Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Καποτε στην αμερικη ζουσαν ινδιανοι τωρα απλα δεν υπαρχουν

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η Γενοκτονία είναι θέμα που νομίζω ότι δεν έχει ξεκινήσει σωστά ως ενημέρωση .Η ιστορία είναι ξεκάθαρη με το θέμα της γενοκτονίας και αυτό δεν αλλάζει όσο και αν κάποιοι επιμελώς και επιστημονικώς την διαστρεβλώνουν. Όμως εδώ είναι το ζητούμενο μου και αν θέλετε το παραπονώ μου ποτέ μα ποτέ δεν είδα να γίνετε στα Μ.Μ.Ε μεγάλης εμβέλειας εκπομπή με θέμα τον όρο Γενοκτονία και να αναληθή εκτενώς ο Όρος .Αντίθετα (και χωρίς να υποτιμώ τους ενθέρμους υποστηριχτές της χλωρίδας και της πανίδας )σε οικολογικά θέματα έχουμε βίντεο που ανατριχιάζουν και μουσικό χαλί που δημιουργεί συναισθηματική φόρτιση ώστε ο πολίτης να νιώσει ως τα βάθη της ψυχής του ένα θέμα επίσης σοβαρό .




Από διαφορα site στο διαδικτιο θα προσπαθισω να βρω τη σημαινει ο ορος γενοκτονια:

γενοκτονία η [jenoktonía] Ο25 : έγκλημα που διαπράττεται με σκοπό τη συστηματική εξόντωση μιας ομάδας ανθρώπων που ανήκουν στο ίδιο έθνος, στην ίδια φυλή ή στην ίδια θρησκεία: H ~ των Εβραίων από τους ναζί. H ~ των Aρμενίων από τους Tούρκους.

[λόγ. γέν(ος) -ο- + -κτονία κατά τη λ. ανθρωποκτονία μτφρδ. γαλλ. génocide < αρχ. γένο(ς) + -cide (< λατ. caedo `σκοτώνω΄)]

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1&dq=







Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από την ελληνική λέξη γένος και το λατινικό ρήμα caedere (=φονεύω). Τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής όρος δημιουργήθηκαν επίσημα (όρος διεθνούς δικαίου) μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο. Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματός της. Ωστόσο, η απόδοση του όρου για μια συγκεκριμένη ενέργεια, οργανωμένου χαρακτήρα, ενέχει υποκειμενικά κριτήρια και τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αρκετές φορές διάσταση απόψεων.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1





Στρατηγική ανάλυση των γενοκτονιών.





Μια συνέντευξη του Νικόλαου Λυγερού στη Λένα Σαββίδου στα πλαίσια της ραδιοφωνικής εκπομπής της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων, «Ανέβζηγος Αροθυμία».

http://pontosforum.4.forumer.com/a/_post5139.html

κάτι πολύ συνηθισμένο

Σεισμός σημειώθηκε χθες 29-5-2010 στον πύργο της Ηλείας .Βρισκόμουν στο Κατάκολο και πραγματικά ήταν πολύ δυνατός για εμάς στο πύργο και όλη την Ηλεία είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και αυτό θέλω να περάσω σε όλους τους φίλους του Νομού .


Τα σπίτια είναι κτισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα .

Ο σεισμός ήταν 4,5 της κλίμακας ρίχτερ

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι στο γύψο


 
Υπάρχει κάποιος άνθρωπος στην Ελλάδα που ενημερώνετε από τα δελτία ειδήσεων και να νιώθει ότι τόσο η είδηση όσο και ενημέρωση (ανάλυση) τον αφορά;

Η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε ένα μνημόνιο με το διεθνές νομισματικό ταμείο υπάρχει νομίζετε Έλληνας πολίτης που να γνωρίζει το κείμενο ; OXI .

Ενώ για παράδειγμα η εξεταστική που γίνετε στην βουλή των ελλήνων έχουμε τόση ενημέρωση που νομίζει κάποιος ότι γίνετε από κάποιους σκόπιμα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις μέλη της εξεταστικής επιτροπής έως να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μια ομάδα ανθρώπων θέλει με κάθε τρόπο ο Έλληνας να κλείνετε σε πνευματικά μονοπάτια εξεταστικής.

Ο Έλληνας πιστεύει στην δικαιοσύνη και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα .

Πρόλαβα στα σχολικά μου χρόνια τότε που μαθαίναμε λάθος σε σχέση με τώρα ιστορία ότι πάντοτε ξένες ανθελληνικές χώρες Αγγλία ,γερμάνια ,Γαλλία ,Αυστρία ,όταν έκαναν μια επέμβαση στα εσωτερικά μας και έφερναν όλεθρο, ήθελαν άμεση δικαιοσύνη για εμπλεκομένους που οι ίδιες δημιουργούσαν για να ηρεμήσουν τη μάζα. Όλες οι χώρες αυτές ποτέ δεν κατάλαβαν ότι ο ελληνικός λαός ποτέ δεν διψούσε για αίμα.

Ως πολίτης γνωρίζω το ρόλο του διεθνές νομισματικού ταμείου από επέμβαση του σε άλλες χώρες όμως καμία ενημέρωση δεν έχουμε για τον ρόλο του στην Ελλάδα.

Εννοείτε ότι αναφέρομαι στην ελληνική ενημέρωση με παράθυρα ,αναλυτές ,κλόουν κτλ

Καθημερινό πιπίλισμα μέχρι αηδίας . Αυτό δεν υπάρχει…

Με λίγα λόγια η Ελλάδα έχει πρόβλημα στην ενημέρωση και μάλιστα τραγικό.

Η αξιοπιστία της ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι τραγική νομίζω ότι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι οι κρίση στην ενημέρωση καθώς και από ελευθέρους δημοσιογράφους.