Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΧΕΣΤΗΚΕ

Χέστηκε ο παγκόσμιος καπιταλισμός αν στην Ελλάδα  ... Χέστηκε επίσης ο κάτοικος της Εκάλης και της Βουλιαγμένης  ... Μόνο εμείς σαν κοινωνία βγαίνουμε χαμένοι. Μόνο σαν κοινωνία, ούτε η οικονομία, ούτε ο καπιταλισμός της Ελλάδας. Γιατί το αποτέλεσμα και αυτής της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ θα είναι οι φτωχοί να γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

Βολές Κάμερον από την Τουρκία







Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, το Κυπριακό, οι σχέσεις με το Ισραήλ, η κρίση με το Ιράν κι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν τα βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών, που είχε στην Άγκυρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με τον Ταγίπ Ερντογάν.








Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγόρησε, έμμεσα, με σκληρά όμως λόγια τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι εμποδίζουν την ένταξη της Τουρκίας, από προακτάληψη υποστηρίζοντας ότι "κι οι δύο πιστεύουμε ότι είναι άδικο να ζητούν απ' την Τουρκία να φυλάει το στρατόπεδο, αλά να μην κάθεται στην σκηνή".







Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως πάντα οι βρετανικές κυβερνήσεις στήριζαν την Τουρκία ενώ οι δύο ηγέτες, για το κυπριακό, συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος ως το τέλος του χρόνου.







Ο Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε πως η Κύπρος δεν θα πρέπει επ' αόριστον να είναι εμπόδιο στην ένταξη της Τουρκίας και χαρακτήρισε το κυπριακό ζήτημα "σημαντικό" ενώ επισήμανε ότι "παραμένει ένα μεγάλο άλυτο πρόβλημα της Ευρώπης και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αιωνίως στη μία πλευρά. Θέλω επίσης να βοηθήσω την Τουρκία με την ένταξή της στην ΕΕ και το Κυπριακό μπαίνει εμπόδιο σε αυτό. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν, επιλύσουμε το πρόβλημα τόσο πιο γρήγορα θα λυθεί και το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ".







Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι "οι τρεις εγγυήτριες χώρες Τουρκία, Αγγλία, Ελλάδα μπορούν να στηρίξουν τη διαδικασία και συζητήσαμε τι πρέπει αν γίνει ώστε να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το τέλος του χρόνου".







Στο θέμα της επίθεσης του Ισραήλ στον στολίσκο βοηθείας ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε την καταδίκη της Βρετανίας ταυτιζόμενος με τις απόψεις Ερντογάν.

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17572&subid=2&pubid=10703755

Το Ιράν λυπάται και καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ





Το Ιράν "λυπάται βαθύτατα και καταδικάζει" τις νέες κυρώσεις που επέβαλε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.




Σύμφωνα με δηλώσεις του Ραμίν Μεχμανπαράστ τις οποίες μετέδωσε το πρακτορείο Irna "οι κυρώσεις δεν βοηθούν στην πρόοδο των συνομιλιών και δεν επηρεάζουν την αποφασιστικότητα του Ιράν να υπερασπιστεί το νόμιμο δικαίωμά του να ολοκληρώσει το ειρηνικό πυρηνικό του πρόγραμμα".



Οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν ως στόχο να αναγκάσουν την Τεχεράνη να υιοθετήσει μία διαλλακτικότερη στάση στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

http://www.skai.gr/news/world/article/148694/to-iran-lypatai-kai-katadikazei-tis-kyroseis-tis-ee--27-7-2010/

παρόντες σε κάθε κάλεσμα της ιστορίας





Αναδημοσιεύουμε από το σημερινό Φιλελεύθερο (23/5/2010), το κείμενο του Τάκη Κουνναφή, Διευθυντή της Εφημερίδας, παλιού αντιστασιακού ΕΔΕΚίτη, απ' αυτούς που υπήρξαν παρόντες σε κάθε κάλεσμα της ιστορίας, από την τουρκανταρσία μέχρι το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα.




Γνωρίζετε ότι ο Τάκης Κουνναφής κυκλοφορούσε τα ΝΕΑ με λευκά τα σημεία που λογόκριναν οι μεταπραξικοπηματίες, για να δείχνει τη λογοκρισία; Γνωρίζει κανείς ότι κάποιοι έδιναν τη μάχη για αποκατάσταση της νομιμότητας, όταν οι άλλοι γνωστοί βολεμένοι με το φασισμό, κερνούσαν γλυκά καρυδάκια του πραξικόπημα, αποκαλούσαν τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη Πρόεδρο και πίεζαν το Μακάριο να μην επιστρέψει στην Κύπρο και να δεχτεί τη διζωνική;



Ευτυχώς ο Τάκης Κουνναφής παρέμεινε πολέμιος του φασισμού. Οι άλλοι, από γλυκοκεραστές του, έγιναν σήμερα η προσωποποίησή του!

Στη φωτογραφία, αστυνομικοί του καθεστώτος Χριστόφια και "αστυνομικοί" του ψευδοκράτους, σε κοινή επαναπροσεγγιστική επιχείρηση καταστολής, έξω από το σπίτι του Διευθυντή του Φιλελευθέρου Τάκη Κουνναφή, μετά από γραπτή καταγγελία του Μ. Δρουσιώτη προς Χριστόφια και Ερντογάν, ότι ο Κουνναφής απειλεί τη ζωή του!





Αναδημοσιεύουμε από το σημερινό Φιλελεύθερο (23/5/2010), το κείμενο του Τάκη Κουνναφή, Διευθυντή της Εφημερίδας,

Μπόικο Μπορίσοφ








Γεννήθηκε στο χωριό Μπάνκια, στις 13 Ιουνίου του 1959, γιος του αξιωματούχου του Υπουργείου Εσωτερικών, Μετόντι Μπορίσοφ και της δασκάλας Βενέτα Μπορίσοβα. Σπουδάζει στην Ανώτερη Ειδική Σχολή του Υπουργείου Εσωτερικών, απ' όπου αποφοιτά το 1982 ως μηχανικός. Την περίοδο από το 1982 ως το 1990 ανέλαβε διάφορες θέσεις στο υπουργείο εσωτερικών, ως πυροσβέστης και έπειτα δίδαξε στην Αστυνομική Ακαδημία της Σόφιας όπου απέκτησε και τον τίτλο του διδάκτορα.[3] Υπήρξε αξιωματικός της Υπηρεσίας για την Εθνική Ασφάλεια και έλαβε μέρος στην προστασία του σώματος κατά την επιχείρηση για την αλλαγή ονομάτων προς τους τουρκικής καταγωγής πολίτες τη δεκαετία του 1980.[4] Παραιτήθηκε από το υπουργείο το 1990 με τον τίτλο του ταγματάρχη και την επόμενη χρονιά ίδρυσε μία ιδιωτική εταιρεία, παρέχοντας ασφάλεια σε προσωπικότητες όπως ο Τοντόρ Ζίβκοβ, ο Συμεών Β΄ και ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Από το 1980 ασχολείται ενεργά με το καράτε, μετά την κτήση της μαύρης ζώνης υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας, διαιτητής σε διεθνείς αγώνες και μέλος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Καράτε.




Σήμερα συζεί με την Τσβετέλινα Μπορισλάβοβα, που είναι επικεφαλής της Οικονομικής και Επενδυτικής Τράπεζας. Από τον προηγούμενο γάμο του με γιατρό έχει μία κόρη.



Την περίοδο από το 2001 ως το 2004 διετέλεσε πρώτος γραμματέας του βουλγαρικού Υπουργείου Εσωτερικών, με το βαθμό του Στρατηγού και από το 2004 και εξής με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού[5][6][7][8][9][10] Στις βουλευτικές εκλογές του 2005 κατήλθε υποψήφιος για μία έδρα με το συνδυασμό του Εθνικού Κινήματοs του Συμεών Β΄. Εξελέγη σε δύο περιφέρειες, όμως επέλεξε να συνεχίσει στη γραμματεία του υπουργείου εσωτερικών. Αργότερα παραιτήθηκε και εξελέγη δήμαρχος στη Σόφια, με νίκη στις εκλογές.





Ίδρυσε το 2006 το νέο κόμμα Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας (GERB). Στις 20 Μαΐου του 2007 το νεοσύστατο κόμμα κέρδισε τις δημοτικές εκλογές παρά τη χαμηλή συμμετοχή (28,6%).[11] Ο Μπορίσοφ δεν είναι επίσημα ηγέτης του GERB, ωτόσο θεωρείται "ανεπίσημος ηγέτης",[12] με τον Τσβέταν Τσβετάνοφ, ο οποίος υπηρέτησε στο υπουργείο εσωτερικών και έπειτα ως αντιδήμαρχος της Σόφιας.



[Επεξεργασία] Πρωθυπουργός

Το κόμμα GERB κατήγαγε αποφασιστική νίκη και στις βουλευτικές εκλογές του 2009, στις 5 Ιουλίου, συγκεντρώνοντας 39,71% των ψήφων και 116 επί συνόλου 240 έδρες στο κοινοβούλιο.[13][14]

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%BF_%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%86#.CE.92.CE.B9.CE.BF.CE.B3.CF.81.CE.B1.CF.86.CE.AF.CE.B1

Γιώργος Παπανδρέου....Στη Βουλγαρία



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.



Αμέσως μετά την άφιξή του στη Σόφια, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και έλαβε μέρος στην έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.



Στη 1 μ.μ. ο Πρωθυπουργός υπέγραψε με τον Βούλγαρο ομόλογό του κοινή διακήρυξη. Παρουσία των δύο πρωθυπουργών έγινε η υπογραφή διμερών συμφωνιών και ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου.



* Στη 1:30 μ.μ. ο κ. Παπανδρέου παρακάθισε σε γεύμα εργασίας και το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.



Την επίσκεψη αυτή η ελληνική κυβέρνηση την έχει περιγράψει ως το αποκορύφωμα των διπλωματικών πρωτοβουλιών, που αναπτύσσει προς την βουλγαρική πλευρά για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.



Από την πλευρά της, η Βουλγαρία που έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για το έργο, λέγοντας ότι σκέφτεται να το εγκαταλείψει και να μην συμμετάσχει στην κατασκευή του, φαίνεται ότι σιγά-σιγά αλλάζει στάση. Αναλυτές μιλούν για σκληρό «πόκερ» που θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από το έργο.









Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=345393&ct=32&dt=26/07/2010#ixzz0uuZjYTmY

Τουρκία:Επίσκεψη Ερντογάν στην Αγγλία





Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan σήμερα μεταβαίνει στην Αγγλία ως επίσημος προσκεκλημένος του Βρετανού Πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.




Στην διήμερη επίσκεψή του, τον Τούρκο Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Cemil Çiçek, οι υπουργοί Επικρατείας Zafer Çağlayan και Egemen Bağış, ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu καθώς και ορισμένοι βουλευτές.



Στη συνάντηση Erdoğan- Μπράουν εκτός από διμερείς σχέσεις θα συζητηθούν επίσης η ενταξιακή πορεία στην ΕΕ, το Κυπριακό καθώς και τοπικά και διεθνή ζητήματα που αφορούν τις δυο χώρες.







Εντωμεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος θα εκφωνήσει μια ομιλία προς τους σημαντικούς επιχειρηματίες των δυο χωρών με αφορμή το Φόρουμ Εργασίας Τουρκίας-Αγγλίας.



http://www.turkishgreeknews.org/toyrkia-episkepsi-erntogan-stin-agglia.html

Ρωσία: Απαράδεκτες οι κυρώσεις προς το Ιράν

Μόσχα (Dow Jones)- Οι σκληρές ευρωπαϊκές μονομερείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά του ενεργειακού κλάδου του Ιράν είναι «απαράδεκτες», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.




«Έχουμε ήδη δηλώσει πολλές φορές ότι θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική των μονομερών ή και των συλλογικών μέτρων κατά του Ιράν, που βρίσκονται πέρα από το καθεστώς των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρεται.



Η ανακοίνωση έρχεται αφού οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα επισήμως υιοθέτησαν νέες κυρώσεις για τον ενεργειακό κλάδο του Ιράν, σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσουν τη χώρα να επιστρέψει σε συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα.



Το Ιράν έχει δεχθεί τέσσερις δεσμίδες κυρώσεων από τα Ηνωμένα Έθνη, για την άρνησή της να συμμορφωθεί με τα τελεσίγραφα του Συμβουλίου Ασφαλείας για αναστολή του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου, που αποτελεί το πιο διφορούμενο σημείο του πυρηνικού της προγράμματος.



Το Ιράν τονίζει ότι προχωρά σε εμπλουτισμό ουρανίου καθαρά για ειρηνικούς σκοπούς, ωστόσο οι δυτικές δυνάμεις εκφράζουν ανησυχίες ότι σκοπεύει να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο.



Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις απέδειξαν «έλλειψη σεβασμού προς τις προσεκτικά συντονισμένες προβλέψεις και κινήσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».



© Dow Jones Newswires

http://www.capital.gr/News.asp?id=1018494

Το Παρακράτος έστειλε «μήνυμα»

Προκήρυξη από τη «Σέχτα» στα «ΝΕΑ»

ΜΠΛΑ …ΜΠΛΑ




Μην χάσετε το βραδινό δελτίο ειδήσεων έχει πολλές αηδίες να σας βάλει στο κεφάλι .


Δείτε το θα γίνετε ποιο μα ποιο «ενεργοί» πολίτες .

καύσωνας στην Ιαπωνία

Κόσμος Στους 66 οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ιαπωνία

Θάνατο δεκάδων αμάχων από νατοϊκή ρουκέτα καταγγέλλει ο Αφγανός πρόεδρος

Καμπούλ, Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 52 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρουκέτα που σημειώθηκε στην επαρχία Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν την περασμένη Παρασκευή, κατήγγειλε τη Δευτέρα ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.



Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν γυναίκες και παιδιά.



Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Σανγκίν της Χελμάντ, όπου πολλοί άμαχοι είχαν καταφύγει σε ένα σπίτι για να γλιτώσουν από τις μάχες μεταξύ της δύναμης του ΝΑΤΟ και των Ταλιμπάν, διευκρίνισε ο Σιγιαμάκ Χεράουϊ.



Παράλληλα, ο Ουαχίντ Όμαρ, εκπρόσωπος του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε ότι μια ρουκέτα ερρίφθη και έπληξε ένα σπίτι όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλοί άμαχοι, σημειώνοντας ότι 40 έως 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν.



Ερωτηθείς όσον αφορά μια ενδεχόμενη ευθύνη στην επίθεση αυτή της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ο Ουαχίντ Όμαρ απάντησε: «Θα αναμένουμε τα συμπεράσματα της έκθεσης της τελικής έρευνας».



Εκπρόσωπος της ISAF δήλωσε την Κυριακή ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες που υπάρχουν για το περιστατικό και ότι διεξάγει έρευνα. Ο ίδιος δεν σχολίασε περαιτέρω.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231053459

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός

Οι ελεγκτές, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο θα κατανεμηθούν σε ελεγκτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα

Σώμα ελεγκτών που θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους στους φορολογούμενους και στις επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες συστήνει το υπουργείο Οικονομικών. Οι ελεγκτές, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο θα κατανεμηθούν σε ελεγκτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, θα λειτουργούν παράλληλα με το ΣΔΟΕ το οποίο θα αναλαμβάνει τις ειδικές αποστολές.

Πλήγμα για τον Ομπάμα

Εκτεταμένες έρευνες για τη διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων ξεκινούν οι ΗΠΑ

Απεργούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων