Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ρόδος: Μαθητής πήγε στο σχολείο με τσεκούρι!

Ένα πρωτόγνωρο, όσο και περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε σχολείο, στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ifmedia.gr, ένας 14χρονος μαθητής αποκάλυψε στους συμμαθητές του ότι είχε στην τσάντα του ένα μικρό τσεκούρι, που σκόπευε να χρησιμοποιήσει εναντίον της καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου, την οποία δεν συμπαθούσε.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου, που αναμένεται να θέσει το ζήτημα σε σχετική κοινή συνεδρίαση με τον σύλλογο μαθητών και καθηγητών για την άμεση λήψη μέτρων.

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκηςhttp://www.zougla.gr/greece/article/rodos-ma8itis-pige-sto-sxolio-me-tsekouri

Να συνεχίζουν τις συναλλαγές με την Ουκρανία συστήνει στις ρωσικές τράπεζες ο πρόεδρος Πούτιν

Να συνεχίσουν τις συναλλαγές και τις δραστηριότητες στην Ουκρανία συστήνει στις ρωσικές τράπεζες ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον κορυφαίο ρώσο τραπεζίτη και επικεφαλής της VTB Bank Αντρέι Κοστίν, ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε πως τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να συνεχίσουν τις συναλλαγές στη γειτονική χώρα, παρά τις απώλειες, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της ουκρανικής οικονομίας.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι δραστηριότητες πρέπει να συνεχισθούν, πρώτα απ' όλα, επειδή τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 30% του τραπεζικού τομέα της Ουκρανίας. Εάν αναστείλουμε και εμείς τις συναλλαγές στην χώρα, θα επιφέρουμε ένα επιπλέον σοβαρό πλήγμα στην ήδη καταρρέουσα οικονομία της Ουκρανίας» τόνισε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως η Ρωσία ενδιαφέρεται να διατηρήσει «έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο», καθώς η Μόσχα διατηρεί σημαντικές εταιρικές σχέσεις με την Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας.
Από την πλευρά του ο Κοστίν ανέφερε πως η κρατική VTB Bank, το δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της Ρωσίας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην Ουκρανία: «Τα προβλήματα που προέκυψαν οφείλονται στην απότομη επιδείνωση της ουκρανικής οικονομίας, την πτώση των ρυθμών ανάπτυξης και την κατάρρευση της τιμής του εθνικού νομίσματος».
Η πολιτική κατάσταση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, συμπλήρωσε ο τραπεζίτης, έχουν επιδράσει, όπως ήταν αναμενόμενο, και στις αποπληρωμές – Η VTB Bank σήμερα καλύπτεται μόνο κατά το ήμισυ στα δάνεια που έχει εκδώσει. Οι απώλειες της VTB Bank στην Ουκρανία ανέρχονται σε 26 δισεκατομμύρια ρούβλια (670 εκατομμύρια δολάρια) από την αρχή του έτους και, σύμφωνα με τον Κοστίν αναμένεται να διπλασιαστούν μέχρι το τέλος του 2014.

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αποκοπή της Ρωσίας από το διαδίκτυο

Διαψεύδει κάθε πληροφορία περί αποκοπής της Ρωσίας από την πρόσβαση στο διαδίκτυο το Κρεμλίνο. Στη σημερινή συνεδρίαση του Συνδέσμου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό τον πρόεδροΠούτιν, δεν τέθηκε καν τέτοιο θέμα, ούτε συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη η περίπτωση της απομόνωσης του ρωσικού διαδικτύου από το παγκόσμιο δίκτυο. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οΒλαντίμιρ Πούτιν και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Διαδίκτυο επικεντρώθηκανστην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου για την επίλυση της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Η διευκρίνηση έρχεται μετά από δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας, όπως το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Vedomosti», το οποίο ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, υπό την προεδρία Πούτιν, πρόκειται να συζητήσει σήμερα, Δευτέρα, πώς θα μπορούσε η Ρωσία να διαχωρίσει το «δικό της» ίντερνετ από το παγκόσμιο δίκτυο, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Η Ρωσία δεν προτίθεται να διακόψει την εγχώρια σύνδεση του ίντερνετ με το παγκόσμιο δίκτυο, δήλωσε ο Nτένις Νταβίντοφεπικεφαλής του Συνδέσμου Ασφαλούς Διαδικτύου, απαντώντας στα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, ενώ ο Ρώσος υπουργός Επικοινωνιών Νικολάι Nικιφόροφ τόνισεπως οι ρωσικές αρχές δεν σχεδιάζουν να απομονώσουν τη χώρα από τον παγκόσμιο ιστό, αντίθετα μελετούν μέτρα στην περίπτωση που η Δύση αποφασίσει να απομονώσει τη Ρωσία από το internet.

Ελλάδα-Ρωσία: Βαθιοί Ορθόδοξοι δεσμοί 1 Νοεμβρίου 2013 Ιρίνα Αχούντοβα Με αφορμή τη μεταφορά του Σταυρού του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, από την Πάτρα σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, στην οποία συνέδραμαν καθοριστικά οι «Ρωσικοί Σιδηρόδομοι», μιλάει για τις σχέσεις των λαών, ο Ολέγκ Ατκόφ, γενικός γραμματέας του κοινωνικού φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών».


Από τις 2 ως τις 6 Οκτωβρίου του 2013 στο νησί της Ρόδου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο του διεθνούς κοινωνικού φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών». Γενικός γραμματέας του είναι ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» για θέματα υγείας και συνεργασίας με κοινωνικές οργανώσεις, ο ιατρός και  κοσμοναύτης, καθηγητής, διδάκτορας ιατρικών επιστημών, Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης, αναγνωρισμένος εκπρόσωπος επιστημών της Ρωσίας, Ολέγκ Ατκόφ. Αυτός, δεν μίλησε μόνο για το φόρουμ, αλλά και για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Ανδρέα του Πρωτόκλητου σχετικά με τη μεταφορά στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του Σταυρού του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, για την τελετή απονομής του βραβείου του Ανδρέα του Πρωτόκλητου «Για την πίστη και αφοσίωση», για την απότιση τιμής στον άγιο Λουκά (Βόινο-Γιάσενετσκι) και για πολλά άλλα.
Ι.Αχούντοβα: Θυμάμαι πολύ καλά το πρώτο διεθνές κοινωνικό φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών», στη διάρκεια του οποίου είχαμε γνωριστεί. Τι σημαίνει το συγκεκριμένο φόρουμ προσωπικά για εσάς;
Ο.Ατκόφ: Είναι δέκα χρόνια τώρα που συμμετέχω στη διοργάνωσή των εκδηλώσεων αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας. Πρόκειται για έναν κύκλο συζητήσεων, με αναμφισβήτητα προοδευτική και θετική χροιά, που συγκεντρώνει ολοένα περισσότερο κόσμο, χώρες, ηπείρους, ώστε τα ιδανικά μας να γίνουν κατανοητά ακόμη και σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν συμμερίζονται τις δικές μας αρχές. Γι’ αυτό και είναι ένας κύκλος ανοικτός. Εκεί δε, προσκαλούνται άπαντες. Ακόμη και εκείνοι που έχουν διαφορετική άποψη από εμάς.
Κοινές ρίζες
ΕΡ: Τη δυνατότητα να ακούει ο ένας τον άλλο δίνουν και τέτοιες σημαντικές κινήσεις, όπως η μεταφορά του Σταυρού του Ανδρέα του Πρωτόκλητου από την Ελλάδα στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Ο Αγιος απόστολος Ανδρέας σύνδεσε με ένα αόρατο νήμα του πιστούς των χωρών αυτών. Πείτε μας για τις εντυπώσεις σας από αυτή την πρωτοβουλία.
ΑΠ: Η μεταφορά του Σταυρού του αποστόλου στην Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα, στο Κίεβο και στο Μινσκ, μας υπενθυμίζει ότι η πνευματική ζωή των λαών των τριών κρατών μας, προέρχεται από την ίδια πηγή. Δηλαδή από την ευλογία του αποστόλου Ανδρέα και τη Βάπτιση της μεσαιωνικής Ρωσίας, που έλαβε χώρα το 988. Όμως, η μεταφορά του Σταυρού στο χώρο που καταλαμβάνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τεράστια σημασία και για την Ελληνική Εκκλησία. Ο Σταυρός του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς στο ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, «άφησε» το ελληνικό έδαφος για 23 ημέρες (από 11 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου), και όταν οι Έλληνες πληροφορήθηκαν ότι το ιερό κειμήλιο θα το προσκυνήσουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, ένιωσαν σφοδρή συγκίνηση, όχι μόνο από τον αριθμό των πιστών, αλλά και από τη στάση των Ορθοδόξων Ρώσων, Ουκρανών και Λευκορώσων, έμειναν κατάπληκτοι από την εκδήλωση της πίστης των ανθρώπων που πήγαν για να δουν τον Σταυρό.
ΕΡ: Θυμόμαστε όλοι την καθημερινή πολύωρη αναμονή για το προσκύνημα της Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου που είχε μεταφερθεί από το Άγιο Όρος. Μεγάλες ήταν οι ουρές και για τον Σταυρό του Ανδρέα του Πρωτόκλητου.
ΑΠ: Όπως και τότε, χιλιάδες άνθρωποι από διάφορες πόλεις εξέφρασαν τεράστια την επιθυμία να προσέλθουν και να αγγίξουν το Σταυρό. Επρόκειτο για μια πνευματική ανάταση. Το πρόγραμμα της μεταφοράς του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, Κυρίλλου, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, από το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Αυτό ήταν που οργάνωσε την αεροπορική μεταφορά του ιερού κειμήλιου από την Ελλάδα στη Μόσχα και από το Μινσκ στην Πάτρα. Από κοινού με την οργανωτική επιτροπή του εορτασμού των 1025 χρόνων από τη Βάπτιση της Ρωσίας, η οποία περιελάμβανε εκπροσώπους από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, η εταιρία Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι οργάνωσε ένα ειδικό τρένο με 20 βαγόνια. Ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκε σε ειδικό βαγόνι-ναό.
Η σημαία του Πολεμικού Ναυτικού μας
ΕΡ: Στην Ελλάδα, πριν από την πτήση στη Μόσχα, είχατε πει ότι αισθάνεστε ιδιαίτερα λυπημένος που θα αποχωριστείτε τόσο τον Σταυρό του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, όσο και τους Έλληνες φίλους σας, οι οποίοι τις ημέρες εκείνες που βρίσκονταν μαζί σας, κατέστησαν πολύ κοντινά σας πρόσωπα.
ΑΠ: Είναι αλήθεια. Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, είπα ότι είμαστε ευτυχείς που θα έχουμε μαζί μας αυτό το ιερότατο κειμήλιο. Και φυσικά ήταν θέλημα Θεού ότι ο Σταυρός ακολούθησε ακριβώς τη διαδρομή που σύμφωνα με την παράδοση είχε πραγματοποιήσει ο απόστολος Ανδρέας. Στη σημαία του Πολεμικού μας Ναυτικού απεικονίζεται ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα. Διαθέτουμε πέντε στόλους οι οποίοι έχουν τις βάσεις τους στην Ευρώπη και την Ασία. Το σύμβολο αυτό λοιπόν αγκαλιάζει ολόκληρη τη Ρωσία. Εξ ονόματος του προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Ανδρέα του Πρωτόκλητου, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, ευχαρίστησα τον κ.Χρυσόστομο και μέσω αυτού όλους τους Ελληνες πατέρες για τη φιλοξενία και την εγκάρδια υποδοχή στην Πάτρα.
ΕΡ: Κάθε χρόνο στις 13 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του ανακτόρου των συνεδρίων του Κρεμλίνου διεξάγεται η τελετή απονομής του διεθνούς βραβείου του Ανδρέα του Πρωτόκλητου «Για την πίστη και την αφοσίωση». Είχα πάντα την περιέργεια να μάθω με ποιο τρόπο γίνεται η επιλογή των υποψηφίων για τον τίτλο του κατόχου αυτού του βραβείου.
ΑΠ: Η βράβευση των άξιων ανθρώπων με το διεθνές βραβείο του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, αποτελεί ένα ευχάριστο καθήκον το οποίο έχω, καθώς ηγούμαι της επιτροπής απονομής του βραβείου. Κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε όλες τις προτάσεις που λαμβάνουμε από διάφορα μέρη -από οργανώσεις και ιδιώτες, όπως και από τους βραβευθέντες κατά τα προηγούμενα έτη- τις εξετάζουμε και τις αναλύουμε. Διεξάγουμε ανοικτή ψηφοφορία και ο καθένας εκφράζει την άποψή του υπέρ κάποιου υποψηφίου.
ΕΡ: Θα ήθελα να δω μεταξύ των κατόχων του βραβείου αυτού τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο (Αντωνόπουλο), τον ηγούμενο της ιεράς μονής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Σαγματά στην Ελλάδα. Χάρις σε αυτόν έμαθαν για τον άγιο Λουκά (Βόινο-Γιάσενετσκι), όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και χιλιάδες παιδιά με προβλήματα διαβίωσης από τη Ρωσία και την Ουκρανία, τα οποία ο πατήρ Νεκτάριος φιλοξενεί κάθε χρόνο στην παιδική χριστιανική κατασκήνωση στον Παρνασσό. Είχατε συμμετάσχει στο συνέδριο που οργάνωσε ο π. Νεκτάριος στην Αθήνα.
ΑΠ: Όντως, τον Νοέμβριο του 2012 ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος με προσκάλεσε στο διεθνές συνέδριο «Άγιος Λουκάς (Βόινο-Γιάσενετσκι): Ιατρός, Αρχιεπίσκοπος Συμφερούπολης και Κριμαίας». Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την κοίμησή του. Σε αυτό έγινε αναφορά στο μεγαλείο και τη σημασία του έργου του. Λόγω υποχρεώσεων κατάφερα να βρεθώ στην Αθήνα μόνο για μία ημέρα, προκειμένου να μιλήσω για το τρένο «Δόκτωρ Βόινο-Γιάσενετσκι (Αγίου Λουκά)», το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ και στη Χακάσια. Είμαι ευτυχής που το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε. Πλέον, ο κόσμος που ζει στα μέρη αυτά όπου κάποτε βρισκόταν εξόριστος και εργαζόταν ο ιατρός-αρχιεπίσκοπος Λουκάς, δέχεται ιατρική βοήθεια από διάφορους ειδικούς.
ΕΡ: Πως καταφέρνετε να συνδυάζετε αυτό το τεράστιο κοινωνικό έργο με τη βασική σας εργασία στους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους και τη δραστηριότητά σας ως καθηγητή;
ΑΠ: Ακολουθώ την αρχή, ότι όσο πιο πολύ απασχολημένος είσαι, τόσο περισσότερα προλαβαίνεις. 

Η Ρωσία χάθηκε όπως η Ατλαντίδα! 19 Αυγούστου 2014 Ντμίτρι Ρομεντίκ Είναι τελικά η Ρωσία, σαν τη χαμένη Ατλαντίδα; Η χώρα πλέον δεν υφίσταται, μετά από έναν ανήσυχο αιώνα πολιτικών αναταραχών και πολέμων; Σε αυτό αναφέρεται η ταινία που μόλις βγήκε, με τον τίτλο «Το χρώμα του έθνους».


Πώς ήταν η Ρωσία εκατό χρόνια πριν, το 1914, και ποια είναι σήμερα, έχοντας περάσει δυο παγκοσμίους πολέμους, πολιτικές αναταραχές και αλλαγή καθεστώτων; Ο δημιουργός της ταινίας, «Το χρώμα του έθνους», γνωστός δημοσιογράφος της τηλεόρασης, Λεονίντ Παρφιόνοφ, οδηγείται σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα. Οτι εκείνη η Ρωσία δεν υφίσταται πλέον. Παρεμβλήθηκε για πάντα στην ιστορία η Σοβιετική Ένωση.
Ο μοναδικός άνθρωπος που κατέγραψε τη Ρωσία των αρχών του προηγούμενου αιώνα με φωτογραφική μηχανή, με χρώμα, ήταν ο Σεργκέι Προκούντιν-Γκόρσκι. Τότε, κανείς άλλος δεν φωτογράφιζε με αυτό τον τρόπο. Γύρισε όλη τη χώρα. Βρέθηκε στην Κεντρική ζώνη, στη Σιβηρία, στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία, φωτογραφίζοντας παντού την πραγματικότητα. Φωτογράφιζε εκκλησίες, σπίτια, τοπία, πορτρέτα.
Το Μεγάλο Τζαμί της Μπίμπι Χανούμ, Σαμαρκάνδη. Πηγή: στιγμιότυπο από την ταινία «Το χρώμα του έθνους»
Στην ταινία του, ο Λεονίντ Παρφιόνοφ επισκέφθηκε τα μέρη του Προκούντιν-Γκόρσκι και έβγαλε τα συμπεράσματά του, για το τι καταστράφηκε και τι διασώθηκε όλο αυτό τον καιρό. Είναι οφθαλμοφανές το πόσο ανελέητος αποδείχθηκε ο χρόνος και ο κόσμος απέναντι στις εκκλησίες. Μετά την επανάσταση του 1917, πολλές εκκλησίες ανατινάχτηκαν, από τις υπόλοιπες αφαίρεσαν τις καμπάνες, και άλλες τις χρησιμοποίησαν ως αποθήκες, πολιτιστικά κέντρα και διάφορα γραφεία. Κάποιες εκκλησίες, απλά έστεκαν εγκαταλελειμμένες και με τον καιρό μετατρέπονταν σε κτίσματα-φαντάσματα. Είναι παράδοξο το ότι επί διακόσια χρόνια πριν από το 1914 βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, ενώ μέσα στα τελευταία εκατό χρόνια καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά.
Είναι εμφανές ότι οι επαρχιακές πόλεις χορταριάζουν από την εγκατάλειψη. Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκατό χρόνια πριν, διακρίνεται το κάθε όμορφο κτίσμα, αλλά μετά εικονίζονται παντού οι μεγάλες συστάδες της βλάστησης και πίσω από αυτές, δεν φαίνεται τίποτε.
Η ιστορία μιας εκκλησίας
Εκκλησία των Πέτρου και Παύλου, Μπελοζέρσκ. Πηγή: στιγμιότυπο από την ταινία «Το χρώμα του έθνους»
Χαρακτηριστική είναι μια και μόνο ιστορία. Αυτή μιας εκκλησίας. Το 1974 ο συγγραφέας και σκηνοθέτης, Βασίλι Σουκσίν, γύρισε την ταινία «Kalina krásnaya» (Κόκκινο αγριοκέρασο), για την τραγωδία ενός ληστή κατά συρροή, ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της μετάνοιας. Το φιλμ γυρίστηκε στην περιοχή της Βόλογκντα. Ο Σουκσίν κατέγραψε μια ενδιαφέρουσα εικόνα. Εν μέσω του πλημμυρισμένου ποταμού προβάλλει από το νερό μια εγκαταλελειμμένη εκκλησιά. Τη σοβιετική εποχή το νόημα αυτής της εικόνας το καταλάβαιναν λίγοι. Θα πείτε, πού είναι εδώ το παράξενο; Μια ακόμη πλημμυρισμένη εκκλησία στο αθεϊστικό κράτος! Μόνο σήμερα, χάρη στην ταινία του Παρφιόνοφ, έγινε κατανοητό το πλούσιο νόημα που υπάρχει σε αυτή την εικόνα.
Στην περιφέρεια Βόλογκντα υπάρχει μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ρωσίας, το Μπελοζέρσκ, που διαθέτει μεγαλύτερη από χιλιετή ιστορία. Πολύ κοντά σε αυτή βρίσκεται το χωριό Κροχινό, όπου στα τέλη του 18ου αιώνα ανεγέρθηκε η εκκλησία της Γέννησης του Χριστού. Η εικόνα της διασώθηκε στις φωτογραφίες του Προκούντιν-Γκόρσκι. Το 1961, κατά την κατασκευή της υδαταποθήκης στην περιοχή Σεξνά, όλο το χωριό χάθηκε κάτω από το νερό. Το νερό έφτασε ως τους τοίχους της εκκλησίας, γύρω από αυτό υπήρχε κάποια γη υπό τη μορφή μιας μικρής νησίδας, αλλά σταδιακά ο ναός άρχισε να καλύπτεται από το νερό.
Ναός του Σωτήρος και της Μεσιτείας της Θεοτόκου, κοντά στην πόλη Βίτεγκρα. Πηγή: στιγμιότυπο από την ταινία «Το χρώμα του έθνους»
Η βυθισμένη εκκλησία, η οποία έμοιαζε σαν να βγαίνει μέσα από το νερό, έγινε το σύμβολο της παλαιάς Ρωσίας. Στο τέλος της ταινίας ο Παρφιόνοφ αναφέρει: «Υπήρχε η Αρχαία Αίγυπτος με την οποία οι σημερινοί Αιγύπτιοι δεν έχουν καμία σχέση, υπήρχε η Αρχαία Ελλάδα αλλά οι σύγχρονοι Έλληνες αποτελούν πλέον έναν άλλο πολιτισμό. Και υπήρχε η παλαιά Ρωσία. Με αυτή εμείς δεν έχουμε σχέση. Προήλθαμε από τη Σοβιετική Ένωση, ενώ εκείνη, η τσαρική Ρωσία, είναι το ίδιο αρχαία για εμάς όπως για τους Έλληνες η Αρχαία Ελλάδα». Αυτή λοιπόν η χώρα, η οποία δεν υπάρχει πλέον, παρουσιάζεται διαμέσου της ημικατεστραμμένης εκκλησίας που φεύγει κάτω από το νερό. Ένα θέαμα, που είναι δύσκολο να περιγραφεί...
http://gr.rbth.com/arts/2014/08/19/i_rosia_xathike_opo_i_atlantida_31409.html, 

Έξυπνα παγκάκια-ζυγαριές στα πάρκα της Μόσχας

Η απλή κίνηση του να καθίσεις σ' ένα παγκάκι για να ξαποστάσεις έπειτα από έναν περίπατο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με τα περιττά κιλά σου! Απίστευτο; Όχι πια, αφού η Μόσχα σχεδιάζει να εισαγάγει στα πάρκα της τα περίφημα παγκάκια-ζυγαριές, με άλλα λόγια θέσεις που μόλις καθίσεις σου λένε αμέσως πόσο ζυγίζεις. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Izvestia», ο διευθυντής του πάρκου Σοκολνίκι, στα βόρεια της πόλης, δήλωσε ότι 20 παγκάκια-ζυγαριές θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Τα «έξυπνα» παγκάκια, που αναμένεται να κατακλύσουν τα μοσχοβίτικα πάρκα, εκτός από το βάρος του ανθρώπου που αποφασίζει να ξεκουραστεί στην... αγκαλιά τους, θα δίνουν επίσης συμβουλές για την υγιεινή διατροφή και θα διαφημίζουν γυμναστήρια και ινστιτούτα ομορφιάς. 
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα παγκάκια-ζυγαριές θα χρηματοδοτηθούν από επενδυτές, ενώ το καθένα θα κοστίζει περί τα 50.000 ρούβλια (1.300 δολάρια). Ήδη οι υπεύθυνοι των πάρκων Φίλι καιΤαγκάνκα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ιδέα. Παρόμοιο πρότζεκτ είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικά χρόνια από γυμναστήριο στην Ολλανδία, το οποίο είχε στήσει παγκάκια-ζυγαριές σε στάση λεωφορείου. 

Η Αμφίπολη των... Σκοπίων!

Η Αμφίπολη των... Σκοπίων!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιντελιγκέντσια της... Οξφόρδης των Σκοπίων εγκαλεί -αυτή τη φορά διεθνή ΜΜΕ- για ιστορική άγνοια! Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ με τίτλο: «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας», στο οποίο η Dnevnik αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό.http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=448407
Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους "Ελλάδα" και "ελληνικός", χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στη Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».
Εδώ θα μπορούσε και να τελειώσει το σημερινό άρθρο με το επιφώνημα «Νο comment!» ως μόνιμη επωδός σε ακόμη ένα επεισόδιο στο γνωστό σίριαλ της αλυτρωτικής σκοπιανής προπαγάνδας, αλλά η επανάληψη αυτή μας έχει πια κουράσει. Αρχής γενομένης από τα επεκτατικά σχέδια του στρατάρχη Τίτο, για έξοδο στο Αιγαίο, ο οποίος στις 9 Ιουλίου του 1945 σε λόγο του, που μεταδόθηκε από το ραδιοσταθμό του Βελιγραδίου, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ελληνικός λαός έχει την ατυχία και πάλι να διευθύνεται υπό διαφόρων αντιδραστικών (σ.σ. επ' αυτού δεν θα διαφωνήσουμε), οι οποίοι δεν καταπιέζουν μόνο τον σλαβικόν λαόν της Μακεδονίας αλλά και αυτόν ακόμη τον ελληνικό λαό». Είχε προηγηθεί βεβαίως στις 21 Ιουνίου κύριο άρθρο της εφημερίδας «Μπόρμπα», επίσημου οργάνου του γιουγκοσλαβικού Κομμουνιστικού Κόμματος, στο οποίο η ελληνική Μακεδονία χαρακτηριζόταν σλαβική περιοχή, κάνοντας λόγο για «μακεδονικό λαό» με ξεχωριστή εθνική συνείδηση: Ο αρθρογράφος καθορίζει ότι ονομάζει Μακεδονία του Αιγαίου την ελληνική Μακεδονία με τη Χαλκιδική, η οποία γεωγραφικώς μεν ανήκει στη Μακεδονία του Αιγαίου, από εθνολογικής όμως άποψης ανήκει στην Ελλάδα...
«Η Μακεδονία του Αιγαίου κατοικήθη από τον 7ο αιώνα από Σλαύους (σ.σ. προσέξτε τώρα την αντίφαση: από τη μια να διακηρύσσεις την ιστορική σου ταύτιση με τους Μακεδόνες του Αλεξάνδρου και από την άλλη να αποδέχεσαι τη φυλετική σου προέλευση από τους Σλαύους εποίκους της περιοχής κατά τον 7ο αιώνα! Την ελληνική παροιμία που λέει «Ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς» μάλλον δεν θα πρέπει να την έχουνε στα Σκόπια), οι οποίοι παρέμειναν το επικρατούν στοιχείο καθ' όλην την διάρκειαν της τουρκοκρατίας, οπότε οι "Φαναριώται" ήρχισαν να προβαίνουν εις αποικισμόν Ελλήνων. Συνολικώς από το 1912 μέχρι το 1928 εγκατεστάθησαν εις την Μακεδονίαν 630.253 "Ελληνες" (σ.σ. τα εισαγωγικά είναι της "Μπόρμπα"). Οι άποικοι είναι ολιγώτερο Ελληνες (!!!!) (σ.σ. τα θαυμαστικά είναι δικά μας) και οι περισσότεροι εξ αυτών είναι "Καραμανλήδες", Λαζοί, χριστιανοί εκ Μ. Ασίας, τουρκικής καταγωγής, των οποίων οι μακρινοί πρόγονοι ήσαν μισθοφόροι των Βυζαντινών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρθογράφος. «Η Γιουγκοσλαβία προετοιμάζει το έδαφος προς διατύπωση εδαφικών διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδος», σχολιάζει την επομένη των δηλώσεων του Τίτο το Ρόιτερ και η «Μπόρμπα» με κεντρικό άρθρο της αντεπιτίθεται στο διπλωματικό συντάκτη του Ρόιτερ, ενώ η γαλλική «Μοντ» γράφει: «Το Βαλκανικό πρόβλημα ενεφανίσθη και πάλι υπό νέα μορφή, ως πρόβλημα Μακεδονίας αυτή τη φορά».
Αναφέρουμε σήμερα αυτά τα αποσπάσματα από μία μεγάλη έρευνα που είχαμε κάνει στο παρελθόν σχετικά με το θέμα (στις 18.5.2008), όχι απλά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, αλλά κυρίως γιατί στη δύσκολη περίοδο οικονομικής κατοχής που διέρχεται η χώρα, μπορεί το θέμα αυτό ιεραρχικά να μη βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, όμως επειδή θα το (ξανα)βρούμε μπροστά μας (βλ. π.χ. αναγνώριση, σε πρόσφατη τελετή, των Σκοπίων ως Μακεδονία από το ΝΑΤΟ), ο εφησυχασμός και το πολιτικό κατενάτσιο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν είναι και η ενδεδειγμένη στρατηγική.
Ο τάφος της Αμφίπολης είναι έτσι και αλλιώς μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη. Και δεν χρειάζεται η ελληνική πλευρά να επενδύει σε υπερβολές και να καλλιεργεί προσδοκίες. Εξάλλου η ήδη υπάρχουσα ανακάλυψη του τάφου της Βεργίνας δεν πτόησε τους «εθνικοπαράφρονες» της σκοπιανής προπαγάνδας (διότι στην προκειμένη περίπτωση αυτοί είναι οι εθνικιστές και οι παράφρονες), αφού έχουν στοιχειώσει το θέμα της εθνικής τους ταυτότητας και επιβίωσης με ξένα σύμβολα, του τύπου «παν μέτρον... Αλέξανδρος»! Και δεν χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις για τα αυτονόητα. Διότι πέραν όλων όσα έχουν γραφτεί, ένα και μόνο φτάνει: Ο Φίλιππος ο Β' δεν ήταν απλά ο βασιλιάς του μακεδονικού κράτους και ο πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου. Ηταν ο άνθρωπος που έκανε πράξη την πανελλήνια ιδέα του Ισοκράτη για ένωση όλων των Ελλήνων (πλην Λακεδαιμονίων) στο συνέδριο της Κορίνθου το 337 π.Χ.! Πόσο ενδεής ιστορικά πρέπει να αισθάνεται κανείς για να συνεχίζει στην ίδια ρότα;
ΥΓ. Η μακεδονική φέτα Γρεβενών χρειάζεται πιστοποίηση με ονομασία προέλευσης από τα Σκόπια;

Ανά μήνα η πληρωμή στον ΟΑΕΕ. Όλες οι λεπτομέρειες


Δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ Β' 2491/18-09-2014), η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Αντώνη Μπέζα, για τη μηνιαία καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.).
Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας -και κατόπιν της ψήφισης του σχετικού νόμου- η πληρωμή θα γίνεται πλέον ανά μήνα ενώ το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου του 2015. Από την απόφαση προκύπτει ότι πλέον η εγγραφή των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ταμείου, καθίσταται υποχρεωτική. Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία θα έχει ως εξής:
• Οι εισφορές καταβάλλονται από τους υπόχρεους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. μηνιαία και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο ανάγονται, διαφορετικά από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα καθίστανται καθυστερούμενες και υπόκεινται σε επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
• Οι μηνιαίες εισφορές, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή στοιχείο, αναρτώνται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Ε. Ο Οργανισμός μεριμνά για τη γνωστοποίηση της ανάρτησης, με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Οι ασφαλισμένοι εγγράφονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιστότοπου του O.A.Ε.Ε. και πιστοποιούνται με τις ισχύουσες κάθε φορά νόμιμες προδιαγραφές και διαδικασίες, προκειμένου να ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους.
• Για την εφαρμογή της μηνιαίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των υπόχρεων ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:
1. Προσαρμόζει τις υφιστάμενες μηχανογραφικές εφαρμογές έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στη μηνιαία ροή ασφαλιστικών εισφορών από την έναρξη ισχύος της παρούσης.
2. Ενημερώνει ηλεκτρονικά τον Ο.Α.Ε.Ε. εντός των πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή και ανάρτηση στον ιστότοπο του Ο.Α.Ε.Ε. στοιχείο. Η Δ/νση Πληροφορικής του Ο.Α.Ε.Ε. αναρτά τα δεδομένα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιοτότοπου του Ο.Α.Ε.Ε. για την ενημέρωση των εγγεγραμμένων σ' αυτό ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε..
Ειρήνη Ν.

Απεβίωσε από ηλεκτροσόκ που υπέστη σε Ice Bucket Challenge

Τραγωδία στις ΗΠΑ μετά από Ice Bucket Challenge. Την τελευταία του πνοή άφησε ένας πυροσβέστης ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.
Ο Tony Grider, πατέρας παιδιών, τραυματίστηκε σοβαρά βοηθώντας τα μέλη της μουσικής μπάντας του Πανεπιστημίου Campbellsville να κάνουν ένα ομαδικό Ice Bucket. Τo θύμα σκαρφάλωσε στο πυροσβεστικό όχημα μαζί με έναν συνάδελφό του, προκειμένου να ρίξουν πάνω στους φοιτητές μία δεξαμενή γεμάτη νερό, ωστόσο χωρίς να το καταλάβει πλησίασε πολύ κοντά στην γραμμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής.

Τα καλώδια μετέφεραν ρεύμα στον «γερανό» όπου βρισκόταν ο ίδιος και ένας συνάδελφός του με αποτέλεσμα και οι δύο να υποστούν ηλεκτροσόκ.

Ο 41χρονος εξέπνευσε σήμερα το πρωί, μετά από ένα μήνα νοσηλείας.
Μαρία Ζ.

Γερμανικό "μπλόκο" για χρέος και παροχές

Δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση της λιτότητας στην Ελλάδα ο Ραλφ Μπρινκχάους, στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Μιλώντας στη Realnews, ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και εκπρόσωπος για θέματα οικονομίας τονίζει ότι «πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό πληθυσμό ότι αξίζει να ακολουθήσει η χώρα τον δύσκολο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών» και προσθέτει ότι «ο δρόμος για την Ελλάδα είναι μακρύς».http://www.madata.gr/epikairotita/world/374214.html

Ανάγκασε την κόρη της να κοιμηθεί με 1.800 άνδρες


Σοκάρουν οι αποκαλύψεις μιας γυναίκας από την Ουαλία, η μητέρα της οποίας ήταν μέλος σατανιστικής αίρεσης και την ανάγκασε να πάει με 1.800 άνδρες μέχρι την ενηλικίωσή της.

Η γυναίκα, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Άναμπελ Φόρεστ, αποκάλυψε ότι έγινε κι εκείνη μέλος της συγκεκριμένης αίρεσης. Μεταξύ άλλων, η Φόρεστ παραδέχθηκε ότι η μητέρα της την ανάγκασε να την παρακολουθεί την ώρα που έκανε σεξ με τον ηγέτη της ομάδας Κόλιν Μπάτλεϊ, όταν ήταν ακόμα επτά ετών ενώ στην ηλικία των 11 έπεσε η ίδια θύμα βιασμού από τον αρχηγό. Τρία χρόνια αργότερα το ζευγάρι την ανάγκασε να συμμετάσχει σε ομαδικό σεξ με την μητέρα της μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Ο Μπάτλεϊ και η μητέρα της Φόρεστ καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για την συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας, ενώ την ίδια τύχη είχε η σύζυγος του Μπάτλεϊ και μία ιερόδουλη, οι οποίες συμμετείχαν επίσης στα σεξουαλικά όργια της ομάδας.

Η Φόρεστ, που πλέον έχει δημιουργήσει την δική της οικογένεια, αποκάλυψε τη φρικτή ιστορία που έζησε στην εφημερίδα Daily Mail. «Τίποτα δεν μπορεί να με πληγώσει πιο πολύ, από αυτό που μου έκανε η ίδια μου η μητέρα και αυτός ο άνδρας. Η μητέρα μου είναι μία πολύ κακιά γυναίκα και δεν πρόκειται να την συγχωρήσω ποτέ. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σε κακοποιεί η ίδια σου η μητέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα μάλιστα αποκάλυψε όλα όσα έζησε σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο διάβολος στο κατώφλι». Σ΄ αυτό περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια, πώς η μητέρα της την εξώθησε στην πορνεία και την ανάγκασε να κοιμηθεί με 1.800 άνδρες μέχρι την ενηλικίωσή της, δίνοντας τα χρήματα που έβγαζε στην αίρεση.

«Ήμουν 11 όταν με βίασε για πρώτη φορά ο Μπάτλεϊ και το χειρότερο από όλα ήταν ότι εκείνος το παρουσίαζε σαν να ήταν δική μου επιλογή. Ήταν απαίσια. Ήταν ό,τι πιο οδυνηρό μου είχε συμβεί, αλλά μου έλεγε ότι ήταν ο δρόμος μου και ότι αν δεν τον έκανα θα καιγόμουν στην κόλαση. Ο Μπάτλεϊ γνώριζε καλά πώς να χειραγωγεί τους άλλους», είπε η ίδια.

Στα 14 της αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Στα 17 έμεινε έγκυος από τον πατριό της ενώ έναν χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους έφυγε κρυφά από το σπίτι και δεν ξαναείδε ποτέ ξανά την μητέρα και τον πατριό της έως την καταδίκη τους το 2011.

Συγκλονίζει γράμμα καθηγητή που αυτοκτόνησε

http://www.eglimatikotita.gr/2014/09/blog-post_199.html

Συγκλονίζει γράμμα καθηγητή που αυτοκτόνησε

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής από τη Σάμο έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου.

Ο Εμμανουήλ Μαρώλιας που είχε εγκατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια μαζί με τη σύντροφό του στη Συκαμιά. Στο νησί συνεργαζόταν με εφημερίδα της Μυτιλήνης, ενώ είχε αφοσιωθεί στη συγγραφή ποιημάτων. Την Παρασκευή όμως αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

Το Lesvosnews.net δημοσιεύσει το τελευταίο σημείωμα του Εμμανουήλ. Πρόκειται για ένα μήνυμα που ήθελε να κοινοποιήσει στους πολίτες καθώς «ολοκλήρωσε το βιολογικό του κύκλο»

Στο σημειώμα του αναφέρει:

ΕΛΛΑΔΑ 20/9/2013

ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ:

- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΧΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕ ΠΛΗΡΕΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΙΑ-ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΣΕΜΙ-ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΑΛΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΤΗΝ ΕΚΟΥΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥ._

ΕΡΡΩΣΘΕ!

iefimerida.gr

Σοκαριστική δήλωση του Επιτρόπου Κατάϊνεν : Κατεχόμενη χώρα η Ελλάδα...οι Έλληνες δεν δικαιούνται δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.!

http://www.eglimatikotita.gr/2014/09/blog-post_709.html

Σοκαριστική δήλωση του Επιτρόπου Κατάϊνεν ότι οι Έλληνες δεν δικαιούνται δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Χώρα-παρία, στην οποία δεν ισχύουν καν το δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα, μας θεωρούν οι εταίροι μας. Αυτό προκύπτει από τη σοκαριστική απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου, στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, με πρωτοφανή κυνισμό υποστήριξε ότι σε χώρες σαν την Ελλάδα, που βρίσκονται σε πρόγραμμα δανειακής βοήθειας, δεν ισχύει το κοινοτικό δίκαιο!

Απίστευτη ήταν η ομολογία της Κομισιόν, ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα των Γ. Κατρούγκαλου, Δ. Παπαδημούλη, Κ. Κούνεβα, Μ. Γλέζου, Κ. Χρυσόγονου και της Σ. Σακοράφα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα «μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της «παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων».

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι «Όσον αφορά…τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της», για να ρίξει στη συνέχεια το «μπαλάκι των ευθυνών» στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι «κατά το σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων».

Έλληνας σε στρατόπεδο τζιχαντιστών - Συναγερμός στην ΕΥΠ Συναγερμό στη ΕΥΠ και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες προκαλεί ένας 27χρονος Έλληνας που έχει μεταβεί στη Συρία, σε στρατόπεδο τζιχαντιστών. Οπως αποκαλύπτει "Το Βήμα της Κυριακής", οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες για το ότι ένας 27χρονος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το "Ισλαμικό Χαλιφάτο". Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι έλληνας υπήκοος -πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001- πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έρευνα των αρχών γίνεται πιο ιδιόμορφη αφού έχει διαπιστωθεί ότι η συριακής καταγωγής μητέρα του 27χρονου προχωρεί σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο με "ύμνους" για τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS. Ο 27χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία πριν από 3 μήνες χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του ενώ η μητέρα φέρεται να διαμένει το τελευταίο διάστημα στη Συρία. Αξιωματούχοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό την παρακολουθούν στενά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αλλού όπου εμφανίζεται "κήρυκας του μίσους του Ισλαμικού Κράτους". Τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η μητέρα του να ήταν αυτή που τον προσκάλεσε να ενταχθεί στο ISIS και να πολεμήσει για το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Με αυτά τα δεδομένα τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές αρχές αναζητούν τρόπους ώστε να εμποδίσουν επιστροφή των τζιχαντιστών. Μεταξύ άλλων μελετάται η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους Ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς "στόχους".

Θύλακες τζιχαντιστών και προσηλυτισμοί στην Ελλάδα - Τουλάχιστον 7 άτομα έχουν εντοπιστεί - Συναγερμός στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία - Έχουν εντοπιστεί μουσουλμάνοι που διαμένουν στην χώρα μας - Μέσω facebook λένε ότι θέλουν να “αγωνιστούν” για το “Ισλαμικό Χαλιφάτο” Πράκτορες της ΕΥΠ σε συνεργασία με την CIA εντόπισαν έναν νεαρό ο οποίος διέμενε στην Ελλάδα και το τελευταίο διάστημα βρέθηκε να πολεμά στις γραμμές του Χαλιφάτου. Η περίπτωση του θεωρείται σοβαρή καθώς όλα δείχνουν πως ο νεαρός προσηλυτίστηκε στην “Tζιχαντ” σε αυτοσχέδιο τζαμί της Αθήνας. Πρόκειται για τον Shamal Ahmad Tofig, οποίος είχε μπει παράνομα στην χώρα μας το 2011. Σκοπός της παράνομης μετανάστευσης του ήταν να ξεφύγει από τον αυστηρό Ισλαμικό Νόμο και την “Σαρία” που απαγορεύει αυστηρά την χρήση αλκοόλ και τις ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου. Όπως έγραφε στους συγγενείς του στην Συρία, “...έφθασα στην χώρα της Ελευθερίας. Στην Ελλάδα αισθάνομαι ελεύθερος, είναι ένας παράδεισος”. Ο Tofig εργάστηκε για χρόνια στο κουρείο ενός Πακιστανού στη Δάφνη και απολάμβανε τις ελευθερίες του Δυτικού Πολιτισμού, μέχρι που έμεινε άνεργος. Άρχισε να γυρνά στις πλατείες και να κοιμάται στα παγκάκια μέχρι που του προσέφερε στέγη ένας Αφγανός, οποίος των πήγε για πρώτη φορά σε έναν αυτοσχέδιο λατρευτικό χώρο Σουνιτών. Από εκεί και έπειτα αρχίζει η μεταστροφή του Tofig, οποίος πια ασπάζεται ολοκληρωτικά το δόγμα των Σουνιτών, και αρχίζει να γράφει στους γονείς του, για το φως του Κορανίου και την ανάγκη για την ίδρυση Ισλαμικού κράτους. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο Tofig συλλαμβάνεται από αστυνομικούς σε μια από τις επιχειρήσεις “σκούπα” και επαναπατρίσθηκε οικειοθελώς. Πολύ γρήγορα στελέχη της ΕΥΠ με τη συνδρομή ειδικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακαλύπτουν το προφίλ του Tofig στο Facebook, όπου βλέπουν έκπληκτοι την μεταστροφή. Ο Tofig αναρτά φωτογραφίες του με την σημαία του “Ισλαμικού Χαλιφάτου” οπλισμένος με το “Ρωσικό τουφέκι” όπως λένε το Καλάσνικοφ οι Τζιχαντιστές στην γλώσσα τους. Επτά τα ύποπτα προφίλ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Έπειτα από το κόκκινο συναγερμό που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη, και οι Ελληνικές Αρχές έχουν πάρει τα μέτρα τους για τον κίνδυνο των Τζιχαντιστών, παρά το γεγονός πως ουσιαστικά η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με πυρήνες του “Isis”: “...στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρήνες του “Χαλιφάτου”. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως κάποιοι από τους μετανάστες νόμιμοι η παράνομοι, δεν προβαίνουν σε προσηλυτισμό” λέει στην “Espresso” άνθρωπος που γνωρίζει πολλά για τους Τζιχαντιστές. Ήδη κλιμάκια της ΕΥΠ έχουν φθάσει στα Ελληνικά νησιά που συνορεύουν με την Τουρκία και πραγματοποιούν ελέγχους σε παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνονται από τις Αρχές. Οδηγός των Ελλήνων πρακτόρων είναι ένας κατάλογος που έχει καταρτίσει η CIA με ονόματα και φωτογραφίες Τζιχανιστών που ταξιδεύουν, παράνομα βέβαια στην Ευρώπη και πραγματοποιούν προσηλυτισμό μαχητών για το “Ισλαμικό Χαλιφάτο”. Τέλος η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει στρέψει το “μικροσκόπιο” της σε 7 ύποπτα προφίλ στο Facebook, στα οποία υπάρχουν μηνύματα για την Τζιχάντ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ newsit.gr

http://www.eglimatikotita.gr/2014/09/7_22.html

- Συναγερμός στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
- Έχουν εντοπιστεί μουσουλμάνοι που διαμένουν στην χώρα μας
- Μέσω facebook λένε ότι θέλουν να “αγωνιστούν” για το “Ισλαμικό Χαλιφάτο”
Πράκτορες της ΕΥΠ σε συνεργασία με την CIA εντόπισαν έναν νεαρό ο οποίος διέμενε στην Ελλάδα και το τελευταίο διάστημα βρέθηκε να πολεμά στις γραμμές του Χαλιφάτου.

Με την φανέλα της πατρίδας μας


Ο εργώδης αποδομητής Γιώργος Παπανδρέου κατόρθωσε να συκοφαντήσει τόσο άγρια τη λέξη «Ελλάς», ώστε οποτεδήποτε ηχούσε προκαλούσε αρνητικούς συνειρμούς στους ξένους. Το καταστρεπτικό έργο του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είχε τόσο μεγάλη ένταση και βάθος, ώστε φάνταζε άθλος οποιαδήποτε απόπειρα αντιστροφής του κλίματος.

Ευτυχώς, για μια επιπλέον φορά ανέλαβαν να σώσουν την κατάσταση οι ισχυρότερες και πολυτιμότερες εφεδρείες που διαθέτει το έθνος μας: η Ιστορία και ο πολιτισμός μας. Με αφορμή την αρχαιολογική έρευνα στην Αμφίπολη, η πατρίδα μας ανέκτησε μέγα μέρος από τη λάμψη που της είχαν αφαιρέσει η εσχάτη προδοσία του Μνημονίου και η υπαγωγή μας στη δικαιοδοσία και στο ανύπαρκτο έλεος των δανειστών.

Ο αρχαίος ελληνικός κόσμος οριοθέτησε τις αρχές, τις αξίες, τις τέχνες, την αισθητική, την επιστημονική μεθοδολογία, όλα όσα διευκολύνουν και ομορφαίνουν τον βίο των ανθρώπων. Αρα ήταν αναπόφευκτο να τραβήξει τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας ένα μνημείο αυτού του μεγέθους και των προδιαγραφών.Ωστόσο, αυτή η κολοσσιαίας σημασίας υπόθεση ανέδειξε και τη διαχρονία των αρνητικών χαρακτηριστικών της ψυχοσύνθεσης πολλών Ελλήνων: την προπέτεια, τον φθόνο, τη δοκησισοφία και την... παντογνωσία.

Οταν γίνονται σεισμοί στην Ελλάδα, όλοι ομιλούν σαν πεπειραμένοι σεισμολόγοι με πολλούς διδακτορικούς τίτλους. Στις θεομηνίες γίνονται μετεωρολόγοι. Στα ζητήματα συνταγματικής τάξεως άπαντες μετατρέπονται σε συνταγματολόγους και στις οικονομικές κρίσεις έχουμε υπερπροσφορά οικονομολόγων. Αναπόφευκτο ήταν με την Αμφίπολη να κατακλύσουν τα ΜΜΕ οι αρχαιολόγοι - πτυχιούχοι τε και... εμπειρικοί.

Ολοι, εκτός από τους άμεσα και ενεργά εμπλεκομένους με την πρόοδο των ανασκαφών, έχουν διατυπώσει τόσο πολλές και αντικρουόμενες απόψεις, με τόσο πάθος, ώστε έχουν προκαλέσει σύγχυση στο κοινό. Ετι δε, η συμπεριφορά τους είναι απροκάλυπτα εμπαθής. Δείχνει πόσο μεγάλο άλγος προκαλεί στην ανθρώπινη ψυχή το ιοβόλο βέλος του φθόνου.

Επιπρόσθετα με τα υπάρχοντα προβλήματα υπάρχει και η αμήχανη και αφελληνισμένη Αριστερά, που σχεδόν ειρωνεύεται την κατάσταση, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη σχέση της με την Ιστορία και πάσχει από το γκραμσικό σύνδρομο της ταύτισης της εθνικής υπερηφάνειας με τον σοβινισμό και τον... ιμπεριαλισμό.

Ολοι όσοι έχουν πρόβλημα με αυτά που έρχονται στο φως στην Αμφίπολη ας παραδειγματιστούν από τον λαό και ας σοβαρευτούν. Ο λαός πάντα είναι με την ομάδα που φέρει το εθνόσημό μας. Ο λαός είναι υπερήφανος για την Ιστορία του και φιλοδοξεί να φτάσει και να ξεπεράσει τους προγόνους σε αρετή και κλέος. Και δεν τον νοιάζει τόσο ποιος ή ποιοι μπορεί να βρίσκονται εντός του τάφου της Αμφιπόλεως. Σε ελληνική γη, στα χώματά μας, βρίσκεται αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα. Σε εμάς πιστώνεται...

Η ριψοκίνδυνη πρωτοβουλία από τον Κ. Μίχαλο να προσκαλέσει στην Αθήνα τον ομόλογό του Γκ. Σαφέι

http://www.dimokratianews.gr/content/28276/η-ριψοκίνδυνη-πρωτοβουλία-από-τον-κ-μίχαλο-να-προσκαλέσει-στην-αθήνα-τον-ομόλογό-του-γ


Νάρκη στην εξωτερική πολιτική της χώρας βάζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με την άσκηση επικίνδυνης προσωπικής διπλωματίας εν αγνοία των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων. 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εν μέσω μιας κατεξοχήν ευαίσθητης περιόδου με τη σταδιακή και μερική άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, έχει προσκαλέσει για συνομιλίες στην Αθήνα, αύριο και μεθαύριο, τον πρόεδρο του Ιρανικού Επιμελητηρίου Γκόλαμ Χοσέιν Σαφέι, χωρίς να έχει ενημερώσει καν το υπουργείο Εξωτερικών ή, πολύ περισσότερο, να έχει ζητήσει τη συνδρομή του. 
Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κ. Μίχαλος δεν διαθέτει την απαραίτητη πληροφόρηση για τις τελευταίες εξελίξεις στις ευαίσθητες σχέσεις Αθήνας - Τεχεράνης ούτε για τη στάση βασικών συμμάχων και εταίρων μας επί του θέματος. Αντίθετα, ο ξένος προσκεκλημένος του (άπειρου περί εξωτερικής πολιτικής) κ. Μίχαλου είναι από τους πλέον πεπειραμένους Ιρανούς αξιωματούχους σε διεθνές επίπεδο, έχοντας χειριστεί σημαντικές συμφωνίες με την Τουρκία, την Κίνα, την Ινδία και το Πακιστάν. 

Συμφέροντα

Η -τουλάχιστον άκομψη και σίγουρα ριψοκίνδυνη- πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ θέτει σε κίνδυνο όχι μόνον τα ελληνικά συμφέροντα αλλά ακόμα και την -έως τώρα τουλάχιστον- προσεκτική στάση της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Ο πρεσβευτής του Ιράν στην Αθήνα Μπ. Μπερούζ έχει θέσει στην ελληνική πλευρά (από τα τέλη Ιανουαρίου που αποφασίστηκε η σταδιακή άρση των κυρώσεων) διάφορα πολιτικά και οικονομικά θέματα επί των οποίων έχει σημειωθεί, προς αμοιβαίο όφελος, μια ρεαλιστική και βήμα προς βήμα πρόοδος, η οποία τώρα τίθεται σε κίνδυνο. 

Παράλληλα, η «διπλωματία τύπου ΕΒΕΑ» δυσχεραίνει την ισορροπία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους στην Ε.Ε., οι οποίοι, αν και, φυσικά, προωθούν τις δικές τους εμπορικές συνεργασίες με το Ιράν, έχουν στο στόχαστρο διάφορες ιδιωτικές πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται εν αγνοία της ελληνικής κυβέρνησης. 

Επίσης, οι σχέσεις με την Τεχεράνη είναι από τους (ελάχιστους) τομείς όπου είναι επιτυχείς οι χειρισμοί και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος επισκέφθηκε την ιρανική πρωτεύουσα τον περασμένο Μάρτιο και ενδέχεται να έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Ζαρίφ, εντός της εβδομάδας, στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ.

Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι, χωρίς να υπάρξει διαρροή στα μέσα ενημέρωσης ή αντίδραση από άλλες χώρες, ειδικός απεσταλμένος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είχε επισκεφθεί μυστικά, πέρυσι τον Νοέμβριο, την Τεχεράνη, δρομολογώντας με άριστο τρόπο τη διμερή συνεργασία. 


Κάτι «περίεργες» συμπτώσεις

Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, η αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του κ. Κ. Μίχαλου έρχεται σε συνέχεια μιας περίεργης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει, πριν από ενάμιση χρόνο στενός συνεργάτης του και μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2013 το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ είχε επισκεφθεί τη Διεύθυνση Διμερών Οικονομικών Σχέσεων με χώρες της Μέσης Ανατολής, δηλώνοντας επιχειρηματίας, επικεφαλής της εταιρίας Πρωτοβουλία για Ελληνοϊρανικό Επιμελητήριο, αλλά και «εκπρόσωπος του Ιρανού πρέσβη». Ο συνεργάτης του κ. Μίχαλου είχε ισχυριστεί ότι μετέφερε πρόταση του Ιράν για διακανονισμό εξόφλησης χρέους των ΕΛΠΕ (850 εκατομμύρια δολάρια από το πρώτο πεντάμηνο του 2012) με αντάλλαγμα την αποστολή τροφίμων και άλλων υλικών. Η πρόταση απορρίφθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς περαιτέρω συζητήσεις.

Ένα φρούτο για όλα: καρκίνο, διαβήτη, μνήμη και χοληστερίνη


Μερικοί το έχουν χαρακτηρίσει και ως τον "βασιλιά των φρούτων". Είναι σίγουρα από τα πιο γνωστά φρούτα στον κόσμο, αλλά είναι τροπικό και έτσι δεν συμπεριλαμβάνεται συχνά στην μεσογειακή διατροφή μας.
Ο λόγος γίνεται για το μάνγκο και τις μοναδικές του ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.
Δείτε ποιες είναι αυτές και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην αγορά, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και μάνγκο!
Καταπολεμάει τον καρκίνο
Έρευνα από το Ινστιτούτο Obesity Research and Program Evaluation του πανεπιστημίου Texas A&M στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι πολυφαινόλες του μάνγκο περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων σε ποσοστό 90%. Επίσης αποδείχτηκε ότι οι πολυφαινόλες του μάνγκο εστίασαν την δράση τους επάνω στα καρκινικά κύτταρα. Τέλος ακόμα και η φλεγμονή έδειξε σημαντική μείωση τόσο στα καρκινικά, όσο και στα υγιή κύτταρα.
Κάνει καλό στα άτομα με διαβήτη
Το μάνγκο είναι χρήσιμο στη ρύθμιση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Περιέχει την ουσία mangiferin, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει την απορρόφηση της γλυκόζης στο σώμα και περιορίζει τα ένζυμα, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η πέψη των υδατανθράκων. Επίσης, οι πολυφαινόλες που περιέχει έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Το μάνγκο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και συνεπώς μπορεί να καταναλωθεί (με μέτρο) από άτομα με διαβήτη.
Βελτιώνει την μνήμη
Το μάνγκο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη B6, η οποία έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία του νευρικού συστήματος. Είναι μια βιταμίνη που βοηθάει στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Το γλουταμινικό οξύ που επίσης περιέχει το μάνγκο βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης του ατόμου.
Μειώνει τη χοληστερίνη
Το μάνγκο είναι πλούσιο σε ίνες που μειώνουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα. Βοηθάει στον περιορισμό της δράσης της ορμόνης λεπτίνης που παράγει κύτταρα του λίπους. Η βιταμίνη-C και η πηκτίνη βοηθούν επίσης στην μείωση της LDL χοληστερόλης στον οργανισμό. Το μάνγκο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την αύξηση της συσσώρευσης λίπους και τον σχηματισμό πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/319243-ena-froyto-gia-ola-karkino--diaviti--mnimi-kai-xolisterini#ixzz3DwA0GvpB

Ελληνες; Ποιοι Ελληνες;

Ελληνες; Ποιοι Ελληνες;

Μήνυμα εκτάκτου ανάγκης προς τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και προς όλα τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες αυτής της χώρας. Συμπολίτες, πόσο χαμηλά θα πέσουμε ακόμα; Εδώ και μήνες διεξάγεται ένας σκληρός πόλεμος στην καρδιά της ελληνικής ομογένειας, στην ανατολική Ουκρανία, χωρίς καμία ευθύνη της.
 http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=447989Η ελληνική κοινότητα παραμένει μόνη και έρημη στο ημικατεδαφισμένο και ημιεκκενωμένο Σλαβιάνσκ. Το ίδιο στο Κραματόρσκ. Οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη Γκόρλοβκα, όπου έχουμε μια δραστήρια ελληνική κοινότητα. Οι ομογενείς στο Ντονιέτσκ, που είναι περικυκλωμένο και βομβαρδίζεται, είναι στα καταφύγια. Χθες, οι συγκρούσεις με βαριά όπλα διεξάγονταν μέσα στα κατ' εξοχήν ελληνικά χωριά Στύλα και Σταρομπέσεβο. Σήμερα, η Μαριούπολη είναι κατειλημμένη από κυβερνητικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται οι αυτοαποκαλούμενες τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί και κοντά ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μετακινούνται αλαφιασμένοι από πόλη σε πόλη κι από χωριό σε χωριό για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ολοι οι εμπόλεμοι είναι μέσα στις κατοικημένες περιοχές, γιατί στη στέπα δεν υπάρχουν ούτε βουνά ούτε δάση για κάλυψη.
Κι εμείς; Τι νομίζουμε; Οτι όλη αυτή η καταστροφή που συντελείται με πολεμικά αεροπλάνα, τανκς, πυροβολικό, όλμους και πυραύλους, με τακτικό στρατό, αντάρτες, παραστρατιωτικές ομάδες και συμμορίες, μέσα στην περιοχή όπου βρίσκονται τα 40 ελληνικά χωριά, αφήνει άθικτη και ανεπηρέαστη την ελληνική ομογένεια των 100.000 ψυχών; Μήπως πιστεύουμε ότι οι Ρωμιοί της Αζοφικής Θάλασσας είναι άτρωτοι; Οτι δεν τους αγγίζουν οι βόμβες και οι σφαίρες που πέφτουν τυφλά σε σπίτια, σχολεία, εκκλησίες και νοσοκομεία; Οτι δεν είναι μέσα σ' αυτούς που κατά χιλιάδες φεύγουν με μια βαλίτσα προς κάθε κατεύθυνση για να σωθούν;
Είναι δυνατό να είμαστε τόσο απαθείς και αδιάφοροι; Είναι δυνατό να έχουμε γίνει τόσο σκληρόπετσοι;
Σε καμία από τις αμέτρητες γραπτές και προφορικές εκκλήσεις της ελληνικής ομογένειας για αλληλεγγύη, που δεν έπρεπε να χρειάζονται, δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από την Ελλάδα, από το κράτος, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τα θεσμικά όργανα, τους συλλογικούς φορείς της κοινωνίας. Το ενδιαφέρον εξαντλήθηκε σε "διαβουλεύσεις" της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, με ανούσιες δηλώσεις απ' όλα τα κόμματα, για να καταγραφούν στα πρακτικά, και στο πολυδιαφημισμένο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στη Μαριούπολη, για να δοθούν υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που κράτησαν μόνο 22 λεπτά, όσο κράτησε η επίσκεψή του στο Μέγαρο Πολιτισμού της Ομοσπονδίας (των 105) Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, τον περασμένο Μάρτιο.
Μαζί με τα κόμματα και τους φορείς, αδιαφορούν και σιωπούν οι εφημερίδες, οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Κι από κοντά οι πολίτες, ανοργάνωτοι, αμέτοχοι, ζαλισμένοι, παθητικοί. Ακόμα κι αυτοί που συνεχίζουν να μοιρολογούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή και για χαμένες πατρίδες. Κι αυτοί που φωνάζουν για το όνομα της Μακεδονίας κρεμάνε ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια τους ή αγωνιούν για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Δεν είναι δικοί μας οι Ελληνες της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας που ζουν πάνω στα πεδία των θαυμαστών πολιτειών γύρω από τη Μαιώτιδα Λίμνη και προέρχονται από την περιοχή της Ταυρίδας, της Ιφιγένειας, και το Βασίλειο του Κιμμέριου Βοσπόρου;
Μακάρι να μπορούσαμε να σώσουμε όλους τους ανθρώπους που κινδυνεύουν, μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά αυτό ξεφεύγει από τις δυνατότητές μας, παρ' όλο που πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο. Ομως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την εγκατάλειψη της ελληνικής ομογένειας. Εγκατάλειψη που έχει αρχίσει από καιρό, αλλά τώρα, και μάλιστα σε συνθήκες πολέμου, έχει κορυφωθεί. Πριν από την παρούσα κρίση κόπηκαν οι λίγοι αποσπασμένοι από την Ελλάδα εκπαιδευτικοί που στήριζαν το σημαντικό δίκτυο διάδοσης της ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο και σε μερικά πρότυπα σχολεία. Η χορηγία που δινόταν ετησίως μειώθηκε αρχικά από 40 σε 20 χιλιάδες ευρώ και στη συνέχεια σε 5 μέχρι να μηδενιστεί εντελώς, με αποτέλεσμα οι οργανωμένες δυνάμεις να μην μπορούν ούτε τα τηλέφωνα να χρησιμοποιήσουν ή να μετακινηθούν για να βοηθήσουν τους αστέγους και τους ηλικιωμένους που δεν έχουν ρεύμα, νερό και φάρμακα. Τα προγράμματα φιλοξενίας μαθητών, νέων και συνταξιούχων καταργήθηκαν ολοσχερώς. Το Ειδικό Δελτίο Ομογενούς, που προβλέπεται από το νόμο, κόλλησε στη γραφειοκρατία και την απροθυμία της κυβέρνησης να το εφαρμόσει. Οι Ελληνες δεν θέλουν να φύγουν από τη γη τους, αλλά μερικοί εξαναγκάζονται, κι εμείς τους κλείνουμε την πόρτα. Οι λιγοστές βίζες που δόθηκαν σε ομογενείς είναι διάρκειας μερικών εβδομάδων· και μετά; Θα κρύβονται οι ομογενείς για να μην βρεθούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στην Αμυγδαλέζα, πριν απελαθούν σαν ανεπιθύμητοι; Γιατί δεν υπήρξε καμία απάντηση για τις 2.000 αιτήσεις που κατατέθηκαν στο προξενείο;
Και τώρα; Ω, Θεοί! Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Γενικό Προξενείο κλείνει στη Μαριούπολη και μεταφέρεται προσωρινά στο Ντνιπροπε-τρόφσκ! Ενώ ο γενικός πρόξενος αποχώρησε από τη Μαριούπολη επειδή έληξε η θητεία του χωρίς να είναι γνωστό πότε θα εγκατασταθεί εκεί ο αντικαταστάτης του. Τέτοια ηθική και ψυχολογική υποστήριξη στον Ελληνισμό, ποιος την περίμενε;
Οι γενναίοι Ελληνες, οι αντιπρόσωποι του κράτους, το έβαλαν στα πόδια, αφήνοντας πίσω τους τα πλήθη των ομογενών προσφύγων να συνωστίζονται...
Αγαπητοί συμπολίτες, με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας γράφουμε μια από τις πιο επονείδιστες σελίδες της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού. Λυπάμαι, ντρέπομαι και οργίζομαι.
Δεν περιμένω τίποτα, στο πλευρό των Ελλήνων που απογοητεύτηκαν πλήρως, που νιώθουν εγκαταλειμμένοι και προδομένοι από τους εκπροσώπους της ιστορικής τους πατρίδας. Κάτι σαν εκείνο που ένιωθα, αλλά δεν ήθελα να παραδεχτώ, όταν ξεριζωθήκαμε από την Κωνσταντινούπολη μετά το πογκρόμ του Σεπτεμβρίου 1955. Φοβάμαι ότι σήμερα είμαστε ακόμα πιο ξεπεσμένοι.
Δεν σας ζητάω τίποτα. Ηθελα μόνο να μην μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε».
Στέλιος Ελληνιάδης