Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Στην Ελλάδα η δημοκρατία βρωμάει


Τουρκικές (Σαββατιάτικες) παραβάσεις. Προσέχει κανείς;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε το ΓΕΕΘΑ, στις 6 Νοεμβρίου, 3 σχηματισμοί αεροσκαφών της Τουρκικής Αεροπορίας (σύνολο 7 μαχητικά) και 3 μεμονωμένα (1 CN-235 συν 2 ελικόπτερα), εισήλθαν στο FIR Αθηνών πραγματοποιώντας 7 παραβάσεις των κανόνων εναερίου κυκλοφορίας και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου. Οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών έλαβαν χώρα στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου και 2 από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.




Το ιδιαίτερο στοιχείο στην συγκεκριμένη αεροπορική δραστηριότητα ήταν ότι αυτή έλαβε χώρα ημέρα αργίας (Σάββατο) και ειδικώς μία ημέρα πριν τις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα.



Αυτό που τονίστηκε με την ανωτέρω δραστηριότητα των Τούρκων, είναι ότι για άλλη μια φορά αγνόησαν τα περιβόητα ΜΟΕ και ειδικά τα περί “long weekend”, δηλαδή την συμφωνία αποφυγής πτήσεων στο Αιγαίο τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα.



Το ευρύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι όποιες διμερείς επαφές και δεσμεύσεις από τουρκικής πλευράς, δεν εξασφαλίζουν τίποτα συγκεκριμένο αφού ανά πάσα στιγμή οι γείτονες αθετούν όσα έχουν συμφωνήσει.



Μια γνωστή και άκρως ενοχλητική τακτική, που ενισχύει την δυσπιστία της ελληνικής πλευράς έναντι ενός γείτονος που διακρίνεται μονίμως από αναξιοπιστία.



*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.

http://www.enkripto.com/2010/11/blog-post_06.html

Στην εποχή της παρακμής

Δυστυχώς οι έλληνες προτίμησαν να μην πάνε να ψηφίσουν θεωρώντας ότι η αποχή είναι δείγμα αντίδρασης.


Πόσο ανόητοι, πόσο ηλίθιοι, πόσο πνευματικά ανάπηροι

Γράφω σκληρά όμως μέσα μου νιώθω πίκρα βαθιά που δεν μπορώ να περιγράψω.

θα τα χάσουμε όλα και όμως η τηλεόραση η μόνη γνώση που σάπισε το μυαλό μας σαν ρομποτακια μας οδήγησε ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ να νικήσουν τα σκουπίδια.

Σκουπίδια που μας σέρβιραν και πέταξαν στα μούτρα η γενιά που σήμερα είναι 70 χρόνων.

ΣΚΟΤΩΣΑΝ τη δημοκρατία την σάπισαν την βίασαν και τώρα μας παρέδωσαν λοβοτομημενους δημάρχους ,περιφερειάρχες και κάθε άθλιο ξεπουλημένο ιδεολόγο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ! Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…





ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟΓΙΑΛΟΥΡΟ

Σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας





Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών περιγράφει στο περιοδικό Der Spiegel σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας των χωρών της Ε. Ε. Ο Σόιμπλε προσδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο των ιδιωτών επενδυτών και του ΔΝΤ.





Δηλώσεις του γερμανού Υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schäuble στην εβδομαδιαία πολιτική επιθεώρηση DER SPIEGEL προδημοσιεύονται στις ηλεκτρονικές σελίδες του περιοδικού με τίτλο «Ο Schäuble σκιαγραφεί το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας για κράτη της ΕΕ».

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι:

Σε δύο φάσεις

Η ελεγχόμενη πτώχευση υποψήφιων προς χρεοκοπία κρατών της ΕΕ αρχίζει να παίρνει μορφή. Ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble σχεδιάζει μια διαδικασία διάσωσης σε δύο φάσεις, κατά την οποία οι ιδιώτες πιστωτές για πρώτη φορά κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές περικοπές των απαιτήσεών τους. «Αν μια χώρα έχει δυσκολίες ρευστότητας, τότε η ΕΕ θα θέσει σε λειτουργία ένα πρόγραμμα λιτότητας και εξυγίανσης, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στον Spiegel.

Το μοντέλο δύο φάσεων περιγράφεται από τον Υπουργό ως εξής: «Σε μια πρώτη φάση θα μπορούσε να επιμηκυνθεί η διάρκεια εκείνων των ομολόγων, των οποίων σ’ αυτή την κρίσιμη φάση λήγει η προθεσμία αποπληρωμής. Αν αυτό δεν βοηθήσει, σε μια δεύτερη φάση, οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να δεχθούν περικοπή των απαιτήσεών τους. Σε αντάλλαγμα θα λάβουν εγγυήσεις για τις υπόλοιπες».

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Σύνοδο Κορυφής τους στα τέλη Οκτωβρίου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν επί της αρχής να αντικαταστήσουν το ισχύον μέχρι τώρα δείκτη προστασίας του ευρώ με έναν μόνιμο μηχανισμό βοήθειας.

dw-world.de

ΠΗΓΗ







ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/11/blog-post_1659.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29#ixzz14eLGXCXT