Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Με τα μάτια στη Θεσσαλονίκη

Τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης αυτό το μεγάλο οικονομικό πολιτιστικό γεγονός της Ελλάδας δυστυχώς το κατάντησαν ένα gala με δηλώσεις …..


Ουδείς μας έδωσε να καταλάβουμε τι περιέχει η έκθεση και όταν εννοώ τίποτα εννοώ σκοτάδι .

Αντίθετα μας είπαν για την ετοιμότητα της αστυνομίας (πόσοι αστυνομικοί βρίσκονται εκεί ),ξεφτίλισαν της ποριές των ελλήνων ενάντια της κυβερνήσεως και των ανθρώπων που εκπροσωπεί που δεν είναι έλληνες και φυσικά έγινε λόγος και για ένα παπούτσι το οποίο όμως όπως είπαν αργότερα; πολύ αργότερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η τα μακριά χέρια του τρόμου το έχουν δεχθεί και Μπους ,Μπλερ τώρα και ΓΑΠ για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα αυτή την τοποθέτηση που ακούστηκε αλλά είχε ένα ενδιαφέρον .

Α! έχουμε και δημοσκοπήσεις (δεν χρειάζεστε να πάτε να ψηφήσετε οι υποψήφιοι έχουν αναλάβει περιφέρειες και δημαρχεία).

Ο ομιλία του πρωθυπουργού είχε όλα όσα έπρεπε να πει εκτός από συναίσθημα .





Είχε αυτό που συνήθως έχουν οι πρόεδροι των ιδιωτικών εταιριών ,τραπεζών ,πολυεθνικών εταιριών κτλ όπου μέσα από ένα ελεγχόμενο «πατριωτικό» (όπου πατρίδα η εταιρεία ).

Ήταν φανερό ότι η ομιλία του πρωθυπουργού είχε άλλους αποδέκτες και για αυτό δόθηκε σε αντίτυπα στους δημοσιογράφους νωρίτερα από την έναρξη της ομιλίας .

Αυτός είναι ο λόγος που είπα ότι η ομιλία δεν είχε συναίσθημα και προσθέτω τώρα αυθορμητισμό .



Ένα άλλο λυπηρό γεγονός είναι δήλωση πολωνού επιτρόπου ο οποίος δήλωσε ότι Ε.Ε πρέπει να μειώσει τα κονδύλια για τον αγροτικό τομέα και να αυξήσει αντίστοιχα αυτά για την τεχνολογία και την καινοτομία …. δεν υπήρξε καμιά ελληνική αντίδραση.



Η Ελλάδα είναι μια αγροτική χώρα και βεβαίως ότι εμπεριέχει ο Όρος.



Θέλω να κλείσω το ταπεινό κείμενο μου λέγοντας ότι αν κρατήσουμε βαθιά στην καρδία μας τα λόγια του παππού μας και της γιαγιάς αν διδαχτούμε από τα λόγια που ακούσαμε από τους ήρωες μιας γενιάς πονεμένης θα αντέξουμε αυτό το Γολγοθά που βιώνουμε .

Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε έλληνες είναι τιμή μας και η άξιας μας έχει τιμηθεί στους αιώνες (αναφέρομαι σε αυτούς που εύκολα παρασύρονται και είναι έτοιμη να επιβιβαστούν στο καράβι της Νέας τάξης πραγμάτων ).



Καράβια χωρίς πυξίδα εύκολα γίνονται έρμαια στον άνεμο .

Να είστε καλά…… καλημέρα .

Υγ1

Έλληνες μην ξεχνάτε το ξεχασμένο Νόμο Ηλείας.

Έλληνες μην ξεχνάτε το Καστελόριζο.

Έλληνες μην ξεχνάτε τους έλληνες Πομάκους.