Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η Αρλέτα θα τραγουδήσει τρεις Παρασκευές στον «Ιανό» Ζω από θαύμα, τραγουδώ από θαύμα Με παρέα πότε τον Βαγγέλη Γερμανό, πότε τον Λάκη Παπαδόπουλο, μας καλεί αισιόδοξη σε ένα πρόγραμμα που βάφτισε «Η ώρα των τρελών».




Με παρέα πότε τον Βαγγέλη Γερμανό, πότε τον Λάκη Παπαδόπουλο, μας καλεί αισιόδοξη σε ένα πρόγραμμα που βάφτισε «Η ώρα των τρελών»

Του Σπύρου Τσάμη  08/12/13

ΑρλέταΤραγουδά σαν αέρας που εξαγνίζει και μιλά, κατ” αρχήν αυτοσαρκαζόμενη, και αμέσως μετά καυστική για όσα απειλούν την αισθητική μας κοντά μισό αιώνα πλέον. Ετσι και τρεις Παρασκευές του Δεκεμβρίου (13, 20 και 27) στον «Ιανό» της Σταδίου, η Αρλέτα, με τον Βαγγέλη Γερμανό (13 και 27/12) και τον Λάκη Παπαδόπουλο (20/12) πλάι της, μας καλεί να τραγουδήσουμε. Για την ακρίβεια, να αντισταθούμε. Οπως εκείνη στη δοκιμασία της υγείας της; Οπως η Ελλάδα στους χαλεπούς καιρούς της; Την καλέσαμε να απαντήσει πριν εμφανιστεί και πάλι με την κιθάρα ανά χείρας στην «Ωρα των τρελών». Ετσι ονομάζεται η σειρά των εμφανίσεών της. Απορείτε για τον τίτλο; Τον υπερασπίστηκε η ίδια στην αρχή της συζήτησής μας.

«Μην απορείτε. Μόνο ένας τρελός μπορεί να σώσει πλέον την κοινωνία μας! Γνωστικοί ή, πιο σωστά, κάποιοι που παρίσταναν τους γνωστικούς, μας έφτασαν ώς εδώ, άρα ελπίζουμε πλέον μόνο σε… τρελό. Ούτως ή άλλως, όλοι όσοι θα παίξουμε έχουμε ισχυρή, λυτρωτική, δόση τρέλας. Τον Βαγγέλη και τον Λάκη όλοι τούς ξέρετε καλά, τι άλλο να πω εγώ; Ο άλλος, ο χαρισματικός Βούλγαρος, ο Βαλεντίνο Μπέικοφ, είναι κι αυτός θεόμουρλος. Μόλις 21 χρόνων στην πατρίδα του έγινε διευθυντής ορχήστρας, αλλά τρέλα τον οδήγησε να φύγει από τη Βουλγαρία και μέσω Σουηδίας να έρθει εδώ, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία τριάντα χρόνια. Είναι λίγο μικρότερος από μένα και με φωνάζει «μαμά»! Ο Βαλεντίνο είναι πολυσύνθετος. Εχει σπουδάσει μουσική, ηχοληψία, ξέρει βιολί και πιάνο. Κρατάει ένα επτάχορδο βιολί που του επιτρέπει να βγάζει ήχους, βεβαίως βιολιού, αλλά και βιολοντσέλου, βιόλας, κοντραμπάσου. Δίπλα μας, επίσης, ο Ηλίας Κατελάνος, άλλη ξεχωριστή παρουσία, με την κιθάρα του. Νιώθω περίφημα μαζί τους».

• Εσείς, οι τρελοί, απευθύνεστε σε… λογικούς;

«Ολοι είμαστε τρελοί. Για να ζεις τώρα σ” αυτόν τον τόπο, απαιτείται τρέλα σε κάθε έκφανσή της. Αλλά δεν είμαι απαισιόδοξη. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, Φράγκοι, Ούννοι, Νορμανδοί, Τούρκοι, δεν κατάφεραν να μας εξαφανίσουν. Ούτε η τρόικα θα μπορέσει! Αρκεί να ξυπνήσουμε βέβαια. Θα καταλάβω ότι έχουμε ξυπνήσει όταν δω Ελληνες να γελάνε, να γλεντούν, να χορεύουν και πάλι. Οχι σε σκυλάδικα, αυτό είναι κλοτσοπατινάδα. Αλλού, με μου-σι-κή! Θα έχουν ξυπνήσει οι Ελληνες που έπαιρναν δάνεια επί δανείων για ψύλλου πήδημα όταν τους δω ότι περνούν όμορφα με μια φραντζόλα ψωμί και τρεις ελιές. Αυτό που λέω αντανακλάται και στις μουσικές προτιμήσεις της μεγάλης μάζας των Ελλήνων. Η καλή ελληνική μουσική υπήρχε και υπάρχει. Αλλά μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων της εποχής μας αναζητούν αλλού τη χαρά και νομίζουν ότι τη βρίσκουν κιόλας».

• Ούτως ή άλλως, χαιρόμαστε όταν σας βλέπουμε πλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά την περιπέτεια της υγείας σας.

«Με τέτοιο ποσοστό αναπηρίας, είμαι καλύτερα! Θα ήθελα, βέβαια, να περπατώ όπως πριν μπω στο χειρουργείο, αλλά δεν μπορώ. Συνηθίζω να λέω ότι η περιπέτεια της υγείας μου ήταν και ευκαιρία για μένα. Πάντα, βλέπετε, απορούσα τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι μου, άρα όταν οι γιατροί μού το άνοιξαν ήλπιζα να μάθω. Συμπέρασμα δεν έβγαλαν, βέβαια η απορία παραμένει. Ζω από θαύμα. Τραγουδώ από θαύμα. Εκτός της βοήθειας του Θεού, βοήθησε και η δική μου τρέλα ώστε να επιβιώσω. Οι άνθρωποι ως γνωστικά όντα έχουν κάνει εγκλήματα. Μόνο ως τρελοί έχουν κάνει θαύματα».

• Η Αρλέτα ανέκαμψε. Η Ελλάδα μπορεί;

«Η Ελλάδα σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση από μένα. Η εσκεμμένη αποπνευματοποίηση των τελευταίων τριάντα χρόνων στοιχίζει. Κυρίως, η αλλοίωση της γλώσσας. Πώς να συμβιβαστείς με τη γλώσσα που ακούς από επίσημα χείλη, ακούς τόσα γλωσσικά λάθη στον δρόμο, στην τηλεόραση, παντού. Οσοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια είχαν ζήσει πολύ εκτός Ελλάδας και δεν είχαν γλωσσικές ευαισθησίες. Αυτός είναι ο ένας λόγος. Ο άλλος είναι η μοιρολατρική στάση του μέσου πολίτη, που επέτρεψε τη γλωσσική αλλοίωση. Επιμένω στη γλώσσα γιατί είναι η ακριβή περιουσία της Ελλάδας, που εξάγεται και υπάρχει παντού ως μητέρα άλλων γλωσσών».

• Ηταν -και παραμένει- πρόβλημα και η απουσία παρέμβασης ανθρώπων της τέχνης και του πνεύματος;

«Ναι μεν υπάρχουν ακόμη εξαιρετικοί πνευματικοί άνθρωποι, αλλά δεν υπάρχουν παρουσίες του διαμετρήματος ενός Τσαρούχη, ενός Χατζιδάκι. Ούτε Καζαντζάκης υπάρχει ούτε Κακριδής και τόσοι άλλοι.

Το τονίζω αυτό γιατί “την ιστορία δεν τη γράφουν οι παρέες”, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται με ελαφρότητα, αλλά οι άξιοι. Μιλώ με πανεπιστημιακούς. Ανάμεσά τους υπάρχουν σημαντικές παρουσίες. Στον αντίποδα όμως υπάρχει τέλμα. Οι κοινωνίες δεν χτίζονται ούτε από τους μεν ούτε από τους δε, αλλά από τον μέσο όρο. Ο μέσος όρος στη χώρα μας δεν υπάρχει.

Η μεσαία τάξη είναι διαλυμένη. Συνυπεύθυνοι είναι και οι κρατούντες, αλλά και η ίδια η μεσαία τάξη με τη στάση ζωής της. Είπα πριν για αντοχή απέναντι στην τρόικα. Ναι, να δούμε τι θα γίνει για να σωθούν τα σπίτια του κόσμου. Αλλά εθελοτυφλούμε αν δεν αναγνωρίσουμε ότι σε πολλά σημεία η τρόικα έχει δίκιο. Δεν ήταν ανάγκη να έρθει αυτή για να μας κάνει κακό. Είμαστε αυτοδιαλυμένοι. Εξήγησα γιατί…».

• Τι μουσική γέννησε το 2013;

«Δεν γέννησε μουσική. Υπάρχουν καλοί νέοι τραγουδιστές, άνδρες και γυναίκες. Αλλά χωρίς καλή μουσική και κατάλληλους στίχους που θα αναδείξουν τη φωνή τους; Οι νέοι σήμερα στις παρέες τους τραγουδούν κυρίως παλιά τραγούδια».

• Ποιο τραγούδι χαρίζετε στην εποχή μας;

«Σχιζοφρένεια ζούμε. Αρα το τραγούδι μου “Στης σχιζοφρένειας τον καιρό” ταιριάζει. Θα το τραγουδήσουμε όλοι μαζί στον “Ιανό”. Σας περιμένω».

ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ!

«Δεν είναι η Ελλάδα η γενέτειρα της Δημοκρατίας» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ!




«Ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Der Handelsblatt.

Το σχόλιο, που προκάλεσε άμεσα έντονες επικρίσεις, διατυπώθηκε όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις διαδικασίες ένταξής της στις ευρωπαϊκές δομές και τις οικονομικές της αδυναμίες.

Μιλώντας στην Handelsblatt, ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν» ανέφερε.

Και όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της Δημοκρατίας, απάντησε: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης.

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Χέρτσογκ.

«Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού;» διερωτάται ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και συνεχίζει: «Αντί να ζητήσουν συγγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ' ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας;»

Ο γερμανός ευρωβουλευτής, ο οποίος όπως ανακοίνωσε πρόσφατα θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής ελληνικού κομματικού σχήματος στις προσεχείς ευρωεκλογές, επισήμανε ακόμη ότι ο Ρόμαν Χέρτσογκ, ως κορυφαίος δικαστής με κλασική παιδεία, «θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν θα είχε μάθει ποτέ τη λέξη «Δημοκρατία», αν δεν την είχε δανειστεί από την ελληνική σκέψη» και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια συμπεριφορά».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψετε

Αγώνα δρόμου 18 ημερών θα πρέπει να κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι προκειμένου να συγκεντρώσουν τις αποδείξεις που απαιτούνται για τη φορολογική δήλωση του 2014 (οικονομικό έτος δηλαδή 2013, αποδείξεις με ημερομηνία έκδοσης από 1/1/2013 έως 31/12/2013).
Μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ.

Αν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες, δεν έχουν το παραμικρό κέρδος. Αν λείπουν όμως αποδείξεις, απειλούνται με ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς.

Ετσι, μέχρι το τέλος του χρόνου περισσότεροι από 3,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν την τελευταία ευκαιρία να μαζέψουν τις αποδείξεις που θα διευκολύνουν τη ζωή τους. Οχι για να γλιτώσουν φόρο, αλλά για να μην πληρώσουν περισσότερα.


Αυτές είναι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψετε:

Διατροφή- Ποτά- Καπνικά προϊόντα
Ολα τα τρόφιμα
Ροφήματα
Αναψυκτικά
Χυμοί
Νερό
Κρασιά
Τσιγάρα
Πούρα
Ενδυση- Υπόδηση
Υφάσματα
Ρούχα
Αξεσουάρ ένδυσης
Παπούτσια
Επιδιορθώσεις υποδημάτων
Μεταποίηση ρούχων
Καθαρισμός ενδυμάτων

Επισκευή και συντήρηση οικίας
Υλικά οικοδομής όπως χρώματα ή στόκος
Εργασίες υδραυλικού
Εργασίας ηλεκτρολόγου
Κλειδαράς
Εργασίες ελαιοχρωματιστή
Είδη νοικοκυριού
Επιπλα
Φωτιστικά
Διακοσμητικά
Χαλιά- Μοκέτες
Υφάσματα Κουρτίνας
Ριχτάρια
Στρώματα
Μαξιλάρια
Σεντόνια
Κουβέρτες
Πετσέτες
Ηλεκτρικές συσκευές
Μικρές οικιακές συσκευές
Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών
Πιάτα- Μαχαιροπίρουνα
Υαλικά
Σκεύη Κουζίνας
Εργαλεία
Είδη κηπουρικής
Εξαρτήματα
Είδη καθαρισμού

Οικιακές υπηρεσίες
Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών
Μεταφορές
Ανταλλακτικά αυτοκινήτου
Ελαστικά
Λιπαντικά
Πυροσβεστήρες
Καύσιμα
Σέρβις αυτοκινήτου- μοτοσικλέτας
Πλύσιμο αυτοκινήτου
Βαφή αυτοκινήτου
Βουλκανιζατέρ
Μίσθωση ταξί
Μεταφορές πραγμάτων

Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες
Ράδιο- CD
Τηλεοράσεις
Δορυφορική κεραία
Αποκωδικοποιητής
Συσκευή GPS
Ψηφιακή κορνίζα
Φωτογραφική μηχανή
Βιντεοκάμερες
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Επισκευές οργάνων
Μουσικά όργανα
Μεγάλα είδη αναψυχής
Μέσα εγγραφής ήχου- εικόνας
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Παιχνίδια
Είδη άθλησης
Ανθη
Τροφές και είδη για κατοικίδια ζώα
Κτηνιατρικές υπηρεσίες
Εισιτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων
Γυμναστήρια
Σχολές χορού
Ωδεία
Μαθήματα ποδοσφαίρου- μπάσκετ
Μαθήματα κολύμβησης
Λούνα παρκ
Internet Cafe
Κινηματογράφος
Θέατρα
Μουσεία
Εκτυπώσεις φωτογραφίας
Ενοικιάσεις DVD
Βιβλία
Εφημερίδες
Περιοδικά
Γραφική Υλη
Σχολικά είδη
Πακέτο διακοπών
Εκπαίδευση
Δίδακτρα νηπιαγωγείου- δημοτικού
Δίδακτρα γυμνασίου-λυκείου
Δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών
Εστιατόρια- Καφέ- Ξενοδοχεία
Εστιατόρια
Ταβέρνες
Ζαχαροπλαστεία
Καφενεία
Μπαρ
Νυχτερινά κέντρα
Εξοδα ξενοδοχείων
Διάφορα αγαθά- υπηρεσίες
Κουρεία- Κομμωτήρια
Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή
Πιστολάκι μαλλιών
Είδη ατομικής φροντίδας
Κοσμήματα- Ρολόγια
Είδη ταξιδιού
Είδη καπνιστού
Παιδικό καροτσάκι
Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Οίκοι ευγηρίας
Βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι
Τραπεζικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες χρηματιστών
Υπηρεσίες συμβούλων φορολογίας
Δικηγόροι
Εξοδα θρησκευτικών τελετών (κηδείες)
Υπηρεσίες μεσιτικών γραφείων
Αγγελίες σε εφημερίδες
Φωτοτυπίες


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/380998/poies-apodeixeis-prepei-na-mazepsete#ixzz2nF0KZnAn