Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ένας πρόεδρος πέφτει, πέφτει…

Δημοσιεύουμε άρθρο του φίλου και συναγωνιστή μας, Γ.Ηλιάδη.




Ένας πρόεδρος πέφτει, πέφτει…

του Γιώργου Ηλιάδη



Δύο πρόσφατες ομιλίες του Προέδρου, η πρώτη στην Αμερική και η δεύτερη στην Κύπρο, σε συνδυασμό με παλαιότερη ρητορική του συγκομιδή, γίνονται πράγματι πρότυπα νοηματικής και γλωσσικής εκπαίδευσης των νέων! Και το σπουδαίο στην περίπτωση των ομιλιών είναι ότι τα κείμενα φαίνεται ότι δουλεύονται πολύ. Διότι με την πρώτη δεν πετυχαίνει να γίνεται κανείς τόσο… ανιαρός, τόσο ακατανόητος αλλά και τόσο επικίνδυνος.



Πρώτο χαρακτηριστικό: Κοινοτοπία, αυτονόητες αλήθειες,περιαυτολογίες που περιβάλλονται με την προεδρική αίγλη και αξιώνουν να γίνουν υποθήκες και αφορισμοί, πατρικές διδασκαλίες, δίκην δημοδιδασκάλου της δεκαετίας του ’30.

Αυτό είναι το ανιαρό μέρος.



Δεύτερο χαρακτηριστικό: Η προσπάθεια εξομοίωσης του δήμιου με το θύμα. Αυτό είναι και το επικίνδυνο μέρος.



Πρώτα επιχειρείται η προνάρκωση του λαού. «Εμείς στρώσαμε το χαλί στην Τουρκία… εμείς σφάζαμε Τουρκοκυπρίους… εμείς τους διώξαμε το ’63 και τους κλείσαμε στους θύλακες… εμείς φταίμε που δεν δούλεψε η Ζυρίχη…».



Τους φόνους Ελλήνων που διέπραξαν Τουρκοκύπριοι κατά τον απελευθερωτικό αγώνα τους διαγράφει, την τουρκική ανταρσία του ’63 την διαγράφει, και φθάνει στο ανιστόρητο για Έλληνα Κύπριο ηγέτη σημείο να μιλά για δύο εισβολές το 1974, μια ελληνική και μια τουρκική. Το διδακτορικό στην Ιστορία που έλαβε από τη Σοβιετία τελικά δεν βοήθησε.



Και εδώ θα μου επιτρέψετε να μεταφράσω ένα απόσπασμα της ομιλίας του στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά από την μαγνητοφωνημένη ομιλία του. Πέραν από τα ακαταλαβίστικα αγγλικά του, πέρα από την δυσφράδεια του, αυτό που ήθελε να πει, στο τέλος το είπε. Θαυμάστε τον – και σεις Ακελικοί δοξάστε τον:



«Γι’ αυτό όπως ξέρετε, η Κύπρος είναι ένα πολύ - πολύ όμορφο νησί. Ένα ολόκληρο νησί. Αλλά δυστυχώς, επιτρέψατε μου να πω ότι την εβίασαν και πρέπει να αποκαταστήσουμε τις παρθένες* της Κύπρου. Το νησί της Κύπρου είναι περίφημο ως νησί του έρωτα, ως το νησί της Αφροδίτης όπως ξέρετε, και, αύριο, αυτό που θα κάνουμε, είναι μάρτυρας αυτού που λέω τώρα. Ένα νησί με 10.000 χρόνια δημιουργία και πολιτισμό. Αύριο σας προσκαλώ όλους στο Smithsonian Institution να κοιτάξετε αυτήν την έκθεση. Βέβαια, το παρελθόν είναι ένδοξο. Είναι μια συνεισφορά που λέει σ’ όλο τον κόσμο τον πολιτισμό, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Και το πικρό παρελθόν των τελευταίων 40 χρόνων, πρέπει να λάβουμε υπόψη, πρέπει να πάρουμε μαθήματα από αυτό, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα. Όχι άλλη επιλογή βεβαίως, από τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και βεβαίως, η εμπλοκή στο τέλος της ημέρας των τριών εγγυητριών δυνάμεων οι οποίες όλες έπαιξαν ένα αρνητικό ρόλο δυστυχώς προς την κατεύθυνση των εξελίξεων στην Κύπρο, οι δύο ούτω καλούμενες μητέρες πατρίδες, στην πραγματικότητα εισέβαλαν και οι δύο».



Η αλίευση συντακτικών αδεξιοτήτων και σολοικισμών στην ομιλία του κ. Χριστόφια είναι τόσο εύκολη, όσο και ο κλαυσίγελως, αλλά και η οργή που προκαλεί στον λαό.



Παρ’ όλες τις ηχηρές διατυπώσεις, το φανερά χαμηλό επίπεδο σκέψης, την δολοφονία της αγγλικής γλώσσας, τις λέξεις που μοιάζουν με κούφια καρύδια, αυτό που πραγματικά ήθελε να μεταδώσει στο ακροατήριο, στο τέλος το μετέδωσε. Παρουσίασε την Ελλάδα σαν συνένοχο της Τουρκίας και μάλιστα με ίσες ευθύνες, για τις χιλιάδες νεκρούς μας, Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες, τους αγνοούμενους μας, τους πρόσφυγες, την κατοχή του 37% της γης μας και όλα τα δεινά που η τουρκική εισβολή επισώρευσε.



Τώρα, για το διάγγελμα του για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μπορούσα να γεμίσω με σχόλια ολόκληρο τετράδιο. Λόγω χώρου περιορίζομαι σε τρία σημεία:



1. Δεν μίλησε καθόλου για τον αγώνα της ΕΟΚΑ ή έστω τον αγώνα του Κυπριακού λαού για ελευθερία, που οδήγησε τελικά στην ανεξαρτησία την οποία γιόρτασε με φιέστες αξίας 1.000.000 ευρώ! Καμιά ευγνωμοσύνη για τους αγωνιστές, αν μη τι άλλο, για το γεγονός ότι αν δεν γινόταν εκείνος ο αγώνας, ο κ. Χριστόφιας δεν θα κατείχε σήμερα το αξίωμα του Προέδρου, που του επιτρέπει να απευθύνει διαγγέλματα.



2. Στο διάγγελμα του δεν υπάρχουν πουθενά οι λέξεις της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας· ούτε καν της δικαιοσύνης.



3. Μόνο όταν θέλει να μας προβάλει τον ηττοπαθή ρεαλισμό του αναφέρεται στην έννοια της δικαιοσύνης μιλώντας για «δίκαιη υπό περιστάσεις λύση».



Η «δίκαιη υπό τις περιστάσεις λύση» τι μπορεί να σημαίνει; Θα είναι δίκαιη ή δεν θα είναι; Αν θα είναι γιατί «υπό τις περιστάσεις»; Το «υπό τις περιστάσεις» είναι το διαφανές ένδυμα της ηττοπάθειας του ομιλούντος. Θα μπορούσε να έλεγε ευθέως και να εννοούσε το ίδιο «υπό τις περιστάσεις άδικη».





Το όραμα του κ. Χριστόφια για τη λύση είναι ενότητα με τους Τουρκοκύπριους και ευημερία. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανάξια λόγου.



Μη εμπνευσμένη, χαμηλού επιπέδου ομιλία. Κι αυτή για τα 50χρονα του Κράτους του οποίου έχει την τιμή να είναι Αρχηγός! Το ερώτημα είναι κατά πόσο το κράτος έχει την τιμή να έχει αυτόν Αρχηγό.





* Παρθένες της Κύπρου: Στην μαγνητοφωνημένη ομιλία του, που άκουσα, λέει καθαρά: «But unfortunately, let me say it’s been raped and we have to restore the virgins of Cyprus».



Αναρτήθηκε από την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο στις 7:12 μ.μ.



http://christofias-watch.blogspot.com/

Βάζει ψηλά το μειονοτικό και «θολώνει τα νερά» στο Αιγαίο

Προβάλλει πλέον ως μείζον το μειονοτικό ζήτημα, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στη Ρόδο και στην Κω, μέσα από την ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ




Με τα «θέματα» του Αιγαίου να δρομολογούνται στο ασαφές και προβληματικό πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει στην κορυφή της ατζέντας των ελληνοτουρκικών μειονοτικό ζήτημα όχι μόνο στη Θράκη αλλά και στη Ρόδο και στην Κω.



Η έγερση μειονοτικού ζητήματος συμπληρώνει ένα ιδιαίτερα δυσμενές πλαίσιο, καθώς στο θέμα του Αιγαίου διατυπώνεται ήδη μια νέα προσέγγιση, που η Ελλάδα καλείται να καταβάλει δυσανάλογο κόστος, με εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων, προκειμένου να «αγοράσει» ασφάλεια από την Τουρκία. Και την Αγκυρα με προσβλητικό τρόπο να προβάλλει ως δέλεαρ για το «μοίρασμα» του Αιγαίου το οικονομικό όφελος που υποτίθεται θα προκύψει από τη συνεκμετάλλευση και τις άλλες κοινές δράσεις.



Βάζει ψηλά το μειονοτικό και «θολώνει τα νερά» στο Αιγαίο



Λίγες ημέρες πριν από την άφιξη στην Αθήνα του κ.Τ. Ερντογάν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην επίσημη ιστοσελίδα του εμφάνισε ειδικό «μπάνερ» που παραπέμπει σε επίκαιρα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής (υπό μορφή «Συχνά Τιθέμενων Ερωτημάτων» - Frequently Asked Questions).



Στην ιστοσελίδα αυτή περιλαμβάνονται υπό μορφή απαντήσεων σε ερωτήματα οι επίσημες θέσεις της Τουρκίας για τις σχέσεις με το Ισραήλ, την Αρμενία, την Ε.Ε. και την Ελλάδα.



Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο ερώτημα «Ποια είναι τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας» η απάντηση είναι εκτενής μεν αλλά περιορίζεται μόνο στο θέμα της μειονότητας, αποκαλύπτοντας έτσι τον σταθερό προσανατολισμό της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην έγερση μειονοτικού ζητήματος.



Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «Τουρκική Μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη, αντιμετωπίζει παραβιάσεις των μειονοτικών δικαιωμάτων της» και απαριθμεί όλο τον «κατάλογο» που με κάθε ευκαιρία θέτουν τα ακραία στοιχεία της μειονότητας.



Η μη αναγνώριση της εθνικής ταυτότητας, η μη αναγνώριση των εκλεγμένων θρησκευτικών ηγετών, προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση των βακουφιών, προβλήματα ιθαγένειας με τον ισχυρισμό ότι δεν έχει επιστραφεί η ιθαγένεια σε 60.000 άτομα.



Ειδική αναφορά γίνεται στο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, καθώς η Αγκυρα επιμένει στο αίτημα για «εκπαίδευση σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς στη μητρική γλώσσα» (όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα σπουδών στην προσχολική εκπαίδευση).



Το 3%



Εντονα προβάλλεται και ο ισχυρισμός ότι για τη χαμηλή πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας ευθύνεται το πλαφόν του 3% που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, στερώντας έτσι τη δυνατότητα εκλογής «ανεξάρτητων βουλευτών» (σ.σ. καθώς η Τουρκία προφανώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν πλήρως τα συμφέροντά της με τους βουλευτές που εκλέγονται με τα ελληνικά πολιτικά κόμματα). Στο κείμενο γίνονται ειδικές αναφορές στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δίνουν πράσινο φως στη χρήση του όρου «τουρκικός» σε συλλόγους, αλλά και για τις αποφάσεις σχετικά με τους ψευδομουφτήδες.



Η Αγκυρα όμως θέτει πλέον και επίσημα ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» σε Ρόδο και Κω:

«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μειονοτικά δικαιώματα στην τουρκική κοινότητα στην Ρόδο και στην Κω με το επιχείρημα ότι τα νησιά δεν της ανήκαν όταν υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λοζάνης. Η τουρκική κοινότητα στα νησιά αντιμετωπίζει δυσκολίες στο θέμα της διαχείρισης των βακουφιών της, στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων της και στην τουρκική εκπαίδευση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Το «κοινό όραμα» στο Αιγαίο : Ζητούν «μοίρασμά» του, «πουλώντας» ασφάλεια



Το επόμενο ζήτημα που τίθεται υπό μορφή ερωτήματος είναι «Εάν μπορούμε να μιλήσουμε τελικά για επαναπροσέγγιση».



Το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάνοντας εκτενή αναφορά για τη διαδικασία που ξεκίνησε το 1999 και τη νέα ώθηση που υπήρξε μετά την εκλογή του Γ. Παπανδρέου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου (High Level Cooperation Council-HLCC), στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί και από τις δύο πλευρές. Επισημαίνεται ότι αυτή η «δομημένη και θεσμοθετημένη φάση των διμερών σχέσεων θα επιτρέψει στις δύο χώρες να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους από τη φάση της επαναπροσέγγισης σε συνεταιρισμό», αποκτώντας «κοινό όραμα»



Με την προσέγγιση αυτή δίδεται ουσιαστικά η εντύπωση ότι δεν υφίστανται άλλα προβλήματα που εμποδίζουν την οριστική βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και αρκεί η υλοποίηση της πρότασης του κ. Ερντογάν για τις κοινές συνεδριάσεις υπουργικών κλιμακίων για να αναβαθμιστούν οι σχέσεις σε «συνεταιρισμό».



Σοβαρά ερωτηματικά για το περιεχόμενο και το «εύρος» των διερευνητικών επαφών αλλά και του πολιτικού περιεχομένου της ελληνοτουρκικής προσέγγισης δημιουργούν οι συνεχείς (αποκαλυπτικές) δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.



Ο κ. Ισμαήλ Καλίν, στενός σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού που συμμετείχε σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεντεύξεις του σε ελληνικά ΜΜΕ πρόβαλε τη θέση της χώρας του ότι το casus belli θα αρθεί όταν και η ελληνική Βουλή αποσύρει την απόφασή της για το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων. Η Αγκυρα ζητά, δηλαδή, ως αντάλλαγμα να καταργήσει η Ελλάδα τον νόμο με τον οποίο έγινε συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας και να αποποιηθεί κυριαρχικών δικαιωμάτων που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο.



Ο κ. Καλίν, μάλιστα, αναγνωρίζοντας τον «άδικο» χαρακτήρα της ανταλλαγής που προτείνει, παραπέμπει στα «σπουδαία ζητήματα», τα οφέλη όπως λέει που θα αποκομίσουν οι δύο χώρες από το «μοίρασμα του Αιγαίου».



Σε σχέση με τις διερευνητικές επαφές έχει την αξία της και η απάντηση που δίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ (στο ίδιο «ερωτηματολόγιο») στο ερώτημα:



«Θα στείλουμε τα θέματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;». Η θέση του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι η εξής:

«Με σκοπό να επιλύσουμε όλα τα αλληλοσχετιζόμενα θέματα του Αιγαίου, η Τουρκία μέσα στο πλαίσιο της διαδικασίας διαλόγου που είναι σε εξέλιξη, δεν αποκλείει καμία μέθοδο ειρηνικής επίλυσης των διαφορών όπως αναφέρονται στο άρθρο 33 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ (διαπραγματεύσεις, μεσολάβηση, συμβιβασμό, διαιτησία ή δικαστική επίλυση από το Δ.Δ. της Χάγης) που θα βασίζεται στην αμοιβαία συναίνεση των δύο πλευρών».



Νίκος Μελέτης



http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=36134948

ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ; Θρίαμβος του «Συστήματος»! Του καθηγητή κ. Γιώργου Πιπερόπουλου.

Σε προηγούμενη άποψή μου στα blogs με τίτλο «Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά» είχα δεσμευθεί να πω λίγα λόγια για την περίτεχνα καλλιεργούμενη “ανήθικη» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ τύπου «Μιθριδατισμού» για την έκφραση της δυσαρέσκειάς μας απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα, τα Κόμματα και τους πολιτικούς που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές για Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες οι οποίες θα διεξαχθούν για ΠΡΩΤΗ φορά με το σύστημα «Καλλικράτης» στις 7 Νοεμβρίου και, σε επανάληψη, στις 14 Νοεμβρίου 2010…


Στα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια βλέπουμε εδώ και μήνες κάρτες και ακούμε αποτελέσματα που αφορούν στις προτιμήσεις των Ελλήνων για Κόμματα, εκτιμήσεις για τον «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό και πρόθεση ψήφου για Περιφερειάρχες και Δημάρχους και διαπιστώνουμε (σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων) ότι το αγαπητό, το πρώτο Κόμμα των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι η…ΑΠΟΧΗ(!) και ότι ο ΚΑΝΕΝΑΣ(!) είναι συχνά η προτίμησή μας για Πρωθυπουργούς, Δημάρχους και Περιφερειάρχες…

Και με το στυλ του μυθικού βασιλέα Μιθριδάτη οι διαμορφωτές της ελληνικής κοινής γνώμης, από το γυαλί, το μικρόφωνο και την εφημερίδα τους εξυπηρετούν ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ και ταυτόχρονα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ στόχους προβάλλοντας συνεχώς τις 3 επιλογές του τίτλου μου, δηλαδή την ΑΠΟΧΗ, το ΛΕΥΚΟ και το ΑΚΥΡΟ ελπίζουν να επιτύχουν, «λάου-λάου» όπως λέει ο λαός μας και «πες, πες, κάτι θα κολλήσει και θα μείνει» όπως λέμε στην άσκηση προπαγάνδας!

Στις Εθνικές εκλογές του 2000 το ΠΑΣΟΚ του κ Σημίτη πήρε 3,007,596 ψήφους και η Νέα Δημοκρατία του κ Καραμανλή 2,935,196 ψήφους (ο κ Σημίτης εξελέγη Πρωθυπουργός των …Ολυμπιακών Έργων).

Στις Εθνικές εκλογές του 2004 η Νέα Δημοκρατία πήρε 3,359,058 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ 3,002,531 ψήφους (ο κ Καραμανλής εξελέγη Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της…πυρπόλησης της Ολυμπίας).

Στις Εθνικές εκλογές του 2007 η Νέα Δημοκρατία πήρε 2,994,979 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ 2,727,279 ψήφους (ο κ Καραμανλής εξελέγη Πρωθυπουργός της ... απόδρασης του 2009).

Στις Εθνικές εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε 3,012,373 ψήφους και η Νέα Δημοκρατία 2,295,967 ψήφους (ο κ Παπανδρέου εξελέγη Πρωθυπουργός της…τρόικας και του «μνημονίου»).

Παραθέτω στοιχεία Εθνικών εκλογών επειδή, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ότι στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης τα Κόμματα μένουν…μακριά και έτσι δίνεται σε όλους εμάς τους ΧΑΧΟΛΟΥΣ ψηφοφόρους να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ τα Κόμματα για αμετροέπειες, υπερβολές και παραλείψεις!

ΤΡΟΜΑΡΑ μας!

Βλέποντας τους αριθμούς εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι τελικά εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ ψηφίζουμε Βουλευτές, Δημάρχους, Νομάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες αλλά ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το Κόμμα μας (με την ευγενή «χορηγία» των ΟΦΑτζήδων – Όπου Φυσάει Άνεμος - ψηφοφόρων) βοηθάμε το ΣΥΣΤΗΜΑ του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ να μας…Κυβερνάει!...

Είχε ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΤΕΙ, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι οι επικείμενες εκλογές με το σύστημα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα είναι εκλογές τοπικών και περιφερειακών Αρχόντων που θα βγούνε από «τα σπλάχνα» των τοπικών κοινωνιών ΧΩΡΙΣ παρεμβάσεις του Αθηνοκεντρικού Κράτους και των Κομμάτων που το συνθέτουν ως Κυβέρνηση, Μείζονα και ελάσσονα Αντιπολίτευση στη Βουλή!!!

Τι εμπαιγμός και τι προσβολή της νοημοσύνης μας τώρα που βλέπουμε τα Κόμματα να «χρίζουν» τους «εκλεκτούς» τους και η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ να είναι ανενδοίαστα σε Κεντρικό Κομματικό Επίπεδο με «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς»…

Εδώ και μερικούς μήνες το ΠΑΣΟΚ και η τρόικα έχουν οδηγήσει και θα συνεχίσουν να οδηγούν εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες στην απόγνωση της στέρησης εισοδημάτων και της βάρβαρης ανεργίας!

Εδώ και μερικούς μήνες όλα όσα μας συμβαίνουν από την Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» συσσωρεύουν και διογκώνουν την οργή του λαού τη στιγμή που η Αξιωματική Αντιπολίτευση «γλύφει της πληγές» της διάσπασης ανήμπορη να αναχαιτίσει την καλπάζουσα λαίλαπα αφαίρεσης εισοδημάτων, επιβολής φόρων, στασιμοπληθωρισμού και ανεργίας με βάση τα συμφωνηθέντα στο…ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Εδώ εφαρμόζονται οι τεχνικές της προπαγάνδας (τις αναλύω στο βιβλίο μου «Επικοινωνώ Άρα Υπάρχω: Ηγεσία, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις» 9η Έκδοση, 2007) που παραθέτω παρακάτω:

1/απλότητα της γλώσσας

2/χρήση συναισθηματικά φορτισμένων λέξεων και όρων

3/χρήση στερεοτύπων

4/χρήση σλόγκαν και συνθημάτων

5/χρήση της υπερβολής

6/διαστρέβλωση της πραγματικότητας

7/παραποίηση των δεδομένων

8/ επανάληψη

Μπροστά λοιπόν στην ανάγκη αναχαίτισης και ωφέλιμης για τα Κόμματα και όχι για την ελληνική Κοινωνία και τους Έλληνες διαχείριση της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΟΡΓΗΣ που έχει συσσωρευτεί απέναντι σε αυτούς που απαρτίζουν το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εδώ και 36 χρόνια μετά την πτώση της Χούντας και την μεταπολίτευση τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ άρχισαν εδώ και μερικούς μήνες την εφαρμογή του προπαγανδιστικού σχεδίου που συντίθεται από τις τρεις σημαντικές έννοιες:

ΑΠΟΧΗ – Έλληνες και Ελληνίδες τιμωρείστε τους και μην πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στέλνοντάς ΕΝΑ μήνυμα(?)

ΑΚΥΡΟ – Εάν αποφασίσετε να πάτε ρίξτε ΕΝΑ άκυρο ψηφοδέλτιο που θα τους…τσούξει(?)

ΛΕΥΚΟ – Δείξτε την αποστροφή και ον αποτροπιασμό σας για ΟΛΑ τα Κόμματα και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα, τα Κόμματα εξουσίας με Λυκό(?)



Η ΑΠΟΧΗ είναι πρόσκληση να πετάξουμε στα σκουπίδια την ψήφο μας, δηλαδή την ιερή υποχρέωση και το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμά μας να ψηφίσουμε!!!

Το ΑΚΥΡΟ είναι παραδοχή ότι «πέσαμε στην φάκα» και πράγματι τιμωρούμε αυτούς και αυτές που μας…εμπαίζουν με Εξεταστικές και Προανακριτικές αλλά μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΙΣ και ΚΑΜΙΑ δεν πήγε φυλακή και η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» των Εθνοπατέρων/Εθνομητέρων μας ΒΓΑΖΟΥΝ μάτια!!!

Το ΛΕΥΚΟ είναι η προσωπική μας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ στο πολιτικό σύστημα ότι ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ έχουμε το σθένος, δεν διαθέτουμε χαρακτήρα που μπορεί μας βοηθήσει να εκφράσουμε την προτίμησή μας!

Συνεπώς ας σταματήσουμε να κατηγορούμε τους πολιτικούς αφού εμείς αποφασίζουμε να τους δώσουμε εξουσία…

Καθότι….



Οι φανατικοί οπαδοί, τα κομματόσκυλα, θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή 7η και την Κυριακή 14η Νοεμβρίου και μαζί τους θα πάνε και οι ΟΦΑτζήδες (τοπικού και περιφερειακού επιπέδου καθότι αυτοί θα είναι οι κερδισμένοι στις 15 Νοεμβρίου!)

Και σημειώστε ότι το Ελληνικό Σύνταγμα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να εκλεγεί κάποιος ακόμη και εάν τον ψηφίσουν 2 ή 3 στους 10!!!

ΟΧΙ στην αποχή!

ΟΧΙ στο άκυρο!ΟΧΙ στο λευκό!

ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ στις 7 Νοεμβρίου ασκώντας το δικαίωμα και την υποχρέωσή μου απέναντι στη Δημοκρατία!

Θα τους ΤΙΜΩΡΗΣΩ καθώς ΔΕΝ θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ διότι ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ αυτούς που μου επιβάλλουν τα Κόμματα που συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο και ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ για εμένα σε τοπικό επίπεδο!Αυτό το μήνυμα ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ θα τους δώσω ψηφίζοντας κάτι άλλο!

ΟΧΙ στη χυδαία προπαγάνδα της ΑΠΟΧΗΣ, του ΑΚΥΡΟΥ, του ΛΕΥΚΟΥ! Φτάνει πια η προσβολή στη νοημοσύνη μου και μαζί το δούλεμα από τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων ΜΜΕ…





http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_1454.html