Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ

Σαν σήμερα στις 14-8-1974 είχαμε την εισβολή του Αττίλα ιι.
Τραγικά γεγονότα που κάποιους σημάδεψαν την ζωή τους για πάντα.
Φυσικά η δημοκρατία είχε επιστρέψει στην Ελλάδα αυτό δεν το γράφω για κανένα άλλο λόγο παρά για να προτρέψω ανθρώπους να διαβάσουν και να αποκτήσουν γνώσεις για τα απίστευτα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν και που δεν εύχομαι να τα ζήσει κανένας λαός ποτέ .
Τέλος θέλω να πω ότι χωρίς ιστορική μνήμη δεν έχουμε μέλλον ούτε σαν άνθρωποι ούτε σαν κράτος .

Προεόρτια Κοιμήσεως Θεοτόκου

Προεόρτια Κοιμήσεως Θεοτόκου, Μιχαία Προφήτου, Μάρκελλου Ιερομάρτυρα, Ανακομιδή Τιμίου Σταυρού στο Παλάτι, Ουρσικίου, Λουκίου Στρατιώτη, Συμεών Τραπεζούντιου, Ανακομιδή Λειψάνων Οσίου Θεοδοσίου





Προεόρτια (παραμονή) της κοιμήσεως της Θεοτόκου


Κοντάκιον Προεόρτιον. Ήχος δ’. Επεφάνης σήμερον.
Τη ενδόξω μνήμη σου η οικουμένη, τω αΰλω Πνεύματι, πεποικιλνημένη νοερώς, εν ευφροσύνη κραυγάζει σοι, Χαίρε Παρθένε, Χριστιανών το καύχημα.








Ο Προφήτης Μιχαίας
Ο προφήτης Μιχαίας έζησε στην Ιερουσαλήμ το 748-696 προ Χριστού, επί των βασιλέων Ιωάθαμ, Άχαζ και Εζεκίου. Ανήκε στη φυλή του Ιούδα και γεννήθηκε στη Μορασθή, γι' αυτό και ονομάσθηκε και Μορασθίτης. Ο Μιχαίας, σχεδόν σύγχρονος με τον προφήτη Ησαΐα, είναι έκτος από τους μικρούς λεγόμενους προφήτες. Η προφητεία του αποτελείται από επτά κεφάλαια. Στα πρώτα τρία, προαναγγέλλει την καταστροφή της Σαμάρειας. Στα επόμενα δύο μιλάει για την έλευση του Μεσσία και στα δύο τελευταία ελέγχει το λαό του Ισραήλ, που για να εξιλεωθεί ζήτα να κάνει διάφορες θυσίες στο Θεό, ενώ ο Μιχαίας του υπενθυμίζει το πραγματικό καθήκον που έχει στο Θεό, με την εξής ερώτηση: "Τι Κύριος εκζητεί παρά σου αλλά η του ποιείν κρίμα και αγαπάν έλεον και έτοιμον είναι του πορεύεσθαι μετά Κυρίου Θεού σου;". Δηλαδή, τι ζητάει από σένα ο Θεός, παρά μόνο να είσαι δίκαιος, ευσπλαγχνικός και πρόθυμος να πορεύεσαι σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου του Θεού σου; Μια διαχρονική υπενθύμιση, που ανταποκρίνεται φυσικά και στους ανθρώπους της εποχής μας. Γενικά, το βιβλίο του Μιχαία, που γράφηκε στην εβραϊκή, διακρίνεται για τη γλαφυρότητα και τη σαφήνεια των φράσεων του. Να αναφέρουμε επίσης, ότι ο Μιχαίας, λόγω του ότι ήταν σφοδρός ελεγκτής των παρανομιών του Αχαάθ, βασιλιά του Ιούδα, καταδιώκετο απ' αυτόν και σωζόταν φεύγοντας στα όρη. Αλλά όταν βασίλευσε ο γιος του Αχαάβ Ιωράμ, συνελήφθη απ' αυτόν, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του, κρεμάστηκε και έτσι θανατώθηκε. Το δε σώμα του περισυνέλεξαν οι συγγενείς του και το έθαψαν στη Μορασθή, κοντά στο πολυανδρίο Ενακείμ.
Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.Ως ορός περίοπτον, και εμφανές αληθώς, προείδες εν Πνεύματι, την Εκκλησίαν Χριστού, Μιχαία θεόπνευστε, όθεν οι ευρηκότες, εν αύτη σωτηρίαν, βαίνουσιν ως προέφης, εν ταις τρίβοις Κυρίου, γεραίροντες προφήτα, την πάνσεπτον μνήμην σου.








Ο Άγιος Μάρκελλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Απαμείας
Ο Ιερομάρτυς Μάρκελλος, έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Α’, του Μεγάλου. Καταγόταν από την Κύπρο, στην οποία και έλαβε κοσμικό αξίωμα, αναθέτοντάς του την διοίκηση του νησιού. Κατά την διάρκεια των κοσμικών του καθηκόντων, προσπάθησε να είναι πάντα δίκαιος, κάτι πού εξέπληξε τούς πάντες στο νησί. Αργότερα έγινε ιερέας και έπειτα Επίσκοπος Απαμείας της Συρίας. Ως Ποιμενάρχης, ήταν σωστός και δίκαιος και προσπαθούσε να βρίσκεται συνέχεια κοντά στα προβλήματα του ποιμνίου του. Αναδείχτηκε δε θερμός ζηλωτής της πίστεως, στον Χριστιανισμό, ανεγείροντας πολλές εκκλησίες και γκρεμίζοντας συγχρόνως πολλούς ειδωλολατρικούς ναούς. Σ' ένα μάλιστα από αυτούς, ο οποίος δεν γκρεμιζόταν με τίποτα, έριξε αγιασμένο νερό και αμέσως ο ναός αυτός, πού ήταν αφιερωμένος στον Δία, πήρε φωτιά και εξαφανίστηκε. Με αφορμή το γεγονός αυτό τον συνέλαβαν και τον έριξαν στην κάμινο. Μ' αυτόν λοιπόν τον τρόπο ο Άγιος Μάρκελλος παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.








Ανακομιδή Τιμίου Σταυρού στο Παλάτι
Κατά την ήμερα αυτή απετίθετο και πάλι ο Τίμιος Σταυρός στα ανάκτορα, ο όποιος ήταν εκτεθειμένος από του τέλους Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου προκειμένου να τον προσκυνήσουν οι πιστοί.







Ο Άγιος Ουρσίκιος
Υπήρξε στα χρόνια του βασιλιά Μαξιμιανού (286-305) και καταγόταν από την πόλη Σιβεντού της Άνω Ιλλυρίας. Ήταν στρατιωτικός και είχε φτάσει μέχρι και το βαθμό του τριβούνου. Καταγγέλθηκε στον Μαξιμιανό από κάποιον Ουάλεντα ότι είναι χριστιανός και παραπέμφθηκε στον έπαρχο Αριστείδη για ανάκριση. Αλλά ο Ουρσίκιος ομολόγησε με θάρρος την χριστιανική του πίστη και βασανίστηκε σκληρά και ποικιλοτρόπως. Επειδή όμως επέμενε να ομολογεί τον Χριστό, αποκεφαλίστηκε και έτσι έλαβε ένδοξα το στεφάνι του μαρτυρίου.






Ο Άγιος Λούκιος ο στρατιώτης
Μαρτύρησε δια πυρός.








Ο Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος, ο χρυσοχόος
Καταγόταν από την Τραπεζούντα, αλλά ζούσε και έκανε το επάγγελμα του χρυσοχόου στην Κωνσταντινούπολη. Κάποτε λοιπόν βρέθηκε σε μια συμπλοκή, μεταξύ χριστιανών και τουρκοεβραίων, και συκοφαντήθηκε ότι δήθεν μαχαίρωσε ένα τουρκοεβραίο. Οπότε συνελήφθη και κλείστηκε στη φυλακή, όπου παρέμεινε για 40 ήμερες. Μόλις βελτιώθηκε η υγεία του τραυματισμένου τουρκοεβραίου, υποχρεώθηκε ο Συμεών να καταβάλει στον παθόντα για νοσήλια 280 γρόσια. Μετά 10 ήμερες από την αποφυλάκιση του Συμεών, ο τουρκοεβραίος, παρά τη βελτίωση της υγείας του, υπέκυψε στα τραύματα του. Τότε ο Συμεών συνελήφθη και πάλι, και ο κριτής τον πίεζε να γίνει μωαμεθανός προκειμένου ν' αποφύγει τη θανατική καταδίκη. Αλλά ο μάρτυρας θαρραλέα απάντησε. "Αν και μύριους θανάτους μου δώσετε, από την πίστη και την αγάπη του Ιησού Χρίστου, τον Κύριο μου και Θεό μου δεν χωρίζω". Τότε στις 14-8-1653 τον κρέμασαν κάτω από έναν πλάτανο στην Κωνσταντινούπολη. Το μαρτύριο του Αγίου αυτού νεομάρτυρα, συνέγραψε ο Ιωάννης Καρυοφύλλης.







Η Ανακομιδή των Τιμίων Λειψάνων του Οσίου Θεοδοσίου ηγουμένου του Σπηλαίου (Ρώσος)

Δεν έχουμε λεπτομέρειες για το γεγονός.

Νέα τάξη πραγμάτων!!

Στις μέρες μας βιώνουμε πολιτικό η ακόμα ιδεολογικό κενό η ακόμα ποιο ρεαλιστικά ζούμε την εποχή της πολιτικής κενότητας .
Κλίμα τροπικό στα μυαλά των εκλεκτών θα έλεγα για να γελάσουμε η να κλάψουμε.
Ο 21ος αιώνας ήρθε με ξεκάθαρα μηνύματα για μένα επιστροφή στο μεσαίωνα για άλλους πρόοδος.
Τέλος πάντων ο καθένας με τις απόψεις του.
Εδώ θα εκθέσω τις δικές μου οι οποίες είναι υποκειμενικές και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να περαστή ότι ο σκοπός μου είναι προπαγανδιστικός.
Δυστυχώς μεγαλύτερη βοήθεια στο στυγνότερο καπιταλιστικό κράτος του κόσμου την Αμερική η Αγγλία από την σοσιαλιστική αριστερά της Ελλάδος δεν έχει προσφέρει ούτε το Ισραήλ.
Για το λόγο αυτό και τα βάζω με την αριστερά η οποία σήμερα αναρωτιέται γιατί δεν πείθει τον κόσμο ως προς τις πολιτικές προθέσεις .
Όλοι ξέρουμε ότι στην ζωή δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους.
Πρέπει να είσαι ξεκάθαρος στις απόψεις σου και να τις υπερασπίζεσαι όποιες και αν είναι αυτές.
Αυτό θα έπρεπε να υπάρχει και στα πολιτικά κόμματα .
Δεν μπορεί ο συνασπισμός να λειτουργεί σαν σύλλογος και να περιμένει να τον πάρουν στα σοβαρά.
Δεν μπορεί να πάρεις κάτι στα σοβαρά όταν δεν ξέρεις τη πρεσβεύει .
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ το οποίο βέβαια είναι ένα κόμμα δεξιό αλλά με αριστερό ζιβάγκο.
Θα μου πείτε είναι κακό που είναι δεξιό ; όχι ,αλλά να το πουν επιτέλους.
Η αριστερά μιλάει για τον παγκόσμιο πολίτη όπου η πατρίδα του μπορεί να είναι οπουδήποτε άρα δεν διαφέρει με τους άλλους (αμερικανούς) που μιλάνε για τον παγκόσμιο στρατιώτη.
Η αριστερά μιλάει υπέρ των νέων τους οποίους αφού στραγγίξει την νεανική ορμή τους πετάει στα σκουπίδια.
Προσωπικά πιστεύω ότι η αριστερά τελείωσε αφού βέβαια έπαιξε το ύπουλο παιχνίδι στις αρχές του νέου αιώνα μέσα από τον δήθεν αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ελληνική αριστερά είναι ο προδότης όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του απλού πολίτη.
Όπως κάθε προδότης θα έχει το τέλος που το αξίζει και μάλιστα από τους ίδιους τους εργοδότες τους .
Φυσικά εννοώ πολιτικό θάνατο .


Επίσης θέλω να τονίσω κάτι που εγώ θεωρό πολύ σημαντικό και η δεξιά πέθανε και μάλιστα αυτή τη στιγμή βρίσκετε σε σήψη.
Δεν βρισκόμαστε στο τέλος των πολιτικών
ιδεολογιών αλλά στην ανυπαρξία πολιτικών ιδεών.
Αρχίζει να ανατέλλει η εποχή που οι νεοταξιτες ονειρεύονταν την αντισυνταγματική δημοκρατία.
Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας και όχι η κρίση η γρίπη.
Η χώρα μας βιώνει παραφροσύνη αυτή την περίοδο .
Ο θεός να μας προστατεύει.