Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κρούσματα του κοροναϊού MERS στο Ιράν

Κρούσματα του κοροναϊού MERS στο Ιράν

Δύο κρούσματα του κοροναϊού ο οποίος προκαλεί το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) καταγράφηκαν για πρώτη φορά στο Ιράν...
Δύο αδελφές μολύνθηκαν από τον κοροναϊό στην επαρχία Κερμάν, στο νότιο Ιράν, μετά τη νοσηλεία τους στην ίδια πτέρυγα με έναν Ιρανό ο οποίος είχε επιστρέψει από ένα προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία, την κυριότερη εστία του, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Η μία από τις δύο αδελφές βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Μοχαμάντ Μεχντί Γκουγιά, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το Fars.
Η άλλη ασθενής δέχεται εξειδικευμένες ιατρικές περιποιήσεις, πρόσθεσε το πρακτορείο.
Η Τεχεράνη δεν έχει απαγορεύσει στους ιρανούς υπηκόους να μεταβαίνουν στη Σαουδική Αραβία, όπου ο κοροναϊός έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 179 ανθρώπους μετά την πρώτη εμφάνισή του το 2012. Σχεδόν 900.000 Ιρανοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στο βασίλειο.
Αναμένεται σημαντική αύξηση των ιρανών πιστών που θα ταξιδέψουν στη Σαουδική Αραβία για την περίοδο του ραμαζανιού, το οποίο αρχίζει στα τέλη του Ιουνίου.
Όλοι οι προσκυνητές θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις κατά την επιστροφή τους από τη Σαουδική Αραβία και όσοι υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί θα παραμένουν για παρακολούθηση σε ειδικές πτέρυγες νοσοκομείων και κλινικών επί 14 ημέρες, ανέφερε ο Γκουγιά.
Πέραν της Σαουδικής Αραβίας, κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, του Λιβάνου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ή ακόμη των ΗΠΑ και της Ολλανδίας, αλλά η πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είχαν ταξιδέψει ή εργάζονταν στη Σαουδική Αραβία.
Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο.
Όπως και το SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα, αναπνευστικά προβλήματα και συχνά – μοιραία – πνευμονία. Σε αντίθεση με το SARS, το MERS προκαλεί επίσης νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει θεραπεία για το MERS.

ΑΜΠΕ

Το παλιότερο σωζόμενο κτίσμα της Δράμας .Ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας .



Το παλιότερο σωζόμενο κτίσμα της Δράμας
 Ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας είναι το παλιότερο σωζόμενο κτίσμα της Δράμας. Η ηλικία του υπερβαίνει ήδη τα χίλια χρόνια, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η ανέγερση του τοποθετείται, μαζί με την ανέγερση των τειχών, μέσα στο 10ο αιώνα. Για την κατασκευή του ναού χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν και για την κατασκευή των τειχών.
Ήταν ως επί το πλείστον πέτρες της περιοχής (προερχόμενες από τον παρακείμενο χείμαρρο του Μοναστηρακίου) αλλά και οικοδομικό υλικό από άλλα παλαιότερα κτίσματα. Μεταξύ των λίθων παρεμβάλλονται επίσης και ζώνες πλίνθων. Οι συνθήκες ανέγερσης του μνημείου μας είναι άγνωστες, η οικοδόμηση του όμως πέφτει μέσα σε περίοδο μεγάλης ακμής του Βυζαντίου, στη διάρκεια της οποίας στο θρόνο ανέρχεται μια σειρά σπουδαίων αυτοκρατόρων της Μακεδονικής δυναστείας, που αρχίσει με τον Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό (866912) και τελειώνει με τον Βασίλειο  Β΄ τον Βουλγαροκτόνο (9761026).
Ο 10ος αιώνας, εποχή της βυζαντινής εποποιίας, πρόσφερε πλέον τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας ακόμη και σε περιοχές εκτός των αστικών κέντρων. Άλλωστε η ένδοξη μεγαλούπολη των Φιλίππων δεν ήταν πολύ μακριά…
Είναι πολύ πιθανόν ότι η ύπαρξη του μοναστηριού δίπλα στα νερά έδωσε πάλι στη θέση κάποια σημασία (θρησκευτική, αν όχι και στρατηγική), με αποτέλεσμα να κριθεί αμέσως μετά άξια οχυρώσεως.
 Ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας πρέπει να ήταν αρχικά χτισμένος στο υψηλότερο σημείο της περιοχής, το επίπεδο του οποίου ήταν τότε αρκετά χαμηλότερο από το σημερινό. Μεταγενέστερες επιχωματώσεις συντέλεσαν στην άνοδο του επιπέδου, με αποτέλεσμα να «Βυθιστεί» το κτίσμα στο έδαφος και να ενισχυθεί έτσι η στατικότητα του. Αυτός ήταν ίσως και ο λόγος που το κτίριο σώθηκε από το φοβερό σεισμό του 1829, ο οποίος ισοπέδωσε τη Δράμα. Βεβαίως ο ναός, όπως σώζεται σήμερα, είναι προϊόν διαδοχικών οικοδομικών φάσεων, που άρχισαν, καθώς φαίνεται, από τα βυζαντινά ακόμη χρόνια. Πρόκειται για το τρουλλαίο μεταβατικού τύπου ναό με περίστωο. Αποτελείται, όπως και άλλοι παρόμοιοι ναοί, από έναν κεντρικό κύβο που στεγάζεται με τρούλλο, ο οποίος εδράζεται σε τέσσερις ογκώδεις πεσσούς συνδεόμενους μεταξύ τους με τόξα και σφαιρικάτρίγωνα.

http://drama.e-citymap.gr/ιερός-ναός-αγίας-σοφίας-δράμας/,

Ανασχηματισμός εκλογών

Ανασχηματισμός εκλογών . Αυτή την εικόνα μου έδωσε η αλλαγή στην κυβέρνηση .

Επίσης θεωρό τραγικό λάθος αλλαγή του υπουργού παιδείας εν μέσω εξετάσεων..

Ο ανασχηματισμός που έκανε ο πρωθυπουργός  δεν μου φάνηκε σαρωτικός όπως με πάθος περιέγραψαν τα μέσα ενημέρωσης. Εκτιμώ ότι είναι μάλλον προσωρινός.
..... δεν είναι έτσι οι σαρωτικοί ανασχηματισμοί .
Δηλαδή είχαμε αλλαγή στο υπουργείο οικονομικών.. παιδείας ... υγείας ...
Οι Έλληνες πολίτες έμειναν αδιάφοροι .
Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές  που θα συνεχίσουν να ακολουθούνται και είναι βάρβαρες...
 Οι Έλληνες αυτή την ώρα θέλουν αλλαγή οικονομικής πολιτικής.

Η αλλαγή ανθρώπων στα υπουργεία δεν αρκεί.....................

Επίσης θεωρό τραγικό λάθος αλλαγή του υπουργού παιδείας εν μέσω εξετάσεων..

Έπρεπε να περιμένει το τέλος των εξετάσεων.....  ο πρωθυπουργός ......ΕΚΤΟΣ και αν βιάζετε για κάτι που δεν γνωρίζω...