Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Καραμανλής για Στουρνάρα: «Εγώ φεύγω, αν είναι αυτός…» Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013 14:15 Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013 14:53

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ πλάι στον κ. Στουρνάρα
Αποφασισμένος να μην είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός και επί 13 χρόνια πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής. Η αιτία είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, τον οποίο έχει στο στόχαστρο λόγω της εχθρικής πολιτικής που εξαπέλυσε εναντίον του κατά την περίοδο 2007-2009.
Μάλιστα όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο κ. Καραμανλής φέρεται να έστειλε τελεσίγραφο στον Αντώνη Σαμαρά ενόψει εκλογών! «Ή αυτός ή εγώ» φαίνεται να τόνισε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί ότι ο Γ. Στουρνάρας υπονομεύει την κυβερνητική θητεία του, αθωώνοντας την κυβέρνηση Σημίτη και αυτό εξαιτίας της στενής, φιλικής και πολιτικής σχέσης των δυο τελευταίων.
pic-0-norm
Πάντως, η πλευρά Καραμανλή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, διαχωρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο αναγνωρίζει την πολιτική σταθερότητα. Ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι ο μοναδικός που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ θεωρούν πως ο υπουργός Οικονομικών «διαλύει τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κεντροδεξιάς παράταξης».
Οι φωνές αυτές έχουν φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό προκαλεί εκνευρισμό, αφού ο Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται απόλυτα τον Γιάννη Στουρνάρα και τον έχει στηρίξει δημόσια, σε όλους τους τόνους.
samaras stournaras 921880873
Ο ίδιος όμως ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον και τα σενάρια περί ένταξης του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τονίζει: «Δεν το έχω συζητήσει ποτέ με τον Πρωθυπουργό, ούτε με έχει απασχολήσει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσω το έργο μου και να υπάρξει η μεγάλη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.»


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/376726/karamanlis-gia-stoyrnara-ego-feygo--an-einai-aytos#ixzz2mEXHYeIl

Ο Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΣΟΔΑ Ομολογούν ότι μας κλέβουν! Τουλάχιστον για ακόμη τρία χρόνια θα κρατήσει η κλοπή μέσω του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων

Με μια κυνική αποδοχή ότι το κράτος στην ουσία κλέβει εν γνώσει του τους πολίτες εδώ και χρόνια, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων δεν αλλάζουν, γιατί θα χαθούν δημόσια έσοδα.
Γ. Στουρνάρας: «Οι αντικειμενικές αξίες δεν αναπροσαρμόστηκαν, γιατί θα πλήττονταν λαϊκές γειτονιές»Γ. Στουρνάρας: «Οι αντικειμενικές αξίες δεν αναπροσαρμόστηκαν, γιατί θα πλήττονταν λαϊκές γειτονιές»Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε το στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα».
Η παραδοχή αυτή του κ. Θεοχάρη αποδεικνύει ότι το κράτος εν γνώσει του κλέβει τους πολίτες, σε όλες τις περιπτώσεις που φορολογούνται βάσει αντικειμενικών τιμών, καθώς το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει ότι αυτές οι τιμές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Χ. Θεοχάρης: «Δεν αναπροσαρμόζουμε τις αντικειμενικές, γιατί θα χάσουμε έσοδα». Μήπως μας κοροϊδεύουν;Χ. Θεοχάρης: «Δεν αναπροσαρμόζουμε τις αντικειμενικές, γιατί θα χάσουμε έσοδα». Μήπως μας κοροϊδεύουν;Η ομολογία του κ. Θεοχάρη ότι το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει τη στρέβλωση που υπάρχει στο θέμα των αντικειμενικών τιμών, αλλά δεν κάνει τίποτα για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι οι αντικειμενικές τιμές δεν αναπροσαρμόστηκαν διότι θα πλήττονταν λαϊκές γειτονιές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, εκτίμηση που προφανώς δεν βασίζεται στην πραγματικότητα.
Τα τελευταία στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος αποδεικνύουν ότι οι τιμές ζώνης παραμένουν αμετάβλητες την τελευταία εξαετία. Ωστόσο, οι εμπορικές τιμές έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 31% και συγκεκριμένα κατά 33% στην Αθήνα, κατά 37,5% στη Θεσσαλονίκη, κατά 28% στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις.
Με λίγα λόγια, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ, το υπουργείο Οικονομικών φορολογεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων πάνω σε τιμές που δεν υπάρχουν στην αγορά. Το γεγονός αυτό κάνει άδικο οποιοδήποτε φόρο επιβάλλεται πάνω στα ακίνητα βάσει αντικειμενικών τιμών. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, εφ' όσον βέβαια δεν υπάρξουν εκπλήξεις. Ακόμα και το νέο σχέδιο που έχει ετοιμαστεί, μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών, στηρίζεται πάνω στις στρεβλές αντικειμενικές τιμές στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει συντελεστές φορολόγησης.
Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρους δύο και τρεις φορές υψηλότερους από αυτούς που θα έπρεπε να πληρώνουν κανονικά.
* Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 120 τετραγωνικών μέτρων στην Αγία Παρασκευή και ενός οικοπέδου στον Χολαργό 500 τετραγωνικών μέτρων θα πληρώσει φόρους για περιουσία αντικειμενικής αξίας 830.000 ευρώ. Ωστόσο, η εμπορική αξία και του διαμερίσματος αλλά και του οικοπέδου αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον 50% χαμηλότερη.
Η αδικία αυτή, μάλιστα, θα συνεχιστεί για τουλάχιστον τρία χρόνια, ακόμα, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό τόσο από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ολι Ρεν, η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές τιμές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το Μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016.