Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

έχει σημασία ποιος θα είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας;;;;

Στην ελλαδα  έχουμε προβληματική πολιτική ηγεσία . Είναι φανερό ότι έχει παραδοθεί σε παγκόσμιους σχεδιασμούς.
Ένας απλός άνθρωπος αρκεί να χαζέψει  την πολιτική συζήτηση για την διαδοχή του πρόεδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για να καταλάβει την ανοησία  που επικρατεί.
Δεν έχει σημασία ποιος θα βγει αρκεί να βγει . Όλα τα πρόσωπα που προτείνονται δεν έχουν να επιδείξουν έργο τέτοιας μορφής ώστε να αναδειχθούν στο ανώτατο αξίωμα.
Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαφέρει επί της ουσίας και αυτό γιατί σε θέματα ευρωπαϊκής ένωσης και ΝΑΤΟ δεν συζητά  με  αντανακλαστικά αριστερού κόμματος όπως λέει  ότι είναι.
Που βαδίζουμε λοιπόν;;;;
Σε ποιον θα βασιστούμε ;;;;;;;
Αυτοί που κυβερνούν στην ελλαδα έχουν  όλη τους την δημοκρατία στην τηλεοπτική προπαγάνδα.
Κυβερνούν την ελλαδα μέσω της τηλεόρασης .
Καταλήγω λοιπόν , έχει σημασία ποιος θα είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας;;;;

Προσοχή! Σας ζήτησαν φωτοτυπία της ταυτότητας σας; - Ορίστε τι να προσέξετε πριν τη δώσετε!

Προσοχή! Σας ζήτησαν φωτοτυπία της ταυτότητας σας; - Ορίστε τι να προσέξετε πριν τη δώσετε!

Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο για να...
προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής...

• Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία... ». Τα γραφόμενα να τίθενται και στις 2 όψεις της ταυτότητας.

• Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας σε καμία περίπτωση δεν παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά πρέπει να ενεργούν, όπως στην παραπάνω περίπτωση, δηλαδή να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία...» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.

Αυτές βέβαια είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, αλλά απαραίτητες για τη διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων.

Επίσης, συνιστάται οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, π.χ καλλυντικών, απορρυπαντικών και να προτιμούν για τις αγορές τους, τα καταστήματα.

Ρωσικό εμπάργκο και Ελληνικό προτεκτοράτο

Αύγουστος, 18 2014
rosiko-empargko-pligma-15-ekat-stin-kypriaki-oikonomia.jpg
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (16-17 Αυγούστου 2014)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Ευρωπαίοι αγρότες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, ξυπνώντας από τον λήθαργο στον οποίο τους έχουν εξαναγκάσει η Υπερεθνική ελίτ (Υ/Ε) και οι τοπικές Κοινοβουλευτικές Χούντες, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι όχι μόνο δεν ελέγχουν την οικονομία της χώρας τους, (της οποίας ο έλεγχος έχει περιέλθει στις Ευρω-ελίτ από τότε που τους έβαλαν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη), αλλά ούτε καν μετέχουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν άμεσα την ζωή τους. Είτε την καθημερινή τους ζωή, όπως μόλις διαπίστωσαν οι αγρότες που βλέπουν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να πετάγεται στις χωματερές, είτε ακόμη και την ίδια την επιβίωση αυτών και των παιδιών τους, σε περίπτωση πολέμου.
Πολλοί, δηλαδή, μόλις σήμερα αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι ακόμη και η υπέρτατη απόφαση ενός λαού εάν θα αναμιχθεί η όχι σε ένα καταστροφικό πόλεμο δεν παίρνεται πια στο εθνικό επίπεδο, αλλά στο υπερεθνικό, από την Υ/Ε (δηλ. βασικά την Ομάδα των 7) και τις Ευρω-ελιτ στον χώρο μας. Και σήμερα δεν μιλάμε πια απλά για οικονομικό πόλεμο, αφού είναι φανερό σε κάθε μη πληρωμένο κονδυλοφόρο ότι ο οικονομικός πόλεμος που μαίνεται σήμερα, (όχι βέβαια λόγω ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όπως λένε οι Νεάντερνταλ «Μαρξιστές της συμφοράς») μπορεί κάλλιστα να είναι το πρελούδιο ενός καταστροφικού πολέμου. Εκτός, βέβαια, εάν οι αντιστεκόμενοι στην παγκοσμιοποίηση λαοί, όπως ο Ρωσικός (εξαιρώντας βέβαια τους ευνοούμενους της παγκοσμιοποίησης που είναι ζήτημα εάν είναι το ένα τέταρτο του λαού) τελικά υποταχθούν στην ΝΔΤ και την Υ/Ε. Έτσι, ο ανύποπτος Ελληνικός λαός σε τέτοιο ακριβώς πόλεμο μπορεί να οδηγηθεί από τους τυχάρπαστους επαγγελματίες πολιτικάντηδες-οργανέτα της Υ/Ε που παριστάνουν την κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής Χούντας, καθώς και τα πανάθλια κανάλια των κλεπτοκρατών που τους στηρίζουν.
Είναι, δηλαδή, φανερό για οποιονδήποτε δεν ξύπνησε σήμερα το πρωί και «αγανακτεί» μαζί με τα πληρωμένα κανάλια για το Ρωσικό εμπάργκο που δήθεν καταστρέφει τους φτωχούς αγρότες μας και κατ’ επέκταση την οικονομία «μας», ότι η ιστορία δεν άρχισε με το Ρωσικό εμπάργκο, αλλά με το πραξικόπημα «από τα κάτω» που αριστοτεχνικά οργάνωσε η Υ/Ε όταν η νόμιμα εκλεγείσα κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να μην υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ —το πρώτο βήμα για την ενσωμάτωση της χώρας στη ΝΔΤ. Τότε κατέβασαν στους δρόμους τους αστούς του Κιέβου που, μαζί με τους αυτοχαρακτηριζόμενους φασίστες της Δυτ. Ουκρανίας —της οποίας ο πληθυσμός συνέπραξε βασικά με τη ναζιστική κτηνωδία— και κάποιους αφελείς από τον λαό που είχαν βάσιμα αιτήματα κατά της διαφθοράς κ.λπ. (που σήμερα τους διώχνουν κακήν κακώς από την πλατεία Μαϊντάν!) οργάνωσαν την έξωση της νόμιμης κυβέρνησης για να εγκαθιδρύσουν μια κοινοβουλευτική Χούντα μαριονετών, σαν τη δική μας. Και όταν οι εργάτες και ο λαός της Αν. Ουκρανίας ξεκίνησε ένα ηρωικό αντάρτικο ενάντια στη Χούντα, η Υ/Ε μαζί με τους αυτοχαρακτηριζόμενους φασίστες συμμάχους της, οργάνωσε μια κυριολεκτική σφαγή των αντιστεκόμενων Ρωσόφωνων που πολύ εύκολα θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή —και όχι μόνο— εκτός εάν η Ρωσική ηγεσία υπό τον Πούτιν παραδοθεί άνευ όρων, όπως απαιτεί η Υ/Ε.
Στο μεταξύ, η Υ/Ε ξεκίνησε ένα άγριο οικονομικό πόλεμο και πόλεμο προπαγάνδας με τα παγκόσμια ΜΜΕ που ελέγχει. Στην Ελλάδα μάλιστα τα ΜΜΕ σκάρωσαν ακόμα και δικό τους κόμμα, μαζί με πάντα πρόθυμους αρχολίπαρους ‘διανοούμενους’ κ.λπ. που κατέβηκαν σαν ‘αδιάφθοροι’ —το Ποτάμι— που περνά όλη τη γραμμή της Υ/Ε για τη Ρωσία και το εμπάργκο, όπως έδειξε η πρόσφατη κατάπτυστη ανακοίνωσή τους, που μόνο τα επιτελεία της Υ/Ε θα μπορούσαν να συντάξουν. Σε αυτήν, η ρωσική απόφαση παρουσιάζεται ως «παράπλευρη απώλεια» στην προσπάθεια της ΕΕ να προασπίσει τις «ευρωπαϊκές αξίες της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας». Προφανώς, οι συντάκτες της (αντίθετα από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού) θα ταΐζονται πολύ καλά από την ΕΕ για να μιλούν για τις αξίες αυτές που υπερασπίζεται —προφανώς κατασφάζοντας τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύης, Συρίας και τώρα και της Ανατολικής Ουκρανίας!
Όταν μάλιστα η Ρωσική ηγεσία, μετά από συνεχείς αμφιταλαντεύσεις (γιατί φαίνεται προσπαθεί να «πατά σε δυο βάρκες» και να εκφράζει και τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης), αποφάσισε επιτέλους να αντισταθεί πραγματικά και να επιβάλλει ένα καθαρά αμυντικό εμπάργκο για να προστατεύσει την οικονομία της, τότε ξεσηκώθηκαν και οι Ευρωπαίοι αγρότες, μαζί με τους ιδιαίτερα πληγέντες Έλληνες αγρότες. Όλοι αυτοί που προφανώς ήταν σε κατάσταση νάρκης (χάρη στα συνδικαλιστικά τους όργανα που υποτίθεται τους εκπροσωπούν) δεν «έβλεπαν» τόσο καιρό πού οδηγούσαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ώστε να στραφούν κατά της τοπικής κοινοβουλευτικής Χούντας στην κάθε χώρα, και να απαγορεύσουν με μαζικές διαδηλώσεις, ακόμη και μέσα στην ίδια την Κομισιόν και τις τοπικές βουλές (τους δήθεν «ναούς της δημοκρατίας» —η οποία δεν ρωτά τους υπηκόους ούτε για αποφάσεις ζωής και θανάτου!) τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης από την οποία διακινδυνευόταν όχι μόνο το βιoς τους αλλά ίσως και η ίδια η ζωή τους.
Αντίθετα, τα ίδια άθλια συνδικαλιστικά όργανα, αντί να μοιράσουν δωρεάν τα αγροτικά προϊόντα σε ανθρώπους που έχουν καταντήσει να τρέφονται από τους σκουπιδοτενεκέδες, απαίτησαν …αποζημίωση από την ΕΕ που, για να μην τη χάσουν, έπρεπε να τα πετάξουν στις χωματερές. Ακόμη και το ίδιο το ετοιμαζόμενο για εξουσία κόμμα της Αριστεράς δεν τόλμησε ούτε να αποχωρήσει από την Βουλή απαιτώντας άμεσες εκλογές για την απόσυρση της υπογραφής της Χούντας για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Και αυτό, γιατί παρόμοια πράξη θα συνεπαγόταν τελικά μονομερή έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ που δεν διανοείται βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, περιορίζεται σε ακίνδυνους λεονταρισμούς, εν πλήρει γνώσει πως αν ήταν στην εξουσία θα έκανε ό,τι ακριβώς και η Χούντα, αν ήθελε να παραμείνει σε αυτήν...
Αρχείο Τάκη Φωτόπουλου: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

Κάτω τα χέρια από την ελληνική σημαία!

Κάτω τα χέρια από την ελληνική σημαία!
Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο διάλογο καθώς διακινείται η πληροφορία περί μεθοδευμένης προσπάθειας ξένων κέντρων να αλλάξουν την ελληνική σημαία και πιο συγκεκριμένα να καταργήσουν το σύμβολο της πίστεως, τον σταυρό που υπάρχει σε όλες τις ελληνικές σημαίες.

Αν και επίσημα δεν υπάρχει κάποια σχετική οδηγία ή απόφαση, ωστόσο στο διαδίκτυο έχουν φουντώσει οι φήμες ότι το «Διευθυντήριο» των Βρυξελλών πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση τις ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια.
Αν η συγκεκριμένη πρόθεση είναι αληθής και δεν είναι κάποιος αστικός μύθος τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει επειγόντως η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου να ξεκαθαρίσει μια και καλή τα πράγματα και να δώσει ένα τέλος σε αυτό το όργιο φημών.
Αν και εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως όλα τα δεινά που έχουν βρει τον τόπο μας ξεκίνησαν στην αρχή ως φήμες και παρά το γεγονός ότι διαψεύσθηκαν από το πολιτικό προσωπικό τελικώς έγιναν.
Ως φήμη ξεκίνησε το θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ως φήμη ξεκίνησε η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ την οποία ο Παπανδρέου διέψευδε μανιωδώς, ως φήμες ξεκίνησαν τα μνημόνια κατάργησης μισθών και συντάξεων τα οποία διέψευδαν οι εθνοπατέρες και οι αρμόδιοι υπουργοί, ως φήμη ξεκίνησε η μηδενοποίηση της εθνικής ανεξαρτησίας των κρατών-μελών της Ευρώπης η οποία έγινε τελικώς πραγματικότητα.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα και στην υποχωρητικότητα που επιδεικνύει το πολιτικό προσωπικό της χώρας προς τους δανειστές, έστω και για να κρατηθούν τα προσχήματα.
Να σταματήσει τώρα ο εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και του ελληνικού έθνους και η συνεχής καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Να πάρουν θέση τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και να ξεκαθαρίσουν ποιες είναι οι προθέσεις των Βρυξελλών και αν η χώρα μας έχει «κόκκινες γραμμές» ή αν έχουμε παραδοθεί εντελώς στον ξένο παράγοντα.
Επιτέλους να μάθουμε ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο!


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/487200/kato-ta-heria-apo-tin-elliniki-simaia#ixzz3Br9H5aDy

Μήπως πάλι βιάστηκε το ΥΠΕΞ μας να «στοιχηθεί» στο Ουκρανικό;

Μήπως πάλι βιάστηκε το ΥΠΕΞ μας να «στοιχηθεί» στο Ουκρανικό;
Μήπως τελικά η μετακίνηση του Προξενείου μας από τη Μαριούπολη προκαλεί περισσότερα ζητήματα ασφαλείας από όσα προσπαθεί να λύσει για τους πολυάριθμους και εν πολλοίς ξεχασμένου ομογενείς μας στην περιοχή των εχθροπραξιών;
Αρκετές απορίες προκαλεί η μάλλον βεβιασμένη απόφαση του υπουργείου μας των Εξωτερικών να μεταφέρει - έστω και προσωρινά - την έδρα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας από τη Μαριούπολη, όπου διαμένει το μεγαλύτερο μέρος των σχεδόν 100.000 ομογενών μας στην Ουκρανία, όπως τη γνωρίζαμε τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Προξενείο δε λειτουργούσε συνεχώς στην έδρα του, αλλά είχε υποχρεωθεί μετά τη σφαγή της άνοιξης στους δρόμους της πόλης, να μετακινείται σε διαφορετικά σημεία και ειδικότερα σε κάποια από τα χωριά της περιφέρειάς της. Φυσικά και δεν είναι οι συνθήκες αυτές ό,τι καλύτερο για τους εργαζόμενους στο Προξενείο, το οποίο σε κάθε περίπτωση, όμως, παρέμενε κοντά στους ομογενείς μας.
Είναι επίσης σαφές ότι το μέτωπο του εμφυλίου πολέμου της Ουκρανίας μετακινείται προς τη Μαριούπολη, την οποία δηλώνουν ανοιχτά ότι ενδιαφέρονται να «απελευθερώσουν» οι ρωσόφωνοι αντάρτες και αν κρίνουμε από τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων στους συσχετισμούς δυνάμεων, πιθανώς και να τα καταφέρουν.
Αξίζει όμως να θυμηθούμε ότι οι διπλωματικές μας αποστολές δεν είχαν μετακινηθεί ούτε στο ανηλεώς βομβαρδιζόμενο Βελιγράδι, ούτε στη Βαγδάτη, επομένως πριν καν υπάρξουν οποιεσδήποτε σοβαρές εχθροπραξίες και πριν διατυπωθεί καν οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Γενικού μας Προξενείου, παραμένει μυστήριο γιατί βιάζεται τόσο πολύ το υπουργείο των Εξωτερικών να μετακινήσει την έδρα του.
Ακόμη πιο περίεργη ακούγεται η μετακίνηση προς το Ντιεπροπετρόφσκ, που θεωρείται άντρο της φασίζουσας ουκρανικής Εθνοφρουράς. Πώς άραγε θα διέρχονται οι ομογενείς μας τα διαδοχικά μπλόκα των ρωσόφωνων ανταρτών και των πιστών στο Κίεβο δυνάμεων για να διεκπεραιώσουν και την πιο απλή διατύπωση, το σκέφτηκαν άραγε οι εγκέφαλοι του υπουργείου μας;
Ή μήπως βρισκόμαστε για άλλη μια φορά ενώπιον μιας αντίληψης της πραγματικότητας, που θυμίζει εκείνη του πρέσβη μας στο Κίεβο, ο οποίος έκανε και προβλέψεις ότι όλα είναι και θα είναι ειρηνικά στη ΝΑ Ουκρανία και όλοι αποδέχονται τη βίαιη αλλαγή εξουσίας στο Κίεβο και υποτάσσονται σε αυτή;
Ακόμα πιο ανησυχητικό ακούγεται το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών μας διαβουλεύθηκε, λέει, με το ουκρανικό ΥΠΕΞ για την προστασία και τις συνθήκες ασφαλείας των ομογενών μας στην Ουκρανία. Ωραίες οι θεωρητικές διατυπώσεις και καλή η τήρηση των διπλωματικών κανόνων, όμως το Κίεβο δεν έχει πρακτικά τον έλεγχο της μεγαλύτερης έκτασης όπου διαμένουν οι Έλληνες ομογενείς στην Περιφέρεια του Ντονιέτσκ.
Πέραν αυτού είναι προφανές από τις εξελίξεις ότι ανεξαρτήτως της θέλησης του Κιέβου και της Δύσης, της ΕΕ στην περίπτωσή μας, οι ρωσόφωνοι αντάρτες και πλέον και η Μόσχα φαίνεται πως βαδίζουν σταθερά το δρόμο της οριστικής απόσχισης της λεγόμενης «Νοβορωσίας», αρχικώς των περιφερειών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Επομένως τι μπορεί να σημαίνει ακριβώς ότι το Προξενείο μας τρέχει να φύγει; Μήπως ομολογία ότι οι εξελίξεις είναι αναπότρεπτες και καλύτερα να μετακινηθεί σε εδάφη πιο σαφούς ουκρανικής κυριαρχίας;
Μήπως από όλες τις απόψεις θα έπρεπε να φύγουμε τελευταίοι από εκεί, όπου οι αρχαίοι πρόγονοί μας (τρομάρα μας) άφησαν τα ίχνη τους, όπως τα παράλια της Αζοφικής Θάλασσας; Μήπως για άλλη μια φορά το ΥΠΕΞ μας σπεύδει χωρίς να έχει καλοσκεφτεί τους συμβολισμούς των κινήσεών του; Μήπως τελικά το πρόβλημα ασφάλειας, που προκαλούμε στους ομογενείς είναι μεγαλύτερο από αυτό, που υποτίθεται ότι θέλουμε να επιλύσουμε; Τέλος, μήπως (έστω και χωρίς να το λέμε δημοσίως) θα έπρεπε να αρχίσουμε να διαβουλευόμαστε όχι μόνο με τις όλο και πιο αβέβαιες ουκρανικές Αρχές, αλλά με τις δομές εξουσίας της «Νοβορωσίας» και ακόμη καλύτερα με την ίδια τη Ρωσία και τους εκπροσώπους της; Άραγε το Προξενείο και οι διπλωματικοί μας έχουν ιδέα ποιοι είναι οι οπλαρχηγοί των ανταρτών ελληνικής καταγωγής, που ηγούνται των πολεμικών επιχειρήσεων, όπως πχ. ο Φωστηρόπουλος ή «Ταβλαδόρος», που διακρίθηκε στην κάθοδο προς τη θάλασσα και το Νοβοαζόφσκ και ο «Σούλερ», που συνέβαλε στην ανάκτηση της Γιασινοβάταγια, έξω από το Ντονιέτσκ, από όπου και κατάγεται ή συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους; Αυτοί φαίνεται πως καταλαβαίνουν και γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όσα ψιθυρίζουν στο αυτί των διπλωματών μας το Κίεβο και οι δυτικοί σύμβουλοι, που μοιάζουν να έχουν χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια…


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/489017/mipos-pali-viastike-to-ypex-mas-na-stoihithei-sto-oykraniko#ixzz3Br8YenHn

Μόσχα: «Η κυβέρνηση του Κιέβου εξαπατά τους πολίτες της»

Μόσχα: «Η κυβέρνηση του Κιέβου εξαπατά τους πολίτες της»
ΕΕ, ΝΑΤΟ και Κίεβο δεν παρουσίασαν καμία απόδειξη των ισχυρισμών τους. Ηγετικό στέλεχος της προέλασης των ανταρτών προς την Αζοφική ο ομογενής οπλαρχηγός Φωστηρόπουλος ή Ταβλαδόρος!
Η Μόσχα διαψεύδει σε όλους τους τόνους τις νέες καταγγελίες Κιέβου, ΝΑΤΟ και ΕΕ για «ρωσική εισβολή» κάνοντας λόγο για επαναλαμβανόμενα αναπόδεικτα ψεύδη, αλλά και για απόπειρα της ουκρανικής κυβέρνησης να εξαπατήσει τον πληθυσμό της χώρας, αντί να αντιμετωπίσει τα πολυποίκιλα προβλήματα, που η ίδια εν πολλοίς προκάλεσε.
Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ Αντρέι Κέλιν απέκρουσε πλήρως τον ισχυρισμό του Ουκρανού ομολόγου του Ίγκορ Προκοπτσούκ και είπε ότι «κανένα είδος ρωσικών πολεμικών μηχανικών μέσων όχι μόνο δεν εισήλθε, αλλά ούτε και παραχωρήθηκε στους ρωσόφωνους πολιτοφύλακες».
Αρνητικό ήταν και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που χαρακτήρισε «αρβύλα», τις φωτογραφίες, που υποτίθεται ότι απεικονίζουν τις μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων προς και εντός της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ τουλάχιστον 1000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εισέλθει και πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών, χωρίς βέβαια να υπονοεί ότι αυτό συνέβη χθες το βράδυ, όπως περίπου λέει το Κίεβο, που κατήγγειλε τη «ρωσική εισβολή» στους πιο υψηλούς έως τώρα τόνους.
«Να δούμε τί άλλο θα μας πουν τις Απόκριες», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, ενώ και ο Ρώσος αντιπρόσωπος στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ υπογράμμισε ότι καμία σοβαρή απόδειξη των ισχυρισμών τους δεν έχουν παρουασιαστεί ούτε από το Κίεβο, ούτε από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Οι ρωσόφωνοι αντάρτες και ειδικότερα ο πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο παραδέχθηκαν για πρώτη φορά ότι 3-4.000 Ρώσοι εθελοντές, οι περισσότεροι πρώην στρατιωτικοί, πολεμούν μαζί με τους άλλους 20.000 περίπου αντάρτες. Ο Ζαχάρτσενκο τόνισε ότι η συμβολή των πεπειραμένων πρώην στρατιωτικών είναι πολύ μεγάλη στην ανατροπή της ροής του πολέμου και στην αντεπίθεση των ανταρτών, που κατάφεραν να απελευθερώσουν από τον ουκρανικό στρατό μια σειρά πόλεις γύρω από το Ντονιέτσκ και να κινηθούν προς την Αζοφική θάλασσα, υποχρεώνοντας την ουκρανική Εθνοφρουρά να εγκαταλείψει το Νοβοαζόφσκ και να κινηθεί προς τη Μαριούπολη.
Οι πιστές στο Κίεβο δυνάμεις οχυρώνονται γύρω από την Μαριούπολη, όμως είναι πολύ αμφίβολο ότι θα αντέξουν την πίεση, καθώς οι αντάρτες θέτουν πλέον στόχο την απελευθέρωση όλων των εδαφών των δύο Δημοκρατιών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, έχοντας ήδη πετύχει να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ.
Σε δύο τουλάχιστον από τις μάχες-κλειδιά, στην Γιασινοβάταγια και στο Νοβοαζόφσκ πρωταγωνίστησαν δύο ομογενείς-Πόντιοι οπλαρχηγοί. Ο πρώτος έχει το πολεμικό παρατσούκλι «Σούμερ», κατάγεται ο ίδιος από την Γιασινοβάταγια και θεωρείται βασικός παράγοντας για την επίτευξη της κρίσιμης νίκης, που συνέβαλε στην ανατροπή του μετώπου και την έναρξη της εκδίωξης του ουκρανικού στρατού από τον κλοιό γύρω από το Ντονιέτσκ.
Στους καθοδηγητές της καθόδου των ανταρτών προς την Αζοφική και της εισόδου στο Νοβοαζόφσκ είναι και ο οπλαρχηγός Φωστηρόπουλος με το χαρακτηριστικό πολεμικό παρατσούκλι «Ταβλαδόρος».
Η προέλαση των ανταρτών προκαλεί αλυσιδωτές πολιτικές παρενέργειες στο Κίεβο, όπου έχει ξεσπάσει ανοιχτή πολιτική κρίση. Ο πρόεδρος Ποροσένκο ανέβαλε το ταξίδι του στην Τουρκία και συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, το οποίο ζήτησε από το ΝΑΤΟ ειδική σχέση εκτός της Συμμαχίας και στρατιωτική βοήθεια.
Ο Ποροσένκο δυσκολεύεται να κηρύξει στις ανατολικές επαρχίες στρατιωτικό νόμο, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να τον επιβάλει και θα πρέπει απλώς γρηγορότερα να ομολογήσει την απώλεια κυριαρχίας στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς.
Στο Κίεβο γενικεύεται η πολιτική κρίση καθώς το εθνικό νόμισμα, η γκρίβνα κατρακυλά, και η κοινή γνώμη έχει διχαστεί με μεγάλο τμήμα της να ζητά να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να ανακληθούν τα στρατεύματα και ένα άλλο να ζητά ουσιαστική ενίσχυση των μετώπων, για την οποία φυσικά δεν υπάρχουν ούτε μέσα, ούτε διαθέσιμο δυναμικό.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/488687/mosha-i-kyvernisi-toy-kievoy-exapata-toys-polites-tis#ixzz3Br85uD1i

Ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Ημ. Εορτής:30 Αυγούστου
Ημ. Γέννησης:
Ημ. Κοιμήσεως:340 μ.Χ.
Ημ. Ανακομιδής Λειψάνων:
Πολιούχος:
Λοιπές πληροφορίες:
Εορταζόμενο όνομα:Ἀλέξανδρος

Ἦταν, ὅπως λέγουν, «ἀποστολικοὶς χαρίσμασι λαμπρυνόμενος». Σὰν πρεσβύτερος ἀκόμα, διακρινόταν γιὰ τὴ μεγάλη του εὐσέβεια, τὴν ἀρετὴ καὶ τὴν ἀγαθότητά του.
Στὴν Α’ Οἰκουμενικὴ σύνοδο, ποὺ ἔγινε στὴ Νίκαια τῆς Βιθυνίας, ὁ τότε Πατριάρχης τὸν ἐξέλεξε ἀντιπρόσωπό του. Καὶ ὅταν στὴν Σύνοδο αὐτὴ καταδικάστηκε ὁ Ἁρεῖος, ὁ Ἀλέξανδρος, ἂν καὶ γέροντας 70 χρονῶν, δέχθηκε νὰ περιοδεύσει στὴν Θρᾴκη, Μακεδονία, Θεσσαλία καὶ στὴν ὑπόλοιπη Ἑλλάδα, γιὰ νὰ διδάξει καὶ νὰ γνωστοποιήσει τὰ ὀρθὰ δόγματα τῶν ἀποφάσεων τῆς Συνόδου τῆς Νικαίας. Ἀλλὰ ἐνῷ βρισκόταν στὴν περιοδεία αὐτή, ὁ πατριάρχης Μητροφάνης ἀπεβίωσε. Ὅρισε ὅμως διάδοχό του τὸν Ἀλέξανδρο, διότι, παρὰ τὸ γῆρας του, εἶχε τὰ κατάλληλα ἐφόδια γιὰ τὴ διακυβέρνηση τῆς ἀρχιεπισκοπῆς τῆς πρωτευούσης.
Πράγματι, σὰν Πατριάρχης ὁ Ἀλέξανδρος ἀνταποκρίθηκε σωστὰ στὶς δύσκολες περιστάσεις τῶν καιρῶν. Τότε ὁ Ἁρεῖος εἶχε ἐξαπατήσει τὸ βασιλιὰ Κωνσταντῖνο ὅτι δῆθεν πιστεύει ὀρθά. Καὶ ὁ βασιλιὰς διέταξε τὸν Ἀλέξανδρο νὰ ἀφήσει τὸν Ἁρεῖο νὰ μετέχει τῆς Θείας Κοινωνίας. Ὁ Ἀλέξανδρος, λυπημένος, προσευχήθηκε στὸν Θεὸ καὶ ζήτησε τὴν βοήθειά Του. Ἡ δέηση τοῦ Ἱεράρχη εἰσακούσθηκε. Καὶ τὸ πρωὶ ποὺ ὁ Ἁρεῖος μὲ πομπὴ θὰ πήγαινε στὴν ἐκκλησία, βρέθηκε τὸ σῶμά του σχισμένο καὶ σκωληκόβρωτο!
Ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος ἀπεβίωσε εἰρηνικὰ τὸ 340 μ.Χ.

Ἀπολυτίκιον. Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
Μύσται οὐράνιοι ἀποδεικνύμενοι, θεῖοι ἐκφάντορες τῷ κόσμῳ ὤφθητε, τὴν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ, ποιμάναντες θεαρέστως, ἱερὲ Ἀλέξανδρε, τῆς Τριάδος ὁ πρόμαχος, Ἰωάννη ἔνδοξε, ὁ τῆς χάριτος τρόφιμος, καὶ Παῦλε Ἱερέων ἀκρότης· ὅθεν ὑμᾶς ἀνευφημοῦμεν.

Κοντάκιον. Ἦχος γ’. Ἡ Παρθένος σήμερον.
Τὴν τριάδα σήμερον, Ἱεραρχῶν τῶν Ὁσίων, ἱεροῖς ἐν ᾄσμασιν, ἐγκωμιάσωμεν πάντες· οὗτοι γὰρ, ὡς οἰκονόμοι τῶν ἀπορρήτων, νέμουσι, χάριν ἀέναον τοῖς βοῶσιν, ὦ Ἀλέξανδρε παμμάκαρ, καὶ Ἰωάννη, σὺν Παύλῳ χαίρετε.

Μεγαλυνάριον.
Χαίροις τῶν Πατέρων τριὰς σεπτή, Ἀλέξανδρε μάκαρ, σὺν τῷ Παύλῳ τῷ εὐκλεεῖ, καὶ τῷ Ἰωάννη, ἡ τρίφωτος λυχνία, ἡ πᾶσαν Ἐκκλησίαν, καταπυρσεύουσα.

«Άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών τώρα!» λέει η Τρόικα

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης - Από το «κανένας δεν θα χάσει το σπίτι του» περάσαμε στο «δεν θα δεχθούμε πλειστηριασμούς κάτω του 1/3 της αντικειμενικής αξίας»
Ο μεγαλύτερος εφιάλτης από όλους επανέρχεται! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb το τελευταίο διάστημα οι δανειστές άρχισαν τις σφοδρές πιέσεις για να υπάρξει άρση της απαγόρευσης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας .
Θυμίζουμε ότι στο τέλος του 2013 η κυβέρνηση είχε φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανανέωση για ένα έτος - μέχρι το τέλος του 2014 - της προστασίας των ιδιοκτητών ακινήτων από πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.
Όμως, εξαντλώντας το έτος, η τρόικα δεν φαίνεται να το έχει ξεχάσει! Πλέον, άρχισε και πάλι τις πιέσεις για άρση της προστασίας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων στην πρώτη κατοικία, που μάλιστα θα πρέπει να γίνονται τιμή ακόμη και στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας.
Η κυβέρνηση μπροστά στον ..ξεχασμένο (;) πονοκέφαλο τρέχει και δεν φτάνει τις τελευταίες ώρες. Λέγεται μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης με Υπουργούς που θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, έδωσε εντολή για άμεση εξεύρεση λύσης.
Το απίστευτο της ιστορίας είναι πως η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Από τις τρανές διαβεβαιώσεις ότι κανένας Έλληνας δεν θα χάσει το σπίτι του, περάσαμε στο ότι δεν θα αφήσουμε να βγούνε στο σφυρί για το 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας.
Το πρόβλημα για την κυβέρνηση δεν είναι μόνο στο χρονοδιάγραμμα, αλλά και στις αντιδράσεις των βουλευτών, που πέρυσι είχαν ξεσηκωθεί για το ίδιο θέμα, αναγκάζοντας την τρόικα σε προσωρινή υπαναχώρηση, αφήνοντας το οικονομικό επιτελείο σε – φαινομενικά – μονομερείς ενέργειες. Τότε επί της ουσίας, απλά έδωσε μια περίοδο χάριτος 12 μηνών.
Δεν αποκλείεται το ζήτημα με τα ακίνητα να αποτελέσει το μεγάλο «αγκάθι» των επόμενων εβδομάδων, αφού το ύψος της πρώτης τιμής ενός πλειστηριασμού αποτελούν μνημονιακή δέσμευση για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνεται στα 600 προαπαιτούμενα. Μέχρι στιγμής εκκρεμεί σχεδόν το 20% αυτών, δηλαδή πάνω από 120!
Οι σκέψεις
Η τρόικα αναφέρει ότι με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ακινήτων κηρύσσονται άγονοι. Επειδή όμως αντικειμενικές... δεν υπάρχουν και θα μας έρθουν το 2017, τότε πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές επιλογές.
Η τρόικα μάλιστα, φέρεται να πιέζει για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών χωρίς εξαιρέσεις.
Το σχέδιο που επεξεργάζονται πλέον στο Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι θα αλλάξουν οι τιμές που ξεκινούν οι πλειστηριασμοί, ενώ θα πρέπει να βρεθεί η «φόρμουλα» για την προστασία των ασθενέστερων, όσων δηλαδή αποδεδειγμένα έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση. Οι προϋποθέσεις για αυτή την προστασία δεν είναι ακόμα έτοιμα και αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά την συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με το υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ενόψει των διαπραγματεύσεων με το κλιμάκιο των δανειστών στο Παρίσι.
Ποιοι προστατεύονται μέχρι και σήμερα από πλειστηριασμούς
Όσοι έχουν κύρια κατοικία με αντικειμενική αξία έως και 200.000 ευρώ.
Όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό καθαρό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.
Όσοι έχουν συνολικά κινητή και ακίνητη περιουσία μικρότερη ή ίση των 270.000 ευρώ. Από αυτή, το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Εξαιρείται το αυτοκίνητο


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/489148/arsi-apagoreysis-pleistiriasmon-tora-leei-i-troika#ixzz3Br1UiaEV