Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

του Ανδρέα Κούτρα




Η κόντρα της κυβέρνησης Ερντογάν με το βαθύ κράτος, που εκπροσωπείται κυρίως από τους στρατιωτικούς, και η κατάσταση στην Ελλάδα λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων αποτελούν περίεργο μείγμα που γεννά φόβους κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, ίσως και θερμό «επεισόδιο».Οι τουρκικές στρατιωτικές προκλήσεις έχουν ενταθεί, σε μία περίοδο μάλιστα που με πρωτοβουλία του Ταγίπ Ερντογάν και τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να υπάρχει μια δραστηριοποίηση στην κατεύθυνση ενός διμερούς διαλόγου.

Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίας επισημαίνουν ότι οι εσωτερικές πιέσεις που δέχονται οι στρατηγοί της Άγκυρας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξωτερίκευση της κρίσης με την πρόκληση τεχνητής έντασης στο Αρχιπέλαγος. Εξάλλου, όπως έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα, τέτοιου είδους σχέδια έχουν συνταχθεί από την τουρκική στρατιωτική ηγεσία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει «χτυπήσει» ή μάλλον γκρεμίσει τις πόρτες των ελληνικών νοικοκυριών. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει μιλήσει άλλωστε για «εθνική απειλή». Το γεγονός αυτό εκτιμάται πως ενδεχομένως επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι, ενεργοποιώντας κάποια από τα σχέδια που έχουν συντάξει. Οι συχνές «κρουαζιέρες» πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, που έφτασαν μέχρι το Σούνιο και διήλθαν από τη Μύκονο και τις κεντρικές Κυκλάδες, οι συνεχείς παρενοχλήσεις αεροσκαφών της Ευρωπαϊκής επιχείρησης Frontex με εκτόξευση απειλών αναχαίτισης, κάτι που γίνεται και σε βάρος ελληνικών ελικοπτέρων, και η έκδοση ΝΟΤΑΜ για την απαγόρευση στρατιωτικών ασκήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο χαρακτηρίζονται ως ανησυχητικές ενέργειες. Για το λόγο αυτόν μάλιστα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις τουρκικές κινήσεις. Το Πολεμικό Ναυτικό, δε, έχει συντάξει μελέτη, στην οποία αποτυπώνει τις επιδιώξεις των Τούρκων με τις «βόλτες» πολεμικών τους πλοίων. Αυτή η μελέτη έχει σταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών για ενημέρωση και σχεδιασμό πολιτικής αντίδρασης.



Εκτιμάται ότι πρόκειται για στοχευμένες στρατιωτικές τακτικές, προκειμένου να ενισχυθούν οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και να επιβληθεί η ατζέντα της Άγκυρας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ιδίως, σε μία περίοδο που με πρωτοβουλία του Ταγίπ Ερντογάν και τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να υπάρχει μια δραστηριοποίηση στην κατεύθυνση ενός διμερούς διαλόγου. Ποιες είναι αυτές οι στοχευμένες κινήσεις; Καταρχάς οι πλόες των πλοίων της Τουρκίας μέχρι τις ακτές της Αττικής. Από τον περασμένο Οκτώβριο έξι συνολικά σκάφη της Άγκυρας πραγματοποίησαν δρομολόγια από το Ακσάζ στον Ελλήσποντο ή το αντίστροφο, μέσω… Σουνίου, Κάβο Ντόρου, Μυκόνου και γενικώς κεντρικών Κυκλάδων.

Θα ήταν αφελής ο οποιοσδήποτε πιστεύει πως πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Επιτελείς του Πενταγώνου θεωρούν ότι πέραν από την εκδήλωση ενός «τσαμπουκά», αυτοί οι πλόες διαθέτουν και χαρακτηριστικά επιθετικών ενεργειών. Συγκεκριμένα, τα σκάφη της Τουρκίας να διερευνούν το σχέδιο αντίδρασης της Ελλάδας σε μία κρίση, προβαίνοντας σε «αποκωδικοποίηση» των λειτουργιών των ραντάρ, των χρόνων ενεργοποίησης του συστήματος αποτροπής και γενικά την ελληνική παρουσία στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα μπορεί να ανιχνεύουν ή να πιστοποιούν πιθανούς στόχους στη νησιωτική, αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα. Σημειώνεται, επίσης, το επεισόδιο παραβίασης του ενεργοποιημένου βολής της Άνδρου από τουρκικά μαχητικά, την ώρα που ελληνικό πολεμικό πλοίο εκτελούσε αντιαεροπορικά πυρά κατά ανεμουρίου. Τα αεροσκάφη της Άγκυρας πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος και σε απόσταση μικρότερη των δύο μιλίων από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Μία άλλη στρατηγική των Τούρκων είναι οι παρενοχλήσεις της ευρωπαϊκής επιχείρησης αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης Frontex με «εκτόξευση», τελευταίως, απειλών αναχαίτισης. Ξέφυγαν, δηλαδή, από το «παραβιάζετε τουρκικό εναέριο χώρο», ενώ πετούν τα αεροσκάφη εντός FIR Αθηνών και πρόσθεσαν, «αν δεν φύγετε, θα κάνουμε τακτική επιχείρηση». Την απειλή αυτή εκτόξευσαν και σε βάρος ελληνικού ελικοπτέρου «Σούπερ Πούμα» στις Οινούσσες. Επίσης, διεύρυναν την περιοχή των παρενοχλήσεων και από το Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι τα ραντάρ της Ντάτσα και της Σμύρνης καλούν μέσω ασυρμάτου τα αεροσκάφη της Frontex να απομακρυνθούν, ακόμη και όταν αυτά πετούν μεταξύ Σάμου και Χίου. Η δε έκδοση ΝΟΤΑΜ, με την οποία η Άγκυρα ζήτησε την ακύρωση στρατιωτικής άσκησης στη Σαμοθράκη, αποτελεί μία νέα πρακτική αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι τακτικές αυτές προστίθενται στις αξιώσεις που προβάλλει η Άγκυρα με σκοπό τη συνδιαχείριση του ανατολικού Αιγαίου (από τον 25ο Μεσημβρινό) μέσω των καθημερινών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, των παραβάσεων του FIR Αθηνών, τις υπερπτήσεις άνωθεν νησιών και νησίδων και την επαναφορά της πολιτικής των «γκρίζων ζωνών» και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ελληνικές στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως η Άγκυρα ενδεχομένως να αναπτύσσει μία ιδιαίτερη στρατιωτική παρουσία στο Αιγαίο την τελευταία περίοδο, με την είσοδο σχετικά νέων χαρακτηριστικών (αν και η πολιτική της είναι η ίδια από το 1974), προκειμένου να εμπλουτίσει την ατζέντα των ελληνοτουρκικών και να στείλει μηνύματα ενόψει και της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.



Ποια μπορεί να είναι αυτή η επιδίωξη; Η προώθηση με τη μορφή μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης μιας πολιτικής συμφωνίας για τη μετατροπή της περιοχής ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού σε «αποφυγής έντασης», με την απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Θα επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ ή τρίτων χωρών και οι στρατιωτικές ασκήσεις. Με λίγα λόγια θα αποστρατιωτικοποιηθεί το ανατολικό Αιγαίο, οι Τούρκοι θα «βαφτίζουν» νατοϊκά τα μαχητικά τους και θα αποκτήσουν σταδιακά τον έλεγχο του μισού Αιγαίου. Αν και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχειρήθηκε διάψευση σχετικών δημοσιευμάτων, δεν φάνηκε να αποκλείεται ωστόσο κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται τέτοιου είδους σχέδια. Την ίδια στιγμή πάντως, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας, με σκοπό «τον περιορισμό των ελληνοτουρκικών εναέριων και θαλάσσιων αψιμαχιών στο Αιγαίο» και εξοικονόμηση για την Ελλάδα 2 δις ευρώ από τον περιορισμό των ναυτικών και αεροπορικών δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

diplomatia

ksipnistere



Read more: http://pentapostagma.blogspot.com/2010/07/blog-post_19.html#ixzz0u6NZgoOl

ΣΟΚ

σοκ στην ελλαδα

Σκότωσαν δημοσιογράφο στην Ελλάδα ...........................................

Το θέμα είναι σοβαρό που τολμώ να πω ότι αγγίζει τα όρια ....

Στην Ελλάδα σήμερα δολοφονήθηκε ένας δημοσιογράφος τη μπορεί να σημαίνει αυτό;


Μήνυμα για φίμωση του τύπου ;

Εκφοβισμός δημοσιογράφων ;

Δυστυχώς σήμερα η Ελλάδα γύρισε πάρα …. πάρα πολλά χρόνια πίσω με ότι και αν σημαίνει αυτό .

Ακόμα και αν δεν ήταν γνωστός ήταν ένας άνθρωπος που έγραφε αυτά που απασχολούν την πραγματικότητα των ανθρώπων.

Είναι τεράστιο πλήγμα για την Ελλάδα ως προς την ελευθεροτυπία και πρέπει να δοθεί άπλετο φως άμεσα πριν Ελλάδα μπει σε τούνελ και πνευματικού σκοταδιού.

Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του άτυχου συνανθρώπου μας .

Εύχομαι το αρμόδιο υπουργείο να βρει άμεσα τους δολοφόνους για τι κινδυνεύει η αξιοπιστία της Ελλάδας

Σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε 73 μίλια/117 χιλιόμετρα ανατολικά του Καντριάν της Νέας Βρετανίας, στην...ΗΠΑ: Σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,2 βαθμών στην Παπούα-Νέα Γουινέα -Προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι σπό την Ινδονησία


Σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε 73 μίλια/117 χιλιόμετρα ανατολικά του Καντριάν της Νέας Βρετανίας, στην Παπούα-Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.


Η υπηρεσία σεισμών της Ινδονησίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για ένα σεισμό 7,1 βαθμών 537 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Παπούα-Νέα Γουινέα, Πορτ Μόρσμπι.
 
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=10258&catid=6

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο,...

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα.


Το μνημόσυνο έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη, της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζενμπεργκ, του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και κυπριακών και ελληνικών κομμάτων.

Στην ομιλία του, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε καθήκον να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, ένα τόπο καλύτερο, απαλλαγμένο από κατοχή, φόβο, διαιρέσεις και διχασμούς, στον οποίο όλοι οι νόμιμοι κάτοικοί του θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες ατομικής και συλλογικής προκοπής και καταξίωσης».

Διαβεβαίωσε ότι σε αυτόν τον στόχο είναι αφοσιωμένος ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας με τις προσπάθειες που καταβάλλει για λύση του Κυπριακού, με βάση τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και επεσήμανε ότι «μαζί μας όλα τα χρόνια της δοκιμασίας συμπορεύεται και συμπαραστέκεται η ελληνική κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος, ο λαός της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός».

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=10260&catid=7

ΔΝΤ και Ε.Ε. πάγωσαν το πρόγραμμα στήριξης της Ουγγαρίας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση πάγωσαν το πρόγραμμα στήριξης της Ουγγαρίας, που δημιουργήθηκε το 2008, για να διασωθεί η χώρα από την οικονομική κατάρρευση, προειδοποιώντας ότι η Βουδαπέστη πρέπει να λάβει σκληρά μέτρα, για να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.




Η αναστολή των συζητήσεων του ΔΝΤ και της ΕΕ με την Ουγγαρία σημαίνει ότι η χώρα δεν θα έχει πρόσβαση στα υπόλοιπα κονδύλια που προβλέπονται στο πλαίσιο του πακέτου των 25,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σήμερα χρησιμοποιούνται ως «δίχτυ ασφαλείας» μέχρι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της οικονομίας.



Αναλυτές εκτιμούν ότι όταν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα, το ουγγρικό νόμισμα θα δεχθεί σημαντικές πιέσεις εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την κατάσταση της οικονομίας στην Ουγγαρία, η οποία πάντως από τον περασμένο χρόνο έχει βγει στις αγορές και καταφέρνει να εξασφαλίζει δάνεια για την εξυπηρέτηση του χρέους της.



«Σε ένα περιβάλλον όπου οι αγορές παρακολουθούν στενά τα κυβερνητικά ελλείμματα και τα επίπεδα του χρέους, οι στόχοι για το χρέος που είχαν ανακοινωθεί - 3,8% του ΑΕΠ το 2010 και κάτω από το 3%, το 2011 - παραμένουν το κατάλληλο αγκυροβόλιο για την απαραίτηση διαδικασία σύγκλισης και ελέγχου του χρέους και θα πρέπει να υπάρχει προσήλωση σε αυτούς, αλλά θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι», ανακοίνωσε το ΔΝΤ.



«Η βιώσιμη σύγκλιση προϋποθέτει σκληρά και σταθερά μέτρα, τα οποία οι αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.



«Η Ουγγαρία έχει επιστρέψει σε θετικό δρόμο οικονομικής ανάπτυξης και τώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα επί του προϋπολογισμού στην ΕΕ. Καλωσορίζω τη δέσμευση των αρχών στον στόχο για το έλλειμμα του 2010. Ωστόσο, η διόρθωση του σημαντικού χρέους μέχρι τον επόμενο χρόνο προϋποθέτει σκληρές αποφάσεις, κυρίως ως προς τις δαπάνες», είπε ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.



«Η κυβέρνηση φυσικά θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τους διεθνείς οργανισμούς, περιλαμβανομένων του ΔΝΤ και της ΕΕ», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλτσι.



Η Ουγγαρία χρειάζεται το δίχτυ ασφαλείας του ΔΝΤ και της ΕΕ για να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών από τους οποίους δανείζεται. Αλλά η χώρα παραμένει ευάλωτη εξαιτίας του υψηλού δημόσιου χρέους, το οποίο ανέρχεται στο 80% του ΑΕΠ και την ισχυρή εξάρτησή της από την εξωτερική χρηματοδότηση.



«Εάν δεν έχουμε το δίχτυ ασφαλείας των διεθνών δανειστών, αυτό μας χτυπά εκεί που πονάμε περισσότερο», δήλωσε ο αναλυτής της τράπεζας ΜΚΒ Ζλοτ Κόντρατ.



Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ουγγαρία δήλωσε στο Ρόιτερ ότι πρέπει να περάσουν στον προϋπολογισμό του 2011 μέτρα για την περαιτέρω μείωση των ελλειμμάτων και η κυβέρνηση χρειάζεται να αρχίσει τα σχετικά βήματα από εφέτος.



Ο Κριστόφ Ρόζεμπεργκ, που αποφάσισε το πάγωμα των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, επισήμανε ότι η Βουδαπέστη δεν θα μπορεί να εκταμιεύει ποσά από το υφιστάμενο πακέτο στήριξης μέχρι να γίνει αναθεώρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί.



Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας καλείται να λάβει μέτρα για να καλύψει κενό ίσο με το 0,3% του ΑΕΠ στον φετεινό προϋπολογισμό. «Αυτό το κενό θα πρέπει πραγματικά να γίνει η ευκαιρία για να αρχίσει η υλοποίηση μέτρων που θα είναι αναγκαία ώστε να επιτευχθεί ο στόχος στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.



«Όταν θα επιστρέψουμε την επόμενη φορά, εκτός αν έλθουμε την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κάνει πρόοδο στο θέμα του προϋπολογισμού του 2011 και αυτός θα είναι ένας πολύ σημαντικός προϋπολογισμός», πρόσθεσε ο Κριστόφ Ρόζεμπεργκ.



Ο απεσταλμένος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το ταμείο δεν έχει συζητήσει την πιθανότητα μίας νέας συμφωνίας για τη στήριξη της Ουγγαρίας το 2011 και το 2012.



«Γνωρίζουμε τι λέγεται, αλλά στις συναντήσεις μας δεν φθάσαμε σε αυτό το σημείο, διότι προφανώς χρειάζεται να επιλύσουμε πολιτικά θέματα και αυτά δεν έχουν λυθεί», επισήμανε.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=74934
 
 
 
 
 
 
 

Νεκρός δημοσιογράφος στην Ελλάδα

Δολοφονία δημοσιογράφου στην Ελλάδα . ΝΕΚΡΟΣ ο Σωκράτης Γκιολιας

Να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητα η εταιρεία BP.


Που είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που είναι οι «ενεργοί πολίτες» όλοι έχουν εξαφανιστεί εκτός από τους ανθρώπους που βιώνουν την εγκληματική πράξη της bp

Γράφουν στο βιβλίο «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ΄ Γυμνασίου!

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010


Και νέο θαύμα αλά Ρεπούση



«ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ YΜΙΑ...»



Γράφουν στο βιβλίο «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ΄ Γυμνασίου!



Απίστευτο δώρο στην Τουρκία!



Ο... συνωστισμός στη Σμύρνη, της κυρίας Ρεπούση, στο περιβόητο βιβλίο... της Ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή, μετά τον γενικό ξεσηκωμό, να το αποσύρει (και ο αθηναϊκός λαός την κυρία Γιαννάκου), φαντάζει πταίσμα μπροστά στο εθνικό έγκλημα που διαπράττουν οι συγγραφείς αλλά και οι αξιολογητές του βιβλίου της Γ΄ Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου εκεί μαθαίνουν τα παιδιά μας κι εμείς ότι τα Ύμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!



Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:



«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!





Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ύμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Καλά, πού ζουν; Δεν ήξεραν ότι τα Ύμια βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας;



Αυτήν την Ιστορία μαθαίνουν στα παιδιά μας; Ότι το 1996 πήγε η Ελλάδα να... διεκδικήσει τα Ύμια από την Τουρκία; Και το άφησαν αυτό να τυπωθεί στο βιβλίο δυστυχώς και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης, που είναι κι αυτοί συνυπεύθυνοι της ιστορικής διαστρέβλωσης.



Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ύμια, αλλά τη... διεκδικεί!



Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ'αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.



Τι δείχνει κι αυτό το βιβλίο, μετά από εκείνο της Ρεπούση; Ότι η άλωση της ελληνικής διαπαιδαγώγησης και της γνώσης της αλήθειας για τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας γίνεται από μέσα, με ευθύνη και των υποτιθέμενων ελεγκτών.



Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην αμερικανική παρέμβαση (που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»), ούτε στον σκοτωμό τριών Ελλήνων, ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσε το ελικόπτερό τους (υπάρχει πάντα η «υποψία» ότι καταρρίφθηκε από τους τούρκους κομάντος) στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων, υπάρχει αναφορά.



Η υπουργός Παιδείας, κυρία Διαμαντοπούλου, θα πρέπει να δώσει εντολή να αποσυρθεί και να διατάξει έρευνα πώς οι αξιολογητές και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο επέτρεψαν να μπει στο βιβλίο Ιστορίας αυτή η διαστρέβλωση της αλήθειας που αποδυναμώνει τις ελληνικές θέσεις, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παρέμβει.



ΠΗΓΗ: http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/07/blog-post_9265.html