Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ένα επιθετικό ελικόπτερο, τύπου Απάτσι, συνετρίβη στη διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής προσγείωσης εντός του αεροδρομίου της Πάχης Μεγάρων στις 11:49 το μεσημέρι της Παρασκευής.




Νεκροί είναι και οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου (ταγματάρχης και αρχιλοχίας), το οποίο μετά τη συντριβή του, τυλίχτηκε στις φλόγες.



Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε, ωστόσο οι δύο πιλότοι ανασύρθηκαν νεκροί.



Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας.



Έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια προανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διερεύνησης των αιτίων του συμβάντος.



Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.



Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του για τον τραγικό θάνατο των δύο στελεχών. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ο ελληνικός λαός θρηνούν την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Το μυαλό μας στρέφεται στις οικογένειές τους. Η στοργή και η μέριμνα της Πολιτείας θα είναι πλήρης αλλά αυτό δεν μειώνει δυστυχώς το μέγεθος της απώλειάς τους» κατέληξε η ανακοίνωση του υπουργού.



Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος, ενώ, παράλληλα, έχουν διαταχθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας των αεροπορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.



Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας.



Σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων χειριστών του ελικοπτέρου, εκφράζοντάς τους τη βαθιά θλίψη όλων μας για το τραγικό συμβάν και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος».



«Εκφράζω την οδύνη μου για τον άδικο χαμό των χειριστών του ελικοπτέρου. Η Βουλή των Ελλήνων πενθεί για την τραγική απώλεια δύο νέων ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον.Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.



Συλλυπητήρια, αλλά και ερωτήματα εκφράζει το ΚΚΕ.



Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο τύπου Απάτσι, αμερικανικής κατασκευής που προέρχεται από την ομάδα των 12 νέων ελικοπτέρων αυτού του τύπου και που κατά την παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν προβλήματα και παρέμειναν για 2 χρόνια σε αχρησία, εντάχθηκε πρόσφατα στην αεροπορία στρατού.



»Ακόμα ερωτήματα εγείρονται και σε σχέση με τη λειτουργία του όλου συστήματος πρόληψης ατυχημάτων και προστασίας του προσωπικού. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό για τη συντήρηση και την εκπαίδευση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Δεν μπορεί οι ευθύνες για μια ακόμα φορά να αποδοθούν αόριστα σε κάποια μηχανική βλάβη ή ακόμα χειρότερα σε «ανθρώπινο λάθος».



»Το ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο χειριστών».



Συλλυπητήρια για το θάνατο των δύο χειριστών εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, προσθέτοντας ότι τα ερωτηματικά για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχτηκε το τραγικό αυτό συμβάν, απαιτούν σοβαρές και σε βάθος απαντήσεις.



«Είναι λυπηρό το γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου με τραγικό το κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα καταβάλλει υψηλό τίμημα για τις στρατιωτικές δαπάνες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το ατύχημα και τις αιτίες που το προκάλεσαν» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών χειριστών.







Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231053932

Θρήνος στην Ελλάδα



 Ένα επιθετικό ελικόπτερο, τύπου Απάτσι, συνετρίβη στη διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής προσγείωσης εντός του αεροδρομίου της Πάχης Μεγάρων στις 11:49 το μεσημέρι της Παρασκευής.




Νεκροί είναι και οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου, το οποίο μετά τη συντριβή του, τυλίχτηκε στις φλόγες.



Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε, ωστόσο οι δύο πιλότοι ανασύρθηκαν νεκροί.



Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας.





http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231053932

Κοιτάξτε τη ρίζα όχι τα κλαδιά















Η διεθνής αμνηστία κατηγορεί την Ελλάδα ότι πρέπει να σταματήσει να μεταχειρίζεται τους λαθρομετανάστες ως εγκληματίες.


Ουδείς νορμάλ άνθρωπος θα απαντήσει το αντίθετο.

Η Αμερική ουδέποτε το έκανε το δε Ισραήλ ποτέ είναι μερικές φορές που όλες αυτές οι οργανώσεις θα πρέπει να μας πουν ποιος τους χρηματοδοτεί για να είναι τόσο αντικειμενικοί.

Οι έλληνες σου άνοιγαν την πόρτα και σε φιλοξενούσαν αλλά από τότε που οι οργανώσεις κυβερνούν τον κόσμο άλλαξαν όλα .

Το μόνο που έχω να πω είναι ντροπή.

Αν υπήρχε μια σταλιά φιλότιμο ειδικά σε αυτή την οργάνωση θα έπρεπε να χτυπήσει στην ρίζα το πρόβλημα και όχι στα κλαδιά .

Η Αμερική έχει βάλει σκοπό να φέρει δημοκρατία στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και προσεχώς το Ιράν τα αποτελέσματα τα βιώνουν οι πολίτες των χωρών που δέχονται αυτή την προσφορά ,δεν μπορεί λοιπόν οι έλληνες να είναι η ομπρέλα εκδημοκρατισμού της Αμερικής και ούτε μπορεί η χώρα μας να δέχεται ανθρώπους από την πατρίδα τους .

Το ελληνική πολιτεία λειτουργεί όπως λειτουργεί αυτή έχει το λόγο της . Είναι γνωστό το κόλπο θα υποφέρουν λίγο στην αρχή και μετά θα ενταθούν στην ελληνική πολιτεία όπως έγινε με τους αλβανούς τη δεκαετία του 90 .