Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ουδεμία διαπραγμάτευση σε εξέλιξη για την τύχη των εξαγωγών μας στη Ρωσία!

Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει το ΥΠΕΞ και η κυβέρνηση;
Ακούμε και διαβάζουμε με έκπληξη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση για την τύχη των απαγορευμένων πλέον εξαγωγών αγροτικών προϊόντων μας προς τη Ρωσία.
Και είναι άξιο απορίας και μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε πότε ξεκίνησαν, πού και με ποιους συμμετέχοντες γίνονται οι διαπραγματεύσεις αυτές. Αν και εφόσον επιθυμήσει κάποιος από τους αρμόδιους αξιωματούχους και υπουργούς μας να απαλλαγεί από την υποψία ότι απλώς κοροϊδεύει τους ανήσυχους και οργισμένους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους στις εξαγωγές μας, που θα υποστούν τις αναπόφευκτες συνέπειες των επιλογών της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Εξ όσων γνωρίζουμε ουδεμία διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και ρωσικής κυβέρνησης για το θέμα της απαγόρευσης εισαγωγών προϊόντων από την ΕΕ, επομένως και από την Ελλάδα.
Το μοναδικό "ραντεβού" για διαπραγματεύσεις της ελληνικής και ρωσικής πλευράς, που είχε κλειστεί με ρωσική πρωτοβουλία, ήταν αυτό που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή, έπειτα από πρόσκληση της ρωσικής υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου. Είχε προσκληθεί αντιπροσωπεία της πρεσβείας μας στη Μόσχα για συζήτηση "τεχνικών ζητημάτων", που αφορούν στα φορτίαμε ροδάκινα και νεκταρίνια, τα οποία έχουν δεσμευθεί από τις ρωσικές Αρχές, οι οποίες επικαλέστηκαν ευρήματα "παρασίτων καραντίνας".
Όπως όμως μας ενημέρωσαν επισήμως πριν από λίγο οι αρμόδιοι Ρώσοι αξιωματούχοι, η συνάντηση αυτή αναβλήθηκε επ' αορίστω, "διότι στερείται προς το παρόν περιεχομένου". Κατέρρευσε επομένως και το τελευταίο άλλοθι του υπουργείου των Εξωτερικών μας, που επιμένει ότι διαπραγματεύεται με τη ρωσική πλευρά για την τύχη των εξαγωγών μας. Να δούμε τώρα τί άλλο θα σκεφθούν επί του θέματος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/481917/oydemia-diapragmateysi-se-exelixi-gia-tin-tyhi-ton-exagogon-mas-sti-rosia#ixzz39p2VPCX0

Δεν είναι Τιμητικό να είσαι Δυτικός τον 21ο αιώνα .

Τελικά από τα λεγόμενα των παρουσιαστών , πολιτικών τα γεγονότα στην γη της Παλαιστίνης είχαν ένα και μόνο σκοπό, την υπεράσπιση του κράτους του ισραηλ. Τώρα λοιπόν που ισοπέδωσαν τα πάντα στην Λωρίδα της Γάζας είναι  ασφαλείς ; Θα έχουν τύψεις ;;;;; Εκφράζουν όλους τους ισραηλινούς οι χοροί και τα πανηγύρια κάποιων φασιστών στο ισραηλ που χόρευαν την ώρα του θανάτου εκατοντάδων παιδιών ;
Σ Αυτή την τραγωδία η ελλαδα απάντησε ως κράτος με το να δώσει οικονομική  βοήθεια στην Παλαιστίνη χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο το κάνει  ....  για να φτιαχτούν πάλι σχολειά; για φάρμακα και νοσοκομεία ;

Τελικά το ισραηλ ωραία την έχει δει την δουλειά κάθε 3-4 χρόνια βομβαρδίζει την λωρίδα της γάζας, διαλύει κάθε οικονομικό κοινωνικό ιστό της χώρας και οπωσδήποτε φρενάρει και το δημογραφικό των παλαιστινίων. Με λίγα λόγια μειώνει  τον αυξανόμενο πληθυσμό των παλαιστινίων.
ΚΑΙ !!!!! ΟΛΟΙ οι σοφοί της γης τι κάνουν ;;;; ΤΙΠΟΤΑ.

Άλλωστε γιατί κάποιος ,δημοσιογράφος ,πολιτικός , πανεπιστημιακός να διακινδυνεύσει την εργασία και την καριέρα του μιλώντας για ανθρωπιά για ευαισθησία για φιλότιμο . Ο θάνατος έγινε συνήθεια .

Η πολιτισμένη Δύση   κοιτάζει τα γεγονότα στο ΙΡΑΚ σαν την κρυφό πουτάνα που βλέπει πούτσα πρώτη φορά . Ότι γίνεται στο Ιράκ είναι δικό της δημιούργημα.
Δολοφόνοι ελεγχόμενοι από την δύση σφάζουν και τρομοκρατούν ανθρώπους, δημιουργούν κράτος και δεν τρέχει τίποτα . Εκεί που λες γιατί;;;; αρχίζουν και σκοτώνουν χριστιανούς.
 Έχουν μίσος οι ισλαμιστές με τους χριστιανούς ;;; Όχι , θα έλεγα εγώ.

Σίγουρα οι φονιάδες αυτοί κάποια δουλειά των Δυτικών τελειώνουν και πιστέψτε μετα το ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ των Η.Π.Α ξέρουν καλά πως να εξοντώσουν ένα λαό  είχαν καλό δάσκαλο απλά δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη. Επειδή όμως αυτά τα απάνθρωπα κτηνοι θέλουν να φτάσουν το δάσκαλο δείχνουν ερασιτεχνικά βιντεακια youtube.  Αλλά ξεπερνιετε ο δάσκαλος;;;;  ΦΑΤΕ ΜΙΑ Χιροσίμα  γατάκια που θα μας δείξετε εσείς πως σκοτώνουν .  Τελικά στο 21ο αιώνα δεν είναι και πολύ τιμητικό να είσαι δυτικός .

«Σώθηκαν» κρασί και λάδι από το ρωσικό εμπάργκο - Η λίστα με τα απαγορευμένα

«Σώθηκαν» κρασί και λάδι από το ρωσικό εμπάργκο - Η λίστα με τα απαγορευμένα
Πηγή: Express.gr  07/08/14-23:34
Πέντε ομάδες προϊόντων διατροφής περιλαμβάνει η επίσημη λίστα απαγόρευσης εισαγωγών που επέβαλε η Ρωσία. Αναλυτικότερα, ο κατάλογος, όπως δημοσιεύεται στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι», περιλαμβάνει: κρέας και αλλαντικά, θαλασσινά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά και συνοδεύεται από τους κωδικούς εισαγωγής τους. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι παιδικές τροφές, τα αλκοολούχα ποτά (όπως το κρασί) και το ελαιόλαδο, υπάρχουν όμως δυστυχώς οι ελιές και όλα τα οπωροκηπευτικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) μετά το αγροδιατροφικό εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές πολλών προϊόντων από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Μόσχα Βιγκάουντας Ουσάκας.

Η λίστα με τις απαγορεύσεις εισαγωγών που επέβαλε η Ρωσία

Με τη δημοσίευση την Παρασκευή του καταλόγου στο φύλλο της εφημερίδας της ρωσικής κυβέρνησης «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα» καθίσταται νόμος του κράτους και τίθεται σε ισχύ:

0201- Κρέας βοοειδών νωπό ή διατηρημένο σε απλή ψύξη

0202- Κρέας βοοειδών κατεψυγμένο

0203- Χοιρινό νωπό, διατηρημένο σε απλή ψύξη ή κατεψυγμένο

0207- Κρέας και βρώσιμα παραπροϊόντα οικιακών πουλερικών ζωντανών, νωπών, διατηρημένων σε απλή ψύξη ή κατεψυγμένων (κοτόπουλα, πάπιες, χήνες, γαλοπούλες και φραγκόκοτες)

0210- Κρέατα και βρώσιμα παραπροϊόντα σφαγίων, αλατισμένα, σε άλμη, αποξηραμένα ή καπνιστά

0301- Ζωντανά ψάρια

0302- Ψάρια νωπά ή διατηρημένα σε απλή ψύξη

0303- Κατεψυγμένα ψάρια

0304- Φιλέτα και λοιπή σάρκα ψαριών (συμπεριλαμβανομένης της αλεσμένης), νωπά, διατηρημένα σε απλή ψύξη ή κατεψυγμένα

0305- Ψάρια αποξηραμένα, αλατισμένα ή σε άλμη. Ψάρια καπνιστά, που έχουν ή όχι υποστεί θερμική επεξεργασία πριν ή κατά τη διαδικασία καπνίσματος, ιχθυάλευρα, σκόνες και συσσωματώματα ψαριών, κατάλληλα προς βρώση

0306- Μαλακόστρακα, με ή χωρίς κέλυφος, ζωντανά, νωπά, διατηρημένα σε απλή ψύξη, κατεψυγμένα, αποξηραμένα, αλατισμένα ή σε άλμη. Μαλακόστρακα καπνιστά, με ή χωρίς κέλυφος, έχοντα υποστεί θερμική ή όχι επεξεργασία, πριν ή κατά τη διάρκεια καπνίσματος. Μαλακόστρακα με κέλυφος, βρασμένα στον ατμό ή σε νερό, διατηρημένα ή όχι σε απλή ψύξη, κατεψυγμένα, αποξηραμένα, αλατισμένα ή σε άλμη. 'Αλευρα, σκόνες και συσσωματώματα από μαλακόστρακα, κατάλληλα προς βρώση.

0307- Μαλάκια, με ή χωρίς κέλυφος, ζωντανά, νωπά, διατηρημένα σε απλή ψύξη, κατεψυγμένα, αποξηραμένα, αλατισμένα ή σε άλμη. Μαλάκια καπνιστά με ή χωρίς κέλυφος, που έχουν υποστεί ή όχι θερμική επεξεργασία πριν ή κατά τη διαδικασία καπνίσματος. 'Αλευρα, σκόνες και συσσωματώματα από μαλάκια, κατάλληλα προς βρώση.

0308- Ασπόνδυλα υδρόβια εκτός από μαλακόστρακα και μαλάκια, ζωντανά, νωπά, διατηρημένα σε απλή ψύξη, κατεψυγμένα, αποξηραμένα, αλατισμένα ή σε άλμη. Ασπόνδυλα υδρόβια εκτός από μαλακόστρακα και μαλάκια, καπνιστά, που έχουν υποστεί ή όχι θερμική επεξεργασία πριν ή κατά τη διαδικασία καπνίσματος. 'Αλευρα, σκόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων από ασπόνδυλα υδρόβια, εκτός από μαλακόστρακα και μαλάκια, κατάλληλα προς βρώση.

0401- Γάλα και κρέμα γάλακτος, μη συμπυκνωμένα και χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών

0402- Γάλα και κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών

0403- Βουτυρόγαλα, πηγμένα γάλα και κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, κεφίρ και άλλα προϊόντα ζύμωσης ή οξίνισης από γάλα και κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένα ή μη, με προσθήκη ή όχι ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, με αρωματικά πρόσθετα ή χωρίς αυτά, με ή χωρίς προσθήκη φρούτων, καρπών ή κακάο

0404- Ορός γάλακτος, συμπυκνωμένος ή μη, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών. Προϊόντα από φυσικά συστατικά γάλακτος, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών

0405- Βούτυρο και λοιπά λίπη και έλαια, παρασκευαζόμενα από γάλα. Γαλακτοκομικές κρέμες για επάλειψη.

0406- Τυριά και μηζύθρα

0701- Πατάτες, νωπές ή διατηρημένες σε απλή ψύξη

0702- Ντομάτες, νωπές ή διατηρημένες σε απλή ψύξη

0703- Κρεμμύδια, ασκαλώνια, σκόρδα, πράσα και λοιπά βολβώδη λαχανικά, νωπά ή διατηρημένα σε απλή ψύξη

0704- Λάχανα, κουνουπίδια, κράμβες σγουρές, γογγυλοκράμβες και παρόμοια βρώσιμα λαχανικά του είδους Brassica, νωπά ή διατηρημένα σε απλή ψύξη

0705- Μαρούλια και ραδίκια, νωπά ή διατηρημένα σε απλή ψύξη

0706- Καρότα, γογγύλια, κοκκινογούλια για σαλάτα, σέλινα, ραπάνια και παρόμοιες βρώσιμες ρίζες, νωπές ή διατηρημένες σε απλή ψύξη

0707- Αγγούρια και αγγουράκια, νωπά ή διατηρημένα σε απλή ψύξη

0708- Λαχανικά λοβοφόρα, με ή χωρίς λοβό, νωπά ή διατηρημένα σε απλή ψύξη (μπιζέλια, φασόλια και λοιπά όσπρια)

0709- Λοιπά λαχανικά, νωπά ή διατηρημένα σε απλή ψύξη, σπαράγγια, μελιτζάνες, σέλινο, εκτός από σελινόριζα, μύκητες του είδους Agaricus (Chanterelle, Boletus, τρούφες), πιπεριές του είδους Capsicum ή Pimenta, σπανάκι, σπανάκια Νέας Ζηλανδίας και σπανάκι γίγας (σπανάκι κηπευτικό), αγκινάρες, μαύρες και πράσινες ελιές, κολοκύθες, κολοκυθάκια και λοιπά λαχανικά της οικογένειας Cucurbitaceae, λαχανικά σαλάτας, φύλλα τεύτλων και άγριες αγκινάρες, κάπαρη, μάραθος, γλυκό καλαμπόκι

0710- Λαχανικά (ωμά ή βρασμένα σε νερό ή στον ατμό) κατεψυγμένα

0711- Λαχανικά διατηρημένα προσωρινά (π.χ. με διοξείδιο του θείου ή σε άλμη, σε θειωμένο νερό ή σε άλλο προσωρινό διάλυμα συντήρησης), αλλά ακατάλληλα για άμεση βρώση

0712- Λαχανικά ξερά, ολόκληρα, κομμένα σε φέτες, σε κομμάτια, ψιλοκομμένα ή σε σκόνη, αλλά χωρίς περαιτέρω επεξεργασία

0713- Όσπρια ξερά, χωρίς φλούδα, καθαρισμένα από το περίβλημα τους ή όχι, ψιλοκομμένα ή όχι

0714- Ρίζες μανιόκας, αραρούτης ή σαλεπιού, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, γλυκοπατάτες και παρόμοιες ρίζες και κόνδυλοι με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο ή ινουλίνη, νωποί, διατηρημένο σε απλή ψύξη, κατεψυγμένοι ή αποξηραμένοι, ακέραιοι ή κομμένοι σε φέτες ή σε μορφή σβόλων. Ψίχα από φοίνικα σάγο.

0801- Καρποί καρύδας, καρύδας Βραζιλίας και καρύδια ανακαρδιοειδών, νωπά ή αποξηραμένα, με ή χωρίς κέλυφος, με φλούδα ή χωρίς

0802 - 'Αλλοι καρποί με κέλυφος, νωποί ή ξηροί, με ή χωρίς κέλυφος, με φλούδα ή χωρίς

0803- Μπανάνες, συμπεριλαμβανομένου του είδους των Αντιλλών, νωπές ή ξηρές

0804- Χουρμάδες, σύκα, ανανάς, αβοκάντο, γκουάβα, μάνγκο και μανγκούστα, νωπά ή ξηρά

0805- Εσπεριδοειδή, νωπά ή ξηρά

0806- Σταφύλια, νωπά ή ξηρά

0807- Πεπόνια, καρπούζια και παπάγια, νωπά

0808- Μήλα, αχλάδια και κυδώνια, νωπά

0809- Βερίκοκα, κεράσια, ροδάκινα (συμπεριλαμβάνονται και τα νεκταρίνια), δαμάσκηνα και αγριοδαμάσκηνα, νωπά

0810- 'Αλλοι καρποί και φρούτα νωπά: φράουλες και αγριοφράουλες, βατόμουρα, μούρα, αγριόμουρα, κράνα, φρούτα του δάσους, φραγκοστάφυλα και άλλα φρούτα του γένους Vaccinium, ακτινίδια, λωτοί, tamarind, κάσιους ή ανακαρδιοειδή, λίτσι, καρποί αρτόδεντρου, sapodilla, passiflopa ή strastotsvet, καράμβολες και πιταχάγιες

0811- Καρποί και φρούτα, που έχουν ή όχι υποστεί θερμική επεξεργασία σε βραστό νερό ή ατμό, κατεψυγμένα, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών

0813- Αποξηραμένα φρούτα. Μείγματα ξηρών καρπών ή αποξηραμένων φρούτων του αυτού είδους.

1601 00- Λουκάνικα, σαλάμια και παρόμοια προϊόντα από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων ή αίματος. Προϊόντα διατροφής, που παρασκευάζονται βάσει των ανωτέρω.

1901 90 110 0- Εκχυλίσματα βύνης. Έτοιμα παρασκευάσματα διατροφής από αλεύρι, πλιγούρι, σιμιγδάλι, άμυλο κάθε είδους ή εκχυλίσματα βύνης. Προίόντα διατροφής από γάλα, κρέμα γάλακτος, ορό γάλακτος με περιεκτικότητα ξηρού εκχυλίσματος 90% ή μεγαλύτερο κλάσμα μάζας

1901 90 910 0 - Εκχυλίσματα βύνης. Έτοιμα παρασκευάσματα διατροφής από αλεύρι ή πλιγούρι, σιμιγδάλι, άμυλα κάθε είδους ή εκχυλίσματα βύνης, που δεν περιέχουν λιπαρά από γάλα, σακχαρόζη, ισογλυκόζη, γλυκόζη ή άμυλο, είτε περιέχουν λιγότερο από 1,5% κλάσματος μάζας λίπους, 5% σακχαρόζη (συμπεριλαμβανομένου του ιμβερτοποιημένου σακχάρου) ή ισογλυκόζη, 5% γλυκόζη ή άμυλα κάθε είδους

2106 90 920 0 - Τρόφιμα που δεν περιέχουν λιπαρές ουσίες γάλακτος, σακχαρόζη, ισογλυκόζη, γλυκόζη ή άμυλα κάθε είδους, είτε περιέχουν λιγότερο από 1,5% κλάσματος μάζας λίπους του γάλακτος, 5% σακχαρόζη ή ισογλυκόζη, λιγότερο του 5% γλυκόζη ή άμυλου κάθε είδους

2106 90 980 4 - Κατάλληλα για χρήση προς βρώση μείγματα ή παρασκευάσματα από λίπη ή έλαια ζωικά ή φυτικά ή κλάσματά τους, που περιέχουν πάνω από 15% συνολικό κλάσμα μάζας λίπους γάλακτος

2106 90 980 5 - Φοντί Τυριών

2106 90 980 9 - Λοιπά προϊόντα διατροφής, που δεν κατονομάζονται, ούτε περιλαμβάνονται σε άλλη κατηγορία.

Ομάδα εποπτείας των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη ΡωσίαΟμάδα εργασίας με αντικείμενο την εποπτεία των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία, τη διαχείριση των ζητημάτων που ανακύπτουν, καθώς και τον συντονισμό των σχετικών δράσεων, πρόκειται να συσταθεί άμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό αποφασίστηκε την Πέμπτη, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτη Μίχαλο, με τη συμμετοχή του γγ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δ. Μελά, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων (ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΚΕΕΕ- ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ) και υπηρεσιακών παραγόντων.
Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους κλαδικών και εξαγωγικών φορέων και θα εξετάζει άμεσα, παράλληλα, τις προοπτικές διεύρυνσης των αγορών για τα ελληνικά οπωροκηπευτικά προϊόντα, υποβάλλοντας το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές προτάσεις της.

Αλέξης Μινωτής 1900 – 1990


Αλέξης Μινωτής
1900 – 1990

Αλέξης Μινωτής
Κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, με τεράστια συμβολή στην προαγωγή του νεοελληνικού θεάτρου. Ο Αλέξης Μινωτής γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1898 στα Χανιά της Κρήτης, σε μικροαστικό περιβάλλον εμπόρων και μικροεπιτηδευματιών. Το πραγματικό όνομά του ήταν Αλέξης Μινωτάκης.
Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα Χανίων. Το 1921, αφού είχε εκπληρώσει και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ακολούθησε τον περιοδεύοντα θίασο του Βεάκη και του Νέζερ που περιέφεραν τον Οιδίποδα Τύραννο. Για να αντιμετωπίσει τις έντονες οικογενειακές αντιρρήσεις, ο Αλέξης έκοψε το όνομά του και για πολλά χρόνια ήρθε σε ρήξη με τον πατέρα του.
Στην Αθήνα εντάχθηκε στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη και για πολλά χρόνια συνυπήρξε ως ηθοποιός με τον Μήτσο Μυράτ, τον Ροντήρη, τον Λογοθετίδη, κάτω από τη στοργική εποπτεία της Μαρίκας. Έπαιξε τα πάντα, από φάρσες έως μελοδράματα και από Αριστοφάνη έως τραγωδία. Στην τραγωδία ευδοκίμησε από νωρίς και συχνά, όσο κατακτούσε τη θέση του στη συντεχνία, αρνιόταν να υπηρετήσει το φτηνό ρεπερτόριο στο οποίο κατέφευγε ο θίασος, χάριν του ταμείου.
Από το 1925 έως το 1930 συνεργάστηκε με τον Σπύρο Μελά στην απόπειρά του να δημιουργήσει Θέατρο Τέχνης στην Αθήνα. Το επόμενο διάστημα υπήρξε συνθιασάρχης στο θέατρο Βεάκη – Παξινού – Μινωτή και από το 1932 έως το 1942 χρημάτισε βασικό πρωταγωνιστικό στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. Έκτοτε διέγραψε μία εξαιρετική καριέρα, διεθνούς ακτινοβολίας, αφήνοντας πραγματικά εποχή σε ρόλους όπως στον Άμλετ, τον Πέερ Γκυντ, τους Βρικόλακες, το Μάκβεθ, το Βασιλιά Ληρ, τους δύο Οιδίποδες, και γενικά στο αρχαίο δράμα, σε έργα των Μπρεχτ, Λόρκα, Μπέκετ, κ.ά, αλλά και στο ελληνικό ρεπερτόριο (Χορν, Ξενόπουλος, Μπόγρης, Τερζάκης).
Το 1936 σπούδασε με κρατική υποτροφία τη θεατρική τέχνη στην Αγγλία και τη Γερμανία, όπου γνωρίστηκε προσωπικά με τον Βέρνερ Κράους, θαύμασε τον μεγάλο τεχνίτη Μόισσι και είδε τον Άμλετ και τον Μεφιστοφελή του Γκρύντγκενς. Η ευρωπαϊκή του σπουδή τον οργάνωσε ως ηθοποιό και τον προίκισε με μια τεχνική που υπήρξε ο εξοχότερος κάτοχός της, την εξπρεσιονιστική, μια τεχνική έντονων φωτοσκιάσεων, όπου η μορφή προηγείται του περιεχομένου.
Στα χρόνια της αμερικανικής αυτοεξορίας του, λόγω μέτριας αγγλικής προφοράς, δεν έκανε θέατρο. Μετά την απελευθέρωση (1945) ως σκηνοθέτης, θιασάρχης και ηθοποιός, με επιτυχίες σ' όλα τα είδη ρεπερτορίου. Ανέβασε στην Επίδαυρο και σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού και όπερα, όπως τη Μήδεια, μία από τις καλύτερες σκηνοθεσίες στον κόσμο, με την αξέχαστη Μαρία Κάλλας.
Ο Αλέξης Μινωτής χρημάτισε καλλιτεχνικός διευθυντής (1964-67) και γενικός διευθυντής (1974-80) του Εθνικού Θεάτρου. Έγραψε τα δοκίμια Εμπειρική θεατρική παιδεία και τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις. Πέθανε, πλήρης ημερών, στις 11 Νοεμβρίου του 1990.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/86#ixzz39mp3KaSp

Ακτινίδια και ροδάκινα οι μεγάλοι χαμένοι

Το 41,5% των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία καλύπτουν τα αγροτικά προϊόντα. Η αξία των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας στη Ρωσία αγγίζει το επίπεδο των 406 εκατ. ευρώ, με Ρωσία και Ουκρανία να απορροφούν το 18% των συνολικών εξαγωγών οπωροκηπευτικών, το 50% των εξαγωγών φράουλας και σχεδόν το 25% των εξαγωγών ροδάκινου (νωπό και κομπόστα). Μάλιστα αυτή την εποχή το ροδάκινο είναι το βασικό εξαγωγικό φρούτο, με τις εξαγωγές να είναι σχεδόν στο μέσον της τρέχουσας σεζόν.
Σύμφωνα με τη Eurostat, οι εξαγωγές ελληνικών νωπών οπωροκηπευτικών στη Ρωσία έφτασαν πέρυσι σε αξία τα 108 εκατ. ευρώ (12,8% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών του κλάδου στον κόσμο) και σε όγκο τους 140.000 τόνους. Εξ αυτών, 122.000 τόνοι ταξίδεψαν απευθείας από Ελλάδα, ενώ περίπου 20.000 τόνοι προήλθαν από προωθήσεις από Λιθουανία, Μολδαβία και άλλες χώρες. Επίσης, κατά το τελευταίο έτος, το 41% των συνολικών εξαγωγών νωπού ροδάκινου κατευθύνθηκε στην αγορά της Ρωσίας.
Οπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, τα κυριότερα προϊόντα του αγροτικού τομέα που κατευθύνονται στη ρωσική αγορά είναι τα νωπά ακτινίδια, με την αξία των εξαγωγών τους να φτάνει τα 25,7 εκατ. ευρώ, τα νωπά ροδάκινα (24,5 εκατ. ευρώ), νωπές φράουλες (23,5 εκατ. ευρώ), βερίκοκα-κεράσια κ.ά. (12,01 εκατ. ευρώ), νωπά μπρουνιόν και νεκταρίνια (10,03 εκατ. ευρώ), ελαιόλαδο και κλάσματά του (8,05 εκατ. ευρώ), πολτοί καρπών και φρούτων - μαρμελάδες (6,39 εκατ. ευρώ), ιχθυρά (5,26 εκατ. ευρώ), αγγούρια νωπά και διατηρημένα (5,03 εκατ. ευρώ) και ελιές (4,8 εκατ. ευρώ).
Η εξαγωγή φρούτων προς τη Ρωσία ουσιαστικά σταμάτησε. Μόνο στην Ημαθία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.000-9.000 τόνοι ροδάκινων στα ψυγεία των μεγάλων συνεταιριστικών ομάδων, μεγάλο μέρος των οποίων -πάνω από 50%- έχουν ως προορισμό τη Ρωσία. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Πέλλα, όπου έχουν επίσης ακυρωθεί πολλές φορτώσεις για Ρωσία.
«Το τι θα συμβεί τελικά με τα ελληνικά προϊόντα θα το μάθουμε όταν η ρωσική πλευρά εξειδικεύσει τα μέτρα ανά χώρα. Αυτό αναμένουμε να γίνει μέχρι αύριο το πρωί. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να ησυχάσουμε, ασχέτως των όσων ειπώθηκαν στη σύσκεψη στο υπουργείο» εξηγεί ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS, Γεώργιος Πολυχρονάκης, που συμμετείχε στη σύσκεψη.
Επιφυλάσσεται η Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιφυλάσσεται να λάβει «όλα τα προσήκοντα μέτρα» μετά την ανακοίνωση της «σαφώς πολιτικής απόφασης» των ρωσικών αρχών για την απαγόρευση για έναν χρόνο των εισαγωγών των περισσοτέρων προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Μετά από μία πλήρη αποτίμηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των μέτρων τα οποία ελήφθησαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε τα προσήκοντα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Να σημειωθεί ότι το 2013 οι εξαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία ανήλθαν σε 11,8 δισ. ευρώ και αντιστοιχούσαν στο 9,9% των συνολικών εξωγωγών της Ε.Ε. προς τη Ρωσία. Τα φρούτα, το τυρί, το χοιρινό κρέας και τα λαχανικά αποτελούν τους τέσσερις κύριους τομείς αγροτικών προϊόντων στις εξαγωγές της Ε.Ε. προς τη Ρωσία, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ, το 2013. Ακολουθούν τα αλκοολούχα ποτά (725 εκατ. ευρώ) και το κρασί (597 εκατ. ευρώ).
WWW.ENET.GR

Γι' ότι συμβαίνει στην ζωή μας είμαστε υπεύθυνοι και όσο και αν προσπαθούμε να ρίξουμε τις ευθύνες στους άλλους τόσο ποιο ένοχοι θα είμαστε απέναντι στον εαυτούς μας .

.....εμείς οι άνθρωποι δεν ακούμε πράττουμε ανάλογα με τα λαμπάκια του εκάστοτε συμπαραστάτη μας . Θεωρούμε το πρόσφατο ποιο σπουδαίο ακόμα και αν είναι λάθος. Δεν δίνουμε στον εαυτό μας το περιθώριο να κρίνει να δούμε πόσο δοκιμασμένη είναι αυτή η συνταγή. Υπάρχουν πολλές συνταγές που είναι σωστές αλλά και πολλές που είναι λάθος. Αποφεύγουμε δοκιμασμένες συνταγές ψυχής γιατί έτσι νομίζουμε ότι θα γίνουμε πρωτοπόροι, μα είναι έτσι όμως ;
Γι' ότι συμβαίνει στην ζωή μας είμαστε υπεύθυνοι και όσο και αν προσπαθούμε να ρίξουμε τις ευθύνες στους άλλους τόσο ποιο ένοχοι θα είμαστε απέναντι στον εαυτούς μας .
Εμείς ξέρουμε τα λάθη μας τόσο καλά όσο κανένας άλλος .