Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

Αγάπησε τα πενιχρά ενδύματα, για να σβήσεις τους λογισμούς της υψηλοφροσύνης που αναδύονται μέσα σου. Γιατί αυτός που αγαπά την πολυτέλεια και τα λαμπερά ρούχα δεν μπορεί να αποκτήσει ταπεινούς λογισμούς. Διότι η καρδιά μέσα στον άνθρωπο συμμορφώνεται με τα εξωτερικά σχήματα.




http://www.saint.gr/services.aspx?quotes=Y

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Η «πολυγλωσσία» τον Γέροντα


Μια παρέα αλλοδαπών, ένας Άγγλος, ένας Ιταλός και ένας Γάλλος, επισκέφθηκε το Γέροντα. Κάποιος Έλληνας γλωσσομαθής προσφέρθηκε να κάνει το διερμηνέα. Ό Γέροντας του είπε ότι δε χρειάζεται. Τους πήρε σε μια γωνιά έξω από την αυλή του και άρχισε να συνομιλεί μαζί τους. Μίλησε αρκετή ώρα. Επιστρέφοντας είπε στο «διερμηνέα»: «Τα είπαμε, τα είπαμε μ' αυτούς! Εγώ τους μιλούσα στα Ελληνικά. Αυτοί καταλάβαιναν στη γλώσσα τους και έτσι συνεννοηθήκαμε!».

Γέροντας Παΐσιος

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Κάθε ρήγας στην τράπουλα αναπαριστά έναν μεγάλο βασιλιά της ιστορίας: ο ρήγας μπαστούνι τον Δαυίδ, ο ρήγας σπαθί τον Μέγα Αλέξανδρο, ο ρήγας κούπα τον Καρλομάγνο και ο ρήγας καρό τον Ιούλιο Καίσαρα.


http://www.sansimera.gr/did_you_know/2

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Η Ρωσία έχει τα περισσότερα κινηματοθέατρα απ' όλο τον κόσμο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1965: Ξεκινά η ρήξη του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου με τα ανάκτορα και αποτελεί την αρχή της ανώμαλης κοινοβουλευτικής περιόδου, που ονομάστηκε «Αποστασία» και οδήγησε στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.




http://www.sansimera.gr/almanac/0807