Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η Ν.Δ. προσβλήθηκε από τον... Αίσωπο!

«Ο κ. Τσίπρας δεν παίζει μόνο με την Ευρώπη. Δεν παίζει μόνο με τους Έλληνες. Μας προσβάλλει όλους. Ντροπή!», δήλωσε επισήμως η Νέα Δημοκρατία.
Είχε προηγηθεί η εξής αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Ρόδο: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση».
Δυστυχώς όμως για τη Ν.Δ., η επίμαχη φράση δεν είναι καθόλου «σόκιν». Αναδημοσιεύουμε την ιστορία για την προέλευσή της από το «Βικιλεξικό»:
Η φράση «λέγεται για όσους υπερηφανεύονται και καυχώνται για ανεπιβεβαίωτα κατορθώματά τους, ως πρόκληση να τα αποδείξουν με πράξεις.
Προέρχεται από τον αισώπειο μύθο "Ανήρ Κομπαστής", σύμφωνα με τον οποίο, κάποιος αθλητής είχε πάει για αγώνες στη Ρόδο κι όταν επέστρεψε στην Αθήνα, κόμπαζε στους φίλους του, ότι είχε πηδήξει πάρα πολλά μέτρα, κανείς όμως δεν τον πίστευε, μιας και όλοι ξέρανε τις περιορισμένες δυνατότητες του αθλητή.
Καθώς εκείνος επέμενε, προκαλώντας τους να πάνε στη Ρόδο να ρωτήσουν τους θεατές που είδαν το κατόρθωμά του, ένας από τους φίλους του πήγε στο σκάμμα και με το χέρι έγραψε πάνω στην άμμο τη λέξη Ρόδος. Μετά γύρισε προς τον καυχησιάρη αθλητή και του είπε: «Γιατί να πάμε στην Ρόδο; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.». Οπότε και ο αθλητής... αναγκάστηκε να αλλάξει γειτονιά».
Καλά, τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν τον ρώτησαν πριν βγάλουν την ανακοίνωση;

http://www.efsyn.gr/arthro/i-nd-prosvlithike-apo-ton-aisopo

ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μία «ανάσα» πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η κυβέρνηση φαίνεται να προχωράει σε μαζικές ελληνοποιήσεις Αλβανών.
Σύμφωνα με τα ΦΕΚ που παρουσιάζει χθες, Πέμπτη (15/01/2015) το Olympia.gr πλήθος ανθρώπων με καταγωγή από τη γειτονική χώρα γίνονται Έλληνες σε μια χρονική περίοδο όπου μπορεί να προκαλέσει πλήθος ερωτηματικών.
Μάλιστα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αν δει κανείς τις ημερομηνίες που έχουν γίνει οι αιτήσεις οι περισσότερες είναι είτε από το 2012 είτε από το 2013! Με άλλα λόγια ενδεχομένως οι περισσότεροι εξ αυτών να έχουν το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου.
fek
Πηγή: Olympia.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/544670/ekloges-2015-politografoyn-mazika-alvanoys-prin-apo-tis-ekloges#ixzz3OyXdimJn

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

Οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 (όπως αποτυπώνονται στο Π.Δ. 4/2013), οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια, καθώς και οι αλλαγές στους τρόπους χρηματοδότησης των πολιτών κομμάτων και τον έλεγχο των οικονομικών τους σύμφωνα με το Ν.4304/2014 (που τέθηκε σε ισχύ την 01/01/2015), κοινοποιούνται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που αποστάλθηκε στα πολιτικά κόμματα.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην κατανομή των εδρών, υπενθυμίζεται ότι αυξάνονται κατά 3 στην εκλογική περιφέρεια Νομού Αττικής (από 12 σε 15 έδρες), αυξάνονται κατά 2 στη Β' Αθηνών (από 42 σε 44 έδρες), ενώ κατά μια έδρα αυξάνονται στην Α' Πειραιώς (από 5 σε 6 έδρες), τη Θεσπρωτία (από 1 σε 2 έδρες), στη Μαγνησία (από 5 σε 6 έδρες) και στις Κυκλάδες (από 3 σε 4 έδρες).
Κατά 3 μειώνονται οι έδρες στην Α' Αθηνών (από 17 σε 14 έδρες), ενώ κατά μια μειώνονται οι έδρες στην Αχαΐα (από 9 σε 8 έδρες), στην Αιτωλοακαρνανία (από 8 σε 7 έδρες), στη Βοιωτία (από 4 σε 3 έδρες), Καρδίτσας (από 5 σε 4 έδρες), Σέρρες (από 7 σε 6 έδρες) και Τρίκαλα (από 5 σε 4 έδρες).
Στις εκλογικές περιφέρειες με 1-3 έδρες, οι εκλογείς βάζουν ένα σταυρό προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 4-7 έδρες, οι εκλογείς βάζουν από 2 σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 8-12 έδρες βάζουν 3 σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 13 και άνω έδρες βάζουν 4 σταυρούς προτίμησης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/544675/ekloges-2015-oi-voyleytikes-edres-ana-perifereia-kai-oi-stayroi-protimisis#ixzz3OyVeDpqz

Μανωλάδα: Η ηλεκτρονική ρουλέτα έφερε... χειροπέδες

Είχε τοποθετήσει ηλεκτρονική ρουλέτα μέσα στο κατάστημα διατραπεζικών συναλλαγών που διατηρεί στην Μανωλάδα.

Ο λόγος για έναν 53χρονο, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενώ σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για εγκατάσταση και λειτουργία τυχερού παιγνίου.

Σημειώνεται ότι, η ηλεκτρονική ρουλέτα έφερε κερματοδέκτη και θυρίδα υποδοχής χαρτονομισμάτων και ήταν σε λειτουργία κατά τον έλεγχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015, 06:36