Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα είναι εδώ Ουδεμία αντίσταση υπάρχει πλέον στη μαζική ανθρω-ποφαγία

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα είναι εδώ

Ουδεμία αντίσταση υπάρχει πλέον στη μαζική ανθρω-ποφαγία

Η αισιοδοξία που έφερε η πρώιμη μεταπολεμική εποχή (1950-1960), μετά τη φρίκη του ναζισμού, είχε οδηγήσει αρκετούς ιστορικούς να αποφανθούν τότε ότι είναι απίθανο να συμβεί στο μέλλον ένας τόσο καταστροφικός πόλεμος, όσο ο Δεύτερος Παγκόσμιος, σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Φαίνεται ότι τελικά βιάστηκαν να οδηγηθούν σε αυτά τα συμπεράσματα εφ' όσον, με βάση αυτά που συμβαίνουν σήμερα, η Ενωμένη Ευρώπη του 2013 έχει μάλλον εισέλθει στην πλέον ξεδιάντροπα απάνθρωπη περίοδο από αρχής της Ιστορίας.
Ο οικονομικός πόλεμος που βιώνει σήμερα ο ευρωπαϊκός Νότος, χωρίς να ακούγονται κλαγγές των όπλων, έχει καταργήσει κάθε μορφή ηθικής και έχει εισάγει πρωτοποριακές τεχνικές ανθρωποφαγίας. Πλέον ο αδύναμος, ο άπορος, ο ασθενής, ο ηλικιωμένος, το παιδί, όχι μόνον δεν υποστηρίζονται από την κρατική μέριμνα, αλλά αντιθέτως διώκονται και εξοντώνονται οριστικά. Ετσι τίποτε πλέον δεν θα θυμίζει στον ευκατάστατο, νομοταγή και ευυπόληπτο Ευρωπαίο πολίτη ότι υπάρχουν σήμερα αναξιοπαθούντες.
Οι παρακάτω ειδήσεις είναι απόλυτα αληθινές και συμβαίνουν στην Ευρώπη του 21ου αιώνα: «Με πρόστιμο που θα αγγίζει τα 750 ευρώ, θα τιμωρούνται οι άστεγοι στη Μαδρίτη. Στην Ισπανία, οι περιφέρειες είναι ελεύθερες να νομοθετούν κατά το δοκούν για την επαιτεία. Η Ana Botella, δήμαρχος της Μαδρίτης, αποφάσισε να ποινικοποιήσει τη φτώχεια και να επιβάλει "νόμιμο σαδισμό" σε χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν εισόδημα. Ετοιμάζει επίσης σχέδιο νόμου, που θα επιφέρει κυρώσεις στους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να ζουν στο δρόμο, να ζητιανεύουν ή να πλένουν παρμπρίζ αυτοκινήτων για να επιβιώσουν.
»Ακόμη, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων και πρόστιμο 750 ευρώ για όσους ζητιανεύουν στις εισόδους εμπορικών κέντρων, γραφείων, σχολείων και νοσοκομείων, κοιμούνται σε παγκάκι ή πωλούν χαρτομάντιλα στα φανάρια, για να εξασφαλίσουν ένα γεύμα».
Ολα αυτά συμβαίνουν τώρα στην Ισπανία, αφού έχουν προηγηθεί εξώσεις ανθρώπων από τα σπίτια τους, αλλά και από το Δημόσιο Στεγαστικό Φορέα της χώρας, όπου μπορούσαν να φιλοξενούνται όσοι το είχαν ανάγκη.
Σύμφωνα με την Ισπανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, 1 στους 5 ζει σε συνθήκες φτώχειας, πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά δεν σιτίζονται κανονικά και περίπου το 30% των νοικοκυριών είναι υποθηκευμένα λόγω απλήρωτων στεγαστικών δανείων, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους απειλούνται με πλειστηριασμό ακινήτου. Γρηγορείτε λοιπόν και προσεύχεσθε διότι αυτά που συμβαίνουν τώρα στην Ισπανία έρχονται με ταχύτατους ρυθμούς και στη νυν στενάζουσα Ψωροκώσταινα. Με τις ευλογίες του δικομματισμού και τις πιέσεις της τρόικας χιλιάδες Ελληνες θα χάσουν τα σπίτια τους εντός του 2014.
Οι βαθιά άρρωστες ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν οδηγηθεί σε πλήρη απάθεια, έτσι ουδεμία αντίσταση υπάρχει πλέον στη μαζική αυτή ανθρωποφαγία. Στην Ισπανία τοποθετούν μάλιστα καρφιά στα πλατύσκαλα της εισόδου των κατοικιών για να μην μπορούν να ξαπλώσουν πάνω τους οι άστεγοι, οι φωτογραφίες στο Διαδίκτυο είναι απίστευτες και συγκλονιστικές. Εδώ θυμήθηκα το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Μια άπορη και άστεγη μικρούλα, χωρίς κανέναν στον κόσμο, που πουλούσε σπίρτα στο δρόμο.
Κανείς δεν αγόραζε σπίρτα και εκείνη άρχισε να καίει ένα ένα τα σπίρτα για να ζεσταθεί μέσα στην παγωνιά. Αποκαμωμένη και θλιμμένη, κούρνιασε κάποια στιγμή στο πλατύσκαλο της πόρτας ενός πλούσιου σπιτιού. Κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα και οι νοικοκυραίοι βρήκαν το κορίτσι να κοιμάται πάνω στο χιονισμένο πλατύσκαλο, παγωμένη και τριγυρισμένη από αναρίθμητα σπίρτα. Συγκινήθηκαν και πήραν στην αγκαλιά τους τη δύστυχη μικρή, την έβαλαν στο σπίτι τους.
Ο κόσμος άλλαξε πολύ από τότε, το κοριτσάκι με τα σπίρτα δεν θα μπορούσε σήμερα να ξαπλώσει στο παγωμένο πλατύσκαλο γιατί εκεί οι νοικοκυραίοι θα είχαν τοποθετήσει καρφιά, έτσι κανείς άστεγος δεν θα μπορούσε να σταθεί. Το πολύ πολύ να «την έβγαζε» σε κάποιο κρατητήριο, αναγκαστικά, γιατί δεν θα μπορούσε βέβαια να πληρώσει το πρόστιμο για τους άστεγους. Καημένε, Αντερσεν, τι είδους παραμύθια θα έγραφες άραγε σήμερα με αυτά που θα έβλεπες; Πιθανά να είχες γίνει αυτόχειρας.

Επίθεση σε πολυεθνικές





Παναγιώτης Βλαχουτσάκος - Φίλιππος Καραμέτος

Έπειτα από χημικές αναλύσεις σε ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο, ανιχνεύτηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος στο αναψυκτικό των 500 ml που εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του zougla.gr σε λευκό φάκελο, ο οποίος περιείχε επίσης ένα usb stick (με προκήρυξη/video).

Καθώς το θέμα άπτονταν της δημόσιας υγείας, το δείγμα δόθηκε σε ειδικό εργαστήριο για ανάλυση, όπως άλλωστε προέτρεπε ο συντάκτης του κειμένου. Μετά το πέρας των χημικών εξετάσεων, δημοσιεύουμε αυτούσια την προκήρυξη.

Τι περιείχε ο φάκελος-απειλή για τις πολυεθνικές

Μέσα στο usb stick ήταν αποθηκευμένη μια προκήρυξη έξι σελίδων που φέρει την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών.

Ο συντάκτης προειδοποιεί ότι μέλη της οργάνωσης έχουν προμηθευτεί μπουκάλια αναψυκτικών των εταιρειών Coca Cola και Nestle, στα οποία έχουν εκχύσει 100 ml υδροχλωρικό οξύ, και σκοπεύουν να τα επανατοποθετήσουν στα ράφια των καταστημάτων μετά από τέσσερις ημέρες.

«Εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 μέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα, είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε, για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε σύνολο 63 πλαστικά μπουκάλια COCA-COLA LIGHT των 500 ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500 ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100 ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος.

Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία, διαπιστώσαμε, έπειτα από πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA-COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κ.τ.λ.», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που εστάλη στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Πατήστε πάνω στο κείμενο για να διαβάσετε την προκήρυξη:


Το video που εστάλη στο zougla.gr



Tι έδειξαν οι αναλύσεις

Το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε ο φάκελος στις εγκαταστάσεις του zougla.gr και ανοίχτηκε από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, το όνομα του οποίου αναγραφόταν πάνω σε αυτόν. Αφού διαβάσαμε το κείμενο της προκήρυξης, αποστείλαμε το δείγμα για χημική ανάλυση. Το μεσημέρι της Τρίτης, παραλάβαμε τα αποτελέσματα του πιστοποιημένου εργαστηρίου.

Σύμφωνα με τον χημικό, εντοπίστηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος 0,05 μόλαρ. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι θετικό σε υδροχλώριο ήταν και το δείγμα που εξέτασε η αστυνομία στα ειδικά εργαστήριά της.



Η ανακοίνωση της αστυνομίας μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων: 
«Ανακοινώνεται ότι η προανάκριση για την υπόθεση της χθεσινής αποστολής σε ενημερωτικό site (σ.σ. ZOUGLA.GR) και σε εφημερίδα (σ.σ. ESPRESSO), δύο USB sticks και δύο φιαλών με υγρό, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), η οποία εξετάζει το περιεχόμενο των φορητών αποθηκευτικών μέσων (USB sticks).

Από την εξέταση που διενεργήθηκε στο περιεχόμενο των φιαλών, από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, προέκυψε ότι εμπεριέχουν αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.

Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Mέτρα προστασίας των καταναλωτών

Η Coca-Cola μετά και την ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής προχωρά σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων).




Σχέδιο «Πράσινη Νέμεσις» 


Ο συντάκτης του κειμένου επισημαίνει ότι με αυτήν την ενέργεια η οργάνωση σηματοδοτεί την έναρξη του επόμενου project συντονισμού άτυπων ομάδων συγγένειας και πυρήνων της FAI με το όνομα «Πράσινη Νέμεσις».

«Καλούμε συντρόφους και πυρήνες άμεσης δράσης σε όλο το κόσμο να συνωμοτήσουν και να συντονιστούν με σκοπό την εκδίκηση και τη δολιοφθορά ενάντια σε εταιρείες και πρόσωπα, που με τις ενέργειές τους λεηλατούν το περιβάλλον, την άγρια ζωή και τη φύση.

Κάθε μέσο είναι καλοδεχούμενο. Για εμάς η καλύτερη τακτική είναι να χτυπηθούν με μπογιές, με φωτιά, με βόμβες, τα εργοστάσια, οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα επιστημονικά εργαστήρια γενετικής. Να σαμποτάρουμε την ομαλή κυκλοφορία εμπορευμάτων, που χτίζουν τη δικτατορία των πολυεθνικών εταιρειών – δολοφόνων και να ξοδέψουμε σφαίρες σε αυτούς που τις διοικούν. Με το σχέδιο “ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΕΜΕΣΙΣ” εγκαινιάζουμε την αφετηρία ενός διαλόγου της πράξης, πάνω στην προοπτική της Νέας Αναρχίας και της αντιπολιτισμικής τάσης.

Ξαναβάζουμε κριτικά στο τραπέζι τις ιδεολογικές αγκυλώσεις περί σεβασμού της ανθρώπινης ζωής(ακόμα και των εχθρών), που διακατέχουν ορισμένους πυρήνες της ALF διεθνώς, με σκοπό να τις καταργήσουμε.

Γιατί για εμάς οι επιθέσεις μας δε πρέπει να περιορίζονται μόνο στη καταστροφή κτιριακών υποδομών. Αυτοί που δολοφονούν ζώα με φόλες, πρέπει να εκτελεστούν με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να τους ταίσουμε με τις φόλες τους. Συνολικά, λοιπόν, είναι σημαντικό να μη παραλείψουμε να στοχοποιούμε τη φυσική υπόσταση των θεσμών (διευθυντών, επιστημόνων, νομικών συμβούλων, κ.λ.π.). Έτσι, το σχέδιο “ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΕΜΕΣΙΣ” είναι μία στιγμή σύνδεσης μεταξύ παράλληλων διαδρομών αγώνα. Είναι το σημείο συνάντησης των αναρχομηδενιστών με τους αντιπολιτισμικούς οικοαναρχικούς».

O φάκελος, το μπουκάλι, το usb stick
O φάκελος, το μπουκάλι, το usb stick


Ο φάκελος που εστάλη στο zougla.gr
Ο φάκελος που εστάλη στο zougla.gr


Οι συνέπειες της κατάποσης 100 ml υδροχλωρικού οξέος

Το υδροχλωρικό οξύ είναι υδατικό διάλυμα του αέριου υδροχλωρίου με το οποίο έχει και τον ίδιο χημικό τύπο, HCl. Είναι ανόργανο ισχυρό οξύ, πολύ διαβρωτικό με πολλές και σημαντικές βιομηχανικές χρήσεις. Προσβάλλει το δέρμα και καταστρέφει κάθε φυτικό ή ζωικό ιστό. Το καθαρό υδροχλωρικό οξύ είναι τελείως άχρωμο, αλλά το υδροχλωρικό οξύ του εμπορίου είναι κιτρινωπό επειδή περιέχει προσμίξεις.

Το παλιότερο όνομά του ήταν σπίρτο του άλατος. Το όνομα αυτό το πήρε από την εποχή κατά την οποία παρασκευαζόταν αποκλειστικά και μόνο από το κοινό μαγειρικό αλάτι το οποίο αποτελεί στη φύση άφθονη και φθηνή πρώτη ύλη.

Απευθυνθήκαμε στον χημικό και τεχνολόγο τροφίμων, Π. Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό η κατάποση 100 ml υδροχλωρικού οξέως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν κάποιος πιει έστω και μία γουλιά μπορεί να υποστεί εγκαύματα β’ βαθμού σε φάρυγγα και λάρυγγα. «Επηρεάζονται τα όργανα του ανθρώπου. Το HCl είναι πολύ ισχυρό διάλυμα, όπως η χλωρίνη. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό μαρμάρων», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο καταναλωτής δεν μπορεί να αντιληφθεί με μία γουλιά την πρόσμιξη του οξέως με την coca cola. «Δεν έχει κακή οσμή. Ωστόσο είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από το ανθρακικό των αναψυκτικών», αναφέρει.

Ωστόσο, εάν κάποιος καταπιεί 100 ml υδροχλωρικού οξέος που είναι αναμεμειγμένο με coca cola, τότε θα υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην στοματική κοιλότητα (στόμα), την ρινική κοιλότητα, αλλά και το στομάχι. Κάποιος που έχει αδύνατο οργανισμό παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβες μη αναστρέψιμες και να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.


Η Coca Cola αποσύρει προϊόντα της μετά τις απειλές για υδροχλωρικό οξύ

Με προκήρυξη που φέρει τον τίτλο «Πράσινη Νέμεσις», η τρομοκρατική οργάνωση απειλεί να μολύνει με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα της Coca Cola και της Nestle...
Άμεση ήταν η αντίδραση της Coca Cola, μετά και την επιβεβαίωση από την Ελληνική Αστυνομία ότι μέσα σε προϊόν της εταιρείας, που στάλθηκε με επιστολή στο ενημερωτικό site zougla.gr, είχε τοποθετηθεί ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.
Οι τρομοκρατική οργάνωση προειδοποιεί (σ.σ. FAI/IRF - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Πυρήνας Nicola και Alfredo) ότι αυτό θα γίνει σε περίπου 100 πλαστικά μπουκάλια της εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών 500 ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών μας, προχωρούμε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων)».
Επίσης ενημερώνει τους καταναλωτές ότι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία στο τηλεφωνικό της κέντρο στο νούμερο 80011-2222, χωρίς χρέωση, αλλά και πως «έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τις αρχές θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια, ενημερώνοντας άμεσα το καταναλωτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, εφόσον απαιτηθεί».
Τι αναφέρει η προκήρυξη
Η οργάνωση FAI/IRF - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Πυρήνας Nicola και Alfredo προειδοποίησε με προκήρυξη που φέρει τον τίτλο «Πράσινη Νέμεσις» για τοποθέτηση προϊόντων της Coca Cola και της Nestle «μολυσμένα» με υδροχλωρικό οξύ.
Η ενέργειά τους αυτή, όπως λένε οι συντάκτες της προκήρυξης αφιερώνεται σε όλους τους πυρήνες της FAI και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς διεθνώς και έγινε στο πλαίσιο αλληλεγγύης σε δύο άτομα που είναι κρατούμενοι στην Ισπανία για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, έπειτα από χημικές αναλύσεις σε ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο, ανιχνεύτηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος στο αναψυκτικό των 500 ml, σε πλαστική συσκευασία, που εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του zougla.gr σε λευκό φάκελο, ο οποίος περιείχε επίσης ένα usb stick με προκήρυξη/video.
Στην 6σελιδη προκήρυξη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα απο πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ».
Τονίζεται επίσης ότι «στόχος μας είναι η πλήρης απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων απο τις εταιρείες για το διάστημα που κρατάει η ενέργεια μας. Καλούμε κάθε άτομο να αποφύγει πλήρως αυτά τα προϊόντα, ώστε να μη προκύψει κίνδυνος για την υγεία του. Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου».
Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης πως η οργάνωση εξέτασε και το ενδεχόμενο τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών στους χώρους όπου φυλάσσονται τα συγκεκριμένα προϊόντα.
«Αρχικά σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε μία ενέργεια άμεσης δράσης εναντίον των εργοστασίων στην Ελλάδα όπου συσκευάζονται, φυλάσσονται και διακινούνται προϊόντα αυτών των πολυεθνικών. Όμως, η τοποθέτηση εμπρηστικών ή εκρηκτικών μηχανισμών δεν θα έφερνε το μέγεθος του αποτελέσματος που θα επιθυμούσαμε. Προβληματισμένοι από αυτό, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που δεν έχει ξαναεφαρμοστεί ποτέ στον ελλαδικό χώρο. Η δράση μας είναι πολύμορφη και οικειοποιούμαστε όλα τα μέσα και τις τεχνικές σαμποτάζ στο πλαίσιο του αγώνα μας για την ολική απελευθέρωση. Έτσι, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα πρωτότυπο σαμποτάζ που θα είχε σα πρακτικό αποτέλεσμα ένα εκβιαστικό μποϊκοτάζ προϊόντων από όλους τους καταναλωτές».
Στη συνέχεια προειδοποιούν πως «θα μολύνουμε με υδροχλωρικό οξύ τα προϊόντα αυτών των εταιρειών και θα τα επανατοποθετήσουμε σαν καινούργια στα ράφια των σουπερ-μάρκετ» και συνεχίζουν «έτσι προειδοποιούμε τους καταναλωτές να αποφύγουν πλήρως αυτά τα προϊόντα».
Οι συντάκτες της προκήρυξης γράφουν μετά ότι: «Στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να βλάψουμε κανένα τον οποίο θα καταναλώσει αυτά τα μαζικής παραγωγής προϊόντα, για αυτό αποστέλουμε αυτή τη προκήρυξη πριν προχωρήσουμε στην επανατοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια».
Ακολούθως αναφέρουν ότι έστειλαν από ένα φάκελο στο zougla.gr και στην εφημερίδα Espresso και επισημαίνουν πως «επειδή δεν είναι στόχος μας να προκληθεί κακό σε οποιοδήποτε ανύποπτο άτομο που θα κατανάλωνε τα συγκεκριμένα προϊόντα φέρνουμε προ των ευθυνών τους αυτά τα δυο ΜΜΕ για την άμεση δημοσίευση του βίντεο και ολόκληρης, χωρίς καμία λογοκρισία, της ανάληψης ευθύνης. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποτελούν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δηλητηρίασης και του πιθανού θανάτου, οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου που θα πέσει θύμα των οικονομικών τους συμφωνιών για να ικανοποιήσουν τις πολυεθνικές - γίγαντες πελάτες τους (χορηγίες-διαφημίσεις)».
Τονίζουν επίσης πως «το βίντεο δείχνει επακριβώς τη διαδικασία που ακολουθήσαμε για να σαμποτάρουμε τα προϊόντα. Το μπουκάλι με το αναψυκτικό στέλνεται για την πιστότητα των λόγων μας. Είναι πανομοιότυπο με αυτά που θα τοποθετήσουμε στα ράφια των καταστημάτων και περιέχει ακριβώς την ίδια ποσότητα υδροχλωρικού οξέος που θα εισάγουμε και στα υπόλοιπα».
Το περιεχόμενο του φακέλου παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να εξεταστεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η προανάκριση για την υπόθεση της χθεσινής αποστολής σε ενημερωτικό σαιτ και σε εφημερίδα, δύο USB sticks και δύο φιαλών με υγρό, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία εξετάζει το περιεχόμενο των φορητών αποθηκευτικών μέσων (USB sticks).
Μάλιστα η αστυνομία επιβεβαίωσε την ύπαρξη ποσότητας υδροχλωρικού οξέος έπειτα από την εξέταση που διενεργήθηκε στο περιεχόμενο των φιαλών, από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες.
Παράλληλα, ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml.
Παράλληλα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Κάλαντα Χριστουγέννων Θράκης


Κάλαντα Χριστουγέννων Πελοποννήσου


Κάλαντα Χριστουγέννων Κρήτης


Κάλαντα Χριστουγέννων Σμύρνης