Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μίλησε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία δεν είναι τόσο οι ημερομηνίες όσο η έξοδος από τα μνημόνια.
«Το ουσιαστικό είναι να έχουμε συμφωνία εξόδου από τα μνημόνια και από την κρίση και οι ημερομηνίες παίζουν δευτερεύοντα ρόλο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 απαντώντας στο εάν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τις 8 Δεκεμβρίου στο eurogroup.
Σύμφωνα με την κ.Βούλτεψηη κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει τις ημερομηνίες, παραδεχόμενη ωστόσο πως η διαπραγμάτευση με τους τροικανούς είναι δύσκολη, αλλά είναι η τελευταία για την έξοδο από τα μνημόνια.
Μιλώντας για το χρέος,  η κ.Βούλτεψη είπε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη να κηρυχθεί βιώσιμο, καθώς όταν δεν είναι βιώσιμο κανείς δεν δανείζει και κανείς δεν επενδύει στη χώρα.
 
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα, είπε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα ενότητας, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ανθίσταται.
 
Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Γεωργιάδη που επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ μετά το τελεσίγραφο της τρόικας, είπε ότι «τα κόμματα έχουν την γνώμη τους και δεν ευθυγραμμίζονται.
 
Είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα σημειώνοντας πως «αντίπαλος δεν είναι ο εαυτός μας, αλλά εκείνος που υπονομεύει την προσπάθεια δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση».