλους ρόλους, αν δεν τους παίξει με κάποιους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στο να φθάσουν κάπου. Γιατί το θέατρο είναι σύνολο. Είναι μία ιστορία πολλών και όχι του ενός. Εμένα με ενδιέφεραν πάντα οι συνεργασίες και οι συναντήσεις.

Πως είναι η συνεργασία σας με τον κύριο Μαυρίκιο;

Είναι πρώτη φορά που δουλεύουμε μαζί. Ήθελα πάρα πολύ καιρό να συνεργαστούμε. Τα καταφέραμε και μάλιστα σε έργο του «Τένεσι Ουίλιαμς» ο οποίος είναι ένας συγγραφέας που τον ξέρει τόσο πολύ βαθιά και έτσι μαζί φθάσαμε να κάνω και εγώ την κυρία Βέναμπλ.

Πως θα χαρακτηρίζατε το ρόλο σας;

Είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος ρόλος , με πολλά επίπεδα αλλά είναι από τους ρόλους τους οποίους με ενδιαφέρουν, γιατί ακριβώς αυτό ψάχνω. Η πρωταγωνίστρια  έχει φτιάξει και ζει σε μία  πραγματικότητα δική της. Είναι ένας συγκλονιστικός ρόλος. 

 
Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο στη σχέση μητέρας και γιου στο έργο ;

Είναι ολέθρια αυτή η σχέση. Δεν είναι μόνο μητέρα και γιος. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και πολύπλοκο. Αυτού του είδους οι ρόλοι με ενδιαφέρουν. Πως ένας άνθρωπος έχει την δική του πραγματικότητα η οποία είναι φοβερή, αλλά για αυτόν είναι αυτή. Αυτό με ιντριγκάρει. Με ενδιαφέρει να το πλησιάσω. Να δω πως γίνεται ο άνθρωπος να μπαίνει σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Όπως στην «φόνισσα». Εγώ είμαι είμαι πολύ περίεργη μητέρα, θα έλεγε κανείς «άρρωστη» αλλά όλο αυτό με αφορούσε και με ενδιέφερε  μόνο και μόνο γιατί αυτή η διαδρομή του ανθρώπου είναι προς εξερεύνηση και έχει περισσότερο ενδιαφέρον από το να κάνει κανείς κάτι πιο βατό. 

Τα έργα του Τένεσι Ουίλιαμς  παίζονται ξανά και ξανά. Όπως το «Λεωφορείο ο πόθος». Πως θα σχολιάζατε τα έργα του;

Το «Λεωφορείο ο πόθος» έχει τόσο δυνατούς ρόλους και είναι τόσο σπουδαίο έργο το οποίο θα παίζεται πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερεθίζει τους  ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες. Έτσι γίνεται , όταν παίζονται συνέχεια τα έργα, σημαίνει ότι δεν έχει δοθεί η απόλυτη απάντηση. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές και οπτικές. Το γεγονός ότι παίζονται είναι ότι τα ερωτήματα υπάρχουν και δεν έχουν απαντηθεί και ούτε πρόκειται να απαντηθούν σε τέτοια έργα.

Τα κείμενα είναι αυτά τα όποια απασχολούν τον κόσμο;

Έτσι νομίζω. Τα μεγάλα ερωτήματα δεν τελειώνουν . Υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Τα νέα παιδιά με τα οποία συνεργάζεστε , πως τα βλέπετε;

Εγώ είμαι τόσο πολύ υπέρ των νέων παιδιών και είμαι πολύ ευτυχής που συνεργάζομαι με τόσο νέους και ταλαντούχους ανθρώπους. Πιστεύω σε αυτόν τον συνδυασμό , πεπειραμένων ανθρώπων με νεότερους. Έχουν και οι δύο να πάρουν. Ο συνδυασμός αυτός προχωράει την τέχνη.  


 http://athens-art-theater.weebly.com/sigmaupsilonnuepsilonnutauepsilonupsilonxiepsiloniotasigma-2014-2015/12

Απέχω = λόγο και μέλλον δεν έχω


Συντάκτης: 
Αννα Δακουρού*
Οι εκλογές πλησιάζουν και, ως συνήθως, οι πολιτικές συζητήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων για την κατάσταση και τις ενδεχόμενες εξελίξεις είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Ενα θέμα υπαρκτό και αμφιλεγόμενο είναι αυτό της αποχής. Ακούω διάφορες απόψεις όσον αφορά το τελευταίο θέμα: «Γιατί να πάω να ψηφίσω; Ολοι τα ίδια είναι!», «Αυτοί ασχολούνται με μας; Εγώ γιατί να ασχοληθώ μ’ αυτούς!», «Αφού όποιος και να βγει τίποτα δεν θα αλλάξει!», «Κανείς τους δεν με εκφράζει απόλυτα», «Σιγά μην τους δώσω αξία! Δεν ασχολούμαι» και πολλές άλλες.
Κατανοώ απόλυτα την απογοήτευση και την αποκαθήλωση όλων αυτών των ιδεών και των αξιών που πολλοί από εμάς είτε είχαμε ονομάσει έτσι είτε θεωρούσαμε πως υπάρχουν. Πικραίνομαι βαθύτατα, όμως, παρατηρώντας ανθρώπους να απέχουν από «άποψη» –και όχι από σοβαρό λόγο- από τη γνώμη τους, από το μέλλον που θα τους επηρεάσει, από το δικαίωμα και την ευθύνη τους, από τη δύναμή τους ως πολιτών, από τη ζωή τους. Γιατί η συνέχεια έχει ως εξής: «Απέχω = λόγο και μέλλον δεν έχω».
Ανήκω κι εγώ σ’ αυτούς τους «παράξενους τύπους» που θεωρούν πως η γνώση της Ιστορίας, έστω και σε στοιχειώδες επίπεδο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σου παραχωρήσει τα εφόδια να κρίνεις το παρελθόν και να κατανοείς το παρόν ως ώριμος πολίτης. Χωρίς βέβαια να συμπεριλαμβάνονται στην άποψή μου αυτή όλοι εκείνοι οι τραγικοί των άκρων, που έχουν μπερδέψει την Ιστορία με τα απωθημένα των παλαιότερων, τη λέξη πατρίδα με τον αγκυλωτό σταυρό ή τον βασιλιά!
Παρ’ όλα αυτά, κι επειδή δεν προλαβαίνουμε να μάθουμε όλοι μας Ιστορία σε λίγες μέρες, ας ξυπνήσουμε κι ας δούμε λίγο πιο καθαρά. Τι πραγματικά καταφέρνουμε με την αποχή; Να αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για μας, να γινόμαστε μηδενιστές χωρίς συνέπεια και συνέχεια καμιάς πορείας μας στην κοινωνία, να συντελούμε στο να ανεβαίνουν κυβερνήσεις από ακόμα μικρότερες «μειοψηφίες», μετά και την αλλαγή, «εντέχνως» βέβαια, του εκλογικού νόμου.
Σέβομαι ότι πολλοί από εσάς δεν συμφωνείτε ούτε καν με το σύστημα των εκλογών ή τον τρόπο που γίνονται. Ας δούμε όμως το παρόν! Ας δούμε ρεαλιστικά πώς, τώρα που υπάρχουμε και ζούμε, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα με τα χαρτιά που μας δόθηκαν. Στη ζωή πολεμάμε με τα όπλα που έχουμε. Δεν υπάρχει πάντα αρκετός χρόνος για να βρούμε καινούργια. Μπορούμε όμως με αυτά που έχουμε να φτιάξουμε κάτι καινούργιο!
Ας μη γυρίσουμε τις πλάτες μας στο μέλλον. Γιατί αν το μέλλον το φτιάχνουν όπως θέλουν κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα γι’ αυτό, δεν θα έχουμε δικαίωμα παραπόνων στη συνέχεια. Τουλάχιστον ας ξεκινήσουμε την αλλαγή που απαιτούμε από τους άλλους, πρώτα από εμάς! Ενας ένας κι όλοι μαζί, εμείς είμαστε η κοινωνία!
Κι όσο για το αν κανείς τους δεν μας εκφράζει απόλυτα… ούτε ο πιο καλός μας σύντροφος ζωής δεν μας εκφράζει απόλυτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε σχέσεις μεταξύ μας.
Ας μην τους αφήσουμε να νομίζουν πως η Ιστορία τούς ανήκει κι ας μη μας σαρώσουν για άλλη μια φορά στο όνομα του φόβου. Ιστορία στη ζωή δεν γράφεται από τον οποιονδήποτε, αυτός όμως που μπορεί να γράψει και να αφήσει Ιστορία μπορεί να είναι… οποιοσδήποτε!
Τέλος, κανείς δεν θα μας υπογράψει πως η κατάσταση της ζωής μας θα γίνει καλύτερη αν αλλάξει. Ενα είναι σίγουρο, πως για να έχει την ελπίδα να γίνει καλύτερη πρέπει να αλλάξει!
*Τελειόφοιτη Γαλλικής Φιλολογίας ΑΠΘ
http://www.efsyn.gr/arthro/apeho-logo-kai-mellon-den-eho

Μόνοι με την κάλπη


Είναι η κορυφαία στιγμή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Οταν οι πολίτες παραμερίζουν το παραβάν και βρίσκονται ενώπιοι ενωπίοις με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, καλούνται να δώσουν περιεχόμενο στην προεκλογική εκστρατεία αλλά και νόημα στις αγωνίες τους, τις διαφωνίες, την οργή για τη διάψευση των προσδοκιών τους, τις ελπίδες για να αλλάξει βηματισμό ο τόπος.
Χρειάζονται οι πολίτες λίγο χρόνο, έστω δευτερόλεπτα, για να διώξουν τη σύγχυση που προκαλούν οι καθημερινές τηλεοπτικές συζητήσεις, οι οποίες κάποιες φορές περιορίζονται σε ανούσια καταστροφολογία. Κουβαλάνε στο παραβάν τηλεοπτικές εικόνες από τεντωμένα δάχτυλα και δηλώσεις φοβικές, που επιδιώκουν να ενσταλάξουν στην ψυχή τους την ατολμία για ρήξη με το παρελθόν. Φέρει στη μνήμη τους τηλεοπτικά σποτ με τον πρωθυπουργό να μετατρέπεται σε δάσκαλο της πολιτικής -μάλλον αντιγραφή από την καλή ταινία «Μάθε, παιδί μου, γράμματα»-, ένας ρόλος που δεν του πηγαίνει, γι’ αυτό μάλλον δεν μπορεί να κατανοήσει την ψυχολογία και το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών. Ακόμη, ο πολίτης θυμάται τη μαμά-άλλο κόμμα, που αγωνιά να έχει υπό την προστασία της το παιδί-Αλέξης, που θέλει να δοκιμάσει τη δύναμη των φτερών του.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει τις ρίζες της στα στερεότυπα της νεοελληνικής κοινωνίας, της οποίας δομικό στοιχείο είναι ο υπερπροστατευτισμός του καινούργιου. Θυμάται τις συζητήσεις στα καφενεία, στη γειτονιά και στη λαϊκή, όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, είναι η κραυγή που τρυπάει το τύμπανό του, με δυσκολία καταφέρνει να μειώσει την ένταση. Δεν προλαβαίνει, όμως, και η ένταση μεγαλώνει, θα σου πάρουν τα λεφτά από την τράπεζα, ακούγεται πάλι η φωνή. Μαζεύεται από φόβο, αλλά και πάλι θυμάται που απέσυρε από τον λογαριασμό του στην τράπεζα τα τελευταία ευρώ για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.
Ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή, σκέφτεται. Το ουράνιο τόξο, εξάλλου, βγαίνει μετά τη βροχή. Είναι άνεργη και την έχουν φάει οι δρόμοι ψάχνοντας δουλειά. Από τις εφημερίδες που αγοράζει διαβάζει μόνο τις αγγελίες για θέσεις εργασίας. Ούτε θυμάται πόσα βιογραφικά έχει αφήσει σε απίθανες θέσεις εργασίας. Θα σας ενημερώσουμε εμείς, λίγοι τηλεφώνησαν κι αυτοί για να την ευχαριστήσουν που υπέβαλε αίτηση, ελπίζουμε να συνεργαστούμε στο μέλλον, μ’ αυτόν τον τρόπο έκλεινε το τηλεφώνημα της ζεστής γυναικείας φωνής, που της έφερνε το ρίγος της ανεργίας.
Απλώνει τα ψηφοδέλτια στο τραπεζάκι, ενώ ακούει μουρμουρητά από όσους περιμένουν έξω από το παραβάν, τελειώνετε, είναι μεγάλη η σειρά. Τι να κάνει; Η πρώτη σκέψη που κάνει είναι να ρίξει λευκό ή να ζωγραφίσει έναν κοιλαρά κεφαλαιούχο, έναν υπουργό και έναν στρυφνό Ευρωπαίο, συνοδεύοντας τη ζωγραφιά με μια βρισιά. Βγάζει τον στυλό του, το μετανιώνει, δεν είναι λύση αυτή. Θυμήθηκε τον Καλπογιάννη, θα ήταν μια λύση, μπορεί να δώσουν λύση οι εκλογές; Ολοι το ίδιο παιχνίδι παίζουν, αλλάζει μόνο το χρώμα της τράπουλας.
Θα ψηφίσω, αποφασίζει. Δεν μπορώ τους κοψοχέρηδες. Τον εκνευρίζουν όσοι διαμαρτύρονται κι ας ψήφισαν και πάλι τους ίδιους. Αποφάσισε να ανοίξει ένα παράθυρο, να μπει φως. Να δώσει ελπίδα σ’ όλους. Δεν μπορεί να είναι απών. Κι αποφάσισε να σταυρώσει ανθρώπους δοκιμασμένους. Στις μικροκοινωνίες όλοι γνωρίζουν, ή τουλάχιστον υποψιάζονται. Τίποτε δεν έρχεται απροειδοποίητα. Σαν κεραυνός σε αίθριο ουρανό.
Επιλέγει το ψηφοδέλτιο της ελπίδας, σταυρώνει, στέκεται μπροστά από την κάλπη και ψηφίζει. Ποτέ δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Οπου υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα, γίνονται και τα μεγαλύτερα λάθη. Η ψήφος του είναι μια προκαταβολή για την απόφασή του να μην αναθέσει εν λευκώ την τύχη του σε άλλους. Δηλώνει παρών για το μέλλον που έρχεται.
* Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΗΠΑ: Οργή απ΄ το ρατσιστικό τραγούδι για το φόνο του Μπράουν

Οργή προκαλεί ρατσιστικό τραγούδι που «εξυμνεί» το φόνο του άοπλου Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον. Το τραγούδι ακούστηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσε συνταξιούχος αστυνομικός του τμήματος του Λος Άντζελες και μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες διέταξε τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας όπως ανακοίνωσε χθες (23/12) ο επικεφαλής του τμήματος.
Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο αστυνομικός του τμήματος του Λος Άντζελες Τζο Μάγιερς, που συνταξιοδοτήθηκε το 2007, παρευρέθησαν περίπου 50 με 60 άτομα, οι περισσότεροι αστυνομικοί, κυρίως συνταξιούχοι, αλλά και απλοί πολίτες.
Το τραγούδι με παραποιημένους τους στίχους από την επιτυχία «Bad, Bad Leroy Brown», του 1973, του αμερικανού τραγουδιστή της φολκ-ροκ Τζιμ Κρότσε, ερμήνευσε ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Γκάρι Φίσελ, ο οποίος κάποτε εργαζόταν ως ερευνητής για την κυβέρνηση:
Οι στίχοι του τραγουδιού:
«Ο Μάικλ Μπράουν πήρε ένα μάθημα για ένα μπλέξιμο με έναν αστυνομικό - σκληρό καρύδι
Ο Μάικλ έμοιαζε με πολυκαιρισμένο ελβετικό τυρί...τα μυαλά του χυμένα στο πάτωμα
Και είναι κακός, ο κακός Μάικλ Μπράουν
Ο χειρότερος αλήτης σε ολόκληρη την βρωμοπόλη
Πιο κακός και από τον γέρο Κινγκ Κονγκ
Πιο μοχθηρός κι από μαντρόσκυλο
Δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια
Και ο Μάικλ άνοιξε την πόρτα σπάζοντάς την με γροθιά
Και ο Μάικλ έμοιαζε με πολυκαιρισμένο ελβετικό τυρί
Τα μυαλά του χυμένα στο πάτωμα
Και είναι νεκρός, ο νεκρός Μάικλ Μπράουν
Ο πιο νεκρός σε ολόκληρη την βρωμοπόλη
Ολόκληρη η ζωή του πάει, έφυγε
Πιο νεκρός και από σκοτωμένο σκυλί στον δρόμο»
Το τραγούδι κατέγραψε σε βίντεο ένας από τους παρευρισκόμενους, προσβεβλημένος και οργισμένος από το γεγονός ότι κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, και το ανέβασε στην ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο TMZ.
Ο δικηγόρος του Φίσελ δήλωσε στην TMZ ότι ο πελάτης του συνειδητοποίησε πως το παραποιημένο τραγούδι ήταν κακόγουστο σχολιάζοντας ωστόσο ότι ο Φίσελ γράφει αστεία τραγούδια και ότι θεώρησε πως το κοινό -οι αστυνομικοί- θα το θεωρούσε αστείο.
Σχολιάζοντας το τραγούδι, ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ έγραψε στο Twitter: «Όπως πολλοί από εσάς, το βρίσκω προσβλητικό και παράλογο. Δεν αντανακλά τις αξίες του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες. Διέταξα την Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων να διερευνήσει το περιστατικό και να διακριβώσει αν σε αυτό αναμείχθηκαν εν ενεργεία υπάλληλοι του τμήματος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.efsyn.gr/video/ipa-orgi-ap-ratsistiko-tragoydi-gia-fono-toy-mpraoyn

Διαφωνία ΗΠΑ – Κούβας για τη μεταναστευτική πολιτική

Σε αντιπαράθεση ήρθαν Ηνωμένες Πολιτείες και Κούβα γύρω από τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου υψηλού επιπέδου στόχος της οποίας είναι η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Η αμερικανική πλευρά δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε Κουβανούς με ειδικές προστασίες –κάτι που δεν ισχύει για άλλες εθνικότητες. Η Κούβα από την πλευρά της εξέφρασε τα παράπονά της ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν Κουβανούς γιατρούς να εγκαταλείψουν τη χώρας τους, χαρακτηρίζοντάς το ως «κατακριτέα διαρροή εγκεφάλων».
Ωστόσο, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν την Πέμπτη, με τις δύο χώρες να κάνουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και με απώτερο σκοπό να γίνουν αλλαγές στους περιορισμούς στις εμπορικές συναλλαγές και τα ταξίδια.
http://www.efsyn.gr/arthro/diafonia-ipa-koyvas-gia-ti-metanasteytiki-politiki

Καμμένος: «Υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ανοιχτά για μας με τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν δεν είμαστε εμείς στη Βουλή ισχυροί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι θέλει», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτή τη στιγμή αυτό που παίζεται τις επόμενες μέρες είναι κατά πόσο ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει να έχει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο στη βουλή αλλά και αλαζονικό, ή αν θα αποφασίσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ένα κίνημα που δεν έχει προδώσει τους πολίτες και δεν πρόκειται να το κάνει, θα είναι η εγγύηση, ο ρυθμιστής όπως ήταν στο να ρίξει την κυβέρνηση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ALPHA.
«Υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ανοιχτά για μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν προϋποθέσεις σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί τη βοήθεια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Δεν συζητούμε τα εθνικά θέματα. Έχουμε ξεκάθαρες γραμμές και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Στα θέματα της φορολογίας εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε και να στηρίξουμε μία πολιτική όπου θα φορολογείται κάτι άλλο από το εισόδημα. Δηλαδή, η φορολόγηση του αντικειμένου που είδαμε με τον ΕΝΦΙΑ, ένας καθαρά αντισυνταγματικός νόμος, δεν πρόκειται ποτέ να ψηφιστεί από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε περίπτωση που συμμετέχουμε σε μία πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.
«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές αλλά έχουμε ένα κοινό, δεν μας κρατάνε ούτε από τη λίστα Λαγκάρντ,ούτε από τη λίστα του Χριστοφοράκου και τα τεφτέρια, ούτε από τη λίστα του Λουξεμβούργου», κατέληξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ελλήνων.http://www.kontranews.gr/politiki/item/34277-kammenos-syriza-themata

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος της ΝΔ στη Β΄Αθήνας μιλάει το Newsbomb για την μάχη των εκλογών και για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.
Συνέντευξη στον Κώστα Τσιτούνα
Παρά τα δημοσκοπικά δεδομένα που κάνουν λόγο για συντριβή της ΝΔ, ο κ. Δένδιας επιμένει ότι η ΝΔ μπορεί  - όπως λέει – να κερδίσει της εκλογές. Παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του επί των εθνικών θεμάτων, ενώ αναφερόμενος στην ένταση που υπάρχει με τηνΤουρκία τονίζει ότι η χώρα μας δεν κάνει πίσω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εδαφική μας ακεραιότητα.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στον Κώστα Τσιτούνα:
-Κύριε Δένδια ακούω από πολλά στελέχη της ΝΔ να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του σε κρίσιμα θέματα, όπως το Μεταναστευτικό και η Δημόσια Τάξη και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες. Ποια είναι η δική σας άποψη;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Με βάση τις αντιδράσεις του κόσμου που βλέπω ο ίδιος στη Β’ Αθήνας αλλά και στην επαρχία, ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλεγεί κυβέρνηση και   ότι δεν θα έχουμε την «ευκαιρία» να διαπιστώσουμε αν ευσταθεί κάτι τέτοιο ή όχι.
Στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται η χώρα, οι ίδιοι, οι ψηφοφόροι χρειάζεται να αναλογιστούν τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως το Μεταναστευτικό ή η Δημόσια Ασφάλεια.
Θα τους πρότεινα για παράδειγμα να αναζητήσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη «Βίλα Αμαλία», τότε που κορυφαία στελέχη του χαρακτήριζαν τους λοστούς και τα μπουκάλια για βόμβες μολότοφ «είδη καθημερινής ανάγκης». 
-Σχετικά με τα εθνικά θέματα πιστεύετε το ίδιο;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Σχετικά με τα εθνικά θέματα, θέλω να σας πω ότι αν αναζητήσει κανείς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο «ζαλίζεται» κανείς από την πολυγλωσσία και τις θέσεις διάφορων συνιστωσών, αλλά και τρομάζει κιόλας από τις θέσεις που ορισμένα στελέχη του διατυπώνουν. Μην ξεχνάτε ποιες θέσεις έχουν διατυπώσει κατά καιρούς στελέχη του για τις σχέσεις μας με άλλες χώρες και πόσο απλοϊκά αντιλαμβάνονται τις περίπλοκες σχέσεις με την Τουρκία.
Σε αντίθεση με τα ερωτηματικά που προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίων στελεχών του για τη διεθνή θέση της χώρας, η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης να διασφαλίσει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.
Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός, είναι αυτός που καλείται να αποτρέψει το ενδεχόμενο επικίνδυνων πειραματισμών απ' όσους θέλουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε μία «Βενεζουέλα της Μεσογείου».
-Ακούω διάφορα στελέχη της γαλάζιας παράταξης να λένε ότι το κλίμα είναι αναστρέψιμο, αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπενθυμίζω ότι αυτές τις εκλογές, δεν τις απαίτησε ο ελληνικός λαός. Οδεύουμε σε αυτές ύστερα από το αδιέξοδο που προκάλεσαν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, με την σύμπραξη της Χρυσής Αυγής η οποία ουδόλως τους ενόχλησε, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με το πνεύμα του Συντάγματος.
Τώρα λοιπόν που πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους, δεν πρέπει να παρασυρθούν οι πολίτες σε  υποσχέσεις και αοριστολογίες. Ζητούμενο δεν είναι απλώς η επικράτηση της Ν.Δ. Ζητούμενο είναι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες έξι ετών και να μην αρχίσει εκ νέου ένας φαύλος κύκλος αδιεξόδων με θύματα τους πολίτες και πρωτίστως τους ασθενέστερους οικονομικά, που θα είναι και οι ιδιαίτερα ζημιωμένοι αν προκύψει ζήτημα παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.
Προσωπικά, ακούγοντας  στις τελευταίες συνεντεύξεις που έχουν δώσει τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόταση και σκέψη για ένα αναπτυξιακό μοντέλο, ώστε να μην παλινδρομήσει εκ νέου η χώρα σε κατάσταση μέγιστης οικονομικής κρίσης, δεν διαπιστώνω τον παραμικρό αντίστοιχο προβληματισμό. Και διερωτώμαι πως θα γίνουν αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις όταν καταδικαστεί κάθε οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ή όταν επικρατήσουν τελικά σκέψεις περί εσωτερικού δανεισμού.
Παρά τα λάθη μας κάναμε σημαντικά  βήματα προς τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, η οποία δοκιμάστηκε ιδιαίτερα μετά το φθινόπωρο του 2009. Ευελπιστώ ότι οι Σειρήνες του λαϊκισμού δεν θα καταδικάσουν τον λαό στο μαρτύριο του Σίσσυφου.  
-Την ίδια ώρα, πάντως, η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί δεσμεύοντας περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο για έρευνες του «Μπαρμπαρός» εντός της κυπριακής ΑΟΖ;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εκτιμώ πως βρισκόμαστε σε μια ακόμα τεχνητή προσπάθεια συντήρησης της έντασης. Αλλά ο Ελληνισμός διαθέτει την ισχυρή βούληση να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά του. Η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να περιφρουρήσουν τα ζωτικά συμφέροντά τους στο πλαίσιο που ορίζουν συνθήκες, συμφωνίες, το Διεθνές Δίκαιο και ένα διεθνώς αποδεκτό status quo. Βάσει αυτού επισημαίνω ότι όλες οι χώρες έχουν υποχρέωση να επιδείξουν σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο αλλά και να σταθούν με ρεαλισμό απέναντι στα πραγματικά δεδομένα.
-Μήπως θα έπρεπε να είναι πιο σκληρή η στάση μας έναντι της Τουρκίας;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η  χώρα μας αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας σε ένα τόξο αστάθειας από την Ουκρανία μέχρι τη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή, το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς. Γνωρίζοντας  την αποτελεσματικότητα και την ισχύ που διαθέτει το εθνικό αμυντικό σύστημα έναντι οιασδήποτε απειλής επιδεικνύουμε ψυχραιμία και σοβαρότητα, ενώ  παράλληλα δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας.
Σας υπενθυμίζω ότι την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισήμανε ότι η Ελλάς κρατά κλάδο ελαίας στο ένα χέρι και ξίφος δικαίου στο άλλο. Και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος διότι ως  Υπουργός  Εθνικής Άμυνας είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κατά τις επισκέψεις μου σε μείζονες σχηματισμούς και μονάδες την φερεγγυότητα του εθνικού αμυντικού συστήματος και την αποτελεσματικότητα με την οποία επιτελούν το καθήκον τους, διαφυλάσσοντας την εδαφική ακεραιότητα, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις περικοπές, οι οποίες επιβλήθηκαν από τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, παραμένουν ο αδιαμφισβήτητος θεσμός που εγγυάται την εθνική ανεξαρτησία και τον εμπιστεύονται οι πολίτες.
Θυμηθείτε τις δηλώσεις που έκαναν πριν από μερικές ημέρες οι διασωθέντες από το «Norman Atlantic», τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαποί, οι οποίοι απέδωσαν τα εύσημα στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήταν και αυτή μία ακόμη αφορμή για να νιώσω υπερήφανος ως πολιτικός τους προϊστάμενος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/545534/nikos-dendias-fovamai-tis-apopseis-toy-syriza-sta-ethnika-themata#ixzz3PRL1vgsh

3.000 Τούρκοι «αγκαλιά» με τζιχαντιστές!

Διαρκή τρομοκρατική απειλή, που θέτει σε κατάσταση συναγερμού τόσο τις Αρχές της Τουρκίας όσο βέβαια και τις γειτονικές χώρες -ανάμεσά τους και την Ελλάδα-, αποτελεί το γεγονός ότι περίπου 3.000 άνθρωποι εκεί φέρονται ότι διατηρούν στενές σχέσεις με τη διαβόητη οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.). Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο αναφέρεται σε έκθεση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, στην οποία διατυπώνεται μάλιστα προειδοποίηση για τον σοβαρότατο κίνδυνο που υπάρχει πια για επιθέσεις εναντίον δυτικών συμφερόντων στη χώρα!

Η έκθεση-σοκ είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Hurriyet» και σε μια περίοδο κατά την οποία -ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι- έχει αυξηθεί κατακόρυφα η αιματηρή δράση των τζιχαντιστών. Οι συντάκτες της έκθεσης, μάλιστα, προτείνουν στο εξής να τίθενται υπό αυξημένη παρακολούθηση οι χιλιάδες άνθρωποι που πρόσκεινται στο Ι.Κ., με στόχο κυρίως να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος καθενός από αυτούς.
Αναφέρεται, εξάλλου, ότι σήμα «κόκκινου συναγερμού» έχει ήδη σταλεί στις υπηρεσίες ασφαλείας, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις εναντίον των πρεσβειών δυτικών χωρών εντός της τουρκικής επικρατείας από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ως πιθανοί στόχοι των φανατικών μουσουλμάνων-οπαδών του χαλιφάτου περιγράφονται τόσο οι πολίτες που κατάγονται από χώρες της Δύσης όσο βέβαια και οι υποδομές του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Ηδη, πάντως, την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με τις περιπτώσεις Τούρκων πολιτών που είχαν σπεύσει να καταταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Εως 700 Τούρκοι πολίτες έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ι.Κ. στη Συρία και δημιουργούν την απειλή μιας επίθεσης στην Τουρκία σε περίπτωση που επιστρέψουν στη χώρα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου. Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα του απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της περίπου 7.250 υπόπτων οι οποίοι ήθελαν να μεταβούν στη Συρία και πως απέλασε 1.160 επίδοξους τζιχαντιστές.
Τους πέταξαν από ταράτσα
Παγκόσμιο σοκ προκαλεί το νέο έγκλημα των τζιχαντιστών, το οποίο το Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) φρόντισε να «διαφημίσει» μέσω του διαδικτύου. Ο λόγος για την εκτέλεση δύο ανδρών, οι οποίοι, αφού κρίθηκαν ένοχοι ως ομοφυλόφιλοι, εκτελέστηκαν με τον τρόπο που προβλέπει η σαρία: τους πέταξαν στο έδαφος από μεγάλο ύψος, και πιο συγκεκριμένα από την ταράτσα ενός κτιρίου. Κάτω, τα τσακισμένα από την πτώση πτώματα περίμενε πλήθος που «διψούσε» να τα λιθοβολήσει! Το έγκλημα έλαβε χώρα στη Νινευή του βόρειου Ιράκ.

http://www.dimokratianews.gr/content/31529/3000-τούρκοι-«αγκαλιά»-με-τζιχαντιστές

Μόσχα για διατήρηση κυρώσεων: Μη φιλική η στάση της ΕΕ «Δεν κρίνει αντικειμενικά τις ενέργειες των αρχών του Κιέβου»

Καυτηριάζει η Μόσχα την απόφαση των «28» να μην κινηθούν προς χαλάρωση των κυρώσεων παρά τις ανησυχίες για τις οικονομικές συνέπειες, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να δηλώνει ότι «επιβεβαιώνεται το γεγονός πως η ΕΕ ακόμη δεν είναι έτοιμη να αλλάξει τη μη φιλική στάση της και να κρίνει αντικειμενικά τις ενέργειες των αρχών του Κιέβου». 

Ταυτόχρονα το Κρεμλίνο καταγγέλλει ότι η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία έχει υπονομεύσει τις ελπίδες διεξαγωγής τετραμερούς συνόδου για την κρίση, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι δυτικοί ηγέτες τονίζουν ότι οι προσπάθειες να καθίσουν μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας παρεμποδίζονται από την αποτυχία της Μόσχας να επιβάλει τη συμφωνία εκεχειρίας, η οποία συνήφθη πριν από τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=669004