Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ελάχιστα… ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 3

Η έχθρα που αναπτύχθηκε για τον ορθόδοξο χριστιανισμό στην Ελλάδα αυτή την δεκαετία ήταν κάτι το απίστευτο .Είναι φανερό σήμερα ότι έπρεπε να προετοιμασθεί η ελληνική κοινωνία για την ενσωμάτωση των μεταναστών .Ο οικουμενικός πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έγινε μόνο οικουμενικός. Οι αλλαγές γρήγορες και ο διασυρμός τρομαχτικός. Ο κόσμος άρχισε πλέον να ακούει και να δέχεται τα πάντα . Η σκέψη και η προσήλωση σε αρχές και άξιες άρχισε να κλυδωνίζετε. Στην δεκαετία που μας εγκαταλείπει ο φόβος η αγριότητα και η ματαιοδοξία έγιναν φιλοσοφία ενώ το αρπακτικό της μοναξιάς αγκάλιασε την ψυχή μας και την έκανε πέτρα. Ποτέ άλλοτε δεν πολεμήθηκε με τέτοια βαναυσότητα η ιστορία των ελλήνων αλλά και ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσα πειθήνια όργανα από έλληνες που δέχτηκαν να μπουν είτε με το χρήμα είτε με πλάνη στο πόλεμο κατά της ίδιας χώρας τους .Άλλη γνωρίζοντας τι κάνουν το ξανάλεω και άλλη με την πλάνη ότι εξυπηρετούν την πρόοδο . Η δεκαετία για την Ελλάδα ξεκίνησε με χρεοκοπία των ελλήνων που κάποιοι τους έπεισαν ότι μπορούν να γίνουν επενδυτές στο χρηματιστήριο και τελειώνει με την αφαίμαξη με την αρπαγή και της τελευταίας δραχμής των ελλήνων. Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι σε αντίθεση με την δεκαετία του 90 που φαίνετε ότι κύλησε στην τύχη, την πρώτη δεκαετία του 2000 βλέπουμε μια διαφορετική στρατηγική όπου όλα κυλούν με σχέδιο που δεν είναι άλλο από δημιουργούμε φόβο στον έλληνα πολίτη όμως του περνάμε το μήνυμα ότι κάνουμε τα πάντα για να τον διώξουμε ,με τη τρόπο; τον απόλυτο τρόπο δημιουργώντας του τρόμο .Χτυπώντας χωρίς έλεος την εκκλησία οι πολίτες νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και ο φόβος σκότωσε την ελπίδα .Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ελπίδα και η εκκλησία είναι ελπίδα. Ας μην λοιδορούμε αυτούς που λένε για τον ιερό δεσμό του κράτους με την εκκλησία γιατί έχουν δίκιο. Στους αιώνες που πέρασαν υπήρξαν λάθη όμως υπήρξαν και μεγαλεία φωτεινά και αθάνατα . Οι έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ ρατσιστές και αυτό δεν το λέω εγώ ο ανόητος αλλά η ιστορία μας απλά οι πράξεις μας ήταν πάντοτε σε συνάρτηση με αυτές των μεγάλων δυνάμεων και κυρίως των άγγλων αν πάρουμε την πρόσφατη ελληνική ιστορία από το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου και μετά. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ . Στην παγκόσμια κυβέρνηση κάποιοι αναρωτιούνται μα αφού ζουν δύσκολα τους ταπεινώνουμε αυτοί γιατί είναι πάντα χαμογελαστοί ; Γιατί λένε καλημέρα στο διπλανό τους ; Τι είναι αυτό που τους κάνει να ελπίζουν ;


Οι σύγχρονες κυβερνήσεις έχοντας βαθιά συναίσθηση του έργου που επιτελούν συντηρούν ομάδες με ιδεολογίες ξεπερασμένες που ακόμα και ο χρόνος έχει ξεχάσει για να δημιουργούν ψεύτικες εντάσεις διλήμματα και ανασφάλεια .

Η ανασφάλεια μια νέα λέξη που μπήκε στην ζωή μας την δεκαετία που φεύγει και αν κρίνω από τα καθημερινά γεγονότα θα ενταθεί και την νέα χρονιά. Η ανασφάλεια δεν λύνετε μόνο μπάρες που πρέπει να βάλουμε στις πόρτες και στα παράθυρα αλλά και στην καρδιά μας που αυτό είναι το ποιο καθαρό στοιχείο της προόδου της νέας εποχής. Η νέα τάξη πραγμάτων ξέρει καλά πώς να λειτουργεί και τα λάθη της είναι πάντα και προβλεπόμενα και ελεγχόμενα στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα μάθαμε και μια νέα φράση αυτή του κοινωνικού κλονισμού που βεβαίως μετατράπηκε σε κοινωνική συνοχή. Επίσης δημιουργήθηκαν μια νέα τάξη ανθρώπων οι ενεργοί πολίτες οι οποίοι έχουν και ευαισθησίες αλλά έχουν ένα κακό ενώ νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πληρώνουν ούτε φόρους στο ελληνικό κράτος . Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι πολίτες οι οποίοι είναι στο περιθώριο κανείς δεν δίνει δεκάρα για την ζωή τους αλλά έχουν πάντα την δυνατότητα να πληρώνουν φόρους για την Ελλάδα που αυτοί με την σειρά της χρηματοδότη τους ενεργούς υπεράνθρωπους.

Όταν σας έρχεται στο μυαλό ο ΟΗΕ τι σκέφτεστε ; ύπαρχοι κάποιο κύρος στον οργανισμό ;

Αν δεν γινόταν ο πόλεμος στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν πως φαντάζεστε ότι θα ήταν ο κόσμος καλύτερος η χειρότερος ; υπάρχουν ερωτήματα πολλά μόνο που ζητάνε απαντήσεις .

Γιατί οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι άνεργοι και ηθικά ξεφτιλισμένοι γιατί κάποιοι ξέρουν ότι όλες οι αλλαγές στην ανθρωπότητα προήλθαν από τους νέους με τις ίδιες αντιδράσεις ,άρα αυτοί που αγαπούν τους νέους ετοίμασαν ανάλογες δυνάμεις καταστολείς με αρχηγούς αυτούς που κάποτε αντιδρούσαν για την καταπίεση που βίωναν . Μια σκέψη θα εκφράσω νομίζω ότι σήμερα η αντίδραση στα τεκταινόμενα δεν έχει νόημα να γίνετε με την βία.

Η βία για εμένα προσωπικά είναι ξεπερασμένη ως σημάδι αντίδρασης απέναντι στην κοινωνία. Φαντασθείτε μια παγκόσμια κοινωνία που πρεσβεύει την κατανάλωση να βίωνε την αντίδραση με αποστροφή στην κατανάλωση η με αποστροφή για τις μεγάλες πόλεις και επιστροφή στα χωριά μας .

Η αντίδραση δεν είναι απαραίτητο να είναι με βία ούτε να έχει θύματα αθώους ανθρώπους.

Η στήριξη ενός συνοικιακού μαγαζιού και η απαξίωση μιας αλυσίδας καταστημάτων πιστέψτε με είναι η χειρότερη βία που μπορεί να βίωση ένα πολυεθνικό κατάστημα.

δημος πυργου

Όλοι πρέπει να στηρίξουμε τα καταστήματα της πόλης μας στον πύργο αγοράζοντας έστω ένα συμβολικό δώρο .Απαξιώστε στο μέτρο που μπορείτε τα πολυεθνικά καταστήματα της πόλης .Αύριο ο καταστηματάρχης του πύργου θα είναι κοντά σας ,ο διευθυντής του πολυεθνικού καταστήματος θα έχει πάρει μετάθεση σε άλλο μέρος .