Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η Ελλάδα είναι χώρα απάνθρωπη ;

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί στην Ελλάδα δεν δίνουμε σημασία στην πρόληψη μιας πυρκαγιάς ενός πνιγμού μιας ασθενείας γενικότερα σε κάτι το οποίο αποδεδειγμένα μπορεί να έχει οικονομικό όφελος για την πατρίδα .
Είμαστε μια χώρα που έχει πολλά δάση και θάλασσα επίσης είμαστε μια χώρα που έχουμε πυρκαγιές και πνιγμούς .
Άρα έχουμε υπαρκτά γεγονότα που θα μπορούσαν να ελαχιστοποιούνται αν το επιθυμούσαν οι αρμόδιοι .
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι ανεύθυνοι αλλά επίσης με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι έχουμε ένα ανεύθυνο κράτος .
Με την πρόληψη έχουμε   οικονομικό  όφελος   αν το δω από την πλευρά  των νεοφιλελεύθερων.
Εκτός αν για εκείνους η καταστροφή ενός δάσους   έχει οικονομικό όφελος.   
Τα σποτακια στην τηλεόραση είναι τόσο χαζά που απορώ γιατί τα βάζουν.
Ποιος θυμάται άραγε τον όλεθρο τον Αύγουστο του 2007 στο Ν ΗΛΕΙΑΣ  ποιος αρμόδιος διδάχθηκε από αυτό .
Οι θάλασσες μας το καλοκαίρι γεμίζουν  από κόσμο που είναι οι ναυαγοσώστες  σ όποια παραλία και αν πήγα δεν είδα κανένα  και μην ακούσω την κουβέντα σε ποιες παραλίες πήγα γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο…  αυτό που έχει σημασία είναι ότι λέω αλήθεια .
Σήμερα όλα τα προβλήματα είναι οικονομικά πως θα εισπραχθούν οι φόροι και εγώ ως ένας απλός άνθρωπος θα θέσω ένα ερώτημα για μια χωρά που οι κυβερνήτες της κράζουν για βήματα προς το μελών θα ήταν χαζό να θέσω μια απορία ... νομίζω ότι Ελλάδα θα έπρεπε τους καλοκαιρινού μήνες να έχει ένα χώρο ιατρικής περίθαλψης ανά κάποια τετραγωνικά μέτρα  για τους λουόμενους . προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν οργανωμένες και μη παραλίες και οποίος το πει ντροπή του .         Αν μια παραλία έχει κόσμο  από ανθρώπους φορολογούμενους το κράτος πρέπει να είναι εκεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Το κράτος είναι υπηρέτης του πολίτη δεν πρέπει να γίνει υπηρέτης . ΑΣΦΑΛΩς και υπάρχουν πράξεις που βαραίνουν τους πολίτες αλλά για αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη .
Επιτέλους είναι κάτι απλό και λέγετε πρόληψη δεν ξερώ τι άλλο να πω .
Αυτοί που είναι στη βουλή δεν ξέρουν δεν μεγάλωσαν σε χωριά σε επαρχεία δεν ξέρουν τους τρόπους .;
Δηλαδή το να σηκωθεί ένα αεροπλάνο να σβήσει μια φωτιά έχει λιγότερο κόστος από το να έχουμε δεξαμενές με νερό από τον Απρίλιο … προσωπικό που η μόνη του φροντίδα να είναι η επιφυλακή από τον Απρίλιο .
Είναι σοβαρό να έχουμε να ναυγωσοστες οι οποίοι να γκομενιζουν να μην έχουν συναίσθηση ποια είναι η δουλειά τους .
Έτσι θα πάει μπροστά η Ελλάδα ;
Με το εξευτελίζουμε  δημόσιες  υπηρεσίες δεν πάμε μπροστά αντιθέτως πάμε πίσω ούτε με πείθει κάποιος ότι είναι ριζοσπάστης με το να κλείνει υπηρεσίες χωρίς έχει ήδη δημιουργήσει σε πραγματικό χρόνο αντικατάσταση από κάτι ανώτερο και καλύτερο .
Τελικά γιατί πληρώνουμε φόρους ; ΓΙΑΤΙ;
Ας μου πει κάποιος σήμερα το 2013 γιατί πληρώνουμε φόρους στην Ελλάδα ;

Δυστυχώς για μένα όταν βλέπω ειδήσεις για ανθρώπους που πνίγηκαν οι για δάση που καηκαν πέρα από την βαθιά θλίψη νιώθω και ντροπή και προσπαθώ να αποβάλω μια σκέψη που με πνιγεί αλλά δεν μπορώ .. ποια ; ότι το κράτος δεν νοιάζεται για τον άνθρωπο ως μονάδα ως ύπαρξη μοναδική