Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Με «θησαυρό» έφυγαν οι θρασύτατοι διαρρήκτες

Με ένα θησαυρό του οποίου η αξία ξεπερνά τις 450.000 ευρώ έφυγαν άγνωστοι από το σπίτι που διέρρηξαν προχθές το πρωί στο Φλόκα  την ώρα που το χωριό έσφυζε από ζωή.

Ο κ. Γιάννης Αντωνόπουλος και η συζυγός του απαρηγόρητοι για τα ενθύμια μίας ζωής που έχασαν που πέρα από την οποιαδήποτε αξία που είχαν, ήταν και συναισθηματικά δεμένοι λόγω του ότι το καθένα αντιπροσώπευε για το ζευγάρι και μία όμορφη ιστορία του παρελθόντος.

Οι δράστες λίγο μετά την αναχώρηση του κ Γιάννη και της γυναίκας του από το σπίτι την Τετάρτη το πρωί, μπήκαν από την μπαλκονόπορτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της μονοώροφης κατοικίας και δεν έχει οπτική επαφή από τον δρόμο.

Ανενόχλητοι οι θρασύτατοι διαρρήκτες κατόρθωσαν με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο να κάμψουν τη αντίσταση της ξύλινης πόρτας και να μπουν στο σαλόνι όπου άρχισαν να ψάχνουν για να βρουν κάτι αξίας. Ανακάτωσαν τα πράγματα και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στα υπνοδωμάτια. Σε ένα από αυτά βρήκαν το ποσό των 2.350 ευρώ το οποίο και πήραν. Στην συνέχεια κατευθύνθηνθηκαν στο δεύτερο υπνοδωμάτιο όπου και εκεί δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
«Μέχρι και το πτυχίο του γιού μου πήραν…Δεν άφησαν τίποτα. Τα πήραν όλα και έφυγαν. Μου είχε πει το παιδί μου  να τα βάλω σε τράπεζα. Εγώ δεν τον άκουσα», μονολόγησε ο κ Γιάννης με τα μάτια του να βουρκώνουν.

«Χρυσαφικά»
Οι δράστες χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο άρχισαν να ψάχνουν και στο δεύτερο δωμάτιο και αφού πέταξαν όλα τα ρούχαν από τις ντουλάπες κατευθύνθηκαν σε μία από τις γωνίες του δωματίου όπου υπήρχε μία φορητή μηχανήγια ράψιμο. Τη σήκωσαν και από κάτω βρήκαν το κουτί με τα χρυσαφικά τα οποία πήραν και έφυγαν από το σημείο που είχαν μπει χωρίς να γίνου αντιληπτοί.
«Εδώ τα είχα κάτω από την μηχανή τα πήραν όλα και έφυγαν παιδί μου», λέει η σύζυγος του κ. Αντωνόπουλου, μην μπορώντας να πιστέψει πως είχε χάσει όλα τα χρυσαφικά που με κόπο είχε αποκτήσει.

«Επιστρέφοντας στο σπίτι επιχειρήσαμε αν μπούμε από την κεντρική είσοδο και δεν μπορούσαμε με τίποτα διότι η πόρτα δεν άνοιγε. Έσπρωξα με αρκετή δύναμη  για να καταφέρω να α μπω μέσα στο σπίτι και τι να δω. Όλα άνω κάτω», επεσήμανε ο κ Γιάννης.
Οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα ενώ έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί το Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας.

Παναγιώτης Παυλόπουλος

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/me-thisayro-efygan-oi-thrasytatoi-diarriktes