Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΚ ! ΣΟΚ! ΤΡΑΓΙΚΟ

Τελικά έχουν δίκιο πιάνει..................

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


vasilopita

Η Βασιλόπιτα είναι σίγουρα έθιμο της Πρωτοχρονιάς.Πώς όμως ξεκίνησε αυτό το έθιμο;
Σύμφωνα με το dogma.gr, όταν ο Μέγας Βασίλειος ήταν επίσκοπος στη Καισαρεία της Μικράς Ασίας, ο έπαρχος της περιοχής θέλησε να μπει στην πόλη και να την λεηλατήσει.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του αγίου ότι οι κάτοικοι ήσαν φτωχοί και μαστίζονταν από πείνα, ο Έπαρχος επέμεινε, με αποτέλεσμα ο άγιος Βασίλειος να μαζέψει όλα τα τιμαλφή και τα χρυσά των λίγων πλουσίων της πόλεως, προκειμένου να αποφευχθεί η γενική λεηλασία.
Όταν ο Έπαρχος άλλαξε γνώμη, κατ΄ άλλους αυτό έγινε ύστερα από θαυματουργική παρέμβαση του αγίου Μερκουρίου και στρατιάς αγγέλων, ο άγιος διέταξε να φτιαχτούν ζύμες και μέσα τους να μπουν τα τιμαλφή και τα χρυσά και να μοιραστούν στους φτωχούς της πόλεως.
Κατά μια άλλη εκδοχή ο Άγιος Βασίλειος, μη γνωρίζοντας σε ποιον ανήκει το κάθε κόσμημα, προκειμένου να μην αδικήσει κάποιον, χρησιμοποίησε τις ζύμες ώστε να μοιραστούν τα τιμαλφή στην τύχη.
Οι δυνατοί συμβολισμοί πίσω από την κίνηση αυτή του Μεγάλου Βασιλείου, μετέτρεψαν την ιδέα σε έθιμο που επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του την 1η Ιανουαρίου.
Αν και η πιο διαδεδομένη άποψη θεωρεί πως η τοποθέτηση του νομίσματος στην Αγιοβασιλόπιτα μιμείται τα χρυσαφικά που είχε τοποθετήσει ο Άγιος στα ψωμιά υπάρχει και μια ακόμη εξήγηση.
Η τοποθέτηση νομίσματος μέσα σε πίτα είναι αρχαιότατο έθιμο και αναφέρεται ως έθιμο κατά την ρωμαϊκή εορτή των Σατουρναλίων (Κρόνια).
Λέγεται ότι από τους Ρωμαίους υιοθετήθηκε στη δυτική και κεντρική Ευρώπη, και υπάρχει ως σήμερα, αλλά γίνεται κατά την εορτή των Θεοφανείων.
Αυτός ο οποίος το κερδίζει, ακόμη και στις μέρες μας φορά ως έπαθλο χάρτινο επίχρυσο στεφάνι.

http://polidorikiou.blogspot.gr/2013/12/blog-post_31.html

Π. Καμμένος: Ο λαός να βάλει στο αρχείο κυβέρνηση και παρακράτος

Τριτοκοσμική και προκλητική χαρακτήρισε ο Π. Καμμένος την απόφαση να μπει στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη. "Ο ελληνικός λαός πρέπει να βάλει στο αρχείο και την κυβέρνηση και το παρακράτος, είναι ένα καθεστώς που ζέχνει και βρωμάει" δήλωσε στο Κόκκινο 105.5, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Σχετικά με τον καταιγισμό τροπολογικών τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, ο Π. Καμμένος τόνισε ότι επιδιώκουν να εκλέξουν ΠτΔ για να παρατείνουν τη ζωή της κυβέρνησης, για να υπογράψει 2 μνημόνια, ένα με το ΔΝΤ κι ένα με την ΕΚΤ.
"Μιλάμε για Μεσαίωνα, αν παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης. Θα κερδίσουν το κλείσιμο στις μπίζνες που έχουν στρώσει όπως το λιμάνι του Πειραιά, το Ελληνικό, τον Αστέρα, τα ελληνικά αεροδρόμια" είπε, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει να σταθεί για να ξεπουλήσει τα πάντα.
"Είδαμε να τάζει υπουργικούς θώκους ο πρωθυπουργός, στους βουλευτές, για την ψήφο τους, Αυτά είναι κατρακύλα" υπογράμμισε.
Επεσήμανε, δε, την ανάγκη προσφυγής στη λαϊκή εντολή, και κάλεσε τον ελληνικό λαό να μη φοβηθεί από τα σενάρια τρόμου για την επόμενη ημέρα.
Ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε συμμορία το περιβάλλον του πρωθυπουργού: "Αυτοί οι τύποι οι Φαήλοι, οι νεοναζιστές, οι Πλεύρηδες, οι Βορίδηδες, ο Γεωργιάδης διαφημιστής ναζιστικών βιβλίων , τι σχέση είχαν με τη ΝΔ του Καραμανλή... όπως τι σχέση έχει με τον Ανδρέα Παπανδρέου ο Βενιζέλος" είπε χαρακτηριστικά.

http://www.avgi.gr/article/5164602/p-kammenos-o-laos-na-balei-sto-arxeio-kubernisi-kai-parakratos

ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΤΔ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ:168 – «ΠΑΡΩΝ»: 131

Ένα βήμα πιο μακριά από την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας βρέθηκε η πολιτική ζωή του τόπου, μετά τη δεύτερη, άκαρπη ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης (23/12/2014) στη Βουλή.
Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους, έναντι 131 που επέλεξαν το «παρών».
Προηγήθηκε η δραματική χθεσινή συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ, από την οποία απείχε ο Θωμάς Ψύρρας,ο οποίος σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ ακολούθησε και η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα.
Οι δυο τους πάντως σήμερα ψήφισαν «παρών».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/536199/deyteri-psifoforia-gia-ptd-stayros-dimas-168-paron-131#ixzz3MiVVYVTC

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ

Ποιοι έμειναν σταθεροί και ποιοι άλλαξαν γνώμη τελευταία στιγμή
Η πρόταση του πρωθυπουργού για συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και εν συνεχεία συμφωνία με τους δανειστές, αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, προώθηση της αναθεώρησης του Συντάγματος και εκλογές έως το τέλος του 2015, φαίνεται πως έπεισε ορισμένους βουλευτές να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα.
Με δεδομένο ότι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, έδειξαν πειθαρχία στην πρώτη ψηφοφορία, η ψήφος των ανεξάρτητων αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά βαρόμετρο για την προεδρική εκλογή.
Ορισμένοι παρέμειναν σταθεροί στις αρχικές τους δεσμεύσεις για καταψήφιση του υποψήφιου Προέδρου, ενώ κάποιοι άλλοι άλλαξαν γνώμη.
Αναλυτικά πώς ψήφισαν:
Πέτρος Τατσόπουλος: ΠΑΡΩΝ. Έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καμία από τις ψηφοφορίες.
Μίμης Ανδρουλάκης: ΠΑΡΩΝ. Ήταν ο πρώτος που είχε γνωστοποιήσει πως θα πει 3 «όχι»!
Βασίλης Καπερνάρος: ΠΑΡΩΝ. Ο προερχόμενος από τους ΑΝ.ΕΛ. βουλευτής είχε ξεκαθαρίσει πως θα καταψηφίσει την υποψηφιότητα Δήμα.
Οδυσσέας Βουδούρης: ΠΑΡΩΝ. Θυμίζουμε πως έχει ζητήσει την προκήρυξη εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την επόμενη Βουλή
Γιώργος Νταβρής: Σταύρος Δήμας. Είχε ενημερώσει πως θα ψηφίσει και τις τρεις φορές υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα.
Χρήστος Αηδόνης: Σταύρος Δήμας. Από τις σίγουρες θετικές ψήφους. «Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές. Η υποψηφιότητα του κ. Δήμα μπορεί να υπερψηφιστεί», είχε δηλώσει.
Μίκα Ιατρίδη: Σταύρος Δήμας. Αν και στην προηγούμενη ψηφοφορία είχε καταψηφίσει, φαίνεται πως πείστηκε από τον πρωθυπουργό και σήμερα ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα.
Κώστας Γιοβανόπουλος: Σταύρος Δήμας. Σήμερα έδωσε το «παρών» στην ψηφοφορία και ψήφισε υπέρ του Δήμα.
Χρυσούλα Γιαταγάνα: ΠΑΡΩΝ. Από την πρώτη στιγμή είχε γνωστοποιήσει πως δεν θα στηρίξει.
Θεόδωρος Παραστατίδης: ΠΑΡΩΝ. Έχει ζητήσει την προκήρυξη εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την επόμενη Βουλή.
Γιώργος Κασαπίδης: Σταύρος Δήμας. Την προηγούμενη φορά ήταν απών. Σήμερα ψήφισε υπέρ του Στ. Δήμα.
Ραχήλ Μακρή: ΠΑΡΩΝ. Το έχει ξεκαθαρίσει πως θα πει τρία όχι.
Πάρις Μουτσινάς: ΠΑΡΩΝ. Είχε δηλώσει ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στον Σταύρο Δήμα γιατί δεν θέλει να νομιμοποιήσει την κυβερνητική πολιτική.
Παναγιώτης Μελάς: Σταύρος Δήμας. Είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία αλλά κατά την έξοδό του από τη Βουλή είχε πει πως στη δεύτερη ψηφοφορία θα στηρίξει Στ. Δήμα.
Γιάννης Κουράκος: Σταύρος Δήμας. «Θα ψηφίσω θετικά για Πρόεδρο αν με πείσει ο Σαμαράς ότι δεν θέλει εκλογές», είχε πει. Μάλλον τον έπεισε ο πρωθυπουργός.
Θεοδώρα Τζάκρη: ΠΑΡΩΝ. Έχει δηλώσει πως θα δώσει τρεις αρνητικές ψήφους.
Μάρκος Μπόλαρης: ΠΑΡΩΝ. Έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής.
Κατερίνα Μάρκου: Σταύρος Δήμας. Η θετική ψήφος στον προϋπολογισμό προϊδέασε για τις προθέσεις της.
Σπύρος Λυκούδης: Σταύρος Δήμας. Διατήρησε την ίδια στάση με την πρώτη ψηφοφορία.
Βύρων Πολύδωρας: ΠΑΡΩΝ. Σταθερός στην απόφασή του να μην δώσει θετική ψήφο στον «εκλεκτό» της κυβέρνησης.
Γρηγόρης Ψαριανός: Σταύρος Δήμας. Από τις σίγουρες θετικές ψήφους στον Στ. Δήμα.
Βασίλης Οικονόμου: Σταύρος Δήμας. Είχε προναγγείλει πως θα στηρίξει τον Στ. Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία.
Στάθης Μπούκουρας: Σταύρος Δήμας.
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Σταύρος Δήμας.
Φούντα Νίκη: ΠΑΡΩΝ.
Ψύρρας Θωμάς: ΠΑΡΩΝ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/536154/o-xartis-ton-anexartiton-voyleyton-pos-psifisan#ixzz3MiV8IKUi

Φρανκο-κρατία, φραγκο-κρατία και τούμπαλιν

Συντάκτης: 

Η αστική δημοκρατία, όπως είναι πια γνωστό τοις πάσι, είναι ένα εύθραυστο πολίτευμα, που τα φτιασίδια της δεν αντέχουν στα δύσκολα. Οσο κι αν ισχύει πως «η χειρότερη δημοκρατία είναι προτιμότερη από την καλύτερη δικτατορία», η Ιστορία δείχνει πως τα δύο αυτά συστήματα εξουσίας επικοινωνούν: όταν τα πράγματα ζορίζουν, όταν οι φερετζέδες της «αντιπροσωπευτικότητας» πέφτουν και αποκαλύπτεται στο πόπολο το αποκρουστικό πρόσωπο της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας, οι «δημοκρατικοί» κυβερνώντες βγάζουν βιαστικά το ημίψηλο και φορούν το κράνος των ΜΑΤ, για να τσακίσουν με τα κλομπ ανά χείρας τους «αντιφρονούντες», που συνήθως αναγορεύονται –με την τζίφρα των πρόθυμων δικαστών και τη συμβολή των πειθήνιων ΜΜΕ– σε επικίνδυνο «εσωτερικό εχθρό». Το δείχνει η Ιστορία, πέρα από σύνορα και εποχές, το γράφουν ο Ζίνι, ο Χομπσμπάουμ και ο Μαζάουερ, το γράφουν και οι τοίχοι στα Εξάρχεια λακωνικά, μ’ ένα σύνθημα: «Η δημοκρατία σας βρομάει φασισμό»...
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω είναι τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Ισπανία –την Ισπανία που, αν και απέφυγε το «εξωτερικό» μνημόνιο και τις τρόικες, έχει εξελιχθεί κι αυτή σε ένα από τα πειραματόζωα της κρίσης, με τις υπάκουες κυβερνήσεις της (πρώτα με τον «σοσιαλιστή» Θαπατέρο, και τώρα με τον δεξιό Ραχόι) να εφαρμόζουν πιστά στη ράχη των μη προνομιούχων υπηκόων τους τις μνημονιακές συνταγές του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανή και κατά βάση πανομοιότυπα με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τις άλλες κοινωνίες του «Δόγματος του Σοκ»: εξωφρενικά υψηλή ανεργία, κατάλυση των εργασιακών κεκτημένων και πλήρης «ελαστικοποίηση» της απασχόλησης, συστηματικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, εξοντωτική για τους πληβείους διεύρυνση των ανισοτήτων, και βέβαια μαζικές κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες- ένα «έργο» που σε μας θα ανέβει από Γενάρη. Και, την ίδια στιγμή, έτσι για αντίστιξη, ένας οχετός σκανδάλων που «αγκαλιάζει» ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, με «μαύρα» κομματικά ταμεία, «ημέτερους» λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία και πάσης φύσεως κλειστά κυκλώματα εργολαβιών και λαδωμάτων.
Η παρ’ ολίγον εκδίκηση του «κοψοχέρη» | Reuters/JUAN MEDINA
Σε όλα αυτά ο ισπανικός λαός αντιδρά, και αντιδρά δυναμικά και κινηματικά. Το «κίνημα των πλατειών», τα εκατομμύρια των «αγανακτισμένων» (indignados) πολιτών μπορεί να γύρισαν στα σπίτια τους, αλλά μπόλιασαν μια σειρά άλλων κινημάτων, όπως το Podemos (που σήμερα προηγείται στις δημοσκοπήσεις, τρομοκρατώντας το σύστημα), την περίφημη «πλατφόρμα» κατά των εξώσεων, που έχει καταφέρει να σώσει από το ξεσπίτωμα δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, το δίκτυο πολιτών «Partido X», που ειδικεύεται στην αποκάλυψη και τεκμηρίωση σκανδάλων διαπλοκής, και πλήθος άλλες συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης. Αλλωστε οι Ισπανοί δεν είναι πρόβατα, να παρακολουθούν αδιάφοροι από τον καναπέ τη σφαγή των αδυνάτων: έχουν κι αυτοί ως λαός μακρά παράδοση δημοκρατικών και εργατικών αγώνων κόντρα στον αυταρχισμό των αρχόντων, και σαράντα χρόνια Φρανκο-κρατίας -κι άλλα τριάντα... φραγκοκρατίας του χρήματος- δεν μπόρεσαν ποτέ να διαλύσουν το υπέροχο άρωμα γης και ελευθερίας του ‘36.
Σε αυτόν τον γνήσιο, τον «από τα κάτω» ξεσηκωμό, που τους τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια, οι Ισπανοί κυβερνώντες και οι αγωνιούντες σπόνσορες τους απαντούν με τον μόνο τρόπο που ξέρουν – βγάζοντας από το ντουλάπι και ξαραχνιάζοντας το φάντασμα του «καουντίγιο» και του σκληρού μετεμφυλιακού αστυνομικού κράτους, με το οποίο συνέδεσε το όνομά του ο Φράνκο. Βασικό εργαλείο τους, ο διαβόητος «Ley Mordaza» (Νόμος-Φίμωτρο), επισήμως «Νόμος για τη Δημόσια Ασφάλεια», που πέρασε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή με τις ψήφους του Λαϊκού Κόμματος και πολλούς διαδηλωτές της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται με φιμωμένα πρόσωπα.
Τι προβλέπει; Την ποινικοποίηση και βαριά τιμωρία με εξοντωτικά πρόστιμα ή/και ποινές φυλάκισης μιας σειράς από απολύτως αποδεκτές ώς σήμερα πράξεις διαμαρτυρίας και αντίστασης. Βάσει του νέου νόμου, το να φωτογραφίζεις ή να βιντεοσκοπείς αστυνομικούς, ακόμη κι όταν αυτοί καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα δέρνοντας ή συλλαμβάνοντας αθώους μπορεί να κοστίσει στον διακινητή έως και 30.000 ευρώ. Το ίδιο πρόστιμο προβλέπεται για την ειρηνική ανυπακοή στην εξουσία, τη συγκέντρωση μπροστά από το Κοινοβούλιο, την κατάληψη τραπεζών ως μέσο διαμαρτυρίας και γενικά τη διαδήλωση χωρίς άδεια της αστυνομίας. Απαγορεύεται πλέον η πραγματοποίηση συνελεύσεων και συναθροίσεων πολιτικού χαρακτήρα σε δημόσιους χώρους και η παρουσία σε κατειλημμένους χώρους (πρόστιμο 100 έως 600 ευρώ ανά άτομο). Το σημαντικότερο όμως είναι πως ποινικοποιείται η παρεμπόδιση της διαδικασίας έξωσης, σε μια προσπάθεια να τσακιστεί το κίνημα αλληλεγγύης της «Πλατφόρμας»: το πρόστιμο και σε αυτή την περίπτωση κυμαίνεται από 600 έως 30.000 ευρώ ανά άτομο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στην αστυνομία να «βγάλει τα γάντια», επιτρέποντας στους φύλακες της (άρχουσας) τάξης να πραγματοποιούν επιδρομές κατά την κρίση τους και να κάνουν κατά βούληση σωματικούς ελέγχους, ενώ νομιμοποιείται η πρακτική της σύνταξης «μαύρων λιστών» και των προληπτικών προσαγωγών για διαδηλωτές, ακτιβιστές και για τον εναλλακτικό Τύπο. Ηδη ξεκίνησαν... πιλοτικά οι μαζικές έφοδοι σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους και οι συλλήψεις αντιεξουσιαστών σε όλη την Ισπανία. Ποινικοποιείται ακόμη και το botellon, η κατανάλωση οινοπνευματώδη ποτών από παρέες σε δημόσιους χώρους – μια από τις λιγοστές φτηνές μορφές διασκέδασης των νέων ανθρώπων. Δρακόντεια μέτρα, πρωτόγνωρα για «κανονικές» δημοκρατικές χώρες. Είπαμε όμως: όταν η δημοκρατία ζορίζεται, η «κανονικότητα» πάει περίπατο.
Ο «Νόμος-Φίμωτρο» βέβαια δεν προέβλεψε κάποια ειδική ποινή γι’ αυτό που συνέβη χτες το πρωί στην έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, όταν ένας πνιγμένος στα χρέη Ισπανός επιχειρηματίας έριξε με φόρα στην πρόσοψη το αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε φορτώσει δύο φιάλες βουτανίου. Οι φιάλες δεν εξερράγησαν και ο απελπισμένος άνδρας, που όπως όλα δείχνουν είναι «κοψοχέρης» ψηφοφόρος, συνελήφθη...
http://www.efsyn.gr/arthro/franko-kratia-fragko-kratia-kai-toympalin

Ερωτήματα από τη σπουδή να μπει στο αρχείο η «υπόθεση Χαϊκάλη»

Λίγες ώρες πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ και σε ένα κλίμα γενικευμένης καχυποψίας και απαξίωσης της πολιτικής ζωής, η εισαγγελία αποφάσισε πως δεν συντρέχει λόγος ποινικής δίωξης μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη. Έτσι, η έρευνα πάει στο αρχείο καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό δε προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τις οποίες απαιτεί ο νόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης σχετικά με πράξη δωροδοκίας βουλευτή. Επίσης προστίθεται ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε βασιμότητα της καταγγελίας.
http://www.efsyn.gr/arthro/sto-arheio-i-ypothesi-haikali-apostolopoyloy


ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΪΚΑΛΗ

Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που ερεύνησε την υπόθεση.
Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή, «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».
Ο εισαγγελέας αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη, καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων, Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους.
Έτσι, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία, απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής, αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα».
Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία, ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.
Επίσης, τονίζει ότι ο κ. Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στις 12/12/2014 στη συνάντηση στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη, όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο, αλλά διότι ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων.
Τονίζει δε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ότι η συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή ήταν στις 6 μμ στις 12/12 και μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ.
Τέλος, ο εισαγγελέας επισημαίνει, αποδεχόμενος τους λόγους που προέβαλε ο κ. Αποστολόπουλος για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βουλευτή, ότι δεν είναι λογικό ο δράστης διάπραξης σοβαρού κακουργήματος να προσλαμβάνει μάρτυρες να παρακολουθούν τα γεγονότα σε περίοπτη θέση, ώστε να βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι και κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.
Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/535915/ektakto-sto-arxeio-i-ypothesi-xaikali#ixzz3MiEOeeaC

Βίος και Πολιτεία του Γιώργου Αποστολόπουλου: Από την αυλή του Παπανδρέου στους ΑΝΕΛ

Η εφημερίδα «Έθνος» σκιαγραφεί σήμερα το προφίλ τουΓιώργου Αποστολόπουλου, του «μεσάζοντα» που κατονόμασε ο Πάνος Καμμένος για την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη.
Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, έχει περάσει από τα γραφεία 3 προέδρων πολιτικών κομμάτων, αυτοπροσδιορίζεται ως οικονομικός μάνατζερ, κατα δήλωση του ακόμα και της Deutsche Bank και σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, είναι ο Δευκαλίων που αρθρογραφούσε αντιμνημονιακά σε διάφορα μπλογκ.
Εμφανίστηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το 2008
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εμφανίστηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γύρω στο 2008. Μέλη του κινήματος τον θυμούνται να επισκέπτεται το παλιό κτίριο, προκειμένου να συζητήσει, κυρίως οικονομικά θέματα.
Πρόσωπα που τον γνώρισαν τότε τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο υπερφίαλο, που «διαφήμιζε» συχνά τις γνωριμίες του, τις σχέσεις του με οικονομικούς παράγοντες και τις «άκρες» που είχε στην Deutsche Bank. Μάλιστα, μία από τις πιο αγαπημένες του συζητήσεις αφορούσε τα τραπεζικά ομόλογα.
Λίγο καιρό αργότερα, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εμφανίζεται στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο νέο κτίριο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους για οικονομικά θέματα. Είναι η εποχή που όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σύντομα και η ανάληψη της εξουσίας θεωρείται βέβαιη.
Ωστόσο στελέχη του Κινήματος που γνώριζαν τους οικονομικούς συσχετισμού, αλλά και τις εφαρμογές τους, άκουγαν με μεγάλη επιφύλαξη τις προτάσεις του οικονομολόγου. «Δεν του δίναμε μεγάλη σημασία γιατί δεν μπορούσαμε να πεισθούμε από αυτά που πρότεινε», λένε σήμερα.
Όταν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να συγκροτήσει μία ομάδα συνεργατών που θα αναλάμβανε την παρουσία του κόμματος στο διαδίκτυο, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εντάχθηκε σε αυτήν. Η συμμετοχή του έκανε πολλά στελέχη να θεωρήσουν ότι ο ίδιος ανήκε στο περιβάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς τον βαθμό της σχέσης του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Μετά τις εκλογές του 2009, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στους διαδρόμους της Βουλής, πολύ κοντά στο οικονομικό επιτελείο. Πληροφορίες του Έθνους, αναφέρουν ότι είχε τότε προσεγγίσει τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο δεν είχε διαμορφώσει ιδιαίτερες σχέσεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γ.Παπακωνσταντίνου τον παρέπεμψε σε χαμηλόβαθμους συμβούλους του οικονομικού επιτελείου.
Από τη ΝΔ στους ΑΝ.ΕΛ
Σύμφωνα πάντα με το Έθνος, ο Γιώργος Αποστολόπουλος θα εμφανιστεί το 2011 στο γραφείο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε μάλιστα σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα ειδικός στα CDS «πουλώντας» θεωρίες για εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου στην υπόθεση αγοραπωλησίας ασφαλιστήριων δανειστικού κινδύνου. Ήταν η εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς του συστήνει τον Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με ισχυρισμούς του δεύτερου.
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην γνωριμία τους στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή: « τον μεσάζοντα τον είχα γνωρίσει όταν ακόμα ήμουν βουλευτής της ΝΔ, στο γραγείο του Πρωθυπουργού. Μάλιστα μου τον είχε συστήσει ο Δ. Σταμάτης για την υπόθεση των CDS».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ, ο Αποστολόπουλος συστηνόταν ως πρώην συνεργάτης της Deutsche Bank, χωρίς να επιβεβαιώνουν ούτε να διαψεύδουν άλλου είδους σχέση. Το Έθνος της Κυριακής επικοινώνησε με τη γερμανική τράπεζα για να ρωτήσει αν ο Αποστολόπουλος ήταν πράγματι υπάλληλος της. Η απάντηση ήταν «ουδέν σχόλιο». Ωστόσο οικονομικοί κύκλοι του Βερολίνου επεσήμαναν ότι δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος της Deutsche Bank. «Καταλαβαίνετε ότι δεν θέλουμε να εμπλακούμε στο τι γίνεται στην ελληνική βουλή« εξήγησαν οι γερμανικές πηγές.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Π.Καμμένου, ο Γ. Αποστολόπουλος τον ακολούθησε στην έξοδο του από τη ΝΔ τον Ιανουάριο του 2012.
Έκτοτε υπήρκε σύμβουλος του ίδιου του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ, καταγράφεται η παρουσία του Γ. Αποστολόπουλου δίπλα στον Π. Καμμένο κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι φωτογραφίες είναι από τις 22 Μαρτίου 2013, από συνάντηση που είχαν στη Βουλή.
Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποχώρησε κάποια στιγμή από τους ΑΝ.ΕΛ. Σύμφωνα με τον Π.Καμμένο, ο Αποστολόπουλος επέστρεψε στη ΝΔ.
Παρόλο που ο ίδιος ο Γιώργος Αποστολόπουλος ανέφερε ότι εργάζεται σε ελληνική τράπεζα. κάτι τέτοιο δεν φάινεται να προκύπτει, πέρα από το ότι από το καλοκαίρι το 2013 εώς το καλοκαίρι του 2014 υπήρξε σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς για εξειδικευμένα θέματα αγορών.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τη συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας που αρθρογραφούσε ο «Δευκαλίων». Με ανάρτηση του ο επικεφαλής, Νάσος Ζαγγογιάννης, γράφει: «Τόσο η θεματολογία της αρθρογραφίας όσο και το αντιμνημονιακό σκεπτικό του Δευκαλίωνα δεν συνάδουν με την όποια απόπειρα χρηματισμού που είδε ως σύνδεση με την εν λόγω υπόθεση και το παρόν ιστολόγιο». Η στήλη του Δευκαλίωνα σταμάτησε την 29η Ιουλίου 2013.
http://www.huffingtonpost.gr/2014/12/21/-apostolopoulos-kommata_n_6361824.html?utm_hp_ref=mostpopular