Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιώργος δεν θα κάνει εκλογές επειδή τρέμει τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα

Στο ΠΑΣΟΚ είναι μάστορες οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Όταν αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια στρατηγική το κάνουν με συνέπεια και με συνέχεια, με τέχνη, με σκέψη και με περίσκεψη. Κυβερνούν –με κάποια επεισοδιακά διαλείμματα- 30 χρόνια, γιατί πρωτίστως καταφέρνουν να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις.




Το τελευταίο που κυκλοφορούν «εγκυρότατες πηγές», είναι ότι το νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει ήδη συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις 14 Νοεμβρίου στις 12 Δεκεμβρίου, διευκολύνοντας έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.



Για την περίπτωση που δεν το αποφασίσει του έχουν ετοιμάσει μια άδεια σελίδα Α4, για να γράψει ιδιοχείρως τον δικό του χρησμό. Πληροφορίες λένε ότι τον «κυνηγά» η ατάκα του Αντρέα το 1986 (έλαβα το μήνυμα) και η δική του εκδοχή θα είναι η «ψήφος σας προωθείται.»



Η προσπάθεια να αναδειχτεί το δίλημμα ως πραγματικό εκτυλίσσεται. Μόλις έχουν ζεστάνει τις καρέκλες τους, μόλις βρήκε τη φόρμα του ο Πάγκαλος, τώρα που εκδιώχθηκαν από την Κυβέρνηση οι αιτίες του κακού Μπατζελή και Γκερέκου, τώρα που “έδεσαν” σημαντικές συνεργασίες, τώρα που αναμένεται η υλοποίηση τόσων projects θα κάνει εκλογές;



Θα είμαι αιρετικός για μια ακόμη φορά.



Δεν θα κάνει εκλογές



Πρώτον γιατί αυτό θα συνεπάγεται ένα «εκλογικό πραξικόπημα» αν κάνει όπως διατείνονται τις βουλευτικές εκλογές μαζί με την δεύτερη Κυριακή των τοπικών και θα πέσουν να τον φάνε όλοι μάζι οι καθηγητές και υφηγητές του Συνταγματικού Δικαίου



Δεύτερον, διότι θα του λείπει η αναγκαία –όχι όμως και ικανή- συνθήκη για να πάει σε εκλογές τον Δεκέμβρη. Να έχει δηλαδή διαφορά (ασφαλείας) 4-5 μονάδων από τη ΝΔ. Τότε θα είναι σίγουροι ότι θα σχηματίσουν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε στη χειρότερη περίπτωση κυβέρνηση συνεργασίας, με κάποιον ή κάποιους από τους γνωστούς προθύμους (Προσοχή: αν αυτοί δεν πιάσουν το 3% η πιθανότητα αυτοδυναμίας αυξάνει). Να πει δηλαδή κάτσε να ανανεώσω τη σύνδεση με το εκλογικό σώμα τώρα που μπορώ, γιατί σε έξι μήνες δεν ξέρεις τι γίνεται.



Διαφορά ασφαλείας όμως δεν θα βρει. Η ψήφος κατά του μνημονίου και η συνακόλουθη καταδίκη της πολιτικής του τελευταίου χρόνου θα είναι το πλειοψηφικό ρεύμα. Η δυναμική που αποκτά μέρα με τη μέρα το μπλοκ κατά του ΔΝΤ είναι σημαντική. Η ΝΔ έχει μειώσει κατακόρυφα την διαφορά απο το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά που μας λένε οι δημοσκόποι αποτελούν θρίαμβο για τον Αντώνη Μέσα σε ένα χρόνο ο Σαμαράς άλλαξε την εικόνα



Οι κομματικοί δεν θέλουν εκλογές, ο λαός δεν θέλει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία, δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές, όπως βλέπω τα πράγματα αυτήν την στιγμή.



Αν τα αποτελέσματα είναι αποθαρρυντικά, όχι μόνο δεν θα προκηρυχθούν εκλογές, αλλά το κυβερνών κόμμα θα γαντζωθεί στην εξουσία, όπως ο ναυαγός από τη σανίδα, για το «καλό της οικονομίας» και της ψυχιατρικής, γιατί έχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι παράλληλα με το «οικονομικό πείραμα» εκτυλίσσεται κι ένα ιατρικό πείραμα ψυχικής αντοχής ενός πάλαι ποτέ εύθυμου μεσογειακού λαού.



Όσο χειρότερα είναι τα αποτελέσματα, τόσο πιο εντυπωσιακές θα είναι οι αλλαγές που θα προκύψουν:



Θα βγάλει το νεοφιλελεύθερο κοστούμι και θα φορέσει το παλιό αλλά πάντοτε χρήσιμο σοσιαλιστικό. Αποπομπές προσώπων που «τσαλάκωσαν» την εικόνα της Κυβέρνησης (του λαοφιλούς Αντιπροέδρου για παράδειγμα) τσουνάμι αντικαταστάσεων στον κρατικό μηχανισμό (γενικούς γραμματείς, διοικητές Οργανισμών) και εξάντληση των (μικρών) δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού για παροχές, μείωση των φόρων (μπας και αυξηθούν τα έσοδα) και μια πολιτική «κοντά στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό».



Η ΝΔ από την άλλη πλευρά, επανέκτησε τόσο γρήγορα το αξιόμαχο της , εκεί που την είχαν για χρόνια «τελειωμένη», επέβαλλε την ατζέντα της στον προεκλογικό αγώνα και σίγουρα θα κερδίσει πολύ παραπάνω από τις 2-3 Περιφέρειες που υπολόγιζε. Το ΠΑΣΟΚ που μιλούσε για περίπατο, δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη (!!!) και 11 Περιφέρειες, βρέθηκε στα σχοινιά και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί με τεχνάσματα, διλήμματα και εκβιασμούς.



Στο crash test της προεκλογικής περιόδου ο Σαμαράς κέρδισε με διαφορά έναν αντίπαλο που και πανικοβλήθηκε και έδειξε τις αδυναμίες του. Πέραν των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής που θα εξαχθούν τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα, οι περισσότερες Περιφέρειες θα κριθούν στη δεύτερη. Ο ποιοτικός στόχος για τη ΝΔ έχει επιτευχθεί στον υπερθετικό βαθμό. Απομένει να δούμε τα αποτελέσματα του ποσοτικού.



Μικρός Οδυσσέας




http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_3594.html?utm_source=BP_recent

Ο αδίστακτος Παπανδρέου

Ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου απέδειξε χθες ότι έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Από την περίφημη «διακαναλική» της 25ης Οκτωβρίου και μετά, η στάση του είναι πια στην κυριολεξία χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον για τις πολιτικές εμπειρίες αυτής εδώ της γενιάς.




Προσέξτε το χειρισμό της κατάστασης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ:



Ενώ η ΝΔ έχει την πολιτική ωριμότητα και, θα τολμούσαμε να πούμε, την πολιτική σοφία να μην παρασυρθεί να ζητήσει εκλογές, αρνούμενη να ακολουθήσει τον κ. Παπανδρέου στην ανευθυνότητα της διακαναλικής, η κυβέρνηση επανέρχεται χθες και θέτει ακόμη πιο ξεκάθαρα ζήτημα εθνικών εκλογών σε περίπτωση που δεν της αρέσει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.



Κι ενώ τα spreads εκτοξεύονται και οι δυνάστες της χώρας, που οι ίδιοι έφεραν, τους κουνούν απειλητικά το δάχτυλο, το κακό που ήδη έκαναν στη χώρα με τη διακαναλική, φαίνεται ότι δεν τους φτάνει και σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκει το θράσος να μας πει ότι για τις αρνητικές αυτές εξελίξεις φταίει ο… Σαμαράς που αντιδράει στο Μνημόνιο! Και, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε καταστροφικές, με τα σημερινά δεδομένα, εκλογές, αν τυχόν και η αντιπολίτευση «τολμήσει» να συνεχίσει να αντιδρά στην πολιτική τους, θέτοντας ζήτημα καταψήφισης του Μνημονίου στις περιφερειακές εκλογές!



Καταλαβαίνεται δηλαδή τι μας λένε οι άνθρωποι; Οι εθνικές εκλογές, λένε, θα είναι καταστροφικές για τη χώρα αυτή τη στιγμή, αλλά ασχέτως που θα τις προκαλέσουμε αποκλειστικά εμείς, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος γι’ αυτό, δεν θα φταίμε εμείς, αλλά εσείς που δεν συμφωνείτε με την καταστροφική πολιτική μας!



Πέρα από την έκταση και το βάθος του πασοκικού αμοραλισμού, η αντίδραση αυτή είναι και άκρως αποκαλυπτική ως προς το εξής: Είναι φανερό ότι στο ΠΑΣΟΚ ήλπιζαν ότι ο Σαμαράς θα σήκωνε το γάντι που της πέταξε ο ΓΑΠ και θα υπερθεμάτιζε στον διακαναλικό εκβιασμό, ζητώντας πια εκλογές. Το κλίμα θα φούντωνε κι άλλο και τα spreads θα ανέβαιναν πολύ περισσότερο από τις 100 μονάδες, που ανέβηκαν από τη Δευτέρα και μετά. Και θα κατηγορούσαν τότε την αντιπολίτευση ότι αυτή ανέβασε τα spreads με τη δήθεν ανευθυνότητά της, και όχι αυτοί που μίλησαν πρώτοι για εκλογές. Με δεδομένη τη μεγάλη, ακόμη, επιρροή του καθεστωτικού τύπου και τα μειωμένα αντανακλαστικά του ελληνικού λαού, δεν αποκλείεται και να κατάφερναν να πείσουν ορισμένους από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους.



Έλα όμως ντε, που η ΝΔ, φερόμενη άκρως υπεύθυνα, δεν τους έκανε το χατίρι και δεν ζήτησε εκλογές! (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΚΛΟΓΕΣ)



Όμως επειδή αυτοί το πλάνο το είχαν στήσει, τους ξέμεινε η κασέτα στο play και κατηγόρησαν την αντιπολίτευση για κάτι, που τελικά δεν το έκανε καθόλου! Γελοιοποιήθηκαν έτσι, σε όλον τον πλανήτη, αφού κατηγορούν την αντιπολίτευση για την προχθεσινή, δική τους, καταδική τους, προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας!



Όσον καιρό βέβαια η ΝΔ το μόνο που έκανε ήταν υπεύθυνη αντιπολίτευση με το να τεκμηριώνει την αντιμνημονιακή πολιτική της με ισχυρά (αλλά αγνοούμενα από την κυβέρνηση) επιχειρήματα, τα spreads όχι μόνον δεν ανέβαιναν, αλλά έπεφταν. Και έπεφταν, κυρίως μετά στην επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία απέδειξε εμπράκτως, πόσο τεχνητός είναι ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές.



Τα spreads ανέβηκαν, αντιθέτως, μόλις ξανάνοιξε ο κ. Παπανδρέου το στόμα του! Πράγμα που μας θύμισε πόσο ανέβαιναν τα spreads, κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του, μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία και μέχρι να μας επιβάλει το Μνημόνιο…



Τη στιγμή που η αντιπολίτευση φέρεται όσο υπεύθυνα δεν έχει φερθεί ποτέ καμία αντιπολίτευση, διακινδυνεύοντας ακόμη και την εκλογική και πολιτική αξιοπιστία της (αφού με το να μη ζητάει εκλογές δημιουργεί σε τμήμα του κόσμου υποψίες ότι δεν επιθυμεί την ανάληψη της εξουσίας στο παρόν στάδιο), ο αδίστακτος κ. Παπανδρέου λυσσομανάει που η ΝΔ αρνείται να τον ακολουθήσει στην ανευθυνότητα και σπρώχνει κι άλλο τη χώρα προς το γκρεμό!



Δεν του φτάνει η καταστροφή που έχει επιφέρει από τις 4 Οκτωβρίου 2009 και μετά!



Και έρχεται και απειλεί σχεδόν ευθέως ότι αν τολμήσουμε να μην υποταχθούμε, αν τολμήσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε αντιρρήσεις στη συνεχιζόμενη διάλυση της χώρας και ειδικά μάλιστα αν τολμήσουμε να μην του πούμε και το μεγάλο «ευχαριστώ» στις περιφερειακές εκλογές, θα μας καταστρέψει αυτός μια ώρα αρχύτερα, βάζοντας από μόνος του τη χώρα στη δίνη της πολιτικής αποσταθεροποίησης!



Αυτό που κάνει ξεπερνάει τα όρια του εκβιασμού, ξεπερνάει τα όρια του χείριστου πολιτικού αμοραλισμού και αγγίζει τα όρια της συνειδητής ανατίναξης της πορείας της χώρας, μόνο και μόνο χάριν της ικανοποίησης του πληγωμένου του πριγκηπικού εγώ!



Πάλι καλά που ζητάει μόνον να τον ξαναψηφίσουμε, και δεν μας ζητάει και χειροκρότημα και επευφημίες για «αυτά που έκανε για τη χώρα», όπως είχε το θράσος να μας πει στη διακαναλική…



Τελικά, όμως, πιστεύω ότι μέσα μας οι περισσότεροι ευχόμαστε να υλοποιήσει τον εκβιασμό του και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο αδίστακτος αυτός τύπος που μας κυβερνά.



Έχουμε πια ένα θαυμάσιο λόγο για να τον καταψηφίσουμε: Για να τον αναγκάσουμε να πραγματοποιήσει την «απειλή» του για εκλογές, για να δει τότε και ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού, για το αν θέλει να συνεχίσει να κυβερνιέται από αυτόν!



Ούτε ελικόπτερο δεν θα μπορέσει τότε πια να βρει για να δραπετεύσει από την οργή του λαού!



Επώνυμος





http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_6378.html

Τι θα γίνει εάν πτωχεύσουν οι τράπεζες;

Πριν η Ελλάδα υιοθετήσει το ευρώ τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είχαν μικρή έκθεση στο πιστωτικό ρίσκο, καθώς από τη μία η ‘νοοτροπία’ της υπέρμετρης δανειοδότησης ήταν ξένη προς το μέσο Έλληνα πολίτη και από την άλλη τα επιτόκια ήταν υψηλά και οι τράπεζες είχαν περιορισμούς ως προς το ρίσκο που μπορούσαν αναλάβουν κατά την παροχή δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.


Μετά τη διεθνή ύφεση του 2001, ωστόσο, η Ελλάδα βρέθηκε σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να πετύχει οικονομική ανάπτυξη ακολούθησε το αγγλοσαξονικό μοντέλο πιστωτικής επέκτασης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία έκρηξη στην αύξηση και την επέκταση της πίστωσης, με αποτέλεσμα μέχρι το 2005 τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών να αντιστοιχούν στο 38,6% του ΑΕΠ, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 52,6%. Ελληνικές και διεθνείς τράπεζες είδαν τον Έλληνα ως τον ιδανικό πελάτη και ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για το ποια θα αποκτούσε μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά δανείων, χαλαρώνοντας στην πορεία τα ποιοτικά κριτήρια δανειοδότησης και αυξάνοντας τα επίπεδα ρίσκου που ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν.

Οι πιστωτικές κάρτες έγιναν της μόδας και μοιράστηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι μέχρι τότε δεν τις είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά και μέσα από τη νέα αυτή κατάσταση αλόγιστης πιστωτικής επέκτασης γεννήθηκε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δηλαδή αυτών που οι δανειστές δε μπορούν να αποπληρώσουν.

Μέχρι το 2005 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια απογειώθηκαν στο 7,5% του συνόλου των δανείων, προκαλώντας την παρέμβαση τη Τράπεζας της Ελλάδας που απαίτησε από τις τράπεζες να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους με αποτέλεσμα το ποσοστό αυτό να μειωθεί στο 4,5% μέχρι το 2007.

Τότε, όμως, χτύπησε τη διεθνή οικονομία η τραπεζική κρίση και οι ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια τους να προστατευτούν έκλεισαν απότομα τη στρόφιγγα παροχής δανείων με το ρυθμό ανάπτυξης της δανειοδότησης να μειώνεται από 20% ετησίως το 2007 σε 15,9% το 2008 και σε 4,2% το 2009.

Η διεθνής οικονομική κρίση που ακολούθησε της τραπεζικής και η παγκόσμια ύφεση επιδείνωσαν δραματικά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώθηκε στη δυνατότητα των Ελλήνων να πληρώσουν τα δάνεια τους με το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων να εκτοξεύεται στο 7,7% το 2009.

Πριν ακόμη η Ελλάδα οδηγηθεί στο ΔΝΤ και την υπογραφή του Μνημονίου και πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα περικοπής μισθών και συντάξεων και αύξησης των φόρων που οδήγησε σε δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του μέσου Έλληνα πολίτη, το ποσό των επιχειρηματικών δανείων είχε φτάσει να αντιστοιχεί στο 47% του ΑΕΠ (μέσος όρος ΕΕ 52,47%) με το αντίστοιχο ποσοστό για τα στεγαστικά δάνεια να κυμαίνεται στο 34,1% του ΑΕΠ (μέσος όρος ΕΕ 37,8%) και για τα καταναλωτικά δάνεια στο 16,2% (πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο που είναι 15,2%).

Η ‘ελληνική κρίση’ επιδείνωσε την κατάσταση θεαματικά με το συνολικό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων να σκαρφαλώνει στο 9% το 2010, και ειδικά για τα καταναλωτικά δάνεια να ξεπερνά το 15%. Παράλληλα, μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2010 οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 11% επιβαρύνοντας την αρνητική κατάσταση.

Με την ελληνική οικονομία να έχει μία από τις χειρότερες αποδόσεις διεθνώς το 2010 και με τις προβλέψεις για το 2011 να είναι απογοητευτικές, το πιθανότερο σενάριο είναι η αυξητική τάση στα ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων να συνεχιστεί προκαλώντας μία σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που ξεκινούν από την αύξηση του κινδύνου πτώχευσης των τραπεζών και την άσκηση ανοδικής πίεσης στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και φτάνουν μέχρι την πιθανότητα δημιουργίας ενός μέγα – κύματος μη ικανών αλλά και μη διατεθειμένων να αποπληρώσουν τα δάνεια τους δανειοληπτών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές διαταραχές και κοινωνική αστάθεια όταν οι τράπεζες επιδιώξουν να διεκδικήσουν νομικά την αποπληρωμή αυτών των δανείων.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στην πολιτική ελίτ και οι σχετικές νομοθεσίες που ψηφίστηκαν έχουν ως στόχο να απαλύνουν τις συνέπειες της νέας αυτής κρίσης.

Η κατάσταση είναι γνωστή πολύ περισσότερο στην ελίτ του τραπεζικού κλάδου και σύμφωνα με τραπεζίτες είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι τράπεζες θα προβούν σε τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με την Εθνική και την Alpha να συνεργάζονται ήδη προς αυτόν τον τομέα.

Τα τιτλοποιημένα δάνεια θα πουληθούν με μεγάλη έκπτωση σε επενδυτές οι οποίοι θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να κινηθούν οι ίδιοι νομικά εναντίον των Ελλήνων πολιτών.

Η τιτλοποίηση δανείων είναι νέα στην Ελλάδα με το σχετικό νόμο που την επέτρεψε να έχει ψηφιστεί το 2003. Οι τράπεζες θα περιμένουν την Εθνική και την ALPHA να κάνουν την αρχή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στα βήματα τους προσπαθώντας να ξεφορτωθούν όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων υψηλού ρίσκου, δηλαδή αυτών που θα θεωρούν πολύ δύσκολο να αποπληρωθούν.

Όσο αυτή η διαδικασία θα εξελίσσεται θα αυξάνεται το ποσοστό της ελληνική ιδιωτικής περιουσίας που θα επιβαρύνεται με εμπράγματες ασφάλειες υπέρ ξένων επενδυτών και δανειστών, επιβαρύνοντας μία τάση που τροφοδοτείται ήδη μέσω της έκδοσης καλυμμένων ομολόγων, στην οποία πρωτοστατεί και πάλι η Εθνική,

Η νέα αυτή κρίση που πλησιάζει αναμένεται να προκαλέσει νέο πλήγμα στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Με τις ελληνικές τράπεζες να είναι απόλυτα εξαρτημένες από την ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας και με την πόρτα των αγορών να είναι κλειστή γι’ αυτές, στην περίπτωση που η αυξητική τάση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ξεπεράσει ένα σημείο αντοχής των τραπεζών μετρίου μεγέθους μπορεί να αποτελέσει τη χαριστική βολή που θα απειλήσει να οδηγήσει κάποιες από αυτές στην πτώχευση.

Το κυριότερο, όμως, είναι πως η νέα κρίση αναμένεται να χτυπήσει χιλιάδες νοικοκυριά επιδεινώνοντας μία κατάσταση που είναι ήδη δραματική./ Π.Παναγιώτου χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτή
http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_9532.html

"Put money in their pockets"




Αυτή είναι η φιλοσοφία του θλιβερού Ντάουνερ, τον οποίο διόρισαν εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Καθήκον του η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλά στόχος του η παραβίασή τους, η ενίσχυση του παράνομου κράτους και η οργάνωση συνομωσιών για αναβάθμιση του παράνομου κράτους και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σκοπός του να μας «νικήσει». Τώρα, λέει, «πρέπει να νικήσουν εμένα» και αναφέρεται στην απόφαση του 76% του λαού, που στείλαμε τον σχέδιο Ανάν στο διάολο.




Πως θα μας νικήσει όμως ο κ. Ντάουνερ; Το είπε καθαρά. «Put money in their pockets». Νομίζει πως έτσι θα μας εξαγοράσει, για να μας «πουλήσει τη λύση». Αυτό το έκαμαν κι άλλοι και απέτυχαν παταγωδώς. Δυστυχώς σήμερα δεν έχουμε ηγέτη να του δώσει την κατάλληλη απάντηση. Δεν έχουμε ένα Κυριάκο Μάτση να του επαναλάβει το ελληνικότατο: «Ου περί χρημάτων των αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Δεν έχουμε πρόεδρο το συναγωνιστή του Κυριάκου Μάτση, τον Τάσσο Παπαδόπουλο που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία από τα νύχια του προκατόχου του κ. Ντάουνερ.



‘Εχουμε δυστυχώς ένα πρόεδρο που η μόνη του έγνοια είναι η διατήρηση του καλού κλίματος και η «επανένωση». Μα και οι Τούρκοι «επανένωση» των δυο κρατών θέλουν. Τον Ντάουνερ δεν θέλει να τον ενοχλήσει, ούτε να τον στενοχωρήσει, ακόμα και όταν οι συνωμοσίες του διαπιστώνονται από τα έγγραφα του ΟΗΕ, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο κ. Ντάουνερ. Και όμως ο πρόεδρος του παρέχει πλήρη κάλυψη.



Από την άλλη είναι και ο ανεκδιήγητος κ. Πουργουρίδης, που θα υπέγραφε το σχέδιο Ανάν και με τα είκοσι του νύχια. Αυτόν δεν τον ενοχλεί το περιεχόμενο των εγγράφων, που αποτελούν «τη σημαδεμένη τράπουλα». Τον ενδιαφέρει μήπως τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αποτέλεσμα κλοπής και εκτεθούμε. Καλύτερα να «εκτεθούμε», κύριε Πουργουρίδη, παρά να αφήσουμε του συνωμότες να μας διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. ‘Η μήπως αυτό είναι η επιδίωξή σας, που δεν την πετύχατε με το σχέδιο Ανάν;



Στον κ. Ντάουνερ θα απαντήσουμε εμείς, ο λαός. Δεν θα του πούμε ευγενικά, όπως ο Κυριάκος Μάτσης «Ου περί χρημάτων των αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Θα του το πούμε χωρκάτικα και αγανακτισμένοι «Αη στο διάολο, κ. Ντάουνερ».



Δωριεύς για το Christofias-watch
http://christofias-watch.blogspot.com/

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Μήπως έτσι εξηγούνται όλα...;

Αρκετοί έχουν την εντύπωση ότι η ΝΔ είναι ένα πολιτικό κόμμα που στηρίζει την "Ελλάδα" και την "Ορθοδοξία". Σε πάρα πολλές περιπτώσεις όμως κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της Ελλάδος από τη ΝΔ λήφθηκαν σημαντικές ανθελληνικές και αντιεκκλησιαστικές αποφάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

την απαγόρευση εισόδου ιερέων σε σχολεία για να εξομολογήσουν τους μαθητές που το επιθυμούσαν (με το γελοίο επιχείρημα ότι τάχα δεν υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι)

το επαίσχηντο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού

την ανοχή στον συστηματικό εκτουρκισμό των Πομάκων

την μη αναγραφή του Θρησκεύματος στις ταυτότητες (παρά τα όσα είχε υποχεθεί ο κ. Καραμανλής προεκλογικά)

την προκλητική ανοχή της ΕΛ.ΑΣ. σε φαινόμενα βεβήλωσης παρεκκλησίων από Αναρχικούς κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων πορειών (για τα οποία έγιναν εκτεταμένες αναφορές από το Ιστολόγιό μας)

Πως είναι δυνατόν λοιπόν ένα κόμμα που υποτίθεται ότι στηρίζει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία να παρουσιάζει τόση ασυνέπεια;;;

Τι είναι αυτό που κάνει ένα κόμμα να πέρνει αποφάσεις που θλίβουν και εξοργίζουν τους απλούς ψηφοφόρους του που αγαπάνε την πατρίδα τους και είναι πιστά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Ίσως οι παρακάτω φωτογραφίες δώσουν την εξήγηση:

Οι δημοτικές εκλογές έφτασαν και αρκετοί υποψήφιοι πλησιάζουν Ιεράρχες για να φωτογραφηθούν δίπλα τους.

Τις φωτογραφίες τοποθετούν στη συνέχεια στα προεκλογικά τους φυλλάδια δημιουργώντας την εντύπωση στους πιστούς ότι πρόκειται τάχα για "θεοσεβούμενους" ανθρώπους.

Διαβάζουμε ενδεικτικά το προεκλογικό φυλλάδιο του νεαρού υποψηφίου με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα Γεώργιου Ασπασίδη: Όπως βλέπετε στη μεγέθυνση γράφει επάνω αριστερά : "ΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟ".

Συνεχίζουμε την ανάγνωση του φυλλαδίου του κ.Ασπασίδη και στην επόμενη σελίδα

διαβάζουμε:

"ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (...)

Ας υποθέσουμε όμως ότι ήταν ένας μεμονωμένος υποψήφιος ο οποίος "έτυχε" να σχετίζεται με το Ρόταρυ.

Ας "ψάξουμε" λίγο τους υπόλοιπους υποψηφίους αλλά κ τους βουλευτές της ΝΔ.

Κάνουμε μια αναζήτηση στο google. Πληκτρολογούμε:

"Τζιτζικώστας Απόστολος Ρόταρυ".

(Ο κ.Τζιτζικώστας είναι υποψήφιος ΑντιΠεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο του κ.Ψωμιάδη.

Δεν ήταν λίγοι όσοι αναρωτήθηκαν πως βρέθηκε ξαφνικά ο κ. Τζιτζικώστας στη θέση του ΑντιΠεριφερειάρχη ενώ έπαιζαν τόσα άλλα δυνατά ονόματα).

Σύμφωνα με δήλωση των ίδιων των Ρόταρυ ο κύριος Τζιτζικώστας είναι ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥΣ...

Γράφουν στην επίσημη ανακοίνωσή τους οι Ρόταρυ

"Παρευρέθησαν ακόμα και απεύθυναν χαιρετισμό, από τους υποψήφιους βουλευτές, τα επίτιμα μέλη του Ομίλου μας, Απόστολος Τζιτζικώστας και Θεόδωρος Καράογλου"...!

Δείτε τα υπόλοιπα ντοκουμέντα εδώ

http://antiparakmi.blogspot.com/2010/11/blog-post.html



ΠΗΓΗ










ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/11/blog-post_8165.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29#ixzz14UX2G6Mg

Αποξένωση και προκατάληψη

Σε μια αίθουσα αναμονής αεροδρομίου, στην θέση των Vips απλώνεται αναπαυτικά στα καθίσματα μια νεαρή γυναίκα. Δίπλα της ακουμπά ένα βιβλίο και ένα πακέτο μπισκότα που μόλις είχε αγοράσει για της ώρες αναμονής. Στο διπλανό κάθισμα, ένας καλοβαλμένος νεαρός κύριος είναι αφοσιωμένος στο βιβλίο του. Καθώς η νεαρή γυναίκα διαβάζει αμέριμνα, απλώνει το χέρι της και παίρνει ένα μπισκότο. Την ίδια στιγμή ο κύριος παίρνει κι αυτός ένα μπισκότο. Τι θράσος! Από τα μπισκότα που μόλις είχε αγοράσει για τον εαυτό της!

Ενοχλημένη, παίρνει ένα δεύτερο μπισκότο αλλά και ο νεαρός κύριος παίρνει άλλο ένα, χαμογελώντας της ευγενικά. Ο θυμός της έχει ξεπεράσει κάθε όριο, είναι πια τελείως οργισμένη. Στη συνέχεια για κάθε μπισκότο που έπαιρνε αυτή, έπαιρνε άλλο ένα και αυτός. Ωσπου, στο τελευταίο, η νεαρή βράζει από οργή και περιμένει να δει τι θα κάνει ο αγενής. Αυτός, κόβει στα δυο το μπισκότο και της προσφέρει το μισό. Εξαλλη πλέον η κοπέλα, μαζεύει βιαστικά τα πράγματά της και ορμά έξω από την αίθουσα.

Στη διάρκεια της πτήσης ανοίγοντας την τσάντα της διαπιστώνει έντρομη ότι το πακέτο με τα δικά της μπισκότα βρισκόταν εκεί άθικτο, ποτέ δεν το είχε ακουμπήσει στο διπλανό κάθισμα της αίθουσας αναμονής. Επαιρνε από τα μπισκότα του χαμογελαστού κυρίου! Όμως, ήταν πια πολύ αργά για να διορθώσει την παρεξήγηση. Δεν ήξερε τίποτε γι αυτόν, ενώ έσπευσε να «αναγνωρίσει» οργισμένα το δικό της λάθος στην συμπεριφορά του!

Κ έτσι, έλειψε η ευκαιρία για ένα αυθόρμητο διάλογο. Που θα παρέμενε οργισμένη παρεξήγηση αν δεν έβρισκε άθικτα τα μπισκότα της. Θα μπορούσε να τα είχε ξεχάσει κάπου αλλού. Αραγε οι άλλοι πάντα σκοπεύουν να μας πάρουν κάτι; Μήπως μας έχουν δώσει κιόλας κάτι που το αγνοούμε αυτάρεσκα; Εμείς δεν κάνουμε ποτέ λάθος;

ΠΗΓΗ



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/11/blog-post_9309.html#ixzz14UVvsdOV

Προσοχή .

Έχουμε κατά καιρούς γράψει για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο facebook είτε με την μορφή διαρροής δεδομένων μας, είτε με την εγκατάσταση ιών και trojan, μερικές φορές τόσο σοβαρά που αν δεν προσέξουμε θα αναγκαστούμε να κάνουμε διαμόρφωση (format), στον υπολογιστή μας, με αποτέλεσμα ίσως και το χάσιμο δεδομένων μας, αν δεν έχουμε κάνει αντίγραφα ασφαλείας.





Σήμερα για άλλη μια φορά γράφουμε με αφορμή τα πάρα πολλά ηλ. μηνύματα παθόντων που δεχόμαστε για έναν επικίνδυνο λόγω σοβαρότητας και εξάπλωσης ιό.

Απ΄ότι φαίνεται ξεκίνησε 4 ημέρες νωρίτερα και πολλαπλασιάζεται θεαματικά, πρόκειται για ένα ιό που εμφανίζεται σαν προτροπή να κατεβάσεις ένα άλμπουμ φωτογραφιών ή κάτι παρόμοιο.

Όταν πατήσουμε πάνω του ήδη εκτελείται το πρόγραμμα που καταστείλει το τείχος προστασίας (firewall ) του υπολογιστή μας, και στην συνέχεια αναλαμβάνει τον έλεγχο του υπολογιστή ο οποίος

γίνεται αφορμή να αποστείλει τον εαυτό του σε όσους περισσότερους μπορεί μέχρι να το διορθώσουμε.





Προσοχή λοιπόν γιατί είναι τόσο σοβαρό που μόνο με τεχνικό μπορεί να διορθωθεί αν εγκατασταθεί.





Μια παρατήρηση. Αν αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα ασφαλείας με τις διάφορες ασχολίες μας στο internet σκεφτείτε τι θα συμβεί με την επερχόμενη ηλεκτρονική κάρτα, όπου θα μπορεί ασύρματα όποιος διαθέτει την τεχνολογία να κάνει ότι θελήσει μέσα στην κάρτα, αλλάζοντας στοιχεία μας, υποκλέπτοντας χρήματα από τον τραπεζικό μας λογαριασμό, και ότι άλλο φανταστούμε!





ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/11/facebook-facebook.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29#ixzz14UUytjR8

ΣΕΝΑΡΙΑ

Ιδού η Οικουμενική κυβέρνηση -θα ονομασθεί μάλιστα Κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης, για να καταδειχθεί το βάθος της κρίσης(!)- που έχει έτοιμη οΓιώργος Παπανδρέου, για την επομένη των εθνικών εκλογών της 12ηςΔεκεμβρίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε ήδη τη παρακάτω λίστα, για να πάρει τη σχετική έγκριση στην έδρα του ΔΝΤ, στις Βρυξέλλες και στο Λευκό Οίκο!

Απολαύστε τη στελέχωση των βασικών υπουργείων στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» που σας κρατάει θηρία ενήμερα για τα παιγνίδια του παρασκηνίου-το αποδεικνύουμε καθημερινά>





Πρωθυπουργός> Γιώργος Παπανδρέου

Υπ. Προεδρίας>Βασίλης Μαρκεζίνης

Υπ. Εξωτερικών>Ντόρα Μπακογιάννη

Αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών>Χάρης Παμπούκης

Υπ. Οικονομικών>Γιάννης Ραγκούσης

Υπ. Ανάπτυξης> Στέφανος Μάνος

Υφυπουργός Ανάπτυξης> Μάκης Βορίδης

Υπ. Εσωτερικών>Μιχ. Χρυσοχοίδης

Υπ. Δικαιοσύνης >Φώτης Κουβέλης

Υπ. Πολιτισμού> Παύλος Γερουλάνος

Yπ. Προστασίας του Πολίτη> Σήφης Βαλυράκης

Υπ. Παιδείας>Λούκα Κατσέλη

Υπ. ΠΕΧΩΔΕ>Χρήστος Παπουτσής

Υπ. Εργασίας>Δημ. Ρέππας

Υπ. Εθνικής Άμυνας> Βαγγέλης Βενιζέλος.

Υπ. Περιβάλλοντος>Τίνα Μπιρμπίλη

Υφυπουργός Περιβάλλοντος> Αντρίκος Παπανδρέου

Υπ. Γεωργίας>Κώστας Σκανδαλίδης

Υπ. Υγείας>Ανδρέας Λοβέρδος

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος> Σταύρος Θεοδωράκης


http://villakotetsi.blogspot.com/2010/11/13.html

H Μουσταφάογλου υπόσχεται βοήθεια από την …Τουρκία αν εκλεγεί



Oι υψηλοί τόνοι της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρώην στελέχους του ΠαΣοΚ και ανεξάρτητης πλέον υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής, επικεφαλής ενός αμιγώς μειονοτικού συνδυασμού, έχει στρέψει την προσοχή της κυβέρνησης και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.


Η κυρία Μουσταφάογλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ στις εκλογές του 2009, ανακοίνωσε προ μερικών εβδομάδων την υποψηφιότητά της δίνοντας έμφαση στην τουρκική καταγωγή της και αποστασιοποιούμενη από το ΠαΣοΚ. Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι δηλώσεις της στις συγκεντρώσεις γίνονται ολο και πιο επιθετικές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την προχθεσινή ομιλία της σε κοινότητα Ρομά στην Καλκάντζα. Εκεί, μεταξύ όλων των άλλων, η κυρία Μουσταφάογλου τόνισε επανειλημμένως ότι «η ψήφος του Τούρκου πρέπει να πάει στον τουρκικό συνδυασμό», ενώ ο υποψήφιος με τον συνδυασμό της στην περιοχή κ. Αλί Χασάν είπε ότι «εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών». Η κυρία Μουσταφάογλου αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση στην περιοχή λέγοντας: «Πρέπει πλέον να σωθούμε από τη φτώχεια,να υπάρξουν δουλειές για τους νέους και τα παιδιά μας. Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση,αυτό το έθνος δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά.Αυτή η χώρα είναι μπατιρισμένη. Εμείς θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία,θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ και θα υπάρξουν δουλειές για τους νέους». Η ανεξάρτητη υποψήφια για τη δημαρχία της Κομοτηνής δήλωσε επίσης ότι πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά της περιοχής τη θρησκεία τους και τις γιορτές τους, ώστε σε δέκα χρόνια να μπορούν να λένε «είμαστε Τούρκοι» , ενώ επανειλημμένως έδωσε γραμμή στους ψηφοφόρους τονίζοντας ότι «η ψήφος των Τούρκων δεν πρέπει να πάει στους Τούρκους των άλλων συνδυασμών,αλλά στον τουρκικό συνδυασμό».



Η πολιτική στροφή της κυρίας Μουσταφάογλου, η οποία εθεωρείτο ένα από τα πλέον προοδευτικά στοιχεία της μειονότητας, αιφνιδίασε την κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ, που τώρα επιχειρούν με απεγνωσμένες κινήσεις της τελευταίας στιγμής να περιορίσουν τη διαρροή ψήφων προς τον μειονοτικό συνδυασμό. Για τον σκοπό αυτόν γίνονται απόπειρες προσέγγισης μετριοπαθών στοιχείων της μειονότητας. Παρά ταύτα, η διαχείριση των τελευταίων μηνών και ειδικώς της εποχής κατά την οποία ο κ. Σ. Ξυνίδης ήταν Γραμματέας του κόμματος, έχει γίνει εσχάτως αντικείμενο έντονης κριτικής από τοπικά στελέχη και βουλευτές. Το στοιχείο που προβληματίζει ιδιαιτέρως την κυβέρνηση είναι η απόπειρα κύκλων της μειονότητας να καλλιεργήσουν διαφορετική εκλογική συμπεριφορά μεταξύ των μελών της, διοχετεύοντας ψήφους σε «δικούς τους» συνδυασμούς, ενώ την ίδια στιγμή αναβιώνει το (ακραίων θέσεων) κόμμα που είχε ιδρύσει ο Αχμέτ Σαδίκ.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=364788&dt=04/11/2010#ixzz14J8e74EA (αναδημοσίευση από το Antinews)

EIΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ;

του Σάββα Καλεντερίδη


Ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, αφού προηγουμένως, με πρωταγωνιστή τον κ. Ξυνίδη, τα έδωσαν όλα στους ισλαμορατσιστές της Άγκυρας, καθορίζοντας τα όρια των δήμων του Καλλικράτη έτσι όπως βολεύει τους σχεδιασμούς των εθνικιστών της Τουρκίας, για εξευμενίσουν το

στέλεχος της ΜΙΤ που παίζει το ρόλο του προξένου, κ. Σαρνίτς, και να προσεταιριστούν τις ψήφους των μουσουλμάνων της Θράκης στις εκλογές για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμαρχος Καβάλας και τα εκεί στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θεώρησαν καλό να αποδώσουν τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Καβάλας σε δυο Τούρκους πολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από την Καβάλα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για τις νεοοθωμανικές γιορτές της Καβάλας, που έγιναν υπό το βλέμμα του πρόξενου-προβοκάτορα, ξόδεψαν και 60.000 ευρώ, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ της Καβάλας, η εν λόγω τελετή είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά μάλλον τότε θεωρήθηκε ότι ίσως το νεοθωμανικό μενού θα έπεφτε "βαρύ", αφού την ίδια μέρα το κύριο 'πιάτο' είχε "Το σπίτι του Κεμάλ", της κυρίας Διαμαντοπούλου και των λοιπών κρυπτο- και φανερο-κεμαλιστών του υπουργείου της, που επιλέχτηκε ως θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Είναι να απορεί κανείς για το πώς τους ανέχεται ακόμα ο λαός όλους αυτούς τους άθλιους και τους προσκυνημένους, που εξυπηρετώντας μικροκομματικούς σκοπούς και σχεδιασμούς σκοτεινών κέντρων, με κινήσεις που αποφασίζουν και υλοποιούν βήμα-βήμα, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη Θράκη στους ισλαμοφασίστες της Άκγυρας, μια περιοχή που αποτέλεσε την αφετηρία του ελληνικού πολιτισμού και στην οποία βρέθηκαν οι Τούρκοι από το 13-14ο αιώνα και μετά ως κατακτητές και εξολοθρευτές του Ελληνισμού.

Παραθέτουμε σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ της Καβάλας και για άλλη μια φορά ευχόμαστε να μας διαψεύσουν οι εξελίξεις, να είμαστε εμείς οι 'ακραίοι' και οι 'υπερβολικοί' και να αναδειχτούν πραγματικοί πατριώτες οι θιασώτες του εν Καβάλα και Θράκη νεοοθωμανισμού και όχι μόνο.



http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_1504.html