Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτο: Την έθαψαν ζωντανή, πέθανε από ασφυξία

http://www.epikaira.gr/article/apisteyto-tin-ethapsan-zontani-pethane-apo-asfyksia
Απίστευτο: Την έθαψαν ζωντανή, πέθανε από ασφυξία
  Παρασκευή, 26 Σεπ 2014  

Απίστευτο: Την έθαψαν ζωντανή, πέθανε από ασφυξία

Μια πολύ περίεργη υπόθεση ερευνούν από το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη...
Σύμφωνα με καταγγελίες, έθαψαν ζωντανή 45χρονη στο νεκροταφείο της Περαίας. Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της, η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η 45χρονη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της πόλης και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς άφησε την τελευταία της πνοή. Οι συγγενείς παρέλαβαν τη σορό και στις 6.30 χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κανονικά η κηδεία της στα νεκροταφεία της Περαίας.
Αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο και ύστερα από λίγη ώρα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μια παρέα ανηλίκων, που έπαιζαν έξω από την περίφραξη των νεκροταφείων, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια. Ειδοποίησαν την αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής, αλλά όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά.
Ο δικηγόρος της οικογένειάς της, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε μάλιστα ότι η γυναίκα βρέθηκε σε διαφορετική θέση από αυτή που είχε ταφεί.
Μεταξύ άλλων ο κ. Διαλυνάς δήλωσε ότι, όπως του έχουν μεταφέρει, τρία άτομα άκουσαν βοήθεια, τονίζοντας, ωστόσο ότι, αν άκουσαν και κάτι άλλο, δεν είναι σε θέση να το πει με ακρίβεια.
«Δεν ξέρω τις καταθέσεις τους, σας μεταφέρω αυτά τα οποία μου είπε η οικογένεια. Για να είμαστε τελείως αντικειμενικοί, θεωρούμε ότι οπωσδήποτε θα συμβάλει και η ιατροδικαστική εξέταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες η 45χρονη ξύπνησε από το λήθαργο, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο.
Οι γιατροί του ΕΚΑΒ έχουν ωστόσο αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με τη Χρυσή Ματσικούδη γιατρό του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο και εξέτασε τη σορό της γυναίκας, η 45χρονη είχε νεκρική ακαμψία. Είχε πεθάνει πολλές ώρες πριν και θεωρεί αδύνατο να υπήρξε νεκροφάνεια.
«Δεν το πιστεύω», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA η γιατρός λέγοντας μάλιστα ότι και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την καταγγελία διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε νεκρική ακαμψία.
Κάναμε και καρδιογράφημα και τις υπόλοιπες εξετάσεις, είπε η γιατρός του ΕΚΑΒ στο MEGA, δεν υπήρχε άλλη ένδειξη «δεν μπορεί άνθρωπος με νεκρική ακαμψία να φώναζε και να χτυπούσε το φέρετρο», ανέφερε.
«Δεν αμφισβητώ όσα λένε τα παιδιά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε η κ. Ματσικούδη.
Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δώσει την απάντηση στο μυστήριο. Εάν βρεθούν ίχνη στο σώμα της γυναίκας που να παραπέμπουν σε ασφυξία, εάν βρεθούν ίχνη που να δείχνουν ότι πάλεψε για να απεγκλωβιστεί τότε κάποιοι θα βρεθούν σε θέση κατηγορουμένου.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ οι συγγενείς της καταγγέλλουν τους γιατρούς του ιατρικού κέντρου και αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή: newsbomb